Új privát üzeneted érkezett!

Zsani!

Az, hogy lehet, hogy Te a 13. hétben vagy és aug 15-re
vagy kiírva én meg a 14.-ben vagyok és aug. 20-ra?
Melyik kórházba fogsz szülni?

Petra
Névtelen

Sziasztok!

Ilke: Tényleg nem ez az elsõ kérdés. Én most elhatároztam, ha megkérdezik mi lesz, kisfiú v. kislány azt válaszolom: Eddig minden rendben van és remélem egészséges lesz.

Petra: Üdvözöllek és vigyázz magatokra, pihenj sokat kis könnyû sétákkal, olyan szép idõ van!

Dojika: tényleg jó a mondás, megjegyzem. Bika jegyû vagyok (nehezen mozdul, kissé lusta), ugyhogy hangoztatni fogom.

Törpi: én babaolajjal kenem tusolás után a pocakom, eddig még használt- nem csíkos (lekopogom), bár most rohamosan elkezdett nõni (heti 2 cm). Tényleg nagyon puha tõle a bõr, szerintem az a lényeg hogy ne száradjon ki a bõr, rugalmas maradjon. Persze a hízás mennyisége sem utolsó szempont.

Most egy kis idõre elköszönök tõletek, a jövõhéten szabadságon leszek. Pihenni szeretnék, babázni is megyek több helyre, dokihoz is kell mennem és a babaágyat nézni és megvenni. Úgyhogy nem fogok unatkozni.
Biztos rossz lesz majd visszajönni, de úgy tervezem, hogy szabi után még két hét. Valahogy csak kibírom!

Minden Maminak jó hétvégét és kellemes babavárást kívánok. Sétéljatok sokat a jó idõben!

Puszi mindenkinek!
Helena
32+4
Helena

Sziasztok,

Munkaugy:
Az en munkahelyemen is sokat kell dolgozni, sokszor hetvegen is. Viszont az anyukakkal kivetelt tesznek. Tehat biztositjak nekik a reszidot es valaszhatnak olyan munkat, amit otthon is elvegezhetnek. Ez ugyan nagyon uncsi, de megis csak adnak lehetoseget. Ugy olvasom a soraitokbol, hogy ezt nem mindenhol biztositjak es szerintem ez elegge elkeserito lehet...

Vernyomas es hizas
Talan emlekeztek a het elejen irtam, hogy nagyon hizok es a vernyomasom is magas reggelente. Most voltam az orvosomnal, aki elrendelt mindenfele laborokat es majd kedden lesz eredmeny. A tunetek terhessegi mergezesre utalnak. A doki szepen elmagyarazott mindent es dietara fogott, meg merni kell a vernyomasom es feljegyezni. Azert egy kicsit meg vagyok ijedve, mert az mondta, hogy ha nem tudjuk lelassitani a dolgokat, akkor a 37. heten anyai elet veszelyetetese miatt meginditjak a szulest (de valoszinubb ilyenkor a csaszar). Azert jo, hogy elmondta, mert igy tudok keszulni a 'legrosszabbra' es persze nagyon bizom benne, hogy nem lesz ilyen nagy gond es rendesen szulom meg a Pocaklakot.

Mindenkinek tovabbi jo babavarast!

Katka2

Katka
katka2

Vuckó, hogy legyen a hétfõi kórházlátogatás? Te merrõl jössz? Ha tudsz írj, hogy meg tudjuk beszélni. Hétvégén is ránézek majd az oldalra otthonról. Köszike.

Kata, köszi a táblázatot! Szuper, hogy már 7 helyet ugrottam elõreKép Egyébként én múltkor nem szororkodtam sokáig, mert gyorsan kiszámoltam hol vagyok.Kép
A fiú-lány kérdéssel kapcsolatban, tegnap megkérdezte a doki mindkettõnktõl, hogy mit szeretnénk. A párom rögvest mondta, hogy fiút, aztán engem is megkérdezett a doki és én azt válaszoltam, hogy én egy egészséges kisbabát szeretnék. El is mondta a saját véleményét, miszerint neki van egy fia meg egy lánya és ha mégegyrõl szó lenne, akkor kizárólag lányt szeretne. Az ok, és ezt már nem is nekem mondta: a lányokba egyszerûen beleszeretnek az apukák, véleménye szerint el sem lehet képzelni még most, hogy milyen "szerelem" alakul ki apa és lánya között. Erre a párom csak vigyorgott, és már láttam, hogy neki is "mindegy". Kép Mindegyik baba csodálatos, imádnivaló és édes nekem ez a véleményem.Kép

Zuzu, bocsi, elõbb gyorsan be kellett fejeznem a levelet, azért lett ilyen furi vége.Kép Csak annyit szeretnék még hozzáfûzni, hogy a papák nagyon értékelik szereintem, ha a párjuk a szülést követõen is megmarad nyíltnak és érdekesnek. Az én párom is néha finoman figyelmeztet, ha kezd besokallni a baba témából, hogy más is van a világon. Én ezért inkább hálás vagyok neki.

Helena, jó válasz!KépKellemes pihenést!

Ilke(18+5)

KépKép
KépKép
ilke

Kati, drukkolok, hogy ne legyen nálatok semmi baj. Nem tudom milyen a terhességi mérgezés, de próbálj megnyugodni. Nagyon nagy szerencséd van a munkahelyeddel, nálunk sajnos nincs ilyen lehetõség, sõt továbbmegyek nem is hallottam a környezetemben sem ilyet, hogy ennyire tolerálnák a babás anyukákat. Jó tudni, hogy van egyáltalán ilyenKép.

Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Zsani!

Az, hogy lehet, hogy Te a 13. hétben vagy és aug 15-re
vagy kiírva én meg a 14.-ben vagyok és aug. 20-ra?
Melyik kórházba fogsz szülni?

Petra
Névtelen

Ilke, Kata007, Csilla,
Köszönöm a reakciókat az agymenésemre. Biztos mindannyiunknál kialakul minden úgy, ahogy az a mi kis mikrokörnyezetünknek a leginkább megfelelõ, értem ezalatt a meddig maradjunk otthon, a karrier vagy a család priorizálódjon kérdésköröket. Abban nagyon egyetértek Ilkével, hogy a kispapákat, illetve leendõ apukákat biztosan sokáig elkápráztatja, hogy addigi szerelmük immáron édesanya is, de én szeretném, ha megmaradnánk szerelmespárnak is. És ezért én leszek aki legtöbbet tehet, ez rajtunk áll lányok. Biztos nagyon nehéz lesz, különösen ahogy olvasgatom a friss anyukák hozzászólásait, az elsõ hetekben azt sem tudják fiúk-e vagy lányok, de aztán meg kell próbálni. Ehhez magammal együtt mindenkinek sok sikert és energiát kívánok.

Kata007,
Már annyira vártam a táblázatodat. Mint mindig szuper. Nyuszimanóról olvastam szerdán a másik topicban. Jól vannak a kis Dónáttal, csak szegény halálosan kimerült, nem nagyon van ideje irogatni, s hát valljuk be õ már nem a mi topicunkba járogat, amikor kicsit ráér. De ez érthetõ. Kép

Katka,
Nagyon vigyázz magatokra és tájékoztass bennünket, hogy vagytok. Izgulok értetek. Milyen jellegû diétára fogtak?

Törpi, Dió, Dojika és más fáradtság-problémával küzdõk,
Biztos, hogy van a dologban egyfajta trimeszterhez köthetõ ciklikusság. Én is nagyon fáradékony voltam az elsõ harmadban, aztán jött a paradicsomi 2. amikor még fürge mozgékony voltam, tele energiával. Bocs, nem tudom, ki írta, hogy a 2. harmadban van és nagyon fáradt, ne aggódj, biztos jobb lesz, hacsak nem tényleg a vérképeddel van olyan gond, hogy ez lenne az oka. Most a 36. hét küszöbén már én is fáradt vagyok, bár ez mint a megnyilvánulásaimból is kitûnik inkább hullámzó. Szerintem ez minden harmadra igaz, vannak könnyebb, szárnayló napok és vannak hullafáradt, ágybadõléssel végzõdõek. Én azért mindenkit buzdítanék a 2. harmadtól a 33-34 hétig történõ idõ kiélvezésére. Azt hiszem nem hagyom el magam, de egyre hosszabbak azok a "ma eléggé elfáradtam" periódusok, igaz elég magas fordulatszámon pörgök. A gond igazából talán az, hogy már nem minõségi az éjszakai alvás. Eddig poén volt, hogy minden pozícióvltásnál repültek a párnák, de mostanra elég keserves és nyögvenyelõs minden fordulás éjszaka, így reggelre soha nem tudom magam kialudni. Lehet, hogy ez már egyfajta tréning a szülés utáni idõszakra? Mindenestre élvezzétek ki azt a csodás 2. harmadot. De ne féljetek a harmadik sem kellemetlen, csakhát a fizika törvényei itt már erõsen hatnak.Kép)

Márciusi Babavárók,
Teljesen eltûntetek körülöttem. Azt már szomorúan beláttam, hogy a táblázat elején lévõk tünedeznek, de ti is eltûntetek. Még a korábban aktívabbak is, mint Andysj. Hallo, itt vagytok még, ugye minden rendben? Jelzõzzetek. Helena az utlosó mohikán, most õ is elmegy szabira, amihez jó pihit és szép idõt kívánok.

Zuzu
35 betöltött hét (Hihetetlen!)
Zuzu

Szisztok, nem tudom olvastátok-e a tegnapelõtti Népszabit? Volt benne egy 1/4 oldalas hirdetés, miszerint a WestEnd-ben ezentúl minden kismamát felszólítanak, hogy nyugodtan fáradjanak elõre ha sorokkal találkoznak, sõt ha ezt az eladók nem veszik észre, akkor szóljanak nyugodtan! Hát át kellett olvasnom néhányszor ezt a hirdetést mire elhittem. Az élet apró örömeiKép

Kellemes hétvégét mindenkinek!
Pusz,
Ilke(18+5)

KépKép
KépKép
ilke

Haliho,
Megint én. Most csak nekem nem frissit a gépem vagy tényleg nem irt senki 2 és fél órája. Hát nem mondhatom, hogy felpörgettem a topicot. Mindenesetre hétfõig nem jelzõzöm. Mindenkinek szép hétvégét, vigyázzatok magatokra a pocaklakókra és a kispapákra.
Zuzu
Zuzu

Sziasztok!

Udv. minden uj kismamanak koztunk es gratula minden kismamanak akinek idokozben megszuletett a picurja.

Szia Zuzu!
Latom hianyoltal.Kép Matol mar vagyok. Sajna a mult pentektol nem voltam gepkozelben. Ennek az az egyszeru oka, hogy szombaton mig elmentunk megvenni a picurnak a hianyzo dolgokat, addig a viz "gyonyoruen" elontotte a lakasunkat.Kép Eppen a bababoltban fizettunk mikor a baratnom ramcsorgott, hogy azonnal menjek haza, mar jon a tuzoltosag, omlik az apartmanunkbol es az ovekebol a viz. Irany haza. Es tenyleg. Omlott a viz, mi itt olyan apartmanban laktunk, ahol a felso szint a mienk, az also a szomszede. Sajna a falbol kijovo cso elrepedt, majd eltort a furdoben, a tuzolto szerint sajna ez elofordul, es nem tehetunk ellene semmit. Kép Igy az alattunk levo lakas teljesen lakhatatlan, a mienket meg kb. 1-2 het alatt tudjak rendbehozni. Igy mivel itt bereljuk csak az apartmant adodott egy lehetoseg, hogy masikba koltozzunk. Magyaro.-on van lakasunk, itt ugye meg berlunk, addig mig vissza nem koltozunk. Tehat, a szombat ejszakat egy baratunknal toltottuk, a vasarnap ejszakat meg szallodaban, hetfotol meg koltozkodtunk az uj helyre. Orom az uromben, hogy az elozo apartmanunk csak ket szoba nappalis volt, a mostani meg negyszobas townhome. Ez egy ketszintes sorhaz szeruseg. Kicsit lassan ment a koltozkodes, mivel ketten a ferjemmel csinaltuk. A baratnomek felajanlottak a segitseguk, de ugye az sokkal tovabb tartott volna. Mivel mire mindent elmagyaraztam volna mindenkinek, hogy mit hogyan es hova szeretnek, addig ketszer megcsinaltam volna. Igy megkoszontem a felajanlott segitseguk. Ok vigyaztak a lanyomra suli utan, foztek nekunk, de a koltozkodest termeszetesen mi csinaltuk. De szerencsere tul vagyunk mindenen. Most mar csak a pihenes jon.

Ja, es vegre berendeztuk a picurka szobajat, all mar a bababutor. Es a pelenkan kivul mindent megvettunk. Kép

Most megyek nezek meg egy-ket butordarab utan, hisz ugye nagyobb a lakas es tobb butorra lesz szuksegunk. Igaz mar mind a negy szobaban van butor, es a nappali, etkezo is be van rendezve, de kisebb dolgokra meg szuksegunk van.

Igerem, hogy az elmult 8-9 napot mielobb elolvasom. Es matol mar minden nap itt leszek.

Jo pihenest a szabira vonuloknak, erezzetek jol magatokat, pihizzetek sokat!

Andysj (34+5)
Andysj

Andysj,
Jó hogy itt vagy, látod nekem legalább tervezett a költözés. Remélem, hogy megerõltetes nélkül sikerült a költözés és hát nagyobba mindig jó költözni. Pihend ki a fáradalmakat és ne tûnj el, mert megijesztesz. Jó pihis hétvégét.
Zuzu
Zuzu

Sziasztok!

Kata007

Remélem nem gond, hogy nem irogatok egyfolytában nektek, csak olvasom a sok okosságot. Nem igazán tudok még hozzászólni, panaszom nincs, és amire kíváncsi vagyok azt mind leírjátok. (mint idõben idõsebb kismamák)
Csak azért kérdezem, hogy beraktál a táblázatba és nem akarom, hogy kikerüljek onnan csak azért mert nem szólok hozzá a témákhoz (csak olvasom õket).Kép

Petra
Én augusztusban szülök. Miért kérdezted?

Kép
Kép
forti

forti!

Ha valaki ide bekerül, az már csak saját kérésre vagy a szülés miatt kerül ki. Kép Ne izgulj én ki nem veszlek az biztos. Kép Hidd el az csak jó, ha nem tudsz hozzászólni vagy kérdezni. Az azt jelenti, hogy semmi gondod. Ha végignézed az én írásaimat én is inkább csak a tapasztalatomat írom le, hiszen van már két lányom.
Szóval én is olyan "az a bajom, hogy nincs semmi bajom" kismama vagyok. De hát ennek csak örülni lehet, nem igaz? Kép

Kata
Kata007

Sziasztok!

Koszonom a kedves fogadtatast, nagyon jol esett. En csak este tudok leulni az internet ele, de ilyenkor aztan barmeddig...

Ha senkit nem zavar, akkor tovabbra is a zsokat hasznalnam, mar mashol is ilyen neven jelentkeztem be.

Hogy hanyadik ciklusra sikerult a baba? Nos ez nalunk igen fogos kerdes. Ha jol emlekszem, tavalyelott nyaron kezdtunk el komolyabban foglalkozni a dologgal. Elotte ev elejen (2000) volt egy mehenkivuli terhessegem, utana kellett varni egy kicsit, aztan meg nem akart osszejonni. Vegulis tavaly okt-ban volt egy lombikbebi kiserletunk, ami nem jott ossze, aztan most spontan sikerult. Szoval honnan szamoljam?
Legyen mondjuk 18 honap, de ez nem biztos.

Amugy en Budapesten lakom, 24 eves vagyok es az elso babank lesz.

A dokim egyenlore meg csak azt irta a papiromra, hogy 8-9 hetes terhesseg, de ha az utolso menszesztol kiszamolom egy tablazat alapjan, akkor nekem 11 het es 3 nap jon ki. A szulesrol is meg csak annyit nyilatkozott, hogy valamikor szeptemberben lesz.
Itt is sajat magamra illetve a szaklapokra, meg szakkonyvekre tudok csak hivatkozni, bar egy kicsit ellentmondanak egymasnak. A magyar konyv szerint szept 12, a francia szerint szept 18. Azert en a 12. idopontot tartom valoszinubbnek, mar tobb helyrol is ez a datum jott ki. De jovo heten megyek a dokimhoz, remelem, most mar mond majd valami konkretabbat is, vagy ha nem akar vallani, ajanl valakit maga helyett.
Remelem, most minden szukseges adatot megadtam.

Sajnos nekem egyenlore meg tul nagy tapasztalataim nincsenek a terhesseggel kapcsolatban, inkabb csak kerdeseim.
Peldaul tudnatok nekem otletet mondani a gyomoregessel kapcsolatban? Nekem egyszeruen rettenetes, allandoan jon fel a savam es eget. Szedni meg nem merek ra semmit.

A faradtsaggal kapcsolatban. En ugyan meg nagyon az elejen tarok, de rengeteget alszom. Szerencsemre eddig vizsgaidoszak volt, nem is tul nehez, igy aztan megengedhettem magamnak. De igazabol csak igy tudom tulelni a hanyingert is, mert kb akkor nincs, ha alszom. erre a doki Dedalont ajanlott, de atto meginkabb faradt vagyok. Szoval az is ugy segit, hogy altat es nem erzem.
Azert remelem, most mar lassan vege lesz, de ha az utolso pillanatig tartana, en akkor is azt mondom megerte.
Szoval en jelen pillanatban a 24-bol kb 14-16 orat alszom,. ami lehet hogy nem normalis, de ez van. Amikor belegondolok, akkor orulok, hogy meg nem dolgozom, csak egyetemre jarok, mert igy beallitom majd az orat, es valahogy bevanszorgok.

Kepzeljetek el, a szomszed neni meselte, hogy az o menye, amikor terhes volt, ha meglatott egy villamost, rogton elajult. Azert kivancsi lennek, hogy is van ez.
En csak akkor leszek rosszul a BKV jarmuvein, ha felszall egy ketes tisztasagu alak. Akkor viszont azonnal. Ebbol kifolyolag eleg sokat setalok ujabban...

Latom, ez eleg hosszura nyult, remelem, nem untattam senkit halara.

zsoka
zsoka

Zuzu!

Neked is jo pihis hetveget. Ami azt illeti nem irigyellek a koltozes miatt. Te is vigyazz majd magatokra.

Huha! Mar a 10. helyre kerultem/tunk! Kép

Jo hetveget mindenkinek!

Andi (34+5)
Andysj

Andysj! Megértelek mi is épp most költözködünk. Nálunk sajna elhúzódik, innen ki kell mennünk, viszont az újba még nem tudunk beköltözni a felújítás miatt. Így folyamatosan kicuccolunk anyósomékhoz, meg a nõvéremékhez, aztán ha kész az új lakásunk, akkor oda. Mindenesetre most este is pakoltunk a testvéremmel.

Örülök, hogy sokan hozzám hasonlóan gondolkodtok az otthonmaradás kérdésében, szerintem nem is kell ezen túl sokat rágódni, mert majd kialakul. Az élet úgyis megoldja ezeket a dilemmákat, mi meg megoldjuk az életünket, nem igaz?

Norci
Norci

Kedves Kata!

Megköszönném, ha engem(jobban mondva minket) is beletennél a táblázatba.
Szóval név:BSzilvi, 26 év Budapest, 2. ciklus, elsõ baba, május 4. 29. hét
Elõre is köszi! Remélem minden adatot megadtam!
Elgondolkodtam,hogy már feliratkoztam volna, ugyanis találtam egy teljesen hasonló "adottságú" Szilvit, csak a kor nem stimmelt.

Sziasztok

BSzilvi
bszilvi

Kedves Zsóka,

A terhesség elsõ harmadának teljesen természetes velejárója az aluszékonyság. Ez késõbb elmúlik. Egy kicsit rá lehet segíteni terhesvitaminnal, mert a fáradtságot okozhatja vitaminhiány is.
Ha teheted, aldudj minél többet, és Dedalont szerintem ne szedjél, csak ha már nagyon nem bírod a hányást. Úgy sem segít, és a kismamáknak inkább a gyógyszermentes életre kell törekedni.
Boldog babavárást.
Mia
mia

Sziasztok

Az aluszékonysággal kapcsolatban, nekem is mindenki azt mondta hogy csak az elsõ harmadban lesz. Nos én már a másodikban vagyok, de az alvásigényem az nem csökkent. Annyit alszom mint egy medve :-)

Kata007
Igen, végül is az a lényeg hogy nincs gondom, csak furi azt látni esténként hogy majdnem mindenki hozzászól valamihez én pedig csak olvasom azokat. Néztem a táblázatot, van 1-2 leányzó aki velem egyidõs terhes, de lehet hogy nekik sincs semmi gondjuk?? :-)

Kép
Kép
forti

Üdv Kismamák!
Mivel már nem dolgozom , ezért nem tudok mindennap jönni,
de ha tudok benézek!!!!
Ilke!
A Péterfy nyitott bárki elött , úgyhogy ha valaki máshol szül az is részt vehet az elõadáson!
Most nagyon kiváncsi vagyok!!!!
Metróval fogok menni, de szerintem a keleti pu.-nál
lenne jó találkozni, mondjuk a mcdonalds elött(az elég ismert nem?)és mondjuk fél 6-kor! Akkor kényelmesen
odaérünk , meg tudunk beszélni az orvosokról is!Ez igy jó lenne??? Hétfõn megnézem a válaszod!!!! De írhatsz e-mailt is: nge@freemail.hu
Pusza mindenkinek:
Vuckó 32+3
Vuckó

Sziasztok!

Zsóka és BSzilvi!

Holnap már mindketten benne lesztek a táblázatban.
Üdv köztünk, és boldog babavárást mindkettötöknek. KépKépKép

Utólagos engedelmetekkel Zsókának beírtam a szülés várható idejének az Iddiét, mivel egyidösek, és BSzilvinek pedig beírtam pontos napnak a sima Szilviét, mivel ök pedig egy napra vannak kiírva.

Kata (24+5)
Kata007

Sziasztok lányok,

annyi érdekes dolgot lehet itt olvasni újra és újra. Komolyan.
Én holnap kezdem a 39. hetemet és örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, sokat segített.
Viszont már nagyon szülnék.....Nincs valami ötlet, tanács, hátha valamitõl hamarabb beindul?? A málnalevél teát iszogattam, de most feladtam, mert az orvos minden egyes vizsgálatnál azt mondta, hogy még mindig semmi. Na, mindegy. Csak már úgy megnézném a kisbébimet.
Ja, és iszonyatosan fáj a derekam. Mit tegyek?

A gyomorégésrõl annyit, hogy minden tejtermék elmulasztja, különösen a sajt, sõt ez még hányinger ellen is jó. Állítólag. Nekem annyira nem jött be, a 23. hétig rosszul voltam, de hátha másnak segít....

Alvás- igen, az elsõ harmadban tök jókat lehet aludni még...sõt kívánja is a szervezet. Aztán szerintem ahogy közeledik a szülés ideje, egyre rosszabbul alszik az ember, egyre felszínesebben, a vége felé szinte már sehogy. Szerintem ez azért van mert a szervezetünk automatikusan felkészül a kis jövevényre és alkalmazkodik ahhoz, hogy "állandóan" készenlétben, ugrásra készen a segítségére tudjuk lenni. Nem?

Blinczi
blinczi

Zsoka!
Én is szeptember 12-re vagyok kiirva, de én most tartok a 10 hét 3-ik napnál. (betöltött terhesség) Nem lehet, hogy mégiscsak elszámoltad azt a 11 hét 3-4 napot? Az utolsó mensim december 5-n volt, és pontosan 28 napos a ciklusom (legalább is 14 nap után volt peteérés pontosan).
Kiváncsi vagyok,neked mikor volt az utolso ciklusod, hogy ilyen adat jött ki.
szia
Barbi
Barbi

Szép jó reggelt mindenkinek!

Barbi!

Én sem tudom Zsóka milyen táblázatban nézte a szülés várható idöpontját, mert a hetek és napok alapján szept. 3. a kiírás idöpontja.
A Te számolásod viszont tökéletes! Kép
Nem akarsz még bekerülni a táblázatba??? Kép

Igaz még senki nem jelentkezett ma itt, én azért mégis küldöm a táblázatot.

<pre>
1. SJMóni 3.c. 40 hét 3 n Budapest 28 év febr. 14. 1.b.
2. Beatrix 72.c. 40 hét 3 n Budapest 36 év febr. 14. 1.b.
3. Tünde ?? 40 hét 3 n Budapest 34 év febr. 17. 2.b.
4. Erika2 12.c. kb.40 hét ?? Százhalombatta 27 év ?? ??
5. Blinczi 3.c 38 hét 1 n Budapest 26 év márc. 3. 1.b.
6. Zsebi 1.c. 35 hét 6 n Budapest 28 év márc. 18. 1.b.
7. Zuzu 1.c. 35 hét 2 n Budapest 31 év márc. 22. 1.b.
8. Forgi 1.c. 35 hét 0 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
9. Andysj 4.c. 35 hét 0 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
10. Kele 0.c. 34 hét 2 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
11. Kristi 4.c. 34 hét 0 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
12. Helena 27.c. 32 hét 6 n Komárom 27 év ápr. 8. 1.b.
13. Krita 6.c. 32 hét 3 n Nyíregyháza 27 év ápr. 11. 1.b.
14. Vuckó 6.c. 32 hét 3 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
15. Mummy 1.c. 32 hét 1 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
16. Heni 1.c. 32 hét 1 n Budakeszi 23 év ápr. 13. 1.b.
17. szanti 2.c. 31 hét 6 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
18. Száva 4.c. 31 hét ?? Miskolc 29 év ápr. 17. 2.b.
19. Katka2 2.c. 31 hét 4 n Etyek 27 év ápr. 19. 1.b.
20. bubu 1.c. 30 hét 5 n Bp. környéke 29 év ápr. 23. 1.b.
21. Szilvi 11.c. 29 hét 2 n Budapest 28 év máj. 4. 1.b.
22. BSzilvi 2.c. 29 hét 2 n Budapest 26 év máj. 4. 1.b.
23. Mia ?? 29 hét ?? Budapest 27 év máj. 8. 2.b.
24. Zsunya 6.c. 27 hét 4 n Budapest 25 év máj. 13. 1.b.
25. Csilla1 1.c. 27 hét 3 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
26. Dojika 1.c. 26 hét 3 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
27. margaréta 6.c. 26 hét 1 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
28. Mano 1.c. 26 hét 0 n Budapest ?? máj. 25. 1.b.
29. Vicamama 1.c. 26 hét 0 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
30. Bori 1.c. 25 hét 4 n Kisbodak 32 év máj. 30. 3.b.
31. Norci 5.c. 25 hét 0 n Budapest 27 év jún. 2. 1.b.
32. Törpi 1.c. 25 hét 0 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
33. Kata007 4.c. 24 hét 6 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
34. Marcsi 5.c. 23 hét 6 n Budapest 31 év jún. 9. 2.b.
35. blano ?? 23 hét 1 n Mezökövesd 24 év jún. 15. 1.b.
36. Any 2.c. 22 hét 6 n Debrecen 34 év jún. 17. 2.b.
37. Pucúr 4.c. 22 hét 4 n Budapest 29 év jún. 21. 1.b.
38. Beszti 13.c. 20 hét 1 n Szigethalom 26 év júl. 6. 2.b.
39. Dió 1.c. 19 hét 3 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
40. Ilke 5.c. 19 hét 0 n Budapest 25 év júl. 15. 1.b.
41. Halacska 3.c 18 hét 4 n Kistarcsa 29 év júl. 17. 1.b.
42. Nyuszi 1.c. 16 hét 6 n Budapest 32 év júl. 28. 1.b.
43. Malacka 1.c. 15 hét 3 n Budapest 36 év aug. 8. 2.b.
44. Forti 3.c. 15 hét 3 n Budapest 30 év aug. 9. 1.b.
45. Djeszter 2.c. 15 hét 6 n Budapest 29 év aug. 12. 2.b.
46. zsani 1.c. 14 hét 0 n Budapest 28 év aug. 15. 1.b.
47. Petra 5.c. 14 hét 3 n Budapest 27 év aug. 20. 1.b.
48. Nóra 2.c. 12 hét 4 n Miskolc ?? aug. 29. 1.b.
49. iddi 14.c 11 hét 5 n Budapest 36 év szept. 3. 2.b.
50. Zsóka 18.c. 11 hét 5 n Budapest 24 év szept. 3. 1.b.
51. lomis 1.c. 11 hét 4 n Érd 26 év szept. 4. 2.b.
52. Nyusza 3.c. 9 hét 5 n Budapest 26 év szept. 17. 1.b.
53. Gyöngyöske 3.c 9 hét 4 n Miskolc 30 év szept. 19. 2.b.
54. Kriszti 17.c 8 hét 6 n Galgamácsa 29 év szept. 25. 3.b.
55. ParaZita 2.c. 8 hét 3 n Budapest 30 év szept. 23. 1.b.
56. Lella 13.c. 7 hét 2 n Tripoli 33 év szept. 23. 2.b.
57. bolegajudit 1.c. 6 hét 5 n Szomolya 28 év okt. 9. 2.b.
</pre>

és akikröl nem tudunk semmit, de már valószínüleg boldogan babáznak... Kép:

<pre>
Anyuka Lakhely Életkor Kiírás napja Megjegyz.
PK Svájc 29 év 2001. okt. 23
Merci Budapest 29 év 2001. nov. 01.
Zita Budapest 27 év 2001. dec. 21.
D.Rita Dunakeszi 32 év 2001. dec. 27.
Betti Eger 25 év 2002. jan. 01.
Erika Erdély 27 év 2002. jan. 17.
Chris-Klári Budapest 36 év 2002. jan. 20. megszült
Moncsi Budapest 27 év 2002. jan. 24.
Catnet Ócsa 20 év 2002. jan. 25.
Kustyi Gyõr 30 év 2002. jan. 28.
TKriszta Budapest ?? 2002. jan. 28.
Klári Pécs 28 év 2002. jan. 29. megszült
Zsú Budaörs 28 év 2002. febr. 02. megszült
Juca2 Veszprém 29 év 2002. febr. 05.
</pre>

Kata (24+6)
Kata007

Zsoka, ugye te kerdezted, mit lehet szedni a hanyingerre?
Nekem van nehany Erazmusz dr-notol ellesett trukkom /eddig meg szerencsere nem volt ra szuksegem.../ idekopizom neked:

".....Hányás ellen a következö javaslatom van: írass fel Torecan végbélkupot, néhány szem kekszet és a kupot tedd az ágyadhoz. Reggel, mikor felébredsz, ne kelj fel, hanem dugd a kupot a végbélbe, edd meg a 3-4 szem kekszet, és maradj fekve még fél óra hosszáig. Ebéd elott fél órával tegyél fel egy másik végbélkupot. Ezt addig folytasd, amíg teljesen meg nem szünik a hányinger. Ha megszünik, elöször a déli kupot hagyhatod el, helyette 1 Torecan tablettát vegyél be délben és este. Ha így sincs hányinger, a reggeli kupot is el lehet hagyni, és 3x1 Torecan tablettát szedni kb. a terhesség 12-14. hetéig. "

Valaki kerdezte a terhesseg alatt szedendo tablettakat is, szerintem is a legfontosabb a folsav, nehogy nyitott gerincu legyen a baba, ezt segit megelozni, valamint a vas, mivel a terhesség alatt kb. 1 literrel növekszik a vér mennyisége, és ha nincs elegendö vas, akkor csak hígul, és vérszegény lesz a mama is, a baba is. Szóval folyamatosan pótolni kell a vasat, és mivel a vörösvérsejtek képzödésének ideje 120 nap, ha azt megvárja valaki, hogy vérszegény legyen, és csak akkor pótolja a vasat, akkor a szülésig már nem tud képzödni elegendö vérsejt.
Plusz szoktak ajanlani a kulonbozo terhessegi vitaminokat is, bar igaz, azt is mondjak, hogy besegit a kismama elhizasaba, valamint hogy oriasbebi szuletik belole... nem tudom, az en egyeni tapasztalatom az volt, hogy az elozo terhessegem elejetol az utolso napjaig szedtem napi egy Prenatal-t, es 42.heten szultem csak meg, +9 kg-ot szedtem csak fel, es a babam sem volt, csak 3600 gram. Hat, ugy latszik, nem hallgattam a tabletta 'artalmaira'. nana, hogy most is szedem mindezeket, eddig sem artott, szerintem most sem fog.

Kata, vigyazz magadra, az eredmenyekrol meg beszamolj am. Remelem, nem lesz semmi gond, es tenyleg az a jo, hogy eszrevettek most! Legalabb orvosolni is tudjak, lsd.pld. a dieta, amire fogtak.

Sziasztok, Lella
Lella

Lella!

Én??? Miért vigyázzak magamra?
Szerintem összekeversz valakivel... Kép

Kata
Kata007

Sziasztok!
Örömmel tudatom,hogy sógornõm,Tünde (Tiktakora)szombaton II.16-án egészséges kisfiút hozott világra. Neve:Attila Gergõ, Súlya 3800gr,hossza 55 cm, mindketten jól vannak.
V-né,Krisztina

Tünde!

Gratulálok! Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek! KépKépKépKép

Gabi
bgabi

Kata007!
Annyira jó érzés bent lenni ebben a táblázatban! Köszi. Kép
Üdv.
Malacka
malacka

Kedves Malacka!
Nem tudom, emlékszel-e, egyszer beszéltünk telefonon. Azóta (úgy látszik) nem követtelek eléggé, mert csak most fedeztelek fel a kismamák között! Szeretettel gratulálok! Kép
Emese
Emese

Sziasztok!

Jó hetet mindenkinek! Kicsit szomorú idõ van, de legalább nincs hideg.

Rengeteget írtatok, mióta nem tudtam jönni. Sajnos nekünk még nincs otthon internet, ezért csak a munkahelyrõl tudok veletek beszélgetni. De a párom megígérte, hogy mire otthon maradok, addigra lesz otthon is.

Köszönöm a sok hozzászólást fáradékonyság ügyben, így már jobb, hogy nem vagyok ezzel egyedül. De a vasat én is elkezdtem rendszeresen szedni, és mintha lenne egy kis javulás.

Tündének sok-sok gratula a kisbabához! Kép

Bszilvi! Szia! Kép

Katka2! Vigyázz magatokra, és nem lesz semmi baj!

Zuzu, és a többi kedves hozzászóló! Teljesen egyetértek veletek a "majd meglátom, hogyan bírom" jövõképet illetõen. Azt hiszem, sokak azért csodálkoznak az ilyen hozzáálláson, mert sztereotípiákban gondolkodnak, úgymint: "a kismamáknak 3 évig a gyerek mellett a helyük!" És kész! Rajtam is nagyon sokan csodálkoznak, amikor azt mondom, hogy ha otthon maradok, akkor tanulni fogok. Dehát miért? Miért nem elégít ki a "büfi, kaki, szopi" téma?! És bizony én is azt gondolom, hogy a férjeink érdeklõdését is folyamatosan fenn kell tartani, és egy tájékozott, sokminden iránt érdeklõdõ asszonyka sokkal izgalmasabb, egyszerûen többmindenrõl lehet vele beszélgetni.

Igen, ezen én is nagyon sokat gondolkodom, hogy hogyan lehet megmaradni szerelmespárnak a baba születése után. Nagyon sok energiát és odafigyelést kíván, az biztos. És én is úgy érzem, hogy ez elsõsorban a feleségeken múlik. Mint annyi minden más is...Kép

Dió (és Almamag 19+4)
Dió

Sziasztok!

Én ma legalább olyan fáradt, elcsigázott vagyok mint az idõjárás...
A párom szüleinél voltunk hétvégén és disznóvágás volt, 2 db 170 kg körüli malac bánta mindezt...
Nagyon rendesek voltak és próbáltak kímélni, de csak kellett a segítség (mosogatás, kávéfözés, teafözés, ez kell innen, az kell oda... stb.); és hát lepihenni nem igen volt idö napközben csak este 9 után feküdtünk le...

Úgyhogy nyuzotabb vagyok, mint valaha...
De nem úgy Kismanó Kép Úgy táncol most is a pocakban Kép Nem tudom honnan veszi ezt a rengeteg energiát... azthiszem az én aksimat szívja Kép Kép

Tündének gratulálok a fiához! Kép Sok boldogságot nektek!

Üdv. Dojika 26h+4n.
Dojika

Szép új pocakos hetet mindenkinek,

Remélem mindenki jól van és pihengetett a hétvégén. Lányok, el sem hiszem, hogy elkezdtem az utolsó hetem a munkában. (Hivatalosan.) Amennyire ismerem magam azért még elõ fogok fordulni errefelé...

Tünde,
Gratulálok, sok boldogságot a Picúrhoz.

Szombaton voltunk doki bácsinál és már csináltak CTG-t, mondanom sem kell, kibuggyantak a könnyeim, ahogy meghallottam KisZuzu szívdobogását. A papája tartotta oda a hallgatókát és ügyesen kellett utánatologatni, mert a kismanó folyton elmászkált elõle. Képzeljétek már 2552 gr a kisbabám. Szerencsére minden a legnagyobb rendben van, a doki biztosra mondta, hogy az elkövetkezõ 2 hétben még nem bújik ki. Egyetlen problémám, hogy határozottan elkezdtem vizesedni. Mostmár nem csak nap végére puffadok fel, hanem már reggel is duzzadt mindenem. Ma már a gyûrûimmel sem bajlódtam.Kép A doki azt mondta szedjek MagneB6-ot ödémásodás ellen. Én eddig ezt egyátalán nem szedtem, emlékeszem, mikor írtam már vizesedésrõl valaki írta, hogy ez segíthet, viszont valaki azt is, hogya végén vmiért nem szerencsés elkezdeni. Aki ezt írta elmondaná, hogy miért?

Blinczi,
De jó, hogy végre egy elõttem jró kismama is bejelentkezik. fogyatkozik elõttem a sorszám, viszont a tulajdonosaik nem jelzõznek. Elhiszem, hogy már nagyon türelmetlen vagy, asszem a betöltött 38. héttõl már én is az leszek. Málnalevél tea. Szerintem ne hagyd abba. Ez nem a szülés beindítasában segít hanem majd a tágulást segíti állítólag. Beindításnak szokták tanácsolni a fûszeres vacsorát majd ezt követõen a kispapás burokrepesztést Kép, de én ezekben nem nagyon hiszek. Az alvás-kérdésben már én is érzem, hogy ez csak egyre nehezebb lesz. Egyrészt fizikailag egyre nehezebb a forgás, másrészt én is egyre éberebb vagyok. De jobb is hozzászokni az éberséghez, mire megérkeznek a kisbabák.

Lányok,
Nem biztos, hogy rögtön a jövõ héttõl lesz internet-hozzáférésem, úgyhogy már izgulok. Másrészt mivel tényleg etûnt mindenki aki elõttem van a tábázatban, nagyon számítok a 2. babás kismamák okosságaira itt az utolsó hetekben.

Próbáljuk meg vidáman átvészelni ezt a fránya hétfõt.

Zuzu
35+3
Zuzu

Sziasztok Pocakosok,

Hogy sikerultek a hetvegi furdoruha bevasarlo turak? Remelem egyre tobb kismamanak van furdorucija.... Kép

Kata007,
Az aggodas azt hiszem nekem szolt, csak hat en is Kata vagyok. Elnezest, hogy 'bitorlom' a neved, de hat ez egy gyakori nev...

Ma voltam vervetelen, meg vizeleten. Ez fogja megmutatni, hogy tenyleg van-e ez a terhessegi mergezettsegem, vagy csak magas a vernyomasom es hizok. Remelem, hogy csak az utobbi. Azert bevallom szorongok rendesen es nagyon koszonom, hogy velem aggodtok, mar az is sokat segit, hogy ugy erzem nem vagyok teljesen egyedul... Feherje dietara vagyok fogva. Vagyis hust kell ennem hussal, meg sajtot (sovanyat) es a koreteket, tesztakat, uditoket stb teljesen torolni kellett az etrendbol. Vegul is kibirhato...

Katka2

Katka
katka2

Sziasztok,

A helyzet fokózódik. Tegnap igen rosszul voltam, a vérezgetés is újra elöjött (szerencsére csak barna, úgyhogy már nem estem annyira kétségbe, mint elöször), úgyhogy az intelmeknek megfelel&#337;en pihentem ezerrel.
A gyomrom elég vacak, és sajnos kevés olyan dolog van, amit meg bírok enni. Az ivással is így vagyok: szomjas vagyok, és közben nem tudom, milyen ital esne jól - a tej meg a tea nem nagyon, a víz mint végs&#337; megoldás.

Ami a gyerekkel való otthonmaradást illeti, én legalább 1,5 évig szeretnék. (Lehet, hogy a mostani munkahelyemre nem is jönnék vissza - ha meg merem kockáztatni...) A bölcsödét kényszermegoldásnak tartom, amit lehetöség szerint kerülni kell. Az elsö években alakul ki a gyerekben az a kötödés és biztonságérzet, amit szerintem kés&#337;bb nem lehet pótolni, és ha ez sérül, annak talán nem azonnal jelennek meg a következményei, hanem hosszútávon, pl. késöbbi kapcsolatteremtési problémák, ilyesmi. Persze nekem szerencsém van, mert az anyukám sokat segít, és a barátaim, rokonaim közül is sokan alkalmasak rá, hogy a maga idejében vigyázzanak majd a gyerekre néha. A GYES-betegség, az elfásulás persze abszolút érthetö olyan kismamáknál, akik teljesen magukra vannak hagyatva, akiknek nincs társaságuk, nincs segítségük, a férjük (ha van) nem elég segítökész vagy túl sokat dolgozik, vagy nem jó a kapcsolatuk, ahol fojtogató anyagi gondok vannak. Ilyen körülmények közt tényleg nem meglepö, ha valaki besokall, de remélhet&#337;leg a többségnél nem ez a helyzet...
Én mindenképpen szeretnék tanulni, hogy ha majd vissza kell menni dolgozni, kicsit jobb legyen a pozícióm. Kép Mindez természetesen az egyéni véleményem: van, akinek anyagi okokból vagy a munkahely elvesztésének réme miatt hamar vissza kell mennie, van, aki nem érzi teljesnek az életét állás nélkül... Én, ha anyagilag megengedhetném magamnak (ahogy nem engedhetem), szívesen szülnék 3-4 gyereket, és akár föállású anya is lennék. (Mondom most, amikor még semmiféle gyereknevelési tapasztalatom nincsen... Kép )

Üdv mindenkinek:
Zita
para

Sziasztok!

Nem emlékszem, panaszkodott-e már valaki olyan fájdalomra, ami a hátában van, és olyan mintha becsípôdött volna egy ideg. Nagyon furcsa, tegnap reggel jött elô. Máskor is fájt a keresztcsontom már, de mindig arra gondoltam, hogy tágul a csípôm. Most szombaton is hasonlóan indult, de vasárnap reggelre már nem csak ez volt, hanem sok mozdulatomra belenyilalt a derekamba. Alig bírtam kimenni a wc-re, ráülni pedig kész rémálom volt. Néha jobb, néha rosszabb, de ma is jelentkezett már ez a nyilalás. Nem tudom van e valaki hasonló panaszokkal, és hogy mit lehet ilyenkor csinálni?

Margaréta 26+2
margaréta (margar&

Sziasztok!

Zita - vigyázz magadra és a Babára.

Margaréta - szerintem mindenképp beszélj az orvosoddal... Nekem is elég sok bajom van a derekammal-csípömmel... este a lefekvés kész kínszenvedés, az hogy megforduljak fekve, az segítség nélkül szinte reménytelen és néha ülés után menés is gondokat okoz... de nálam nincs becsípödés, csak tágulunk, nyúlunk, vándorol a súlypontunk és a Doki mindig csak azt mondja, a legkedvesebb mosolya mellett, hogy ez még csak rosszabb lesz...
A hasam alja is megkeseríti néha az életet, gondolom a szallagok ahogy nyúlnak, néha úgy érzem leesik a pocakom úgy húzódik...
Ez evvel jár... de ha MAnóka megmoccan azonnal elfelejtem ezeket Kép Kép

Dojika 26h+4
Dojika

Szia Emese!
Nem nagyon követhettél nyomon, mostanában már csak akkor írok ha valóban friss, vagy fontos információm van. A friss kismamákhoz pedig még csak most "jelentkeztem be" Kép
Üdv.
Malacka
malacka

Sziasztok!

Hatalmas gratula Tündének! Kép Jön majd a táblázat is vele kiegészítve!

Malacka!

Örülök, hogy örülsz! KépKépKép

Katka2!

Semmi gond a névvel! Kép És természetesen nem bitorlod. Mit tegyünk, ha mindkettönk szüleinek ez tetszett... KépKépKép
Mellesleg a nagyobbik lányomnál nekem is ilyeneket mondtak, és rendesen meg is ijedtem. Tudom, hogy nehéz, de tényleg próbálj meg másféle étkezést. Nálam ugyan nem volt végül gond, de hidd el, anno én is rendesen besza...m. Kép

Persze most itt megkérnék mindenkit, hogy ha olyan valakinek írnak mint mi (Kata), vagy pl. Szilvi, akkor a pontos néven szólítsanak, a félreértések elkerülése végett. Ugye szerinted is jobb lenne? Szóval elöre is köszi a lányoknak!!!!!

Akkor itt a legújabb babás táblázat:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
0611Viki Noémi 5000 g, 59 cm 2002.01.21 ( + ) 2 nap
Ildikó Napsugár 4000 g, 60 cm 2002.01.28 ( + ) 5 nap
TMóni András László 3600 g, 58 cm 2002.02.02 napra pontos baba
Menta Helena 3800 g, 55 cm 2002.02.03 ( - ) 3 nap
Zsuzs Réka Lili 3700 g, 55 cm 2002.02.11 ( + ) 9 nap
Tünde Attila Gergö 3800 g, 55 cm 2002.02.16 ( - ) 1 nap
</pre>

Kata 25+0
Kata007

Zuzu,

Én is rettenetesen ödémás voltam az utolsó napokban. Rettenetesen néztem ki, gyûrûkrõl nem is álmodhattam... A jó hír, hogy szülés után két órával már úgy néztem ki, mint régen. Kész csoda volt, hogy milyen gyorsan eltûnt az a sok víz. A férjem meg az anyósom nem akartak hinni a szemüknek!
Úgyhogy ne bánkódj, már nincs sok hátra!
A "kispapás szülésindítás" nekünk tényleg bejött. Persze mi csak idõpont után három nappal csináltuk, mikor már a doki is elindította volna.

Bubu,

Te mikor jársz jógázni?
Én a múlt csütörtökön elmentem, és egy kicsit vegyesek az érzéseim, de azért ezen a héten is adok egy esélyt a dolognak.

Mia
mia

Sziasztok Lányok,

Tudom, hogy már volt róla szó, de most nincs idõm visszakeresni: milyen életmentõ kúrákat ismertek megfázásra? Nagyon kapar a torkom és érzem, hogy kezd kimenni az erõ belõlem???KépKép

Köszi
Panna
Panna

Lányok,

Derékfájás, hátfájás téma:
Azon szerencsések közé tartozom, akiket ez a probléma kör még elkerült, viszont akkora mázlistának nem tartom magam, hogy azt gondoljam ez végig igy is marad. Megirnátok, hogy akinek van, mikortól kezdõdött, vagy aki már szült, hogy mikortól készítsem fel magam lelkileg. Mondjuk, még úszom rendszeresen, talán ez segit, de én mást nem tornázom. Most így a vizesedéssel nem lenne jó ha meg egy derékfájás is bejönne, de tudom, hogy mindenre fel kell készülni. Vagy reménykedhetek, volt olyan mázlista, aki az egész terhességet megúszta enélkül????????

Zuzu
35+3
Zuzu

Sziasztok,
Megint csak panaszkodni szeretnek. Sajnos a cegem egyaltalan nem mama-barat (lehet, hogy meg nem lattak eddig kozelrol kismamat???). Annyi munkat adnak mindig es egyszeruen mar nem birok ennyit dolgozni mint amikor meg nem voltam kismama. Ha pedig nem teljesitem a feladatomat rabirnak, hogy szombaton is jojjek be dolgozni, mert x millios uzlet bukik rajta ha nem. Az egeszben a legbosszantobb, hogy a kollegaimnak meg nincs egyaltalan munkaja (pedig nekik is ugyanaz a szakmajuk, beosztasuk), itt asitoznak mellettem, unatkoznak en meg minden nap tok faradtan megyek haza es mar semmire sincs energiam. Persze szombaton is csak en voltam benn egyedul, es meg a fonokom van kiakadva, hogy 12-re ertem be szombaton. Azt hiszem ez mar mindennek a teteje. El sem tudtam volna kepzelni, hogy kepesek ezt muvelni egy kismamaval. Milyen fonok az olyan aki egy roppant fontos projektet egy 6 honapos kismamara biz??? mikor a tobbieknek nincs munkajuk???
Raadasul a vernyomasom tartosan nagyon alacsony (90/60). Szombaton reggel mikor jottem dolgozni ahogy felertem az aluljarobol majdnem elajultam. Minden eromet ossze kellett szednem, hogy ne ajuljak el: a vegen talan a hasi legzes segitett ki. Nagyon megijedtem, meg sohasem erezetem magam igy miota kismama vagyok. A ferjem szerint tulhajtottam magam. Lehet.
Ma elmegyek a dokimhoz es mindenkeppen elmegyek betegszabira, ugy erzem ez egy komoly jel volt.
Volt mar valakinek hasonlo ajulasi tunete (ez nem csak egy egyszeru szedules volt). Nagyon felek, hogy meg fog ismetlodni.
Mano (26 het)
Mano

Szia Mano!

Nekem is nagyon alacsony a vérnyomásom, szintén 80-90/60, és nekem azt ajánlotta a doki, hogy nyugodtan igyak kávét minden nap. Szerinte ilyen alacsony vérnyomással létezni sem nagyon lehet. Az elején persze én sem ittam, azt hittem az nagyon ártalmas, de miután éreztem magamon, hogy egész nap csak lézengek, akkor visszaszoktam rá. És most teljesen jól vagyok, nem ájuldozom.

Rita (20+6)
Rita

Mano,
nekem az elsõ hónapokban volt néhányszor ilyen "majdnem ájulás". Nekem is kórosan alacsony a vérnyomásom általában 95/55. Amit ilyenkor lehet tenni: leülni rögvest, inni pár korty vizet, ha ezekre nincs lehetõség akkor próbáld meg jó erõsen megmaszírozni a tarkódat. Nekem egy postai sorbanállásnál ez jött be. Épp sorrakerültem volna amikor elillant teljesen a látásom, hallásom és körülöttem semmit sem érzékeltem. Pedig csak 10-15 percet vártam, és ennyi elég volt ehhez. Én gyorsan kimentem a friss levegõre, a fejemet jól átmaszíroztam és valahogy hazaevickéltem. Azóta nem próbálkozok a sorbanállással.Kép Volt máskor is ilyen, pl. ha reggel jöttem dolgozni és nem tudtam leülni, jó fél óra ácsorgás egy levegõtlen metrón is tud ilyen tüneteket produkálni. Ilyenkor le kell szállni, jó ha mindíg tartasz magadnál valami harapnivalót, vagy egy kis üveg ásványvizet.

Vuckó, úgy néz ki, hogy a párom el tud este kísérni, így nem kell gyalog mennem. Szerintem ott próbáljunk meg találkozni. Jó lenne ha el tudnál árulni valami ismertetõjelet magadról, hogy könnyen megismerjelek. Nekem középhosszú, barna, göndör hajam van és egy fekete kantáros kimamanadrágban leszek kék felsõvel. Remélem megtaláljuk egymástKép.

Derék téma: sajnos már én is tudok róla mesélni. Kép Ha véletlenül a hátamra fekszem akkor azt a manõvert már nem tudom kivitelezni, hogy egyszerûen felüljek. Elõbb oldalra, majd lábak le és utána lehet próbálkozni.Kép Igaz fájni szerencsére csak néha szokott, leginkább csak akkor ha sokat hajolgatok. De gyakran van olyan érzésem, hogy a derekem egy különálló részem amit nem tudok kontrollálni. Egyszerûen nem úgy mûködik mint régen. És még csak az 5. hónapban vagyok, mi lesz még késõbb? Remélem az úszás segít majdKép

Panna, én a természetes gyógymódokat ajánlanám. Fokhagyma, sok gyümi, zöldség, mégtöbb pihenés...Van aki a homeopátiás szerekre esküszik, nekem azok tekintetében nincsen tapasztalatom.

Bocsi, hogy megint ílyen hosszúra nyúlt a levelem, de úgy látszik én nem tudok rövid levelet írni.Kép Így is néha úgy érzem, hogy egy csomó mindenrõl nem beszéltem amirõl olyan jó lett volna még.

Pusz,
Ilke (19+1)

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok lányok,

Margaréta, Zuzu,

a hátfájásról annyi, hogy én már majd beleõrülök annyira kínzó. És úgy tûnik én még a mázlisták közé tartozom, mert csak kb. a 34.héttõl jött elõ. És igen én is elöször azt hittem, hogy becsípödött egy ideg, de a doki közölte, hogy ez már annak a jele, hogy a bébim elindult lefelé és így tágulok. Én nem tudom, de egy kínszenvedés. Minden egyes felállásnál, leülésnél, pláne fekvésnél forduláskor, kész dráma. És én nagyon remélem, hogy elmúlik a szülés után, mert már olyat is hallottam, hogy megmaradt. Márpedig szerintem az nagyon megnehezíteni a dolgot, hiszen egyszerûen fizikailag sem vagy képes teljesíteni. De egyébként Margaréta tökéletesen fogalmazta meg a tüneteket.

Az ödémásodás kapcsán, nekem ez is csak mostanság a vége felé jött ki és tök érdekes, de sokkal inkább a kezemen mint a lábamon. És igen, gyûrûkkel már én se próbálkozom. De mit se számít ez a hátfájáshoz képest!!!!

Kispapás szülésindítás - hát az sajnos nem jön be nálunk, valahogy mindketten azt gondoljuk, hogy nehogy a bébinek ártson, ami tudom hogy hülyeség, de hát ugye ....így mégse megy.

Pedig már annyira szülnék !!!!!!! Éjszaka volt két döbbenetesen erõs méhösszehúzodásom, fájásom, kb. 1 percig tartott a kettõ, de annyira fájt. Komolyan megijedtem. De aztán nem történt semmi.
Drukkoljatok !
Blinczi
blinczi

Szeretnék én is gratulálni Zsuzsnak és Tündének! Úgy látszik mostanában az 55cm a divat és a 3800gr körüli súly! Kép Kép Kép

Pocakosok! Kitartás! Lesz ez még így se... Kép Kép Kép!
Minden jót neketek!
Menta
menta

sziasztok!
Ilke!
Nem tudom , hogy még olvasod -e ? De mindenesetre ok!!!!
Én barna hajú vagyok és szemüveges és hófehér sapka és sál
van rajtam! Akkor hétfõ este 6-kor a Péterffy szülészetére
kell feljönni , a pontos helyet, szobát én sem tudom, de ott
majd bíztos eligaztanak!!
üdv : vuckó 32+5
vuckó

Mano!

Mi kb egyidõsek vagyunk. Én a múltkor írtam a fáradékonysággal kapcsolatban, hogy nagyon alacsony a vérnyomásom (90/60). Én nem szoktam azt érezni, hogy elájulnék, de állandóan álmos vagyok. Nekem erre semmit nem tanácsolt a védõnõ. Én mozogni szoktam, persze, ha lehet, vagy kimegyek a levegõre. Persze ez a munkahelyen nem sokat ér.
Ájulás ellen a kockacukor a leggyorsabb megoldás és a fej lenyomása. Nekem a dokik mindig ezt mondják. A legjobb tanácsuk pedik az, hogy feküdjek le, ha érzem, hogy baj van. Ez azért jó, mert nekem régen mindig a BKV-n volt ilyen problémám.

Kata007!
A táblázat szuper!

Törpi
Törpi

Sziasztok!

Zuzu!

A vizesedésrõl én sajnos hónapok óta tudnék mesélni. Nekem már kb 2 hónapja egyetlen gyûrüm sem jön fel, reggelente nem bírom ökölbe csukni a kezem, érdekes inkább a jobb oldalamon tapasztalom. És az ismerõseim azt mondják, hogy az arcomon is látszik. A lábamon is észlelem, a lábfejem nagyon duzzadt, és az egy számmal nagyobb cipõkbe is úgy kell kényszeríteni a lábamat. De egyetértek blinczivel, ez semmi a derékfájáshoz képest. Sajnos nekem ez szinte a kezdetek óta jelentkezett és a napokban néha elviselhetetlenségig fokozódott. Szombat este már ott tartottam, hogy megkérem a párom, a hátán vigyen fel az emeletre. De azért nagy nehezen nõiesen felküzdöttem magam.
Ilyenkor nem bírok felállni, elõször berogyasztott térdekkel pár másodpercig koncentrálok, miközben a párom rémülten néz. De szerintem ez összefügg az aznapi mozgással is, mivel szombaton kertészkedtem egy kicsit (4 órán keresztül gereblyéztem) én most ennek tudom be a fájdalmaimat.
Nekem a 33. héten 2300 gr-ra saccolták a babucit. Szerintem ez nagyjából egyezik a te mostani 2500 gr-os babáddal. Mit mondtak, hgogy ez átlagos méret?

Blinczi! Én is egyetértek veled a kispapás szülésindítással kapcsolatban, már sokat beszéltünk róla, de igazából mindketten idegenkedünk tõle. Drukkolok, remélem mielõbb beindul a szülésed és nagyon gyors, könnyû lefolyású lesz.

Kele

Kele
Kele

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?