2005.03.04 23:18
Szerző: gbetty
Sziasztok!
A Pozsonyi lakótelepen lakom, és teljesen fel vagyok háborodva!
Tavaly egész nyáron a kutyaürüléket pucoltam a gyerek cipőjéből, pedig nem is engedtem a fűben szaladgálni. Itt ez a szép zöld terület, és a gyerekek nem futkározhatnak. A nyáron a nagyobbik lányomra és a férjemre rárontott egy kutya, ősszel pedig egy vizsla döntötte fel a sárba a mellettem álló kislányt.
Idén, amikor leesett az első nagyobb hó, kivittem a ház elé a 14 hónapos és a 2,5 éves kislányaimat. Mellettem csoszogtak a hóban, amikor a nagyobbik lányom felé szaladt egy kutya. Gyorsan felkaptam, de akkor a kicsi felé vette az irányt. Ekkor letettem a nagyot, felkaptam a kicsit, mire a kutya újra a nagy felé fordult. Végre visszahívta a kutyát a gazdája, de amikor megkérdeztem, hogy miért nem pórázon sétáltatja a kutyáját, akkor nevetve azt felelte, hogy arra nem telik.
De a legfelháborítóbb eset tegnap történt. Anyukám tolta a babakocsiban alvó kicsit és kézen fogva vezette a nagyobbik kislányt. A házunkban lakó hölgy póráz nélkül sétáltatta a kutyáját. Ez valami dog vagy tudomisén mi féle, de a mellemig ér a feje. A kutya bedugta a fejét a babakocsiba, majd a sétáló kislány fejét akarta megszaglászni. Anyukám egyik kezében a babakocsi, másikban a kislány keze, ezért a lányom előtt keresztbe felemelte a lábát, hogy elválassza a kutyától. Nem a kutya felé, hanem keresztbe emelte. Nem rúgott, lábat emelt. Erre a kutya gazdája odament anyukámhoz és bokán rúgta. Amikor anyukám odaszólt, hogy nem rúgta meg a kutyát, akkor a nő egy -ja nem láttam-mal elment. Én ez után értem a ház elé, amikor meghallottam, hogy mi történt a nő után szaladtam és üvöltöttem vele.
Még abban az esetben, ha tényleg a kutya felé rúgott volna az anyukám, akkor is miért nem gondol arra a gazdája, hogy az idős nő megrémült a hatalmas állattól, és talán nem kellett volna az unokák előtt belerúgni, megbüntetni azért, mert fél?!
Mellékesen jegyzem meg, hogy a nagyobbik kislányomat ha valamilyen stressz éri, akkor belázasodik. Az eset után egész éjjel lázas volt és hányt, majd reggelre semmi probléma nem volt.
A Dugonics utcában lévő játszótér mellett állandóan póráz nélkül szaladgálnak a kutyák, hiába a lekerített játszótér, de a gyerekek és anyukák is arra felé közlekednek.
Elegem van, hogy minden séta alatt legalább egy kutya beleszagol a babakocsiba vagy nekimegy a totyogó gyereknek, a gazdája pedig mosolyogva mondja, hogy 'szereti a kicsiket'. N E M É R D E K E L!!!!!! Nem ismerem a kutyáját, nem tudom, hogy tisztán tartja-e, megkapta-e a szükséges védőoltásokat, és azt sem tudom, hogy hogyan reagál egy sikoltozó, hadonászó kisgyerekre. Ilyenkor, ha az anyuka elhúzza a gyereket, akkor persze a gazdik megsértődnek és rásütik az emberre hogy nem szereti az állatokat. SZERETEM A KUTYÁKAT, de majd ÉN eldöntöm, hogy melyikkel óhajtok barátkozni. Én sem kötelezek senkit arra, hogy az én gyerekemet szépnek és aranyosnak lássa, nem kell vele jópofizni, ha valaki nem akar!
Felhívtam az önkormányzatot, a közterületesek megígérték, hogy gyakrabban járnak erre, hát kíváncsian várom. Megadtak egy telefonszámot és ügyintézőt, aki állítólag az önkormányzatnál az ilyen jellegű panaszokkal foglalkozik: Horváth Jenő 231-3218, István út 15 (az új épület).
A jövő héten mindenképpen felkeresem, de akinek hasonló jellegű panasza van, kérem jelezze, ha minél többen vagyunk, talán történik is valami a gyermekeink védelmében!