Új privát üzeneted érkezett!

Sjmoni,
De jó, hogy bejelentkeztél, én úgy hiányollak benneteket magam elõl. Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon drukkolok, hogy a kicsid végre megbarátkozzon a gondolattal, hogy a mami pociján kívül sem olyan borzasztó ez a világ. Kép Minél elõbb kívánok neked egy gyors rakétabébit. Vigyázz magatokra és drukkolok, hogy ne jelentkezz be holnap, de csak azért mert már babázol. A szülés-story-t persze nagyon várjuk. Hajrá Móni!!!!!!

Én mára vissza, azaz hazavonulok.
Szaszkó,
Zuzu
Zuzu

Nagy-nagy gratuláció Erikának és Catnetnek!!!

Lányok! Feltûnt, hogy az utolsó 4 baba 55 cm? Kép

SjMóni! Hajrá!

Kata007, vigyázz magadara és pihenj, mert megérdemled! Kép

Puszi mindenkinek és kitartás! Kép Kép Kép

Menta
menta

Nyuszi!

Nekem tanácsolták, hogy ha bármi indokolja csináltassam meg, mert 35 vagyok, és ettöl a kortól tanácsos. Viszont semmi nem indokolta, UH-on minden ok volt, AFP, HCG, Sp jó volt, tehát nem javasolta a genetikus. Ezt mindenkinek magának kell eldönteni, hogy akarja-e vagy sem, de szerintem ha minden eredményed jó, akkor semmi értelme. Ismerek egy kismamát, aki nemrég csináltatta meg, és el is vetélt.

Kata
Kata007

Zuzu!

Az unokahugom babája pedig kimondottan a bal oldalt szereti. Vagyis nem hiszem, hogy több helye lenne jobb oldalt. Viszont nekem is este reggel, vagy ha bármikor pihenek akkor rögtön a jobb oldalra vándorol. Napközben egész jól elvan középen... Kép Mellesleg nekem azt mondták, hogy a jobb oldalas babák fiúk. Hát nekem 1000 %-ra mondták tegnap a kislányt. Kép

SJMóni!

Én is gondoltam rád, amikor dobtam a táblázatot, de meg mertem volna esküdni, hogy már babázol, de nincs neted, nem tudsz jelentkezni. Hát így viszont gözerövel szurkolok Nektek. Könnyü, gyors szülést, és egy egészséges babucit kívánok! Kép

Menta!

Köszönöm, és ígérem pihizek! Hogy van a kis hajasbabád? Milyen anyukának lenni?????? Kép

Kata
Kata007

Catnet!
Gratula Rolandhoz! Jo egeszseget es sok tejcsit!

Erika!
Neked is gratula Stella-hoz! Jo egeszseget es sok tejcsit!

Blinczi!
Remeljuk minden rendben lesz a korhazba jutasoddal. A baratnom taxival ment, neki semmi gondja nem volt belole, en anno mentovel mentem, mivel elfolyt a magzatvizem es ugye olyankor nagyobb a fertozes veszely. Az orvos is azt javasolta, hogy ha a magzatviz elfolyik akkor a mento a legjobb megoldas. Amugy meg a taxis is jo. Latod nem konnyu donteni. Probalj beszelni a babocaval, hogy akkor jojjon mikor az apuci otthon van. En is ezt probalom tenni.

Sjmoni!
Te meg egyben? Mar azt hittem, hogy otthon babazol es nincs idod irni. Szoritok, hogy gondolja meg magat a baboca es jojjon minnel elobb.

Kata007!
Izgulni?! Persze, hogy izgulok, foleg az idopont miatt. Szeretnem, ha a ferjem velem lehetne a szules alatt. De ez azt jelenti, hogy a 38. heten nem szulhetek. Ugyanis a barataink mar jo elore lefoglaltak utazasokat a tavaszi szunetre. Hiaba van itt sok baratom, ha mind utazik. A csalad meg termeszetesen 11.000 km-re. Ha mondjuk marcius 18.-a utan jonne az tokeletes lenne, igy lenne aki vigyazna a lanyomra. Babysitter-re nem akarom bizni, jobb ha ismerosokkel van. Ha meg is ugy dont a picur, hogy a 38. heten akar szuletni, akkor apuci a tesoval kint fogja vegigizgulni a suzlest.
Orulok, hogy hasznal a pihenes, pihizz tovabbra is!

Tegnap voltam dokinal, megvizsgalt, kozolte meg ket hetig o nem varja a babat. Mind a belso- mind a kulso mehszajam teljesen zarva van, de a baboca mar beillesztette a fejet. Szerinte mar nem fog kifordulni. Jelenleg +9 kg-nal tartok. Ez is jo. Es mostantol mar hetente kell jarnom dokihoz.

Tegnap este meg elmentunk korhazlatogato-turara. A szuloszobak nagyon modernek, az egesz korhaz inkabb szallodara hasonlit, nem pedig korhazra. Egy vagy ketagyas szobak vannak, ahol a babak 24 oraban az anyukaval lehetnek. Az ujszulott kap egy karszalagot es ha valaki megprobalja a folyosorol kivinni, akkor el kezd mukodni a riaszto. Ez egy nagyon jo dolog. A masik, hogy nincs kotott latogatasi ido. Es hogy normal szules eseten max. ket napot kell bent lenni.

Na jo megint sokat irtam. Megyek a lanyomert a suliba.

Andi (35+3)
Andysj

Sziasztok úszós lányok!

Sajnos nem tudtam ma menni, közbe jött egy fontos és halaszthatatlan családi program. Milyen volt az uszi? Nagyon várom már az úszást!

Mia!

A szombati jóga valószínû az idõpont miatt nyugalmasabb. Nekem a relaxációk nagyon bejöttek, de attól is függ, hogy milyen, hogy ki tartja. Ha más helyet is megnéznél, akkor hallottam egyrõl azt hiszem a Ferenc krt-on van, de meg tudom kérdezni a gyógytornászt jövõ szerdán pontosan hol.

A szem romlásáról:
Én három éve kaptam elõször szemüveget és két éve járok egy szemészhez - elég rendszeresen kell járnom ,ég most is félévenként. Õ azt mondta, hogy a terhesség alatt sokat változhat a szem, de nem érdemes csak a szülés után visszamennem, mert úgyis teljesen másféle lencse kellhet a szülés utáni idõkben. Ennek oka lehet a szövetekben a víz mennyiség változása, hormonhatások, zsírszövetek gyarapodása, testartás változása stb.

Bubu
bubu

Zuzu, Kele!

Én is ezt gondoltam az elsõ pillanattól. Sajnos nem ez az elsõ ilyen eset. Bár fiatalabb védõcsajszi, de nagyon szeret mindenen szörnyülködni, meg aggódni. Sajnos még nem sok hasznát vettem annak, hogy felresem õt. Elsõre egészen szimpi volt de most kezdek ott tartani, hogy egyik fülemen be a másikon ki. Pedig jó lenne ha tudna segíteni ... Sajnálom hogy ilyen lett a helyzet, de mostmár nem nagyon hiszek neki bármit is mond - józan paraszti ésszel többre jutok talán. Másnak milyen tapasztalatai vannak? Nekem munkahelyi kapcsolataim más védõnõkkel eddig jók voltak és most nagyot csalódtam.

Kele: Én is örökmozgó vagyok meg imádom a kertet és volt egy teljes nap amikor kint voltam, de utána egy napig mozdulni is alig tudtam a fáradtságtól. Szerencsére a pocaknak meg a kis lakónak nem lett semmi baja. Azért szerintem a mértékletesség, meg a beiktatott pihenések tényleg fontosak a baba érdekében... csak olyan nehéz megállni. Szóval nem véletlenül szeretne a párom rám is nagy súlyú koloncot akasztani :-).
Képzeljétek a védõnõnek még ez se tetszett, hogy én milyen fürge vagyok, mikor más kismamák ilyenkorra már elhagyják magukat.

Bubu
bubu

Sziasztok!

Elõször is köszönöm a gratulációkat mindenkinek. Tegnap este jöttönk haza, mindketten jól vagyunk. Rengeteg tejem van de még nagyon fájnak a melleim a szoptatásokkor a fejés meg nem igazán megy. Most is azt kéne csinálnom mert a picur alszik és nem fogom felébreszteni. Remélem megtartja ezt a jó szokását.
A szülés nagyon könnyen zajlott, mindenkinek kívánok ilyen könnyü sima szülést. Az elsõ fájásoktól számítva (amik rögtön 3 percesek voltak)3 óra múlva már a karomban volt a fiam. Olyan gyorsan jött hogy megúsztam a beöntést. De amilyen könnyû volt a szülés olyan nehéz a szoptatás.

Sziasztok tiktakora (Tünde)
tiktakora

Sziasztok!

Bori - ez felháborító amit a kollegáid müvelnek. Kép
Bár meg kell mondjam nem csodálkozom, mert manapság olyan önzöek az emberek... már nem egyszer beszéltünka rról itt is hogy jól megnézik az ember lányát a nagy pocakkal, de fel nem állnának hogy helyet adjanak... eléd tolakodnak, félre löknek felszálláskor leszálláskor, mert lassabban mozogsz... szóval szégyelhetik magukat...

Mocorgás - az én MAnóm eg yörökmozgó, néha már megkérdezem töle, nem kéne-e egy picit aludnia is ? Kép De álltalában változtatja a helyét, de mostanság föleg fenn a gyomrom-tüdöm környékén érzem a mocorgását.

Catnetnek, pedig szívböl gratulálok!

Üdv
Dojika (27.hét)
Dojika

Kedves Bori és Dojika!

Köszi hogy válaszoltatok.
További jó pocakodást mindenkinek.

Sziasztok

Shane
Shane

Catnet!

Szívbõl gratulálok és sok boldogságot kívánok!

Tikk
tikk

Catnet!

Gratulálok!Kép

Nyuszi!

Én irtam korábban, hogy az AFP eredményem nem ért vissza a dokihoz még a 19. héten sem (16.-on vették le), és a védönöhöz sem. A dokim azt javasolta, hogy hivjam föl öket, szerintem ezt te is megteheted. Az AFP szürést központilag a Shöpf-Méreiben csinálják, simán megmondták az értéket, csak a TAJ számom kellett (ha jól látom budapesti vagy). Számuk: 215-10-55/165 mellék.
Persze azért még ráérsz, mert ált. 2 hét az eredmény.

Dió!

Az én picurkám is mindig ugyanott bulizik, UH nélkül is meg tudtam volna mondani, hogy melyik testrésze kb. hol van (feje lent (ott kisebb ütéseket érzek, gondolom a kezei), a lábacskája meg a köldököm felé (hú, jó nagyot tud rugni), de még az is érezhetö, hogy a háta merre van).
Az UH szerint is ugy volt. Nem mocorog nagyon körbe-körbe, csak egy picit mozdul el.

Bubu!

A védönök is sokfélék. Nekem az elözö elég jó volt, csak néha volt olyan, amivel nem értettem egyet, de sokat segített.
Most viszont csak azért megyek, mert kell (pl. vérnyomás, súlymérés miatt). Itt a szomszédaim közül többen babásak, vagy kisgyerekesek, és hát nem tul jó a tapasztalat. A helyzet nálam meg az, hogy sokszor többet tudok az adott témakörröl, mint ö. Most még jól türöm, de mi lesz akkor, ha itthon leszek a babával, és butaságokat próbál velem elfogadtatni?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Szijjasztok!

Itt vagyunk megint, túl egy gyomorvíruson. Hát én a babássággal eddig semmit nem hánytam most viszont bepótoltam. Kép Szegények akik hányósak vagytok! Minden tiszteletem a tiétek, ez szörnyü!

Nekem is lenne egy kérdésem mozgással kapcsolatban. Halacska pörög a pocimban de annyira, hogy nekem ez fáj. Ö is lent van középen és amikor megfordul akkor kitüremkedik, szinte látni a gombócot és iszonyú húzódást érzek. Ez persze elmúlik ha már befejezi a fordulatot de mégis kérdezem, hogy ezt így kell érezni?
Halacska 19+1
Halacska

Sziasztok!
Dió!
Az én babám elég állhatatlan fajta, a szemérem csontomtól a köldökömig mindenhol képes kaparászni, rugdalni, mindkét oldalon. Sõt olykor egyszerre mindkét oldalon.
Nyuszi!
Akárcsak Zuzu én is augusztusban leszek 32 éves. Nekem meg se fordult a fejemben, hogy kéne magzatvíz vizsgálat. Egy most 41 éves kismama-ismerõs végig rettegte az elsõ 16 hetet, amiatt, hogy nehogy elmenjen a baba a vizsgálat miatt. Aztán az is megfontolandó, hogy mit tennél, ha a vizsgálat után 4 héttel (tehát legalább a 20. hétben jársz) kapsz egy rossz eredményt? A kicsi már régen mozog, Te szerelmes vagy a baba gondolatába is, és most azt mondják, hogy beteg. Én hívõ vagyok, nekem a kérdés nem kérdés. Ha meg elõre tudod, hogy nem akarod elvetetni történjék bármi is, akkor meg minek kitenni mindkettõtöket ennek a (nem mindenki szerint fájdalommentes) vizsgálatnak. Egy orvos szerint az így kiszûrhetõ betegségek elõfordulásának gyakorisága kisebb, mint a vetélés kockázata (ami 1%). Ha meg az AFP és a 18 hetes genetikai szûrés OK. volt, akkor ne aggódj, rendben lesz minden. Ezt a hosszú fejtegetést inkább csak gondolatéebresztõnek szántam, ami elõbb-utóbb minden kismama fejében felmerül. (A második babával mi is átéltük, mert az AFP nem volt tökéletes és míg meg nem nézték a nagy UH-n azért izgultunk.)
Üdv:Bori(26+2)
Bori

Bori,

Most, hogy olvasgattalak titeket, pont ez járt a fejemben. Ha rossz lett volna az afp-m, mit tettem volna? Valószínûleg semmit. Az efp eredmény korántsem biztos.Hollandiában eltörölték az afp vizsgálatot, mert úgy találták, hogy az eredmény miatti aggódás stressze sokkal ártalmasabb a babának, mint amennyi jót tesznek vele. A Down kórt uh-n szûrik, amin, úgy tudom, ugyanolyan jól látszik. A magzatvíz vizsgálat meg szerintem is túl kockázatos.
Viszont nem tudom, tudtátok-e, hogy az apa életkora ugyanúgy kockázati tényezõ a Down kórral kapcsolatban, mint az anyáé. Érdekes, hogy ha az anya egy bizonyos kor fölött van, szokták javasolni a magzatvíz vizsgálatot, olyat viszont még Magyarországon nem hallottam, hogy valamelyik orvos megkérdezte, hány éves a kispapa. Arról már nem is beszélve, hogy dohányzik-e, fogyaszt-e rendszeresen alkoholt, esetleg drogot, voltak-e különleges betegségek a családjában stb. Ezek miért mellékes dolgok, mikor az anyáról mindent tudni szeretnének? Persze a férfiak már megint nem tehetnek semmirõl. Ha baj van, akkor azért csak a kismama vigye el a balhét.. Na, ez már megint messzire vezetne.

Védõnõ. Én most már jól kijövök a védõbanyával. Kicsit nehezen értette meg, hogy hozzánk nem állíthat be csak úgy váratlanul, mikor épp arra jár. Két-három esetben el kellett küldenem a kaputelefonon át, mert épp vendégek voltak, nem volt otthon a baba, stb. Aztán már megértette, hogy egy telefon elõtte nem kerül olyan nagy fáradtságba. Aztán megegyeztünk, hogy én jelentkezem nála, õ mondja meg, hogy milyen rendszerességgel. A gyerekvédõ rendelõ itt van tõlünk pár méterre, így inkább én viszem be hozzá a babát.
Az is harc volt, hogy megértse, én nem fogom soha neki levetkõztetni a babát, a szokatlan hõmérsékletû helyiségükben, ha nincs rá komoly okom. Amíg muszáj volt (1 hónapig) itthon méregettük kölcsön mérlegen hetente egyszer. Utána pedig ruhában ültettem rá egy-egy pillanatra a zöldségesnél a digitális mérlegre. Havonta egyszer bediktáltam az adatokat telefonon a védõnõnek. Néha összefutunk az utcán, és kb. ennyi. Persze jó lenne, ha tényleg tudna segíteni, de tudom, hogy ha az õ tanácsaira hallgattam volna, már nem sikerült volna szoptatnom, három hónapos korától fõzeléket evett volna fiam, naponta csak öt percre ment volna a levegõre, kisingben járna, minden ételt csak pépesítve evett volna stb stb. Jó lenne, ha a védõnõk egy kicsit tovább képeznék magukat, és részt vennének egy-két szoptatási tanácsadáson.

Bubu,

Jó lenne, ha megtudnád, hol van a Ferenc Krt-on jóga, mert az nekem sokkal közelebb lenne. Bár az is praktikus, hogy amíg én jógázom, addig a bébi az Ikeában játszik. Ma is megyünk mindenképp, majd meglátjuk, ki tartja..

Szerinted ezek a relaxációk segítenek a szülésnél? Túl nyugisak a szülés alatti viharszerû állapotokkal összehasonlítva...Ismersz valakit a jóga csoportból, aki már megszült? Lehet, hogy érdemes lenne ilyennel beszélni.

Mia
mia

Sziasztok,

Köszönöm a hozzászólásokat. Talán azért majrézok, mert van egy kollegám, aki fiatalabb nálam és tökéletes AFP mellet szült Down-os kisfiút...És tavaly a sógornõm öccsének a felesége Down-os kislányt. Állitólag az alsó határértéken volt az AFP eredménye.Nem vérrokon õ sem, de azért mégis megijesztett. Van már egy egészséges kislánya és néhány évvel idõsebb csak nálam.
Nem tudom mekkora az esélye annak, hogy tökéletes AFP és UH mellett még bármi baj lehet. Valószinûleg ezrelékekben mérhetõ.

Bori,

Teljesen érthetõ amit irsz, fõleg ha vallásos vagy, én nem vagyok az, de egyáltalán nem tudom mit tennék ha kiderülne, hogy baj van.Persze már teljesen be vagyok indulva a baba gondolatára is, fõleg hogy elsõ gyerek. És a párom szülei vallásosak, hazudni meg nem szeretnék senkinek. Nem tudom.De persze még nem láttam az AFp eredményt és UH-ra is csak két hét múlva megyünk.
Biztos igaza van Zuzunak és nem kellene feleslegesen rágnom magam.
Beszti,
Én a Kútvölgyiben voltam AFP-n és ott van a dokim is. azt mondták direktben fogja megkapni az eredményt.

másik kérdés
Tudja valaki milyen szerv van az ember bal oldalán? Ma annyira nyilallik néha és nem tudom hogy pont telibe talán egy-egy rúgással valamit ,vagy csak kezdi kinõni a helyet? Nem túl nagy a pocim, még mindig "csak" 1.5 kilót hiztam.

Igazán süthetne a nap!!!

Jó munkát vagy pihenést Mindenkinek!

Nyuszi
17+3
Nyuszi

Kriszti, Blinczi, Dojika, Andi, Lella (és bocs ha valakit kihagytam)!

Szóval Ti, akik konkrét személyröl tudtok akinek kinyílt a külsö méhszáj, szóval szerintetek a pihenés az mennyire jelent szigorú fekvést? Vagyis belefér-e egy kis séta? Csak azért kérdezem, mert valami borzasztó, hogy nem mozoghatok, nem sétálhatok el az oviba, ami oda-vissza kb. fél óra.
Persze ha azt mondjátok, hogy ez szigorú fekvést igényel akkor befogtam a szám. Kép

Most megyek olvasni a mai termést...

Kata
Kata007

Kata
Nem kellett szigoruan fekudnom,lassu seta lehetseges de lehetoleg ne te cipeld kozben haza a hetvegi kajat.

Pucur

A szabsmintat mar keresem de nem talaltam meg eddig.Nem felejtettem elKép

Halacska
Remelem mar tejjesen jol vagyKép

puszi Krisztinka
kriszti

Nyuszi!

Én is a Kútvölgyibe járok. A dokid tényleg megkapja direktben az eredményt. Nekem is alacsonyabb lett a kívánatosnál az eredményem (0,76 lett 0,8 helyett), ezért az orvos elküldött a Klinikára (Baross utca) egy részletes genetikai ultrahangra. Õ hozzátette, amit itt már sokan elmondtak, hogy ez a vizsgálat nem sokat mutat manapság, stb.. De a magam és az Õ megnyugtatása végett menjek el. Nem tudom, hogy jártál e már a Klinikán. Három óra sorbanállás után 2 perces futószalag ultrahang, majd egy óra sorbanállás után 3 prc konzultáció a dokival, hogy nincsen semmi és ez az AFP becsapós, stb..és a mintavétel hasonló rizikóval jár. Nekem a saját orvosom azt mondta, hogy a magzatvízbõl történõ mintavétel rossz ultrahang után következik. Nekem kell eldöntenem, hogy hozzájárulok e. Õ azt mondta, ha a saját feleségérõl lenne szó, akkor nem járulna hozzá. Nem tudom, hogy ez segített e, remélem igen.

Törpi
Törpi

Kútvölgyis Kismamák!
Nektek mennyi lett számszerint a Down-kór risketek? A miénk kb. 425 vagy vmi ilyesmi.
A dokim azt mondta, hogy minden rendben az AFP-vel de azért jó lenne tudni, hogy mi a normális szám.

Krisztinka
Én most mindent elviselek a pénteki nap után. Kép
Férjem nem ért oda a 18 hetes UH-ra mert balesetet szenvedett. Végül is nem lett semmi baja. (7 autó-kontra kamion) (Na jó azért a hányni tényleg rossz.)

Halacska 19+1
Halacska

Halacska!

Nekem 1750 körüli. Az 1700 az biztos. De nekem mennem kellett tovább, ezért nem hiszem, hogy ez jó szám lenne.
Nem jössz ma véletlenül az elõadásra? Diétás, étrendi tanácsok a címe és 1/26-kor kezdõdik. A megváltozott tápanyag és vitaminszükségletrõl, étrendi tanácsokról, elhízás elkerülésérõl, és a gyermekágyas táplálkozásról lesz szó.

Törpi
Törpi

Sziasztok,

Az Uszo csapattol szeretnek elnezest kerni, hogy igy eltuntem, de hoemelkedesem volt es otthon voltam egy par napig es onnan nincs internet eleresem. Ezert nem voltam uszni. Elnezest.

Bori,
Megdobbento milyen kollegaid vannak! Ne hagyd hogy dohanyozzanak a jelenletedben! Nalatok van dohanyzasra kijelolt hely? Miert nem mennek oda? Esetleg nem tudsz beszelni a fonokoddel, hogy alljon a sarkara es ne hagyja hogy olyan helyen dohanyozzanak, ahol tilos?

Blinczi,
Ugyan kicsit keson, de azert szeretnek annyit irni, hogy nekem az orvos azt mondta, hogyha elfolyt a magzatviz, akkor fekudjek le es hivjak mentot. Egyebkent nyugodtan mehetek a kispapaval autoval... Azert fontos a mento, mert ha elfolyt a magzatviz, akkor mar semmi nem vedi a babat es olyan is tortenhet, hogy a feje ala beszorul a koldokzsinor es nem kap rendesen levegot a baba. Nem akarok senkit ijesztgetni, de inkabb legyen ciki a mento, mint barmi baja legyen a babanak, nem?

Nyuszi,
Nekem rossz lett az AFP-m (alacsony) es persze halalra remultunk a parommal. Nalam a kovetkezo volt a szitu. A koromnal fogva (27 ev) 1:800-hoz alapbol az eselye, hogy down-koros baba szuletik. Ez van akkor, ha JO az AFP. Mivel nekem nem lett jo, ezert ez az esely 1:300-ra csokkent. A magzatviz vizsgalatnak viszont a vetelesi arany az 1:100. Engem az orvos elkuldott szivultrahangra, mivel a down-koros babak 70%-nak rossz a szive. Nekem ez jo lett. A genetikai ultrahang (20. het)is jo lett. Itt minor elvaltozasokat neznek. Tul nagy a baba nyelve, rovid a csombcsont stb. Ez is jo lett. Nekem az orvos azt mondta, hogy ezekkel a plusz vizsgalatokkal (hogy jok lettek) visszament az eselyem 1:800-ra, viszont sokkal alaposabban meg lettunk vizsgalva, mint egy jo AFP-vel, de csak akkor zarhato ki, hogy nincs baja a babanak, ha megcsinaltatom a magzatviz vizsgalatot.
A parommal mi ugy dontottunk, hogy o a mi babank es nem tudnank elvetetni, ezert nem kockaztatjuk meg a vizsgalatot...

Hosszu voltam... Bocsi

Katka2

Katka
katka2

Szia Mummy!

Remélem, hogy még nem késö:

Gólyahír Esküvöi Ruha Kölcsönzõ kismamáknak: XVI. kerület Vörösmajor u. 4. Csak telefonos bejelentkezésre fogadnak! Telefonszámuk: 403-09-52

Abban teljesen igazad van, hogy az elsö hónapban nem lesz szükség a babakocsira, mi se használtuk, csak a 6. hét után. Addig a kocsiba rakható hordozó volt csak müben.

A cumit nem a csecsemösök adták PiciLAcinak, csak szóltak, hogy hozassak be, és adjak neki én. jaj, már sír is, úgyhogy futok...

BMárti

BMárti
bmárti

Törpi

Az orvosom és a gyógytornász mindent elmondanak. Anyukám is védönö volt több mint 20 évig. Meg nem is érnék oda mert 18-ig dolgozom. De ha vmi újdonságról szó esik azért oszd meg velünk légyszi.
Drukkolok, hogy ne legyen gond a bébikétekkel!!!
Halacska 19+1
Halacska

Pocakosok!

Ismét ruhatéma, fõleg többedik babát váróknak. Van valaki aki kipróbálta már a Liesel-nél kapható szoptatós hálóinget, pólót? Érdekelne a véleménye. A fehérnemû bolt eladója szerint a felkínált hálóingek ELÉG hosszan gombosak. Nos, két maratonibb szoptatás után (1 illetve 2 év) tudom, hogy a három gomb nem elég. A Triumph hálóingek szuperek csak éppen 10.000Ft-nál kezdõdnek (ajándékba már kaptam). A kórházba meg két szem hálóing nem elég.
Védõnõ!
Ebben is kipróbáltak vagyunk, a harmadik babánál épp a harmadikat koptatjuk. Az elsõ (hála az Úrnak) kipróbált, kétgyermekes, rém nyugis védõnõ volt. Sokat látott, tapasztalt és sokat is adott tovább. Szerencsémre. Tõle tanultam meg, hogy nem kell annyit aggodalmaskodni, csak ha muszáj. Sajnos õ helyettes volt. A második, nos nálam fiatalabb gyermektelen leány. Én rendszerint többet tudtam, mint õ, s amit mondott az könyvízû volt. A harmadik szintén öreg róka, csak sajnos õ is helyettes, 8! falu gondjával küzd. Télen hóban, jégben nem jött. Volt, hogy hat hétig nem volt védõnõnk. Ez engem nem zaklat fel, de egy friss, elsõ babás anyukát lehet, hogy igen. Nagy szükség volna több, jólképzett védõnõre.
Köszi, hogy olyan sokan reagáltatok a munkahelyi dohányzás témára, de legközelebb inkább átviszem a dühöngõbe, mert nem akarom az itt kialakult barátságos légkört rontani. Katka2! A fõnököm tutyi-mutyi, ha veszekedni kell akkor eloldalog. Ennél kevésbé rázós témát se igen vállal fel. És igen, van dohányzásra kijelölt hely, a kávézó asztalnál, ami a közös elõtérben van. Édes nem? Most fedeztem fel, hogy ide tettek ki egy ezt jelzõ cetlit. Ezzel legalizálva van a dolog. Már nem érdekel. Erõsen foglalkoztat a fõállású anyaság gondolata, s ha nem, ráérek 3 év múlva veszekedni, ha lesz még kivel. Addígra már más lesz a fõnök is.
Üdv: Szómenésben szenvedõ társatok:Bori(26+2)
Bori

Sziasztok lányok,

Köszönöm a taxi-mentõ hozzászólásokat, majd beszámolok hogy mi történt.

Bár most jöttem a dokitól és még mindig zárva van a méhszáj !!! Azt mondta ne legyek türelmetlen, de én mégis az vagyok ! Olyan csigalassan telnek ezek az utolsó napok!

Kata007,
a pihenés annyit jelentett a baránõm számára, hogy mindent csinálhatott ami nem volt megeröltetõ, csak kicsit jobban oda kellett figyelni az arányokra. Tehát pl. ebédfõzés után nem rögtön elmosogatni, hanem egy kicsit ledõlni és egy fél óra múlv neki látni. Tehát adni a szervezetnek idõt a regenerálódásra !

Blinczi
blinczi

Kriszti és Blinczi!

Köszi nektek. Az elöbb feltettem Erazmusznak is egy pár kérdést, nem tudom mikor lesz ideje válaszolni.

Most lefekszem egy kicsit, mert rendesen be vagyok ijedve, mindettöl függetlenül. Kép

Kata
Kata007

Nyuszi!

Természetesen én sem a Shöpf-Méreiben fogok szülni, de ha jól tudom, akkor Budapest területéröl mindenhonnan oda küldik a vérmintát, ott végzik az AFP értékelést.
Nekem is a dokimnál kellett volna megkapnom. (Többször rákérdeztem, ö is oda várta.)
Elmentem a védönöhöz is, mert hátha, de ö sem kapott semmit.
Az az igazság, hogy a fimanál is alaposan elkeveredett, akkor a munkahelyemen hivott fel az oda illetékes védönö (hogy talált meg?), hogy nem én vagyok-e, akinek megkapta az eredményét.
Egyébként a Down szürésre hivatott UH már nálad is megvolt, mert azt a 12. héten végzik (persze késöbb is megnézik az UH során, de a 12. héten kötelezö tarkóredömérést végezni, ez az, ami felhivhatja a doki figyelmét).
Én egyébként azt sem értem, hogy miért kötelezö ez. Egy csomó pénzt megspórolhatna az állam, ha csak azoknak végeznék el az AFP-t, akik szeretnék. Ezt csak azért irom, mert én végül 20 hetes 3 naposan tudtam meg az eredményét. A gyerekem már 1 hónapja mozog bennem, hivö vagyok, nem vetetném el. Akkor meg minek? (Föleg, ha esetleg rossz eredmény lenne (nem az!Kép), akkor most mennék el még UH-ra, amniocentézisre, és ha azok is rosszak, akkor huszonvalahány hetesen szüljem meg a babát? Amikor augy már lassan életképes is lenne?)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Blinczi!

Én is arra szavazok, hogy ha elment a magzatvíz, akkor egyáltalán nem ciki a mentõ. Szerintem ha a taxis diszpécsertõl szüléshez kérsz taxit, akkor egy gyors urh után olyan taxist fog küldeni, aki tisztában van a dolgokkal. És itt Pesten azért bõven akad ilyen.

Krisztinka!KépKép

Köszi! türelmes vagyok!

Lányok!

Feljebb olvastam, hogy küzdötök a vassal. Szóval igazság szerint a vas + folsav kombinációt a terhesség elejétõl kellene folyamatosan szedni, mivel a vér hígul és a szülésig több mint 1 l-rel megnõ a mennyisége. Ha nem szeditek akkor kóros vérszegénység is kialakulhat. Ha az elejétõl szeditek, akkor kb. 2 hét alatt hozzászokik a szervezet és a széklet újból normális lesz. Ha nem, akkor is van egy két trükk pl.: a tabletta után gyümölcsöt vagy joghurtot, kefírt eszel és akkor tuti nincs gond. Ez nálam legalább is nagyon bevált.

Viszont a vizesedésre tudtok valamit? Fõtt krumpli + banán kombinációt láttam már. Holnap kipróbálom.

Halacska!

Ha már az anyud védõnõ volt nem tud véletlenül valami trükköt a vizesedés enyhítésére? Sajna a dokinéni még mindíg a toxémiával ijesztget, pedig még csak 23 hetesek vagyunk. Kicsit korai lenne még az anya veszélyeztetése miatt szülni. A gyerkõc csak maradjon a pocimba még egy darabig.

Pucúr ma 23 hét
Pucúr

Sziasztok!

Ma vettem fel elõször a terhesnadrágomat, annyira jó érzés
benne lenni mert nagyon kényelmes. Idáig a rendes nadrágomat hordtam úgy, hogy nem volt begombolva és nem volt felhúzva a zipzár.
Már csak két hetet jövök dolgozni és nem tudom, hogy hogyan fogok tudni internetezni. Mondtam a férjemnek, hogy szeretnék otthonra de nem nagyon lelkesedik az ötletért.
Tudtok valami jó díjcsomagot? És az is érdekelne, hogy amíg a neten vagyok addig ketyeg a telefon?

A Pregnavitról kérdeztetek régebben én azt szedem már több
hónapja de szerencsére semmi bajom sincs tõle.

Petra
Névtelen

Sziasztok!

Azért tudok csak ilyen ritkán írni mert mikor észrevettem
ezt a topikot januártól kezdtem el olvasni és most tartok csak a február 4-nél, ezért mindig úgy írok, hogy az aktuálisat el sem olvasom. Nem tudom mikor érem magamat útol mert azért dolgozni is kell.

Petra /15+0/
Névtelen

Szia Petra!

Én azt a trükköt alkalmazom, ha van néhány napos lemaradásom, hogy elolvasom az éppen aktív részt, írogatok, aztán ha van idõm olvasom a lemaradást. Mindíg felírom, hogy meddig jutottam, meg azt is, hogy kinek, mire mit szeretnék reagálni.
(Na, milyen rövid voltam?)
Bori (26+2)
Bori

Pucúr
Beszéltem anyuval neki vizhajtó hatású gyógytea az ajánlata még - a krumplin kívül -, amit persze kismama is fogyaszthat. A neve nem jut eszébe de utána néz és majd jelentkezik. Kitartás!

Szóval Lányok!
Nektek nem fájt amikor így az eleján forgott a baba? Kérdeztem fentebb. Lehet, hogy azért van mert nagyon elöl van és nekem meg vékonyabb a hasam??
Halacska19+1
Halacska

Sziasztok!

Törpi!
Engem érdekelne az az elõadás, azt hiszem, hogy el tudnék menni, bár attól is függ, hogy hol van a helyszín. Megírnád, hogy hol, kik tartják és meddig tart?

Zuzu!
Zuzu, mondtad, hogy írjam meg a Makrofer pezsgõtabletta hatásait. Sajnos nem jött be, ettõl is megállt az emésztésem. Marad tehát a vas+c Plussz pezsgõtabletta és az étkezés.

Pucúr!
Lehet, hogy 2 hét alatt hozzászokik a szervezet, de ez nekem nem jött be. 5 napig nem volt székletem és utána kórházba kerültem...

Csilla 28 hét
Csilla1

Jaj, lemaradt, hogy magas vérnyomás és túlsúly esetén fellépö vizesedéskor gondolnak a mérgezésre. Pucúr nálad?
No só és füszer.
Halacska
Halacska

Pocakosok!

Sajnos elvonókúrára vonulok és netfüggõség ide vagy oda ki kell kapcsolnom a gépet. Majd csak hétfõn jöhetek, ha addíg valamelyik gyerkõc el nem kapja az aktuális betegséget. (Az oviban dühöng a bárányhimlõ.)
Mindenkinek problémamentes hétvégét (a sorosoknak könnyû szülést) és napsütéses szép koratavaszt kívánok!
Bori
Bori

Bori!

Várunk vissza!
Halacska
Halacska

Halacska!

Köszi!

Nincs súlyproblémám és a vérnyomásom sem magas, csak a májenzimek romlanak folyamatosan és a vizeletben volt fehérje. Ebbõl következtetnek a toxémiára. Pedig ekkor még nem is mondtam, hogy vizesedek. Miután meghallotta a drnõ, utána mégjobban erre gyanakszik. Aztán 3 hete volt egy teljesen jó májenzim leletem, a mostani vérvétel eredménye nemtudom, hogy milyen lesz, de a vizesedésbõl valószínû, hogy nem túl jó.

Csilla!

Igen olvastam a kórházat, de úgy emlékszem, hogy te nem rögtön az elejétõl szedted. Hát biztos nem volt egy leányálom!

Pucúr
Pucúr

Púcur!

Szedtem én az elejétõl is, akkor is rögtön székrekedésem volt tõle, alig indult el akkor is az emésztésem, ezért hagytam abba.
Beszéltem éppen ma telefonon az orvosommal, hogy mi legyen, valami biztos kell, azt mondta, de majd jövõ héten találkozom vele, addig marad a vasban gazdag táplálkozás.

Törpi!
Vároma válaszod, remélem, még benézel addig.

Esetleg Halacska, nem tudod, hol lesz az elõadás, kik tartják?

Csilla 28 hét
Csilla1

Kata!

Szerintem semmiképpen se akarjál sétálni. Mikor nekem kinyílt a méhszáj fel sem szabadott kelnem még WC-re és fürödni sem. Tudom, hogy nagyon rossz feküdni de a baba érdekében ez nagyon fontos. Olvassál, nézzed a TV.
Én a sok fekvéstõl annyira legyengültem, hogy szinte fel sem tudtam állni csak úgy, hogy a férjembe kapaszkodtam.
Én csak azért mondom, hogy feküdjél mert látod én mindent betartottam és mégsem jött össze. És ezt sajnos soha nem fogom tudni elfelejteni, hogy kb 1 hónapon múlt az egész.

Petra /15+0/
Névtelen

Csilla1!

A Kútvölgyiben lesz az elõadás, este 1/2 6-kor kezdõdik, egy védõnõ tartja és szerintem egy-másfél óra. Bárki mehet, de elõtte be kell jelentkezni telefonon, gondolom a létszám miatt. Telefon: 355-11-22/433vagy453. A kórházban az 5. emeletre kell menni, ott van valami oktatóterem.
Ez egyébként egy elõadás sorozat egyik része. Én most megyek elõször, de amiket eddig olvastam róla, az nagyon pozitív.

Törpi
Törpi

Csilla,

Törpi azért írt nekem mert a Kútvölgyire reagáltam, ezért gondolom, hogy ott lesz a kórházban de én még semmilyen tanfolyáson nem voltam ott, úgyhogy nem igen tudok segíteni. Pr. kinyomozni a kórház szülészetének telcsiszámát és hátha ott megmondják. (Én csak a dokimmal tartotom a kapcsolatot. Bocs, hogy nemtok segíteni. Kép
Halacska
Halacska

Törpi!
Milyen elöadások lesznek még?
Halacska
Halacska

Kata!
Ja azt elfelejtettem, hogy ha felállsz akkor a baba egész
súlya a méhszájra nehezedik és így könnyebben kinyílik ezért fontos nagyon a fekvés és ha tudod akkor emeljed meg a medencédet, hogy minnél kevesebb súly terhelje.
Petra
Névtelen

Pucur,

Sajnos en is toxemia gyanus vagyok. Nalam a tul nagy sulygyarapodas es a magas vernyomos lett gyanus. Most voltam verkep es vizelet vizsgalaton. Egyenlore nem vagyok toxemias, de all a zaszlo. Tul suru a verem, ezert nagyon sokat kell innom (akkor is ha vizesedem). Nekem a vizeletemben meg nincs feherje es a majfunkciom is jo, de ezek tenyleg a toxemia jelei. A vizesedes is. Nekem feherje dietat irt elo az orvos, tehat hust ehetek, sovany sajtot, zoldseget es gyumolcsot. Es rengeteg vizet kell innom. Naponta 4-szer kell vernyomast merni es kiugroan magas erteknel azonnal hivni az orvost. Nekem azt mondta a doki, hogy ezt a folyamtot megallitani nem lehet, csak lassitani es ha odafigyelek, akkor azert jo eselyem van termeszetes szulesre.
Neked mit mondd az orvosod? Vernyomasod rendben van? ugy tudom meg tunet a szikra latas, kettos latas vagy homalyos latas is.

Szoval en szigoruan betartok mindent en remelem igy nem lesz baja Zsofi babanak....

Katka2

Katka
katka2

Halacska és mindenki, akit érdekel!

Az elõadások címe:
-Szülés, együttszülés: a szülés beindulásának jelei, szülés lefolyása, szülés alatti vizsgálatok.Az apa szerepe a szülõszobán.
-Gyermekágy, szoptatás: változások a gyermekágy alatt, az újszülöttek elsõ napjai, tejelválasztás-szoptatás: Az újszülött gondozása, rooming-in.
-Szülõszoba látogatás
-Terhesség: a terhesség álettana, terhesség alatti változások, terhes nõ életmódja. Vizsgálatok. Jogi tanácsok, szociális juttatások, intim torna.
Ki az orvosod?

Csilla1!

Tudsz jönni?

Törpi
Törpi

Sziasztok Lányok !

Nagyon nagy problémám van. A mai nap kiderült, hogy babát várok aminek nagyon örülök. Viszont, voltam kétszer fogrögenen. Nem tudom, hogy lehet-e a babának baja. Volt valaki ilyen helyzetbe. Nagyon kétségbe vagyok esekve.

Szami
Szami

Szami!

Én eddig azt olvastam, hogy nyugodtan lehet menni fogröntgenre. Biztosan téged is leterítettek, nem? Szerintem nem lehet bajod.
A babához gratulálok.

Törpi
Törpi

Törpi
Mészáros. És a Tiéd? Ha most azt írod, hogy ö én padlót fogok Kép Júliusban 11-en szülünk nála.

A következö óra mikor lesz? És melyik? A szülés?
Halacska 19+1
Halacska

Törpi !

Köszönöm szépen a gratulációt. Még orvosnál nem voltam, így hivatalosan még nem tettem közzé. Ha tényleg minden rendben akkor csatlakom hozzátok. Remélem úgy van ahogy mondtad.
Mégegyszer köszi !

Szami
Szami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?