Sziasztok!
Azt hiszem csalodast okozom nektek - lemondtam a homeos csomagrol, inkabb a hagyomanyos, jol ismert "mergekbol" valogatok. Ui. nagyon keves tapasztalatom van a homeopatiaval, a barcsinom nem hisz benne, nem is tud ajanlani semmit. Es ugye ne pont a nyaralaskor "experimentaljunk" ilyesmivel. Szal, ha erdekel a hagyomanyos csomag is - azt beirhatom.
Andi!
A liszthistorian jot rotyogtem es persze, nem sullyed meg az auto egykonnyen, vagyis mar amelyik. Ismerek egy ikerpart, vagy 150 kg mindket fiu kulon kulon (felnottek) es nem mindegy, ki hol ul az autoban...
Szerencsere ok is poenra veszik.
Computer miert nem fer?
"Forest Gump" - igazan jopofa gyerkoc es tenyleg nagyfius, jajj ugy rohan az ido, az enyem is most volt kisbaba. Most meg ugy faj a lelkemnek, hogy latom, mar nem en vagyok a legfontosabb a szamara...
A minap is, bameszkodott egy kislany utan, erre nekiment az ajtonak.
. Persze nyavogott, es anya fujja meg a bibit, de aztan szaladt tovabb,nehogy beleszoljak valami fontosba.
Tegnapelott meg a ferjemnek tartottam kiseloadast a dackorszakrol - mert kisse tulzasba viszi a szigort Mateval szemben. Erre tegnap este igy zajlott a vacsora. Szitu: Mate joghurtot kert - ez az egyetlen, amit nem akar egyedul elfogyasztani. En mentem volna vasalni, igy megkertem Szabolcsot, etesse meg. Erre jon a hiszti, hogy anya adja... (szal, vannak ilyen vidam pillanataink is). A parom meg igy reagalt. "Tudom, hogy neked most ellenkezned kell, ezert ne ulj le, ne nyisd ki a szad es en nem adok neked kajat!" (engem meg elkapott a rohogogorcs a vasalo mellett-halalian adta elo)
Kati!
A beszed miatt tenyleg ne aggodj, teljesen normalis, hogy igy beszel Lili. Csak szepen kovetkezetesen valaszolgass magyarul. Es szerintem az igazi nagy megprobaltatas a tini korszak lesz - mert ugye akkor mar nehezebb neszelni a fejukkel. Most meg lehet nekik mondokazni, meselni, babokkal indirektiv csalogatni a magyart... hisz a babok, babak. plussznyuszik csak magyarul ertenek, hiaba mondja nekik angolul. Vagy megy szembe jutott: csinaljatok titkot a magyarbol. Legyen az a ti kozos "titkos" nyelvetek, amit mas nem ert, igy akkor beszelitek, amikor pont fontos Szal, a fantazia hatartalan - en is szivesen veszem az oteleteket. Nalunk a babozassal minden megy, eves, alvas, jatekpakolas, pisiles. Van lusta cicank, szorgalmas egerkenk, morgos macink, vicces sunink, csacsi, aki nem szeret oltozkodni - allatkert kutyafule hozzankkepest.
http://egyszervolt.hu/ret/data/anim/anim.htm http://www.gyermeksziget.hu/vo/vo_zene.php http://marci.co-net.hu/mondokak.htm Szerintem a gyerkoc megelekszik egy parral is, ugysem tud sokat megjegyezni es altalaban szeretik ismetetltetni ugyanazt. Matyi imadja a mutogatos mondokakat, amcko-macko, igy ketyeg az ora, log a laba log a, torom-torom a makot es szepen vegig tudja mutogatni... (egy elfogult anya)
Berni!
Ne kutass
, inkabb te is tanuld a mondokakat
. Na, jo nehogy felreerts - asszem ezen a stadiumon mindenki vegigmegy... Mikor a korhazban voltam, szinte mindenki rosszabb allapotban volt, mint en, konyororgtem a dr.nonek, hogy engedjenek ki onnan. Mindent megigertem neki erte....
Es igen, tanulok egesz nyaron - szeretnenk nyelvvizsgazni is, komolyabban, ezert elengedhetetlen. Ezenkivul a suli az egyetlen hely, ahol van alkalmam angolul beszelgetni. Eleg furcsa, de sajnos sokat felejtettem is, itthon a gyerek mellett...
Mate pedig meg nem nyaralt velunk, 2003 ban szuletett julisban. 2004-ben pedig Szabolcs junius 2-tol Angliaban dolgozott, en otthon a kicsivel szeptemberig - egesz nyaron angol kurzus (sosem tanultam elotte, csakis nemetul). Hat szornyu volt, mindenki nyaralt, nagyszulok dolgoztak, babyszittert talalni lehetetlenseg volt, rettenetesen megviselt bennunket az az idoszak. Vegul a hugom feladta a nyari munkajat, fizettunk neki, hogy vigyaz a kicsire, mig en suliban.
Angliaba jonni nem akartam Mate 1 eves kora elott, ismeretlen egeszsegugy foleg!, nyelvtudas nem volt reszemrol, sot nem lett volna hol lakni sem, Szabinak sokaig tartott (2ho) mig talalt "megfelelo" lakast, nyithatott bankszamlat, autot vett - (nagyon komoly anyagi gondjaink voltak Sk-ban, epitkezes kozben csodot mondott a ceg, ahol Szabi azelott dolgozott (Becsben), en 6hos terhes voltam, kolcsonbol lett volna a haz, stb.)
Na, de nem errol akartam - utazni babaval szerintem is lehet, csak jol oda kell figyelni a reszletekre. Legyen helyrerazdova a szopi, jo kozerzet, akkor miet ne?
Mellszivot en sem vettem, szopihoz mindent, aztan anyosom megkerdezte, hogy mi lesz, he nem lesz tej. Na, akkor esett le... es vettem 4 cumisuveget. Sosem hasznaltuk. Mellszivot kesobb, feleslegesen azt is - sajnos nem indult be a tejleado reflex nalam a mu dolgokra. Csakis a gyerek tudta elindotani es mindig pont eleg volt. Sajna igy nem igazan tudtam kimozdulni, csak par orakra - de eleg volt. Nekem az elso ev remekul telt a Mateval, nem is igazan volt kedvem kulturkodni, inkabb hozzank hivogattunk vendegeket, meg mi mentunk mas csaladokhoz, igy nem volt gond. Es bevasarolni is mehettem gyerekkel, hisz a szopi helyben volt. Cumisuveget kisbabanal nem is nagyon ajanlanak, mert a szopas es az uvegbol szivas technikaja kulonbozo. A picik meg ugyesen rakapnak az uvegre, mert abbol egyszerubben kapnak kajcsit, mig a szopinal kemenyen dolgoznak ok is. Szal, mellszivot kesobb is vehetsz, nem lesz gond... keszulj nyugodtan a szopira.
Torlokendo: en csak azt hasznaltam, mert kenyelmesebb volt es nem volt segitsegem - szules utan egyedul lattam el mindent. De kakilas utan: torlokendo, es mindig megmostam a popsit folyo vizben, szarazra toroltem, popsikrem. De sokan hasznaljak a vattat, es bevalt, utazaskor mondjuk torlokendo inkabb. De az nekem is uj, hogy a torlokendot ki lehet mosni.
Kati, jol ertettem, textilpelust hasznaltatok? Meselj errol, miert jobb?
Babakozmetika szerintem Angliaban nagyon rossz. A mi pediaterunk kizarolag a Seba Med-et ajanlotta, a leheto legjobb meg erzekeny boru, ekzemas, allergias babaknak is. En mar probaltam rendeltetni magan gyogyszertarban, de nem volt siker. Ha tobben kernek, tan megerne nekik - esetleg nektek megerni osszefogni ez ugyben. Most neztem a babas ujsagomban, rengeteg uj termekuk van, de a honljapjukon "csak" a regiek... www. sebamed.de
Fertotlenites: gepunk nem volt, cumit a gyereknek nem adtunk, (nem fogadta el), fel eves koraig nem volt mit fertotleniteni. Kesobb a kiskanalakat kifoztem. Most jut eszembe, a "tejcsopogtetot", ragokakat szinten kifoztem, sajat edenyben, forralt vizben... Egy eves koraig szopizott, egszer sem volt meg csak taknyos sem!
Na, lojjetek le, mert nem birom abbahagyni, bruhuhu ide nekem is egy pocaklakot!!!
Puszika Mindenkinek
Tunde