Új privát üzeneted érkezett!

Zkati!

OK, átírtam! Kép Már éppen kérdezni akartam, hogy a 37+6-ból, hogy lesz holnap 39 Kép

Bubu!

Én nem is tudom, hogy ki merjem-e próbálni a teát. Csak mert rájöttem, hogy én borzasztó sok teát iszom. Nem csoda, ha szegény Dórim nem tud aludni a sok teától, és állandóan engem szekál. Kép Két napja egy kortyot nem ittam, és nem is mozog annyit. Persze mert nics koffein ami ébren tartsa. De lehet, hogy ezt mégis megpróbálom esténként.

Kata
Kata007

Sziasztok!

Menta!
Megneztem a picurkad, nagyon aranyos! Kép

Heni!
Tenyleg nagyon ari lehetett a lanyon az UH-n. Biztos kicsit szegyenlos azert nem akarta megmutatni magat nektek teljesen. De hamarosan.....
Ami a has- es a csontfajast illeti, neha kijut nekem is belole. A doki azt mondta, megint, hogy termeszetes. Nekem tobbnyire a derekam szokott fajni.

Ma voltam dokinal. Kicsit megijesztett.Kép A babaval szerencsere nincs semmi baj, de elkezdett kinyilni a mehszajam. Igaz meg nincs egy ujjnyi se, de mar elkezdett. A doki szerint ez meg nem jelent semmit, van akinek kinyilik es sokaig nem szul meg, de jelentheti azt is, hogy meg akar szuletni. Nalunk itt az USA-ban a 37. hetig a baba koraszulottnek szamit, legyen barmekkora a sulya. En meg szeretnem, ha idore jonne. Most megprobalok en is minnel tobbet pihenni, remelem meg egy hetig nem akar jonni. Meg ki akarom az osszes ruhacskajat es agynemujet mosni. Es meg ossze sem keszitettem a korhazi poggyaszom. Remenykedem, hogy meg egy hetig varat a kisasszony magara. Nekem ez kicsit furcsa, mivel az elozo szulesem magzatviz-elfolyassal kezdodott este es csak hajnalban kezdett nyilni a mehszajam. Most majd meglatjuk hogy lesz.

Legyetek jok!
Andi(36+3)
Andysj

Pucur, vegre en is meg tudtam nezni a babocadat, tunderke, nagyon aranyos a pofija Kép

Kata, tudom, mar a konyokodon johet ki, de nekem is muszaj megismetelnem, a festekszag tutira nem jo a babucidnak!!! Es jo sokaig meg is marad, hiaba szelloztetsz... Vigyazz, jo!

Dooooojika, jo reggelt KépKép

Katesz - gyonyoru gondolat a faultetes, es egyutt nonek majd szep nagyra a gyerkoccel Kép

Igy van, Timi, a hanyinger bizony jo dolog - a babocad mintegy naponta tudosit arrol, hogy megvan, jol van!

En borzasztoan emelyegtem es hanyingerem volt az 5.hettol, kaptam ra B6 vitamint, mar majd egy hete szedem, es megszunt, na azert nem teljesen, de hatarozottan jobban erzem magam! Majd holnap azert emlitsd meg a dokidnak is!

Lanyok, S.O.S.!
Eddig a rengeteg pattanassal kuszkodtem, mostanra ugy ahogy rendezodott a helyzet, erre most jott egy akkora herpesz a szam kozepere Kép, es ez meg nem minden, az inyem egyre jobban begyullad Kép. Az elozo terhessegem alatt semmi ilyen gondom nem volt, meg voltam gyozodve arrol, hogy pld. az inygyulladas elhanyagolt szajhigienia kovetkezmenye lehet csak, de en rendszeresen mosom a fogam, van Corsodyl-om is, amivel, ha valami aprocska gondom volt/van, oblotetek...
Hat most nem hasznal ez sem, es eloszor csak egy aprocska gyulladasi felulet volt csak, es ma reggel remulten vettem eszre, hogy terjed! Es bizony faj, mosom az inyem is, verzik nagyon es faj, es semmi eredmeny... Javaslat, jotanacs.... van valami otletetek?
Lella

Szijjasztok!

Légyszi írjátok meg, hogy mikortól nem szabad háton aludni és miért. Oxigénellátás vagy mi az ok? Köszi.
a félidös Halacska 20+0
Halacska

Sziasztok Lányok!
Én is új kismama vagyok, ezen az oldalon is!
A 26. hét körül járok, minden rendben van, a Kútvölgyiben fogok szülni június 10-e körül. már nagyon várom!

Katesz! Dojika és minden csíktól rettegõ Pocakos!
A csíkokra én a 4. hónaptól kezdeve, egy barátnõm ajánlására egy Lierac család kifejezetten has, csípõ, mellre "fejlesztett", megelõzõ krémet használok. Eddig egy szál csík sincs rajtam, pedig a régebbi tapasztalataim alapján ( fogyás-hízás ) becsíkosodtam. Elég drága termék, sõt termék család, ugyanis vannak terhesség utánra, megnyúlt kötõszalagokra, mellbalzsam, stb, de nekem eddig használt! Ezért merem ajánlani. Patikákban lehet érdeklõdni.

Helena és a nem alvók!

Én sem tudok aludni már egy jó hónapja, reggel 5 -tõl forgolódok! De pont tegnap beszéltem a gyógyszertárban egy nagyon kedves gyógyszerészhölggyel, aki elõzõleg is ellátott már jó tanácsokkal, és figyelmembe ajánlotta a NATURLAND nyugtató teakeverékét, amit terhes kismamák is ihatnak! Lefekvés elõtt egy csészével megittam, fél óra múlva kómába estem és a szokásos kétszeri éjszakai pisikörömet kivéve aludtam, mint a bunda! Csak ajánlani tudom! Stresszes kispapáknak is!

Kata007!
Mire használjátok a táblázatot?

Mindenkit üdvözlök!
Szabó Kinga 26+1
kingaszabo

Sziasztok Lányok!
Én is új kismama vagyok, ezen az oldalon is!
A 26. hét körül járok, minden rendben van, a Kútvölgyiben fogok szülni június 10-e körül. már nagyon várom!

Katesz! Dojika és minden csíktól rettegõ Pocakos!
A csíkokra én a 4. hónaptól kezdeve, egy barátnõm ajánlására egy Lierac család kifejezetten has, csípõ, mellre "fejlesztett", megelõzõ krémet használok. Eddig egy szál csík sincs rajtam, pedig a régebbi tapasztalataim alapján ( fogyás-hízás ) becsíkosodtam. Elég drága termék, sõt termék család, ugyanis vannak terhesség utánra, megnyúlt kötõszalagokra, mellbalzsam, stb, de nekem eddig használt! Ezért merem ajánlani. Patikákban lehet érdeklõdni.

Helena és a nem alvók!

Én sem tudok aludni már egy jó hónapja, reggel 5 -tõl forgolódok! De pont tegnap beszéltem a gyógyszertárban egy nagyon kedves gyógyszerészhölggyel, aki elõzõleg is ellátott már jó tanácsokkal, és figyelmembe ajánlotta a NATURLAND nyugtató teakeverékét, amit terhes kismamák is ihatnak! Lefekvés elõtt egy csészével megittam, fél óra múlva kómába estem és a szokásos kétszeri éjszakai pisikörömet kivéve aludtam, mint a bunda! Csak ajánlani tudom! Stresszes kispapáknak is!

Kata007!
Mire használjátok a táblázatot?

Mindenkit üdvözlök!
Szabó Kinga 26+1
kingaszabo

ZKati és mindenki, akit érdekel!
Sziasztok!

Megint belekotyogok, mint "csak" olvasótok, ha nem bánjátok.
Én nemrég kérdeztem meg nálunk a munkaügyön, hogy hogy jár a szabi, amíg a gyerekkel otthon vagyok. Engem úgy informáltak, mivel elvileg áprilisban fogok szülni, onnan indul a 168 nap Terhességi-gyermekágyi segély, az lejár kb. októberben és onnan pedig gyeden vagyok, ezért erre az évre jár a teljes, + 2 nap a gyerek után, de utána már csak idõarányosan a gyed 1.évére jár a szabadság. A munkaügyis szerint ezt általában meg szokták adni teljes évre, tehát én indulok az ideivel, ami a koromnál fogva 21 nap, +2 a gyerekre, és valószínûleg megkapom jövõre is az ugyanennyit, de utána már nem jár. (Hú, lehet, hogy kicsit zavaros voltam?) Ne kérdezzétek, hogy ez miért van így, állítólag törvény.
Egyébként én a startlap.com-on belül, a GYEREKSZOBA, ezen belül a TÖBB BABA, és ezen belül a CSALÁDÜGYI MINISZTÉRIUM ILL. KISMAMA JOGAI c.fejezetben találtam errõl, és minden másról részletes leírást, itt már a 2002-es "szabályok vannak leírva.
A "TÖBB BABA" fejezetet amúgy is ajánlom mindenkinek, van mit böngészni!

Üdv mindenkinek:
Anett
34 + 0
Anett

Lella!
Csak arra szeretnélek kérni, hogy bánj óvatosabbann a szóhasználattal. Eddíg elkerülte ezt a topicot a másik leszólása és a veszekedés, itt mindenki figyel a másik lelkére. És bizony én is azon nem kevesek közé tartozom, aki (immáron a harmadik terhességben is) bizonnyal többet hízok majd 10kg-nál. Mi, sokat hízók megteszünk mindent a kevesebbért (számos elkeseredett hozzászólásból gondolom)és alighanem piszkál is minket valahol ez a sok kg, ezért nem esik jól, ha valaki a fejünkre olvassa..
Timi!
A hányinger bizony elég korán kezdõdhet, akár a 4.-5. héten is. Ha szerencséd van a 12.-16. héten elmúlik. Ha nincs akár 9 hónapig is ragaszkodhat Hozzád kisebb-nagyobb mértékben. De azt olvastam, ha ez vigasztal, hogy a hányingeres terhességek kisebb hányada vész el, mint a nem hányingereseké. Szóval fel a fejjel! Az Ágci által javasolt Rosszullét topicban tényleg van pár jó ötlet, nekem a gyömbéres tea vált be. Most valaki ajánlott gyömbérrel ízesített margarint is.
Szami!
Azért nem muszáj hányingeresnek lenni. Mindíg irigyeltem azokat, akik ezt kihagyták. Semmi rosszat nem jelent. Épp elég az elején az állandó álmossággal küzdeni. Már ha van ilyen. Van akinek semmi problémája nincs egész idõ alatt. (Õk azok akik csak olvassák ezt a topicot, hi-hi.)
Helena!
Ne törõdj vele, hogy mekkora a pocakod. Ha az UH-k szerint rendesen fejlõdik a baba, akkor ennek semmi jelentõsége sincs. Volt ismerõsöm aki tél végén szült,(addíg ugye nagykabátot hordott), s a szomszédok megkérdezték, hogy honnét vette azt a babát. Egy másik ismerõst 20! hetesen vizsgált meg a felkeresett nõgyógyász (nem hozzá járt), mert nem akarta elhinni, hogy kismama. Szóval ne aggódj. Ebben sem vagyunk egyformák.
Heni!
A csontok fájnak, mert az izületek tágulnak. De ha sokat húzódik, fáj a pocakod az azért nem túl jó. Lehet, hogy annak a jele, hogy többet kéne pihenned. Ha meg még be is keményedik, akkor azért jó lenne, ha kitárgyalnád a dolgot a dokival.
Kata007!
A citromfû meg a kamillatea nem tartalmaz koffeint vagy teint, ezek gyógyteák. Nyugodtan ihatod éjjel is. Csak a mindenféle gyümölcsteák dobozát kell megnézni, mert azokban gyakran van feketetea és ez az ami élénkít.
Andysj!
Így a 36. héten ha nem nagyon gyorsan nyílik a méhszáj az nem gond, különösen a második babánál, nekem ezt mondta hajdan a doki. Nekem is elkezdett kinyílni és mégis betöltötte a 40. hetet mire megszületett. Az elsõnél nekem is elfolyott a magzatvíz, a másodiknál úgy kellett burkot repeszteni. Minden szülés más. Az elsõnél a vajúdás volt hosszú, a másodiknál ez jóval rövidebb volt, viszont nem jelentkeztek a nagy tolófájások. Szóval én most kíváncsian várom ezúttal majd hogyan alakul. De hol van az még?
Ilke, Kata!
Még meg se köszöntem a bárányhimlõ-ügyben adott gyors válaszotokat. Szerencsémre Apukám megnyugtatott, gyerekkoromban oly mértékben pöttyös voltam a bárányhimlõtõl, hogy arra még õ is emlékezett.
Bocs a hosszúra nyúlt hozzászólásért.
Bori (27+1)
Bori

Lányok!

Lehet, hogy éreztem valamit tegnap de nem tudom, hogy ez a baba volt -e vagy csak bemesélem magamnak mert már annyira szeretném érezni.Ez úgy is kiderül pár nap múlva. Már annyira várom.

Timi
Köszi a jókívánságokat!

Petra/15+6/
Petra

Sziasztok!

Ilke, Bori: köszönöm a megnyugtató szavakat. Úgy gondolom, ha a doki nem mondott semmit, akkor nics is baj a baba méreteivel. Mivel rohamléptekben elkezdtem nõni, és a bébi is nagyon sokat mozog, semmi gond, de azért alig várom a jövõ pénteki UH-t, hogy lássam.

Heni: nekem is húzódik a hasam; ja és a csontjaim azok szörnyen fájnak. Mikor este lefekszem vízszintesbe, úgy érzem leszakad a derekam. A térdeim sem a régiek, alig tudok leguggolni, gondolom a súlytöbblet hirtelen jött rám, és az izületek makacskodnak. Egyébként a séta sem megy vmi fényesen, inkább cammogásnak lehet nevezni. Száz méter után meg kell állnom, pedig lassan közlekedem. A TENA betétet én az anyukámmal fogom feliratni, a nagymamámnak kell. Nem tudom mennyibe fog kerülni és hány db van egy csomagban, majd megkérdezem.

Kata: sajna csak egy szoba van, de most hogy márc. 1-tõl kedvezõbb kölcsönt lehet felvenni, talán megnõ a vásárló kedve az embereknek, és tudunk cserélni nagyobbra.

Bubu: én is gyakran szédelgek, mintha álomkórós lennék, többször kívánom a friss levegõt és örülök, hogy már nincs olyan hideg, így egész nap nyitva van az ablak.

Szabó Kinga: ki fogom próbálni a teát, köszi szépen. Az elmúlt két éjszaka olyan jót aludtam (6 órát), hogy csak na! Abban a pózban ébredtem fel, ahogy lefeküdtem. Még pisilni sem kellet kimenni.

Üdv!
Helena
34+2
Helena

Sziasztok!

Egy ideje már olvasgatlak titeket, de eddig még nem volt energiám írni is, pedig összegyûlt az idõk alatt néhány kérdésem, csak sajnos kb. 20 perc után az ájulás környékez a monitor elött.

Robertának hívnak, elsõ babánkat várjuk, budapesti vagyok, az orvos szerint hétfõn kezdtem a 31. hetet. Ezzel én ugyan vitatkozom, ugyanis nem hajlandó figyelembe venni, hogy pontosan tudom mikor fogant a pici... Hosszú történet, mindegy, úgyis akkor születik meg, amikor õ akar!KépEgyébként ti hogyan számoljátok ezt a táblázatban?
Lehet róla szó, hogy én is belekerüljek?

... És akkor néhány aktuális kérdésem:
Mit jelent a haskeményedés, mármint milyen érzés, és miért baj ha van? Illetve van köztetek valaki, akinek a bordái fájnak veszettül? Mostanában már ordítani tudnék a fájdalomtól néha. Szerintetek mit tehetnék? Járok tornázni is hetente kétszer, akkor kicsit jobb lesz, és azt sem hiszem hogy a kilok miatt lenne az egész, eddig 7 kg-t híztam.

A hátonalvásról.
Elnézést kérek, elfelejtettem, hogy ki vetette fel a kérdést.Kép
Én csaknem minden alkalommal háton ébredek, nem tudom aludni is úgí alszok-e, a párom állítja, hogy igen, és hiába próbálok máshogy fordulni, úgy tûnik így kényelmes.
Remélem ettõl nem lesz semmi baja a picinek.

Elnézést kérek, ha hosszú lett a levelem, valahogy rámtört a közléskényszer, egyetlen kismama ismerõsöm sincs, aki meghallgatna.

Robi
robi

Szia Robi!

Üdv itt közöttünk. Ha keményedik a pocakod, az azt jelenti, hogy összehúzódik a méhed. Ezzel nincs is sok gond amíg nem jelentkezik túl sokszor. A tapasztaltabbak szerint ez max. napi 10-et jelenthet. Efölött már be kell számolni róla a dokinak, aki magnéziumot, ágynyugalmat rendelhet el, ha szükséges. Maga az érzés: betonkemény lesz az egész babalakás, húzódik, elég kellemetlen, ilyen helyzetben menni, lépni alig bír az ember, aztán legkésõbb 1-2 perc múlva oldódik. Lefekvés, simogatás hatására esetleg gyorsabban elmúlik. Sokszor akkor jelentkezik, ha túl gyorsan megy az ember, fáradt a nap végén, vagy megnyomja valahogy a pocakját (pl. cipõ bekötésekor.)
Hátonfekvés. Ez a legkevésbé jó pozíció a baba oxigén-ellátása szempontjából. Az elõzõ babánál én is sokszor "hanyatt borultam" álmomban. Aztán tettem egy párnát a hátam mögé és kicsit alá és ezután már az oldalamon maradtam.
A heteket, miként a doki is, az utolsó menstruációtól számolják, így a baba kora általában 2 héttel több, mint valójában.
Bori (27+1)
Bori

Kata007

Igen, nekünk is Dórink lesz. Apuci ezt választotta a Dóri és Réka közül!

Ti hallottatok olyanról, hogy amnioszalag? Tudtok róla valamit?

Lella!

De jó, hogy látlak. Hogy vagytok?

Üdv Roberta!KépKép

Ja, most szombaton biztos, hogy nem tudok menni a jógára, mert a suliban egy elõadást pont szombatra tettek, de a jövõ héten ott leszek!!

Pucúr
Pucúr

Sziasztok!

Halacska!
Ha jól tudom, kb. a 20 héttôl nem jó a háton alvás, mert a méh már olyan súlyú, hogy elnyom valami vénát vagy artériát (ha akarod, pontosan utána nézek holnapra) és ezáltal az oxigén ellátás csökken. Azt olvastam, és az uh orvos is azt mondta, hogy legjobb bal oldalon aludni, mert ilyenkor tud a legintenzívebb lenni a vesemìködés, de lehet, hogy ez csak rám vonatkozva mondta a doki, mert nekem a jobb vesém pang. Nekem a hátonalvás nem kérdés :-) mivel nem esik jól, úgy érzem, mintha egy nagy kô lenne a hasamba, és még levegôt se kapok rendesen. Valószínìleg ezért még álmomban sem fordulok a hátamra. Szerintem érzi az ember, mi esik jól neki, és biztos a baba is jelez, ha valami nem tetszik neki.
Gratulálok az új anyukáknak!

Margaréta 27+4
margaréta (margar&

Sziasztok!

Petra!

Hidd el amit érzel az már biztos a babóca!
Szerintem olyan mint egy buborék ami a
hasfalhoz ér.
Kicsit azért más mint a bélmozgás.
Elõször én is tanácstalan voltam,
hogy most ez már a magzatmozgás vagy sem.
Most már tudom hogy az volt.

Lányok!

Mi nemsokára hozzákezdünk a gyermekszoba
kialakításához.

Van tippetek hogy milyen színû legyen ?
Élénk narancssárgára gondoltunk, mert azt olvastam
hogy a csecsemõk jobban szeretik mint a pasztellszíneket.

Katesz

22+2
katesz

Lányok!

Úgy tudom hogy a várandosság vége felé nem célszerû
háton aludni.

Szerintetek ez mit jelent?
Úgy értem mikortól?
A hetedik, nyolcadik hónaptól?

Katesz
22+2
katesz

Mégegyszer Hali!

Üdv köztünk Roberta! Nekem is gyakran keményedik a pocak, a doki magnézimot írt fel. A méh felkészül az összehúzódásokra! Mivel elég makacs vagyok, sokszor én akarok még mindent csinálni, ez sajnos nem mindig megy, és ilyenkor persze egybõl kõkemény lesz; lépcsõzéskor is, szóval ha vmi megeröltetõt csinálok.

3. harmad: a sok új érzés között nekem a legfurcsább az, amikor a baba befelé rugdos. Bár most már egyre kevesebbet csinálja, inkább a bordáimat célozta meg. Mindig azt gondolom: Ez a legjobb idõszaka a terhességnek! de ahogy halad az idõ, egyre jobb lesz! Mindig van mire várni, készülni. Mi lesz velem, ha meglesz a bébi?! Annyira fel vagyok dobódva, hogy belátható idõn belül vége a melónak. Már régóta visszaszámolok - még a maival együtt 7 nap.

Hali!
Helena
34+2
Helena

Sziasztok Pocakosok!

Halacska!

A Kismama februári száma ír a háton alvásról, ha jól emlékszem. A harmadik harmadtól kell odafigyelni rá. Ahogy Margaréta írta, a méh elnyom valamit, ami miatt a baba oxigén ellátása csökkenhet. De, ha jól értettem, a baba jelez és te felébredsz, ha baj van. Szerintem olvasd el a cikket (az elején van az újságnak).
Csak, hogy érezd, nem vagy egyedül, nekem is háton a legkényelmesebb és én is mindig háton fekve ébredek.

Törpi
Törpi

Halacska!

Szerintem a baba jelezni fog, ha nem érzi jól magát.
Én pl. igy 21 hetesen még mindig tudok hason aludni, pedig sokan mondták, hogy az nekik már az elejétöl nem esett jól. Most mit csináljak, ha éjszaka hasrafordulok, és ugy alszom? Ha majd kényelmetlen lesz a babának, akkor biztos érezni fogom, és elfordulok.
Azt tudom tapasztalatból, hogy késöbb már ugyse fogok se háton, se hason aludni, mert kényelmetlen lesz. Söt hason még egy jó darabig nem, mert szoptatás alatt sem kényelmes.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Lella - neked is jó reggelt Kép

Haskötö - akik várják a beszámolómat Kép
Hát tegnap regel fél hattól este fél kilencig talpon voltam... és meg kell mondjam nem fájt annyira derekam vele, mint ha mindezt nélküle csináltam volna végig... egyedül megtudtam fordulni az ágyban... ez mostanság azért ritka nálam...
MA direkt nem vettem fel, kiváncsi vagyok a ma esti eredményre...

Most jöttem a védönötöl.
Meg lettem dicsérve, mert minden rendeben van és jól tartom a súlyom. Csak az indokolt plusz kilók jöttek fel...
Remélem bromis ezt tartani, mert mostanság sokkal többször leszek éhes... bár egyszerre kevesebbet is tudok már csak enni Kép

Képzeljétek, tegnap este mivel lepett meg a párom Kép
Hazajött és megmutatta nekem, hogy mit alkotott napközben Kép
Csinált nekünk egy "honlapot", amin a mi és manóka képei vannak fenn... hát el kell ismerjem volt ott pityergés részemröl Kép

Este megyünk UH-ra. Úgy várom már hogy lássuk MAnókát Kép

Sziasztok
Dojika 27+6
Dojika

Pucur!

Az amnion a magzatburok egyik burka: az amnion és a korion alkotja közösen a magzatburkot, a kettö közül a belsö az amnion. De azt, hogy mi az az amnionszalag, azt én sem tudom.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Dojika!

Ügyes vagy a kilók terén. Úgy látszik az étvágy is kissé kor függõ is, mert eddíg nekem is elég volt a napi zöldségadag plusz valami egyébb fõtt, de már pár napja bizony én is egyre éhesebbnek érzem magam. Hiába, a baba is növekszik. A párod igazán kedves, meg figyelmes. Majd írj az UH-ról.
Bori(27+1)
Bori

Bori, nagyon sajnalom, ha megbantottalak, es szinten, ha a tobbieket, ez egyaltalan nem all s nem is allt soha szandekomban. Szeretem az embereket, akinek tudok, segitek, szivesen mosolygok veluk, de ha kell, egyutt sirok a szomoruakkal. Ez az alaptermeszetem. Sajnos, mar mashol is tapasztaltam, hogy az irasban torteno kommunikacio sok-sok felreertest, masok -akaratlan- megbantasat is okozza.Kép

Nekem nem volt es nincs is szandekomban megbantani sem teged, sem senkit, en mindenkinek csak jokat kivanok, s minden kisbabaert, annak egeszseges vilagrajoveteleert drukkolok! Kép
Lella

Katesz: a baba állítólag belülrõl pirosas-narancsos (napfényben) színben látja a világot. Egyik ismerõsöm kislányának pár hónapos korában a kedvenc játéka a piros kendõ volt. Imádta nézegetni!

De jó nektek, hogy így készülõdtök, mi decemberben költöztünk és friss minden a lakásban és sajna nincs külön babaszoba.

Helena
34+2
Helena

Sziasztok!

Lella!

Ígérem nagyon vigyázok majd. Kép Bár a felújításban most nem lesz benne az ajtók és ablakok festése, csak a fal. Az pedig elég hamar kiszellõzik.

A száddal kapcsolatban: irány az orvos!!!! Veszítesz vele, ha elmégy? Nem! Úgyhogy spuri egy fogorvoshoz!!!

Andi!

7 éve nekem is kinyílt a lányommal, vagyis 2111 volt, de a 37. héten. Azt mondták ezzel már nem kell foglalkozni. Ha még úgy érzed kell egy hét, akkor szigorú fekvés. Kép
Látod nekem a harmadikkal már a 26. héten kinyílt, de szerencsére csak a külsõ!

Kinga!

Végülis csak annyira használjuk, hogy nyomon követjük a pocakosságunkat. Kép

Bori!

Köszi a teával kapcsolatos infót! Kép Azt hiszem mégis kipróbálom. Valahogy nagyon hiányzik a tea. Talán függõ lettem, de nekem mindegy milyen, csak tea legyen. Kép

Helena!

Tényleg ne izgasson a pocid mérete. Én ma voltam a terheléses vércukron. 3 kismama volt velem együtt. Egyidõsek voltunk, vagyis 26-27 hetesek. Az egyiknek akkora hasa volt, mint aki már holnap szül, a másikon nem is látszott, hogy terhes, én pedig a kettõ között voltam. Kép

Most megyek kajcsizni, de mindjárt folytatom.

Kata
Kata007

Szia, Pucur! Koszonjuk, jol vagyunk, nalam ugy tunik a rosszulleteknek vege Kép s kezdodik a -madartejet kerek kakaoval es tejcis corn flakes-szel korszakom...Kép -eddig ra sem birtam nezni semmifele tejcire -marmint a babassag kezdetetol-, most meg hirtelen imadooom! Kép Orulok, hogh ti is jol vagytok Kép!

Dojika Kép, hasznos az a haskoto, ugy tunik, az utolso harmadban nagyon hatasos! En is olyan hatfajos voltam anno a lanyommal... es nekem megmaradt a hatfajas a szules utan is, majd ketto even keresztul, volt, hogy ugy csusztam-masztam le az agyrol... mert nem birtam oldalra fordulni sem... nem jatek! /vicces, a szulesnel is a legnagyobb fajdalmat a hatam okozta, azt masszirozta a szuleszno, mikozben vartam hogy taguljakKép, bar akkor nekem egyaltalan nem tunt viccesnekKép/

Kata, rendicsek, delutan, azaz fel ora mulva talalkam van a fogorvos-nenimmel... KépKép

A gyumolcs teakat en is nagyon ajanlom, micsoda valasztek van beloluk, es rendkivul jo zamatuk is van!

Sziasztok, holnap jovok! Lella
Lella

Lella!

Remélem, hogy nem tapostam a lelkedbe, én se akartam rosszat, csak annyi olyan topicot olvastam már ahol névvel és név nélkül marták egymást az anyukák. Úgyhogy akkor felejtsük el együtt az egészet, OK? Tényleg sokszor hiányzik a hangsúly, meg a másik arcjátéka. Bocs,én se akartalak bántani.
Fogínygyulladás-téma. Ismerõsöm a Sensodyne fogkrémet találta hasznosnak, más itt -védõnõi tanácsra- azt írta, hogy jó erõsen kell súrolni, eleinte fáj is vérzik is, de aztán megerõsödik. A Corsodyl nem túl erõs szer. Nekem sajnos alapon, örökletesen is van fogínysorvadásom és létezik patikaszer, ami segít. A fogorvos biztos tud ajánlani ilyet.
Bori(27+1)
Bori

Sziasztok!

Üdv az újaknak, drukk a szülés elõtt állóknak, és nagy-nagy gratula az anyukáknak!

Képzeljétek, mi történt velünk tegnap! Mi egy 17 emeletes házban lakunk - Zugló, az M3-as mellett, lehet, hogy van akinek ismerõs -, és tegnap arra mentünk haza, hogy nem csak a házban, de az egész környéken nincs áram. Szóval tök sötét volt, lift sem volt, úgyhogy így indultunk neki a 15 emeletnek, gyalog. Még szerencse, hogy a kispapa is velem volt, egyedül biztos nem indultam volna neki. Beletellett egy fél órába, mire felértünk, mert csak nagyon lassan, sûrû pihenésekkel mertem menni. Hát, végül megúsztuk egy kis hasfeszüléssel, de azért Almamag megilletõdött egy kicsit. Szerencsére az áram hamar visszajött, és vacsora közben már vígan hancúrozottKép

Kata! A festékszaggal tényleg vigyázz! Egyébként nálunk itt a munkahelyen most azt találták ki, hogy elkezdik felújítani a folyosókat, munkaidõben. Így most óriási a kosz, a por, a zaj, az ajtókat is leszedték, így elbújni sem lehet. Viszont nem tudom, mivel festenek, mert festékszag az nincs. Csak kicsit kellemetlen átugrálni a festékesvödröket, a festõket stb.

A hátonfekvésrõl: én is mindig úgy ébredek, de már egyre jobban feszül a hasam, úgyhogy már nem sokáig. Szerintem sem kell aggódni miatta, a tested és a baba majd szól, ha nem tetszik neki.

Lella!
Ötletet nem tudok adni, de amikor én voltam fogorvosnál, õ elõre figyelmeztetett, hogy elõfordulhat ez a gyulladás, nem kell megijedni, menjek azonnal, és akkor õ beecseteli. És még azt is mondta, hogy páros hónapokban gyakrabban jelentkezhet. Sajnos házi gyógymódot nem mondott. Kép

Lányok, egyszerûen képtelen vagyok a heteket átszámolni hónapokba. Megmondanátok, most hány hónapos terhes vagyok, és a következõ hónapokat mikortól kell számolni?

Köszi! Mindenkinek minden jót!
Jé, megint elõjött ez a "szájmenéses" tünet!Kép

Dió (és Almamag 20+5)
Dió

Dió!

A legjobb megközelités:
20 hetet elosztod 4,4-gyel (kb. 4,4 hét egy normál naptári hónap): 20/4,4= 4,5 hónap (5. hónapban vagy)
(Ha a durvább megközelités is jó, mert éppen hirtelen akarod mondani valakinek, akkor 4,5-lel is oszthatod, azzal könnyebb számolni.)

Ha az érdekel, hogy mikor kezdödik a következö hónap (pl. 6.), akkor az elözö hónapszámot (5) szorozd meg a 4,4-gyel, és megkapod hetekben, hogy mikor kezdödik.
Pl. az 5. hónapot: 5*4,4=22. héten
6. hónapot: 6*4=26,4 héten
7. hónapot: 7*4,4=30,8 héten
8. hónapot: 8*4,4=35,2 héten fejezed be, innen kezdödik a következö. (Tehát pl. a 6. hónap: 22-26,4 hétig tart számolás szerint.)
Remélem érthetö volt.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Robi!

A táblázatot én vezetem, és természetesen bekerülhetsz. Ami nekem kell hozzá:
Megyek végig egy soron, jó?
-nicknév
-hányadik ciklusra sikerült a baba
(Na ezzel sokan bajban vannak. Nekem 3 szor jött meg, pedig nem akartam. A 4. ciklusban már nem tehát 4.c.)
-hány hetes
-és hány napos vagy
-hol laksz
-hány éves vagy
-szülés várható idöpontja
-hányadik babád lesz ez

A háton alvással kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy én sem tudok úgy feküdni. Egyszerûen nem kapok levegõt. Viszont a férjem szerint éjszaka viszont így alszom, és reggel is így ébredek. Kép Azt még hozzáteszem, hogy alapesetben csak egy kispárnán alszom. Mióta babát várok, van egy nagypárna is a fejem alatt, tehát azért mégsem vízszintesen alszom. Mellesleg ha fel is ébredek a mozgásra, az sosem akkor van amikor háton ébredek. Szerintem is jelezné a baba, ha nem tetszene neki. Kép

Dojika!

Azért arra a honlapra én is kíváncsi lennék... Kép Csúnya vénasszony lesz belõlem, ugye, hogy ilyen kíváncsi vagyok. Kép

OFF:

Lella és Bori!

Engedjetek meg egy pár sort, mint e topic táblázatának karbantartója!
Ebben a topicban eddig tényleg nem volt szokás a vita, egymás megbántása. Én biztos vagyok benne, hogy ez Lellának sem állt szándékában, annyira már ismerem. Kép
Mivel az írásban történõ kommunikáció tényleg félreértésre adhat okot, erre találták ki a smiley-t. Kép Kép
Aki nem ismeri a mosoly egy kettõspont és egy bezáró zárójel Kép, a szomorúság pedig egy kettõspont és egy nyitó zárójel Kép.
Aki pedig nem tudja mirõl beszélek (nem hiszem, hogy van itt ilyen Kép ), annak ajánlhatom ezt:

[url=http://lka.revai.hu/archiv/lka4/pages/anetarca.html" TARGET="_top]http://lka.revai.hu/archiv/lka4/pages/anetarca.html[/url]

Hölgyeim!
Használjuk ezeket! Nem célunk mások megbántása ugye?
Inkább legyen tele smiley-val az írásunk, mint bárkit is megsértsünk akaratlanul.

ON!

Bocs az elõbbiért, de kellett azt hiszem.

Kata
Kata007

Kata!
Köszi, már régóta szerettem volna megtudni a smile-k "titkát", csak éppen egyedül nem bírtam rájönni.
Tehét Neked és Lellának is Kép Kép Kép
Túlérzékeny társatok:Bori
Bori

Sziasztok,

Jé, még én se ismertem a smiley titkot.

De még mindig kettõ az egyben vagyok !Kép

Blinczi
blinczi

Hihihih, ez müködik !! Kép
blinczi

Beszti!

Nagyon köszi!Kép

Dió (és Almamag 20+5 hét, azaz 5. hónap Kép)
Dió

Kata, Te "csúnya kiváncsi vénasszony" Kép Kép
nézd meg ha ennyire kiváncsi vagy Kép
[url=http://tar.kep.hu/byk" TARGET="_top]http://tar.kep.hu/byk[/url]
Nagy dolgokat ne várj, a gesztus a lényeg az egészben Kép

Üdv: Dojika 27+6
Dojika

KAta,
azért inkább a [url=http://kep.tar.hu/byk" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/byk[/url] - kel próbálkozz Kép
Ma kicsit félrebeszélek Kép

Üdv: Dojika
Dojika

Petra
Lesz az a rúgás még egyértelmübb is, csak mi elsö pocakosok olyan türelmetlenek vagyunk Kép Én mindig a buborékot vártam és nekem nem is ilyen érzés volt a rúgás hanem olyan igazi rúgásos, vicces. Most a hétvégén éreztem elöször buborékosnak és végre Halacska a papája elöl sem menekült el ezért ez külön öröm!

Lányok, olyan édesek vagytok!!!
Köszönöm, hogy írtatok a hátonalvásról. Nem úgy alszom el de sokszor ébredek háton. Egyébként én is a hason alvók táborába tartozom. Margaréta köszi a fáradozást de elég ennyi infó is, aranyos vagy! Kép

Tudjátok, sokszor eszembe jut, hogy régen hogy is élték meg a nök a várandósságot. Nekünk legalább van az UH, ami azért sok kérdésre választ ad ha panaszaink vannak. Bár biztos infóhiány miatt fel sem merültek bennük bizonyos témák. Nekünk néha azért nehéz mert jön a sok különbözö tanács de te legyél ügyes és válaszd ki a neked legmegfelelöbbet. De legalább van miböl választani!! Kép
Katesz
Éljen a nari gyerekszoba, nálunk is ez a terv. Csak!! Mi annak idején a nagyszobát is ilyen színre akartuk és végül piros lett belöle a sokszori átfestés miatt. No meg a színválasztó lap is olyan pici volt, hogy sikerült jól beleválasztani. De majd most! Ha vesztek festéket írdd meg pls. hogy milyen! Köszi.

Üdv az újaknak! Jó élénk lett ez a topikocska mostanában!

Dió
Beszti felülmúlhatatlan, mint mindig. Kép Én találtam még a pocakosság elején egy ilyen tabellát, asszem a babapont. hu-ról, talán a friss kismamáknak is jó lesz.
1-4 hét 1. hó
5-8 2. hó
9-12 3. hó
13-16 4. hó
17-20 5. hó
21-25 6. hó
26-29 7. hó
30-34 8. hó
35-40 9. hó
Mindenkinek minden jót!
Halacska 20+0
Halacska

Csajok!

Aki volt már a Mammut II-ben ultrahangon:
1. Mennyivel elõbb kell bejelentkezni, hogy tudjanak idõpontot adni? Lehet menni napközben bármikor?
2.Hol találom meg a rendelõt a Mammuton belül? A tájékozódó-képességemet most talán hagyjuk...
3. 36.hetesen érdemes még elmenni? Igaz, hogy már voltunk korábban máshol, de a mi Petránk olyan édesdeden aludt, keze az arca elõtt, hogy semmit nem láttunk belõle, én meg még utoljára stikában elmennék, a férjem már biztos ki lenne akadva, ha megtudná a szándékomat...

Elõre is köszi a válaszokért!
Anett
34+0
Anett

Anett!

Pont ma jelentkeztem be a Mummutba.
1. Még holnapra is lett volna idõpontjuk, csak sajnos, nekem nem volt megfelelõ. Mi majd kedden megyünk.
2. Mammut II-ben a legfelsõ emelen van. A liftben a gombra is ki van írva, úgy emlékszem.
3. Nem tudom.

Dojika!

Köszönöm, hogy megosztod velünk a haskötõs tapaszlataidat! Kép
Ha nem gond, akkor várom a további fejleményket is. És mégegy kérdés: Milyen anyagból van a haskötõ?
Elõre is köszi a választ!

Az éjjeli alvással nekem is vannak problémáim. Legtöbbször csak 2-kor tudok elaludni, elõtte sehogy sem megy. Néha sikerül 00.00-kor elaludnom, de ez sajnos, ritka. 2 óra után viszont alszom, mint a bunda.

Ma voltam az orvosnál. Mivel nem tudok vasat beszedni sem tabletta, sem pezsgõtabletta formájában az orvos kétnaponta injekciót javasolt. Hát, nem örülök!

Csilla1 28+5
Csilla1

Már régen meg szeretném kérdezni, hogy mi az az ON és OFF amit írkáltok? Tudom hogy mit jelent, csak nem tudom, hogy miért? %)

Forti (16+6)

Kép
Kép
forti

Na most ezt nem vágom! Nem mükszik a smiley???? Kép
Csak ez a kettõ??? Kép Kép

Forti (16+6)

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Ezúton osztjuk meg veletek a mai ultrahangvizsgálat eredményét Kép
Manókának, a Doiktor úr szavaival éve: "teknösbéka van a lábaközött" Kép
Vagyis mostmár biztos hogy kisfiunk lesz, vagyis Máté Manó Kép
Teljesen egészséges, minden rendben van nála, jelenleg 1200 gr a súlya.

Üdvözlettel:
Dojika (27+6) és Csaba
Dojika

Bori!

Örülök, hogy szent a béke! Kép Nem mondom, hogy túl érzékeny vagy, de azt hiszem tényleg jobb, hogy valaki közbeszólt. Pedig nem szokásom. Még a lányaim veszekedésébe sem szívesen szólok bele. Oldják meg! Kép Ugye nem haragszol Te sem és Lella sem? Kép

Blinczi!

Örülök, hogy ennyire tetszik! KépKépKép
Lehet ám ilyet is: Kép

Dojika!

Látod milyen egy kíváncsi vénasszony! Háromszor kattintottam az elsõ linkre, és nincs ilyen oldal. Már azt hittem lóvá akarsz tenni... KépKépKép
Aztán tovább olvastam... Kép
Máris milyen helyes kissrác. Kép Ajánlom majd a pocaklakó Dórim figyelmébe! Ha már úgyis névrokonok lesztek, legalább bemutathatnád majd a fiadat a lányomnak. Kép Kép Kép
És persze Ti is aranyosak vagytok! Kép
A neméhez ezúton gratulálok. Szabad kicsit irigykedni a teknõsbéka miatt??? Kép

Forti!

Olyankor írjuk az OFF és ON-t amikor olyan dolgot írunk ami nem kapcsolódik a topic témájához, jelen esetben a kismamasághoz. Kép
És ha már ilyen vállalkozó szellemû vagy akkor nézd meg ezt:
bal oldalon katt a formázásra
aztán katt az egyéb formázásra
aztán katt a képek, mellékletek és jelzésekre
majd katt az indexre.
Ott találsz még ilyeneket is: Kép

Kata
Kata007

Hahó lányok!

Van ADSL-ünk! Kismamáknak különösen ajánlott a kispapa szerint.

Hátonalvás!

Hasi vénát nyomhatja a pocak, de ez nagyon emberfüggõ. Én már a 28. héttõl egyáltalán nem tudok a hátamon feküdni sem. Ettõl szédültem, aztán meg már hátradõlve ülve is rossz volt és ettõl ingadozik a vérnyomásom.

Robi!

A bordáid lehet, hogy azért fájnak, mert a pocakod arra nõne, mert még lassan tágulnak a hasizmaid. Ettõl feszülhet a pocakod is. Én is magnéziumot szedek a haskeményedésre és sokat segít. PL. ha tudom, hogy utazni fogok beveszem egy órával hamarabb és akkor sokkal jobb.
De azért a leányom így is tombol a hasamban a rázós úton és van amikor befeszít.

Festékekrõl
Vannak olyan festékek már ajtóra/ablakra is, amik vízoldékonyak így a festésnél nem kell a szervesoldószereket használni és a száradáskor sem az párolog belõlük. Általában minden háztartási vagy festék szaküzletben kaphatóak.

Kata007!

A teázás jó dolog, de a teabromin hatása, ami a feketeteában van hasonló, mint a koffein és túl sok nem jó a babának. De nekem a koffeinmentes Cola is felvitte a vérnyomásomat, mert a szervezet rátanul arra, hogy minek milyen hatása van és ezt akkor is produkálja ha nincs is benne a hatóanyag - ezt valahol olvastam a koffeinmentes kávéról. De a citromfû meg a kamilla biztos nem csinál gondot, nem élénkítõ hatásúak :-).

Súlyról - ez abszolút magánvélemény persze
Szerintem ha nem szedsz fel csak annyit, hogy még jól tud alkalmazkodni a szervezeted, tehát nem tunyulsz el emiatt, akkor az nem sok. Én különben a havi 2 kg-ot összeszedem és teljesen egyenletesen gyarapszom, ami szerintem azt jelzi, hogy ennyire van szükségem. Ja és a combomról meg kezd lemenni a pluszban odarakodott hájacska -ami szerintem se guszta. Szóval ha eleget mozog valaki nem lesz kövér, de mindenki szervezete másként alkalmazkodik. Egy ismerõs mesélte, hogy õt állandóan sakkban tartotta a védõnõ, hogy nem hízhat többet, így a felszedett 8-9 kiló azonnal lement róla és nagyon sovány volt a szülés után, alig bírta vonszolni magát.

Ilke, Katka!

Hova tüntetek? Mégse jó a kedd se :-( a jövõ héten, mert pont akkor megyünk a dokihoz.

Harmadik harmadosok!

Ti mikor beszélitek át a nõgyógyásszal a szüléssel kapcsolatos kérdéseket? Én most tervezem - fõleg mert a másfél héttel elõttem járó barátnõm kisfia ma már meglátta a napvilágot... Van valakinek bármi ötlete, tapasztalat mire fontos kitérni?

Bubu
bubu

Köszönjük szépen a gratulációkat!
Kicsit elfogult vagyok, de szerintem nekünk van a legszebb kislányunk a világon! Kép
Csak azt nem tudom, hogy mit fogok mondani, ha megszületik a második kislányunk!? Kép Kép

Tényleg egy csoda a kendõ. Most is itt alszik benne már órák óta. Olyan jó érzés. Szerencsére azért elalszik a kiságyában is, de azért nagyon szeretm, amikor újra pocakközelben van. Sõt, még jobb!

Lányok! Olyan jó anyukának lenni! Remélem nektek is ilyen csodálatos kis manókáitok fognak születni! Majd tekjék nektek is legalább annyi örömötök benne, mint nekem! Majd az elsõ napok, hetek alatt gondoljatok mindig arra, hogy túl lesztek azon is (elég fárasztó) és akkor csak a szép marad!
Na eldugulok!
Vigyázzatok magatokra!
Menta
menta

Anett!

Én tegnap ( kedden ) reggel hívtam fel a Mammutot uh miatt és kértem, hogy a lehetõ leghamarabb adjanak idõpontot. Aznap 1/2 2 -re mehettünk is, szóval szerintem akad 1-2 "lyuk" ahova betudnak tenni. Mellesleg és a 33 hét 3. napján voltam kedden, olyan édesen látszott a pofija, bár igaz, hogy a kis keze vagy az arca elõtt volt, vagy állandóan cumizta, de azért elkaptuk egy pillanatra. Nekem sokkal szimpibb a doki is , mint máshol, csomó dolgot végignézett. És azt is mondta, hogy kb. 2541gr-os a kisasszony. Ja, 10 e Ft, de ezt lehet, hogy tudod.
Helyszín: Mammut II. 5 em. és még ott is jó sokat kell kacsázni, de ki van táblázva, biztos megtalálod. Elmagyarázni így lehetetlen.

Bubu,
én a 35. héten megyek legközelebb a dokihoz, akkor fogok vele minden szüléssel kapcsolatos dolgot megbeszélni, szóval addig van még 2 hét. Ha begyûjtöttél valami okosságot én is szívesen venném!

Súlygyarapodás: reggel megyek ki a közértbe, anyósomnál ( egy udvarban lakunk )pont itt volt a "szomszéd banya", odaköszönök nekik, hogy jó reggelt, erre banyasága - aki kb.3x látott terhesen - gondolom köszönés címén visszaszól: Mostmár ne hízzál többet - gügyü hangsúllyal , mintha hülyegyerek lennék. Anyósom persze rögtön a védelmemre kelt, hogy "had hízzon, hisz fejlõdik az unokám"! Persze én is leteremtettem, csak azt sajnálom, hogy visszafogtam magam, úgy begurultam, hogy még most is pöfögök!
Mellesleg kb. 12 kg híztam, így a 165 cm magasságomhoz, kb. 72 kg társul. Nem kevés, de talán nem vagyok egy hájpacni se. S ha az lennék, ahhoz sincs semmi köze, nekem fontosabb, hogy a kisbabám megkapjon mindent és egészséges legyen, ha ez az ára, akkor ez van. Majd leadom szülés után. Leszek én még 55-60 kg újra!
Különben nemrég volt egy hasonló esetem, szintén egy hasonló banyával, akivel nagy ritkán összefutok, és nem azt kérdezi, hogy vagyok, hanem, hogy mennyit híztam? NO COMMENT!!!!!

Lányok, hogy kell ezeket a mosolygós arcokat ide berakni? Én csak :-)))) ezt ismerem!

Heni (33+4)
heni

Sziasztok lanyok!

Sokaig nem jelentkeztem, ennek fo oka egy csunyan elhuzodo influenza volt, ami fulladassal tarsult, igy aztan korhaz lett a vege. De most mar minden rendben, legalabbis ezugyben.
Ami most nagyon elkeserit, az a mai UH eredmenye.
Mint kiderult kozben, nem jol adtam meg a kort, elvileg ma vagyok 12 hetes es 6 napos. Legalabbis eddig ugy tudtam...
Erre ma az UH-os doki azt mondta, nagyon pici a baba ehhez kepest, o pont ket hettel fiatalabbat mondana, vagyis 10 het 6 napot. Egy kicsit elkeseredtem, foleg ivel nem ertem a adolgot. Amikor utoljara UH megneztek, akkor azt a kort mondtak kb, amit en ide beirtam. Es a baba is a koranak megfelelo meretu volt a doki szerint.
Szerintetek mit gondoljak?
El lehet rontani ilyen koran a merest?
Vagy lemeradhat a baba a fejlodesben ilyen koran is?
Mert azt szamolgattam, hogy ha igaz ez a dolog, a menzimnek 2 hettel kesobb kellett volna megjonnie, a teszt, amit csinaltam es erosen pozitiv lett, pedig csak a elmaradas utani 2-3. napon ad pontos eredmenyt a leiras szerint. Vagyis amikor pozitiv lett, ha ezzel az idovel szamolok, akkor meg semmikeppen nem lehetett pozitiv... Ugyanis az eredeti, a tenyléeges idoponthoz kepest csinaltam a tesztet, akkor pedig ez a baba, ha most csak ilyen fiatal, csak eppen elklezdett beagyazodni.
Igy most elegge kivagyok.

Amugy a kicsike nagyon aktiv volt az UH alatt, vegig mocorgott es kalimpalt a kezecskeivel. A dokino kihangositotta a szivvereset, hat majdnem elsirtam magam.
aztan jott a problemaval, es azota nem tudom, mit gondoljak.
Sajnos csak jovo heten tudok elmenni a dokimhoz, addig marad a bizonytalansag...

Esetleg volt valakinek hasonlo tapasztalata? Ti mit gondoltok errol?

zsoka
zsoka

Bubu!
En mar ezen a heten is beszeltem a dokimmal a szulesrol es jovo heten is fogok! Szerintem itt az ideje, hogy beszelj vele.
Hogy mit erdemes kerdezni? Manapsag ugye mar egyre jobban elterjedoben van a gatvedelem, en sem szeretnek extra vagast ha nem szukseges es a masik kenyes tema a beontes. Van ahol megszokasbol alkalmazzak, de ez sem szukseges. Foleg ha a kismamanak a fajasok alatt meg hasmenese is volt. En ezt a kettot mindenkeppen megbeszelem vele jovo heten. Mi megbeszeltuk azt is, hogy mikor es hogyan ertesitem. Ja, es meg akarjuk beszelni, hogy mit is es hogyan is szeretnem a szules alatt. Ezalatt ertem Epiduralis erzestelenites, termeszetes szules...., apas szules. Hu ha most nem jut minden eszembe, de remelem azert sikerult valamit segitenem.

Bori!
Koszi a gyors valaszod. En is igy gondolkodtam az idovel kapcsolatban mint te. Mindig olvasgattam, hogy ki mennyire kozel van es hogy kinek van mar babaja es ugy ereztem nalam az ido egy helyben topog. Most meg mar egyre kozelebb a nagy nap es ugy repul az ido.

Kata007!
Tudod en csak azert aggodtam annyira, hogy kinyilt a mehszajam, mert ugye a masik terhessegem mas volt. Persze tudom hogy minden terhesseg mas es mas, de nem szeretnem ha koraszulott lenne. Tudom pont neked mondom, bocsi, tudod neha nagyon aggodos tudok lenni, de tudom, hogy neked teljesen mas,es sokkal de sokkal jobban kell vigyaznod, es tenyleg szoritok es a legjobbakat kivanom neked es a picurinak odabent.

Helena!
Az elottem szolokhoz en is csatlakoznek, a hasmeret nem ad okot semmire, ha a baba jol fejlodik ne torodj vele. Az egyik baratnom is kishasu volt, es a fia 4500 grammal szuletett. Mindenki azt kerdezte, hogy hol fert el benne a baba. Nekem is csak a 30. het korul kezdett el jobban noni, de meg mindig ugy nezek ki a 36. heten mintha csak a 6. honapban jarnek. Tehat fo a nyugalom, s hogy masok mit mondanak ne erdekeljen.

Roberta!
legy udvozolve koztunk! Jo babavarast neked is!

Dojika!
Gratulalok a benned novogeto kisfiadhoz!

Halacska!
A hatonalvas tenyleg nem a legjobb az oxigenellatas miatt. A legjobb a bal oldaladon aludni, ugy hogy a bal labad kinyujtva a jobb pedig rajta behajlitva. Ezt ajanlotta nekem is a doki. Kezdetben en is sokszor hatra fordultam ejszaka, de a picur nagyon rugdosott. Mindig megprobaltam kiindulasnak a fentebb irt poziciot felvenni. Mara mar jol belejottem. Kép Mar igy alszom el es kelek fel. Ha megprobalok mas helyzetet felvenni, azonnal ebresztot kapok a babocatol. Tehat probalj meg valtoztatni a testhelyzeteden, de ha veletlenul meg is hatrafekszel a picurkad jelezni fog.

Heni!
mosolygos arc: \ majd szunet nelkul irdd azt hogy clipart, majd ez { majd a kovetkezok kozul valamelyik - happy, sad, smile, angry...- majd a kapcsos zarojel masik vege } \ + clipart + {happy} a plussz jeleket ne ird be es ne hagyj szunetet sem, Kép Remelem ertheto voltam.

Andi (36+3)
Andysj

Zsoka!

A www.babapont.hu-n a kovetkezoeket olvashatod:

A valódi és az orvosi babakor

A nõgyógyászok úgy számolják ki a fogamzás lehetséges idõpontját /ez a naptár is!/, hogy az utolsó menzesz elsõ napjához hozzáadnak... nos, annyi napot, amennyi akkor marad, ha a ciklus hosszából levonunk 14 napot.

Kissé ellentmondásosak az adatok arról is, hogy meddig életképes a petesejt. Egy változat:egy napig. Másik változat:2-3 napig. Harmadik változat:3-5 napig. Nos tehát, az ovulációtól számítva 5 napon belül bármikor teherbe lehet esni - és ez is csak akkor igaz, ha váratlanul nem érik meg újabb sejt.

A megtermékenyüléstõl számítva 266 napig, azaz pontosan 38 hétig tart a terhesség. És itt a másik furcsaság. Könyvekben, de máshol is a baba korát 40 hétig követik, noha valójában csak 38 hetet tartózkodik az anyaméhben. Hogy ez miért van, ki tudja? Mi mindenesetre a "valódi" babakorral, azaz összesen 38 héttel számolunk.

Ez is okozhatja nalad a kulonbseget, a masik ami meg okozhatja az hogy ha kulonbozo orvosok csinaljak az UH-t. En errol egy jo hosszu cikket olvastam regebben. Arra pontosan nem emlekszem, hogy mibol adodhatnak az elteresek, de tenyleg van ilyen. Volt olyan akinek az egyik orvos 2 hettel kevesebbet mondott, majd par honap mulva egy masik orvos mar 3 hettel idosebbnek mondta a babocat. Ezen ne aggodj szerintem. Jonni fog, amikor o is ugy gondolja. A legfobb, hogy hallottad a szivvereset, es lattad mozogni. Tudod, hogy egeszseges. Szerintem ez a legfontosabb.

Andi (36+3)
Andysj

Sziasztok!

Kata - irigykeddni persze hogy szabad a teknõsbékára Kép
Köszi a gratulációt Kép Mondtam Manókának, vagyis Máténak, hogy van már egy kislány akinek az anyukája érdeklödik öiránta Kép MAjd összeismertetjük öket, és döntsenek ök Kép

Dojika (28.h) és Máté Kép
Dojika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?