Kedves Fülöp Tamás!
Megpróbállak tegezni, mert ezen a topikon ez a szokás.
Ha van kedved a korábban feltett kérdéseimre válaszolni, megtehetnéd, bár tényleg csak elméleti síkon érdekel most.
Azt hiszem itt az ideje, hogy újabb információkkal lássam el a társaságot, amelyekre szintén nem "vagytok érettek" - elnézést a kifejezésért, nem rosszindulattal mondom - de csak hogy lássátok, mi minden van még a világon, ami mûködik (!!!) és nem tudtok róla.
Egyszer láttam egy videót arról, hogy van olyan ország, ahol egy bába vízben szülést vezet. Van felkészítés, úszni kell járni, ha jól értettem, de a szüléskor nincs szíhanghallgatás, meg semmi.
Mégis mennek hozzá az anyák.
Ennek a nõnek a harmadik szülését is lehetett látni a videón, amikor éppen bújt kifelé a baba, a nõ belemosolygott a kamerába. A negyedik szülése még ennél is szebb volt, de mára legyen ennyi a megdöbbentésbõl - sajnos már ígyis túlléptem azt a pontot, amikor az "emberek agya ledobja a láncot".
Vér egy csepp sem volt a vízben - ez is érdekes, mert egyértelmûen látszott volna.
Egyszóval nem tudom megérteni a nemzetközileg elfogadott alapelveket (az én agyam itt dobja le a láncot), amiket kórházi szülésekre dolgoztak ki, és amelyekhez olyan orvosok ragaszkodnak, akik nem látnak túl a saját "szakmai tapasztalatukon", keményen elzárkóznak attól a lehetséges feltételezéstõl, hogy esetleg "a Föld nem lapos"! - és ez természetesen nem neked szól. Bár a videót Neked is a figyelmedbe ajánlom, bizonyára többet mondana szakmailag, mint nekem.
További jó munkát kívánok!
Ilon