Új privát üzeneted érkezett!

Roki,
hát, sajnálom, de a szüléssztorikat nem tudom elküldeni, ugyanis a freemail nem enged be a kóboros címemre, valószínűleg túl régen léptem be, és megszüntette.Kép De végül is mind arról szólt, hogy a doki a háttérben volt csak. Én láttam egyébként Ritát úgy másfél hónapja a dokinál, és akkor éppen egy kismamájával volt, tehát dúláskodik, nem tudom, hogy miért nem reagált neked. :S Nekem eszembe sem jutott, hogy síkosítóval lehet gátmasszázsolni.Kép Miért aggasztó számodra az olaj??? Szülésről: nálam teljesen automatikus volt a burokrepesztés, és amíg addig elviselhető fájdalmaim voltak, onnantól borzasztóak (csak feküdni tudtam), és nem tágultam gyorsabban, sőt, ezért most határozottan kijelentem, hogy csak akkor, ha a baba érdekében muszáj, miattam ne. A vizsgálatok fájtak legjobban (üvöltöttem közben), ezért azok számát is a lehető legkisebbre szeretném vetetni. A kórházban meg, ahol szültem anno, kötelező gátmetszést végezni, ami nekem több mint egy évig gondot okozott... Szóval ezért is váltottam (bár a fő ok a 100%-os rooming-in rendszer megléte).

Hű, csajok, látom, mindenki jósolgat, én is teszem rendesen, és nekem néha kifejezetten nagyon fáj (volt két nap, egy-két hete, amikor én is azt hittem, hogy szülni fogok). Kíváncsi is vagyok, milyen lesz a méhszáj státuszom a jövő heti kontrollon.Kép A kórházi pakkot én is el kezdem majd készíteni, mert hirtelen rámtört, hogy még semmim sincsen.

Majd teszek fel pocis képet is, de előbb retusálnom kell, nehogy megijedjetek a köldökömtől.Kép

Jelentem, vécé, fürdő, folyosó plafonja lefestve, éljen!Kép

Jó éjt, leléptem aludni!

Kóbor
kóbor

Benianyu, Jucc!

Mi is tegnap voltunk a PraxisbanKép

Akkor én is írok adatokat, bár mi fiatalabbak vagyunk.

A vizsgálaton 27+6 voltunk, a becsült súlya 1149 gramm.

BPD 7,35
OFD 9,13
HC 26,04
APD 7,37
TAD 7,67
MAD 7,52
AC 23,63
FL 5,15

NEm tudjátok, mi az a TAD, MAD,APD,OFD?

Uxi
28

KépKépKépKépKép
uxi

Hello Uxi,

TAD: mellkasi átmérő
APD: gerinctől a hasfalig mért távolság
OFD: fej egyenes átmérő
(a MAD-ot nem találtam meg egyelőre, de még rákeresek)

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Dudukly
Azért nem császároztak meg, mert a babám szívhangja tökéletes volt, és én sem voltam elég szarul (orvosilag). Azért volt ilyen hosszú a szülés, mert csak a tízperces fájások hajnal háromtól du. ötig tartottak nagyjából (ezalatt még kitakarítottam a lakást) az ötpercesek olyan éjjel kettőig tartottak, kezdetben ezeket is egész jól bírtam, egy idő után fájt már nagyon, és csak hajnali három körül (már 24 órája fájtam) mentünk be a kórházba 3-4 perces fájásokkal. És onnan még durván nyolc óra múlva lett meg a kislányom. De nagyon örülök, hogy a dokim nem az a fölöslegesen császározós fajta. Igaz, akkor azt mondtam, hogy soha többé nem szülök, de így négy hónap elteltével már alig várom a következő bébit. Jól kitalálták ezt az égiekKép
Egyébként a vajúdás alatt jelentkező fájdalom, a "fájások" teljesen más jellegűek, mint a jóslófájások. Nem olyan mensi szerű, hanem sokkal élesebb fájdalom, amitől kimerevedsz, megfeszülsz, amíg tart, és tényleg az a jellegzetessége, hogy szinte szabályos időközönként jön, köztük pedig nyugalom van. Innen lehet tudni, hogy eljött az idő. Mondjuk nem mindenkinél, van, hogy elmegy a magzatvíz és egy darab fájás sincs.

And
Igazad van, a szoptatásról nem lehet eleget tudni, mert nem olyan egyszerű, mint ahogy első ránézésre látszik. A születéstörténetek helyett tényleg érdemes inkább erről olvasgatni.

Rokica
Még annyit: nem azért előnyösebb a kórház, mert ott lehet fájdalomcsillapítást kérniKép. Valaki mondta, hogy elsősorban nem a mama kényelme fontos: a kórház azért jó, mert szülés közben folyamatosan figyelik a baba szívhangját, így nem fordul elő, amit inkább le se írok, illetve pl. ha a megszületést követően sürgősen oxigénre van szüksége, rögtön tudnak adni, csak hogy példákat is említsek. A mamák esetében is előfordulhat, hogy nem jön ki az egész méhlepény. stb, ilyenkor nagy gáz van, ha otthon van az ember. A steril körülményekről már ne is beszéljünk (gyermekágyi lázKép) Még a szülésem előtt engem is foglalkoztatott az otthon szülés, a neten meg is néztem erről néhány videofelvételt. Hát mit mondjak...Az egyik nőci a fürdőszobájukban, a kádban szült, a baba oda pottyant bele. Vajon mivel moshatták ki előtte? A másik nőci a szobában ide-oda feküdt, végül a földön szült. Hát nem kommentálom. Ezek az anyák vajon belegondoltak abba, hogy a gyereküknek mi a jó, vagy csak a saját kívánságaikra gondoltak?
És még annyit, hogy megnyugtassalak: a szülés azért nem áll le olyan könnyen, ezért mondják, hogy csak akkor indulj a kórházba, ha már min. két órája vannak ötpercesek ill. ha elment a magzatvíz. És tényleg így van, nem tudom ki írta följebb, hogy a szülés miatti bentlént nem egyenlő a betegség miatti kórházi tartózkodással. Én egy eléggé lepukkant kórházban szültem, de a gyermekágyas osztály fel van újítva, és mondhatom, nagyon családias volt. Eleve jó a hangulat, mert mindenki boldog a baba miatt, tudod, hogy a megadott napon hazamehetsz, a közös étkezések alkalmával jókat lehet beszélgetni a többi mamival, élményeket megosztani, és a nővérek is egészen mások, mint az elfekvőbenKép

Uxi
TAD: mellkas átmérője
APD: has hosszanti irányú átmérője
OFD: fej hosszanti átmérője (homlok és tarkó közt)
(MAD, ezt nem tudom én se)

Sziasztok, Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

Amúgy jó reggelt mindenkinek, meg minden Kép Kép Kép (az előbb lemaradt, csak rögtön akartam Uxinak írni a rövidítések jelentését).

Megann,
Én mögötted vagyok 5-6 héttel, de már nekem is motoszkál a fejemben egy Ázsia centeres hálóing vásárlás.

Én felírtam mindkettőtök számát, ha már publikáltátok. Nálunk Apa nem egy internetspíler, az auto.lap.hu-ra még valahogy felmegy a kedvencekből, de ide sosem találna el, hogy jelentsen nektek, ha már fennforgás van.

Jucc,
Nekem október 12 lett, október 2-ből, most úgy néz ki. Jövő szerdán kell mennem először flowmetriára, utána pedig kéthetente, akkor talán lesznek újabb adatok. De a dokim csak október 2-án jön vissza szabiról, addig nem szeretnék szülni, majd megbeszélem Danibabával, hogy jobb neki még bent maradni egy kicsit.

Otthonszülés: én sem merném bevállalni a magyar körülmények között, a holland körülmények között viszont talán igen. Így inkább a kórház, engem megnyugtat, úgy érzem, hogy ha baj van, akkor ott rögtön tudnak segíteni.

Vacsi: Tegnap vettem kukoricát, azt fogom ma megfőzni, utána dinnye. Ennél eredetibb ötletem nincs. Talán egy kis fagyi Kép

Tegnap este elmentünk kivenni egy filmet a tékából és még fagyiztunk is közben. Lehet, hogy ma megismételjük Kép

Benianyu

benianyu

Marqueza,

Annyira jól fogalmaztad meg, teljesen egyetértek vele, hogy a szülés miatti kórházi tartózkodás össze sem hasonlítható egy betegség miattival. Itt tényleg mindenki boldog, jó a hangulat, sokat lehet beszélgetni, kérdezgetni és tanulni tapasztaltabb anyukáktól. És az is fontos, hogy tudja mindenki, hogy ez csak egy pár nap és mehet haza.

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Jaj de jó, be van borulvaKépKép
Bevallom már alig hiszem hogy ideérjen az a nyavalyás front!
Milyen jó lesz nekünk egy pár napigKép

Én is most beszéltem anyukámmal telefonon és elmeséltem neki a tegnapi történéseket, kérdezte is hogy nem kezdek ideges lenni???
Hmmmmmm nem a fenét......majd megőrültem a félelemtől meg hogy esetleg koraszülés meg stb....

Az a baj, hogy ahogy közeledik az idő nemhogy megnyugodnék hanem én egyre jobban félekKép
Hogy lehetek ilyen nyápicKépKép

Benianyu!
Jól tetted hogy bespájzoltad a számunkatKép

Én sem tudom mi lesz a mai kaja, a kukorica jó ötlet, de nem merek kimenni a piacra mert akkor tuti megpakolva jövök haza!

Megann 34+3

Kép

Kép
megann

Megann,
Én is csak a zöldségesig merészkedtem és csak kukoricát, paradicsomot és őszibarackot vettem. És ez sem volt könnyű, de nem akartam többet cipelni. A 7 kilós dinnye kicsit túlzás volt.

Nem vagy nyápic, természetes, hogy rád jön egy félsz. Szmercsa is írta, hogy neki is volt egy ilyen időszaka pár hete, de most, hogy már napok választják el a szüléstől, elmúlt a para. Kép

Inkább menj el egy kicsit szolidan!!! csavarogni, akkor nem lesz időd otthon idegeskedni.

Benianyu

benianyu

Jó reggelt!Kép

már 6 óta talpon vagyok és egész éjjel nem aludtam mint mindigKép
Már kezdem teljesen megszokni, csak forgolódtam egész éjjelKép

Megann!Kép

Nekem is volt ilyen mostanában.Én is megijjedtem.
Megértelek, de bízzunk a babónkban hogy nem akar még jönni vagy ha igen elég érett hozzá.
És hát valóban lassítnai kellene a tempón.
Mondjuk én már reggel lenyírtam egy kis rész fűvet(be kellett fejezni mert senki nem csinálja megKép)

Tegnap este elmentem párommal moziba és igazatok volt tök jó volt!!!
A Túszdrámát néztük meg, nagyon jó film Bruce WillisselKép Ajánlom mindenkinek, nagyon izgi film.

És tényleg nem jó még pánikolnom a szülés miattKép

Na megyek tenni ezt azt, csak kíméletesenKép

Pusszans Nektek!

34+3

Mea
mea

Megann!Kép

Én is egyre jobban félek, pedig mindenki mondja ne izguljak, ne gondoljak már most rá, de mégis....

Annyira izgulok mi lezs hogy lesz stb.

Teljesen meg tudlak érteni.

Mea
mea

Mea,
Látod, milyen jó, hogy elmentél a pároddal moziba!!! És még a film is jó volt! Lehet, hogy amíg facérok vagyunk a héten, megnézzük mi is.

Nagyon bírom, hogy győzködöd magad, hogy ne pánikolj.
Két hozzászólással előbb írod, hogy "És tényleg nem jó még pánikolnom a szülés miatt", az ezt követő hozzászólásban pedig " Annyira izgulok mi lezs hogy lesz"

Benianyu

benianyu

Benianyu!Kép

Nézzétek meg, ha tudjátok tényleg szuper a film!

Arra írtam a nem pánikolást, hogy a páromat nem fárasztom ezzel, tudod amiket tegnap írtam, hogy ne menjünk sehová stb.Kép

Amúgy félek, jó Neked Te már tudod mire számíthatsz, vagy lehet hogy az sem olyan jó?!?

Mea
mea

Mea,
Szerintem jó, hogy tudom, hogy mire számíthatok. Bár minden szülés más, de a lényeg valahol ugyanaz. Nem bánnám, ha kicsit rövidebb ideig tartana és most lesz fogadott szülésznőm. Ennek a ténye nagyon megnyugtat.

Tényleg jó, ha megpróbálod a párodat nem idegesíteni, biztos ő is nagyon izgul, csak esetleg furán mutatja ki. Így talán neki is más lesz a hozzáállása és jó, ha elmentek kicsit kettesben szórakozni. Most még egyszerűbb megoldani.
Emlékszem, hogy mikor Beni pici volt, 3-4 hónapos, akkor úgy kerestünk filmet, hogy melyik az, ami két szopi közé befért. Elég nagy volt a rohanás, volt kb. 3 óránk. De néha nagyon jól esett kicsit "ellógni otthonról" és a nagyszülőkre hagyni.

Benianyu

benianyu

Na megjöttem!

Be kell vallanom, mégis kimentem a kínai piacra, igaz csak 1 órát töltöttem ott, vettem egy hálóinget(1200), a babának egy vékony rugit(500), meg egy vékony hálózsákot(1000), meg egy pár pamut kiscipőt(350) meg az Ázsia Centerben nagyon vékony frotir köntöst(1500).
Úgyhogy most már a nap többi részét itthon töltöm, bár gonoltam hogy el kéne szaladni a bőrgyógyászatra, mert a piercingem helye(a felső lyuk), kicsit piros hiába betadinozom.
Nem akarok nagyobb bajt, ezért jobb lenne ha kapnék rá valami kencét!
Na majd utánajárok mikor érdemes menni hogy ne legyenek millióan!
Aztán délután meg mosni fogok meg pakolászni, elkezdem összerakni a kórházi pakkot, meg a babarucikat, ágyneműket!

Mea!
Megint megnyugtat hogy nem csak én jártam így mint tegnap, ezek szerint ez normális!
Pedig olyan jó lett volna, ha végig az erőmnél maradok...
Na mindegy csak a babó ne akarjon még jönni, legalább még 2-3 hetet bírjon ki, 37-38 hetesen már nem akkora gáz szülni, ugye???

Megann 34+3

Kép

Kép
megann

Megann,
Melyik kínai piacon voltál? A Fáy utcában? Az nekem nagyon közel lenne az irodához. 100% pamut a hálóing, amit vettél?

A pocak méretével kapcsolatban tegnap fél órán belül két beszólást is kaptam.
Az egyik boltban most fedezte fel az eladó (5 éve ott vásárolunk, ismer látásból, főleg Beni miatt), hogy lesz kistesó. Kérdezte, hogy mennyi van még hátra. Mondom neki, hogy erős két hónap. Válasz: ahhoz képest nem is nagy a pocakja.
Fél óra múlva ugyanez a párbeszéd a zöldségesnél (nem öltöztem át és még csak nem is kajáltam közben) Még két hónap, ahhoz képest jó nagy már a pocakod. Kép
Erre megállapítottam, hogy a pocak mérete pont jó és kész.

Benianyu

benianyu

Megann!Kép

Én is azt hittem nagyon fitten fogom bírni végig...
Hát nem!!! Tévedtem.
Már elég sokszor kifulladok főleg melegben, remélem jön a lehűlés.
Bizti megint a frontot érezzük megKép

Én úgy érzem már nem lenne baja a kicsi babáinknak ha most születnének meg, de azért még maradjanak bent legalább 2 hetet, ahogy írtad.

Amúgy egy rokonunk 3 héttel hamarabb szült és teljesen életerős kifejlett bébit 3700grammal és 51 cm.relKép

És nem is számított szülésre olyan hamar!!!

Benianyu!Kép

Mondtam páromnak hogy Nektek köszönheti, hogy megjavultamKép erre kiakadt hogy rá nem hallgatok csak rátokKépKépKép

Amúgy fontos szerinted fogadni szülésznőt, mert én meg arra gondoltam nem fogok.
Mikor érdemes amúgy? Már kellene, ha akarnék?
Amúgy bunkók voltak Veled hogy nem volt fogadott???

Mea
mea

Mea,
Az én barátnőm is 3 héttel előbb szült, teljesen egészséges kisfiút, 2700 grammal. És ő sem számított rá még akkor.

Nem voltak bunkók velem Beni születésénél egyáltalán, sőt, épp azt a szülésznőt választottam, aki akkor ügyeletes volt. Nagyon kedves volt, segítőkész, de ügyeletben volt. Behozta az adminisztrációs lemaradását. Úgy éreztem, hogy egyéb elfoglaltságai miatt nem koncentrált rám 100 %-ban.
Apa nem fog bejönni ezúttal sem és nem szeretnék órákig egyedül lenni. Emiatt döntöttem most úgy, hogy ezúttal választott szülésznőm lesz.

Az én férjem is ősellenségnek tart titeket, fórumos barátnőket (ha lehet ilyet írni Kép Kép Kép ). Mivel néha többet csevegek veletek, mint vele. Érdekes lenne Apával pl. a jóslófájások és szülési fájások közötti különbségről beszélgetni.

Benianyu

benianyu

Benianyu!Kép

A párom lehet, hogy mégis bent marad, legalábbis remélem, akkor meg úgy érzem nem olyan fontos a fogadott szülésznő.

A párod miért nem megy be?
Nem bírja a vért stb.?

Szerintme is tök jó, hogy itt megírhatunk mindent, ami csak érdekel.

Aki nem terhes, azt úgysem érdekli igazán.

Na megyek valamit hamizniKép

Mea
mea

Sziasztok!

Három órába telt, mire visszaolvastalak benneteket.

Mi lenn voltunk szombattól tegnapig Balatonon, illetve hétfőn elmentünk a Művészetek Völgyébe is. Szuper volt! Sétáltunk, koncerteken voltunk, jót ettünk, gyönyörködtünk a tájban, fürödtünk a Balatonban, olvastunk, szóval igazi pihenés volt.

Szóval én most (nem nagyképűsködésből mondom), nagyon jól érzem magam, férj is tünemény, elintézte, hogy szabadság nélkül eljöjjön munkából hétfőn-kedden, kedves, és rajong a lányáért. Ha hiszitek, ha nem, én egyelőre elégedett vagyok a várandóssággal, még ha néha-néha van is vele kellemetlenség.

Valaki már írta, nekem is nagyon tetszik A bába válaszol c. könyv. Nagyon jó tippek vannak benne mindenféle nyavalyákra a várandóssággal, szüléssel, gyermekággyal kapcsolatban.

Benianyu! Macskavati! Gyönyörű Beni is és Liza is!

Lányok! Írnátok továbbra is a heteket a hozzászólások után? Mert nem nagyon tudom fejben tartani, hogy ki hol tart. Köszi!

Kóbor! Mi ugyanakkorra vagyunk kiírva! Mi is ma kezdjük a gátmasszázst. Kép Itt valaki írta még korábban, hogy a Szabolcska Mihály utcai Nap-Ra Bioboltban lehet kapni gátmasszázs olajat, én ott vettem 1920 Ft-ért. Kicsit olcsóbb, mint a Nandu. Viszont én meg vajúdóolajat akarok Nandutól rendelni, kár hogy úgy tűnik, személyesen nem lehet átvenni az árut tőle. Szívesen megszaglásznám, hogy esetleg nem zavar-e az olaj illata (állítólag elég erőteljes, és én érzékeny vagyok a szagokra).

Szmercsa! Nagyon drukkolunk neked!

Megann! 7 kilós dinnye??? Ezt szerintem nem lenne szabad! Tessék pihenni, és kímélni magad!

Egy kérdés: több kismamától hallottam, hogy lefertőtlenítve a saját kisollójukat használták a babának is, főleg, hogy azok a lekerekített végűek teljesen életlenek. Én is ezt akartam tenni, de a védőnő azt mondta, mindenképp kell külön kisolló a babának. Tapasztalat? Tényleg szükség van rá?

Bodza 33+6

Kép

Kép

Kép
bodza

Mea,

Jó étvágyat! Én is mindjárt eszem. Ma rendeltünk kaját, finom tejszínes, füstölt sonkás spagettit kértem. Kép

A férjem parázós, aggódós típus, aki hergeli magát az idegeskedésig. Õ sem szeretne bent lenni a szülésnél és én is azt gondolom, hogy vele már nem tudnék foglalkozni, megnyugtatni, ahelyett, hogy ő foglalkozna velem.

Bodza,
Köszi a dicséreteket Beniről. Örülök, hogy jól nyaraltatok, tényleg olyan pihentetőnek hangzik. Jó, hogy a férjed is kedves, megértő. Használd ki! Kép Kép Kép

Kisolló,
Szerintem nem kell külön kisolló. Mi kaptunk ajándékba, de nem tudtam használni, mert valahogy olyan vastag az éle. Simán a saját bőrvágó ollómat használtuk/használjuk még most is.

Benianyu
30+4

benianyu

SziasztokKép

Előre leszögezem, megpróbálok soha többet nem írni a páromrólKép Már olyan unalmas, gondolom nektek isKép (úgyhogy le se írom, hogy ma itthon maradt hogy csinálja a szobát, de még fel sem kelt)

Én viszont: találkoztam azzal a lánnyal aki a babacuccokat hozta. Hát csajok, nem is tudom, hogy feltegyem-e majd a képeket. Nem akarom senkinek fájdítani a szivét. Nem is tudom mikor csalódtam utoljára ilyen kellemesen. Rengeteg cuccot hoztak, és annyira édesek, hogy csak na! Azért majd mindenképp felteszek pár képet. És velük volt a kislányuk is, hát ő is valami tünemény volt! Óriási kíváncsi szemek, félig kidugott kis nyelv, az embernek rögtön megjön a kedve a szüléshez!Kép

Szóval nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a leányzóra, tök jó kis cuccokat hozott.
Aztán még elmentem a Penny-be, és vettem jó sok cicakaját, mert le volt értékelve, meg nem tudom ki emlékszik az Alföldi papucsra, nekem olyan nosztalgikus emlék, na szóval olyan is volt, úgyhogy vettem is egyet magamnak. Nagyon kényelmes, nekem sose volt, ha jól emlékszem, csak anyukámnak meg a nővéremnek. Nekem akkor még nagyon kicsi lábam volt, mikor ez volt a divat. Aztán lehet hogy azóta is lehet kapni, csak nekem újdonság.

Most megyek csinálok megint egy jó kis meggylevest a múltkori finom lett és olyan jól esett jéghidegen. De elfogyottKép Úgyhogy most kell az utánpótlás. Aztán csinálok képeket és "irigykedhettek" egy kicsit. Csak hogy ne mindig csak rosszat írjak.

Ja, Benianyu összenéztem az adatokat és egyre jobban úgy tűnik nekem, hogy nagyon kis "rövidlábú" lesz az én Lili babámKép

Hari 30+4

Kép
Kép
hari

Bodza,

köszönjük a dícséretet Liza nevében!

A bébi kisolló iszonyú béna és életlen, képtelenség használni. Akkora bumfordi, hogy be sem fér a baba pici körme alá. Úgyhogy marad a saját!

Katus
Vendég

Sziasztok
na, itt vagyok. Jól beparáztattatok engem isKép A múlt héten még olyan messzinek éreztem a szülést, de két napja másra se tudok gondolni. Az első ugye csaszi volt, most 35. hét táján néznek hegvastagságot (uh-val), és ha az okés, akkor neki lehet futni a spontánnak. Ebből a szempontból én is "elsőszülő" vagyok. Kicsit lelkifurim is van, az elsővel jártam tornára, lélegezni tanultam, még a férjem is elcipeltem, hogy tudjon számolni, masszírozni. Most meg "felkészületlenül" megyek oda. Szeretnék spontán szülni, de az ismeretlen. A csaszi ismerős, viszont marha sz*r élmény, nagyon fájt, valszeg rosszul voltam érzéstelenítve, mert ált. senki nem érez semmit.
Leginkább ha lehet, se a szülés, se a műtét. Oldja meg a doki másképpKépKépKép

A babaolló tényleg sz*r, viszont a baba körömcsipesz nekünk bejött. Bár abból is csak 1 fajta, a másik amit később vettem, már nem kényelmes. Ki kell fogni.

Látom, senki nem bír annyit, mint előtte vagy a terhesség elején. Én azért számítottam már erre, és nem zavar, hogy a lakás rendetlenebb egy kicsit, most hogy Kevin alszik én is pihizek, és nem a játékait rámolom, mint amúgy. Tényleg vigyázzatok magatokra, azon a pár héten nem múlik, amíg kicsit nagyobb a kupi. Ha van anyuka, takinéni, akárki - tessék "kihasználni". Meg szülés után is. Lesz még időd egyedül "hősködni" azaz szélmalomharcot vívni a háztartással és a gyerekneveléssel együtt. Nem beszélve a még későbbi munkábaállásról. Kép

No, mindjárt dobok egy táblát, de aztán be kell tennem a ruhákat a szárítóba (valamit azért csak csinálni kell, nem igaz?Kép)

üdv
p 32+1
penna

Sziasztok
na, itt vagyok. Jól beparáztattatok engem isKép A múlt héten még olyan messzinek éreztem a szülést, de két napja másra se tudok gondolni. Az első ugye csaszi volt, most 35. hét táján néznek hegvastagságot (uh-val), és ha az okés, akkor neki lehet futni a spontánnak. Ebből a szempontból én is "elsőszülő" vagyok. Kicsit lelkifurim is van, az elsővel jártam tornára, lélegezni tanultam, még a férjem is elcipeltem, hogy tudjon számolni, masszírozni. Most meg "felkészületlenül" megyek oda. Szeretnék spontán szülni, de az ismeretlen. A csaszi ismerős, viszont marha sz*r élmény, nagyon fájt, valszeg rosszul voltam érzéstelenítve, mert ált. senki nem érez semmit.
Leginkább ha lehet, se a szülés, se a műtét. Oldja meg a doki másképpKépKépKép

A babaolló tényleg sz*r, viszont a baba körömcsipesz nekünk bejött. Bár abból is csak 1 fajta, a másik amit később vettem, már nem kényelmes. Ki kell fogni.

Látom, senki nem bír annyit, mint előtte vagy a terhesség elején. Én azért számítottam már erre, és nem zavar, hogy a lakás rendetlenebb egy kicsit, most hogy Kevin alszik én is pihizek, és nem a játékait rámolom, mint amúgy. Tényleg vigyázzatok magatokra, azon a pár héten nem múlik, amíg kicsit nagyobb a kupi. Ha van anyuka, takinéni, akárki - tessék "kihasználni". Meg szülés után is. Lesz még időd egyedül "hősködni" azaz szélmalomharcot vívni a háztartással és a gyerekneveléssel együtt. Nem beszélve a még későbbi munkábaállásról.

No, mindjárt dobok egy táblát, de aztán be kell tennem a ruhákat a szárítóba (valamit azért csak csinálni kell, nem igaz?Kép)

üdv
p 32+1
penna

Bocsi a dupláért, nemom, hogy sikerült.

Ha ügyesek lesztek, 2 év múlva a ti kölköcitek is önállóan mosnak fogatKép
Kép

És a tábla: (módosítási "kérelmeket" lszi ide: melvira@freemail.hu )
<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Baba/ pocak kora
Zsófy Első baba 2005.08.06 Lilla Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 38 hét + 0 nap
Szmercsa Első baba 2005.08.07 Bátor? Szt. János 25 év / Budakalász 38 hét + 2 nap
Aniko47 5 éves bátyó van 2005.08.10 39 hét + 0 nap
Csillám Első baba 2005.08.20 Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 37 hét + 5 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 2005.08.20 Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 37 hét + 0 nap
Falina Első baba 2005.08.26 Noémi Jázmin? Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 36 hét + 5 nap
Vrucsincá Első baba 2005.08.26 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 36 hét + 5 nap
Rokica Első baba 2005.08.30 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 36 hét + 4 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. 2005.08.30 Benjámin Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 36 hét + 4 nap
Baba76 Első baba 2005.09.01 Margit Kórház 29 év / Dunakeszi 35 hét + 6 nap
Pocika Első baba 2005.09.02 New Orleans 29év / New Orleans 35 hét + 5 nap
Popoka Első baba 2005.09.05 Győr 29 év / Győr 35 hét + 2 nap
Kismama2004 Első baba 2005.09.08 Réka vagy Gábor Veszprémi 30év / Veszprém 35 hét + 0 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 2005.09.08 SOTE II. 28év / Bp XVII. 34 hét + 6 nap
Angelani Első baba 2005.09.10 Erhard Szt. István 28 év / Újpest 34 hét + 6 nap
Minimi Első baba 2005.09.11 27 év 34 hét + 4 nap
Megann Első baba 2005.09.11 Léna Szt. István 26év / Budapest 34 hét + 4 nap
Mea Első baba 2005.09.12 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 34 hét + 3 nap
Prüntyi Első baba 2005.09.14 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 34 hét + 0 nap
Vukkocska Első baba 2005.09.14 Uzsoki 29 év / Zugló 35 hét + 5 nap
Gviki Első baba 2005.09.15 Zsanett Szt. István 28 év / Bp XVII 33 hét + 5 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 2005.09.15 Szt. István 30 év 33 hét + 6 nap
Bodza Első baba 2005.09.15 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 33 hét + 2 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 2005.09.16 Csenge Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 33 hét + 5 nap
Lucretia Első baba 2005.09.20 Bence SOTE I. 25 év 33 hét + 2 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 2005.09.24 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 32 hét + 4 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 2005.09.25 Szent István 40 év / XX.ker 32 hét + 4 nap
Tmarie Első baba 2005.09.25 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 32 hét + 3 nap
Dudukly Első baba 2005.09.27 MÁV 34 év / Isaszeg 32 hét + 1 nap
Penna Kevin 2003.06.13 2005.09.27 Tamara MÁV 31év / Újpest 32 hét + 1 nap
Nyúlné Első baba 2005.10.03 Péterfy 31 hét + 2 nap
Pipacsvirág Első baba 2005.09.25 Kaposvári 27 év / Kaposvár 32 hét + 3 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 2005.10.04 MÁV 32év / Bp XX. 31 hét + 1 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 2005.10.06 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 30 hét + 6 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp 31 hét + 2 nap
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 31 hét + 2 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 30 hét + 3 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 30 hét + 2 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Anna Katalin Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 29 hét + 6 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 Bp vagy Algír 25év / Algír és Bp 29 hét + 5 nap
And Első baba 2005.10.17 I. Női Klinika 30 év / Bp 29 hét + 2 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 28 hét + 0 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év 25 hét + 3 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 23 hét + 1 nap
</pre>
penna

Penna,

Ha a gólya hozná az jó lenne? Talán megoldható. Kép
Amúgy drukk, hogy császár után menjen sima szüléssel.

Benianyu

benianyu

Kevin nagyon édes!!!!
Már jól van? Kilábalt a tüszös mandulából?
Köszi a táblát. Az elsőknek vészesen közeledik a szülési időpont.

benianyu

Ja, Benianyu, te is Újpest? Nálunk is karbantartanak, a ma esti tusolásban már én is reménykedek, én amúgy sem szeretek kádazni, most meg pláne. De Kevin imád az apjával lubickolniKép
p
penna

Igen, köszi a kérdést, jól van már. H-K már láza sem volt. De szegény, olyan kígyótestű lett, tök lefogyott. Ez nekem nagyon szokatlan, 5 hósan (anyatejesen) már 9 (!!) kiló volt, Dagimadárnak hívtukKépmost meg 12-12,5...
Na, jó, ezt nem tudom megállni, ilyen Michelin-baba volt akkor: (imádom ezt a képet amúgy!KépKép)
Kép
üdv
p
penna

Mi Káposztásmegyer, de ebből a szempontból biztos egy körzet. Én is nagyon remélem, hogy este már legalább langyos víz lesz.

benianyu

Tényleg kicsit Michelin baba, de nagyon édes, jó a képKép. Egyébként Beni is elég dagi volt 4-6 hónaposan főleg, de még egy évesen is. Az anyatejben jó sok kalória van Kép Aztán már többet nyúlt (bár nem magas) és nem hízott már annyit. Nem is bánom, hogy már nem dagi, sőt!!!
Ha beteg, akkor ő is lead valamennyit, mert betegen nem eszik, de hamar visszaszedi.
Szerintem Kevin is hamar vissza fog térni a súlyához, most hogy jobban van.

benianyu

Penna!

Valami tünemény volt Kevin, olyan igazi dögönyöznivalóKépKépKép
Hihi- én mindent és mindenkit dögönyözni akarok, Penna kisfiát, Hari cicáját... van még valakinek valamilye amit dögönyözhetek???KépKépKép

Na ez a nap is olyan mint a tegnapi, képzeljétek ma is fájogatott a pocimKép, de ma már nem rémültem meg, inkább gyorsan lefeküdtem.
Taktikám a következő: 1 óra tesz-vesz, fél óra hempergés!KépKép
Jó mi???
Tisztára lázban vagyok, elkezdtem mosni a cuccokat, majd üzenek apának hogy málházzon haza a kútról egy 5 literes desztvizet vasaláshoz!
Bár sejtem hogy ez is úgy lesz, hogy fél-egy óra vasalás, egy óra pihi!

Róki!
Örömmel jelentem, hogy az ötletedet holnap megvalósítom, azaz egy hálóinget aranykezű anyukámmal megreparáltatok holnap!
Azaz nyissz középen, aztán majd tesóm meg anyu kitalálják, hogy patent, gomb, kötőke vagy mi legyen veleKépKépKép

Szmercsa!
Ma még nem jöttélKép, gyere mert izgulunk nagyonKép

Egyébként nagyon röstellem, de valaki közülünk már feltette egyszer hogy mit kell vinni az István kórházba...olyan ciki, mert direkt nekem címezte a listát, én hülye meg nem mentettem ki, és most fogalmam sincs hol keressem se a hozzászólást, se az illetőt!Kép

Megann 34+3

Kép

Kép
megann

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ már rájöttem, Vezso volt, aki többször is szült az Istvánban és ő adott infokat!
Megtaláltam!

Kép

Kép
megann

Megann,

Ügyes vagy, hogy beiktatod a pihenést! Csak ne is erőltesd meg magad.

Szerintem megkötőt kérjél a hálóingre. Nekem olyan a szoptatós hálóingem és valahogy olyan egyszerű és kényelmes.

Benianyu

benianyu

Megann,
olyan aranyosak vagytok Kép
Megvagyok. Kép
Annyira fáradtnak érzem magam, valami iszonyatosan húz az ágy Kép
KisManó ficánkol Kép, ez a nyákdugós dolog folyamatosan távozgat (hozzáértő anyuka írta, hogyha nem indul be a szülés a nyákdugó távozása után, akkor ujratermelődik, így folyamatosan tud távozgatni, nála szülés előtt 5 napig tartott - mondjuk ebbe semmi kellemetlen nincs Kép), jóslófájások egyre gyakoribbak, és már hasmenésem is volt ma. Kép
És tudjátok mit vettem észre magamon??? Olyan szűkszavú lettem, rám egyáltalán nem jellemző módon Kép, és még érzékenyebb vagyok, mint a kilenc hónap alatt bármikor Kép Habár ez másfajta, inkább elérzékenyülök, ez már nem a hisztis időszak Kép
KisManó szerintem hamarosan készen áll!! aztán lehet, hogy borzasztó nagyot tévedek Kép
Olyan aranyos, már nem is kell megsimiznem, csak szólok hozzá is reagál már Kép szuper érzés!!!!
Nagyon izgulok a holnapi uh miatt, ugye a 29. héten volt utoljára ultrahang, igaz - valaki írta Kép - hogy már csak esetleg a kis füle fér a monitorra, de akkor is, holnap sokminden kiderül!! Érzem, hogy minden rendben, de azért kicsit izgul az ember lánya Kép
A koraszülésről is annyit beszéltek, borzasztó!! Kép a végén beprogramozzátok a tudatalattitokat és tényleg az lesz a végeKép
Inkább élvezzétek ki ezt a kis időt, amíg így lehettek együtt a Babókkal, mert soha többet nem lesz ilyen.
Mindig mondják nekem: már csak ennyit, meg annyit kell kibírni, NEM!!!!!! Már csak ennyi, meg annyi időt lehetek így vele, ezt meg kell becsülni, át kell élni!! Kép
Na látjátok, erről beszéltem!! Érzékenységem határtalan, most a legbelsőbb érzéseimet adtam ki, remélem érzitek Kép
szmercsa
szmercsa

Szmercsa,

Lehet, hogy ez a front fogja előcsalogatni KisManót? A hasmenés az egyik jele lehet, annka hogy készül valami. Pihenjél, amíg tudsz, főleg, ha húz az ágy!
Minden esetre megy a DRUKK!!!!!

Benianyu

benianyu

Igen, igen, a hasmenés az már ilyenkor izgi...!!Kép Meg a "befelé forduló, szűkszavú" magatartás is jelez valamit...
Drukk megy!
p 32+1
penna

Szmercsa!

Jujjjjj, de izgi!

Szerintem minden szülés előtti tünetet produkálsz már...KépKépKép
Tuti te leszel az első köztünk, jaj nagyon szorítok..
Na lányok, megszavazzuk Szmercsának a szülést erre a hétre??KépKépKép
Vagy szeretnél még egy kicsi időt???
(egyébként pont ezt írtam pár napja, hogy olyan jó érzés hogy csak ő+én és a mi kis világunk...és hogy félek is hogyan fogom viselni amikor már másér is lesz az én pici babám)

Benianyu!
Igen szerintem is megkötős lesz, a másik hálóingem, olyan spagettipántos de azt is kötni kell, már kipróbáltam hogy az a legegyszerűbb ha fogom és puff letolom a fél vállamrólKépKépKép
Hülye vagyok, mi?? Póbálgatom a hálóingjeimetKépKépKép
Kezdek megőrülni, csapjatok leKépKépKép

Nem tudom kinél milyen az idő, de Zuglóban nagy szürkeség és eső!
Eső jöhet, de ez a szürkeség délután 3 kor nagyon szokatlan!
Viszont most mintha új erőre kaptam volna!KépKép

Megann 34+3

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés.... voltunk a Praxisban, megnéztük a gyerek fülét

Na jó, azt nem, de a kis pofiját igen, meg a tokáját! Mert pufók baba! Már most 3100 gramm, és 50 centi. Akár meg is születhetne. De hát még van 4 hetünk, bár a doki "engedélyt" adott hogy a jövő héttől bármikor megszülhetem. Hát meglátjuk a kisasszony mikor aktivizálja magát. Szerintem nem fogja elsietni.

Győrffy azt jósolta, szerinte 4 kg körül lesz a terminusára. Nem baj, lesz miből visszafogyni amig megjön a tejem (cinikus beszólás...)

Holnap megyünk dokihoz, biztos ő is mond valami okosat. Bár múltkor próbáltam neki mutatni az eredményeket, hát nem nagyon érdekelték a Praxisos adatok.

36+2

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
De jó nektek, hogy láttatok a kisasszonyt! Szép nagy már most is. Azért még maradhat egy kicsit odabent, nem?

benianyu

Rókica,
Te aztán nem aprózod el Kép Jó nagy Babó lesz.
Egyébként számtalan szüléstörténetet elolvastam, és egy anyuka írta, hogy a könnyebb gyerkőcöt neki nehezebb volt megszülni, mint a nagyobbik darabot Kép Váltig állítja, hogy nagyobb gyereket könnyebb megszülni Kép Félelmetes mennyire megoszlanak a vélemények!!

Benianyu,
lehetne egy kérdésem. Mi köze az időjárásnak a baba születéshez?? A nagy melegben szinte az összes ismerősöm valamilyen formában megkeresett, hogy megvan-e már a kisManó?! De miért?? Tudom, hogy a mai napig nem tudják, hogy pontosan mi az ami elindítja a szülést, de miért pont az időjárás került a köztudatba?? Én úgy tudom, hogy esetleg az újholdnak lehet köze hozzá.
Lelki okai sztem lehetnek Kép talán ezzel függhet össze az időjárás is. A lelki okokat úgy értem, hogy ugye teherbe sem eshet akármikor egy nő Kép
Na mind1 Kép
Csak én valahogy nem érzem, hogy egy kis eső befolyásolhatná ezt a fántásztikus dolgot Kép
Lehet, hogy azért vagyok így vele, mert soha nem voltam frontérzékeny??

szmercsa
szmercsa

Szmercsa,
Nem tudom igazából, csak valahogy ez benne van a köztudatban, hogy hidegfront esetén többen szülnek. Egyébként én sem vagyok frontérzékeny, lehet, hogy azoknál jobban befolyásol.

benianyu

Megann,
Itt már kezd újra kiderülni Kép És nem is vagyunk messze Zuglótól. Engem is zavar a sötét délután. Főleg, hogy hozzá vagyunk szokva a ragyogó napsütéshez. Kép

benianyu

Benianyu,
ha most megszülném a kisManót, bizti nem az jutna eszembe, hogy a hidegfront miatt, hanem az, hogy eljött az ideje Kép
Érdekes az emberi szervezet, hát még a köztudat Kép
Holnap drukkoljatok nekünk légyszi!!! hogy a magzatvíz is okés legyen, és az áramlás is!! 8-ra megyek
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!

Hűűű Szmercsa neked már nagyon izgi lehet Kép Kép
A nyákdugó távozást hogyan érzékeli az ember az esetleges rózsaszínes folyáson túl? Lehet valamit érezni is?

Nekem a dokim mondta, hogy hidegfrontkor mindig tele a szülőszoba. Tehát biztos, hogy valamilyen módon befolyásolja a dolgokat. Én mindig megérzem a hidegfrontokat, mondjuk ez alapból így van.

Ildi 36+5

Kép
vrucsincá

Szmercsa,
Minden esetre nagyon drukkolunk, hogy oké legyen a holnapi vizsgálaton az áramlás és a magzatvíz!

benianyu

Megann,
szerintem Anikónak már megvan a Picurkája.
Emlékeztek, kb. 1,5 hete mondta, hogy csütörtökön megy a dokijához vissza (júl 28.) és akkor döntenek arról, hogy esetleg aug.1.-én megcsászározzák, tud valaki valamit róla / róluk??
Remélem, jól vannak Kép
A szűkszavúság is a szülés egyik előjele???
Mit tudtok erről a szülés előtt kifordul a szád, vagy mi a fene dologról?! Kép
Egyébként, úgy érzem, hogy a hasam most már tényleg nagyon lenn van Kép
szmercsa
szmercsa

Sziasztok Lányok!

Hát nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de az én kicsi fiam majd kiugrik a pocakomból. ÚÚÚÚgy neki tudja feszíteni a lábikóitKép
Biztos érzi a frontot ő isKép

Hú, Szmercsa, ez tényleg nagyon izgiKép Nagyon szorítokKépÉs nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen leszKép

Roki
nálad is nagyon élesedik a helyzetKép Drukkolok!!!!!

Én annyira örülök a lehűlésnek!!! Egész más embernek kezdem érezni magam!

Szép délutánt/estét

Luc
33
lucretia

Ildi,
én asszem konkrétan semmit nem éreztem.
Nem fájt, nem szúrt, nem nyomott Kép semmi különös.
Ugye hajnal 5-kor keltem, pisihadjárat! Kimentem, elöszőr értetlenkedve néztem, hogy mi a fene? (nem kell valami nagy dolgot elképzelni Kép) és akkor iszonyatos izgalom jött rám.
Aztán kezdődtek a jóslófájások.
Vajon azt honnan tudom majd, hogy átcsapnak a jóslók igaziba???Kép Megérzem majd???
szmercsa
szmercsa

Penna,
többször is visszamegyek megnézni a Michelin-babát Kép
Tündéri!!!!!
szmercsa
szmercsa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?