köszönjük a gratulákat
Virág
Zsófi haja már most göndörödik
(mondtam is apájuknak, hogy csak kisbirkákat tud
) és a haja feketesége is kopik, világosodik.
Eszter barna hajjal született.
Terhes kiskönyv, juhéj
Vanda
Én is megkaptam Eszternél, hogy nem hízik eleget a baba, van-e elég tejem. És ha nem hízik tápszer, meg hasonlók. Fogyni igaz nem fogyott, de eleget idegeltem magam az elején.
Mérlegem is volt az első hónapban, sajna…Ja és én az 1-másfél órán át tartó szopikhoz voltam szokva, így most furcsa Zsófinál nekem a max 15 perc
Most már így a másodiknál könnyen mosolygok a szomszéd lányon, akiknél az első baba, hogy mérik mikor mennyit eszik. Én most már csak úgy érzésre
Max a babanapló miatt mérném meg
Kitartás, szopiztasd amennyit csak lehet, a baba úgyis tudja mennyi kell neki.
Bea
Szopis melltartó: (csak úgy falusiasan
) én pár számmal nagyobb normál melltartókat szereztem be.
Ruha: csak hazautazáshoz.
Mérleg: biztos szeretnél? Engem csak stresszelt az elején. Ráadásul ahogy előtte rátettem Esztert már ordított, hogy éhes. Szegénykém a cicin bealudt és fölkelt arra, hogy szopi után megint rátettem a mérlegre. Ez csak egy vélemény. Én most kihagytam.
Mellszívó: Jobb, ha viszed, de van az uh rendelő mellett anyatejgyüjtő központ. Oda azért érdemes ellátogatnod egyszer, legalább megmutatják a kézi fejés titkát is, meg a masszírozást, ha bedurrana a cicid. Én most már meg merem kockáztatni, hogy kézzel jobban és rutinosabban fejek, mint géppel. Meg a kezed mindig kéznél van. Ráadásul most a Zsófinál nem durrant be a tejbelövelésnél sem a cicim, mert előtte már tudtam hogyan masszírozzak.
Cumisüveget: picinek nem kell, én csak azért vittem, hogy a másik cici alá tartsam mikor szopizik Zsófi és csöpög, vagy ha fejek.
Sapi: ha ilyen meleg van szerintem nem kell. Ha huzat van elég, ha egy textil pelussal letakarod a fejecskéjét. Ha hazahozod, akkor is csak arra az időre esetleg, amíg beültök a kocsiba (ha 30 fok körül van).
Kiskesztyű: Nekem most kiskesztyű sem kellett, mert Zsófinak a körme eléggé összenőtt a bőrével. Ráadásul most az is melegítené.
Szobák: Én is 2 főset szerettem volna. A harmadikon vannak az újak, de én most az elsőn voltam, igaz kicsi volt maga a szoba 3 ágyas, de elégedett voltam vele. Eszterrel a harmadikon voltam, azok nagyobbak, tágasabbak, gondolom jobban is szellőznek.
Orsoly
Az izgire nem nagyon járok, tudom sajna, de szólsz a csajoknak, hogy a profilomban itt van kép Zsófiról, ha vkit érdekel. köszi
Pusza
Bogár