Új privát üzeneted érkezett!

Halacska!

Nagyon sokszor van elõadás, minden támából. Melyik érdekel? Én leírom az idõpontokat, de így az összes elég sok lenne.
Nem Mészáros doki, hanem Sipos. Meg mi egy picit hamarabb szülünk, de nem kizárt az sem, hogy összefussunk. Ha jársz a korházban, ott van kitéve tájékoztató.

Törpi
Törpi

Törpi!
Off.
Köszi, akkor ne fáradj majd megnézem. Március 4-én úgyis megyünk UH-zni. Ha elmegyek elöadásra majd írok és akkor ott összefuthatunk. Látom, hogy te elöbbre jársz. Neked nem fájt soha ilyen korodban ahogy forgott a baba? Már kérdeztem itt de úgy látszik csak én élem ezt így meg. Tényleg egy Halacskám van! (Mindjárt indulnod kell! Szia)
Halacska
On.
Halacska

Sziasztok,

a szomszédból jöttem ("megint megjött") és csak beköszönnék. Örömmel jelentem be, hogy a 16. ciklusban végre összejött a dolog, és van két db két csíkos tesztem! Ma vagyunk 5 hetesek! Ne haragudjatok, de muszály volt elmondanom, illetve leírnom. Szoktalak benneteket olvasgatni, és ezentúl azt hiszem gyakrabban jövök. Egyenlõre még nem iratkoznék fel, várok néhány hetet, ha nem baj.

Pusz, Lora
Lora

Lora!

Azért egy gratulációt elfogadsz? Örülök, hogy végre 2 párhuzamos csikod van de a te örömöd most talán érthetöen még nagyobb. Kép Kép Kép
Gyere majd és vigyázz a Kincsedre!
Halacska
Halacska

Törpi!

Sajnos, nem tudok az elõadásra elmenni, mert messze van és utána van egy programom még és nem érnék oda. Pedig érdekel nagyon. Majd, ugye megírod, ha megkérlek, hogy mi volt a lényeg? A vas pótlás külön érdekelne, bár már rengeteget olvastam errõl a témáról. Tényleg kevés a táplálkozás?

Csilla 28 hét
Csilla1

Szia Lora,

Sok szeretettel gratulálok, még emlékszem hogy örültem annak a két csiknak én is nem is olyan régen.(18. hét)
De én is csak jóval késõbbi héten jelentkeztem be
Kép Kép

Vigyázz Magadra!

Nyuszi
(17+3)
Nyuszi

Katka2!
Ne aggódj, a toxémia azért nem olyan drámai. Vannak veszélyei, ezért figyelni kell rá, hogy ne legyen súlyos de egész ritkán jelent igazán bajt.
Nekem is volt, viszonylag hamar kezdõdött... kaptam rá vérnyomáscsökkentõt, szedtem végig és szépen megszültem.
Azután még kellett szedni vagy 1 hónapig, mire teljesen elmúlt a magas vérnyomás. Azóta megint szép alacsony Kép
A kolléganõm hasonlóképpen. Napi 8 kg (víz) súlyingadozással elég súlyos esetnek számított és õ is természetes úton szült, minden komplikáció nélkül, egészséges babát.
Üdv.
Malacka
malacka

Sziasztok!

Ma voltunk 4 D uh-on. Szerintem fantasztikus élmény! Egy nagyon figyelmes orvos volt, aki csinálta a vizsgálatot. Az elején komolyan érdeklôdött, van e panaszom, és ezt a hasogató derékfájdalmat (ami olyan, mintha egy ideg csípôdött volna be) mondtam neki (errôl már fentebb írtam). Nem is a babát nézte így elôször, hanem engem. Az epehólyagomat, és a vesémet nézte meg, és a jobb oldali vesémre azt mondta, hogy pang. Én nem emlékszem, hogy valaki írt volna már ilyenrôl, de ha hallottatok errôl valamit, írjatok kérlek!!!
Egyébként a babusunk egészséges, mint a makk, és kislány. A családomban sokan fiút reméltek, de mint még decemberben írtam, a férjem lánypárti volt. Most le se lehet törölni a vigyort az arcáról (persze senki se akarja). Alig várom, hogy este újra megnézhessük. Az orvos végigmutogatta tetôtôl talpig, és az arcáról fotó is készült. Gyönyörì. Amikor hallhattuk a szívverését, a doki azt mondta: Nagyon jószívì kislány lesz. Szóval még humora is volt.
A vesémre visszatérve a legutobbi vizeletemben fehérvérsejt volt, (ez mit jelenthet??) amire a háziorvosom azt mondta, hogy belefér még a normálisba. De most már egyáltalán nem vagyok nyugodt...

Margaréta 26+5
margaréta (margar&

Sziaszok!

Repaful!
Egeszen pontosan hol vetted a haskötöt?
Ma voltam ket gyogyaszati segedeszkoz boltban, de nem kaptam...
Es mi a pontos neve?

Koszi elore is
Dojika (27.h.)
Dojika

Margaréta, megkérdezhetem, hogy hol voltatok 4D-s UH-on? Pár hét múlva mi is szeretnénk menni, de még nem tudjuk, hogy hová érdemes.

Köszi,
Ilke (19+4)

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Kata007!
Szerintem legjobb, ha felhivod a dokit. Ugyanis minden eset egyeni es ki kell kerni az doki velemenyet, hogy mit ert szigoru fekves alatt. Az anyukamnak anno a kinyilas utan tenyleg szigoru fekvest javasolt a doki, csak enni, tusolni es wc-re kelhetett fel, de egy honapra ra, mivel mindent a legnagyobb rendben talalt, marmint amit lehetett, igy napi 2x20 perces setat engedelyezett egeszen a szulesig. Sot a 37. het kozepetol mar engedelyezte a rendes mozgast. Tehat ez elegge egyeni, valaki fel sem kelhet, van akinek a doki kis setakat enged. Tehat jobb ha kikered a velemenyet. Remelem minden a legnagyobb rendben lesz.

Blinczi!
Az hogy teljesen zart a mehszaj az nem jelent semmit. Nekem is teljesen zart volt. Anno vasarnap reggel elmentem a dokihoz, aki kozolte, hogy teljesen zart a kulso es a belso mehszaj is es hogy ebbol bizony tulhordas lesz. Ez a 39. heten volt. Aznap este elfolyt a magzatviz, nem tagultam semmit, csak bent voltam a szuloszoban, majd hetfon hajnali 5 korul elkezdodtek a fajasok, a lanyom 6:50-re megszuletett. Ez het eve volt.
Remelem mielobb megerkezik a babocad.

Lora!
Engedd meg hogy gratulaljak Kép es mielobb gyere kozenk!

Szami!
Ha a fogorvosnal raktak valamit a hasad ele, akkor biztos nem lesz gond.

Halacska!
A hasad fajhat attol is hogy mozog a picur, de nekem akkor is fajt, amikor a hasfalam nem tagult olyan utemben mint ahogy a baboca nott. Most persze mar mas a helyzet, mar elegge fajdalmasakat tud rugni, kaparaszni. Ma reggel is azon mosolyogtunk a ferjemmel, hogy a bal oldalon megint kidugta a sarkat, megengedte simogatni sot mikor simogattuk meg jobban kidugta. Kép

Dojika!
Bocs, hogy belekotyogok, de en a helyedben kismama boltokban keresnem a haskotot. Hasleszorito szules utanra az van a Brendon-nak, de hogy ilyen is van-e azt nem tudom. Sajnos a magyar nevet nem tudom, de hogy hogyan is nez ki a kovetkezo oldalon megtalalod. http://www.aboutbabiesinc.com/prenatalcradle.html
De ebbol is tobb fajta letezik. Az tudom, hogy lehet Magyaro.-on kapni, hisz a baratnomnek is volt.

Andi (35+4)
Andysj

Margaréta!

Vesepangás:
Ha jól tudom, akkor a terhesség normális velejárója is lehet.
Vizeletfehérje:
A normális érték 1-2 FVS látóterenként.
Nekem is több volt jóval a múltkoriban, de az orvosomnál direkt rákérdeztem, és azt mondta, nem kell kezelés, mert még belefér. (A mostani vizeletemben már csak normális mennyiségü volt.)
Ok lehet, hogy esetleg nem sikerült középsugaras vizeletet produkálni (nekem a múltkor még egy kémcsöre is figyelnem kellett, örültem, hogy mindekettöben lett "anyag"), vagy nögyógyászati fertözés is állhat a háttérben. Ami meg kivizsgálandó. Ne aggódj!KépKépKép Az még soha senkinek nem tett jót!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Margaréta!

Nekem is azt mondták, hogy ez a terhesség velejárója lehet, a fellazult szövetek okozhatják. Pláne, ha a jobb oldalon van. Nálam is ez a helyzet, de nekem már 2x hólyaggyulladásom is volt a terhesség legelején. Annyi a teendõ, hogy jobban oda kell figyelni a gyulladásokra, ha úgy érzed, hogy csípõ vagy fájó érzést tapasztalsz, akkor dokihoz kell menni, egyébként pedig esetleg gyakrabban kell megnézni a vizeletet. Szerencsére nekem sem jött elõ azóta.
Ne izgulj, tényleg nem gond, a terhesség után rendezõdik.
És a derékfájásra végül nem mondott semmi mást? Én is szenvedek idõnként ettõl, de szerintem semmi köze a vesémhez, mert a másik oldalon fáj.

Lora!
Gratulálok, nagyon örülök, hogy összejött a baba. Drukkoltam neked, annak idején nekem is segítségemre voltak a görbék, amiket kitettél a netre.
Várunk!

Szami!
Én igazán nem ijesztgetni akarlak, de majd ha dokihoz mégy, akkor feltétlenül említsd meg neki ezeket a fogröntgeneket. Ugyanis nekem az ellenkezõjét mondták. Az a baj, hogy ilyenkor szórt sugár ér,azt mondták rosszabb lehet, mint egy mellkasröntgen. Én elárultam, hogy bizonytalan vagyok a terhességet illetõen, így elküldtek, hogy most nem csinálják meg, menjek vissza, ha már tudom, hogy nem vagyok terhes. De talán attól is függ, hogy hol milyen technikával csinálják. Ne izgulj, de beszéld meg orvossal!

any
any

Sziasztok!

Mivel mostanság találtam rátok és még nem tudom, hogy mlyik topic az igazán hozzám illõ (Ti vagy a .."na megint megjött"...)ezér itt is egy kicsit, ott is egy kicsit... (Valentin "hozzta" a nagy hírt Kép)))
Lányok, az aláírásotoknál látható néhány szám. Az mit jelent?
(PL: Andi 35+4, Ilke 19+4)

Üdv: Krizsi
krizsi

Sziasztok!

Régen jelentkeztem és most egy darabig nem is nagyon tudok jönni hozzátok. Holnap után kiköltözünk innen Kép aztán amíg az új lakásban tart a felújtás tkp. sehol sem fogunk lakni (anyósoméknál, nõvéreméknél) aztán meg az új lakást csinosítgatjuk, meg ki tudja mennyi ideig tart mire ott is lesz net. Hát ez van. De ott legalább lesz babaszoba Kép
Egyénként Albertfalvaiak és környékiek jelentkezzenek, idõben szeretném megtalálni a fiam menyasszonyát Kép

A lényeg azért munkahelyrõl, meg innen-onnan próbállak titeket olvasgatni. További jó pocakosodást mindenkinek, és az új pocakosoknak meg nagy nagy grtula Kép vigyázzatok magatokra! Kép

Norci
Norci

Sziasztok!

Most voltam reggel vérvételen, vettek le vérta cukor miatt is... kiváncsivagyok mi lesz az eredmény...

Hát én lányok, kezdek olyan farkas éhes lenni mostanában... állandóan ennék...
Kb. fél órája ettem meg egy körtét (igyekszem nem zabálni, hanem zöldséget, gyümölcsöt rágcsálni... már csak akilók miatt), de mintha nem is ettem volna...
Hiába iszom, hogy az majd elveszi az éhségérzetet... semmi javulás Kép
Járt már így valaki?

Ma kaptam észbe, hogy itt a nyakamon az utolsó harmad... elvégre a jövö héten betöltjük a 28. hetet... Hogy rohan az idö.

Andi, nem kotyogtál bele semmibe sem Kép
Csak tudod amíg a Repaful álltal írt haskötö 3 ezer ftba került, addig a ksimamaboltokban ált. 7 e ft körüliek az ilyenek... és ez azért nem mindegy, ugye szerinted sem...

Norci, jó költözést Kép
Lehet hogy még én is belelépek ebbe a cipöbe Kép
Nem is lenne rossz, ha sikerülne saját lakást venni végre...
Csak nem tudom akarom-e ezt pont most... de ha most lesz rá lehetöség, akkor nincs min gondolkodni...

Krizsi
üdv köztünk...
Az aláírásnál a terhesség korát írjuk, hogy tudjuk ki hol tart.
Nálam pld. most 27+1, vagyis 27 hét 1. nap.

Üdv
Dojika (27+1)
Dojika

Szép jó reggelt!

Olyan boldog vagyok ma reggel!!! KépKép
Ha minden jól megy, három új sorszámot kell írnom a táblázatba! KépKépKép

Petra!

Még mindig névtelen vagy! Kép
Az azonosítóba írd be a Petrát, jelszó nem kell, és a névtelen küldeményhez NE TEGYÉL pipát!
Köszönöm amit tegnap írtál, de neked is nyitva volt valamelyik méhszáj??? Csak mert az én dokim egyeltalán nem tragikusan fogta fel a dolgot. Söt elmondta egy párszor, hogy semmi gond, de felejtsem el a munkát és pihenjek sokat. Már tegnap is jobban voltam, de ma mégjobban. Igaz tegnap órákig úgy feküdtem, hogy a medencém fel volt emelve egy jó vastag párnával.

Katka2!

Azt hiszem már írtam neked, hogy a nagyobbik lányommal én is ilyen gyanús voltam. Nekem is rengeteg folyadékot kellett innom. Az hülyeség, hogy attól jobban vizesedik az ember, mint ahogy itt már írták is egy páran, hogy nyugodtan igyál. Persze ha lehet ne édes dolgokat, ha már muszáj, legalább ne hízlaljon. Én a mai napig kívánom a folyadékot, de amit a legjobbnak érzek, egy jó pohár hideg víz.

Szami és Lora!

Üdv nektek nálunk! A megjött-be már írtam nektek, de itt is szeretnék gratulálni! Vigyázzatok magatokra, és jelentkezzetek ha biztosat tudtok. Tudjátok! A táblázat miatt. KépKépKép

Krizsi!

Az elözöeket neked is, de azért írok külön mert kérdezed, hogy mik azok a számok a nevünk után. A terhességi kor. Hányadik hét, hányadik napján járunk.
Azért írjuk oda (ha nem felejtjük el), hogy ha valamilyen témáról gondról írunk, akkor könnyebb legyen párosítani azzal, hogy ezt most milyen idös kismama írja.

Gyöngyöske!

Rég láttalak! Kép Persze amint látom azért mert nem igazán tudsz hozzászólni a dolgokhoz. Örülj neki! Kép Én is így kezdtem. Se émelygés, se hányás, se kívánósság, se undor az illatoktól. Nekem is volt olyan idöszak, mintha nem is lennék babás. Kép Nem feltétlenül szükséges vacakul lenni. Lesz ez még ígyse, azt szokták mondani... Kép

Kata 25+4
Kata007

Sziasztok!

Lányok szeretném megkérdezni, hogy fogmosásnál nektem nem szokott vérezni az ínyetek? Mióta terhes vagyok, akár milyen finoman "sikálom", állandóan vérzik. Nem tudtok ellene semmit sem? Ez természetes egyáltalán?
Forti (16+1)

Kép
Kép
forti

És akkor a mai pocakos táblázat:

<pre>
1. SJMóni 3.c. 41 hét 1 n Budapest 28 év febr. 14. 1.b.
2. Beatrix 72.c. 41 hét 1 n Budapest 36 év febr. 14. 1.b.
3. Blinczi 3.c 38 hét 6 n Budapest 26 év márc. 3. 1.b.
4. Zsebi 1.c. 36 hét 4 n Budapest 28 év márc. 18. 1.b.
5. Zuzu 1.c. 36 hét 0 n Budapest 31 év márc. 22. 1.b.
6. Forgi 1.c. 35 hét 5 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
7. Andysj 4.c. 35 hét 5 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
8. Kele 0.c. 35 hét 0 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
9. Kristi 4.c. 34 hét 5 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
10. Helena 27.c. 33 hét 4 n Komárom 27 év ápr. 8. 1.b.
11. Krita 6.c. 33 hét 1 n Nyíregyháza 27 év ápr. 11. 1.b.
12. Vuckó 6.c. 33 hét 1 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
13. Mummy 1.c. 32 hét 6 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
14. Heni 1.c. 32 hét 6 n Budakeszi 23 év ápr. 13. 1.b.
15. szanti 2.c. 32 hét 4 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
16. Száva 4.c. 32 hét ?? Miskolc 29 év ápr. 17. 2.b.
17. Katka2 2.c. 32 hét 2 n Etyek 27 év ápr. 19. 1.b.
18. bubu 1.c. 31 hét 3 n Bp. környéke 29 év ápr. 23. 1.b.
19. Szilvi 11.c. 30 hét 0 n Budapest 28 év máj. 4. 1.b.
20. BSzilvi 2.c. 30 hét 0 n Budapest 26 év máj. 4. 1.b.
21. Mia ?? 29 hét ?? Budapest 27 év máj. 8. 2.b.
22. Zsunya 6.c. 28 hét 2 n Budapest 25 év máj. 13. 1.b.
23. Csilla1 1.c. 28 hét 1 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
24. Dojika 1.c. 27 hét 1 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
25. margaréta 6.c. 26 hét 6 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
26. Mano 1.c. 26 hét 5 n Budapest ?? máj. 25. 1.b.
27. Vicamama 1.c. 26 hét 5 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
28. Bori 1.c. 26 hét 2 n Kisbodak 32 év máj. 30. 3.b.
29. Norci 5.c. 25 hét 5 n Budapest 27 év jún. 2. 1.b.
30. Törpi 1.c. 25 hét 5 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
31. Kata007 4.c. 25 hét 4 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
32. Marcsi 5.c. 24 hét 4 n Budapest 31 év jún. 9. 2.b.
33. blano ?? 23 hét 6 n Mezökövesd 24 év jún. 15. 1.b.
34. Any 2.c. 23 hét 4 n Debrecen 34 év jún. 17. 2.b.
35. Pucúr 4.c. 23 hét 2 n Budapest 29 év jún. 21. 1.b.
36. Beszti 13.c. 20 hét 6 n Szigethalom 26 év júl. 6. 2.b.
37. Dió 1.c. 20 hét 1 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
38. Ilke 5.c. 19 hét 5 n Budapest 25 év júl. 15. 1.b.
39. Halacska 3.c 19 hét 2 n Kistarcsa 29 év júl. 17. 1.b.
40. Nyuszi 1.c. 17 hét 4 n Budapest 32 év júl. 28. 1.b.
41. Malacka 1.c. 16 hét 1 n Budapest 36 év aug. 8. 2.b.
42. Forti 3.c. 16 hét 1 n Budapest 30 év aug. 9. 1.b.
43. Djeszter 4.c. 15 hét 4 n Budapest 29 év aug. 12. 2.b.
44. zsani 1.c. 14 hét 5 n Budapest 28 év aug. 15. 1.b.
45. Petra 5.c. 15 hét 1 n Budapest 27 év aug. 20. 1.b.
46. Nóra 2.c. 13 hét 2 n Miskolc ?? aug. 29. 1.b.
47. iddi 14.c 12 hét 3 n Budapest 36 év szept. 3. 2.b.
48. Zsóka 18.c. 12 hét 3 n Budapest 24 év szept. 3. 1.b.
49. lomis 1.c. 12 hét 2 n Érd 26 év szept. 4. 2.b.
50. Barbi 9.c. 11 hét 2 n Calgary 27 év szept. 11. 1.b.
51. Nyusza 3.c. 10 hét 3 n Budapest 26 év szept. 17. 1.b.
52. Gyöngyöske 3.c 10 hét 2 n Miskolc 30 év szept. 19. 2.b.
53. Kriszti 17.c 9 hét 4 n Galgamácsa 29 év szept. 25. 3.b.
54. ParaZita 2.c. 9 hét 1 n Budapest 30 év szept. 23. 1.b.
55. Lella 13.c. 10 hét 0 n Tripoli 33 év szept. 23. 2.b.
56. bolegajudit 1.c. 7 hét 3 n Szomolya 28 év okt. 9. 2.b.
</pre>

Blinczi!

Látod amit én? Ezüst érmes vagy... KépKépKép

Kata 25+4
Kata007

Forti,
ez így "természetes", a nyálkahártya ilnyekor sokkal érzékenyebb.
Nálam is ez van, hol erösebb, hol nem.
Nem árt azért fogorvoshoz is elmenni, hogy ne legyen gyulladás is mellette.

Dojika 27+1
Dojika

Hûha, már a 38. helyen vagyok!

Fortuna, az fogínyvérzés sajna nekem is szokott lenni néha. Állítólag azért van, mert valahogy felpuhul terhesség alatt az íny és a fogak is picit lazábbak leszenek. Legalábbis ezt olvastam valahol. Ezért van, hogy könnyebben felsértõdik, én a legpuhább kefét használom, és azt is a lehetõ legkíméletesebben, így viszonylag ritkán jelentkezik. Esetleg kérdezz rá a fogorvosodnál, hogy ha gyakran jelentkezik akkor mit lehet tenni.

Üdv a friss kismamáknak!Kép

Jó hír: találtam kórházat! A Margit-ra esett a választás. Van valaki esetleg aki szintén ott fog szülni?

Pusz,
Ilke (19+5)

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok,

Hát igen, azért ez tök jó érzés, hogy már második vagyok ebben az igen fontos táblázatban!!! Legalábbb itt látom hogy halad az idõ !! Mert már nagyon szeretnék babázni és mint a dokim mondta még semmi jele !! Pedig nagyon nem szeretném túlhordani. Persze tudom, még szó sincs errõl, de pl. ha megnézem az elsõ helyezetteket a táblázatban.....

Ne haragudjatok, dögunalmas lehet, hogy mindig csak errõl beszélek, de ..........majd meglátjátok milyen ez már így a vége felé!!

És köszi a biztatásokat (Andysj, Kata007)! Jelzem ha történik valami!

Blinczi
38+6
blinczi

Sziasztok lányok!

Ma olyan jól érzem magam, hogy szinte el sem merem hinni... (Ha az ember nincs rosszul, akkor meg amiatt aggódik Kép )
Kipihentnek, frissnek érzem magam, tele energiával. Remélem, ez a szép id&#337; kitart a hétvégére is, mert akkor lenne kedvem járni egyet.
Jöv&#337; héten a fönököm pár nap szabit vesz ki, úgyhogy én is jobban mozoghatok majd, asszem el is megyek esküv&#337;i ruhanézöbe. Voltunk szerdán bejelentkezni az anyakönyvvezetönél, terem lefoglalva, úgyhogy indulhat a banzáj!
A dokimnak említettem a toxoplazmát, és azt mondta, hogy a legközelebbi vérvételnél szóljak, megnézik még egyszer. Most egy darabig (március elejéig) nem kell mennem semmilyen vizsgálatra. Akkor fogok terheskönyvet is kapni, mert egyelöre még nincs...

Mindenkinek szép, napos hétvégét,
jó közérzetet:

Zita
ParaZita

Sziasztok!

Lora és Szami! Gartulálok neketek, nagyon szép terhességet kívánok!

Forti! Érdekes amit írsz a fogínyvérzésrõl én is felfigyeltem rá még az elején és így a 35. hét kezdetén is tart még. Csak mivel sehol se olvastam errõl, különös egybeesésként kezeltem eddig. Nekem egy két napig nincs aztán mindig visszatér.

Kele (35 hét)
Kele

Sziasztok!

Blinczi! Én nagyon megértelek, sõt csodállom a visszafogottságodat, én sokkal türelmetlenebb leszekKépKépKép
Elõre is bocsi!

Kele
Kele

Kedves Kismamák!

Bár már régóta olvasgatlak titeket, egy kicsit én is köztetek érzem magam, de valahogy úgy voltam vele, hogy nem jelentkezek be, mert már úgyis csak a jövõ héten dolgozom. Hát ez most annyiban változott, hogy még 2 hétig kell legalább húznom az igát, mert még csak most engedélyezték, hogy fel lehet venni helyettem munkaerõt, hála a bürokráciának és az "dolgoknak". Úgyhogy gondolom, így már nem is érdemes bejelentkezni, de azért képzeletben behelyeztem magam a szupi táblázatotokba...
Sajnos otthon nincs Internet elérési lehetõségem, úgyhogy max. még két hétig tudlak benneteket nyomon követni.
Na, egy szónak is 100 a vége: mindenkinek nagyon sok boldogságot kívánok, minél kevesebb problémával, komplikációval!
Így ismeretlenül is pusszantok mindenkit:
Anett
33+2
UI: elnézést, én is a "szófosók" közé tartozom, ha lehet ilyet mondani.
Névtelen

Lányok!

Én is tegnap volt 4D-s UH-n a Mammut 2-ben. Szóval ott doki csinálta az UH-t megkérdezte, hogy van-e valami problémám. Megnéztük a babát, moziztunk egy kicsit. Olyan édes kis fintorokat csinált, de mosolygott is, tátogott a szájával és egyszer kinyitotta a szemét. Ari kis fotók készültek a pofijáról. Utána csinált a doki a problémák miatt egy hasi UH-t is.

Aki teheti, menjen el egy ilyen UH-ra, a látvány mindent megér!

Pucúr 23/1
Pucúr

Pucúr!

Mennyivel elötte adnak idöpontot? Ilyen korban már látni a farkastorok ill. nyúlszáj problémát is?
Köszi,
Halacska 19+2
Halacska

Sziasztok!

Régen irtam utoljára, mert szerencsére nem volt panaszkodni- vagy kérdezni valóm. Tegnap voltam UH-n, minden OK, szép nagy baba a doki szerint.

Kata007,

légyszi javitsd ki az adataimat: 13. hét, szülés aug. 28. Ezt most már irásba is adta a doki Kép Köszönöm!

Mindenkinek drukkolok:

iddi
iddi

Sziasztok,

Kele,
köszi a megértést, rám fér.

A fogínyvérzés témában annyit, hogy nekem is volt az elején, elmentem a fogorvoshoz és azt mondta, hogy ez abszolut normális terhességgel együtt járó dolog. Javasolta, hogy jó erõsen, keményen masszírozva mossak fogat és ínnyet (ezt meg hogy kell írni?)és ugyan eleinte fájni fog és jobban vérzik, de egy idõ után megedzõdik és az egész tünet elmúlik. Nálam totál bejött, semmi panasz azóta. Ha gondoljátok próbáljátok ki, hátha...

Ma egész nap sziklakemény a pocim, és ráadásul melegfront is van, állítólag az segít a szülés megindulásában, úgyhogy drukkoljatok !!!
Blinczi
38+6
blinczi

iddi!

Átírtam! Jelentem egy sorszámot feljebb ugrottál! Kép

Kata
Kata007

Dojika!

Hát a költözés pocakosan nem nagy öröm, fõleg olyan embernél, mint én aki ragaszkodik a dolgaihoz. Itt hagyni valamit, amit imádtál, az elsõ volt, ahol fogant a pici fiam, ahol elõször éltünk kettesben a férjemmel, stb., stb. És soha többé nem jönni ide vissza, hát ez érzelmileg engem elégé megvisel Kép Lehangoló ittü lni a dobozkon. Kép

Viszont ha sikerül kéglit/lakást venni ne hagyjátok ki. Majd mesélj róla. (akár mailben is)

Többiektõl bocsi, az off topicért, csak egy kicsit elfogott a terhesség alatti depresszió.

Norci
Norci

Blinci!

Én így a második harmad végefelé is megértem már, hogy kezdesz türelmetlen lenni. A melegfront állítólag tényleg hatásos. Tegnap mondták a kórházban, hogy az elmúlt két hétben nagyon sok baba született a meleg miatt.
Én szorítok Neked.

Forti!

Nekem is volt a legelején egy-kétszer fogínyvérzésem. A fogorvos azt mondta, hogy normális, stb., de fogmosásá utáni öblögetéssel(Corsodyl) lehet segíteni, mert az gyulladáscsökkentõ.

Halacska!

Nem mondanám fájdalomnak azt, ahogy a törpe mozog. Inkább néha tud kellemetlen, meglepõ lenni. De lehet, hogy nálad tényleg helyet csinál vagy ilyesmi és azért érzed így. Próbáld meg megsimogatni ott a pocid, ahol érzed. Nekem ilyenkor csendben szokott maradni.

Csilla1!

Nagyon éedekes volt tegnap az elõadás. A jó igazán az volt benne, hogy bármit lehetett kérdezni és nem csak a tehesség alatti táplálkozásról volt szó, hanem a szoptatás alattiról is és úgy általában a helyes és változatos étrendrõl. De bármi mással kapcsolatban is válaszoltak. Nagyon kedves volt a védõnõje a kórháznak. Én nagyon jól éreztem magam. (Két órát tartott.)

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok.

Törpi
Törpi

Beszti, Zuzu!

Csak most olvastam a válaszaitókai. Köszönöm.
Örülök, hogy még nem hiztam, csak valahol olvastam, hogy ez problémát is jelenthet, ezért kérdeztelek titeket.

Djeszter
Djeszter

Halacska!

Igen, mág a te korodban is jól láthatóak a dolgok. Fõleg az a jó, hogy a belsõkig belátni!! Tehát nyugodtan menj el!

Pucúr
Pucúr

Norci!

Sikeres költözködést és jó berendezkedést utána! Mi az elsõ lakásunkat közeli ismerõsöknek adtuk el és amikor elõször visszamentünk majdnem sírtam. Meg lassan szoktam meg az új helyet is, pedig én eredendõen vidéki vagyok. De a tavasz az nagyon szuper! Házba költöztök? Ha kell valami tanács vagy segítség csak szólj! Albertfalva merre van?

Fortuna!

Az elsõ harmadban én is így voltam és az orrom még most is bármelyik pillanatban képes eleredni. Ez a nyálkaháryták általános megduzzadásától van. De ha mész fogorvoshoz jó ha megnézeted, hogy ne legyenek ki nagyon a fognyakak, mert az már nem jó.

Ilke!

Voltál végül vagy te sem mentél az usziba? Én már úgy mennék és beszereztem végre a pocakomat átérõ fürdõrucit. Akkor a jövõhéten szerdán? Utána megint nem tudok menni sajnos.
Mindig van valami. Én nem gondoltam hogy ha itthon leszek ilyen gyorsan fognak telni anapok és ennyi elintézni valónk lesz. Pedig a kispapa is féllábbal szabin van.

Olyan jó, hogy két napig itt volt az anyukám és végre tudtunk kicsit kreatívkodni! Ha van egy kis idõtök meg kedvetek és bátorságotok nektek is ajánlom a dolgot, nagyon jó érzés, hogy mi csináltunk valamit a kicsinek. Hát persze leírni nehéz, hogy milyen de nagyon szép éjjeli lámpának való üveglapot festettünk, meg egy csomó állat figurát a játszószõnyegre és a rácsvédõhuzatára. Majd most fogom megvarrni ezeket, meg egy hálózsákot is.

3. harmados lányok!

Ti hogy vagytok a pocaklakóval? Nekem nagyon rendezkedik odabent és biztos kicsi a helye mert állandóan próbálja tágítani és a bordáim nem annyira lekesednek a dologért. Mindig mondogatom a lányomnak, hogy kíméld az anyucit még utána is szükség lesz rá...

Kele!

Mekkora az a kert hogy 4 órát gereblyéztél? Tervezel valami játszósarok félét a babának? Én is nagyon szeretek kertészkedni, csak most ezek a hidegek nem csalogattak ki valahogy még.

Minden friss és régi kismamának jó gömbölyödést és élvezzétek ki minden pillanatát ennek az idõnek!

Bubu
bubu

Bubu köszi.

Albertfalva Bp. 11. kerület. A lakás meg hetedik emelti panel.

Én most is sírok folyamatosan.

Norci
Norci

Fogínyvérzéssel kapcsolatban köszönöm szépen a hozzászólásotokat, most egy kicsit megnyugodtam, de természetesen beszélek a fogorvosommal. Azt hittem hogy nálam van valami gond. Kép

Ilke
Én is Margitban fogok szülni

Pucúr

Szeretném megkérdezni a 4D uh-val kapcsolatban, hogy csak fotót csinálnak róla vagy videófelvételt is? És ha nem titok elárulod hogy mennyiért? Kép

Forti (16+1)

Kép
Kép
forti

Köszönöm az üdvözléseket, kellemes napos hétvégét
Lora

Sziasztok!

Lora, Szami elõször is gratulálok nektek!

Forti
Nekem nem vérzett az ínyem de sokkal érzékenyebb lett.

Kata
Nem tudom , hogy emlékszel-e de korábban leírtam, nekem volt
ikerterheségem és a baj pont azzal kezdõdõtt, hogy kinyílt a méhszáj /egy ujjnyira/ és hiába feküdtem tovább nyílt.
Én nem akartalak ijeszgetni csak én már annyira félek, hogy most még szerencsére nincs semmi bajom de most is megpróbálok minnél többet feküdni, hogy elkerüljem a múltkori esetet.
A terhes tornán is gondolkoztam de ez tényleg csak annak jó akinél minden rendben van én inkább nem kísérletezem.

Nem válaszolt senki arra, hogy milyen díjcsomagok vannak az interneten és hogy mikor rajta vagyok akkor olyan mintha telefonálnék?

Annyira szeretném már érezni, hogy mozog a baba egyfolytában azt figyelem de egyenlõre még semmi.
Djeszter, Zsani ti már érzitek?

Hétfõn megyek az orvoshoz és már annyira félek elõre, hogy nehogy valami baj legyen.
Kata ahogy téged olvaslak meg is fogadtam, hogy megkérem, hogy nézzem meg nálam a méhszájat.

Petra/15+1/
Petra

Sziasztok!
Régóta olvasgatlak titeket,de eddig nem szóltam hozzá.
13 hetes és 1 napos vagyok.
Elsõként az érdekelne,nektek mikor jelent meg a barna csík a pocakotokon, illetve mikortól duzzadt meg a cici?
A könyvek szerint ezeknek jelentkezni kellett volna,de sehol semmi.
Köszönöm Anddi
anddi

Ja, ezt elfelejtettem nem érdekel véletlenül valakit egy eladó ikerkocsi /tudom, hogy ez nem az a rovat/?

Petra
Petra

Dojika!
Ebben teljesen egyettertek veled, tenyleg nem mindegy, hogy mennyibe kerul. En csak az itteni arakat tudom, a magyarorszagiakrol fogalmam sincs. Remeljuk Repaful mielobb jelentkezik.

Norci!
Jo koltozest!

Bubu!
Ami a baboca mozgasat illeti arrol a ferjemmel eleg sokat tudnank meselni.Kép Mindenki azt mondja, hogy a szuleshez kozeledven csokken a babocak mozgasa. Hat a mi babank az nem ilyen. Fityet hany a kismamakonyvekre. 24 oran keresztul kepes egyfolytaban kis szunetekkel mozogni. Ejjel neha teljesen mindegy neki, hogy hogyan fekszem, sehogy sem jo. Icereg-ficereg. Nagyon aranyos. Mondta a doki, hogy a 36. het korul jo ha napi tizszer megmozdul, mire kozoltem vele, hogy a mienk akkor kicsit tul aktiv, mert orankent tobbet mozog mind 10. Mar nagyon kivancsiak leszunk milyen is o valojaban. De nagyon aranyos volt ahogy irtad, hogy meg kint is szukseg lesz rad. Kép
Vagy csak a lanyok ilyen aktivak?

Blinczi!
Igen, azt mondjak a meleg ido meghozza a babakat. A lanyom is anno a meleg ido bealltakor erkezett. Ki akar hidegben szuletni, ha van lehetoseg melegben? Kép

Je, mar a 7. hely az enyem. Huha hogy repul az ido.

Andi(35+5)
Andysj

Sziasztok!
Az e heti Meglepetés újságban van + 10 babás oldal. részletesen leírják pl. gyed, tgyás stb., kínai babanaptár, babaszobával kapcsolatos tanácsok... Nem reklám akart lenni, csak jól összeszedték. És hátha érdekel vkit.
Üdv:
Ágci

Kép
Ágci

A babamozgásról jut eszembe, elárulnátok hogy mit kell érezni? Én is Petrához hasonlóan már nagyon türelmetlenül várom, hogy érezhessem és ma reggeltõl olyan furin valahogy érzem a hasam. Azt nem tudom leírni hogy hogy, csak úgy érzem hogy van, amit eddig nem éreztem.
Na ezt jó magyarul leírtam KépKép

Anddi
Nekem már az elején megduzzadtam a melleim, most hála istennek stagnál, de szemláttomást változott a terhesség elötti helyzethez képest. Barna csíkom még nincs. De errõl én is olvastam.

Petra

Még régebben kérdezted hogy ki fog augusztusban szülni? Csak úgy kérdezted, vagy valamivel kapcsolatban voltál rá kíváncsi?

Na jóéjszakát mára minden pocakosnak.

Forti (16+1)

Kép
Kép
forti

Sziasztok!!!

Jo reg jartam erre ... van itt meg olyan, aki emlekszik ram? Furcsal latni, hogy a mostani listan szereplo mamak mar oktoberre vannak kiirva Kép... nagyon rohan az ido... A kicsi orditozos Manocskambol mara amr egy kicsit nagyobb orditozoskacagos Manocska lett Kép

sok puszi mindenkinek, es boldog Mano-varast!!! gyopnyoru idoszak am! Es pihenjetek ki magatokat elore is! KépKépKépKép
Rebi

Kata007!
Kérlek ne tekintsd "kekeckedésnek", de légyszives javitsd már vissza a szülés várható dátumát szeptember 12-re! Az elsö táblázatban még igy szerepeltem, ebben a mostaniban pedig egy nappal elörébb tettél. Tudom,hogy a szüléskalkulátor is 11-et ir, de én a dokim által kiirt nappal szimpatizálok, bár fogalmam sincs miért... (lehet, mert a férjem is 12-n született, én pedig 21-n, ami ugye tükörképe.Nem vagyok számmisztikus egy kicsit sem...)
Szóval a következõ táblázatban légyszi tegyél vissza 12-re!
Köszi!!
Barbi
Barbi

Andi,

Nekem volt barna csík az elsõ babánál, de nem emlékszem, mikortól, mert fokozatosan erõsödött a színe. Most a 30. héten vagyunk, de még semmi. Egyébként nem kell miatta aggódni, mert szülés után fokozatosan eltûnik, pont úgy, mint a sötétbarna mellbimbó. (Ez állítólag azért van, hogy a babóca hamarabb megtalálja a cicit!) Szerintem nagyon vicces a barna csík, a férjem mindig azt mondta, hogy olyan vagyok, mint egy játékmaci, ami a hasán van összevarrva.

Bubu,

Most tök jó volt a jóga. Györgyi tartotta. Sokkal profibbnak tûnt, mint Andi. Szóval maradok. Lehet, hogy a szüléspozíciós csoportban majd találkozunk.
Úgy gondolom, hogy még kb. háromszor megyek a középsõ csoportba.

Mia
mia

Sziasztok!

En is regen jartam erre, es jo latni, hogy boven van utanpotlast!
Mindenkinek jo babavarast es szulest!Kép))
Tul lehet elni, bar az enyem nem volt egy alomutazas!

Tiduj
Tiduj

Mia!

Örülök, hogy tetszett. A szombati csoportban most 3-an voltunk+ 1 kispapa. Én szeretem, hogy ilyen nyugis.
Én még kétszer-háromszor megyek a középsõs csopiba, ami mostantól szombaton 9-tõl lesz, aztán majd 11-tõl az elõkészítõsbe. Most együtt volt még és én is végig próbáltam a szüléspozíciókat, meg a légzéseket is gyakoroltuk és tényleg jó volt. Andi a hosszú sötétbarna hajú lány? Én a neveiket nem tudom. A relaxáció is nagyon jó volt, bár én könnyen elszundítok a végére :-).

Norci!

És merre költözködtök? Ha kertes házba akkor nagyon sok örömed lesz ám benne. Mi nagyon boldogok voltunk és a negyedik napon már meg volt az elsõ kutyánk, az elsõ tavaszon meg már rengeteg magról kelõ növényt ültettem.
Magát a költözést - mint változást és stresszes rumlis eseményt - nem annyira viselem jól különben. De mindig volt segítségünk és igyekeztünk úgy rendezni, hogy viszonylag kevés kényelmetlenséggel járjon, na meg, hogy legyen benne valami jó : finom kakaó - friss kifli reggel, csoki a költöztetõ fiúknak és tea, ha hideg van, vagy hideg ásványvíz, ha meleg. Szóval a komfortérzésbõl legalább valami maradjon addig is. Mi gyakran költöztünk télen, ami jobb volt mint nyáron a hõségben cipekedni. És mindig lefényképeztük a nagy eseményt, jó emlék maradt általában. A dobozokra meg ráírtuk hova tegyék és aztán így gyorsabban ment az elrendezkedés. Én villámgyorsan szoktam elintézni a konyhát, fürdõszobát stb. ami az enyém, a férjemnek néha hónapokba telik mire minden a helyére kerül, ezért hogy ne legyen kupi az õ dobozai egy félreesõ sarokba kerültek. Bár most egy-két évig még maradunk a fenekünkön - igazi vándor népség vagyunk - a legközelebbi költözést remélem már nem kell egyik napról a másikra elrendezni.

Andysj!

Most kipróbáltam a babánál a teljes jóga légzést és hasi légzést - ez állítólag nyugtat - és bejött. De ha igazi örökmozgó babád van lehet, hogy ez sem segít - az alap vérmérsékletet a génjeinkben hordozzuk.

Bubu
bubu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?