Sziasztok,
sokat olvasgattam az oldalt is és a fórumokat is.
Amit én írni fogok, az sajnos nem a szülésem története
Szóval én is babát vártam, de nem tarthattam meg, akárhogy küzdöttem érte.
A dolog úgy történt, hogy az ex urammal egyetlen egyszer nem védekeztünk, és azonnal teherbe is estem.
Először nem gondoltam komolyabban rá, hogy terhes lehetek.
Mikor már késett, akkor elfogott azért a kétség, annál is inkább, mert sosem szokott késni.
Vártam még, majd elmentem az újpesti sztk-ba, ahol Dr Pomázy képtelen volt megállapítani a terhességemet. Hozzáteszem, a Károlyi kórházban a belgyógyász előbb megállapította, hogy terhes vagyok, mint Dr Pomázy. Õ teljesen elutasítóan és nemtörődöm módon viselkedett.
Aztán orvost váltottam, és visszamentem a "jó öreg" Dr Banczik Zoltánhoz, akiről pozitív emlékeim voltak.
Csak a legjobbakat tudom róla mondani!
Végig nagyon figyelmes és lelkiismeretes volt. A hatodik héten kerestem fel, egyből megnézett ultrahanggal, alaposan kikérdezett, majd jó háromnegyed órán át beszélgettünk, hogy mi lenne a helyes megoldás. Nagyon emberien és segítőkészen állt a problémámhoz.
A műtétre a múlt héten került sor. Végig vigyázott, hogy a legkevesebb fájdalmat okozza, türelmes volt, megértő, segítőkész.
Megkértem, hogy hadd maradjak benn a kórházban (MÁV) éjszakára is, szó nélkül elintézte, a nővérekkel is beszélt, és nem rohant el egyből, megvárta minden kérdésemet, végig mindenre válaszolt, mindent részletesen elmagyarázott.
Másnap reggel a műtét előtt is bejött hozzám, megkérdezni, hogy vagyok, hogy aludtam, tudtam-e aludni.
Aztán műtét után is jött egyből.
Az összeget megmondja előre, többet nem is hajlandó elfogadni (én ugyanis megpróbálkoztam vele, nem tudtam, hogy megy ez).
Az első vizsgálatomért kért 6000-t, a műtétért 20000-t, ahogy tisztázza, hogy mi mennyi, nem foglalkozik az anyagiakkal utána, nem az a fajta, akin látszik, hogy csak a pénzt várja.
Mobilon éjjel-nappal elérhető, akármi van, mindig lehet hívni, nem várakoztat meg, mindenre nyitott és mindennel foglalkozik.
Emberileg inkább azoknak ajánlom, akik hozzám hasonlóan, nehezen "oldódnak fel" a nőgyógyásznál, és egyfajta szorongással mennek be a rendelőbe, ő ezeket nagyon jól kezeli sztem.
Én sosem éreztem nála a fennsőbbséget vagy az elutasítást, amit sajnos nagyon sok más orvosnál tapasztaltam. Nem mondom, hogy lelkizős, de az nem is az ő feladata, viszont télleg maximálisan odafigyel mindenre.
Nos, tudom, hogy ez itt most nem éppen az az oldal, és tudom, hogy ez most 99,9%-ban talán senkit sem érdekelt, de talán van az a maradék 0,1% akinek hasznos lehet, bár szívből kívánom minden nőnek, hogy SOHA ne kerüljenek olyan helyzetbe, mint én!
Amikor elhatároztam, hogy ajánlom őt, eszembe jutott, amikor én kerestem egy megbízható, emberi orvost, aki szakmailag is megbízható, és emberileg is segít végigcsinálni, eszembe jutott, hogy hasznos lehet az ilyesfajta tanács is, bár Isten adja senkinek se kelljen azért nézegetni az ajánlót, amiért nekem kellett...
Azt mondhatom, hogy Banczik nélkül, más orvossal, nem tudnám végig csinálni ezt az egészet, sem fizikailag, sem lelkileg.
A héten elmentem hozzá kontrollra (mellesleg ezért nem is kért egy fillért se), aztán hazafelé jövet végig azzal vígasztaltam magam, hogy mondogattam magamnak, fog ő még nekem szülést levezetni.....
Ha végre nekem is megadatik, biztosak lehettek benne, hogy arról is beszámolok
Bár már ott tarthatnék...
Üdv mindenkinek, az anyukák, leendő anyukák pedig nagyon vigyázzanak magukra!
Éva