Új privát üzeneted érkezett!

Itt az új babás táblázat SJMóniékkal!

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Catnet Roland 3500 g, 56 cm 2002.01.18 ( - ) 7 nap
0611Viki Noémi 5000 g, 59 cm 2002.01.21 ( + ) 2 nap
Ildikó Napsugár 4000 g, 60 cm 2002.01.28 ( + ) 5 nap
TMóni András László 3600 g, 58 cm 2002.02.02 napra pontos baba
Menta Helena 3800 g, 55 cm 2002.02.03 ( - ) 3 nap
Zsuzs Réka Lili 3700 g, 55 cm 2002.02.11 ( + ) 9 nap
Tünde Attila Gergö 3800 g, 55 cm 2002.02.16 ( - ) 1 nap
Erika2 Stella 3500 g, 55 cm 2002.02.19 ( + ) 5 nap
SJMóni Laura 3500 g, 58 cm 2002.02.25 ( + ) 11 nap
</pre>
Kata007

Kedves Lányok!
Nagyon irigyellek benneteket, hogy napközben tudtok írni. Sajnos hiába van internetem a munkahelyen, nem tudok belemélyedni munka közben. Kolleganõimnek viszont minden nap be kell számolnom minden eseményrõl. Már az õ hasuk is növekszik.
Valaki hallott közületek a szezámsóról? A hugomnak (32 hét) ajánlotta a diabetikusa, de még nem sikerült beszerezni. Állítólag só helyett kell használni.
Nagyon felcsigáztak a pudingos receptek!
Nekem az étkezéssel kapcsolatban a fõ probléma a vacsoraidõ. A hugom jó ötletet adott: fagyasztott gyümölcsöket veszek, félig hagyom kiolvadni, és ezen a "fagyin" hosszú ideig el lehet nyammogni, ugyanakkor nagyon kevés kalóriát tartalmaz.

Conti (20+3)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Ilke!

Hát akkor most sem jön ez nekünk össze. Már Kezdek teljesen lemondani róla. Következõ héten én nem tudok menni szerdán. Jövõ héten nekem a kedd lenne a jó, de akár ötre már ott tudnék lenni, mert elõtte a Kosztolányi téren leszek 4-ig. Szóval ha ez jó nektek lányok én szívesen csobbannák már egyet. Attól félek lassan kinövöm az XL-es fürdõruhát :-) 100-a a derékbõségem. Meg már akkor a 8. hónapban leszek, szóval nagyon fogy az idõ, a 9-ben már nem is mehetek majd usziba.

Kele!

Nekünk is ekkora kertünk csak két felé van osztva. Van az udvar és a kert, ami kutyamentes övezet és ott van a strandröplabda pályánk. Na néznek is a szomszédok, hogy milyen pazarlás ez! Itt jó homokos a talaj úgyhogy csak fel kellett ásni meg kellett két oszlop és háló. Én nem szeretem a kerítéseket, de a kutyók miatt kénytelenek voltunk óvni a növényeket meg a füvet. Játszósarok ügyben még semmi konkrét nincs. Éppen a melléképület bontás-építés projekten dolgoznak nálunk úgyhogy kezdhetem újra majd a sóder és cementnyomok eltüntetését. Azt hiszem egy nagy mûanyag babapancsizót majd beszerzek a nyáron, talán tudja már élvezni a lányom.

Halacska!

A fûszersó biztosan jó a magas vérnyomásosaknak, de a kismamák nem ehetnek gyökérféléket /kivétel sárgarépa/ meg gyömbért, mert fokozza a méhizomösszehúzódásokat - ezekkel nagyon vigyázni kell.

Egyébként a tea imádóknak egy plussz infó: a bergamot miatt az Earl grey-t is érdemes kerülni, hasonló hatása lehet. De találtam valahol a neten egy helyet ahol levoltak írva a kerülendõ és jó hatrású illóolajok, csak már nem tudom hol, ha valkit érdekel ez jobban.

Pucur!

Ez azt jelenti, hogy még nem az elõkészítõre járok, oda majd a 33-34. héttõl fogok. Gyere szombaton a 9-es csopiba.

Mia!

Akkor hasonló cipõben járunk kispapa ügyben, bár úgy tûnik a pocaklakók hatása nem kiszámítható. Lehet hogy a párom is 1-2 alkalommal jön csak, de úgy tapasztaltam sokkal jobb ha õ van ott és nem egy másik kismamával vagy éppen egyedül csinálod a szüléselõkészítést. Nincs más vállalkozó a családból?

Képzeljétek a hétvégén olyan vérnyomás ingadozásaim voltak, és persze rám ijesztett elõtte a védõnõ is - hogy magas a vérnyomásom. Mostmár tudom, hogy még csak határközeli sem volt. Ettõl képzelhetitek ha lehet még jobban idegeskedtem. De rájöttem a probléma nyitjára és pofon egyszerû: attól ugrik meg ha ülök az IKEA-s székben, ami nagyon kényelmes, de hátra esik benne a pocim és nyomja a hasi vénát így a szivem neki áll jobban pumpálni, mert nem kap elég vért a fejem.
Azért vettünk ma egy vérnyomásmérõt - biztos, ami biztos! A kispapa is meg én is megmértük háromszor is és persze az elsõ volt a legmagasabb, de normális és aztán egyre jobban csökkent. Hát ennyit a vérnyomásmérés keltette stresszrõl.

Kertészkedõk és Blinczi figyelem!

Holnaptól melegfront és kellemes tavaszi idõ!

Ja és szerdától lesz ADSL-ünk. Szóval agyon internetezhetem majd magam, ha a férjem visszamegy dolgozni és gépközelébe enged.

Bubu
bubu

Sziasztok!
Bocsi az off-ért!

Dojika, Mummy
légyszi küldjétek el még1x a levelet, amit ma írtatok, mert vmi nem stimmelt és az ékezetes betûk helyén kódok vannak. Szinte semmit nem tudtam kihámozni belõlük. Pedig nagyon igyekeztem.
Köszi:
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok Kismamák!

Már ezer éve nem jártam erre, most sincs túl sok idõm. Remélem mindenki jól van és jól viselitek a terhességet!

Kata007!
Jelentem, február 5-én, napra pontosan megérkezett Dávid fiam, 3400 g-mal és 50 cm-rel.

A történet:
4-én este fél 8 felé éreztem az elsõ fájást. Mivel csak az alhasam fájt, felhívtam egy nemrég szült ismerõsömet, hogy ez az-e már, mert nem igazán tudtam, hogy az egész pocaknak fájnia kell vagy sem? Hát õ azt mondta, hogy ez bizony már az lesz. Mászkáljak és ha arra nem múlik el, akkor ez már tutira a kezdet. Már a legelejétõl 3-5 perces fájásaim voltak és egyre intenzívebbek. 9-kor elindultunk a kórházba. Fél 10 körül vizsgált meg az ügyeletes doki, akkor még csak egyujjnyira tágultam ki. Viszont már olyanok voltak a fájdalmaim, hogy alig tudtam hagyni, hogy megvizsgáljon. Az elkövetkezõ órák valami pokoliak voltak, mert iszonyú fájdalmaim voltak. Nem tudtam az ágyban feküdni, próbáltam járkálni, de az sem volt sokkal jobb. A szülésre már teljesen kimerültem. Közben a szülésznõk egyre csak azzal biztattak, hogy jó ez így, mert így hamar kitágulok. Ez így is volt, mert 5-6 cm tágulás nálam csak másfél óráig tartott.
Hogy pontosan mikor is kezdõdött a szülés, azt nem tudom, mert akkor az órával már nem igazán érdekelt. Csak azt tudom, hogy alig maradt erõm nyomni. Egy idõ után azt mondta az orvosom, hogy álljak fel egy kicsit, hogy könnyebben jöjjön a baba. Könnyû volt ezt mondani! A lábaimban semmi erõ nem volt és iszonyúan remegtek! Egy kis ideig bírtam, de aztán visszafeküdtem, de szerencsére ez a kis idõ is elég volt és Dávid aztán már viszonylag hamar kint volt: hajnali 2:20-kor csusszant ki. Szóval az egész mindenestül nem tartott még 7 óra hosszat sem! Bár, ha ott, akkor valaki megkérdezi, hogy mikor jön a következõ, hát akkor azt mondom, hogy soha! (Nem vagyok egy érzékeny, gyenge alkat, de iszonyú kemény volt a vajúdásom!)
Persze, mire a kórterembe kerültem, már el is felejtettem az egészet! Csak az a gyönyörû kisfiú volt a fontos!
Tejem már nagyon hamar lett, 6-ára be is durrantak a melleim rendesen, úgyhogy az volt a következõ kín. "Nappalos" babaszobában voltam, ami azt jelenti, hogy 6-22 óráig voltak nálunk. Aznap azonban kértem a csecsemõsöket, hogy hozzák ki éjszaka is a Picurt, mert csak õ tud segíteni rajtam, fejés ugyanis nem volt túl hatásos. Szóval õ volt a kis "megmentõm" éjszakánként. Nagyon rendesen evett (és eszik most is), úgyhogy 150 g plusz súllyal jöttünk ki a kórházból!
Egyetlen gondom vele, hogy itthon, nappal egyszerûen nem akar aludni, nem lehet magára hagyni 10 percnél tovább! A kórházban nagyon rendes volt, evett utána picit nézelõdött, majd aludt (szüléskor nem kaptam fájdalomcsillapítót, úgyhogy ez nem annak a hatása volt). Itthon viszont nem hajlandó! Szerencsére éjszaka csak enni ébred fel, azután visszaalszik, de nappal egyszerûen nem tudok egy órácskát aludni, mert 10 perc után fel kell venni. 2-3 napja már a karomon altatom, hogy nem sírjon, csak azt nem tudom, hogy fogunk errõl leszokni!

Na, nem panaszkodom tovább, amúgy is egyébként tündéri kis pocok!

Esetleg néhány jótanács a "következõknek":
- én a szülés után nem betétet használtam, hanem a baba minipelusait - hatékonyabb volt, mint a betétek. Ugyan rá kell jönni az "elhelyezésére", de szerintem jó (lehet, hogy itt olvastam korábban?).
- Feltétlenül vigyetek Garmastan kenõcsöt a cicikre! Én is úgy gondoltam, hogy, ó, majd ha kell ott bent veszek. De amikor kell, akkor aztán azonnal! Elõször ugyanis elég szépen kirágják a Picik a mellbimbót és ez igen kellemetlen (és õk sem esznek szívesen vérzõ cicibõl). Ez a krém viszont nagyon hatásos!

Bocs a nagy terjedelemért!

Ja, most már ismét irigyellek benneteket! Ugyanis hiányzik a pocak! Amikor itthon elõször a tükörbe néztem, az jutott eszembe, hogy " Úristen, milyen formátlan (gnóm) vagyok így pocak nélkül!" Ahelyett, hogy örülnék, hogy itt a kis Pocok és lassanként visszanyerem a régi (?) alakomat, nekem hiányzik a mocorgás odabentrõl! Ez õrület!

Puszi és vigyázzatok magatokra!
Juca2
Juca2

Én is gratulálok SJMóninak a babucihoz. Sok tejcsit kívánok nekik! Kicsit ijesztõ, de ugyanakkor nagyon jó is, hogy ilyenkor mi ugrunk egy sorszámot felfele! Kép

Köszönöm hogy írtátok a bébimozgással kapcsolatban hogy a jeleket, de tegnap óta megint nem érzek semmit. Ezek szerint még vaklárma volt? Én már olyan türelmetlen vagyok Kép

Ilke!
Küldtem emilt!

Kép
Kép
forti

Bocsi de mostanában nem tudok magyarul írni Kép

Kép
Kép
forti

Sziasztok,

Dojika!
Orulok, hogy sikerult beszerezned!

Blinczi!
Jobbulast kivanok neked, remelem mihamarabb tul leszel rajta es jon a babuci!

Helena!
Jo hallani rolad. Igen a mozgas elegge megvaltozik. Most mar nem rugdos annyit, inkabb ide-oda helyezkedik. Az egyik kedvenc szokasa a sarkait vagy a jobb vagy a bal oldalra kidugni, es ott is felejti hosszu percekig. Nagyon ari. Mar alig varjuk.

Ujaknak mind udv. koztunk!

SJMoni!
Gratula a kislanyodhoz Kép!

Pucur!
Nem gond hogy nagy lett a kep, nagyon aranyos Pucurka!

Kata007!
De jo hogy nem annyira veszes a dolog. Remelem a legjobbakat. Anyu is a 39. heten szult es ugyan ugy jart mint te. Vigyi magadra azert, s en sem hittem, de az ido tenyleg nagyon gyorsan repul.

Epp a hetvegen emlitettem a ferjemnek, hogy lassan mar ideje lenne osszepakolni a csomagom a korhazba. Nem igazan szeretnek ugy jarni, ahogy BMarti (remelem jol emlekszem). El is dontottem hogy majd ezen a heten. Remelem sikerul betartani.
A ferjem nemreg azt almodta, hogy ket es fel ora alatt meg lett a baboca, bar lenne igaza.

Legyetek jok!
Andi (36+1)
Andysj

Kata007!
Köszi szépen a javitást, és azt hogy nem orrolsz rám....Tudom, hogy csak egyetlen nap volt a különbség, de itt errefelé olyan keserû ize van a szeptember 11-nek...
De igy minden Ok, most már csak a babának is tudnia kellene,hogy akkor jöjjönKép
Holnap végre megint doki közelébe kerülök, egy hónap után...
EGyébként volt valakinek barnás trutyi szerûsége a harmadik hónap táján?? Nekem vasárnap óta van, és kicsit izgulok mi lehet az oka, de olvastam, hogy nem mindig jelent feltétlenül rosszat. Hát holnap kiderül remélem a dokinál.
Sziasztok, majd jövök holnap és beszámolok.
Barbi
Barbi

Barbi!

Remelem minden rendben lesz. En is hallottam mar es itt mar tobben tapasztaltak hasonlot. Nekem is volt egy napig ilyenem, azaz hasonlo a 30. heten, de nem tudtak megmondani mi is okozta. Azt mondjak neha nem is tudjak az okat megallapitani. Nalam azonnal megneztek mindent es semmit sem talaltak. Szerencsere azota semmi gond sincs. De azon csodalkozom, hogy nalatok mennyire masak a dokik. Az enyemet amint felhivtam azonnal berendelt. Azt hittem nalatok hasonloan mukodnek a dolgok mint nalunk (USA). En eleg surun lattam es latom a dokimat. A 35. hettol mar hetente. En nagyon meg vagyok az itteniekkel elegedve. Itt is a terhesseg elejen csak 4 hetente jartam. Sajna a magyarorszagi terhessegi tanacsadas idopontjaira mar nem emlekszem teljesen. (tobb mint 7 eve volt).

Majd irdd meg mi volt. Minden jot!
Andi (36+2)
Andysj

Sziasztok!

Elöször is köszi mégegyszer mindenkinek a bíztató szavakat. Kép Nem sorolok neveket, mert ha jól belegondolok szinte mindenki írt egy-két szót. Aranyosak vagytok, és tényleg köszi! Kép

Juca2!

Hatalmas gratula!!! KépKépKép
Sok boldogságot a kisfiadhoz, és sok-sok tejcsit neki! Kép
Mindjárt jön a táblázat veletek kiegészítve!

Forti!

Ne szomorkodj! Lehet, hogy 2-3 napig megint nem érzel semmit, aztán újra. Majd megint semmi, és megint érzed majd. Egyre erõsebben! Pár nap és már biztosan tudni fogod, hogy a kismanód mocorog odabent. Csodálatos érzés lesz, hidd el. Igaz lesz ez még kelletlen is! Kép Nekem néha muszáj egy kicsit "elsimogatni" Dórit, hogy ugyan, egy kicsit finomabban is lehetne, mert õ azt hiszi, hogy az anyunak semmi nem fáj. Kép

Barbi!

Tényleg semmi gond, azért vagyok! Kép Ha már vállaltam a táblázat vezetését, akkor igazán nem haragudhatok meg semmiért. Még azért sem ha én szúrok el valamit és figyelmeztetnek. A lónak négy lába van, mégis megbotlik. Nekem csak kettõ... Kép
Így már tényleg érthetõ a szept. 11. Kép
Emlékszem a megint megjött-ben, tavaly, hogy izgultunk érted. Azt találgattuk, hogy Te jó ég, ugyan Barbival mi van. Én is azonnal néztem a térképen, hogy hol is laksz. A lényeg, hogy nem ott voltál, és most egy aranyos babucid lesz. Teljesen mindegy mikor, a lényeg, hogy egészséges legyen, ugye?

Azonnal jönnek a táblázatok!

Kata 26+1
Kata007

Akkor itt a két táblázat.

Katesz!

Én megelõlegeztem a bizalmat, hogy megadod a hiányzó adatot, így már Te is benne vagy a mi szuper táblázatunkban. Kép

Elõször a babák:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Catnet Roland 3500 g, 56 cm 2002.01.18 ( - ) 7 nap
0611Viki Noémi 5000 g, 59 cm 2002.01.21 ( + ) 2 nap
Ildikó Napsugár 4000 g, 60 cm 2002.01.28 ( + ) 5 nap
TMóni András László 3600 g, 58 cm 2002.02.02 napra pontos baba
Menta Helena 3800 g, 55 cm 2002.02.03 ( - ) 3 nap
Juca2 Dávid 3400 g, 50 cm 2002.02.05 napra pontos baba
Zsuzs Réka Lili 3700 g, 55 cm 2002.02.11 ( + ) 9 nap
Tünde Attila Gergö 3800 g, 55 cm 2002.02.16 ( - ) 1 nap
Erika2 Stella 3500 g, 55 cm 2002.02.19 ( + ) 5 nap
SJMóni Laura 3500 g, 58 cm 2002.02.25 ( + ) 11 nap
</pre>

és a pocakosok:

<pre>
1. Beatrix 72.c. 41 hét 5 n Budapest 36 év febr. 14. 1.b.
2. Blinczi 3.c 39 hét 3 n Budapest 26 év márc. 3. 1.b.
3. Zkati 6.c. 37 hét 6 n Budapest 32 év márc. 13. 3.b.
4. Zsebi 1.c. 37 hét 1 n Budapest 28 év márc. 18. 1.b.
5. Zuzu 1.c. 36 hét 4 n Budapest 31 év márc. 22. 1.b.
6. Forgi 1.c. 36 hét 2 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
7. Andysj 4.c. 36 hét 2 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
8. Kele 0.c. 35 hét 4 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
9. Kristi 4.c. 35 hét 2 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
10. Helena 27.c. 34 hét 1 n Komárom 27 év ápr. 8. 1.b.
11. Krita 6.c. 33 hét 5 n Nyíregyháza 27 év ápr. 11. 1.b.
12. Vuckó 6.c. 33 hét 5 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
13. Mummy 1.c. 33 hét 3 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
14. Heni 1.c. 33 hét 3 n Budakeszi 23 év ápr. 13. 1.b.
15. szanti 2.c. 33 hét 1 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
16. Száva 4.c. 33 hét ?? Miskolc 29 év ápr. 17. 2.b.
17. Katka2 2.c. 32 hét 6 n Etyek 27 év ápr. 19. 1.b.
18. bubu 1.c. 32 hét 0 n Bp. környéke 29 év ápr. 23. 1.b.
19. Szilvi 11.c. 30 hét 4 n Budapest 28 év máj. 4. 1.b.
20. BSzilvi 2.c. 30 hét 4 n Budapest 26 év máj. 4. 1.b.
21. Mia ?? 30 hét ?? Budapest 27 év máj. 8. 2.b.
22. Zsunya 6.c. 28 hét 6 n Budapest 25 év máj. 13. 1.b.
23. Csilla1 1.c. 28 hét 5 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
24. Dojika 1.c. 27 hét 5 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
25. margaréta 6.c. 27 hét 3 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
26. Mano 1.c. 27 hét 2 n Budapest ?? máj. 25. 1.b.
27. Vicamama 1.c. 27 hét 2 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
28. Bori 1.c. 26 hét 6 n Kisbodak 32 év máj. 30. 3.b.
29. Norci 5.c. 26 hét 2 n Budapest 27 év jún. 2. 1.b.
30. Törpi 1.c. 26 hét 2 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
31. Kata007 4.c. 26 hét 1 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
32. Marcsi 5.c. 25 hét 1 n Budapest 31 év jún. 9. 2.b.
33. blano ?? 24 hét 3 n Mezökövesd 24 év jún. 15. 1.b.
34. Any 2.c. 24 hét 1 n Debrecen 34 év jún. 17. 2.b.
35. Pucúr 4.c. 23 hét 6 n Budapest 29 év jún. 21. 1.b.
36. Katesz 5.c. 22 hét 1 n Budapest 26 év jún. 30. ??
37. Beszti 13.c. 21 hét 3 n Szigethalom 26 év júl. 6. 2.b.
38. Dió 1.c. 20 hét 5 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
39. Conti 3.c. 20 hét 4 n Budapest 34 év júl. 12. 2.b.
40. Ilke 5.c. 20 hét 2 n Budapest 25 év júl. 15. 1.b.
41. Halacska 3.c 19 hét 6 n Kistarcsa 29 év júl. 17. 1.b.
42. Nyuszi 1.c. 18 hét 1 n Budapest 32 év júl. 28. 1.b.
43. Malacka 1.c. 16 hét 5 n Budapest 36 év aug. 8. 2.b.
44. Forti 3.c. 16 hét 5 n Budapest 30 év aug. 9. 1.b.
45. Djeszter 4.c. 16 hét 1 n Budapest 29 év aug. 12. 2.b.
46. zsani 1.c. 15 hét 2 n Budapest 28 év aug. 15. 2.b.
47. Petra 5.c. 15 hét 5 n Budapest 27 év aug. 20. 1.b.
48. iddi 14.c 14 hét 0 n Budapest 36 év aug. 28. 2.b.
49. Nóra 2.c. 13 hét 6 n Miskolc ?? aug. 29. 1.b.
50. Zsóka 18.c. 13 hét 0 n Budapest 24 év szept. 3. 1.b.
51. lomis 1.c. 12 hét 6 n Érd 26 év szept. 4. 2.b.
52. Barbi 9.c. 11 hét 6 n Calgary 27 év szept. 12. 1.b.
53. Nyusza 3.c. 11 hét 0 n Budapest 26 év szept. 17. 1.b.
54. Gyöngyöske 3.c 10 hét 6 n Miskolc 30 év szept. 19. 2.b.
55. ParaZita 2.c. 10 hét 4 n Budapest 30 év szept. 21. 1.b.
56. Lella 13.c. 10 hét 2 n Tripoli 33 év szept. 23. 2.b.
57. Kriszti 17.c 10 hét 1 n Galgamácsa 29 év szept. 25. 3.b.
58. bolegajudit 1.c. 8 hét 0 n Szomolya 28 év okt. 9. 2.b.
</pre>

Kata
Kata007

Sziasztok!

Ágci, du küldöm majd a levelet!

Csilla, 2990 ft volt a haskötö, ma van rajtam elöször, ugyhogy majd holnap elmondom a tapasztalatomat.

Lányok 28 hét körül, Ti is folyton virrasztotok éjszaka???
Én rendre 1/2 3 - 3 fele ébredek és utána majd másfél óra mire elalszom... reggel meg hagy ne mondjam milyen az állapotom...
VAn erre valakinek valami jó megoldása???

Sziasztok
Dojika 27+5
Dojika

Zita, emelygesre nekem napi 60 mg B6 vitamint javasolt a nogyogyasz, harom adagra elosztva, es annyira bejott, szinte a napjatol megszunt a gondom, na azert nem eppen egy csapasra, de most, hogy mar hatodik napja szedem, peldaul kepes voltam ebedet fozni. /Tudjatok, mar jo egy honapja csaladom hidegkoszton el, ugyanis nem birom elviselni a szagokat, nemhogy fozzek..Kép/ Viszont most hatarozottan jobban vagyok. Esetleg kerdezz te is ra, ha nagyon eroteljes az emelygesed.

Barbi, remelem, mindent rendben talal majd az orvos. Ha megvolt a vizsgalat, gyere, es mondd el a tapasztaltakat. Drukkolok, hogy megszunjon az a vacak verzes Kép!

Dojika, engem is nagyon erdekel a haskotovel szerzett tapasztalatod, es megmondanad, hogy amikor vetted, mit mondtal nekik, ugy ertem, a meretet hogy sikerult eltalalni.. Nekem fogalmam sincs, hogy is kell venni egy haskotot...Kép

Katesz, szerintem a terhessegi csikosodasra valo hajlam egyreszt az anyudtol kapott genjeidtol fugg, masreszt attol, hogy mennyit hizol a terhesseg alatt. A kremek eppen nem artanak, nalam a furdes elotti olivaolajozas a szimpi, bar most meg ilyennel nem kell torodnom, leven a kezdetek kezdeten Kép. Azert fokepp azok, akik kepesek 15 kilonal tobbet felszedni terhesseg cimszo alatt, szamithatnak a lottyadt, megnyulott es persze hogy csikos hasikara. Emlekszem, anno mennyire ketsegbe voltam esve, hogy 4 honappal a szules utan meg mindig lottyedt volt a hasam, s ossz-vissz hiztam 9 kilot! Rolam csak tobb, mint egy ev utan ment el a felszedett deformalt alak, akkorra nyertem vissza a szep derekamat..Kép De persze ezt is egyene valogatja.

Kata, koszi a javitast. Egyebkent most hogy vagy, pihizel vagy mit csinalsz? Nem irtal magadrol... hianyzik! Kép
Lella

SZiasztok LÁnyok!

Olvaslak Titeket rendszeresen, és most úgy gondoltam megkérdezlek Titeket egy-két dologról:
6 hetes terhes vagyok, orvosnál még nem voltam (még nem hivatalos a dolog), gondoltam ráérek még elmenni, e hét végére tervezem a látogatást.
Ez már a második a terhességem (az elsõnél elvetéltem), és nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen. Minden apró jelre figyelek. Ma reggel óta, (ugyanúgy, mint Szami írta) szúrkál az oldalam, elég gyakran. Ugye ez akkor a sárgatesthormon miatt van?
Tegnap óta szinte egész nap hányingert érzek, ha megeszek egy kekszet az segít egy kicsit, de nem sok idõre. Ez is normálisnak mondható? Mit tehetek, hogy elmúljon?
Tudjátok az elõzõ "baba" kb. ilyen idõs volt, amikor elhalt és én most mindenen képes vagyok aggodalmaskodni!

Köszi, ha válaszoltok
Timi
tim

Dojika!

Hasonló korúak a csöppjeink. Éjszaka én is gyakran felébredek, de azért ritkán maradok fenn olyan sokáig, mint Te. Nekem az szokott használni, ha jó alaposan kiszellõztetek. A párás, hûvös levegõben a jó meleg paplan alatt aztán már lehet durmolni. De mi lesz május végére?

Forti!
Kata szinte szóról szóra azt írta, amit én is gondoltam. Egy-két hét, aztán már biztosan fogod tudni, hogy ez bizony a lakód. Én már a harmadikat várom, de az elején ez a picúr bizony meg-megtréfált, 3-4 napokra is "elhallgatott", igaz már a 10. héten mintha jelentkezett volna.
Kata007!
Az én babám is néha boxzsáknak vél, de ha megkérem, megsimogatom akkor odébb megy. Bizony mostanában egészen lent rugdos ésolyan érzékeny helyeket, hogy az utcán meg kell álljak egy pillanatra.
Az valami csúcs, hogy Te is a hamarosan már középsõ gyermeked szülinapjára várod a picit. Én bízom benne, hogy az enyém is látni akarja már a bátyuska tortáját, mert az kilenc nappal a kiírás elõtt esedékes.
Bori(27+0)
Bori

Lella!

Köszi kérdésed. Kép
Most pihizek, és ülök a gép elõtt. Kép
Gyûjtöm az erõ a jövõ hét végére. Ugyanis kezdjük a festést. Tudom ez most nekem nem hiányzik, de a pici miatt muszáj. Viszont itt lesz anyukám és anyósom is jön ha kell. Azt mondták, hogy nekem majd csak a számnak kell járni, nem a kezemnek. Hát azzal nem lesz gond. Kép

Timi!

Természetes a szurkálás. A hányiger is. Kép
Ne izgulj fölöslegesen, azt a baba is megérzi. Arra kell gondolni, hogy minden rendben van. Beszéld meg a babuciddal, hogy mennyire várod, mennyire vigyázol rá, és ne okozzon Neked szomorúságot.
Tanácsom nincs a hányingerre, mert szerencsére nekem nem igazán volt, de biztosan válaszol valaki, aki sajnos végigélte a hányós korszakot.

Bori!

Nekem már a 13. héten a párom is érezte. Persze könnyen beszélünk a 3. babával, ugye?
Nekem is van olyan, hogy meg kell állnom az utcán mert befeszít és akkor lépni sem bírok.
Én is nagyon szeretném ha a pici már kintrõl látná a nõvérkéje tortáját, hiszen a kiírás után 15 nappal lesz a szülinap. Hát addig azért nem akarom bent marasztalni. Kép
Bár én igazán nem is tudom mikor lenne a legjobb ha megszületne, mert az idén ballag a nagyobbik általánosból, és ballag a kicsi oviból. Én kis naív, szeretnék mindkettõn részt venni. Kép

Dojika!

Az alvás nekem sem megy pár napja. Igaz én annak tudtam be, hogy ideges vagyok a nyitott méhszáj miatt, de ezek szerint nem??? Egyszerûen nem tudom kialudni magam. Ha nagy nehezen visszaalszok, akkor arra ébredek, hogy valaki boxol belûlrõl.

Kata 26+1
Kata007

Kata!

Köszönöm hogy beírtál a pocakosok közé!
Elsõ gyermekünket várjuk.

A párommal a 20. héten voltunk a Megatoys-ba 4D ultrahangon.
Nagyon édes volt a kis Cucó, rengeteget ficánkolt.
Mindenkinek csak ajálani tudom.

Kértünk egy kis képet is, nagyon aranyos rajta csak egyelõre
egy kicsit csontos még.

Katesz 22+1
katesz

Katesz!

OK. Kép Beírtam ezt is. Köszi! Érdemes volt megelõgezni a bizalmat. Kép Éreztem...

Kata 26+1
Kata007

Kata
A 13. heten!!??!!Ne viccelj komolyan????Nem is szamitottam ra ,hogy ilyen hamar lehet erezni.Bar a 2.-at a 216. heten ereztem ennyire koran meg sosem hallottamKép

Sajna a balzsam ne valt be de mara elmultKép

Monieknak GRATULA!KépKép

puszi Krisztinka/10/
kriszti

Kriszti!

Komolyan. Kép Elhiszem neki, mert én is éreztem, õ pedig meglepõdve kérdezte, hogy "ez az volt?" Direkt nem szóltam, hogy mikor érzem, hanem megvártam amíg õ szól. Persze látni kellett volna az arcát.

Örülök, hogy elmúlt a fejfájásod. Már nem sokat kell kibírni, és bekaphatsz valamit ellene. Kép

Kata 26+1
Kata007

Sziasztok!
Dojika, várom! Kép

Krisztinka, a 216. héten?!Kép (bocsi)

Tim,
fõ a nyugalom!!! Próbálj azért pihenni, és mielõbb menj el a dokihoz. Szerintem az elsõ terhességed miatt, lehet hogy felír vmi tablettát, ne aggódj, ha így történne, a babának nem árthat. Én is így voltam. Van egy topic az Ötletek, tippek részben Rosszullét a terhesség elején címen, sokmindent összegyûjtöttek ott a lányok, hátha vmelyik beválik.
Üdv:
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Lella - a tapasztalatott majd holnap leírom, jobb volt-e este a derekam vagy nem az egész napi hordás után.
A boltban elkértem vagy 3 méretet és ami most is jó, de még pár "centi" múlva is jó lesz (ez egy 115 cm-es haskötö) azt vettem meg. Fel lehet próbálni.

Bori, Kata - nem tudom mi lesz így májusig az tuti. De biztos lesz valami változás... ha más nem még ennyit se fogok aludni... legalább nem ér majd felkészületlenül amikor Manó velünk lesz és nem tudunk aludni a boldogságtól Kép

Timi - a hányinger és a szurkálás a terhesség elsö hónapjaiban teljesen normális, hogy mit tehetsz ? Megvárhatod míg elmúlik Kép Kép Mert van akinél egész a 16. hétig is eltart... nekem a 14 hét után szüntek meg ezek.
a szurkálás, húzodás a méhed növésétöl van.

KAta - pihenj és a festésnél vigyázz nagyon, mert azért a festéggöz nem alegegészségesebb ám... lassan majd mi is nekikezdünk majd...

Üdv
Dojika 27+5
Dojika

Hali!

Találtam egy jó címet: babapont.hu
Ez azért érdekes mert itt van egy egyéni babaváró
naptár, ami nagyon aranyos!

Minden héten küldenek emil-t, amelyben
leírják hogy azon a héten a babóca milyen
fejlõdéseken megy keresztül.

Képzeljétek el azt találtuk ki
hogy a kis Cucó tiszteletére születésekor
ültetünk egy fát a kertbe.

Katesz 22+1
katesz

Dojika!

Hát én nem tudom mi lesz még májusig, de én most még annyira szeretnék aludni. Kép

A festéssel természetesen vigyázok, de azért aranyos vagy, hogy aggódsz. Kép Persze én is figyelmeztetlek, hogy vigyázz, ha Ti is hamarosan elkezditek! Kép

Katesz!

Tényleg szuper az az oldal. Nekem az elsõ pillanattól jön az email minden hétfõn. Eszerint az én Dórim teljes hossza most már kb. 34-36 cm, a súlya pedig meghaladja az 1 kg-t!

Kata 26+1
Kata007

Juca2 köszi a beszámolót, nagyon kedves vagy, hogy megosztottad velünk. Gratulálok a babához, minden jót!

Ilke20+2

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Gratulálok SJMóninak és Juca2-nek a babához! Leljétek sok örömötöket bennük!
Hasonló méretekkel titkon én is megelégednék. Mármint olyan 3-3,5 kg-os babával, de ha nagyobb lesz nem baj, csak jól legyen.

Kata: igen mozgalmas idõszak elé nézel. Mi is szeretnénk nagyobb lakást, de nem sikerül eladni a miénket. Pedig olyan jó lenne külön babaszoba! El tudnék szüttyögni benne!
Meg olyan babás lenne!

Katesz: Szép ötlet ez a faültetés és még hasznos is! Örömmel olvastam!

Helena
34+1
Helena

Hi-HiKép
Jo sokaig hordtam a gyereket!KépKépPersze a 16. hetenKépKép

pusz Krisztinka
kriszti

Sziasztok!

Gratulálok SJMóninak! Jó babázást!

Képzeljétek tegnap voltam az orvosnál és kislányunk lesz!!!
Szerencsére minden rendben van. Kb 16cm és 132g.
Olyan aranyos volt végig ficánkolt, a kis kezével megfogta a buksiját. A férjem nagyon boldog mert Õ nagyon kislányt szeretett volna.

Timi!
Ne aggódjál inkább menjél el az orvoshoz. Az már jó jel, hogy hányingered van, mert nekem is volt ez elõtt egy vetélésem és a kilencedik héten derült ki, hogy nem él de
én semmit nem éreztem. Nem volt hányingerem, nem feszült a mellem, most meg egy falatot is alig bírtam lenyelni.

Kata
Csak óvatosan a festéssel.

Petra /15+5/
Petra

Kriszta !

Ma már annyira nem fájt, mint tegnap és az elmúlt 4 napban.
Tegnap már nagyon elkezdtem aggódni, azt hittem, hogy valami nagy baj van. Mára viszont semmi. Te hány hetes vagy? Mikor kezdõdik a hányingeres korszak? Eddig még nem volt hányingerem (ezt lekopogom).

Szami
Szami

Sziasztok!

SJMoninak és Juca2-nek én is szívböl gratulálok. Kicsit irigykedve is ?) Ti már a kezetekbe foghatjátok és puszilgathatjátok a csöpségeket...

Kata - aludni én is szívesen aludnék, de ha egyszer nem megy... már kezdem megyszokni...

Dojika 27+5
Dojika

Petra!

Milyen jó nektek, ti már tudjátok hogy
kislány lesz!

Sajnos a mi kis Cucónk a köldökzsinórt
a lába közé kapta, így egyenlõre titok
hogy kislány vagy kisfiú lesz.

Annyira kiváncsi vagyok már rá!
Nevet találtatok már a babócának?

Katesz
22+1
katesz

Szívbõl gratulálok én is SjMóninak és Jucának is!
Juca!
Teljesen hasonló gondokkal küszködöm, mint te, mármint a nappali folyamatos kézbenlét miatt. Viszonylag sokat haználom a kendõt mert egyszerûen nem is bírnám olyan sokáig kézben tartani. De ha elalszik, akkor majdnem mindig megpróbálom lerakni a kiságyába. Van amikor sikerül (harmadszorra-negyedszerre) van amikor nem. Olyankor hasgyom, hogy hadd aludjon rajtam a kendõben. Úgy szoktam elaltatni, hogy berakom a kendõbe és azona labdán ülve rúgózom, amit még a vajúdáshoz vettünk (és amit ahhoz nem is használtunk, de altatáshoz egy kis dallal együtt nagyon bevált).
Bocsánat, hogy ezt a topicot terheltem ezzel a témával. Juca! Ha gondolod, gyere át Az elsõ napok, hetek... topicba! Nagyon sok tanácsot és bíztatást kapok ott a lányoktól!

Ha valakit érdekel a profilomba új képet raktam: Apa és lánya (Helen 4 napos rajta és tiszta papája Kép)
Puszi mindenkinek!
Menta
menta

Menta!
Megnéztem a képet, és én most komolyan pityergek! Így a vége felé totál érzékeny lettem, ha kisbabát vagy szülést látok! Helena egyre szebb! Irigykedem!

Vigyázzatok magatokra!
Puszi
Helena
34+1
Helena

Szami!

Nekem kb a 7. hétben kezdõdött a hányinger és a 14.
hétig tartott.

Katesz!
Sajnos még nem találtunk ki nevet de még van idõnk.
Ami nekem tetszik az a férjemnek nem de gondolom egy azért
akadni fog.

Djeszter!
Te a MÁV-os topikba is írtál?
Mi lehet, hogy együtt fogunk szülni. Kihez jársz?

Petra /15+5/
Petra

Menta

Én is gratulálok a babucidhoz, nagyon édes! Vigyázzatok rá nagyon!

Bori, Kata007

Köszönöm a bíztatást, akkor most már egy kicsit türelmesebb leszek, ezt a pár napot már csak kibírom valahogy. De az érzékszerveim már nagyon figyelnek Kép Hátha..

Ja tényleg Kata007 ha te is elmész szülni a táblázatot azért viszed majd tovább?? Vagy sorsunkra hagysz minket? Kép Kép

Forti(16+5)

Kép
Kép
forti

Hali lányok!
Talán már kiveséztük ezt a témát, de engem folyamatosan zaklatnak. Mindenki szerint túl kicsi a hasam. Namármost: 59 kg voltam valaha, most 70,5. (magasság:1,68 m), derék körbe 97 cm, ezelõtt kb. 65-70 cm- nem emlékszem. Igaz, hogy most nem csinált a doki UH-t, de megvizsgált és nem mondta, hogy kicsi lenne a baba. Alig várom már a jövõ pénteket, hogy rákérdezzek. Mondjuk nem kismamanadrágot hordok, hanem 46-os sima nacikat és semmi gondom vele. Szerencsére anyósom nagyobb nálam, így van mibõl válogatnom. Persze van kismamanadrágom, örököltem, de annyira birka, hogy az irodába nem merem felvenni; ami jó lenne az nyári v. kora tavaszi. A jövõ hónapban már jó lesz harisnyával, ugyis otthon leszek már és a heti két centi hasnövekedéssel szerintem még nagyobb leszek. Jól elkalandoztam, de tényleg folyton "Pici pocaknak" hívnak.

Kata: Táblázat: ez ma nekem is eszembe jutott, bár én valószínû elõbb szülök, de a többiekre gondoltam. Valakinek átadod vagy folytatod? Vagy ilyeneket még ne kérdezzek??!!
Tényleg óvatosan a festéssel, bár gondolom szívesen csinálnád. Én sem engedtem másnak a tapétázást, szerencsére nem tudták, hogy babát várok (kb.10 hetes volt).

Üdv!
Helena
34+1
Helena

Dojika, Kata007, Ágci, Petra!

Köszönöm a válaszokat, egy kicsit megnyugodtam, de azért biztos ami biztos a héten már meglátogatom az orvosomat!

Petra!
Én is úgy gondoltam, hogy ha hányingerem van az csak jó jel lehet, mert pontosan úgy, mint nálad az elõzõ terhességemnél semmi "bajom" nem volt, se hányinger, se cicifeszülés, se szúrkálás, semmi, mégis milyen szomorú vége lett :-(!

Feliratkozhatok majd én is a listátokra? Egyszer? Most még nem szeretnék, babonából! Az elsõt ország világnak szétkürtöltem boldogságomban, most megpróbálom tartani a számat, amennyire lehet.
A hányingert meg büszkén viselem!!! ha már mást nem tehetek ellene!

Mindenkinek szép, gubancoktól mentes pocakosodást!

Üdv
Timi
tim

Köszönöm mindenkinek a vigasztalást!

Egyenlõre csak anyósomékhoz költöztünk ki és majd márc. közepén költözünk az új lakásba. Legalább az elsõ felén túl vagyunk. Viszont azt hiszem félre értelmeztétek, sajna nem kertes a lakás, mivel 7. emeleti panel, de legalább van erkély.
A kertes házikóra még egy kicsit gyûjtögetnünk kell Kép

Nem gyõzlek titeket végig olvasni, látom míg mi költözködtünk pár csöppség meg is született, gratulálok hozzájuk Kép!

Norci
Norci

Timi!

Most én sem mertem rögtön elmondani csak a 12. héten. Te is
várjál még vele már csak babonából is. Meglátod ez biztos
sikerülni fog. Mikor mész orvoshoz? Majd drukkolok!
Régebben szerettem menni UH-ra is most attól is úgy félek
nehogy valami baj kiderüljön.

Petra
Petra

Menta, köszi a képet, gyönyörû a kislányotok! Büszkék lehettek ráKép Az említett kendõ csoda engem is egyre jobban kezd érdekelni, pedig még csak félidõs vagyok, de nagyon jónak tûnik. Na majd ha eljön az én idõm, akkor majd átmegyek hozzátok és faggatózomKép.

Helena, szerintem ne izgulj a pocid miatt, több helyen olvastam, hogy van akinek jobban el tud helyezkedni befelé is a baba ezért nem nõ olyan mértékben a hasija. Ha a doki sem látott semmi problémát akkor biztosan nincsen semmi baj.

Pusz,
Ilke (20+2)

KépKép
KépKép
ilke

Kedves Petra!

Csütörtökön délután minden kiderül, remélem rendben fog találni az orvos!
Köszi, hogy drukkolsz, rámfér, mert én is nagyon izgulok!
Nekem az elsõ UH volt az amikor megmondták, hogy nincs szívhang, így gondolhatod, hogy milyen rossz érzéseim vannak az elsõ UH-al kapcsolatban.
Próbálok felülkerekedni a félelmeimen, hiszen az sem nekem, sem a bennem lévõ kicsi életnek nem használ!

Látom a nehezén már túl vagy (elsõ 12 hét), biztos nem lesz már semmi gond és remélem az összes eljövendõ UH-odon a virgonc, mocorgó kis babócádat fogod látni egészségesen.

Timi
tim

Köszi szépen a gratulációkat!

Menta! Megyek! (mármint a másik topicba)
Nagyon kíváncsi vagyok a tanácsokra. Elekelne valami használható!

Juca2
Juca2

Sziasztok Pocakosok,

Most próbállak végigolvasni Benneteket, de eddig nem sikerült és ma nem is fog menni. Természetesen még mindig a munkahelyemrõl jelzõzõm, de ma pl. csak du vagyok benn. De. voltunk szülõszoba látogatáson, kicsit kedvet kaptam a szüléshez...Kép

SJMóni, Juca,
Nagy grtatula, sok boldogságot a babákhoz.

Új Pocakosok,
Nagyon boldog problémamentes pocakosodást.

Blinczi,
Kitartás, a kisbaba úgyis akkor fog kibújni, amikor õ akar. Teljesen megértelek, ugyanis én is a kiírás elõtt 1 héttel szülném meg KisZuzu-t, de nem akarom nagyon beleringatni magam, mert ha nagyon jól érzi magát odabenn és a kiírást követõen Bújik ki, nem akarok nagyon csalódott lenni. Persze én is nagyon drukkolok neked és kívánom, hogy minél elõbb kibújjon a babucid, de azért ne akard túl görcsösen. Hidd el utólag az a pár nap nem fog számítani. Tudom ezt könnyû mondani , sõt biztos ugyanígy leszek vele mint te, de ilyenkor nehéz okosnak lenni. Kitartás és hajrá.

Zuzu
36+4
Zuzu

Sziasztok!

Már rég kotyogtam bele az itteni életbe, de azért hûségesen olvaslak Benneteket!

Haskötõvel kapcsolatban : én a Brendonban vettem jó drágán - 7500 ft - nem hordom egész nap, csak ha megyek valahova. Nem tudom mi igaz abból, hogy nem jó sokat hordani, mert ellustulnak a hasizmok tõle, így próbálom õket is egy kicsit dolgoztatni. Meg az az igazság, hogy ott ficánkol bennem a kisörödg, hogy biztos szorítja egy picit a babát is. Tudom, hogy ez hülyeség, de akkor is. Ugye ha nem szorít egy kicsit, akkor nem is tartja a pocit, úgy meg akkor semmi értelme. Nekem nagyon feszül a hasam mostanában és azért ez segít. De mihelyt lehet leveszem.
Egyébként a méretre figyeljetek oda, se a laza, se a szoros nem jó.

Zuzu, Helena, Andysj!
Nektek is fáj a pocitok? Nekem iszonyatosan húzódik és feszül, ugye normális ez ilyen korban?
És iszonyatosan fájnak a csontjaim, nappal még úgy ahogy, de éjjel kín szenvedés felkelni vagy akár megfordulni is.

Képzeljétek, ma voltunk ismét 3 D-s uh-n,csak most a Mammutban. Tényleg tisztább a kép, mint a többi helyen. Nagyon szimpatikus ott a doki, lelkiismeretesen megvizsgálta Szandit és mindent rendben talált. A kisasszony nem nagyon akarta megmutatni nekünk a pofiját, állandóan eltakarta a kis kezével, de a végén mégiscsak sikerült megkuksiznunk. Mellesleg állandóan szopizta az újját, annyira édes volt!!!!!!!!!!!!

Tudom, hogy a múltkor kitárgyaltátok a témát, de nem tudja Valaki, hogy ilyen TENA betét gyógyszertárban is lehet kapni, vagy csak gyógyászati boltokban?

Ja, és még valami, amire eddig senki nem tudott nekem válaszolni: Betegállomány alatt is jár a szabadság? Akinek van olyan ismerõse aki ezt tudhatja, nagyon szépen kérem kérdezze meg!!!!! Köszi, köszi, köszi!!!!!!!!

Heni
33+3
heni

Helena!

Hát igen, sokat jelent ha egy babának van külön kis kuckója. A mi 2,5 szobásunkban a félszoba lesz a kicsié, vagyis mindkét gyerkõc külön szobában lesz. Viszont ha már elkezdjük, felújítjuk az egész lakást. Mellesleg én nem igazán vagyok híve, hogy a baba egy szobában legyen velünk. Ez már tapasztalat. Kép

Petra!

A névválasztás nálunk sem egy-két nap volt. Kép Ami nekem tetszett az a férjemnek nem, és fordítva. Aztán megálltunk a Dórikánál. Az mindkettõnknek elsõre megtetszett.

Forti!

Hogy õszinte legyek, ha kedden, pénteken vagy vasárnap szülök, amikor táblázat van, hát nem hiszem, hogy egy laptopot kívánok majd. KépKépKép
Viccet félretéve: szerintem az utolsó hetekben átadom majd valakinek, mint ahogy anno én is átvettem Gabitól. Nem hiszem, hogy ennyi idõm lesz netezni a baba mellett. Vagyis idõ biztosan lesz egy pár hét után, de csak akkor majd ha a picúr engedi.
Azért sorsotokra nem hagylak benneteket, hogy jut eszedbe ilyesmi? Kép

Timi!

Örömmel írlak be a táblázatunkba majd ha biztosat tudsz! KépKépKép

Norci!

Örülök, hogy egy részén túl vagytok! Vigyázz magadra azért, nagyon.! A mi lakásunk is panel, ne izgasd magad. Egy válás után, tõlem már ez is haladás, hogy tudtam venni egy 2,5 szobásat. Aztán amikor a párommal összejöttünk, az övét adtuk el inkább, mert az kisebb volt és õ költözött hozzám.

Kata
Kata007

Sziasztok!

Heni:
1. A TENA betétet nekem csak gyóügyászati segédeszköz boltban sikerült megvennem. Volt egy gyógyszertár ugyan ahol azt mondták, hogy megrendelésre meg tudják hozatni, sõt fel is lehet iratni a dokival és akkor olcsóbb. Igy 900,-Ft volt egy 24 db-os csomag.

2. A betegállomány idejére is jár a szabadság, sõt ameddig gyesen, gyeden leszel addig is halmozódik.

Én pl. ebben az évben még csak betegállományban és szabadságom voltam.
A fõnököm kérte, hogy minden hónapban legyek egy pár nap szabin, mert így nem vesznek ki az állományból és az I. negyedév végén kapnak rám is jutalomkeretet.
Szóval bizti, hogy jár a szabi, ameddig a munkaviszonyod meg van.

Rólam csak annyit, hogy a doki szerint még nem szülóünk, pedig már borzasztóan türelmetlen vagyok.

Sziasztok:

Zkati
38+6
Zkati

Megint én vagyok, az elõbb elfelejtettem valamit.

Kata007

Köszi, hogy beirtál a táblázatba, de egy kicsit félrevezettelek ma 37 hete és 6 napos vagyok holnap kezdõdik a 39.
Kijavítanád?

Bocsi még egyszer.

Köszi

Zkati
zkati

És már megint! Én nem tudom, hogy miért ragaszkodom a 37-he 38. hét és 6. nap

Bocsi, Bocsi............

Zkati
zkati

Tim!

Azért, ha bármit érzel és aggaszt, kérj idõpontot hamarabbra, általában rendesek az orvosok és csak a megnyugtatásodra is megnéznek. Én az elsõ idõszakban sokat aggódtam, leginkább azt szerettem volna, hogy legyen otthon is egy ultrahang. De a megtapadás miatt fontos, hogy ne rázkódj sokat meg kerüld a megeröltetõ dolgokat - emelgetés stb. Ja és ha bármi gondod van azonnal menj orvoshoz, mert ha hormonális probléma okozta a korábbi vetélést, akkor minél hamarabb kapsz gyógyszert, annál kisebb az esélye annak, hogy most megismétlõdjön esetleg.

Kata, Dojika!

Nekem is voltak ilyen típusos hajnali felébredéseim többször is és nekem biztos a szorongás miatt nem ment a visszaalvás. A citromfûtea és a kamillatea is nyugtató hatású és még a képeslapok meg könyvek nézegetése olvasása vált be. De volt olyan éjszaka, hogy hajnaltól reggelig rajzoltam, meg tervezgettem a babának. Szóval kinek mi jön be a megnyugváshoz.

Menta!

Nagyon jó a kép és tényleg egyre szebb a babuci, látom az apucit is elvarázsolja :-).

Halihó!

Van valakinek tapasztalata így az utolsó harmadban a vérnyomásingadozással kapcsolatban? Vettünk egy vérnyomásmérõt és mindennap megmérem, de mióta megvan minden rendben van. Bár néha érzem hogy szédülök, de nem tudom, hogy az az alacsony vagy magas vérnyomás miatt van, vagy esetleg a vérszegénység miatt. Megyek jövõ héten a dokihoz és majd megkérdezem õt is. Annyi biztos, hogy aludni szinte már csak jobb oldalon tudok és ha hátradõlve ülök is elkezdõdik a szédülés hamar.

Bubu
bubu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?