Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Próba!
Már megint sz@rakodik a babanetKép
Eltüntek topikok.
Még azt sem tudom, hogy ezt az üzit elküldi-e.

Nagyon Köszönöm a névnapi gratulációkatKép
Nem azért írtam, hogy felköszöntsetekKép
Szóval én hiába küldtem képeslapot?
Annamami, nem kaptad meg?
Anna vagy? Vagy nem jól tudom?
Szerintem rossz E-mail címre küldtemKép
Sajna újra let telepítve a gépem és nem mindenkiére emlékszem fejbőlKép
Valaki biztos örülKép

Anikó merre jár?

Olyan gáz, hogy nem tudom mindenkinek a keresztnevét. Nem szeretném, hogy bunkónak tartsatok. Bocsi, ha lehagyok valakit.

Mosás:
Még annyitszeretnék a mosással kapcsolatban, hogy az odáig rendben van, hogy alaposan kimosom. De az mindegy, hogy hol szárítom? A vasaló fertőtleníti vagy nem?
Mert ilyen jó időben az erkélyre teregetek és 1-2 óra alatt megszárad.

Megyek, mert telezabáltam magam és alig tudok mozogniKép

Puszi!
Sziasztok!
Angelani
33+6

Kép
angelani

And, üdv közöttünk. Olyan fura, hogy valaki a babanet nélkül is végig tudja csinálni a terhességétKép Én most el sem tudom képzelni milyen lett volna, ha nem jövök ide minden nap. Nyűgök, bajok, örömök, kérdések stb. Aztán persze ha nem lenne internetünk akkor valószínűleg akkor is valahogy végigcsináltam volnaKép
Angelani, a Jóistenke éltessen nagyon sokáig névnapod alkalmából!!!!!!! Ezt a kis édes porontyot csak Neked küldömKép

Kép

Tegnap kész lettünk nagyjából a fűnyírással, de megfogadtam, hogy ez volt az utolsó nap, hogy ilyen mértékű fizikai munkát végeztem. Így is aggódtam, nehogy valami baj legyen. Hála a Jóistennek minden rendben, úgyhogy többet nem kísértem a sorsot.

Már nem is írom, hogy a párom megint eltűnt valahovaKép Most nem is tudom hol van, és a mobilján sem lehet elérni, úgyhogy azt hiszem nekem fel kell készülnöm arra is, hogy ha őt nem érem el, akkor ki visz majd el szülniKép

Hogy amit mi kívánunk az biztos jó a babának. Cáfolom!!!! Jó, hogy ez egy nagyon szélsőséges eset, de én még mindig megőrülök egy szál cigiért. És az nem tesz jót neki. Persze most már kibírom, ha eddig ment, akkor nem adom fel, pedig már egyre többen mondják, hogy egy száltól nem lenne semmi baja, és utána hátha nem kívánnám. De mivel megfogadtam, hogy nem gyújtok rá, így betartom. És persze még végig a szoptatás alatt. Utána meg remélem hogy már tényleg nem fogom kívánniKép

Csütörtökön megyek a dokihoz!! Már annyira várom. Végre megint láthatom. Ha jól emlékszem Benianyu Te meg másnap, tehát pénteken mész. Gondolom már te is várod nagyon. És akkor összehasonlíthatjuk az eredményeket.

Éhes vagyok nagyon, azt hiszem nem várom meg az Uramat, főleg hogy ki tudja mikor jön.

Szóval eszem, de aztán jövök visszaKép

Hari 29+3

Kép
Kép
hari

Visszajöttem, de mivel sehol senki, így megyek pihizni.
További szép napot mindenkinekKép

Kép
Kép
hari

Nyúlné!KépKépKép

Ahogy ígértem, addig izgattad a fantáziámat a marcipántortával, amíg fel nem hívtam apát, hogy hazafele ugyan legyen már oly kedves és hozzon a cukiból nekem egy szeletetKépKépKép
(Na ennyit arról, hogy én mostmár nagyon figyelek a súlyomraKépKépKép)
Nagyon fini voltKépKépKép

Dori!
Megkérnélek hogy segíts nekem költözéskorKépKépKép
Nem kell nehezeket cipelni, csak néhány 6 darabos pohárkészeltetKépKépKép,egy két kristálytálkát amit ki nem állok és itt már megbeszéltünk a lányokkal, hogy legjobb lenne ha véletlenül elkallódnának vagy "balesetet szenvednének"..
Na? Vállalod???KépKépKépKép

Hari!
Azért ne fesd az ördögöt a falra!
Most még tán nem akarsz szülni, ugye???
Szerintem mire itt az idő a párod sem fog eltünedezni nyomtalanulKépKépKép

And!

Üdv itt nálunk!Tényleg nem tudom merre kószáltál eddigKépKépKép, na de lényeg hogy itt vagy!
És ne izgulj, semmiről nem késtél le te sem, bár abban Rókicának igaza van, hogy bizony a 3. trimeszterben(meg 38 fokban) bevásárolni nem lesz egyszerű!
Tessék csomagolni 3 napi hidegélelmetKép, magnéziumtablettát, sok-sok ásványvizet, ha nekiindulsz...KépKépKép, mert bizony annyi helyre mehetsz, és olyan sok szép dolog van(persze jó árakon), hogy garantáltan bolyonghatsz hetekigKépKépKép

Lányok!ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚGY ÚTÁLOM EZT A NYAVALYÁS TANTÁRGYAT!EGÉSZ NAP ITTHON GUBBASZTOK, ALIG TUDOM BELEVERNI A FAFEJEMBE EZT A SZARSÁGOT, ALIG HALADOK......SZERINTEM JOBB HA EGYBÕL PÓTVIZSGACSEKKET KÉREKKépKép

Megann 33+2

Kép

Kép
megann

And
én vagyok a PennaKép de csak nagyon ritkásan vagyok, mert épp eladtuk a kecót a fejünk felől, házat veszünk, és költözünk...Gondoltam csak simán szülni az uncsi, inkább a nyakamba veszek még egy hurcolkodást.Jó móka leszKép.Úgy nézd a tábliban az időpontomat, hogy nov 1-ig innen mennünk kell. Szülni viszont innen kéne, mert a Máv ide 10 perc, Taksonyból (ahova költözünk) meg 1 óra.
A tábla meg itt van, adataidat meg az utsó mensit lődd ide: melvira@freemail.hu és akkor bekerülsz. Heti 1x azért felteszem.
üdv
p 31+00
ui: csajok, olvasgatok ám, nézem, kivel-mi van, de mire reagálnék, hatan megteszik előttem. De azért a Nagy Testvér a háttérből figyel!!Kép

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Baba/ pocak kora
Zsófy Első baba 2005.08.06 Lilla Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 36 hét + 6 nap
Aniko47 5 éves bátyó van 2005.08.10 37 hét + 6 nap
Szmercsa Első baba 2005.08.07 Bátor? Szt. János 25 év / Budakalász 37 hét + 1 nap
Csillám Első baba 2005.08.20 Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 36 hét + 4 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 2005.08.20 Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 35 hét + 6 nap
Falina Első baba 2005.08.26 Noémi Jázmin? Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 35 hét + 4 nap
Vrucsincá Első baba 2005.08.26 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 35 hét + 4 nap
Rokica Első baba 2005.08.30 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 35 hét + 3 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. 2005.08.30 Benjámin Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 35 hét + 3 nap
Baba76 Első baba 2005.09.01 Margit Kórház 29 év / Dunakeszi 34 hét + 5 nap
Pocika Első baba 2005.09.02 New Orleans 29év / New Orleans 34 hét + 4 nap
Popoka Első baba 2005.09.05 Győr 29 év / Győr 34 hét + 1 nap
Kismama2004 Első baba 2005.09.08 Réka vagy Gábor Veszprémi 30év / Veszprém 33 hét + 6 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 2005.09.08 SOTE II. 28év / Bp XVII. 33 hét + 5 nap
Angelani Első baba 2005.09.10 Erhard Szt. István 28 év / Újpest 33 hét + 5 nap
Minimi Első baba 2005.09.11 27 év 33 hét + 3 nap
Megann Első baba 2005.09.11 Léna Szt. István 26év / Budapest 33 hét + 3 nap
Mea Első baba 2005.09.12 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 33 hét + 2 nap
Prüntyi Első baba 2005.09.14 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 32 hét + 6 nap
Vukkocska Első baba 2005.09.14 Uzsoki 29 év / Zugló 34 hét + 4 nap
Gviki Első baba 2005.09.15 Zsanett Szt. István 28 év / Bp XVII 32 hét + 4 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 2005.09.15 Szt. István 30 év 32 hét + 5 nap
Bodza Első baba 2005.09.15 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 32 hét + 1 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 2005.09.16 Csenge Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 32 hét + 4 nap
Lucretia Első baba 2005.09.20 Bence SOTE I. 25 év 32 hét + 1 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 2005.09.24 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 31 hét + 3 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 2005.09.25 Szent István 40 év / XX.ker 31 hét + 3 nap
Tmarie Első baba 2005.09.25 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 31 hét + 2 nap
Dudukly Első baba 2005.09.27 MÁV 34 év / Isaszeg 31 hét + 0 nap
Penna Kevin 2003.06.13 2005.09.27 Tamara MÁV 31év / Újpest 31 hét + 0 nap
Nyúlné Első baba 2005.10.03 Péterfy 30 hét + 1 nap
Pipacsvirág Első baba 2005.09.25 Kaposvári 27 év / Kaposvár 31 hét + 2 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 2005.10.04 MÁV 32év / Bp XX. 30 hét + 0 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 2005.10.06 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 29 hét + 5 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp 30 hét + 1 nap
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 30 hét + 1 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 29 hét + 2 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 29 hét + 1 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Anna Katalin Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 28 hét + 5 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 Bp vagy Algír 25év / Algír és Bp 28 hét + 4 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 26 hét + 6 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év 24 hét + 2 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 22 hét + 0 nap
</pre>
penna

hm...most nézem a tábla eleje kicsit kusza, majd rendbefésülöm a következő alkalomra, jó?
p
penna

Sziasztok!

Nálam még mindig rossz a babanetKép
Csak a visszakeresett linken keresztül jutottam beKép

And!
Bocsi, üdv közöttünkKép
Nem akartam bunkónak látszani, de még azt sem tudtam, hogy elküldi-e az üzimet.

Penna!
Köszi a táblitKép

Hari!
Nagyon Édes vagy!
Köszönöm!Kép
Viszont mondanék én neked valamit!
A többiek ne figyeljenekKép
Amikor a barátnőm volt terhes, akkor is és most is erős dohányos volt. Õ a Nyírőbe szült, ott volt az orvosa. Õ megmondta, hogy nem tud leszokni a dohányzásról. Kapott valami nikotinoldó tablettát és a doki azt mondta, hogy naponta max 5-10szálat engedélyez.
Az orvosok nem szeretik ajánlgatni ezeket a tablettákat, mert inkább azt szeretnék ha minden kismama leszokna.
Azért engedélyezte, mert köztudott, hogy a nikotin, kátrány legalább 6 hónap mire kiürül a szervezetből. Tehát a tervezett terhesség előtt kellene leszokni legalább fél évvel. Mire kiürül a szerveztből, adigra a baba már jócskán kifejlődött. Viszont!!! A babaára sokkal ártalmasabb az állandó stressz, hogy nagyon kívánod és nem gyújtasz rá. Én NEM NEM NEM akarlak ösztönözni, ha már eddig kibírtad. De tényleg 1-2 szál cigi nem árt meg neki. Ennyi erővel nem ehetnénk meg semmit és még levegőt sem vehetnénk. A párod meg mdohányzik, ugye?
Nem az orrod alá szokott füstölni? Na az sokkal ártalmasabbKép
Ismétlem! NEM KELL DOHÁNYOZNI! Annak örülök, hogy kibírtad, de én nem vetlek meg azért sem, ha egy-egy szál cigit elszívsz. Szerintem ha most gyújtanál rá, nem is tudád elszívni úgy megszédülnél. De ne próbáld kiKép
JA! Egyébként ezért is engedik a pilótáknak a dohányzást. Mert a stressz, több bajt okozhat és ugye ott több ember élete van a kezükbe.

Na elég mára az okoskodásból!

Megyek tusolokKép
Pusszanccs!
Angelani
33+5 (már magam sem tudom)

Kép
angelani

Sziasztok!

Sikerült végigolvasnom a mai termést!
Próbáltam írni is ,de eddíg nem engedettKép
Már el is felejtettem ,milyen bosszantó is tud lenni ez a babanetKép

Szóval: Ma én is voltam az első ctg-n.
A doki szerint nagyon jól érzi magát Dávidka a hasambanKép
Egy hét múlval kell újra mennem!
Ha beindulnak a fájások , akkor pedig a kórházba- és hívni a dokit!! Jujjjjj. Már itt tartok...
El sem hiszemKép

Nekem is Graco babakocsim van. A megatoysban vettem kuponakcióval júniusban. 110.000 helyett adták 70.000-ért. Ahhoz volt lábzsák is.( Bár ennyi pénzért ,szerintem lehet is)
Van hozzá még autós bébihordó+ mózeskosár

A fogyásról csak annyit:,hogy ha éhes vagyok ugyanúgy eszek mint régen.Csak talán kevesebb fér belém.
A másik érdekesség , hogy KILÓ! számra rágcsálom a jégkockát!! Ez egyszercsak jött nálamKép
Telepakolom a poharat (korsót) arra öntöm az ásványvizet. Gyorsan megiszom ,hogy nehogy elolvadjon a jegem,aztán elkezdem rágcsálniKépKép
Így elmaradt a fagyi is az étrendemből.
A férjem meg hüledezik ,hogy nem fájdul meg a torkomKépKép

Ha valakit vígasztal: én is kétbalkezes lettemKép
Mindent leejtek, leeszem-leiszom magam stb...KépKép

A vizesedésem megmaradt, de talán nem olyan durva mint az elejénKép
Főleg a nagy melegben dagadok megKépKépKépmint a kelt tésztaKépKép

AnnákKép - Anikók Kép

BOLDOG NÉVNAPOTKépKép

Csilla
csillam

Itt egy kép a mi kiságyunkrólKép

Kép
csillam

Angelani, Hari,

Nem tudom a kátránnyal mi van, de én már láttam olyan filmet, ahol mutatták ultrahangon mit csinál a baba mikor anyuka dohányzott, és látszott, hogy mig rágyújtás előtt tökre ficánkolt, rágyújtás alatt abszolút lelassult... a mozgása is, a szivverése is. Nem kapott levegőt!!! Szivszoritó látvány volt.

A dohányzásban nemcsak a kátrány meg a nikotin a káros (sőt, a nikotin maga nem káros, csak függőséget okoz), hanem az, hogy megvonod magadtól meg terhesség alatt a babától is az oxigént!!!

Remélem senkinek nem jut eszébe dohányozni terhesen...

Párom egyébként fiatalabb korában komoly drogos volt, kipróbált a heroinon kivül szinte mindent. Azt mondja, MESSZE a legnehezebb a cigiről való leszokás volt. Õ is még mindig kivánja, pedig már két éve nem gyújtott rá a kedvemért.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Angelani, tök ari vagy, hogy ennyit foglalkoztál a cigis gondommalKép És bár Rokicának tök igaza van sok dologban, azért én úgy gondolom, hogy ha mondjuk heti 1-2 szálat elszív egy terhes nő, attól még a babának nem lesz semmi baja. Főleg mostanság szerintem többet ártok egy belvárosi sétával neki, mint egy szál cigivel. Az, hogy a párom dohányzik, az valóban ártalmas lehet a baba számára is, de ez ellen nem tudok mit tenni. Talán pont ezért, meg sok más dolog miatt amit most nem akarok részletezni, még az elején, mikor a doki mondta, hogy majd a 12. heti UH-nál már "biztosabb" hogy megmarad-e a baba, szóval akkor megfogadtam, hogy nem gyújtok rá, csak ne legyen semmi baja a babának. Úgyhogy jobban félek a lelkiismeretfurdalástól amit éreznék, mint az ártalmaktólKép Volt már hogy álmomban rágyújtottam, és iszonyatosan rosszul éreztem magam lelkileg egész nap, pedig hát nem is "vétettem" igazából, csak álmomban. Szóval Angelani, neked köszi a megnyugtatás, Rokica neked ígérem hogy nem gyújtok ráKép De főleg a babócámnak fogadtam meg, hogy nem teszem, úgyhogy nem is fogom. Csak azért eszembe jut néha. Meg csúnya mód tervezgetem, hogy ha már nem fogok szoptatni és még mindig kívánom a cigit, akkor azért lehet hogy hetente 1-2 szállal el fogom magam kényeztetni, de csak az udvaron.
Na mindegy, ez még nagyon soká lesz remélem. Szeretném minél tovább szoptatni a babám, és lehet hogy közben jön a tesó is és akkor aztán évek telnek el a köv. szál cigimigKép
Én amúgy nem hiszem, hogy egy igazi dohányos le tud szokni igazából a cigarettáról. Max. nem gyújt rá többet, de leszokni szerintem nem lehet róla. Anyukám szegény kb. 30 éve nem dohányzik, előtte is keveset szívott, de még a mai napig van, hogy szeretne rágyújtani... De ő szegénykém nagyobb fogadalmat tett mint én, ő egy nagy betegség alatt "örökös nemdohányzást" fogadott meg, és ő is olyan mint én, hogy amit megfogadott azt betartja. (Csak én rövidebb távú fogadalmakat teszek emiatt, meg szoktam kiskapukat is hagyniKép)

Megann, természetesen még nem szeretnék szülni, bár néha eszembe jut éjszakánként hogy milyen jó lenne már túl lenni rajtaKép De most is történhet akár mi, egyre közelebb az idő és különben is. Nagyon nem szeretem, ha elmegy a párom és nem tudom őt elérni. Nekem mániám, hogy iszonyú pontos vagyok, megbízható, és főleg kiszámítható a fontos dolgokban. Õ meg maga a rejtélyek embere. És ehhez ragaszkodik is. Szereti, ha olyan utakon járhat amiről senki nem tudKép Hiába, különbözőek vagyunk. De nem tudom megszokni. Utálom, mikor pl. csengetnek, kimegy és órák múlva sincs sehol, a telefonját itthon hagyja és akkor találja ki az ember, hogy hova lett. Persze magyarázat mindig van, de attól én még ideges leszekKép
Na mindegy. Mikor jön a szülés ideje, nem akarok ezen is idegeskedni, lesz elég bajom akkor.

Hari 29+3

Kép
Kép
hari

Bocsi, kicsit hosszúra sikeredtemKép

Kép
Kép
hari

Csillam, tök jó az ágyKép Úgy irigylem, aki már nézegetheti így a babacuccokat. Nekem az ágy még össze sincs szerelve, le van fóliázva, a ruhák meg egy nagy faládikóban vannak, és csak úgy tudom nézegetni, ha kipakolom, de akkor sose akar visszaférniKép Olyan jó lenne már mosni őket, meg vasalgatni, pedig én nagyon utálok vasalniKép De azt hiszem ezeket azért más érzéssel fogom "megdolgozni". Meg a kiságyát is úgy berendezném már. Na mindegy, annak is eljön majd az ideje.

Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Angelani! Boldog névnapot kívánok!

Biocucc: Ha akarnék sem tudnék mindenből biot venni, mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy itt nemhogy biopiac nincs, de csak egyetlen egy biobolt létezik, nem túl nagy kínálattal. Egyébként pedig agrármérnökként én is tisztában vagyok azzal, hogy amit bionak adnak el, az sem az.

Dohányzással kapcsolatban a párom is ugyanazt mondta, mint a Rokica párja, hogy arról talán a legnehezebb leszokni. Sikerült lefogynia 20 kilót úgy hogy leszokott az eszetlen zabálásról, és sportol, már egyáltalán nem iszik alkoholt, viszont a cigiről képtelen leszokni. Szerencsére végtelenül tiszteletben tartja azt, hogy én a cigi szagát sem bírom elviselni. Sem a lakásban nem dohányzik, sem a közelemben, ha szabadban vagyunk. Cserébe én pedig nem cseszegetem azzal, hogy szokjon le.

Ma voltunk UH-on. Jó kép már nem készült, mivel már nem fér bele egy képbe a babó, és szokásához híven a keze az arcocskája előtt volt. De legalább láttuk, hogy jól elvan odabenn Kép 2510 gramm.
A dokim augusztus 8-19-ig nászúton lesz, úgyhogy megbeszéltem Olivérrel, hogy ne akkor akaródzon kibújni. Nem szeretnék másnál szülni. Remélem jó kis baba lesz, és szót fogad Kép

Ildi 35+4

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Jajj lányok!
Teljesen félreértettetek!
Én nem azt írtam, hogy a dohányzás nem káros és, hogy Hari gyújtson rá!
Én sem akarom megölni a babát!
Dehogy erről van szó. Írtam nagy betűkkel, hogy Nem kell dohányozni. Egyébként a nagymamám végig dohányzott a terhességei alatt, az anyukám szintén. Az unokanővérem mind a három fiánál és még most is. A barátnőim többsége is végig dohányzott és még most is. Nekem nem a dohányzástól lett bajom, hanem a köldökzsinórtól és az örökletes dolgoktól. Az alkohol és a drog többet árt. Az egyoldalú táplálkozás vagy ugyanazon ital (nem szeszes) fogyasztása szintén ártalmas. Tehát majdnem burokban kellene lennünkKép
Én is lemondtam a dohányzásról. De valóban leszokni nem lehet, csak nem rágyújtani.
Most tettem le másodszorra a cigit. Úgy néz ki, hogy a hátralévő életemben kibírom, de ha valami történik a párommal, vagy elhagy, akkor soha többet senkiért le nem teszem. Tuti újból rágyújtok. Mert tulajdonképpen mindkétszer a férjeim vettek rá.
Bár babát is szerettem volna és ez is ösztönzött.
De nekünk Erhard lesz az egyetlen gyermekünk. Én sem terverzek többet, még akkor sem, ha a párom elhagy. De az biztos, hogy amíg szoptatok, bármi történjen is, nem gyújtanék rá.
Viszont jobban utálom az alkoholistákat mint a dohányosokat. Pedig most már engem is zavar a füst.

De erről egy egész regényt lehetne írni.
Csak azt szerettem volna kihozni az egészből, hogy Természetesen én sem tartom jó ötletnek és senkit sem bíztatnék dohányzásra, de nem vetem meg érte a másikat. Az Õ döntése. Ezért én még nem utálom és lehet akár később sokkal jobb anya nálam.

Csillám!
Nagyon szép a bababútor!
GratulaKép

Vrucsincá!
De édi, már jó nagy a babóKép
A kicsi Olivér biztos kibírja anyuci finom, meleg pocijábanKép
Köszönöm neked is a névnapi jókívánságotKép

Na megyek aludni, mert hulla vagyok.
Álmodjatok szépeket!
Puszi!
Sziasztok!
Angelani
33+5 (azt hiszem ez a jó)

Kép

Kép
angelani

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés, mert már marha késő van!
Párom csak most rakta össze a gépet, ezért nem tudtam eddig jelentkezni Kép Kicsit bővítjük a memóriáját, már nagyon ráfért! És hamarosan, ha lesz időnk vacakolni, akkor indul az ADSL!!!

Annák, Anikók, én is boldog névnapot kívánok Nektek, bár kicsit lemaradtam, elmúlt éjfél.

Csillám, örülök, hogy előkerültél! És szupi a szoba! Én is szívesen nézegetném már a bölcsőt, de húgom kislánya még nem nőtte ki, nekünk meg még ráér Kép
Viszont elhoztam a kinőtt ruhákat,annyi, hogy hármasikrekre is elég lenne, és a babakocsi is itt van végre! A ruhákat ma kimostam, és pont az jutott eszembe, Angelani, hogy Balázs ruháit még nem tettem ki az erkélyre száradni a Rózsa utcában, mert nagyon mocskosnak gondoltam a levegőt, de itt az új lakásban már úgy érzem, nyugodtan megtehetem.
Láttam, hogy felmerült a hálózsák-téma, én nem is igazán emlékeztem, miben aludt Balázs,de most, hogy látom a ruhákat, rájöttem, hogy angolpólyáztunk, nem hálózsák volt. Az később lett. Viszont hűvösebb napokon takaró is volt. Mindenki másképp csinálja...

A lábzsák valóban a babakocsi tartozéka, a másik, amibe a gyerek kerül, az a bundazsák, nem?

Hari Kép Röhej, de néha én is úgy rágyújtanék! Pedig rég nem cigizek, és akkor is csak napi 1-2 szálat szívtam, amikor cigiztem. Persze nem fogok épp most rágyújtani! De azt én is hallottam, hogy vannak dokik, akik idegesség ellen inkább elküldik a kismamát rágyújtani... Ha eddig kibírtad, most már bírd tovább, a terhesség utolsó harmadában a legfontosabb a babának, hogy elegendő oxigénhez jusson!!!
Az, hogy csak egészségeset kívánunk, nálam sem jött be: Terhességem előtt én is Norbiztam, jó is volt. Aztán terhes lettem, és hamarosan feladtam, mert egyszerűen képtelen voltam egy csomó egészséges, "engedélyezett" kaját megenni.Addig pl. magam sütöttem a tk. kenyeret, attól kezdve csak a fehér csúszott le...

Na befogom, csak nem bírok rövid lenni!

Jó éjt mindenkinek!

Judit 30+1
jucc

Penna,
aranyos vagy kicseréltél minket Ildivel a tábliban! Most vettem észre. Kép Nem kellett volna ám! ;)

Szmercsa,
az hogy latex vagy szilikoncumi már engem is foglalkoztat egy ideje, mert vmelyikről anno én is hallottam, h. mérgező, de persze mikor venni akartam, elfelejtettem melyik a tuti. A napokban akartam kérdezni én is épp. Jól látom, hogy még nem kaptál választ a kérdésre? Ha mégis, írd meg nekem címezve újra légyszi'. Köszönöm!

Hálóing még1x utoljára:
Most már látom sajnos, h. a védőnöm abszolút nem hajlandó haladni a korral. Ezt mondjuk eddig is vágtam. Még azt sem tudja, h. manapság nem divat már a kórteremben kukkolni??? Inkább nem kommentálnám a dolgot.

Biopiac:
Bárcsak az iparosodás előtt születhettem volna...
Múltkor olvastam egy honlapot, miszerint a site gazdájáé a legnagyobb biokertészet Mo.-n, ő a legnagyobb beszállító állítólag. Minden szép és jól hangzott, csak a végén volt egy nüansznyi bibi, ez a kertészet Százhalombatta gyárkéményei (hm, csak nem az olajfinomítóra gondol :/ ?) közelében van. Hmmm... No komment.

Idézet a site-ról: "Gyönyörű környezetben, más tábláktól jól elkülönülten termelhetjük biotermékeinket. Egyetlen veszélyforrás Százhalombatta gyárkéményei. Szerencsénkre nem a fő szél irányban helyezkedünk el."

Még szerencse, csak a mellék szélirányban? Kép

Eldugulok.
Falina 35+5
falina

Mégsem, mert kifelejtettem már megint vmit, köszönhetően a terhességi feledékenységnek, no meg az írásra szánt éjjeli időpontnak.

Volt (/van?) köztünk egy kismami, aki nagyon messze él a kispapától és azt írta anno, hogy esély sincs az együttélésre közös lakásban, de ő így is nagyon szeretné a babát felnevelni, akár egyedül is.
Szánom-bánom, de a névre már nem emlékszem. 1-2 hete szeretnék már rákérdezni, hogy tudunk-e róla vmit, vajon hogyan alakult az élete, jól van-e stb.
Ha itt vagy azóta is köztünk, akkor ne haragudj, hogy nem emlékszem a nevedre!

Falina
falina

Sziasztok!

Utólag is, Angelani, Annamami, nagyon boldog névnapot!

Biocucccok: Sajnos tényleg nem lehet mindent kiszűrni, de a méreganyag a műtrágyákból, és bizonyos permetezőszerekből kerül a növénybe. Nem tudom, mennyire ellenőrzik a biogazdálkodásokat, de az éjszakai permetezés lebukna egy ellenőrzéskor. És tényleg vannak szerek, amikkel lehet biogazdálkodásokban permetezni, pl. réztartalmúak, ezekből már nem marad annyi, mire elfogyasztjuk, hogy mérgező legyen. ( A réz nyomelem)

And!

Légy üdvözölve köztünk! Az túlzás, hogy mindenki ugrásra készen van, mi például még vissza se kaptuk a kölcsönadott babaruhákat, így ki se mostuk, vasaltuk.

Csillam!

Szépek a bababútorok!

Ti milyen hálóinget vettetek? Végig gombosat? Mert Gergőnél azt hittem, elég néhány gomb elöl, de nem, pedig igazánem vagyok nagymellű. Kép

Zsóf
29+6

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok,
ezt még le akartam írni tegnap pizsi ügyben:
én csaszis voltam elsőre. Namármost ott nagy kötés a pocidon, rossz helyen van a gatya dereka. Eleve a wc-re ülni nehéz, nemhogy leülni, lábat felhúzni, lehajolni és úgy tornázni a pizsamagatyával...ugyanezt wc-zésnél...
Én se szeretem a hálóinget, szívesebben lennék pl egy szabadidőcuccban, az ember mégiscsak jobban érzi magát ha jönnek a látogatók. Talán kivitelezhető normál szülésnél a pizsi, de ha neadjisten csaszi lesz belőle...
(A 12-24 órás fekvésről csaszi után, a mosdatásról, katéterezésről már nem is beszélek, ott tuti kivitelezhetetlen.)

Éjjel jött az sms, hogy felvettek az Államigazgatásira. Szülni, és tanulni még okés, de pluszba felújítani-költözni...asszem kicsit túlvállaltam magam.Kép

üdv
p 31+1
penna

Penna!

Gratulálok a felvételidhez!
Nagyon ügyi vagy!Mi diákok tartsunk összeKépKép

Hari-Angelani!

Bocsánat de ehhez a cigitémához muszáj hozzáfűznöm egy két dolgot, de ez csak az ÉN VÉLEMÉNYEM!!!!

1. A LEGELVETEMÜLTEBB DOLOG KISBABA-VÁRÁS KÖZBEN DOHÁNYOZNI,PIÁLNI,DROGOZNI!
Én személy szerint abban a percben elvenném annak az embernek a kisbabáját, aki ezt csinálja, miközben terhes.
HOGY GONDOLJA, HOGY JOGA VAN MÉRGEZNI EGY VÉDTELEN, IMMUNRENDSZER NÉLKÜLI KIS LÉNYT!
Sokan küzdenek hogy lehessen babájuk, valaki meg ennyire nem tiszteli a saját gyerekét!
Bocsánat, de én fel vagyok háborodva!

És sajnos hasonló módon cselekednék, és vélekedem a saját tesómról is, aki nagy buzgalommal meséli, hogy: amikor ő a kisebbik fiával feszt dohányzottKépKépKép, és szülésre került a sor, a szülésnők mondták a végén neki, hogyha anyuka nem nyomja ki a következőre, akkor MEGFULLAD a baba, mert annyi oxigén se maradt már a babának a végére, hogy egy hangyának elég legyen!KépKépKépKépKép(szerencsére nem lett bajKép)
RÓKICÁNAK TELJESEN IGAZA VAN!!!
ÍGY DOHÁNYOZZON MINDNEKI, (JA ÉS LÁTVÁNYNAK SEM UTOLSÓ EGY DOHÁNYZÓ NAGYHASÚ KISMAMAKépKépKép)

Na jó....bocsi tényleg, mert felhúztam magam(nem rajtad AngelaniKép, csak a témán, meg a tesómon,(akit legszívesebben felpofoznék)....majd jövök délután, addig lenyugszom

Megann 33+3

Kép

Kép
megann

Halihó!

Üdv a koránkelőknekKép

Angelani,
a vasalás valóban fertőtlenít, és ha nem használsz öblítőt, puhítja a ruhákat, pelusokat.

Bocsesz, nem tudom, már melyikőtök írt cumiügyben:
nos, a latex nem mérgező, én elővettem a leírást a NUK cuminkhoz. Azt írja, hogy természetes kaucsukból állítják elő, ezért allergiát okozHAT. Viszont az meg vastag betűvel ki van emelve,(mivel a NUKnak is van szilikoncumija)hogy ha repedések vagy harapásnyomok keletkeznek rajta, azonnal ki kell cserélni, mert lenyelheti a részeit a baba. Na most megint legyünk okosak, ugye?Kép
Mindenesetre a NUK cumisüvegeket latexxel árulják, mi azt vettünk, olcsóbb, mint az AVENT és a védőnéni szerint ugyanolyan jó. (pártolom a német minőséget amúgy isKépHa nem jön be, majd úgy is cserélni kell, akkor veszünk hozzá szilikont.

Pusz
Luc
32
lucretia

Sziasztok, jó reggelt!Kép
A tavaszi babásoktól jöttem (bekukkantok néha Kép)és szeretnék kérdezni vmit, ez most nem babás dolog. Nem baj?

Nyúlné, olvastam, hogy fodrász vagy.Kép Az egyik lánynak nagyon száraz a haja a mi topikunknban. Próbálunk ötleteket adni neki, de mégiscsak Te szakember vagy Kép Van vmi pakolás ami segíthet?
Köszönöm, ha írsz Kép Kép
Sok pihenést kívánok és egészséget mindenkinek! Kép Kép
Vezso
vezso

Hello Lányok!

Még vissza kell olvasnom a tegnapi napot, csak előtte szeretném felajánlani valakinek/valakiknek, ha meg tudtok egyezni az augusztusi Brendon kuponfüzetet. Elég jó akciók vannak. Mi nem vásárolunk előre Kép.
Tegnap megvettem a Baba Magazint, miután egész nap a kocsiban ültünk, elkísértem a férjem. No comment Kép. Az újság fele fizetett promóciós hirdetés, a másik fele pedig arról szól, hogy nagyon fontos szoptatni. Ne értsetek félre, tényleg fontos hangoztatni, de egy 345 forintos újság szóljon már valami másról is. Szóval a kuponfüzet mellé még az újságot is adom.

KépKépKép

Pusz
Benianyu
29+4

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Angelani! Kép

Boldog névnapot kíbánok így nagyon utólag is!! Kép

Davallia!

De csini vagy! Gratula a kislányhoz, az a lényeg, hogy minden rendben van vele.

Benianyu!

Próbáltam kiguberálni a kuponokat, de azért hadd kérdezzek rá, nincs köztük ágynemű? Mert ha van, akkor az engem érdekelne.

Múltkor is kérdeztem nem tudjátok hol lehet venni nem horror áron baldachinos ágyneműt, És nem írt rá senki, pedig ha jól emlékszem vettetek már páran.

Köszi,
Dóri
29+2
Vendég

Megann!

Ha rajtam múlik, újabban tényleg mindent szétzúzok. Kép Megyek pakolászni hozzátok. Kép Kép

Dóri
29+2
Vendég

Dori,
Most látom, hogy nem is jól szkenneltem be. Kép Kép Kép Egy oldal kétszer van, a másik meg hiányzik.
Viszont nincs nálam, hanem otthon.

Van egyfajta ágynemű
Kép

Talán valamivel jobban látszik. Holnap behozom a füzetet az irodába és beszkennelem újra, mert reggel nagyon összecsaptam otthon.

Benianyu

benianyu

Benianyu,

köszi! Kép Engem érdekelne az ágynemű téma továbbra is.

Dóri
Vendég

Annyi a dolgom az irodában, hogy feladtam egy fél órára, inkább visszaolvasok. Ez sokkal izgibb. Úgy sem csinálja meg senki rajtam kívül, ráadásul úgy néz ki, mintha erővel dolgoznék, a klaviatúra nagyon igénybe van véve. Kép

Angelani és Annamami
Utólag is boldog névnapot nektek!

Kép

And,
Üdv tőlem is a csapatban. Kép
Annyira jót nevettem, mikor Hari írta, hogy egyáltalán hogyan lehet végigcsinálni a babavárást babanet nélkül. Milyen igaz!!!

Hari,
Megyek péntek délután UH-ra. Aznap este, vagy másnap reggel jövök az összehasonlítandó adatokkal.

Én is csináltam pocakos képet, le is töltöm majd (ahhoz most nincs pofám) aztán felrakom.

Csillám,
Pont ilyen bútora van Beninek is. Csak a foggantyúja más. Õ már lassan 4 éve nyúzza és egy pici kopáson kívül semmi baja nincs. Érdemes volt sok pénzért megvenni. A kistesó kap majd egy babaágyat, pelenkázó meg van. Kép

Benianyu

benianyu

Dóri,
Ki tudsz ebből silabizálni valamit?

benianyu

Benianyu,

A Baba Magazinról szóló véleményeddel maximálisan egyetértek. Mikor még terhességem elején párom egyszer meglepett vele, mondtam neki, ezt nem érdemes venni, mert alig van benne valami.

Aztán pár hónapja "felfedeztem" illetve mondták, hogy kupon van benne, azóta azért hajlandó vagyok megvenni.

Málnalevéltea és székrekedés:

Aki még mindig esetleg székrekedéssel küzd, melegen ajánlom a málnalevélteát.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ultrahang:

Örülök hogy még más is van rajtam kivül aki megy ultrahangra. A dokim azt mondta, már csak a 37-38. héten lesz bent a rendelőjében egy UH, mi meg akkor elmegyünk a 36. héten megint a Praxisba. Tudom, valószinűleg nem fogunk sokat látni őnagyságából, de már nagyon kiváncsi vagyok, mekkora, milyen súlyú, stb. Jövő szerdán megyünk.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
Én néha megveszem a Kismama újságot. Azt sokkal jobban kedvelem, mert tartalmasabb. De amikor Benit vártam mindent kiolvastam és olyan nagyon sok újat már nem tudok felfedezni. Itt a fórumon úgy is megbeszélünk minden fontos kérdést. Amúgy egy benzinkútnál vettem az újságot, mikor tankoltunk és csak ez az egy babás lap volt.

benianyu

Benianyu,
valami látszik azért. Kép Meg úgyis meg kell azt nézni személyesen. Kép

UH: a hivatalos ultrahangok hogyan is vannak? Én már tök elfeljtettem, a genetikai után van a 30-32.héten? És utána még egy. Vagy tévedek? Akkor ezek szerint nekem még 2 hivatalos lesz, mert múlt héten a 4D-n voltunk.

Dóri
29+2
Vendég

Akkor átadom a kupont. Mélben lelevezhetjük a részleteket. lk318kukachotmailpontcom

Van a 30. héten is. Én arra megyek pénteken. Utána már azt hiszem nincs hivatalosan.

benianyu

Benianyu:

Én is állandóan a Kismamát bújtam... hónapokig. MOst leálltam vele, pedig ott figyel a hálóban szépen dossziéba rendezve az összes Kismama 1997-ig visszamenőleg. Asszem 2002-ig, talán 2001-ig jutottam a visszaolvasásban. Lehet majd egyszer megint előveszem őket, mert eddig a terhességre összpontositottam, és azért a Kismamában van egy csomó hasznos info egészen a gyerek 2-3 éves koráig.

Azért én az új Kismamát mindig megveszem. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Megann!
Ne légy idegesKép
Én sem dohányzom és nem is tartom jó ötletnekKép
Csak leírtam, hogy mi az amiért mégiscsak engedélyezhetik.
Nekünk aztán nehezen jött össze. De én is úgy gondolom, hogy azoktól akik drogoznak és alkoholizálnak el kellene venni a gyereket. De ezt bármelyik korban. Akár már 10éves a gyerek, akár 10 napos.

Lányok!
Úgy néz ki, hogy mégiscsak a szabolcs utcai kórházban fogok szülni.
Állítólag már ott is van 24 órás babás szoba, persze légzésfigyelővel.
De ha sikerülne oda bekerülni, annak nagyon örülnék.
Holnap megyek a párommal oda. Neki vissza kell mennie kontrollra, én addig elmegyek a szülészetre érdeklődniKép

Na megyek mosni babarucikatKép

Ja!
Davallia!
Te is nagyon csini vagyKép
Szép a poci, jól fejlődik a babaKép

További szép napot!
Sziasztok!
Angelani
33+6

Kép
angelani

Kép

benianyu

Benianyu,

mail ment.

Dóri
Vendég

Ejha! Kép Szép nagyra nőtt a Te pocakod is! Kép

Dóri
Vendég

Növesztem Kép Kép Kép

benianyu

Sziasztok!

Benianyu!
Milyen szép pociKép
Csini vagyKép

Angelani

Kép
angelani

Angelani,
Köszi Kép

benianyu

Dóri,
Nem jött át a mél. Kép

benianyu

LK318kukac hotmail pont com-ra küldtem át a mailt. Kép Rossz helyre?

Dóri
Vendég

Dóri,

kisbetüvel talán?

lk318 kukac hotmail pont com

megpróbálod újra?

benianyu

Benianyu,
azzal küldtem, immár másodszorra. Kép
Vendég

Átjött, mindjárt megy válasz. Kép

benianyu

Én is én is még beleférek, a tegnapi névnaposoknak nagyon boldog névnapot kívánok!

Dohányzásra visszatérve még1 picit.
Teljesen kiakadtam júniusban a kórházban, az udvaron jópár finisben lévő kismami szívta azt a mérget! Nem kéne, hogy felbosszantson mások hülyesége, de én is úgy vagyok most ezzel a dologgal, hogy legszívesebben "odalőttem" volna. És még csak nem is sutyiban csinálják, hanem bárki láthatja ezeket, látogatók, orvosok stb.
Nekem is nagyon nehezen jött össze a babó és ugye a várandósságom sem épp idilli, ezeknek (bocs, direkt nem írtam "őket") meg nyilván potyognak sorban a lurkók és fel sem fogják micsoda kárt tesznek a babájukban.

Falina 35+5
falina

Sziasztok!

Nem válaszolt senki a kérdésemre, hogy 60 vagy 90 fokon mossátok a textilpelusokat. Kép

Davallia, Benianyu! Csinik vagytok!

Annák, Anikók! Kicsit megkésve ugyan, de én is boldog névnapot kívánok.
Jucc! Te most szombaton ünnepled? Mert akkor neked is!

Dohányzás: apám mielőtt születtem, leszokott róla egy csúnya gyomorfekély miatt, azóta nála nagyobb ellensége nincs a ciginek, megköveteli, hogy még szabad levegőn se szívja 20 m-es körzetében senki. Szóval ő tényleg leszokott róla, nem kívánja, sőt undorodik tőle.

Anyu hozott föl nekem tegnap őszibarackot meg kovászos uborkát vonattal. Tök rendes tőle. Nagyon finom barackjaink vannak (homokon termett óriási barackok, amiből 4 db egy kiló)!

Majd még ragálok másra is, de most megyek.

Bodza 32+6

Kép

Kép

Kép
bodza

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?