Bocs hogy beleszólok, de mindig olvasgatlak benneteket...
Én már rutinos fiús anyuka vagyok (9 és 7 évesek), szóval fütyiügyben van már egy-két tapasztalatom. Én alapban arra gondolok, hogy ez a "probléma" az utóbbi 20 évben probléma, pedig előtte néhány ezer évig is éltek már férfiak, és meg eddig nem halt ki az emberiség, ha jól tudom
szóval nagyon nem kell a dologgal törődni. Persze, ez csak arra az esetre vonatkozik, ha nincs szűkület. Az tényleg orvosi eset. De a hátrahúzás majd úgyis megoldódik magától...
Csilla74 "alig bírtam elterelni a figyelmét hogy ne kukacozzon" nem baj kukacozik, az normális. Ez már beletartozik a normál pszichoszexuális fejlődésükbe. Sőt, ha "kukacozik", akkor magának meg is oldhatja hosszú távon a latapadási problémát is. Na jó, biztatni persze nem kell rá!
Egy édes sztori: A nővérem Boti fia (most 14 éves) kb. 2 éves volt, amikor nyáron a kertben meztelenül pancsolt, persze kéznél volt a fütyije is, és egyszer csak felkiáltott, de olyan igazi elragadtatással: "Idenézz, mit találtam" Hetekig ezen vigyorogtunk...
Na szóval még annyi, hogy ha időnként előfordul, hogy begyullad a még fel nem szabadult rész, és gennyes lesz, akkor sem kell megijedni. Szépen ki lehet nyomkodni alóla a gennyet (úgy tapasztaltam, nem fáj, csak azt utálja hogy ott kotorászol), és a körömvirág krém gyönyörűen elmulasztja. És az a rész, ahol gennyes volt, már többé nem is tapad visza! Kis túlzással hasznos is volt...
Egyébként ilyen begyulladás akkor jött elő, amikor amúgy is valami gyulladás volt a szervezetében (nálunk pl. középfül)
Szerintem egy egy kicsit túllihegett probléma. Egyébként akik most tanulnak sebésznek, azok már nem tépkedik fel. Az idősebbek jobban. Nem kell(ene) megengeni, hiszen jogod van azt mondani, hogy nem szeretnéd.
Még egyszer hangsúlyozom: ez CSAK arra az esetekre vonatkozik, ahol nincs szűkület. Bocs, ha hosszú voltam, és bocs, ha valaki nem ért velem egyet.
Cili