Szilvi
Gratulálok az ikrekhez!
Mekkorák a lányok ?
Válaszolgatok a kérdésedre:
* Ikreknél gyakoribb a koraszülés, de nem lehet általánosítani. Itt elég sok ember a 36. hét után szült, de átlagosan szerintem a 35. hétre jön ki az ikerszülések súlya. Sok-sok szerencse kell hozzá, hogy Te sokáig tudd hordani őket.
Nekem az a tapasztalatom, hogy akinek nem az első babái az ikrek, azok tovább hordják, és nagyobb súlyú babákat is szülnek, ilyen szempontból szerencsésebbek.
* A császár az első babásosoknál gyakoribb, aki már többedszerre szül, és előtte spontán szült, gyakoribb, hogy meg tudja szülni az ikreket is, ha jól fekszenek. Első babásosoknál könnyebben nyúlnak a késhez.
* Orvosától függ, hogy mikor fektet be. Én megbeszéltem vele, és engem csak a 37. héten fektetett be, amikor már tényleg rizikósnak tartotta a napi két bejárást CTG-re, és flow vizsgálatra.
* Én is varrás párti vagyok, így egyetértek a dokiddal, főleg aki már szült, és lazább a méhszáj.
Melyik kórházba és kihez jársz ?
Orsi
Ma én is ezzel szembesültem amivel ma Te.
Turi túrán voltunk Alenával a városban, és semmi nem jött rám, ami korábban jó lett volna. Eléggé el voltam keseredve ezen. Azért persze szereztem pár jó darabot.
Most újult erővel fogyózok Norbi módszerrel, kicsit módosítva ala Cat.
(Alena már 11 kg-t fogyott, szuperül néz ki!!!)
Edit
Sajnálom, hogy így jártatok a Dévényes nővel.
Közelebb nem volt tornász ? Egy órás autóúttal szerintem bárhova Pesten eljutottatok volna.
Annamari
Nagyon szépek vagytok. Édesek a fiúk.
Élénken emlékszem még ezekre az időkre, és éjjel tényleg sokkal borulátóbb az ember, sokszor sírásra áll a szájja. Nappal valahogy túlteszi az ember magát ezen a fáradtságon. Hamar elmúlik majd ez az időszak.
Cat