Új privát üzeneted érkezett!

Szmercsa!

Hajkefe biztos nem fog kelleni Kép

Az iroda az üvegajtó előtt van, az első kórtermekkel szemben, jobbra a második ajtó. Amikor eljön az idő, akkor nem a papírokkal kell szédelegni szerencsére, be kell rongyolni a szülőszobára, ha éjjel van, csengetés után kijönnek. Tehát rögtön a szülőszobára kell menni, ott majd megmondják, hogy éppen mi a helyzet. Én este 8-kor értem be, senki se volt (hálaazégnek), és a szülésznőnek kellett minden papírt odaadni, de konkrétan nem emlékszem, hogy előtte vizsgált, vagy csak utána, nem tudom. Az ügyeletes doki felveszi az adatokat, kérdezget két fájás között, aláírsz egy-két papírt szintén két fájás között, aztán közben megérkezik a saját dokid. Nálam ez ment. Nappal, vagy tömegnyomorban fogalmam sincs, hogy mi a helyzet Kép

De a tuti infókat még olyasvalaki tudná, aki részt vett a keddi felkészítőkön, nagyon sok hasznos infót mondanak ott el, amit első szülés előtt jó tudni. Én sajna egyre se tudtam elmenni, mindent ebből a topikból szedtem!!! Kép

Már nincs sok hátra, drukkolok én is ebben a melegben Kép
M.
mircike
 
 


Mircike,
látom a hajkefét viccesnek találtad Kép Miért??
Akkor nem aggódom, lényeg, ha ott vagyok, legyen ott az összes papír. Kép Aztán majd a párom is rohangálhat vele.
Babának mit vigyek szerinted??
köszönöm a drukkot Kép
szmercsa
szmercsa
 
 


Lola,
nem írtál egy sort sem Kép
jól vagytok ugye?? Kép
szmercsa
szmercsa
 
 

 
 

Az ING Biztosító Rt-t képviselve egy pénzügyi szolgáltatást szeretnék az Ön szíves figyelmébe ajánlani. Ezt a konstrukciót az ING azok számára hozta létre, akik szeretteik, hozzátartozóik anyagi biztonságát mindennél fontosabbnak tartják.

A Patrónus életbiztosítás elsősorban a gyermek életútjának kiemelkedő szakaszaiban nyújt segítséget. Életbiztosításunk szolgáltatása fedezheti a magas tandíjakat, hozzájárulhat az első saját otthon megteremtéséhez, akár az esküvő költségeit is enyhítheti. Segítségével megteremtheti az önálló életkezdés anyagi hátterét.

Amennyiben bővebb információhoz szeretne jutni, kérem írjon nekem a csipkay.peter@ing.hu címre, vagy hívjon a 20/982-3467 telefonon.

Csipkay Péter
gondos_apuka
 
 


Szia Szmercsa!

Remélem bírjátok ezt az iszonyat hőséget!
A hajkefét persze beviheted, nem nevettem ki, csak az jutott eszembe, hogy a kisfiam már hat hetes volt, amikor rájöttem, hogy nincs is hajkefénk, és azonnal, tehát azonnal el kellett rohannom, és venni, mert tiszta ideg lettem Kép Vagyis odáig nem is volt szükségünk rá, persze lehet, hogy csak én vagyok ilyen feledékeny. Azóta is kb. hetente egyszer fésülködünk Kép Mondjuk mindenképpen kell hajkefe, mert ha koszmós lesz a pici feje (ez nem az újszülöttekre jellemző, hanem pár hetestől lehet), akkor szükség van rá.

Asszem Vera leírta kicsit fentebb, hogy mi a tuti lista a babának. Popsikenőcsöt, 1-2 bodyt, 3-4 textilpelust mindenképpen vigyél be. A kórházi reklámcsomagban lesz elég popsitörlő, ill. pelenka, de a biztonság kedvéért vigyél be 5-6 darabot a 3-6 kilósból. A fiúkra a newborn szerintem semmiképp se jó, legalábbis én egyet se adtam rá a 2-4 kilósból, pedig 3,75-tel született.

M.
mircike
 
 


Sziasztok Mindenki!Hogyvagytok ebben a rekkenő hőségben?KépBabának mamának és a pocakosoknak is rettenetKépMindenkinek kitartás és igyatok sok folyadékot a babók meg sokat szopizzanakKép
Pusz .Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok!

Pár hete írtam nektek és kértem tanácsot,hogy mit vigyek majd be a kórházba.Azóta sokminden történt.2005.07.16.án váratlanúl megszületett Dávid 2950gr 53cm,és Gergő 3250gr 54cm,a 35.hét utólsó napján!A fogadott orvosunk szabin volt ,de egy nagyon kedves orvos volt a helyettes-Dömötöri dr-akivel nagyon megvoltam elégedve!Reggel 7 órától szépen haladunk mindkét gyerek fejvégű volt aztán bő 4 újjnyinál váratlanúl fájásgyengeség lépett fel úgyhogy császárral fejeztük be 14 óra 23 ill 24 perckor.Szerdán már itthon voltunk azóta,teljes káosz az életünk.Az ikrek két különböző egyéniség két külön órával a pocakukban!Szeretném megköszönni a segítséget a kórházi cumóval kapcsolatban nektek,minden nagyon hasznos volt!Valaki tudna abban segíteni,hogy a sebet meddig kell itthon kezelgetni??

Kép
Kép
kiwi_1
 
 


Szia Kiwi!

Gratulálok a babákhoz, jó egészséget Nektek!
M.
mircike
 
 


<font color="0077aa">Szmercsa,
köszönöm az érdeklődést, aranyos vagy. Csütörtökön voltam vér- és vizeletvizsgálaton. Azóta itt van az eredmény és végre kiderült, hogy milyen vércsoportú vagyok. 28 évig szerencsére nem volt rá szükségem, hogy tudjam. Sz.L. legközelebb a 12. héten akar látni, azaz valamikor szept. 2. hetében. Addig ellátott egy csomó elintéznivalóval, amit sajna éhes gyomorral nem tudtam olyan gyorsan felfogni, mint ahogy mondta. Pl. nem tudom, hogy mi a sorrend... Kihez kell legközelebb mennem - a háziorvoshoz vagy a védőnőhöz (vagy a fogorvoshoz)? Adott egy papírt, amin az áll, hogy a védőnőhöz kell utoljára menni az összes lelettel, aminek fejében adja a kiskönyvet. Nálad ez hogy volt? Emlékszel még?

De izgi, hogy egy héten belül már kint lesz a kis tökmag. Nem jött rád egy kis idegesség? Régóta nem írtál, lehet, hogy már....????

Lola</font>
lolita
 
 


Lola,
szia Kép
itt vagyok, megvagyok, egyben vagyunk Kép Ma voltam Ctg-n, csütörtökön megyek uh-ra, sűrűsödnek az események Kép
Ha jól emlékszem, és bizti, jól emlékszem, mert a kiskönyvben minden szépen vezetve van, én először a dokihoz mentem, másnap a védőnőhöz, aki odaadta a kiskönyvet, mert a többi orvos - fogorvos, EKG-s, háziorvos abba pecsételt, - teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben mész szerintem Kép - illetve a védőnő is beírja a vizsgálataid eredményét Kép
Lola, tehát a védőnő az első!!!!! aki a lelkedre köti, hogy a kiskönyv nélkül, soha sehova ki ne tedd a lábad a Babó születéséig, megméri a vérnyomásodat, súlyodat, panaszokat.... tehát csak és kizárólag körülötted forog majd a világ Kép
most mennem kell, még jövök írok!!

Mircike,
sos, gyors kérdéssel zavarnálak megint Kép ha nem gond?!
Asszem ma reggel eltávozott a nyákcsapom, nálad is megtörtént?? viszont a doki azt mondta a mai vizsgálaton, hogy teljesen zárt a méhszáj, úgy tudom, hogy együtt jár a méhszáj nyílás + nyákcsap távozás. Hogy is van ez??
köszönöm Kép

szmercsa
szmercsa
 
 


Sziasztok!

Rég jártam erre. Dehát Babóval úgy elröpül minden nap.

Adler75!
Mekkorák vagytok! Fiatalabbak mint mi, s mégis jóval nagyobbak. Pedig mi sem vagyunk aprók.

Kiwi!
Gratula a Picúrokhoz! Nem lehet könnyű kettővel, de állítólag az öröm is kettős! Kitartás állítólag csak az eleje nehéz, utána már könnyebben fognak menni a dolgok.
Van képetek, amit fel tudsz tenni a fiúkról?

Szmercsa!
Kész csoda, hogy bírjátok még ezt a hőséget. Kitartás! A barátnőm is 7-re van kiírva, de Õt ma valószínüleg befektetik (szintén a Jánosba), s talán holnap már meg is császározzák, mert csücsül a babó a pocakjában. Ha magától megindulna addig a szülése, akkor esetleg farosan szülnek, de nagyobb az esély a császárra. Mindenesetre egyik módozatot sem irigylem.
A nyákdugó eltávozása és a méhszáj kinyílása állítólag összefügg, de szerintem egyedi dolog. Nekem a kiírt időpontom körül távozott, majd túlhordtuk egymást 12 nappal, s az indítás ellenére alig tágultam valamit 6 óra alatt. S állítólag újra is képződik, ha eltávozása után nem indul be rögtön a szülés.
Saját cumisüveget vigyél a Babódnak, amiből majd a cukros vizet adod neki. Ugyanis a benti cumikon hatalmas lyuk van, s így dől nekik a lé, s ha ezt megszokják, akkor késöbb lusták, s türelmetlenek lesznek szopizni.

Lola!
De jó neked! Olyan jó visszagondolni arra a várakozásokkal teli kilenc hónapomra. Néha ugyan nehéz volt, de nagyon szerettem. De még csodásabb már anyukának lenni, s babázni.

Üdv mindenkinek, s kitartás, jön a hűvösebb idő!

Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Timtom,
köszönöm a választ. Elméletileg hajnal 5-kor, mikor a változatosság kedvéért pisilni voltam éreztem, hogy valami távozik Kép aztán megszünt... de a doki 10 óra körül megnézte a méhszájat, az kicsit fájt Kép utána megint jött az a 'trutyi'. Ugye méhszáj teljesen zárt.
A nyákos dolog, egy ideig folyamatosan távozik, vagy abbahagyja? vagy mi a normális??
köszönöm
szmercsa
szmercsa
 
 


Szia Szmercsa!
Csak Timtom írását tudom megtámogatni, hogy szerintem is teljesen változó ez a nyákdugós dolog, én egy héttel a szülés előtt azt hittem valamire, hogy az, aztán a szülés napján a méhszájvizsgálat után jöttem rá, hogy inkább ez lehetett az, de akkor már egy ujjnyira nyitott voltam. Nyugodtan hívd fel a dokidat, ha idegesít a dolog, a legfontosabb most az, hogy nyugodt legyél!!! (Már amennyire tudsz Kép )
M.
mircike
 
 


Sziasztok!
Szia Szmercsa!

Nekem 5 nappal szülés előtt távozott egy része,és utána folyamatosan a többi váladék, mivel hogy az újra termelődik.
Az igazi szülés jele a magzatvíz szivárgás.
Remélem minden rendben lesz veletek.

Szia Timtom!

Minket nagyon megvisel ez a hőség-
De egy pozitívuma van,még pedig az,hogy jobban rákapott a cicire,és a teára.
Tegnap pl csak 85 ml kiegészítést kapott,ami már nagyon biztatóKép
Nagyon édi a pici fiadKép
Remélem azóta nem riasztott a masinaKép
Nekünk ma beriasztott,de csak az elem miatt,hál Istennek.
Merre laktok?
Hogy bírjátok a hőséget?
Mikor lesz a következő szúri?
Remélem már nincs hamis riasztásotok.


Szia Mircike!
Már rég láttuk a pici fiad,rakhatnál fel fényképet, kíváncsi vagyok mennyit változott a babád.
Belázasodtatok valamelyik oltástól?
Most mennyi idősek vagytok?
Felbuzdulva az általad írtakon már én is altattam kiságyon kívül Ricsit.

Szia Kiwi'

Gratulállok a babákhoz és kitartást és sok türelmet, no meg jó egészséget nektek.

Kedves pocakosok kitartás, és sok sikert!

Vera majd hívlak-

ADri
adler75
 
 


Sziasztok,

Hát már jo régen nem néztem felétek. Nagyon édik a babák. Mi már 6 hónaposak vagyunk. A kezdeti nehézségek után egy tündéri kisfiunk lett. Mosolygos, nem nagyon sir. Igaz az éjszaka még 1x vagy 2x kel de szopi után visszaalszik. Majd megprobálok én is felrakni képet.

Mozgás (kedvenc témám)
Én most készülödök a félmaratonra. Szeptember 4. a nagy nap. Biztos lököttnek néztek. Heti 30-35 km-t futok +az aerobik. Ennek ellenére a babám csak szopizik kivéve a tizorait ami gyümölcs. Tegnap kezdtem kostoltatni a fozeléket. Sokat iszom, hogy ne legyen gond.
Mozgás gyanánt azt hiszem Pepa kérdezte a következoket tudnám tanácsolni:
mindent lehet, csak fo a fokozatosság. Nem szabad tul nagy elvárásokat támasztani a teljesitményetekkel szemben az elso pár honapban. Minden menni fog, csak hetente legalább 3x kéne mozogni. Eloszor lehet az edzés 20 perces majd egyre nyujtani az ido mulásával.
Fontos lenne visszafogyni az eredeti állapotra a szuléstol számitott 1 éven belül.
(A gyereknek is jo példa ha az anya mozog vmit. (Az én gyerekem állandoan futoversenyt játszik)
Ötletek: babával: kenguruban séta sik, dimbes-dombos terepen vagy ugyanez babakocsival, esetleg futokocsival séta kedv szerint belekocogással, még a baba alszik otthoni torna kazettára
Baba nélkül nyilván több lehetoség van: aerobik (kisebb intentzitásu orák: callenetics, alakformálo - ne kick box-al és steppel kezdjetek hacsak nem sportoltatok már korábban is) és bármi amit szerettek csinálni
Ami még fontos INNI, INNI és INNI(vizet!nem gyümilét) + vitaminok!!
Legalább 3 l folyadék edzés napokon! Ha ugy érzed, hogy kevesebb a tejed a mozgás miatt, (pedig ittál), akkor vegyél vissza a tempobol vagy fejjél.
Ha kevesebb a tejem én üres mellre is ráfejek egy kicsit. Igy plusz ingert kap a mellem és 2 nap után már jelentkezik a többlet.
Táviratilag ennyi! Üdv, Bog 75
bog75
 
 


Sziasztok!

Adri! A 3 és 4 hósnál volt 38,5 mindkétszer, fél kúp elég volt. Aludt egész nap, másnapra kutyabaja. A 3 hósnál meg se nyikkant, a 4 hósnál nagyon sírt, amikor megszúrkálták...
Vasárnap lesz négy hónapos Kép Teszek fel egy képet, úgy három hó környékéről. Bámulja a forgózenélő izéjét.

Kép

Bog! Nem semmi, amiket sportolsz. Én nagyon örülnék a heti 3x20perc bármilyen mozgásnak. Remélem őszre valahogy ráveszem magam. Talán keresnem kellene a közelben valami alakformálós termet. Nehéz elindulni Kép

Szmercsa! Talán már csak 'utána' jelentkezel? Kép

Többiek, hogy vagytok?

Mindenkit üdv. M.
mircike
 
 


Mircike,
tündéri a Baba Kép Gyönyörű szép kis pofikája van!! Kép
Még mindig megvagyok Kép
Ismételten egy 'hüle' kérdést tennék fel, annyira tudatalan, vagy inkább tapasztalatlan vagyok Kép
Szóval tegnap éjfél körül már érzékeltem a derekamból - has felé induló fájásokat, amik jósló fájások??? össze-vissza rendszertelenül, közben megint jött az a nyákdugós dolog, ami ugyebár enyhén rózsaszín/vérzik is, lehet, hogy elkezdett kinyílni a méhszáj??
A lényeg, éjszaka is keltem fel arra, hogy fáj, és reggel is fájt már 2×.
Két parám van:
1. honnan tudom majd, hogy a kórházba kell menni?? vagy az összetéveszthetetlen?? Kép
2. a magzatvízszivárgás??? azt honnan tudom?
Megint túlparázom a dolgot, ugye?? Kép
Egyébként kisManó sokkal csendesebb, állítólag ez is egyfajta előjel, vagy már teljesen zizi vagyok Kép annyira mennék már!!
szmercsa
szmercsa
 
 


Sziasztok!

Szmercsa, ne félj, ha megindul a szülésed, azt tudni fogod Kép - ezt a szülésfelkészítőn mondták a Péterfy-ben. Tehát amíg "talán" érzésed van, addig nem kell indulni. Nekem korai magzatburok-repedésem volt (10 hónapja), az kb. fél liternyi tiszta, víz-szerű folyadékot jelentett (tehát nem olyan, mint a rendes burokrepedés, amikor egy vödörnyi cucc kizuhan az emberből), mégis tudtam, hogy ideje indulni...

Szép napot!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Nyuszi,
akkor nem aggodalmaskodom. Bízzunk a természetben, és bízom az ösztöneimben Kép
köszönöm, és ne haragudjatok, de asszem ez már a szülés előtti túlzott aggodalmaskodás.
Innen látszik, hogy a túl sok infó sem jó.
szmercsa
szmercsa
 
 


Szmercsa!
Szerintem senki se haragszik Kép mivel mindegyikőnk ugyanilyen volt szülés előtt, sőt én szeretem visszaolvasni azokat az oldalakat, olyan izgi Kép
Nekem fájással kezdődött, de az utolsó pillanatig azt hittem, hogy ez nem is fájás, végül nekiálltam mérni az időt, és húha, négy percenként fél perc fájás volt. Ezt fél óráig műveltem, (le is írtam kis cetlire, remegő kézzel Kép), a fél óra után mire felhívtam a férjemet, két percesekre értünk be Kép De hát komolyan mondom, hogy a négy perces előtt szinte semmi sem volt. Azt hiszem, mondjuk, nem voltam egy tipikus eset, a hirtelen és nem valami erős fájásaimmal...
Drukkolok!!! Ügyes legyél! M.
mircike
 
 


Mircike,
utcsó kérdésem Kép
A Babó mozgása tényleg lelassul?? máshogy mocorog?
Mert az én kismanóm, mintha teljesen másképp mocorogna tegnap óta Kép Remélem, hogy ez jó??
szmercsa
szmercsa
 
 


Szmercsa!Ügyes legyél nagyon drukkolunk NektekKépKépKép
pusz Vera
Ui:nekem minden szülésem teljesen másképp zajlott

Kép
Kép
vera70
 
 


Mircike, Vera,
köszönöm a drukkot!! Bizti rám fér majd. Kép
Tegnap láttam egy vajúdó kismamát benn a kórházban a ctg-t csinálták, ő ott sétált előttem. Valszeg éppen fájása volt, mert összegörnyedt, lihegett, és a férje karját majd leszakította Kép, akinek szegénykének olyan pánik volt a szemében Kép
Na, ez sok erőt adott, de egy pillanat múlva kiegyenesedett, és ment a szülőszobába, mintha semmi se történt volna Kép aranyos!!!
Még egyszer köszi Nektek Kép aztán lehet, hogy még jövő héten is itt fogok írkálni... Kép
szmercsa
szmercsa
 
 


Sziasztok!

Mircike!
Tündériek vagytok!
Lassan mi is három hónaposak leszünk, így jönnek a komolyabb szurik. Már előre tartok tőlük.
Én is irigylem Adrit, hogy ilyen elszánt tud lenni a sportban. Én sajna még csak tologatom az időpontját. Tudod, az a bizonyos "majd holnaptól". Pedig csak el kell kezdeni, s az elején nem feladni. Utána már sokkal könnyebb.

Szmercsa!
Hajrá! Azt hiszem az általad leírtak alapján lassan indulhattok, mégha el is húzódik egy pár napig, hamarosan Ti is babáztok.
Lehet, hogy tegnap a (korábban már említett) barátnőmet láttad sétálgatni ugyanis tegnap reggel, 3450g-mal, 54 cm-rel megszületett a kislányuk. Már konkrét időpontja volt a műtőbe, de nem lett császár. A picúr éjszaka meggondolta magát és farosan bújt ki. S le a kalappal a barátnőm előtt, még csak EDA-t sem kért. Állítólag a fél orvosgárda bent volt a szülésénél, olyan szenzációt jelentettek a faros szüléssel. Ma megyünk hozzájuk babanézőbe.
Amúgy kérdezz bármit tőlünk, hiszen tudjuk milyen időszakon mész most keresztűl. Nekünk is állandóan kérdések cikáztak a fejünkben. S mi is "tudatlanok" és "tapasztalatlanok" voltunk.
A Ctg nem mutatott még semmit? Mit mondott a dokid a fájásokra? Nem nézte meg a méhszájadat?
Kitartás és ügyes légy!!!

Üdv mindenkinek: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Timtom,

a fájásaim tegnap este kezdődtek az orvosnak nem tudtam mondani, ma is vannak, és babó úgy befeszít időnként, mint még soha, már komolyan fájnak a csontjaim Kép Nem tudom, hogy hogy csinálja, eddig is csinált ilyesmit, de az nem volt ennyire fájdalmas. Kép a kis huncut

A Ctg semmit nem mutatott, méhszájat nem néztünk Kép tehát, marad a nagy tudatlanság!
Csinos lány a barátnőd? mert akit én láttam, egy nagyon csinos pocakos lány volt Kép
Nekem még van étvágyam, megyek eszem valamit Kép
És köszönöm az együttérzést, sokat jelent, amiket leírtok, megnyugtató ám!
szmercsa
szmercsa
 
 


Sziasztok!

Szia Mircike!

Tündéri a babádKépMi is szeretjük ám a forgót,de egy idő után már unalmasKép
Ekkor hatalmas sírásba kezdünk,és jöhet valami más, anya törheti a fejét.
Én már előre idegesítem magam a szúrin.
Az első után is 1/2 óránként keltem.
Majd csak lesz valahogy-

Szia Timtom!
Bárcsak én lennék a sport ladyKép
Dehát sajna nem én vagyok.
Én is csatlakoztam a "majd holnaptól most már tényleg elkezdem" klubhozKép
Remélem jól vagytok, és titeket nem viselt annyira meg ez az őrült időjárás.
Mi már két napja totál nyűgösek vagyunkKép
Ma végre elmehetünk sétálni egy picit.

Szmercsa kitartás, még senki sem maradt egybenKép
Az a lényeg,hogy ne féljél,ne olvass,és halgass rémtörténeteket.
Én sajnos pont szülés előtt hallottam vagy 3 külön-külön is borzalmas szüléstörténetet.
/Szülés előtt pár napot kórházban töltöttem./
Szóval hajrá,drukkolunk-
Adri
adler75
 
 


Sziasztok!

Babót nem hatotta meg szerencsére az időjárás változékonysága és szélsőségei. A tegnap előtt hatalmas vihar volt itt nálunk. Csattogott, dörgött, elment az áram ..., mi felnőtt fejjel húztuk a fejünket, s vártuk a nagy csattanásokat, Babókánk meg az igazak álmát aludta. Meg se rezzent a dörgésektől és villámlásoktól. Másnap, amikor olyan depis volt az idő és esett egész nap, szinte egész nap szunyókált.
Az elmúlt két éjszakát átaludtuk! Mondjuk ennek ellenére én mindig felébredek megnézni Babót.

Szmercsa!
Igen, elég csinos, magas, hosszú, szőke hajú a bartánőm, s a párja is két méter felett van. Arra emlékezett, hogy valaki ült a Ctg-n, míg ők sétálgattak a vajúdás alatt.
Kitartás és hajrá!

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

Adri!
Bocsi, megzavart a 75. Megelőlegeztem neked is a félmaratont előre :-)

Bog!
Téged irigyellek, s csodállak! :-)

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok,

Van itt valaki, aki a Jánosban szül(t) Serfőző László doktornál?
Kíváncsi volnék a véleményére pár kérdésben.

Mka
Vendég
 


Hello Mka,

Én is Dr. Serfozonel szültem kettot. Egyet még a Pfyben és egyet a Jánosban. KÉrdezz nyugodtan.
Üdv, bog75
bog75
 
 


Szia Szmercsa!

Hogy vagytok? Még egyben?

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Bog75,

Ezek jutottak eszembe hirtelen:
Én nagyon szeretnék amennyire csak lehet háboritatlanul szülni, az a kérdés, hogy ebben mennyire partner Serfőző?
Mennyire beszéli meg a szülés alatti dolgokat a kismamával, irányítja vagy kíséri a szülést?
Úgy tudom, hogy csak egy nap ügyeletes a Jánosban, ezért az is kérdés, hogy ő mikor jelenik meg a szülőszobán a többi napon? Csak a szulés vége felé gondolom, de ez mit jelent adott esetben?
Megválaszthatom-e a szülési testhelyzetem?
Kötelezően bekötnek-e infúziót a vajúdás és szülés alatt?
Alkalmaz-e szülés gyorsító szereket (pl. oxytocin) illetve kézzel
tágítást?
Hány napos túlhordás esetén indítja meg a szülést mesterségesen?

Bocs a sok kérdésért.
Ha eljön az ideje a dokinak is fel fogom tenni ezeket a kérdéseket, de előtte kíváncsi lennék a véleményetekre.
Előre is köszi
Mka
Vendég
 


Sziasztok!

Adri! A forgózenélő nálunk is kb. 15 percig működik, de az alatt remekül tudok reggelizni, két percenként persze bemegyek, felhúzni, de alapvetően az a 15 perc legalább nyugis Kép

Timtom! Tök jó, hogy átaludta az éjszakát, most már csak neked kellene Kép Én már csak akkor kelek, ha hallom, hogy nagyon-nagyon muszáj. Illetve ma és tegnap tényleg felkeltem, mert féltem, hogy fázik vagy ilyesmi. Ilyen egy iszonyú időjárást, mint ezen a nyáron, komolyan még normális idő nem is volt. Vagy kánikula, vagy tél.

Mka! Első babád lesz? Mert ha igen, akkor javaslom a keddi felkészítőt, nagyon-nagyon hasznos (lett volna nekem is annó...). Én nem ismerem az orvosodat, de egy csomó kérdésben azonos elvek vannak a Jánosban. És - ahogy figyeltem - ezek az elvek nagyon barátságosak. Leginkább a baba egészsége van szem előtt.

Üdv. M.
mircike
 
 


Sziasztok

Szia Bog,


Köszi a tanácsot. Már egy hete nyujtozok meg hasra egy kicsit. Nem viszem túlzásba az ugrálást de most ez is jól esik. Legalább a Kyra is jót szórakozik rajtam, úgy látom élvezi ahogy hadonászok elötte.
A tejjel se történt változás, csak minden másokdik nap mozgok egy kicsit. Igazábol még féltem a császár helyét. Lehet, hogy az én berögzült hülyeségem de még fürdés után is óvatosan törölgete a hasam. Valószinü már reflex Kép Neked meg hajrá a maratonhoz !!!

Örülök, hogy mindnki jól van!

Üdv
Pepa
Pepa
 


Sziasztok!

Szia Mka!

Én is Dr. Serfőző Lászlónál szültem 5 hete! igaz nálunk császározás volt (kisfiam lábtartós volt), a doki fél órán belül megérkezett. Műtét után közvetlen (éjszaka) is bejött az örzőbe elmondani hogyan folyt a műtét, mit kell tennem, mikor jön be legközelebb. Nálunk úgy alakult, hogy minden nap bejött hozzám, ellátott jótanácsokkal, még azt is elmondta hogyan szoptassak és fejjek. Volt amikor egy órán keresztül bent volt nálam. Szóval nagyon meg voltam/vagyok elégedve Vele. Kép
porcsoka
 
 


TimTom, Mircike

megszületett a kisfiam szombat hajnalban, ma hazajöhettünk Kép GYönyörű, egészséges babó, és IMÁDOM!!!!!!!!!! Kép Már eszik is szépen. Gyors, természetes szülésem volt, majd jövök mesélni Kép
puszi
szmercsa
szmercsa
 
 


Szia Szmercsa!

Gratulálok nektek a legényhez és a gyors szüléshez! Látod, immáron ti is a babázók táborát gazdagítjátok! Pont tegnap számolgattam, hogy péntek óta nem hallottunk felőled semmit, biztos már babázol, s ha ez így van, akkor lassan haza engednek titeket, s jelentkezni fogsz.
Egészséget és sok boldogságot, örömöt kívánok nektek!

Puszi: Timtom

Ui.: A történetet, nomeg képet rólatok nagyon várom!

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

Szmercsa gratulálok a babádhozKépés jó egészséget.

Szia MircikeKép
A reggelek nálam is viszonylag nyugisak, hála a jó alvókájának./Tegnap 9 és 1/2 ,általában 8 órát alszik esténként már 7-8 hetes kora óta/Kép
Napközben pedig torna program a mamának,ha aludni akarunk,kb. 2-3 óra babakocsizásKép,mivel mostanában csak 5-10 perc alvás igényünk van napközben.
Járok vele játszótérre,Õ a legkisebb ,de totál vicces ,mert mindeki 7 hónaposnak nézte, és mondták is ,hogy az ő babájuk ennyi idősen már ült.Kép

Szia TimtomKép

A pici fiad mikor fordult először hasra?
Mi még csak két napja fogjuk meg úgy igazán a tárgyakat,mert mama elbénázta a dolgot,és a kiságyban a fejvédőtől nem tudta használni a kezeit.
Most aztán mindent fog ami csak a keze ügyébe kerül.
Hamarosan mentek oltásra,majd szorítok.

Vera!

Ma már tényleg hívlak este fele.
Sok mesélni valóm vanKép

Adri
adler75
 
 


Sziasztok!
Szmercsa!ÓÓÓÓÓriási Gratula!!!!!!!!!!!!!!!!Jó egészséget babának és mamánakKép.
Adri!
VáromKép én most megyek az Auchanba a gyereknek iskola ügyeben vásárolniKép
Addig furdalja az oldalam a kivácsiságKépremélem hamar "végzek"tudod ilyen füzet amolyan füzet és cerka... már fáj a fejem és később pedig a pénztárcám
Pusz Minden babának és Mamának: Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Szmercsa!
Gratulálok! Kép Sok-sok tejet, egészséget és nyugalmat kívánok!

Porcsoka! És persze neked is Kép
mircike
 
 


Szia Adri!
Kép
Mi még nem forgolódunk, de nem sok hiányzik, hogy átforduljunk a pocinkra. Olyan erővel löki magát, hogy hidat csinál pelusozás közben.
Hétvégére lemegyünk Egerbe három napra. Úgy várom már, s egy kis drukk is van bennem, hogy minden simán menjen, hisz először mozdulunk ki Babóval. A félszem még mindig az alvás, hisz ma hajnalban is riasztott a masinánk. SZuszog Babó ilyenkor, de olyan kicsiket, hogy a gépezet nem észleli. Egerben Bala a babakocsiban fog aludi éjszaka is, s abba nem tudjuk betenni az érzékelő lapokat. A fürdés is érdekes lesz, hiszen a nagy babakád már nem fér be az így is fullig pakolt kocsiba. Ötlet?

Üdv mindenkinek: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Szia Timtom!
Anno kérdezted, hogy volt-e valakinek tapasztalata légzésfigyelő téves riasztásával kapcsolatban. Hát nekünk van! Angelcare légzésfigyelőnk van, és párszor már riasztott. Mi még csak 5 hetesek vagyunk és kérdem én mi lesz még kb.1 évig? Nem fogok aludni? Nekünk is kókuszmatracunk van, talán az a ludas. A Picur minden esetben édesdeden aludt, szuszogott. a Ti légzésfigyelőtök milyen márkájú? Gyakran riaszt?
Üdv,
Porcsoka
porcsoka
 
 


Szia Porcsoka!

Nekünk is Angelcare légzésfigyelőnk van.
A kókuszmatrac állítólag nem lehet hibás a téves riasztásoknál. Sokkal inkább az ágy rácsazatával lehet gond, mint kiderült.
Otthon egy jó masszív ágyunk van, ott csak akkor volt téves riasztásunk, amikor abszolút nem feküdt rajta egyik érzékelő lapon sem, mert rossz helyre helyeztük el a lapokat a matrac alatt. Itt anyuméknál viszont egy gyengébb szerkezetű kiságy van, aminél tényleg az ágy rácsának gyengébb kivitele okozhatja a gondot. Ezellen lehet tenni. Az ágyrácsra kell tenni egy masszív, 6 mm vastag fa lapot, amely biztos alapot nyújt az érzékelő lapoknak. Nálunk is ez lehetett a gond. Azonban még nem teljesen jó a helyzet, ugyanis mi csak két 2 mm-es kartonlemezt raktunk egymásra, s ezt be a lapok alá, s úgy rá a matracot. A kartonlemezek behelyezése óta csak most riasztott az elmúlt éjjel. Előtte viszont szinte minden éjjel. Azt hiszem vágatok bele egy falapot, ami tényleg kellő alátámasztást nyújt majd. Ha akkor is riaszt, akkor tényleg el leszek keseredve. Egy dolog vígasztal egyelőre, hogy a másik nagyinál nem kókuszmatrac van, hanem egy vékonyabb szivacs és ott még nem volt riasztás.
Mindenesetre a hétvégén lesz izgulni valóm. De az az igazság, hogy általában csak éjszakánként alszik Bala a kiságyában. Napközben kint van velünk a kertben a babakocsijában vagy lent a nagyszobában, az ott felállított utazóágyban. S ezekben nincs légzésfigyelő. Mégis jókat szunnyant. Nekem kiesnek a szemeim, hogy szuszog e, hiszen néha olyan kicsiket mozog a mellkasa. Felkelteni nincs szívem, úgyhogy egy enyhe fuvallatot szokott kapni a szempillájára. Erre nem ébred föl, nem zavarja, de nekem mégis egy megnyugvást jelent, hogy rezzen a pillája.
Volt már rémálmom, hogy nem tudom felébreszteni Balát. Pont egy éjszakai riasztás után. Heves szívdobogással, s gombóccal a torkomban ébredtem.
Összegezve a félelmeimet, tündéri ilyen picin Babó, de azért nyugodtabbak lesznek (legalábbis etekintetben) az alvási idejeink, amikor már kinőljük ezt a kritikus 1-1,5 évet.
Próbáljátok ki ti is, hogy betesztek a rácsra egy lapot. Hátha segít.

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Szia Timtom!

Én is az ágy rácsára gyanakszom, úgyanis az első riadalom után higgadtan probáltam rájönni mi a gond és minden lehetséges verziót átnéztem.Akkor figyeltem meg, hogy nem igazán egyenes a rács, merevségről nem is beszélve. Közben folyamatosan böngésztem a netet és hosszas keresés után több anyuka hozzászólásaiban azt olvastam, hogy az ágy rácsa a gond, de sokan a kókuszmatracot is hibáztatják. Mi egyelőre az érzékenységen állítottunk és nagyjából bevált. Holnap megyünk le anyósomékhoz és megkérem apósom, hogy vágjon bele faroslemezt vagy vmi 6mm vastagságú fa lemezt.
Viszont én valamelyest megnyugodtam. Természetesen én is az első riasztás után végigolvastam a neten az összes olyan topikot ami erről szól és nagyon kiborultam mert az elején csak olyan hozzászólásokat találtam melyek nagyon rémísztőek voltak. Már ott tartottunk, hogy megyünk a Heim Pálba kivizsgálásra. Végül felhívtuk ismerőseinket és kiderült Náluk is volt téves riasztás az Angelcare miatt. Aztán újabb hosszas keresgélés következett és itt a babanet fórumán találtam több bejegyzést, hogy sokaknál riasztott az Angelcare és gyakorlatilag az összes többi márkájú légzésfigyelő esetében is volt már téves riasztás. Ebből csak azt a következtetést tudtam levonni, hogy ezekkel a masinákkal van a gond és nem a babóinkkal. Természetesen ettől eltekintve marad a légzésfigyelő és marad az aggodalom is, de talán nyugodtabban fekszem le este és nem nézem fél percenként a led fényét. Talán!
Én a riasztás óta nappal is bekapcsolom a ketyerét ha nem vagyok a szobában és a séták közben is többször megnézem Norbit a babakocsiban, hogy lélegzik-e. Paranoia!
Remélem tényleg segít majd a lap a rácson. Mi az hogy remélem? Természetesen segít majd!Plusz az érzékenység módosítása és minden OK lesz.

Aggodalommnetes kellemes hétvégét kivánok Nektek és természetesen mindenki másnak is.
Üdv,
Porcsoka
porcsoka
 
 


Helló!
Timtom!
Fürdés: Mi már többször jártuk a világot, kádat egyszer se cipeltünk. Variációk: 1) Hippitakarodó (null fürdés Kép) 2) Egyikőnk beáll a zuhany alá a babával, a másikunk meg jól lezuhanyozza, előtte persze bekentük mosakodókrémmel. Ezt nem nagyon szerette. 3) Kicsi műanyag felfújható medence, ami zsebkendőnyi helyet foglal, de fel lehet tenni mondjuk egy konyhaasztalra, 5 centi víz abba is elfér. Na ezt most fogjuk kipróbálni, Balatonon. Én is kíváncsi vagyok.

Üdv. M.
mircike
 
 


Hello Mka!

Bocsesz, hogy csak most jelentkezem de lebetegedtek a gyermekeim.
Én maximálisan meg voltam elégedve dr.Serfözövel. A dokit az ügyeletes szülésznök riasztják. ök tudják a privát számát. Gondolom velük beszéli meg a szülés státuszát stb. amiböl tudják mikorra kell jönni a dokinak. Nekem az elsö szülésemnél kb. de 11 körül vizsgált meg elöször, majd kb.15h-ig óránként.(de ezekre már csak halványan emlékszem. Utána végig ott volt. Gyerek du.3/4 6-ra lett. A másodiknál 3-ra értünk a kórházba és rögtön telefonáltak neki. Bent is volt kb.40 perc múlva. Abszolut nyitott embernek ismerem. A természetes dolgok híve. Nincsen kézi tágítás és egyéb horror. (Nem tudom te hogy tapasztaltad, de a kézi vizsgálatokon is nagyon finoman bánik az emberrel egyáltalán nem fáj. Megjegyzem az ügyeletes doki aki a JÁnosban vizsgált az nem volt vmi "finom"). A szülésznöknek sokkal aktívabb szerepül van a vajúdás alatt. Nekem a doki javaslatokat mondott, hogy esetleg forduljak így úgy. Idönként megvizsgált, hogyan áll a tágulás és utána javasolt. Én pl kértem, hogy térdelhessek- nem volt gond. Ez a Te szülésed lesz nem az övé és nem a szülésznöké. Nekem egyik esetben sem adtak gyorsítót. Nem az a doki aki oxit ad vagy tágít mert idöre kell máshová mennie.
Infúziót a János szabályai alapján kötelezöen bekötnek. Ezt az érkezés után meg fogod kapni. Nagyon "okosan" kézfejbe. Szerintem a doki sem ért egyet több dologgal ami a kórházban van. Nincsen tökéletes hely - itt is lesznek biztosan kényelmetlenségek. Sajna vannak dolgok amiket a doki nem tud befolyásolni - ha vmire nincs pénz akkor ö; sem tud mit tenni.
Lelki útravalót tuti fogsz kapni. De szerintem a rendeléseket ezt már megtapasztalhattad. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Az utómunkálatokat is gyorsan végzi. Hozzám is gyakran bejött és beszélgettünk. Szerintem nagyon jó kezekben leszel. Feltétlen beszélj vele a konkrét kérdéseidröl, aggodalmaidról. Ami számomra fontos volt, hogy nem azért jó doki mert -ugymond jófej- hanem azért mert rendkívül alapos, szakmailag (amit taptsztaltamm hallottam) nagyon jó és nyitott a páciensei felé.
Sok sikert!
Üdv, Bog75

Ui: Tegnap 6,5 hónaposan elöször átaludta az éjszakát a picink!!
bog75
 
 


Sziasztok Lányok,

újra segítségre lenne szükségem Kép
Szopizás??? Annyira nem tudom, hogy hogyan kellene. A nagymamák váltig állítják, hogy 3 óránként max. 25 percet engedjem, viszont én úgy gondolom, hogy 1,5 -2 óránként is megéhezhet a babókám, olyankor keservesen panaszkodik, ma először sírt is KépKép a szivem hasad bele.
Szerintem nem csinálom oly rosszul a dolgokat, mert 8 napra visszanyerte a születési súlyát, tehát szépen gyarapodik, volt 1-2 próbamérés is, 50-60 mlket bekajol.
Neketek mi vált be az első hetekben???
A fejéssel kapcsoltaban is bajban vagyok Kép előfordul, hogy 2 óra múlva kel, nincs is időm fejni, mert szinte folyamatosan cicin van.
Olvastam olyat is, hogy egyelőre nincs is szükség a fejésre, a nagymamák a sírba tesznek, hogy folyamatosan fejjek.
pl. ma éjjel meg azért kaptam frászt, mert fürcsi + kajcsi után csak 4 óra múlva kelt, hogy éhes, már tűkön ültem 3-kor, hogy keltsem-e fel, vagy sem.

köszi előre is a segítséget,
egy nagyon-nagyon aggódó anyuka Kép
szmercsa
szmercsa
 
 


JA, és szerintem megint túlaggódom a dolgot Kép
De annyira féltem Kép
szmercsa
szmercsa
 
 


Szmercsa
Nem vagyok ebbe a topikba való egyáltalán, csak megláttam a nevedet, meg rá is érek most.
Abból ítélve, amit írsz, nem látom értelmét a fejésnek, csak ha annyi tejed van, hogy félő, hogy begyullad. Ha sokat fejsz, akkor állandóan kell majd csinálni, mert még több tejed lesz. Ebben vhogy meg kel találni az egyensúlyt. Tarts ki és ha szépen gyarapszik a baba, tudod mellre tenni gyakran, akkor nem kell fejni, teljesen felesleges.Légy határozott és ne hagyd magad befolyásolni.
A másik: tedd cicire, amikor csak lehet és akár csak azért, hogy megvígasztald (komfortszopizás). Ez az igény szerinti szopiztatás. Nem kell az órát nézni, magadat is stresszeled ezzel. És annyi ideig maradjon cicin ameddig kell, ha egy órát, hát annyit. Nagyon szívesen segítek, az őszi topikban is, ha akarod.
Vezso
vezso
 
 


Szmercsa
És nem aggódod túl a dolgot, csak az a rossz, hogy sokféle tanácsot kap ilyenkor az ember, főleg családon belül előfordul ilyen. Nálam ez súlyos depressziót okozott anno, az első gyerekeknél, mert nem tudtam kinek feleljek meg. Legyél határozott és ne hagyd magad, eldöntöd mit szeretnél és kész. Nekem Anyukámmal volt ilyen konfliktusom, jót akart, de 20-30-40 éve még igen katonás módszerekkel bántak a babákkal, pl 3 napig alig látott engem a kórházban, mikor megszülettem, meg csak szopira hoztak ki, meg ilyenek. Ma már ez igen elavult nézet.
Vezso
vezso
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?