Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tünde!
Sok szeretettel gratulálok a babához! Kép
És jó egészséget, sok tejcsit kívánok!

Margaréta!
Nekem a kismama torna és az izmok erõsítése teljes mértékben segített. Ha kihagyom a mozgást, akkor leghamarabb egy hét múlva jönnek újra a tünetek. Nekem is a keresztcsontnál fájt, már kb a 14. héttõl és meglehetõsen erõsen.

Zuzu!
Nekem mit javasolt az orvosod, mennyi MagneB6-ot szedjél egy nap?

A hétvégém elég rémes volt, mert kedden kaptam az orvostól vaskészítményt és igaz csak a napi adag felét vettem be kedden és szerdán, de székrekedést kaptam tõle. Péntek este, inkább éjjel a kórházban kötöttem ki emiatt, akkor már az 5. napja nem volt székletem. Hát, ne tudjátok meg azt az érzést! Az hittem már kipukkadok. Pedig amúgy még nem túl nagy a hasam. Van, aki még most sem veszi észre. Az elsõ babámmal sokkal nagyobb hasam volt. A lényeg, hogy az orvosom beöntést ajánlott, de a kórházban nem õ volt éppen ügyeletben és ki kellett könyörögni a beöntést, de megkaptam. Ott akartak fogni, de hazajöttem, mert rendbejöttem elég hamar.
Szóval vigyázni kell a vassal. Most pezsgõtablettában veszem be.

Csilla1 27h+4n
Csilla1

Szia Blinczi!

Aki a hátfájásodra mondta, hogy a baba elindult lefelé és, hogy tágulsz, ezért ez a fájdalom, az a nôgyógyászod volt? És mikor mondta? Mert néztem a táblázatban, és elég nagy különbség van közöttünk a baba korában. Nem igazán örülnék, ha már kifelé igyekezne. Valami krémet nem használsz? Én használnék, de nem tudom, mi erre a jó. Meg azt sem, milyen orvoshoz forduljak?

Margaréta 26+2
margaréta (margar&

Sziasztok,

Margaréta,

Bocs, lehet, hogy nem jól fejeztem ki magam. Igen a nõgyógyó mondta, hogy a tágulás jele, de úgy értette, hogy a keresztcsontom vagy mi van ott, az tágul. Tehát a medencém, csipõm...stb. rendezõdik át, hogy a bébi elférjen ahogy nõ. Szóval semmi okod az aggodalomra. OK?
Krém-azt mondta, hogy a Voltaren az teljesen jó rá, azt használjak. Még nem tettem meg.

Kele,
Kösz a drukkolást, rám fér ! Gratulálok, remekül ecsetelted a hátfájás szimptómáit ! De ugye elmúlik???

Gratulálok az új jövevényekhez ! És persze már irigykedem is!!

Blinczi
38+2
blinczi

Mosolygós délutánt Mindenkinek, ezen a csúnya esõs hétfõi napon!

Mano!
Igencsak elszomorító amit írtál, a helyzet valóban nem rózsás! Nem gondolod, hogy szándékosan csinálják ezt Veled? Már ahogy leírtad, hogy a többiek a lábukat lógatják, miközben Te pocakosan ki se látszol a munkából.... Szerintem ha teheted, menj el betegállományba - persze Te tudod, hogy anyagilag, szakmailag megengedheted-e - , de ha igen, ne gondolkodj, most a legfontosabb a nyugalom, Te és a kisbabád. Ez az ájulási tünet pedig igencsak intõ jel. Nekem is volt már ilyen, nem egyszer, elég rémisztõ tud lenni.

Csontfájás: valami szörnyû. Nekem kb. a 20-22. héttõl van , egyre rosszabb. Napközben úgy ahogy elfelejtem, de este mihelyt lefekszem, és utána megyek ki pisilni ( éjjelente persze 3-4 X ) majd meghalok a fájdalomtól. Reggel pedig az elsõ 2 lépésnél mindig azt hiszem, hogy összerogyok. Fõleg a bal lábamra nem tudok ráállni.
És az éjszakai fordulások is kész rémálom. A pocim is nagyon húzódik, ilyenkor meg szoktam fogni, hogy a súly ne lökõdjön át hirtelen az egyik oldalról a másikra. Talán egy kis kalcium segít, de csodák nincsenek.

Csíkok: Lányok, szörnyen néz ki a hasam. Hiába keneget(t)em tele van. Ugye legalább hamar elhalványodnak a szülés után?

Mummy!
Küldtem mailt, remélem megkapod, mert megõrült a Dpg-nk!

Panna!
Én most lábaltam ki egy makacs megfázásból, szerencsére nem volt lázam és a torkom is csak kapargatott, de az orrom.... Én nem vettem be semmit, sok gyümölcs, citromos mézes tea, és inhalálás. Egyedül orrcseppet használtam, azt muszáj volt, különben megfulladtam volna. Tudok egyet ajánlani, amitõl tényleg 4-5 órán át kapsz levegõt: Rhinospray a neve, nem túl olcsó 1400 Ft körül van, de nagyon hatásos. Mint mindenre erre is rá van írva, hogy terhesek kérdezzék ki az orvos véleményét, én megkérdeztem, azt mondta nyugodtan használhatom. De napi 2-3 nál ne használd többször. Mielöbbi jobbulást Nektek!

A múltkor felvetettem ezt a szülésznõ fogadás témát, de nem nagyon nyilatkoztatok ez ügyben. Senkinek nem lesz fogadott szülésznõje? Ja, és persze kiváncsi lennék az árakra is, Ti mennyit fizettek az orvosnak a szülésért? És kinek lesz szülésznõje annak?

Hova tûntetek velem egyidõs Pocakosok???????????????????

További szép napot Nektek,
Heni ( 32+2 )
heni

Törpi!

Köszi! Kép

Kata
Kata007

Akik szedik a Magne B6-ot nem tudjátok, meddig lehet ezt szedni? Úgy értem huzamosabb ideig nem árthat? Én azt hiszem már 3 50 szemes dobozzal megettem, de muszáj lenne még most is szednem, mert különben keményedik a pocim.
Elfelejtettem a dokimat megkérdezni, tudnátok segíteni?

Csilla1! Na, én ugyanezért hagytam abba, igaz, nálam ált. a 3. nap volt eredmény, de elég keservesen. Pedig a kakaó, capuccino mindig szokott segíteni, de most az is hatástalan volt. Te mit szedtél? Én ferro-folgammát, elméletileg napi 2 szemet kellett volna, de az 1-et is sokalltam, így most ott lapul a 100 db-os kiszerelés a fiókban.
Ha pezsgõtabletta formájában veszed be, nincs ez a panasz?

Heni 32+2
heni

Heni!

A csíkokkal nem tudlak biztatni, sajnos aki hajlamos rá (én is), annak jön, és már nem lesz ugyanolyan a böröd, mint korábban. Valamivel halványodik, de azért én nem mernék már kétrészes fürdöruhát venni.

Szülésznö:
Én mindenképpen szeretnék, de még nem fogadtam.
(A pénzekröl meg szerintem egyszerübb beszélni, aztán, ha ugy érzem, akkor annyit adok, ha meg nem, akkor nem. Sajnos ez a szülésznöfogadás csak mostanában lett téma, ugyhogy itt még azt sem tudom, hogy ált. mennyit szokás.)

Beszti 20+2

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok Kismamák!
Heni,
a Magne B6 nem árthat (én szinte végig szedtem a terhesség alatt, az orvosom javaslatára), de kb. a 35-36. héttõl már ne szedd, mert szülés "eltoló" hatása van.
A terhességi csíkokra kapott egy anyuka (Pocok) nagyon jó kenõcsöt, Az elsõ napok, hetekbe... szokott irogatni, biztos megírja neked is a kenõcs nevét. Bõrgyógyász írta fel neki.
A hálapénzrõl is van topic. próbáld ott meg. Ez különben nagyon függ, Bp vagy vidék, melyik kórház stb.

Dojika, este írok majd, van mesélnivalóm: hétvégén voltunk babaúszásonKép!

Mindenkinek jó pocakosodást:
Ágci (11 hetes Gabó)

Kép
Ágci

Heni!

Elõször, kb. november felé én is Ferro-folgammát szedtem összesen 2 szemet, akkor is székrekedésem volt tõle és nehezen múlt el. Ezért most Maltofer Fol-t kaptam. "Attól biztos nem lesz székrekedése, az a legkíméletesebb." - mondta az orvos. Nos, ezzel a fentieben leírtam, talán még rosszabbul jártam. Ráadásul nagyon megijedtem ettõl az iszonyatos székrekedéstõl, mert a barátnõm így vetélt el, sajnos.
Nekem az a dilemmám, hogy ezzel együtt tudom, hogy nagyon fontos vasat szedni, mert bár igyekszem a lehetõ legegészségesebben táplálkozni, ez nem elég. A vérképen a normális határokon belül volt az érték, de az alsó értékhez közelebb, ezért kell vasat szednem, hogy megelõzzük a bajt. A Plussz vas+c pezsgõtabletta nem okoz székrekedést, de abban kevés vas van, 4,3 mg. A babapont szerint 30 mg kellene naponta a terheseknek, egyik könyvem szerint 15 mg. Az orvos viszont 200-at (!) írt fel a napi 2 szem Maltoferrel. Egy egészségügyben dolgozó ismerõsöm szerint erre semmi szükség, mert nincs veszélyes vashiányom. A gyógyszertárban lehet kapni Makrofer pezsgõtablettát, 80 mg van benne + C vitamin. Ebbõl tegnap bevettem egy negyedet és nem okozott székrekedést. Ez sokkal gazdaságosabb, mint a vas+c sima pezsgõtabletta és nem kell napi több pohárral meginni belõle. Valamint a táplákozással is rásegítek a dologra. A legjobb a csirkemáj és a tengeri halak, de mindig legyen mellette C vitamin bevitel, mert csak így tud a vas felszívódni.
Remélem, segítettem valamit. Kép

Csilla1 27+4
Csilla1

Heni!

A has csikosodásra nekem a Vichy tehességi csíkok elleni krém jött be nagyon. Sajnos, nem olcsó, de csodát tett! Nem hogy nem vagyok most csíkos, de a régi, 8 évvel ezelõtti, elég durva csíkjaimait is halványítja, ha így megy tovább a terhesség végére elmúlnak a régi csíkok! Kép

Csilla1
Csilla1

Sziasztok!

Én még nem rég óta kezdtem el internetezni és igazából csak most találtam rátok. Pár szót magamról, magunkról: 32 éves vagyok és a harmadik gyermekemmel terhes. Mindig hosszú kihagyások után szülök. Okok? Nagyfiam már lassan 14. éves születése után nem sokkal papaváltás történt. Ameddigre rájöttóünk, hogy közösen is szeretnénk babát Gábor fiam már 6 éves lett ekkor, született Barbara lányom aki már lassan 8 éves lesz. Most elsõs. Ezután úgy gondoltuk, hogy két csemete éppen elég, teljesen ki is elégítettek bennünket minden szinten. Aztán 2001 januárjában behülyültem és közöltem a párommal, hogy szeretnék még egy kisbabát. 1 hónapos csata után beleegyezett és 2001 júniusában terhes is lettem. Szóval várhatóan 2002. március 13-ra megszületik Máté nevû fiúgyermekünk. /Legalábbis ezt ígérik/ Elõzetes számítások szerint 3 hetem van hátra.
Az izgalom fokozódik. Most már hetente Ctg. Két hetente doki.
Igazából nincs semmi bajom, nem is nagyon volt a terhesség alatt, csak mindenbõl egy kicsi. A vérnyomásom, moint többeteknek is alacsony, nekem mértek már 60/50-et is ekkor, miután utálom a kávét koffeintablettát írt fel a doki. Használt.... Már elértem a 100/80-at és nem fáj örökké a fejem. A vizesedés idõszakos, a nyári nagy melegben volt, aztán mostanában néha, kibirhatóan változó...

A picúr mocorog, rúgdos most már szinte egyfolytában, szerintem már õ is unja.

Én fogadtam szülésznõt éppen a múlt hétem. A MÁV kórházban fogok szülni. Nagyon aranyosnak tûnik, teljesen segítõkész. Hoizzá járok Ctg-re. Mindent elmond amire kiváncsi vagyok megmutatta aszülöszobát, beszélgetett a párommal is õ ugyanis telkjesen elzárkózozz az együtt szüléstõl. A szülõszoba láttán, vagy a szülésznõ tényleg nagyon aranyos mondatainak hatására már ott tartunk, hogy a vajudás idõszakára talán velem lesz. Azt mondja tehetetlennek fogja magát érezni és ezt nem szeretné.
Szóval per pillanat a szülésznõvelé úgy vagyok, hogy nem bántam meg hogy így döntöttem. Kérdeztem tõle hogy mennyiért vállalja el, de nem mondott semmit, rám bízza, még gondolkodom. 10-15 között hallottam. Azt hiszem több lesz a haszna mint a dokinak. Nagyon segítõkész azt mondta bármikor hívhatom, akár éjjel 2-kor is, ha úgy gondoljuk hogy nem kell még bevonulni a kórházba õ vissza tud aludni én ,meg megnyugszom. Amennyiben kell, akkor azonnal jön, szóbval minden elérhetõsége megvan és azt hiszem bizalommal fogok hozzá fordulni.

Egyenlõre ennyit, ha valakit érdekel valami szívesen válaszolok, és szeretnék én is hozzászólni a témákhoz.

Addig is sok pihenést és jó várakozást mindenkinek

Sziasztok::
zkati

Sziasztok!

Blinczi! Persze, hogy elmúlik a hátfájás, legkésõbb és legkorábban a szülést követõenKépKépKép (Én már csak tudom, hiszen annyit szültemKépKépKép) De reménykedni azért lehet.
Ehgyébként az egyikbarátnõm szült 3 hete és azt mondta, hogy a legrosszab az egészben a szörnyû derékfájás volt. Azt mondta a dokija, hogy van, aki így éli meg a szülést. Szóval nekünk is van erre esélyünk. Neked voltak, vannak jósló fájásaid? Ha igen, mikortól és milyen érzés? Szerintem nálam kezdenek jelentkezni, nagyon enyhe, menstruációs jellegû fájások az alhas tájékán. Aztán lehet, hogy csak képzelõdök.
Heni! Én fogadok szülésznõt. Ha minden rendben megy a szülés folyamán, szerintem neki sokkal több dolga lesz, mint az orvosomnak. A fogadott szülésznõnek az az elõnye, hogy elõre meg tudok vele beszélni részleteket. Kiválaszthatom, hogy egy számomra szimpatikus, kedves, megértõ nõ legyen. Mivel én nagyon félek a szüléstõl, nekem kell valaki, aki kedveskedik, tartja bennem a lelket. A pénzrõl: szerintem kb 15000 Ft körül "kell" adni neki. De mi ez a terhesség és a babavárás költségeihez képest?
Én a Kútvölgyibe fogok szülni és én kb 40000-50000 Ft szánok a dokinak. De függ ez a szülés nehézségétõl és a hozzáállásától is. Ja és mégegy info, én havonta 5000 Ft-ot otthagyok nála a magánrendelõben.

Kele
Kele

Lányok!

Aki gondolkodik légzésfigyelõn! Ki melyik szerkentyût ajánlja? Sajnos nincs semelyik ismerõsömnek, mi mindenképpen szeretnénk, de nem tudok dönteni. 2 fajtát láttam eddig Medicor - párna alá, Baby Controll - matrac alá. Árak kb 30-35.000 között. Segítsetek!

Köszi

Kele
Kele

Sziasztok!

Zöldi Kati,
én is a Máv-ba járok. Kiváncsi vagyok, hogy hívják a szülésznôt, aki választottál. Mi még elôtte állunk. Mikor kell (lehet) választani? Hogyan vettétek fel a kapcsolatot?
Melyik orvoshoz jársz?
Könnyì pocakviselést a hátralévô idôre!
Szia:
Margaréta 26+2
margaréta (margar&

Kele!

Ugye a párna alá azt ugy értetted, hogy egy párnaszerü készüléket kell a baba alá tenni? Mert egy kicsit félreéthetö volt... (A babának nem kell normális párna, csak egy tiszta, vasalt pelenka a feje alá.)
Ajánlhatok egy honlapot, ahol a Baby Sense-röl van szó, meg arról, hogy hol, hogy lehet (Madarász kórház) a hozzákapcsolódó oktatáson résztvenni:
www.bolcsohalal.hu

ZKati!

Ki a szülésznöd? Hogy találtatok rá? Mert én is ott fogok szülni, és fogadnék is szülésznöt, de nem ismerem egyiköjüket sem.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hello Pocakosok,

Jó termékeny volt a mai nap akkor sorban...

Mano,
Az én cégem is egy tipikus multi, ahol senki nem mondaná a majdnem 9 hónapos pocakosnak, hogy hagyja már abba, vagy ne adj Isten menjen haza kicsit elõbb. Szerintem hasonló helyzetben vagy és tudomásul kell venni, hogy a saját kezedbe kell venned a sorsod. Ha igy állna hozzám a fõnököm, én finoman tudatnám, hogy milyen kitüntetõ, hogy ezekkel a fontos projektekkel engem bíz meg, de fontosnak tartom a cég érdekeit szem elõtt tartva elmondani, hogy az én állapotomban ugye bármikor bármi történhet és nem lenne szerencsés, ha egy project miattam úszna. Vegye észre, hogy akár holnaptól kiirthatod magad, talán ettõl észbekap. Az a baj, hogy rólam is tudják, hogy egy workaholic vagyok és nem foglalkoznak az állapotommal. Igazából nem is várom el, viszont kicsit késõbb járok be, és néha 2 órás ebédszünetet tartok, illetve elég gyakran lógok itt a neten. És ha valaki ezt szóvá merné tenni, akár a nagyfõnököm, asszem kerek kis választ kapna. Ugyhogy rajta állj fel a jogaidért. Asszem ájulás és alacson vérnyomás témában már mindenki minden okosságot elmondott.

Mia,
Annyira örülnék, ha ez a vizesedés elmúlna nálam is a szülés után, persze azt sem bánnám, ha elõtte, de erre nem sok reális esély van. Neked nem segített semmi?

Blinczi, Margaréta,
Hát így benneteket olvasva, tényleg nagyon szerencsés vagyok ezzel a hát-derékfájás eddigi megúszással. Lehet, hogy az úszás segít tényleg. Korábban én elég sokat jártam kondi-terembe illetve mindenféle aerobicra, ez lehetett egy jó alap, de amióta terhes vagyok bevallom ezt nem folytattam. Persze elhatároztam, hogy majd a 3. hónap után, meg majd ksimama-torna stb. aztán nem lett belõle semmi. De az úszás ezek szerint tényleg jó, legalábbis így a 36. hétig elkerült ez a panasz. Érdemes kipróbálni Margarétának még mindenképpen. Cserében nekem itt van ez a fránya vizesedés.
Blinczi, te már csak pihizz és drukkolok, hogy érkezzen a baba és minél kellemesebben teljen a hátralévõ idõ.

Kele,
Úgy eltûntél, pedig téged is figyeltelek, hiszen alig vagy fiatalabb pocakos nálam. Szerintem ilyenkor az 1-2 hét nem nagyon számít, bár egy hete én még panaszmentes kismama voltam most pedig ödémás...Kép Magnézium nem segít? Mert nekem most kellene elkezdenem szedni. A dokim szerint segít. Bár Agci megijesztett ezzel a szüléseltolás témával. A babáink ezek szerint tényleg hasonló méretûek lehetnek, igen ez átlagos, nekem 3.5 kg-os születési súlyt jósolt a dokim. A légzésfigyelõkrõl szerintem a tapasztalt vagy most gyakorló kismamákat érdemes kérdezni. Pont most a napokban csacsognak errõl a lányok az Elsõ napok hetekben, érdemes lenne áthallgatnod oda.

Csilla1,
MagneB6-ból napi 3*1-et javasolt a dokim. Köszi a sok okosságot amit a vasról írtál. A védõnõm szerint olyan alacson a vasam, hogy problámáim lehetnek késõbb, a dokim szerint nincs gond, én köztes megoldásnak gondoltam, hogy Plussz vas pezsgõtablettát szedek, de én is látom, hogy ez csak töredéke a napi igénynek, illetve elég vacak a felszívódása. Igazából én is a székrekedéstõl, illetve ennek esetleges folyományától az aranyértõl félek, ami szülés után úgyis a legtöbbeknél kijön, nem kéne elõre bebiztosítani. Azért még jelzõzz, hogy ez a Makrofer hosszabb távon is olyan jó-e.

Heni,
A csikok genetikailag kódoltak, de tényleg ki lehet cselezni valamennyire a természetet. Én is olvastam Pocok csodkrémérõl. Biztos segít neked, vesztenivalód nincs, ha kipróbálod. MagneB6, én elméletileg most fogom elkezdeni a 36. héten ödéma ellen.

ZKati,
Üdv köztünk. Nem bánom, hogy beelõzöl, legalább egy Babaneten aktív nálam idõsebb kismama.Kép Épp panaszkodtam, hogy mindenki eltûnt elõlem. Szerencsére azóta visszatért Blinczi. Illetve duplán örülök neked, mert én is a MÁV-ban szülök, illetve én is fogadtam szülésznõt, úgyhogy ezzel kapcsolatosan is tudunk konzultálni. Bár a többiek már megkérdezték, ami engem is érdekel. Üdv köztünk, még ha csak így a végefelé is csatlakozol.

Nem leszek unalmas, már elnézést sem kérek a hosszúságomért, lányok nekem nem megy máshogy.

Zuzu
35+3

Ágci,
Ez a MangeB6 szülés eltoló hatás miért, honnan jön, én most a 36. hétben vagyok és nem szivesen lennék várandós még 6 hét múlva is, noha most kellene elkezdenem a MangeB6-ot. Megírnád a tapasztalataidat?
Zuzu

Sziasztok,

szóval most hogy a hátfájást kimerítettük, térjünk át a jósló fájásokra.

Igen, kb. a 35-36. héttõl vannak és nagyon jól írod, Kele, pont olyanok mint a menstruációs görcs. Nekem már volt gyengébb és erõsebb is, és nem is mindig haskeményedés után. Furcsa érzés, különösen amikor az erõsebbek jönnek, mindig figyelem az órát, hogy vajon ezek most josló vagy már szülõ fájdalmak. De általában 1-3 fájás jelentkezik/ nap, aztán semmi. Sõt van olyan nap is amikor egyáltalán semmi. Csak a szaggató hátfájás.
Vessetek meg de, azért megnyugtató, hogy másnak is van. Már kezdtem ott tartani, hogy beképzeltem magamnak, hogy gerincsérvem, porckorongleválásom...stb van.

Kele,
vannak helyek, pl. Soroksári úti Megatoys ahol bérelni is lehet a bébifigyelõt. Lehet, hogy érdemesebb, mint venni, nem?

Zuzu,
köszi a biztatást és drukkolást. Majd ha lesz valami jelzem.

Blinczi

A terhességi csíkokra mindenkinek tudom ajánlani a Milupa kenöcsõt, nekem nagyon bejött, most a 9. hónap közepén kezdtek elöször kijönni ilyen halvány csíkok, és mindenk azzal biztat, hogy el fognak múlni. Pedig csak napi egyszer kentem. Persze nyilván ez is hajlam kérdése.
blinczi

Sziasztok,
Koszi a megertest es tanacsokat, nagyon jol esett, hogy Ti megertetek engem. Voltam a dokimnal, az ajulassal kapcsolatban azt mondta, hogy ez elofordul, ne ijedjek meg, olyankor uljek le es azt ajanlotta, hogy reggelente igyak egy kis tejeskavet. Adott 1 het betegszabit is, ugyhogy holnaptol pihenek!

A terhessegi csikoktol en is nagyon felek, mert nekem az Anyukam tele lett veluk, de nagyon, es nem is multak el, igy valoszinuleg nekem is meg van erre a genetikai hajlamom. Ezert aztan mindent bevetek:
Milupa terhessegi kremet hasznalok tiszta buzacsiraolajjal + 1 - 1 csepp narancsvirag es levendulaolajjal keverve. Buzacsiraolajbol lehet boven tenni amennyit a krem felvesz, de az illoolajokat nem szabad tul koncentraltan hasznalni, igy en elore egy nagyobb mennyiseget keverek ki (a Milupa felet). Ezt este hasznalom, mert kicsit nehezebben szivodik fel az olaj miatt, reggel meg L... francia terhessegi kremmel kenem be (amit a Brendonban vettem es hasonlo kategoria a Vichivel csak picit olcsobb). Ja, a Brendonban azt mondtak a Milupa tul gyenge, ezert tupiroztam fel az olajokkal (egyebkent itt a listan loptam az otletet valakitol). Hat, meglatjuk mi lesz, legalabb tudom, hogy mindent megtettem. Egyebkent a kis natura boltokban lehet valogatni a terhessegi csikok elleni illoolajokban, meg tanacsot is adnak vagy prospektust.
Mano(26)
Mano

Blinczi, Kele,

Én még nem érzek jóslófájásokat. Vagy mégis, néha talán, van vmi mensis görcshöz hasonló, de inkább csak egy kis benyilalás. Nem is tart csak 1-2 másodpercig. Errõl beszéltek?
Mára ennyit a munkából, robogok haza. Mindenkinek szép estét, és bármilyen bagatel, pihentetõ alvást kívánok éjszakára.

Zuzu
Zuzu

Sziasztok!
Zuzu,
A magnézium izomlazító, görcsoldó hatású. A terhességem elejétõl kezdve a nem kívánatos méhösszehúzódások elkerülésére kezdtem el szedni. Nos, mivel ezek már a 36. héttõl kezdve nem okoznak gondot (nem számít koraszülöttnek a bébi), ezért jobb abbahagyni.
Ilyenkor már a vizesedésre inkább természetes dolgok ajánlottak: banán, fõtt krumpli kis zöld fûszerrel (egy nap csak ez), de igazából ekkor már úgyis szinte elkerülhetetlen.
A terhességi csíkokról még1x:
én is a Milupa krémet használtam, jó volt, de nekem szerintem anélkül sem lett volna egy se, ugyanis ez szvsz, öröklõdik.

légzésfigyelõ: mi Baby Controllt használunk, nálunk bevált. A matrac alá kell tenni, mivel két párnából áll, elég nagy helyet foglal el az ágyban, így a pici nehezen tud róla lemászni (na, a miénknek sikerült 1x, riasztott is, majd szívinfarktust kaptam, kis manónk pedig szundizott édesen a csípoló micsoda mellett). De biztonságban érzem, és ez a legfontosabb. Azt hiszem 12 vagy 14 sec múlva riaszt. Ez 30000,- a madarász utcai 50000,-.
Ágci

Kép
Ágci

Kata007!
Ha már rám kérdeztél...Az a helyzet, hogy nem tudtam eldönteni, mitévö legyek a táblázatotokkal kapcsolatban. Mivel én a beszélgetéseitekhez nem nagyon tudok hozzászolni, lévén elég messzire, külföldön élek. A témák 70%-a pedig, a melyik korházban szüljek, melyik babakocsi a jó, melyik boltban lehet ezt -azt kapni, szóval csupa olyan, ami engem közelröl sem érint. Éppen ezért nem tudtam eldöntei, hogy nézne az ki, hogy bejelentkeznek a táblázatba, de csak olvasok...
Szerinted??
Igazából szivesen nézegetném magam én is a táblázatodban, mert nagyon csúcsszuperKép, de nem tudom, van e hozzá "jogom"?
Mindenesetre ,megadom az adataimat, hátha azért egy kis mérlegelés után beveszel a táblázatba...Kép
Barbi, 9c, 10 hét 5 nap, 27 év (de csak febr. 21-tölKép!!), Calgary, 1. baba
Szia, és mindenkinek jó pocakosodást
Barbi
Barbi

Ja, és azt már korábban megadtam, hogy szeptember 12 a szülés várhato napja!
Barbi
Barbi

Sziasztok!!

Köszi a mail-eket! Válaszoltam!

Én már nem jutok naponta net-hez, mint régen, de azért elolvasgatom a lényeget- Örülök, hogy ennyi új Babaváró van!!

A Pocaklakóm nagyon aktív és szerencsére mi jól vagyunk.
Már nincs is annyi mesélnivalóm ill. kérdésem, mint az elején. Azt hiszem itt a végére mindenki kiokosodik! Kép

Vigyázzatok MAgatokra!!

Mummy (32+2) és a Nagyfiú!
Mummy

Zuzu,

Én is próbáltam valamit tenni a vizesedés ellen, és jól utánaérdeklõdtem, de mindenki csak a sószegény diétát tudta javasolni. Aztán végülis ugyanazt ettem, amit elõtte (próbáltam egészségesen), tehát nem tudom, hogy használ-e.
MOst már tarts ki a szülésig, aztán megoldódik.
(Persze akkor más problémák kezdõdnek...)

Kit választottál szülésznõnek?

Mia
mia

Katka2!

Meglesz holnapra meglesz a fürdõruhám, ha minden igaz, de nem terhes, csak nagyobb méret. Ennek talán hasznát veszem késõbb is. Mit jelent a magas vérnyomás? Mert ma voltam a védõnõnél, aki megmérte a vérnyomásom és sajnos ittam elõtte egy kis colat - akkor ébredtem du. szundiból - így elkezdett ilyesztgetni a védõnõ.

Lányok!

Mennyire vizesedtek? Szerintem én csak néha és enyhén, de a védõnõm szerint ilyen korán /30. hét/ egyáltalán nem kellene és ne igyak annyit. De a gyûrûm még lejön a lábamon pedig nem is látszik semmi. Szerinte sok súlyt szedtem fel, pedig eddig is minden hónapban feljött a 2 kg. Azóta, hogy ezt mondta persze állandóan szomjas vagyok :-).

Zita!

Próbáltál kamillát inni? Nekem az nagyon jó volt. Én különben rengeteg mustárt ettem meg paradicsomot akkoriban.

Margaréta és a többi derékfájós!

Erre jó ha figyeltek, mert ilyenkor a terhesség alatt a gerincmelletti izmok szallagok is ellazulnak és nem szabad törzsfordítást csinálni meg ilyeneket.
Van egy homeopátiás krém, amit én akkoriban kezdtem használni, amikor a sok ülõmunkától kikészült a derekam : Zeel és a Heel a gyártó. Nekem nagyon bevált, mert gyorsan lelazítja a hosszú ideig tartó egyoldalú terheléstõl begörcsölt izmokat deréktájékon. De mióta tornázok egyáltalán nem fáj a derekam, kop-kop-kop ... Persze még fájhat. De a megfordulás gondjába a hasizmok használhatatlamsága is besegít, néha akkorát roppant a derekam, hogy a kispap is felébredt rá. Egy megoldást találtam : megfordulás négykézlábraállásból és nem háton - elég macerás, de legalább nem kell félnem a porckorongkopástól.

Kele!
A kerti munkák közül még van néhány ami nem ajánlott, fõleg több órán át! Írjak egy listát vagy kipróbálod mindegyiket? :-) Azért mosolygok, mert van olyan, amikor én sem bírok magammal és a tavasz szele engem is meglegyintett. Rám a párom próbál vigyázni - mivel jól ismer - és azt mondja hogy szeretne nekem egy több kilós ólomgolyót beszerezni amit ha elmegy itthonról a lábamra csatolhat. Nálunk az a megoldás született, hogy van egy bácsi, aki jön egy-egy napra és akkor kiélhetem magam, de vele csináltatom meg a nehéz dolgokat.

Mia!

Szombaton voltam 2x. Most szombat kimaradt, de ezen a szombaton megyek. Mi a baj a csütörtökkel? Sokan vannak? Ki tartotta?

Heni!

Én az anyukám gyógynövényboltjából kaptam ezt a kencét és a combomon az induló csíkokat és kis puklikat is szépen javította, már alig látszik. Aphoteker: Thermo Body Gel - de fokozott vérbõséget okoz egy félórára, és nagyon felmelegszik tõle a bõröd. Nem olyan nagyon drága és kiadós adag.

Vashiányosok!
Korábban írtam már egy listát a vastartalmú kajákról. Én egyébként Ferrograd-ot szedek és nincs semmi szorulásom!
A listán sok magasabb rosttartalmú is van, ami külön jó a székrekedés esetére.

Zöldi Márti, Zuzu!

Én is a Máv-ban szülök majd. Érdekelne a szülésznõkkel kapcsolatos minden infó! Orvos ajánlotta? Stb...

Mindenkinek szép álmokat és hosszú alvásfázisokat!

Bubu
bubu

Mano,

Ez a Te fonokod hozzaallasa eleg rosszul hangzott...igaza van Zuzunak, nekem is lenne egy-ket frappans szavam az illetohoz. Ilyenkor kivanom nekik, foleg ha ferfirol van szo, hogy elje at mondjuk egy napjat egy jo nehez terhessegnek. Szedules, hanyas, faradtsag, rossz kedv stb. Kép stb. Halat adok az egnek, hogy en a konnyebbet fogtam ki. Az anyukam meselt rola amikor minket vart a batyammal... Egy szavam sem lehet. De azert amit veled muvelnek a munkahelyeden az elegge felhaborito. En nem hagynam magam. Tenyleg pihenj sokat! En csak egyszer voltam kozel az ajulashoz, meg ugy a 8 het kornyeken, meg szerencse hogy ultem, mert hirtelen kivert a hideg veritek es ulve remegtek a labaim. Az asszisztensem csak nezett, hogy miert ilyen zold az arcom. Meg nem tudta, hogy babat varok. Ugy megijedtem, hogy haza is mentem fel ora mulva.

Derekfajosok
Sajna nekem szokott, pont ugy mintha becsipodott volna egy ideg, de egy oras fekves segit rajta. Es szedem a MagneB6-t. Valoszinuleg ez is alkati dolog. Zuzu, lehet hogy Te teljesen megusztad! Pont azon gondolkodtam, hogyha mar a 12 hettol neha fajdogal, mi lesz kesobb?

Barbi,

Legy udvozolve koztunk, es persze hogy van jogod feliratkozni.Kép
Akarhol is elsz. Es mi sem mind egy varosban lakunk am!

Megegy adalek az en otthon maradasomhoz. Mar irtam hogy kerteszkedni szeretnek, ugyanis soha eletemben nem laktam kerteshazban. Emellett es persze amennyire a Baboca engedi en is olyan dolgokat tervezek csinalni, amiket az elmult 8 ev mokuskereke miatt nem volt sem erom, sem kedvem neha. Peldaul megtanulni spanyolul.Meg elolvasni egy csomo konyvet.Meg megtanulni fozni.KépEs szerencsere van egy csomo baratnom, meg ismerosom , ugyhogy nem hiszem hogy nagyon el leszek szigetelve. En itthon probalok meg anyuka-no lenni.Kép
De mint korabban kifejtettem nem vagyunk egyformak. En masfel eves koromtol bolcsibe majd oviba jartam, mert a szuleim nem engedhettek meg maguknak, hogy anyu ne dolgozzon, es megis epelmeju , normalis emberre nottem fel (azt hiszem Kép ), egy szereto csaladban.

Puszi mindenkinek aludjanak jol Babak is, Mamak is.Kép

Nyuszi
Nyuszi

Sziasztok!

Zkati!
Udv. koztunk.

Barbi!
Legy te is udvozolve koztunk. Szerintem ne aggodj hogy kulfoldon elsz. A csajok mind nagyon rendesek, en is csak kesobb tudok reagalni mindenre, mivel en meg az USA-ban lakom es ugye az a franya idoelteres! De igy is mindenki nagyon aranyos es segitokesz.

Heni!
A MagneB6 napi adagja 3x1, de ha valaki sokat gorcsolget annak fel lehet emelni egeszen 3*6-ra, de ezt csak orvos utasitasara lehet!

Zita!
Remelem mar jobban van, vigyi magatokra!

Zuzu!
Agcinak teljesen igaza van a magneziummal kapcsolatban, izomlazito es gorcsoldo. Magnezium sulfat-ot adtak infuzioban a baratnomnek is anno, hogy ne szulessen meg korabban a baba. Ez tobbnyire nagyon sikeres, o is a 39. heten szult meg utana. Tehat vizesedesre inkabb jobb egyeb dolgokat enni/tenni. Fott burgonya, banan, meleg vizben aztatni a kezed es a labad.

Bubu!
Eddig mindenki azt mondta, hogy az ivas nem befolyasolo tenyezo a vizesedesre. Sot a kismama-konyveim szerint is inni kell! Ha nem iszol eleget azzal artasz. Nem az ivastol van a vizesedes.

Derekfajosok!
Mostanra ez a problema nalam is felutotte a fejet. Eleg vacak, de megprobalok egyre tobbet pihenni. Azt hittem engem is elkerul, de nem igy alakult.

JO ejt!
Andi
Andysj

Sziasztok!

Még mielött olvasnám a tegnap délutáni írásokat, egy kérdés. Föleg tölem több hetes kismamákhoz.

Szóval nyílt-e ki valakinek korán a külsö méhszáj???
Mivel napok óta nyomást érzek belülröl a hüvelynél, tegnap elmentem a dokimhoz. A külsö méhszáj sajnos nyitva van. Kép A méhnyak hossza 3000 helyett 2100. Kép Egyik lányomnál sem volt ilyen, így nem tudom, hogy mivel járhat. A dokim azt mondta, hogy nem kell megijedni, mivel az UH-on minden rendben van, de azért engem nagyon idegesít. Föleg azért mert hozzátette, hogy felejtsem el a munkát mostantól és szigorú pihenésre ítélt.
A baba (akiröl most 1000 %-ra kiderült, hogy Dórika lesz Kép ), borzalmasan sokat mozog. Lehet talán ettöl is?

Kérlek benneteket, hogy ha volt valakinek ilyen válaszoljon!!!!

Kata 25+1
Kata007

Szep Jo ReggeltKép

Kata

Nekem volt ilyen az elso babaval.Akkor a 7. honapban meg egy mehszajzaro mutetem is volt/nem kell megijedni 15 perc/.Ritkan kell ezt a mutetet csinalni nekem nagyon gaz volt.De remelem az vigasztal,hogy 10 nappal hordtam tul a gyereket es akkor is inditottak!!!
Ne aggodj!!KépNem lesz baj,pihenj sokat.Dolgozol???Ha igen akkor menj el betegacsiba!

Szijja BarbiKépKép
Mar nagyon vartalakKépKépKép

puszi Krisztinka
kriszti

Barbi!

Elöször is: én Miskolcon lakom, jó messze fövárosunktól, vagyis igazán engem sem érint, hogy a lányok melyik boltot ajánlják, vagy melyik kórházat, orvost.
Babakocsi, bútor témában szintén nem vagyok egy aktív hozzászóló, mert mi már nem akarunk másik babát, így nem cél, hogy lehet bármilyen drága, megveszem, mert jó lesz a másik gyereknek. Mi olyan dolgokat vettünk, veszünk ami tökéletesen megfelel pár hónapra, pár hétre egy babának, vagyis ami megtetszik és amit a pénztárcánk megenged. A babakocsinál is az volt a cél, hogy a babának megfeleljen a mindennapos sétákhoz. Nekem nem fontos, hogy kis helyen elférjen, egy kézzel összecsukható legyen, mert mindenhova kocsival megyek.

Szóval én egyeltalán nem mérlegelem, hogy van-e jogod Neked vagy bárki másnak a mi táblázatunkba bekerülni. Az adataid már benn is vannak, a maiban már látni fogod magad. Mondhatják, hogy elfogult vagyok, mert ismerlek a megint megjöttböl, de szerintem pont azért itt a helyed. És természetesen gyönyörködhetsz, hogy milyen gyorsan fogynak elöled a kismamák. Ez tényleg szuper érzés! Kép (Az ember már ilyen apró dolgoknak is mennyire tud örülni... Kép)

Tehát üdv köztünk és boldog babavárást!!! KépKépKép

Akkor Kép:

<pre>
1. SJMóni 3.c. 40 hét 5 n Budapest 28 év febr. 14. 1.b.
2. Beatrix 72.c. 40 hét 5 n Budapest 36 év febr. 14. 1.b.
3. Erika2 12.c. kb.40 hét ?? Százhalombatta 27 év ?? ??
4. Blinczi 3.c 38 hét 3 n Budapest 26 év márc. 3. 1.b.
5. Zsebi 1.c. 36 hét 1 n Budapest 28 év márc. 18. 1.b.
6. Zuzu 1.c. 35 hét 4 n Budapest 31 év márc. 22. 1.b.
7. Forgi 1.c. 35 hét 2 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
8. Andysj 4.c. 35 hét 2 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
9. Kele 0.c. 34 hét 4 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
10. Kristi 4.c. 34 hét 2 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
11. Helena 27.c. 33 hét 1 n Komárom 27 év ápr. 8. 1.b.
12. Krita 6.c. 32 hét 5 n Nyíregyháza 27 év ápr. 11. 1.b.
13. Vuckó 6.c. 32 hét 5 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
14. Mummy 1.c. 32 hét 3 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
15. Heni 1.c. 32 hét 3 n Budakeszi 23 év ápr. 13. 1.b.
16. szanti 2.c. 32 hét 1 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
17. Száva 4.c. 32 hét ?? Miskolc 29 év ápr. 17. 2.b.
18. Katka2 2.c. 31 hét 6 n Etyek 27 év ápr. 19. 1.b.
19. bubu 1.c. 31 hét 0 n Bp. környéke 29 év ápr. 23. 1.b.
20. Szilvi 11.c. 29 hét 4 n Budapest 28 év máj. 4. 1.b.
21. BSzilvi 2.c. 29 hét 4 n Budapest 26 év máj. 4. 1.b.
22. Mia ?? 29 hét ?? Budapest 27 év máj. 8. 2.b.
23. Zsunya 6.c. 27 hét 6 n Budapest 25 év máj. 13. 1.b.
24. Csilla1 1.c. 27 hét 5 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
25. Dojika 1.c. 26 hét 5 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
26. margaréta 6.c. 26 hét 3 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
27. Mano 1.c. 26 hét 2 n Budapest ?? máj. 25. 1.b.
28. Vicamama 1.c. 26 hét 2 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
29. Bori 1.c. 25 hét 6 n Kisbodak 32 év máj. 30. 3.b.
30. Norci 5.c. 25 hét 2 n Budapest 27 év jún. 2. 1.b.
31. Törpi 1.c. 25 hét 2 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
32. Kata007 4.c. 25 hét 1 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
33. Marcsi 5.c. 24 hét 1 n Budapest 31 év jún. 9. 2.b.
34. blano ?? 23 hét 3 n Mezökövesd 24 év jún. 15. 1.b.
35. Any 2.c. 23 hét 1 n Debrecen 34 év jún. 17. 2.b.
36. Pucúr 4.c. 22 hét 6 n Budapest 29 év jún. 21. 1.b.
37. Beszti 13.c. 20 hét 3 n Szigethalom 26 év júl. 6. 2.b.
38. Dió 1.c. 19 hét 5 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
39. Ilke 5.c. 19 hét 2 n Budapest 25 év júl. 15. 1.b.
40. Halacska 3.c 18 hét 6 n Kistarcsa 29 év júl. 17. 1.b.
41. Nyuszi 1.c. 17 hét 1 n Budapest 32 év júl. 28. 1.b.
42. Malacka 1.c. 15 hét 5 n Budapest 36 év aug. 8. 2.b.
43. Forti 3.c. 15 hét 5 n Budapest 30 év aug. 9. 1.b.
44. Djeszter 2.c. 16 hét 1 n Budapest 29 év aug. 12. 1.b.
45. zsani 1.c. 14 hét 2 n Budapest 28 év aug. 15. 2.b.
46. Petra 5.c. 14 hét 5 n Budapest 27 év aug. 20. 1.b.
47. Nóra 2.c. 12 hét 6 n Miskolc ?? aug. 29. 1.b.
48. iddi 14.c 12 hét 0 n Budapest 36 év szept. 3. 2.b.
49. Zsóka 18.c. 12 hét 0 n Budapest 24 év szept. 3. 1.b.
50. lomis 1.c. 11 hét 6 n Érd 26 év szept. 4. 2.b.
51. Barbi 9.c. 10 hét 6 n Calgary 27 év szept. 12. 1.b.
52. Nyusza 3.c. 10 hét 0 n Budapest 26 év szept. 17. 1.b.
53. Gyöngyöske 3.c 9 hét 6 n Miskolc 30 év szept. 19. 2.b.
54. Kriszti 17.c 9 hét 1 n Galgamácsa 29 év szept. 25. 3.b.
55. ParaZita 2.c. 8 hét 5 n Budapest 30 év szept. 23. 1.b.
56. Lella 13.c. 7 hét 4 n Tripoli 33 év szept. 23. 2.b.
57. bolegajudit 1.c. 7 hét 0 n Szomolya 28 év okt. 9. 2.b.
</pre>

Ha valami nem stimmel, szóljatok, mert kissé szétszórt vagyok ma, ami azt hiszem most megbocsájtható!

Kata
Kata007

Sziasztok,

Kata007,

az egyik igen közeli barátnõmnek, aki mellesleg most januárban szült egy édes kisfiút, volt hasonló problémája és ráadásul kb. akkor amikor neked. De a dokija megnyugtatta, hogy semmi baj, mert a belsõ méhszáj erõs és jól zárt. És neki is sokat mozgizott. De semmiféle mûtétre nem volt szükség. Szerintem azt érdemes megtudni, hogy a beslõ méhszájad hogy van, de nyilván mondta volna a doki ha gáz van.
Úgyhogy ne aggódj, inkább pihenj!!

Blinczi
blinczi

Kriszti!

Köszi, hogy ilyen gyorsan reagáltál! Kép Nálunk mütétröl szó sem volt, mert a belsö méhszáj zárt.
Most szabin vagyok. Eddig vaciláltam, hogy menjek-e még dolgozni, de most már ez a dolog eldöntötte, hogy nem. A szabi után jövök betegre.

Tudod nem tudom eldönteni, hogy nyugodt legyek-e, mert Dóri annyit mozog, hogy ha más mondaná nem hinném el. Tegnap néztük az órát. Fél 8-tól 9-ig egyfolytában menetelt, boxolt, rugdosott, csuklott. Ez tudom, hogy jó jel, de lehet, hogy pont emiatt nyíltam ki. Viszont nyugtatót mégsem adhatok neki... KépKépKép

Kata 25+1
Kata007

Kata!

A 2100 nem teljesen csak a méhnyak hosszát jelöli, hanem a következöt:
2 - méhszáj kb. hossza cm-ben
1 - külsö méhszáj nyitva
0 - nyakcsatorna zárva
0 - belsö méhszáj zárva
(A 3000 tehát korábban azt jelezte, hogy 3 cm-es méhnyak külsö méhszáj zárva, nyakcsatorna zárva, belsö méhszáj zárva)
Ne aggódj KépKép(látod, két zárórész még teljesen zárva van), tényleg pihenned kell, nincs semmi erölködés (minden erösebb méhösszehúzódást kerülnöd kell). Gyakrabban jársz mostantól dokihoz?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Blinczi!

Köszi, ez még megnyugtatóbb. Kép A doki is azt mondta, hogy nincs gáz, mert a belsö zárt.

Kata
Kata007

Lányok!

El sem hiszitek milyen jó érzés ilyenkor frissíteni! Kép

Beszti!

Kiesett a könny a szememböl, hogy ilyen gyorsan reagáltok, ha valaki bajban van. Könnyek letörölve!

Nagyon aranyos vagy! Én most akartam a neten utána kutatni, hogy mit jelent ez a szám. Szóval pihenek, bár nem tudom, hogy az ülés a gép elött az pihenés-e. Talán le kellene feküdnöm? A dokihoz tényleg gyakrabban kell menni mostantól.

Kata
Kata007

Derekfajosok!
Nekem viszonylag koran, a 24-25. het korul kezdett fajni a derekam. Mindig masszirozta a ferjem, meg a pihenes is enyhitett rajta, meg a cicahat gyakorlatok is (negykezlab homoritas-domboritas), de az igazi megoldas a haskoto volt. Neztem a bababoltokban is Anita terhessegi haskotot, de az 6 ezer Ft korul volt, es nagyon kis nyamvadt. Vegul gyogyaszati segedeszkoz boltban vettem nem terhessegi haskotot 2600 Ft-ert, es akar hiszitek, akar nem, egycsapasra elmulasztotta az osszes derekfajos panaszomat, es azota sem fajt, miota hordom, pedig most mar a 32. hetben vagyok.
Repaful
Repaful

Sziasztok!

Kata, anno anyukámnak mindkettönkkel (hugom és én) kinyilt a külsöméhszája, mégis rendben megszülettünk mindketten. Igaz akkoriban még összevarták, ma már nem nagyon szokták, legalábbis adokim ezt mondta, mert direkt rákérdeztem erre, anyukám miatt.
Szóval ettöl még nyugodtan végig kihordhatod a babát, csak jobban vigyáznod kell magadra.
Én szorítok Neked Kép

Barbi - ha kismama vagy, akkor mindegy honnan írsz itt a helyed közöttünk Kép

Derékfájás - hát eddig a torna még segített és reggelre el is múlt és csak este éreztem megint, de már egész napos a jelenség. Bár még mindig föleg az fekvéssel vana problémám... ha lefeküdtem utána felkellni vagy csak megfordulni, kész procedúra...

A tornát kezdem egyre kevésbé "kívánni", viszont éjjel álmomban usztam, vízben voltam és isteni jól éreztem magam,mindenem olyan könnyü volt... A párommal meg is egyeztünk hogy el fogunk menni usziba valahova... ha beleférek még a fürdöruhámba Kép

Sziasztok
Dojika 26h+5n.
Dojika

Szia Kata!

Szeretnélek megkérni, hogy javitsál nálam néhány dolgot.
A baba a 4. ciklusban jött össze (de nem ez a lényeg).
A doki szerint most még csak 15 hetes, így csökkenteni kellene a 16-ot.
És õ a 2. baba.
Köszi szépen.

A méhszáj témához sajnos vagy szerencsére nem tudok hozzászolni, de ne izgulj, biztos minden rendben lesz, csak pihiz sokat.

Szia
Djeszter
Djeszter

Lányok!

Van valakinek valamilyen ötlete, hogy vajon a 15. hétre miért változatlan még mindig a súlyom?
63 volt terhesség elõtt. Az elején fogytam, és mégmindig 1-2 kg minuszban vagyok.
Nem mintha szeretnék sokat hizni, csak egy kicsit furcsa.

Djeszter
Djeszter

Sziasztok Pocakosok,

Kata007,
Én is reagáltam volna azonnal, de sajnos vagy inkább szerencsére nincs tapasztalatom a témában. De látom, hogy a nálam avatottabbak már leírtak mindent és megnyugtatónak tûnik a válaszuk. Persze nekem könnyû megnyugodni. Van egy ismerõsöm akinek hasonló problémája volt és pihenést, konkrétan fekvést írtak neki elõ, hogy a gravitációtól se táguljon jobban. Úgyhogy pihózz inkább vízszintesen. Babanetezni, talán így is tudsz.Kép Vigyázz magatokra!!! A táblázatod pedig mint mindig hyperkafa.

Ágci, Mia, Bubu, Andysj,
Köszönöm a reakciókat a vizesedéssel kapcsolatosan. Kis dilemmát okoztatok az írásokkal. Asszem egy darabig eszem ezt a MagneB6-ot aztán, ha javít a problámámon folytatom, ha nem hanyagolom, nem szeretném, ha eltolná a szülés idõpontját. Ki fogom próbálni a fõttkrumpli, banán kúrákat. Ha más ötletetek van szívesen veszem, hiszen egy próbát bármi megér. Maximum nem jön be.

Bubu, illetve MÁV-os lányok,
A szülésznõkkel kapcsolatosan én az ott szült barátnõimtõl illetve a MÁV-os topicban is gyakorlatilag csak pozitívumot hallottam. Mindegyikük egy tündér, nagyon segítõkészek, kedvesek. Ezt állítólag a csecsemõsökrõl már nem lehet elmondani, de ha kicsit csapkodjátok õket õk is segítenek. Mentségükre legyen mondva, nagyon túlterheltek. Jó hír, bár lehet, hogy ti már tudtátok, hogy a babáknak nem adnak cukrosvizet amíg meg nem idnul a tejcitek. Szerintem ez szuper. Nekem a dokim ajánlott egy szulésznot, akivel már kétszer találkoztam is, mert én sem a ki tudja milyen beszámíthatatlan állapotomban kívánok vele elõször találkozni. Nagyon kedves, személy szerint nekem szimpatikus, illetve láttam ahogy egy kisbabával beszélt, (aki nála született) akinek a mamája velem egyidõben jött a dokihoz kontrollra. Engem meggyõzõtt, azzal is ahogy a még a pocakomban lévõ KisZuzuval beszélt, de ez annyira szubjektív, hogy kinek ki jön be. Úgyhogy azt hiszem nem nagyon lehet melléfogni. Ha valamiért nem tudna õ jönni, akkor sem lennék kétségbeesve, hallva a sok jót a többiekrõl.

Nyuszi,
Bárcsak igazad lenne és megúsznám végig a hátfájást. Én is annyi mindent tervezek a babázás mellett, csak azt mondják, hogy majd meglátom,alig lesz idõ. Örülhetek, ha eljutok tornázni. A spanyol nekem is a terveim között van.

Zuzu
35+4
Zuzu

Kata!

Nekem az elsõ terhességemnél a 21,héten nyílt ki a méhszáj.
Én semmit sem éreztem csak az orvosi vizsgálaton derült ki.
Tényleg vegyed nagyon komolyan és feküdjél amilyen sokat csak tudsz. Én hiába feküdtem két hét múlva a következõ vizsgálaton kiderült, hogy tovább nyílt. Nem akartalak megijeszteni de nagyon fontos a pihenés.
Petra /14+5nap/
Névtelen

DjEszter!

A nagykönyvek szerint az elsö 14 hétben nem kell hizni, utána a 14-20. hétben 3 kilót szabad. Persze ez csak könyvi adat, mindenkinél más. Arra kell csak figyelni, hogy ne fogy, illetve a másik véglet, hogy egy héten ne hizz tul sokat.
Ne aggódj!KépKép
Én most már 20 hét 3 napos vagyok, de eddig csak 0,5 kilót gyarapodtam, nekem nem is kell több (a védönö sem hiányolta), mert egy kicsit tulsulyban voltam.

Barbi!

Én azt is szeretném elolvasgatni, hogy te ott a távolban mindezt (a terhességgel kapcsolatos dolgokat) hogy éled meg, milyenek a viszonyok, stb.
Meg azt is, hogy Ti hogy vagytok?Kép
Ugyhogy irj csak!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Zuzu!

Köszi! Szerencséd van, bár nálad már nem igazán jelentene gondot... KépKépKép

Petra!

Köszi! Tényleg komolyan veszem, fekszek ülök egész nap. Kicsit felkelek, csinálok valamit amit muszáj, de utána gyorsan fekszek is le. Fontosabb ez csepp kis nöszemély a pocakomban mint bármi más. Anyukám és anyósom is felajánlotta, hogy segít ha kell, legfeljebb ha nem gyözöm, akkor igénybe veszem a segítségüket.

Kata 25+1
Kata007

Beszti Kép
ezek szerint én a nagykönyvhöz egész jól alkalmazkodom Kép
De jó, ez olyan megnyugtató...
Most még csak plussz 4 kg-nál tartok, lassan 27.-ik hétbe fordulva...
Az elején én is fogytam, de nem is volt az gond, mert igen csak plusszkilókkal kezdtem...

Manó
Hát ez nagyon elszomorító amit a munkahelyedröl írtál.
És én a helyedben magammal és a babával törödnék, nem a milliós-milliárdos üzletekkel... egy ember élete nem mérhetö
föleg nem egy új élet biztonságos kifejlödése...
Tessék táppénzre menni és majd elgondolkodhatnak mi a jobb nekik, ha ott vagy és "light" módon dolgozol vagy ha nem is vagy ott és senki se csinálja a dolgodat...

Dojika 26+5
Dojika

Derékfájósak!
Elmesélem a móka kedvéért...
Nekem csúnya porc kopás van a gerincemben. Ettõl állandóan részem van az általatok felsorolt fájdalmakban. Kivéve amikor terhes vagyok! Akkor azonnal elmúlik és csak szülés után tér vissza.
Üdv.
Malacka
malacka

Sziasztok Pocakosok!

Én azt szeretném megkérdezni, hogy ti nem éreztek ellenállhatatlan kényszert a nassolásra? Én gyakorlatilag egész nap sütit, cukrot, marcipánt, ... ennék. Mindegy, hogy mit, csak édes legyen. Próbálok ellenállni a kísértésnek, de sokszor nem sikerül.

Akinek van ilyen tünete, az segítsen, hogyan tudnám egyhíteni vágyamat.

Kata007!

Én is remélem, hogy nincsen komolyabb baj. Tényleg pihenjél sokat.
Hogyan derült ki a dolog?

Törpi
Törpi

Zuzu és többiek,
tegnap sikerült eljutnom a Péterfybe. Megnéztem a szülészetet a kórtermeket...mindent amit lehetett. Beszéltem utána a szülésznõvel is. De valahogy mégsem tudok dönteni. Olyan vegyes érzésekkel jöttem onnan el. Nem vagyok biztos benne, hogy itt szeretnék szülni. Az igazság az, hogy nincs viszonyítási alapom, ezért úgy döntöttem, hogy megnézek még 1-2 kórházat. Zuzu Te kinél fogsz szülni a Máv-ban? Vuckó, nagyon köszönöm, hogy szóltál a tegnapi elõadásról, nagyon sokat okosodtunk szerintem. Sajnálom, hogy nem tudtunk többet beszélni utána. Majd itt bepótoljukKép.

Barbi, nekem is az a véleményem, hogy itt a helyed közöttünk! A babavárás érzései, örömei-kínjai...mindenhol ugyanazok, és sokat segít ha van kivel megosztani.

Úszócsapat!
Holnap találkozó az usziban 6-kor. Javaslom a pénztár elõtti elõteret, mert bent könnyen elkavarodunk. Már nagyon várom!

Pusz,
Ilke (19+2)

KépKép
KépKép
ilke

Törpi,
én úgy hallottam, hogy az aszalt gyümölcsök kevésbé hízlalnak és sok tápanyag van bennük, azontúl édesek és finomak is. A sárgabarack nálam favoritKép.

Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke!

Nagyon köszönöm. Én nemrégiben fedeztem fel a diákcsemegét. Abba igaz, hogy csak a mazsola a gyümölcs, de azért az is jó?

RÖVIDLÁTÓK figyelem!

Tegnap voltam szemésznél. Azt mondta a doktornõ, hogy hiába mûtötték meg valakinek a szemét, az, hogy rövidlátó megmarad. Tehát nekem is ugyanúgy oda kell majd figyelnem a szülés elõtt. Rövidlátóknak a szülés elõtt 1-2 hónappal el kell menni szemészhez, hogy szemfenék vizsgálatot végezzenek. Ez alapján derül ki, hogy van e akadálya a természetes szülésnek vagy sem.

Hát ennyi.

Törpi(25+2)
Törpi

Törpi, de jó, hogy felhoztad a témát, én ma voltam szemvizsgálaton, és azt mondta a doktornéni, hogy szülés és szoptatás alatt akár 1 dioptriát is romolhat a szem, de ez a legtöbb esetben magától visszaáll és nem is álltalános. De azért jó tudni.

Azért az olajos magvakkal csak óvatosan, mert azok nagyon hízlalnakKép A szárított alma is nagyon fincsi. Egyébként almakúrákat szoktak ajánlani vizesedésre. Már én is naponta megeszek 1 almát, hogy ezt elkerüljem. A vitamin meg különösen jól jön.

Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?