Új privát üzeneted érkezett!

Baba
szerintem a fehér csoki nem egyenértékű a sima csokoládéval. Abban tulajdonképpen nincs is csoki, csak valami tejpor meg cukor stb.
Egyébként nekem a háziorvosom állandóan az ét csokit szokta mondani, hogy sok mindenre hatásos, mert az az igazi csoki.
Egyébként szölőcukrot(?) szülés közben kaptam infúzóban.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Baba
Szőlőcukor jó ötlet! Én csak vizet ittam a szülőszobán, és előző este ettem utoljára, így délre, mire fel kellett volna kelnem a szülés után, teljesen rosszul lettem, és csak jónéhány csésze jó cukros tea után kezdtem magamhoz térni kicsit.

Apukák
Érdekes, nálunk a férjem már évek óta szeretett volna babát, én viszont nem éreztem magam késznek rá (mi is 11 éve vagyunk együtt). Máséval jól elbabáztam, de saját annyira nem hiányzott. Aztán egyszercsak rámtört... (Azért még kihúztuk a suli végéig, de a diplomaosztón már tudtuk, hogy jön a baba... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Katica,
Minden kismamának romlik a vérképe ahogy halad előre a terhesség. Ez normális, csak pótolni kell a dolgokat.
Te kinél fogsz szülni?

A szőlőcukor tényleg jó mert gyorsan felszívódik. Szülés után pedig kaptok fini cukros teát a Zsolnay készletben. KépKép
Különben nekem is minden távozott alul és felül egyaránt. Még ha lett volna rá idő, akkor se kellett volna beöntés. KépKép
Amit viszont elötte soha sehol nem hallottam, olvastam (de mint utólag megtudtam ez is előfordul szüléskor), én egész testemben remegtem mint a kocsonya, és semmit nem tudtam tenni ellene...

Mucus,
Az étcsokinál is meg kell nézni a kakaótartalmat. Minél több annál jobb, és annál kevésbé hízlal a csoki.
myra

Sziasztok!

Mi 8 éve ismerjük egymást, de bevallom, az első években nekem sem jutott eszembe a baba Kép Valahogy sok minden fontosabb volt, mint a baba, aztán jött a kattanás... Kép

Fehércsoki: nekem elég ocsmány bőröm van, így kakaós dolgokat nem nagyon eszem, a csoki szerintem az energiaértéke miatt van, így lehet, hogy mehetek a nem is csoki csokimmal.... Majd egyeztetek a szülésznővel meg a dokimmal... Kép

Myra,a remegést én is hallottam, no meg hogy fázik a lábunk, így már be is szereztem helyes kis frotírzoknit... Kép Ha a párom eddig nem szeretett belém, most fog csak igazán a TENA hálós bugyiban és frotírzokniban, a kis gombos hálóingemben, amin diszkréten átüt a tej... Kép
baba76

Sziasztok

Túléltem a mai délelőttöt. Szerencsére a cukorszirupot otthon töltöttem magamba, fincsi citrommal. A megivással még nem volt semmi bajom, de kb fél órával később rámtört a hányinger. Sajna hiába vonszoltam le magam a rendelőbe időben, nagyon sok cukorivós kismama volt, így 20 perccel később vették csak le a vért. Panaszkodott is a védőnő, hogy ne haragudjak, de nem bírják.

Azt hiszem én nem fogok tudni egy ideig a szőlőcukorra rá sem nézni.

A dokibácsim viszont nagyon rendes volt. Ma kifejezetten jó kedve volt, és ilyenkor nagyon lélekemelő tud lenni. Kaptam vérképjavító gyogyót, megnyugtatott, hogy minden rendben van, így mehetek jövő héten nyaralni. És nem utolsó sorban Kislány lesz a pocaklakóm, most már tuti :o)

Myra, Pálffy dokinál fogok szülni.

Baba én ma beruháztam életem első, elől gombos pizsijére, ha azt kibírom, a tena bugyi felüdülés lesz :o)

Kati 25+4

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Úgy látszik, én vagyok az egyetlen, akinek kifejezetten jól esett a szőlőcukorszirup. Úgy hajtottam fel (citrom nélkül), hogy a férjem megkérdezte, kérek-e mégegyet. Kép
Lehet, hogy azért, mert annyira paráztattak előtte, hogy milyen rossz lesz.
abessza

Én is nagyon fáztam, pedig nyár volt.
Annyira remegtem, hogy nem bírtam abba hagyni. Kértem egy takarót az némi képp javított a helyzeten, de nem sokat. AMikor meg kaptam az EDA-t akkor melegettem fel teljesen. Olyan jó érzés volt, először a lábamban majd egyre feljebb mindenhol éreztem a meleséget....

mucus
Tm

Zkatica,

Örülök, hogy ma már jó kedve volt. Velem hétfőn nem igazán nyugodt stílusban beszélt, amit zokon is vettem. Honnan a fenéből tudnám, hogyha komolyabb bajom van, akkor a 3 hét szabija utáni első munkanapon ha megyek hozzá, akkor is beszélnem kell vele előtte telefonon? Na, mindegy ettől függetlenül én nagyon csípem és tudom, hogy ideges volt a benti dolgok miatt.

Én a sziruptól az előző bébimnél olyan rosszul lettem, pedig folyamatosan töltötem bele a plusz citromlevet. Abessza, nem mennél helyettem inni?

Lányok,
A császár előtt közvetlenül én is remegtem, mint a kocsonya. Szegény párom meg csak nézett és szövegelt, hogy hagyjam már abba! Mintha én szabályoztam volna...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Mucus
Hú tényleg, az EDA pontosan ilyen érzés volt. Én először ráadásul csak a jobb oldalamon kezdtem érezni, és mikor elkezdtem fészkelődni, jól rám is szólt a szülésznőm, hogy feküdjek nyugodtan, teljesen vízszintesen, mert ha féloldalasra sikerül az EDA, akkor fújhatom... Kép (Na azt képzeld el, egyik oldalon érzed teljes erővel a fájásokat, a másik oldal meg tök érzéketlen...)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
aha, ezt nekem is mondta a doikm. Sőt, még az is fontos, hogy a végtagok is asszimetrikusan legyenek, mert akkor is egy oldalas lehet.
Azt inkább elkerülném, hogy féloldalas legyek, úgy hogy ha nehéz is, de ki kell bírni azt a pár percet mocorgás nélkül.
A köv.-re profin megyünk....:-)

mucus
Tm

most nézem mit írtam:-(
nem aszimetrikusan, hanem szimetrikusan!

mucus
Tm

Sziasztok

Zseppy, ne vedd magadra, ő hangulatember. Én mindig meglesem először, hogy milyen kedve van, utána aszerint viselkedek. Ha nyűgös, inkább meg sem szólalok, ha viszont jó kedve van, akkor mindenről kifaggatom.
Azt viszont soha nem felejtem el, amikor először mentem hozzá. Annyira paráztam, mert az asszisztensnője kicsit lekezelő volt velem, hogy háromszor akartam kimenni a váróból. Ha nem lett volna ott a párom, megszökök. Amikor be kellett mennem, valószínűleg látta, hogy nem vagyok a helyzet magaslatán, mert leültetett és 5 percen keresztül csak beszélgettünk, amíg meg nem nyugodtam. Ez nekem nagyon sokat jelentett. Sok rossz élményem volt már nőgyógyikkal, jól esett egy kis figyelmesség.
Ezért könyebben elfogadom tőle, amikor kicsit morci. :o)

Kati 25+5

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Zkatica,

Általában nekem sincs bajom vele, de most kifejezetten zokon vettem. Valószínűleg a hormonok dolgoznak bennem.:-) Egyébként imádom!
Nekem az jelentett sokat, hogy az előző dokihoz képest apró dolgokkal, de mégis megnyugtatóbbnak, szimpatikusabbak és figyelmesebbnek tűnt!
Na, most ennyit erről.

Képzeljétek, ha nem veszem be reggel az Elevitet, akkor viszonylag jól érzem magam. Ti tapasztaltatok ilyet?

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Katica, a TENA bugyit nézd meg, ahhoz képest a gombos pizsi egy lányálom Kép

Én nehezen viselném a hangulatember dokit, szeretem, hogy az enyém olyan kis derűs (kivéve, mikor holtfáradt, mert akkor nincs szivem piszkálni ahogy félig szunyókál - ilyen egyszer volt az évek alatt)

Velünk tegnap volt egy kis baj, véreztem, a méhnyak megrövidült (c2000), de hazaengedtek, sok magnéziumot és pihenést rendelve... Kép

baba
baba76

Sziasztok!

A TENA bugyi hasznos, csak kisebbet vegyetek, mint amekkora első látásra kell. Ugyanis rajtam kinyúlt 10 perc alatt és úgy aztán tényleg csinos Kép

Annyira jó olvasni benneteket és nosztalgiázni, hogy 5 hónappal ezelőtt ugyanezekkel a kérdésekkel bombáztuk egymást Kép

Zseppy
Megváltál a nagy zöldtől? Engem a mai napig hivogatnak, hogy ezt hogy kell, azt hogy kell csinálni. 3 hete még be is kellett mennem Kép
hmmc

Sziasztok!

Zseppy, szívesen mennék helyetted cukorlötyit inni, végre egy kis bűntetlen kalória ;)
A császárodat EDA-val vagy spinális érzéstelenítéssel csinálták?
Én jövő csütörtökön megyek, remélem, babó addig kitart. Azért bevallom, kezdek izgulni.

abessza, aki ma 39+0
abessza

Hmmc,
hát itthon vagyok. Már kérdezték mikor megyek újra dolgozni:-)

Abessza,
spinál. Állítólag az a különbség, hogy rövid ideig, de nagyobb hatással van. ne izgulj egy pecig sem!

Baba,
Egyébként a betegeivel próbálja nem érzékeltetni a hangulatváltozásait. Szóval nagyon jó fej, én imádom. Csak most valahogy érzékenyebb voltam, meg szerintem idegesebb.
Aztán fekvés, nehogy nagyobb baj legyen!

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok

Zseppy, én sem adnám senkiért, remélem a szülés után is így fogom érezni. :o)

Baba, vigyázz magadra, még adjál pár hetet a manónak! A rázós dolgokat pedig kerüld el, próbálj meg úgy sétálni, mintha tojásokon lépkednél :o)
Tena bugyit már láttam közelről a védőnőnél, úgy nem tűnt ammyira szörnyűnek.

Abessza, szombaton és jövő hét szerdán lesz front, akkor próbálj meg pihizni. Drukkolok neked!

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Köszke a bíztatást, próbálok pihenni, éjjel úgysem tudok aludni, míg az összes vizet ki nem pisiltem magamból. Szerencsére nappal nincs semmi bajom, kicsit nyilallok néha és nyomja a majd' négykilós "picúr" a szeméremcsontomat. Kép

Most újra felmerült bennem a kérdés, hátha mégis jobb lenne egy ágyas szobába mennem, valahogy szimpibb és intimebb, hogy bejöhetnek a látogatók, nem kell kimászni hozzájuk...
abessza

Zseppy
Én sem bírtam szedni reggel az Elevitet (semmilyen vitamint), hanem ebéd után vettem be mindig. (A háziorvos is azt tanácsolta, hogy mindig a napom legbőségesebb étkezése után vegyem be.) Így már nem volt gond, de a napi 1 szemről hamar átálltam a heti 2-3 szemre, mert vhogy soknak éreztem.

Baba
A Tena bugyi nagyon jó! Szellős, kényelmes, egy mozdulat kimosni és seperc alatt megszárad. Meg a betét sem csúszkál el benne ide-oda.
Remélem minden oké nálatok, vigyázz magatokra! Mikorra is vagy kiírva?

Abessza
Te is ennyire a finisben? Mikorra vagy kiírva?

Kép
Kép
Kép
cas

Abessza,
Ha császároznak nem fognak rögtn engedni egy ágyas szobába. Szerintem kb.2 nap mire oda juthatsz. Szóval a legrázósabb napokon nem lehetsz majd ott, amikor a legnehezebb felállni és látogatót fogadni.

Most lett meg a vérképem eredménye és egyáltalán nem kell szednem az Elevitet, csak folsavat.

Zkatica,
A szülés után meg szerintem pláne így fogod gondolni.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Köszi mindenkinek!

Most nagyon pihenünk, a hétvégén ülök a fenekemen, mint a kisangyal. Kicsit nyugodtabb vagyok, hogy Sztanyik dr. nem esett kétségbe, csak pihit rendelt Kép No meg lehúzta az összes tervünket a nyár hátralévő részére Kép, de ez legyen a legnagyobb bajunk...

Cas, szeptember 1. a mi napunk könyv szerint, de mi olyan aug. 25-26 környékére tippeljük.. Kép Van még bőven hátra, csak lassítani kell... Kép

Abessza, szurkolok! Kép
baba76

Júli 21-én császároznak, ha addig nem akar kijönni a kissrác.
Tudom, hogy először 6 ágyasba tesznek ... mindegy, majd meglátom, utána mit szeretnék. Lényeg, hogy minden rendben legyen, akkor meg nem is kell nagyon sokáig bent maradnom, nem igaz? Kép

Zseppy, neked is aznapp reggel kellett csak bemenned a császár előtt?
abessza

Abessza,
Nekem előtte nap kellett volna. De mivel a CTG-nél kérték guggoljak, meg stimuláljak, úgy leesett a gyerkőc szívritmusa és hangja, hogy azonnal vittek a műtőbe. Így aztán megúsztam a koplalást és a beöntést. Agódam is rendesen...
Azt hallottam, hogy van olyan doki, aki csak aznap hív be.

Elvileg engem csütörtökön császároztak és kedden délután engedtek ki. Szombatig voltam a 6 ágyasban, aztán mentem át babás szobába...

És minden a legnagyobb rendben lesz! Szóval egyáltalán ne parázz.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Érdekes, én azt hittem, beöntést mindenképp adnak. De miért kellett guggolnod a CTG-n? Nem mozgott a baba vagy a szívritmusával volt valami egyébként is?
Köszi, akkor én is arra számítok, hogy keddig maradok. Legalább lesz ideje az uramnak befejezni a lakást. Kép
abessza

Nem mozgott a babám. Én mondtam, hogy reggel 7-kor Õ kegyelmessége még pihen...
Tényleg 21-e csütörtök! Akkor biztosan szerencsés napod lesz! Ja, és a pici fiam névnapja, szóval tutti szorítunk neked!

Lányok,
Hugicám ma éjszaka 2-kor megszülte első gyermekét. (55 cm, 3250 gr és fiú). Hála az általatok is használt málnalevél teának este 11-től hajnali 2-ig tartott csak.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Gratulálok hugicádnak a kisfiához! Kép

Furák ezek a CTG-sek, nekem sem mozgott most kedden, de csak meglötybölte a hasamat a nővérke. Olyan ez a vizsgálat, mintha nem is vennék túl komolyan.
abessza

Abessza
Szerintem nagyon is komolyan veszik a CTG-t! Nekem rendszeresen dupla időt kellett ülnöm a gépen, mert Sebi egyáltalán nem akart mozogni, minden dudálás meg lökdösése ellenére sem.
Ugye általában azt ajánlják, hogy egyen a vizsgálat előtt vmit az ember, mert akkor megélénkülnek a babák. Hát nálunk pont fordítva volt, ha teli volt a hasam, Sebi is pihizett. De sosem tudtam éhgyomorra elmenni CTG-re...

Zseppy
Gratula a hugodnak! Kép
És Te jobban érzed már magad?

Kép
Kép
Kép
cas

Abessza,
CTG ügyben én is egyetértek Cassal. Én rájöttem, hogy olyan fél 1 körül kell mennem, mert akkor már fent van és nekem mindig jó volt. kivéve ezt az egyet...

Cas,
Háát. Nem szedhetek a ritmuszavaromra semmit, így ugyan nem alacsony annyira a vérnyomásom, de sokat nem tudok állni és megint ott tartok, mint mikor kiderült, hogy van ritmus zavarom. Szóval már a lehajolásra, guggolásra, 1 emelet lépcsőzésre is el kezd szaladni a szivem. Szóval tényleg jobb a békesség és az itthon lét.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok

Lányok hogy bírjátok a meleget? Nekem volt minden bajom a hétvégén :o(
Zseppy, gratula a hugodnak.
Én még nem hallottam a málnalevél teáról, lehet némi infót kérni?
Abessza, ekkora óriást hordozol a hasadban? Nem semmi :o)

Kati 26+1

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Zkatica,
Hát eléggé meleg van. Főleg, amikor a lakásban megáll a légmozgás.
Szóval nekem Myra küldte a használatot. Nem agy elkésve semmivel. A hugicám ráadásul talán csak 2 hétig itta...
"Az általam ismert, és így fogyasztott málnalevéltea elkészítése:
34-36. hétig napi fél liter, 1 púpos teáskanál málnalevélből
36. héttől: napi 1 liter, 1 púpos evőkanál málnalevélből"
Úgy tudom a tágulásban segít.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Köszi Zseppy

Gondolom gyógyszertárban lehet kapni, vagy inkább herbáriában?

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Zseppy
Akkor tényleg pihenj sokat!!! Előreláthatóan egész terhességed alatt ez lesz?

Zkatica
Asszem inkább gyógynövényboltokban. A csajok a Vörösvári útiban vették (ez vhol a Flóri környékén van). Ja, és tényleg a tágulásban segít.

Kép
Kép
Kép
cas

Zkatica,
Több társunknak is ajánlottam és mindenki kapott a legközelebbi herbáriában.

Cas,
Nem tom, így lesz-e! Egy biztos már nagyon kezdem unni ezt az egyhelyben topogást. Nem baj, dokibácsim keres a Margitban kardiológust, így remélem hamarosan többet tudunk.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Hmm, nem tudom, akkor lehet, hogy csak nálam nem foglalkoznak a CTG-vel eléggé? Az első alkalomnál nem működött az egyik "tappancs", amit "sebaj" felkiáltással nyugtáztak, most utoljára meg nem mozgott a kissrác, mire párat ugyan lökött a nővérke a hasamon, de nem izgatta továbbá.

Zseppy, te hányadik hétben vagy?
abessza

Abessza,
11.hétben vagyok. Akkor nálad már biztos új szelek fújnak...kitartás!!!

Voltam hugicámnál ma bent. Olyan szép a manócska. Szóval meglátszik, hogy keveset szenvedett!

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok

Tegnap megint kitett az idő magáért. Mire hazaérek, alig bírok mozogni, a bokám pedig bucira dagad :o(
Voltam tépőzáras, vagy állítható papucsnézőbe Scholléknál, mert már csak 1 cipőm jön föl a lábamra dagadt állapotban. Finoman lesajnáltak és nem tudtak adni. Igaz parafa talpúba tudtak volna adni, de azt pedig én nem szeretem. Így jártam

Zseppy, irigylem hugicádat, nekem is már babázhatnékom van, pedig messze még az október:o)

Kati 26+2

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Zkatica
Szerencsére én tavasszal szültem, így igen kis idő jutott a terhességemből a nagy melegekre, de akkor nekem is dagadt a lábam (én amúgy is nagyon hajlamos vagyok rá), és csak a túraszandálom jött fel a lábamra, mert annak az összes pántja tépőzáras. Nagyon praktikus volt, bár csinosnak nem nagyon mondható... bár ha nem jársz mindennap kiskosztümben, a többi cucchoz szerintem oké.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Elég késôn kapcsolódok be, de még csak nemrég jutottam Nethez.
A Margitban fogok szülni, Magenheim doktornônél. Tudtok róla valamit? Az archívumot, ahogy tudtam, végigolvastam, de nem találtam sok mindent róla... mondjuk, nem is voltam valami alapos.
És szeretném még megkérdezni, hogy melyik szülésznôt ajánljátok? Illetve azt a doktornô mondja meg? És: kell-e fizetni vizsgálatonként, vagy elég a végén? Én eddig nem fizettem, és hát a doktornô sokszor nagyon sietve akart túllenni rajtam... lehet, hogy ezért?
Elôre is köszönöm, sziasztok
sharlett

Jaj, és még valami: hogyan kell egyágyas szobát kérni? Az egyben rooming in is? Mennyibe kerül, és mikor kell kérni? Szeretnék a Kicsivel együtt lenni, és egyedül... Sajnálom, ha sokban butákat kérdezek, de ez az elsô baba, és nincs semmilyen segítségem. Köszi!
sharlett

Sziasztok!
Ma voltam az utolsó CTG-n a szülés előtt, csütörtök reggel megyek a kórházba. Köszi nektek a tanácsokat, majd benézek, ha már itthon leszek újra.

Sharlett, ma kérdeztem én is a dokimat a szobákról, azt mondta, a betegfelvételkor (a szülés előtt, mikor bemész a kórházba) kell kérni a szobát, 10ezer egy napra az egyágyas, de nem biztos, hogy pont van benne hely.
Itt írnak róla:
http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/content.php?content.7
Egyébként minden szobájuk rooming-in, a dokim szerint nagyon támogatják a szoptatást (hát remélem is).
abessza

Sziasztok!

Az érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalata van a dokijával, mennyire vagytok elégedettek vele?

Válaszotokat köszönöm!
ferrari

Sziasztok

Köszi Cas. Végszükség esetén én is azt fogok venni, azt még a Scholl-ban is tudtak volna adni.
Pénteken megyünk párommal olaszba nyaralni, ha ott sem kapok, akkor marad a szandi.

Szia Sharlett, üdv a csapatban. Mesélj magadról! Hol tartasz? A dokinő nekem szimpi, de én nem nála szülök. Vannak páran, akik hozzá jártak, lehet, hogy jobb lenne kicsit vissza olvasnod. Szerintem a dokinődet kérdezd meg, hogy melyik szülésznővel szeret együtt dolgozni.
A fizetés szerintem nem sémára megy. Valaki csak a végén, én menet közben is szoktam, mert így kevésbé megterhelő, de a rászánt összeg ettől nem változik. Szerintem úgy és annyit fizess, ami számodra a legkevésbé megterhelő.
Ferrari, szerintem olvasgass visszafelé, mindenki leírta a tapasztalatait.

Baba, mi van veled, eltűntél?

Kati 26+3

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!

Katica itt vagyok!!! Igyekszem jókislány lenni és pihenni, de már lassan kezdek megőrülni itthon.. Ráadásul a család mindentől kímélne, én meg morgok szegényekkel... Kép Viszont nem tudtam menni a hétfői felkészítőre, mert mindenki kifeküdt az ötlettől (és kivételesen a párom sem támogatta az ötletemet), így most tőletek kérdeznék. Kép
A babának pelust, popsikenőcsöt stb. vigyek e be vagy adnak? A szülésznő mondta, hogy vigyünk be cumisüveget a babának, hogy ne a bocicumiból etessék, kell e (akár a cumisüveg, akár az, hogy ők etessék)?

Sharlett, én lehet, hogy Magenheim dr-nőnél szülök, mert az orvosom szabin lesz... Szerintem orvosa is válogatja a fizetést, a dokimnál magánrendelésre járok, a doktornőnek nem tudom, van e ilyen... Ha nincs, akkor lehet, hogy én közben is fizetnék... Viszont tapasztalat, hogy sokszor nem a pénz miatt érzed úgy, hogy gyorsan túlesnek rajtad, van hogy fáradtak vagy épp annyira problémamentes vagy, hogy nem is érdemes szót vesztegetni rád Kép Én azért mindig kérdezek (megyek a kis listámmal), így választ is kapok...

Ferrari, a kérdésed jó Kép Szerintem mindenki azért marad a dokijánál, mert elégedett vele Kép Mire vagy kíváncsi? Szívesen válaszolok, ha elárulod, mi érdekel..

Baba
33+6
baba76

Baba
Amíg nem roomis szobában van valaki (tehát a baba szopin kívül bent van a csecsemőosztályon), akkor nem kell se kenőcs, se pelus, mert akkor ezt a csecsemőosztályon elintézik, az anyukának nincs ezzel különösebb dolga. Cumi pedig azért praktikus, mert teát adnak a babának 2 szopi között, ha már nagyon sír - jobb híján bocicumiból. Ha ad be az ember külön cumit neki, akkor abból adják, én úgy tudom.
Ha roomis szobában vagytok, akkor kell vinni pelust, mert a benti adag biztos kevés. És esetleg ha pici a baba, akkor nagy is lehet rá (mikor mi bent voltunk Libero minit kaptak), ezért érdemes esetleg Newbornt vinni.
Popsikenőcsöt úgy tudom lehet kérni a csecsemősöktől.
A teáscumira itt is áll a fent leírt, mert vannak időszakok, amikor bent kell lenniük a babáknak, és akkor is előfordulhat, hogy szükség lesz rá.
Amit nem lehet megúszni, hogy a bent lévő babák (a roomiban is be lehet tolni éjjelre, ha nagyon kész vagy) éjjel (2-kor) kapnak tápit, és azt bocicumiból - én legalábbis így tudom.

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, ha tud az ember fejni, akkor az éjjeli etetéshez be lehet adni tejet, és akkor tápi helyett azt adják a babának - nemtom milyen cumiból... talán ha saját cumiban teszi be az ember a hűtőbe, akkor abból, de ezt nemtom.

Kép
Kép
Kép
cas

Sajnos a Margitban már két dokiban is csalódtam és ezért érdekel, hogy kinek milyen a tapasztalata. Persze akinek már van megbízható orvosa, annak ez a téma már biztosan unalmas. Jó lenne ebben a kórházban maradni, de nemtudom kihez menjek.
ferrari

Abessza,
Így az utolsó otthon töltött estéd (2 in 1) legyen szép és békés. Én bevallom őszintén alig aludtam és csak simogattam a pocimat, és búcsúztam tőle... Szóval sok sikert és aztán kérjük a beszámolót.

Ferrari,
tényleg itt elég sok orvoshoz járunk. Kérdezz nyugodtan, de a teljesség igénye nélkül:
Sztanyik, Magenheim, Pálffy akik rögtön eszembe jutnak és mindegyik jó. Kérdezz nyugodtan név szerint, vagy miért csalódtál a dokikban és akkor meg tudjuk mondani, hogy nekünk a sajátunkkal mi a tapasztalat.

Zkatica, Cas
Én bizony tavasszal is vizesedtem. Szóval már az kezemen is dagadtak az ujjaim. Nekem egy napig csak reszelt almát ehettem. Le is ment 1 kiló... De aztán a tejbelövellésnél lila volt a lábfejem és még a tépőzáras sem volt jó...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Abessza
Hú, furcsa lehet így tudni előre, hogy hamarosan babázol. De biztos jó is! Mindenesetre használjátok ki az utsó nyugis estét... Jópár hónapig nem számíthattok ilyenre... Kép
Sok sikert Nektek, drukkolok én is, hogy minden rendben legyen!
Aztán tényleg várjuk a beszámolót! Kép

Zseppy
Lila lábfej?! Na az már necces... Kép Hogy bírtál ráállni?!

Kép
Kép
Kép
cas

Zseppy
Ja, közeledsz a 12. héthez, ugye? Mikor mész UH-ra?

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?