Lola,
én úgy tudom, hogy mai napig kérdéses, hogy az uh káros-e a magzatra, vagy sem. Mi 3-an vagyunk testvérek, egyikünket sem uh-ták, csak a szívhangot nézték, páromék 4-en testvérek, akkor sem volt még divatos az uh, és mindenki rendre megszületett.
Én két szemszögből tudom megközelíteni a kérdést. 1. ha a Babóm életrevaló, én és a párom is rendben vagyunk, és nagyon vigyázok rá, akkor semmi probléma nem lehet. Annyit még szeretnék hozzátenni, hogy állítólag a babák nem az utolsó hetekben tekerik a köldökzsinórt a nyakukra, hanem amíg még sok-sok helyük van az elején, akkor rakoncátlankodnak, úszkálnak, forgolódnak, na már most a 29. hétig ezt egy jó szonográfusnak illik kiszűrni, mert ugyanis ők látják az uh-n, tévedés, hogy nem. Itt is van a fórumon egy lányka, akinél kiszűrték, de nem tudnak mit csinálni, folyamatosan figyelgetik, a babának még benn a helye, ebben az esetben igenis indokolt akár a heti uh is.
Másik megközelítés, hogyha bármi baja lenne az én Babómnak asszem azt nem élném túl.. tehát nem bánnám, ha minden héten megnéznék, de erre ott a CTG is. Ha nem normális az érték, akkor rossz az ellátottság is, és azonnal megnézik uh-val, én így tudom. Szóval Lola, tégy igazságot
szerintem minden amit túlzásba visznek az káros. Kénytelen vagyok bízni a dokiban, és ha ő nem tartja szükségét, akkor én nem fogom külön kérni. Nem egy mai 'csirke' sok-sok-sok szülést levezetett már.
Egyébként Sz.L. egy nagyon jó és elismert szakember. Beszéltem más anyukákkal is, akik már szültek nála, nem csak első, de második-harmadik gyerkőcöt is. Mindenki azt mondja, hogy nagyon körültekintő, kedves, mondjuk szerintem is az. Én most kedden, és múlt hét kedden is két rosszabb napját fogtam ki. Egyszer a műtőbe rohant, olyankor nagyon átszellemült, tegnap meg egész éjjel benn volt, szerintem szintén valami problémás eset miatt, és nagyon fáradtnak tűnt.
Õ is ember, ezt nem szabad elfelejteni!
Szerintem ő tipikusan az a doki, aki nem viszi túlzásba a vizsgálatokat csak azért, mert már így trendi
Ha belegondolsz a születés a világ egyik legtermészetesebb dolga, vagy nem?
A felpörgött világunknak köszönhető, hogy ennyire nem is tudom, hogy mit csinálnak belőle, túlaggódják talán?!
Ami most 'menő' az a mikrohullámokkal sterilizált cumisüvegből bébivízzel elkevert tápszeradagolás a gyerkőcnek, legalábbis a reklámokkal ezt akarják eladni neked, Te ezzel egyet értesz???
Ha egészséges vagy, a leleteid okésak, a babó szépen nő az uh szerint, semmi rendellenességet nem látnak, akkor??? Minek szegény Babót nyúzni? Van neki elég dolga!
És majd ha úgy dönt, hogy kijön, akkor senki nem tarthatja benn, vagy nem?
Bocsi, hogy ennyit okoskodtam
de ez úgy kijött belőlem...
szóval, én jövő hét kedden megyek megint, Te mikor mész??
5+6 - nál tartasz
pfú de rég volt nekem, ne hagyd, hogy ijeszgessenek! ez a doki bizti nem fog.
szmercsa