Új privát üzeneted érkezett!

LányokKép
Most úgy alakult a helyzet, hogy nem tudlak követni Benneteket ezért is köszöntem el egy időre, remélhetőleg átmenetileg... Senki sem bántott meg és remélem én sem tettem senkivel, ha mégis elnézést kérek MindenkitőlKép Pont a megbántódások elkerülése végett köszöntem el inkább mert igy látszott tisztességesnek hisz nem akartalak szó nélkül elhagyni Benneteket, nagyon megszerettem MindenkitKép

Nagyon jó egészséget kivánok Mindannyiotoknak és mi is köszönünk minden jókivánságot és érdeklődéstKép

Puszi:Doris
doris

Doris!

De örülök, hogy bejelentkeztél!
Meg annak is örülök, hogy nem bántottunk meg. Remélem, mielőbb úgy alakul az életed, hogy visszajössz hozzánk. Nagyon hiányoznál.
Millió puszi Neked és a csodaszép gyerekeknek is
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

DorisKép
jó, h jelentkeztél, és minden rendben van veletek. persze már mindenki várja, h "gyere vissza". reméljük előbb-útóbb több időd lesz.
addig is minden jót és sok puszi.

OrsiKép
milyen típus van nektek? IDL40, IDL42, IDE44?
mert az IDL40-nél IDL42 sokkal többet tud így jobban tetszik már az IDL42.
az IDE44 az IDE42-nél meg aquastop-pal és 1-2 minimális dologgal tud többet.
viszont az IDL42-et most akciózzák, így 30ezerrel olcsóbb, mint az IDE44. nem tudom plusz 30-at megér -e az aquastop, de ha annyira fontos, akkor persze nem érdekel a 30e és azt vesszük.
javaslat???

kevés tejes mamikKép
én csak 3 hónapos koráig tudtam szoptatni és már a 2. héttől pótoltunk (addig sírt állandóan, mert a kevés tej miatt éhes volt) már leírtam párszor, h mi miatt mehetett el a tej, de főleg nekem volt lelkiismeret furdalásom, h nem tudom már szoptatni, biztos nem tettem meg mindent. nem tudom miért lett így nem is keresem a hibát, nehéz volt nekem ezt a helyzetet elfogadni. aztán nagy nehezen túltettem magam és tápszerrel etettem 3 hónapos kora óta. úgy hogy örömmel próbáltam neki adni a tápszert, h ez táplálja. azt olvastam ha etetem és közben benne van a fejemben, h a tej helyett más műkaját kap ezt ő is érzi.
teljesen a szoptatás mellett vagyok, de zoptassotok amíg van tejci és 2 baba mellett amíg bírjátok. emiatt ne legyen lelkiismeretfurdalásotok. ezzel a helyzeten nem segítetek, de e baba megérzi és ez nem jó neki.

JudytKép
2 és fél hónapig végig feküdtél vagy felkelhettél? mennyire volt szigorú a fekvés?
én most teszek-veszek-gyerek majd lefekszek (ált a földre a gyerekhez,,így tudok vele foglalkozni, ő meg odaül mellém) így amennyit fenn vagyok annyit fekszek és ezt betartom.

SzilviKép
szerintem nektek még korai elhagyni a 11 órás evést. kicsit később.

pusz: Vikta
29+2KépKép 1éves+Kép
vikta

Vikta Kép
no azt nem tudom, melyik a mienk... mi 1.5 éve vettük. Meg most megnézni sem tudom, mert nem vagyunk otthon.
ezt az aquastopot sem tudom, hogy mi.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok,

Edit,
nagyon helyesek vagytok!!!! Es igen igen, igenyt tartunk mi is a fiukra, a 2 lanyom legalabbis:-)) Szokek es kek szemuek lesznek.
Beni mar 3980 gr volt penteken (Hanna 5.3 kg, Nati 4.3 kg), szoval jovo heten elkezdjuk mi is a leszoktatos projektet.
Mamik,
Nekem nem akarnak tobbet enni mint 100-120 gr, kibukjak amit belejuk tomok. Ti napi 7x-re v 6x-ra esztek/ettetek ennyit? Szoval azt akarom kerdezni (csak benan fogalmazom) hogy ha csak 6x esztek, akkor sem adtok tobbet? Mi mikor elkezdtunk 7x enni, akkor a kimarado nyolcadik etkezest szetosztottam. De most ezt nem birna el a pocakjuk!! Eddig nem buktak, de most egy hete, mikor noveltem az adagjukat hiszen a testsulyuk tobbet kivant, elkezdtek. Nem kell tobb...

Annamari,
sokszor jutsz eszembe, de sose jutok oda, hogy irjak.... alig van idom netezni, bocsi!!!! A seta eleg gaz mostanaban, Beni utalja, ot kenguruzom, a ket kislany elvan, de olyan nehez kimennunk, hogy csak este szoktunk, es egy heten 2x kabe.. Amugy itt bent egesz nap levegoztetek.
Na Beni mar ordit is, megyek..

Kép
nettke

Vikta Kép
rákerestem a neten. a mineknek van kijelzője, tehát talán az ide44-es. Mert a másik kettőnek nincs LCD kijelzője.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vikta, Orsi Kép

Aqua-Stop
A legtöbb mosogatógép rendelkezik ezzel a vízbiztonsági rendszerrel, mely védelmet nyújt a vízkárok ellen. A közvetlenül a vízcsatlakozáshoz szerelt biztonsági szelep a cső megsérülése esetén automatikusan elzárja a befolyó vizet, így akadályozza meg az esetleges vízkárokat. Ez a védelmi rendszer áramtól függetlenül működik.

Eri
simones

Doris! Kép
Nektek is minden jót! Kép

Eri
simones

EnikőKép

te kerestél járókát?

1.
www.babaholmiolcson.hu
fa járóka 100x100 11500 ft
fa járóka 120x120 15500 ft akciósan
20 371 3335

2.
Philippo 100x100 bükkfa járóka 11 300 Ft
Philippo 120x120 bükkfa járóka 12 400 Ft
http://vasarlas.origo.hu/shop.php?shop_id=389

később jövök.

Vikta
vikta

Sziasztok!!

Sajnálom hogy Doris nincs köztünk...remélhetőleg hamarosan tud jönni!
Jól jönne nekem is egy kis fogyó-kúra!Megpróbáltam azt a módszert amivel régen kordában tartottam a kilókat...kevesebbet ettem ,csakhogy igy szoptatás alattúgy szédelegtem mint egy részeg.Úgyhogy inkább gyorsan bekajáltam.Remélem le fogok tudni adni majd én is kb 5 kilót ami rajtam maradt.

Babákról!

Egyik nspról a másikra elutasitják a cumit...már nem cumiznak...csakhogy laura felfedezte az ujját és tudatosan rakja be a szájába.Azt mondják arról nehezebb lesz majd leszoktatni!,de közben meg imádom nézni mert olyan kis édes ahogy a mütyűr kis kezét szopja.
Norbika már szinta mindig nevet ,sőt ma már hangot is adott hozzá.Igaz ez még nem az igazi de már "hangos nevetésekben tör ki".Lara is nevet de ő még csakinkább halkan...
Kaptak most zenélő-forgót amit tátott szájjal néztek...
Kb 1 hete sikerült nekünk is beállni arra hogy 11-éjfél körül van az utolsó etetés(ált.keltenem kell őket és félálomban esznek),majd 5-6 órás alvás után kelnek fel újra enni.
Valahogy mintha a tejcsim kevesebb lenne most ,igaz nem szedek ,iszok semmilyen tejserkentőt.A laktoherbet ittam és mióta abbahagytam nem fáj talán annyira Laura pocakja.
Azon vacilálok hogy igyam a csipkebogyót amit Cat ajánlott,vagy vegyek homeos bogyót(ezt egyszerűbb lenne használni).Most cicinként 80-120g között van.
Jövő héten megyünk a 2hós oltásra,holnap pedig hivom időpont miatt a Dévényes gyógytornászt.Már úgy vinném szegénykémet,bár mintha már nem lenne annyira vészes a Norbi tartása.Lehet én szoktam meg ,de lehet javult is valamit ,de azért a kifli megmaradt...

Mamik!

gyönyörűek a babák!!
Azon gondolkozom a Laurának mikor legyen fülbevalója!Én szeretném ha most lenne ,apa sajnálja hogy fájni fog neki sokáig ,igy ő elhalasztaná 7 éves koráig...
Akinek van tapasztalata irja meg!!!

most hirtelen ennyi,puszi mindenkinek!!!!

Kristin

Gyönyörűek a babák!!!
kristin75

Kristin!
De jó nektekKép, 5-6 óra alvás egyben.Kép
Remélem nekünk is sikerülni fog nemsokára.Kép
Ti mikor, hány órakkor fürdettek?
Képek mikor lesznek a gyerkőcökről?

Doris!
Nagyon várlak vissza.Kép
Nektek is minden jót.Kép

Vikta!
A 2 és fél hónapból 6 hét volt a szigorú fekvés, ami azt jelentette, hogy csak a wc-re kellhettem fel, és meg volt emelve az ágy vége 20 cm-rel.

Cat, Orsi!
Mikor kell felkeresni gyógytornászt?
A fiúknak 4 hónapos korukig hordani kell a betétes rugit, mert kötött a csípőjük.Ortopédiára is csak 4 hósan kell menni.Szerintetek?

El sem hiszem, mi ma vagyunk 4 hetesek.Kép
Ákos 3490g 50 cm (2460g és 47 cm volt 1 hetesen),
Attila 3430g 48 cm (2410g volt 1 hetesen) .Kép

Kép

JudytKép

Judyt
KépKép
judyt

JudytKép
Nekünk 3 hónaposan kellett vinni a fiúkat mozgásfejlődés vizsgálatra, majd 6 hósan megint. Olinak is volt terpeszbetétes bugyija, de ez nem befolyásolta a mozgásban, mert akkor még csak forgolódnak, meg a fejüket emelik. Mire kezdenek kúszni-mászni, már nem kell a bugyi. Mi már 5 hótól csak éjjel tettük fel, illetve sokszor el is felejtettük feltenni neki.
Ha látod, hogy van valami gond, akkor esetleg elviheted hamarabb, de egyébként nem kell szerintem.

KristinKép
Szopi mellett ne fogyózz, majd bőven ráér utánna. Nagyon ügyes vagy a szopival.Kép

Én nem szúrnék a lányomnak (ha lenneKép) fülbevalót, majd ha Õ akar, akkor belöveti.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Igen-igen beláttam hogy nem lehet fogyózni...
én azt hittem kevés ez a tejmennyiség...
Cat!A Tomi véleménye is ugyan az mint a tied..majd ő döntse el a fülbevalót...hát egyszerűen még nem tudom mi legyen 50-50%
Küldtem neked fotót a babákról...ha majd lesz időd rakd fel nekem légyszi...köszönöm

Judit!!!
Hamarosan lesznek képek!!
Nagyon szépek a babáid!!!Melyikük melyik?sajnos lemaradtam sok -sok irásról igy nem tudom hogy a világos hajú baba az Attila?
Hogty -hogy 4 hósan mentek ortopédiára?de már voltatok...ugye?
GRATULÁLOK A 4. HÉTHEZ!!
Tök jó ,mindig egyformába szoktad öltöztetni?
Kiheverted már a kórházat???
Nem semmi ideig voltatok bent,mi "Csak" 1 hónapot,de az sem volt semmi.
Olyan valószinűtlennek tűnt hogy valaha vége lesz az ottlétnek...most meg olyan mintha tök régen lett volna az amikor még a pocakomban laktak a gyerekek.
Mikor terhes voltam sokszor éreztem azt hogy nem is olyan jóc terhesnek lenni mint ahogy azt mondták...de igy utólag azt mondom nagyon-nagyon jó terhesnek lenni!!!!

kristin
kristin75

Doris!
Nagyon örülök, hogy írtál még egyet utoljára! Azaz remélem mégsem ez volt az utolsó leveled! Kép Gyere minél elöbb, bár megértem, hogy net nélkül több idöd jut másra...

Kristin!
Én mindenképpen azt akartam, hogy Panka döntse el és most összel, öt évesen már nagyon könyörgött, hogy lehessen fülbevalója, úgyhogy belövettük. Semmi gond nem volt vele és nem is fájt neki. Rettentö boldog volt vele! Talán nem érdemes elvenni ezt az örömöt Laurától. Kép Ne kevesebbet, hanem többet egyél, igyál és akkor több lesz a tejed is!!! Majd lefogysz késöbb.

Jó éjt!
M.
mimóza

Kristin picijei Laura és Norbi:
KépKépKép

Kép
Kép
Kép
Kép

Cat
Kép
cateye

Judyt Kép
mi 7 hetesen mentünk először, majd 3 hósan vissza kontrollra, és azóta járunk dévényzni.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok! Kép
Csak egy kis képes beszámoló. Kép

Szilvi! Kép
Ezt olyan jól kitaláltad. Kép

Doris!
Nekem is hiányzol! Kép
Kép
Vadvirág
Vendég

Sziasztok lányok,

16 hetes ikres kismami vagyok aki régóta olvas benneteket. Sok jó hasznos ötletet, tanácsot kaptam már eddig is tőletek és most is szükségem lenne egyre!
A tegnapi vizsgálat szerint a méhnyakam megrövidült (C:2000) A doki szigorú ágynyugalmat rendelt el. Se munka, se séta, semmi. 25-én kell visszamennem hozzá és azt mondta, hogy akkor meglátjuk mi lesz. (kórház, varrás, fekvés, stb) Van hasonló tapasztalatoktok? Mire számíthatok? Segítsetek lécci, mert igen meg vagyok ijedve!!!
Köszönöm:
M.
kmoncsi

Kristin!
Gyönyörűek a gyerkőcök.KépKét kis tünemény.Kép
Milyen egyforma kis fülük van.Kép

Igen jól gondoltad a világosabb hajú Attila.Kép
Nem szoktam a fiúkat egyformába öltöztetni.Ez az egy fehér rugijuk van és éppen a doktornénitől jöttünk amikor a kép készült.

Cat, Orsi!
Köszike a választ, majd rákérdezek a gyerek orvosnál.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Szia MoncsiKép

Nekem a 14. héten lett C2000-m. Feküdnöm kellett, napi 1 séta volt megengedett, és magam ellátása (WC,zuhanyzás, kis főzés) Megvártuk az AFP-t és a genetikai UH-t, és ezek eredménye után a 19. héten összevarrtak. Nem bántam meg, mert betöltött 38. hétig siekrült így a fiúkat hordanom. A varrás után teljesen 7köznapi életet élhettem.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Köszönöm Cateye,

megmondanád, hogy mi lett az AFP-d és az uhu eredménye amiért így döntöttek?
Jó lenne ha pár szóban megírnád, hogy hogyan zajlott a varrás? Pl. meddig voltál bent, hogyan viselték a fiúk, stb.
Köszi:
M.
kmoncsi

Sziasztok!
Vikta!
Igen keresek járókát, de fő szempont a gurulós kerék és a felemelhető alj. Ilyet 15-ért találtam a bambino.hu-n.
A szopival 5 éve ugyan úgy jártam, mint Te, csak az okok voltak mások. Most én is igyekezni fogok, de nem kétségbeesetten.
Judit és Kristin babái is csodaszépek. Milyen gyorsan nőnek!
Vadvirág baba is szépséges, de a torta se semmi. Be is bírnám bombázni.
Már megint szakad az eső!!! Ömlik!!! Ha így folytatja még kiönt nekem a Duna.

Egy kérdés a ruhákról. Nálatok külön van választva a ruhatár a babáknak? Egyes rucikat mindig ugyanaz a baba vesz fel, vagy vegyesen? Sok örökölt darabunk van, persze semmi két egyforma, mos válogassam típus szerint kétfelé őket?
Ma reggel bementem a kórházba, kaptam tüdőérlelő inekciót. Csak úgy, elővigyázatosságból. Este megyek a dokimhoz.
Hát nem vidultam fel a kórház láttán...

Enikő
29+5 & 5 év
olajfácska

Kristin!
Fülbevaló ügyeb osztom Cat véleményét. Zsófi lányunk se kapott, még most sincs neki, ill. dobozban van, ha akarja majd berakatjuk, de egyenlőre nem téma. Nem akartam, hogy a bölcsibe, oviba bármi baleset származzon belőle. Amúgy is az ő teste, legyen az ő választása is. Lehet sose lesz fülbevalós típus. Anélkül is lehet lányos a millió kis csatjátval. (Amiket, mint erre rájöttünk az oviban osztogat el. Sose értettem hová tűnik az a millió csat, amit főleg kiküldetésekkor hozunk neki 1-2 eutós csomagok. Hát egyszer kibökte, hogy kik szokták elkunyizni az oviban. A lelkem meg jószívű...)
Puszi!
Enikő
olajfácska

Sziasztok!

Csak beugrottam egy percre!
H. Erika üzenetét adnám át VK Orsinak!

VKOrsi!!!!!!!!!!!!!
Erika holnap otthon lesz és átveheted tőle a bodykat amiket rendeltél. Hívdd fel és egyeztessetek! Itt a telószáma: 0630/9125-274

Vikics

KépKép
vikics

VadvirágKép
nem nyúlt bele a tortába? h így "felügyelet nélkül" hagytátok?

EnikőKép
elővigyázatosságból tüdőérlelő injekció? én nem kaptam. kellett volna?

a ruha téma engem is érdekel. nem tudom, h 2felél osszam -e a ruhákat. örökölték Dalmától meg beszerzünk párat, így nálunk sem lesz 2 egyforma.

KristinKép
nálunk sem kapott Dalma fülbevalót más meg már a kórházban beteteti a gyereknek. én azért nem tetettem be, mert esetleg kihúzza, meghúzza. majd ha kér kap egyet. (ezen bizti csodálkozni fogtok, de én már 7 éves lehettem amikor kértem anyuékat, h tegyenek be fülbevalót. akkor elmentünk kilőtték és kaptam egyet.)

JudytKép
a babáitok nagyon szépen gyarapodankKép és mindig újra nekem is rá kell jönnöm, h milyen gyrorsan telik az idő.
az a 6 hét akkor elég kemény volt. ha van egy kis bajom/ fájásom arra gondolok, h kórházban kellene feküdnöm és máris semmi bajom nincsen.
kiolvastam azt a könyvet, amit ajánlottál. már írtam, h köszöünöm, de te akortájt készültél kórházba. így most megköszönöm az ajánlást mégegyszer. ja és a könyv nagyon tatszett.

OrsiKép
bocs, h még mindig mosogatógépezem.
csak nem tudom eldönteni melyik legyen a győztes.
te melyik programot szoktad főleg használni?
pakolás szempontjából jó?
mi az ami jó benn mi az ami nem?

EriKép
fontos ez az aqua-stop vagy nem?
akinek nincs ez a gépében elársztotta a lakást valaha? vagy csak egy új funkció és ezért drágábban lehet eladni?

KristinKép
én is irigyellek az 5-6 óra alvás miatt. ezt h beszélted meg a babákkal? kérem rá a receptet szeptemberbenKép

MoncsiKép
nálam most 2100, ami rövidülést és 1 tágulást is jelent. ezt a 20. héten "fedezteék fel" és már betöltötték a 29KépKép hetet is. a tágulás maradt, nem lett nagyobbKép
nálam(ezt a mamiknak már párszor leírtam és én is tőlük kaptam biztatást és tanácsokat): a gyereket (10kg) nem emelhetem és egész nap feküdnöm, pihennem kell.
ebből amit be tudok tartani: 1 héten kb 5x kell az ágyból kivennem (beteszek egy nagy műanyag dobozt felléptetem rá a gyereket, kiemelem és lecsúsztatom a testemen; profi technika, majd szabadalmaztatni fogomKép) amennyit fenn vagyok (etetés, pelenkázás, öltüöztetés, saját magam ellátása) annyit fekszem vagy ülök. ált csak hétvégén megyek ki a lakából akkor is kocsi ki (barátokhoz, rokonokhoz) és fekvés, ülés.
nem takarítok, nem főzök.
itt is olvastam h a varrás állapot, orvos és korház függő.
Valahol meg megtudják, h ikrek és ha nincs nyitva akkor is varrnak. A 24. hét után meg nem szoktak varrni, mert megindíthatja a szülést.

29+3KépKép 1 évesKép
vikta

na tele van helyesírási és gépelési hibákkal.
ez van...
vikta

...hát magunkról meg nem írtam semmitKép
és a gyerekek (főleg a kisfiú) nagyon mozogKép, teljesen hullámzik a hasam és olyan, mnitha ki akjarna jönni, úgy teper előre. nagy jó érzés (főleg ha belegondolok, h talán most vagyok utoljára kismama)
nektek is így mozogtak. (Dalma is mozgott de nem volt ennyire látványos)
ez hülye kérdésnek tünhet, de elférnek jól? nem nyomodhatnak össze? nem tudom elég -e nekik a hely. nagy a súlyuk és a hasam meg kisebb, mnit tavaly.

Vikta

Vikta
vikta

MoncsiKép
A méhszájösszevarrás altatásban történik, és max. csak a 24. hétig lehet megcsinálni, mert utánna már veszélyes, hogy beindul a szülés tőle. A műtét után kb. 1 órát görcsöl az ember (mensis görcsök), de infúzióban adják a fájáscsökkentőket. Én vérezni sem véreztem utánna. 2 nap fekvés még utánna a kórházban, és mehet haza az ember. Én nem bántam meg, nekem nagy biztonságot adott.
Az AFP és az Uh eredményét csak azért várják meg, hogy rendben vannak-e a babák. Az AFP ikreknél nem mérvadó, téves értékekekt ad. Illetve nem tévest, de a referencia tartomány csak 1 babára van meghatározva. Ahogy Vikta is írja az összevarrás orvos és kórházfüggő. Én bíztam 100%-ig az orvosomban, Õ azt mondta, hogy jó szimata van ehhez, nem mindenkit szokott összevarrni. Az sem mindegy, hogy első babák vagy nem. Általában amikor többedik baba, akkor megnyílik magától picit a méhszáj, mert már tágultabb. De ez nem jelent veszélyt.

ViktaKép
Én is paráztam ezen, hogy nem férnek el. Lett is Olinak rossz magzati tartásból eredően egy kis lábfej deformációja, de mára teljesen kinőtte torna nélkül. Ez egyébként egy babánál is előfordulhat. Nagyobb kárt nem tudnak egymásban tenni.KépKép

Mosogatógép:
A barátnőméknek Ariston van, ami ugye Indesit rokon. Nekik aquastopos és ennek ellenére elöntötte a motort a víz, amikor túlfolyt a gép. Mivel garanciás volt, rögtön motorcsere lett.

Cat

Cat
Kép
cateye

Vikta Kép
hááááááááát én ennyire nem jártam ám körbe a témát. Szóval én ált. a gyorsprogramot használom, ez 50 perc alatt végez.
Pakolás? ez alatt mit értesz? simán megrakom, de anyu bosch gépét is. Nincs különbség.

Vikics Kép
köszi. megkaptam az infót. Egyeztetünk.

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Vikta!
Valószínűleg fontos, de már szerintem ez alapkövetelmény. Bár ld. így is elöntheti a víz, de az lehet, hogy gyárihibás volt.

Fülbevaló: Nekünk (én és a húgom) nem fúratták ki a fülünket, hanem ránk bízták a döntést. 9 éves voltam, mikor elmentünk hárman, a szomszédlánnyal kilukasztani, és nagyon büszkék voltunk. Kép Mióta bementem szülni a kórházba, nem hordok fülbevalót és már nem is szeretnék egyelőre. Mindkettő az én döntésem volt. Kép
Szerintem nem a fülbevalótól lesz valaki kislány.Kép
Ki tudja lehet hogy pár év múlva valamelyik fiam hazajön fülbevalóval a fülében. Kép

Moncsi!
Üdv itt! Kép

Eri
simones

Vikta!
A ki/bepakolásnál a fiaim is szoktak segíteni, szóval gyerekjáték. Kép

Eri
simones

Vikta!
A mosogatógépnél mi egy egyszerű boscht választottunk. Azt hiszem nem vízstoppos, de nem is hiányolom. 30 ezer sok pénz. Én mindig az alap 50 fokos programot használom. Van még egy hideg meg egy melegebb program. Slusz. Szerintem sok minden csak népámítás a több pénzért.
Amikor a 26 hetes vizsgálaton voltam, mondta a doki, hogy a 30. héten ugorjak be a kórházba, mondjam a lányoknak, hogy adjanak egy tüdőérlelőt. Az sose árthat. Beírt egy sort a kiskönyvembe, de a nővérek morogtak a kórházban, hogy miért nem vittem az inekciót magammal, a benti a benntfekvőké. Ha befekszem 1 napra akkor jár? Igaz úgy 10-szer annyiba kerülök a tb-nek. Mindegy, beadták. 10 mp volt és nem fájt. Szerintem doki és szokás kérdése. Azért nem akarok egyhamar szülni, de ha nem árt jobb, ha bennt van.
Mozgás van az én hasamban is. Szerintem nem olyan nagyok, mint nálad, de csak nődögéljenek és sokáig bírják ki bennt. Néha olyan, mintha kidugnák a kezüket. Ha oldalra fekszem van olyan érzésem, hogy egymásra csúsznak.
Valahol olvastam, hogy jobb nem háton feküdni, mert elnyomjuk a méh vérkeringését.
Moncsi!
Pihenj sokat. Nem dolgozol ugye? Én a 21. hétig dolgoztam, de jobb itthon. Aztán hamar telnek a hetek, nemrég mi is Viktával a 16. hét körül jártunk.

Puszi!
Enikő
29+5 & 5 éves
olajfácska

Sziasztok!

Cat!
Köszönöm a segitséged...hogy felraktad a babákat!!!
Enikő!
nekem vegyes páros van.Norbi már 62-es méretet hord,Lara pedig még vegyesen(jó neki az 56 és a 62 is).sokszor van hogy Laura felveszi Norbi fiús ruháit...persze Norbira nem adok rózsaszin rucikat.Ha egyneműek lennének biztosan egy ruhatár lenne nekik bővitett változatban.
Én úgy gondolom mikor ilyen picik még igazán nem is tudják hogy mi van velük ilyen téren...
kristin75

Sziasztok!

Nem ikres anyuka vagyok, de itt elég sűrű a mozgás.
Olyan kérdésem lenne, hogy ha kifakad a bcg-heg, azt le lehet ragasztani?
Köszi
Boncsi
boncsi

Boncsi!
Miért akarod leragasztani?
Normál esetben szivárog egy pár órát és kész!Beszárad és lassan elmúlik.Ne ragaszd le!Felszívja a ragtapasz az érzékeny bőrüket és lassabban is gyógyul!

Mindenkinek tündériek a babói!
Nem voltam egy pár napig és iszonyat mi forgalom volt itt!Alig győztem olvasni!

Enikő!
Örülök,hogy jól vagytok!Szuper,hogy a tüdőérlelőt is megkaptátok!
Nálunk mindenki hord minden ruhát,én nem válogattam szét.Ami éppen a kezembe kerül!

Edit

Kép

Kép
edit73

Szia Edit!

Köszi a választ, de nem nekem volt probláma, az én gyerekeim, már kinőttek ebből(3 és 1), hanem a barátnőm hívott fel este, hogy mit csináljon. Én meg nem tudtam, mert nálunk ilyen nem volt, legalábbis nem vettem észre.
Szóval kösz a választ.
Szia
Boncsi
boncsi

mindenkinek köszönöm a mosógatógéppel kapcsolatban a hozzászólását és remélem ezzel nem OFFoltam szét a topikotKép

CatKép
Oli lábfej deformációját az uh-n látták v csak a szülés után?
ki vette észre? mikor?
a ismerettségünkben van 2 1-1 gyerekes anyuka ahol hasonló gondok voltak/vannak csak az orvos a több hónapos gyereknél vette észre. így a "gyógyulás" sokkal lassabb.
akkor az aqua-stop is tud aqua-NO-stop-osan mükődni.Kép de legalább kicsereélték.

EriKép
a pakolásnál talán félreértetük egymást. arra voltam kíváncsi, h van olyan amelyiknél a felső kosár nem fix helyen van, így a helye változtatgatható. de fix kosár esetén máshogy kell pakolni és a lábos, pohár, tányér lehet, h egyszerre nem fér be.

EnikőKép
kb egyszerre a 16. hét körül jelentünk meg és nemsokára szülünkKép talán uazon a napon??
milyen neműek nálatok a gyerköcök?
az 5 évesre ki fog vigyázni? hogy hívják? szeptemberben már lesz ovi, így könnyebb lesz. gondolom. szüleid közel laknak hozzátok-, segítenek?
(milyen típusú Bosh-otok van?)

29+4KépKép 1évesKép
vikta

nekem(künk) anyukám és anyósom is fog segíteni intenzíven az első hónapokban.
ti mire kértétek meg őket? hazimunka v inkább gyerekkel kapcsolatban valamire?
nem akarták állandóan a gyerekeket?
esetleg, h a nagyobbal foglalkozzon?
és aki nem kapott segítséget, mi lett volna neki segítség?

Vikta
vikta

Sziasztok,

ma megkaptam az AFP eredményét: "normális érték, teendő nincs" Kicsit meglepődtem, hogy jó, de nagyon örülünk neki. A vasam viszont sehol, úgyhogy íratnom kell. Szeretném tudni, volt e valami problémátok a szedése során. Gondolok itt konkrétan székrekedésre, stb.?
M.
kmoncsi

Sziasztok!

Vikta!
Ebben nem tudok segíteni, mert a mienk kicsi és nem lehet benne változtatni a rácsokat.
Azt mondják, hogy a inkább a házimunkában segítsenek, te pedig a gyerekekkel foglalkozz és pihenj. Persze azért ők is babázhatnak néha, és elvihetik sétálni is a manókat. Kép

Eri
simones

ViktaKép
Oli lábfejdeformációját már a kórházban feljegyezték a zárónkra, és szólt a gyerekorvos is ott. Aztán itthon a mi gyerekorvosunk is kiszúrta, és elküldött minket a Heim Pál ortopédiájára már 5 hetesen. Szerencsére semmi gond nem volt, csak tornáztatnunk kellett az esti fürcsi előtt. Illetve csikizni a külső lábélét. Ki is nőtte a dolgot, mire felállt.

Segítség: Eleinte jobb ha abban van segítség, hogy megfőzzenek, kitakarítsanak, eléd tegyék az ételt. Sokszor szopi közben ettem, és a párom adta a falatkákat. A gyerekekkel úgyis Neked kell foglalkozni, mert a szopit csak Te tudod intézni. Nekem abban hiányzott még segítség, hogy amíg az egyik gyereket etettem, a másik üvöltött, és Õt kellett volna fogni, illetve nyugtatgatni, vagy büfiztetni. Lelkileg ez eléggé megviselt, hogy ordítás közben szoptattam őket, közben a lábammal ringattam a hordozót. Később jól jön a segítség, hogy el tudsz két szopi között ugrani valahová. Akárhová, csak kikapcsolj picit.
Nekem "csak" a párom segített, de Õ aztán mindent. Még éjjel is rohangált mérni a szopikat, adta-hozta cicire a gyerkőcöket.

Mosogatógép: Korábban mi is akartunk, és a Boschokat ajánlották mindenhol. A zajszintje ennek a legkisebb, és nagyon jó minőségűek. Még a legolcsóbb Boschok is nagyon jók, bár konzervatív forma és színválasztékuk van.

Cat

Cat
Kép
cateye

Kmoncsi!
Én szedem elejétől a vasat (ferrofol gamma). Picit csinál szorulást, de a magne B6 meg nálam hasmenést, így a kettő szépen kompenzálódik. Amikor a hasmenés erősebb lett, megfigyeltem, hogy csak a Magne B6-tól lehet át kellett térnem pananginra. Abban is magnézium van, meg kálium. Most azt szedem ami itthon van, de a vas fontos, mert, ha kimerülnek a szervezet raktárai, teljesen legyengülsz. A babák elszednek mindent ami kell. Nekem még az első dokim mondta, hogy lehet lesz két szép babám, de engem tolószékben kell majd hazatolni. Jól rámijesztett! Hálistennek semmi bajom és már 15 kilót híztam. (Persze sajnos volt hová)

Vikta! :-)
Mosogatógép: nem tudom a típusát, de hót egyszerű, három nyomógomb a három programnak, meg az indító. Megnéztem a papírját, azon sem találom a típust (béna vagyok) de a hátulján találtam Aqua-stop Garantie-t. Akkor mégis az!
A felső kosara lejebb, vagy feljebb helyezhető. Ez praktikus. És tényleg csendes, ahogy Cat írja. Biztos céges elfogultságból, de mi már csak bízunk a német precízségben. :-)
Az áráról meg azért nem tudnék pontosan nyilatkozni, mert csomagakcióban vettük, főzőlappal, sütővel, elszívóval együtt. De úgy 100-120 körül lehetett.

Babák: nálunk két fiú van. Lehet, hogy egypetéűek. Kölcsönkaptam az ikrek könyvét, abban 4-5 oldal fejtegeti miért nem olyan könnyű egyértelműen eldönteni. Pedig mindenki ezt kérdezi.
Az 5 éves Zsófi, sokat van a mamáéknál (én anyumék). Szerencsére tavaly lezajlott a projekt, nekik is építettünk egy kis házat itt a faluban, karácsonykor beköltöztek. 10 percre laknak gyalog. Nyugdíjasok, anyu védőnő volt, de azért nem olyan rózsás a helyzet a segítés szempontjából, de ez hosszú, nem akarlak untatni.
Lényeg, Zsófi imád náluk, ezt már korábban is sokat kihasználta, amikor még Pápán laktak.

Nemrég szült a faluban egy másik ikres mami, jól vannak, de azt mondja nagyon idegesíti, ha a mamák ott lábatlankodnak. Családja válogatja.

Bocs a hosszúságért. Ja és kösz a ruhatár-infókat!
Edit!!! Ámulva olvasom, milyen ügyesen megy minden nálatok. A fiúk édesek!! Puszi!

Enikő
29+6 & 5 év
olajfácska

MoncsiKép
jók az eredmények.Kép
mi van a varrással? hogy döntöttek lesz? nem?
uaz, mint Enikőnél nekem nem székrekedésem hanem gyenge hasmenésem volt: a vastól és a magnéziumtól. (figyelj oda, h a KETTÕ BEVÉTELE KÖZÖTT TELJEN EL 2ÓRA, mert csak így tud jól felszívodni) már másfajtát szedek a vasból is és magnézium-citritet de néha ez is "lazít".
viszont kismamaság alatt uis az a lényeg, h ne erőlködj, így én még örültem is az áldásos tevékenységének.

EriKép
én is erre gondoltam, meg arra, h majd nem lehet kiszedni a gyerekeket a kezéből. (a mostanit is alig, nagyon szereti, ez jó de...)

CatKép
akkor nektek volt szerencsétek az orvossal v a másik 2 anyukának nem. az a lényeg, h a lába rendben és a másik 2 helyen is javul a dolog.

EnikőKép
én is kiolvastam azt a könyvet és nálunk is 1v2petéjű kérdés merült fel eddig(1 hete tudom, h fiú-lány párosunk van)aki kérdezte annak mindig elmagyaráztam a könyv bizonyos 4 oldalát.
én is úgymond a lábatlankodástól tartok, de a segítség is jól jönne.

Vikta
29+4KépKép 1évesKép
vikta

Vikta,

még nem döntöttem sehogy! Majd 25-én kell mennem genetikai uhura, aztán megvizsgál a doki és meglátjuk. Ha arra gondolok, hogy a varrás után teljes életet élhetek akkor közel állok hozzá, de ha meg mélyen magamba nézek, akkor meg bízom magamban és úgy gondolom, kibírjuk! Szóval egyelőre nem tudom, majd lesz valahogy....
kmoncsi

Sziasztok!

Olvasgatok, csak nm nagyon van időm vagy erőm írni. Igaziból panaszkodni sem akarok, de most már volt olyan éjszakánk, amikor már sírtam szopi közben, pedig nem tehetnek szegények róla, hogy megéheznek. Most mintha kicsit lassult volna a tempójuk is. Eddig 5 perc alatt szopiztak, most már legalább 15-20 perc kell nekik.
Azt ugye írtam a múlt héten, hogy náthásak lettünk mindannyian. Én két nap alatt meggyógyultam, a fiúknak pedig már 9 napja szívjuk az orrukat. Igaz, egyre ritkábban.
Gergő ma 4530, Ádám meg 4320 g. A növekedésük is lelassult egy kicsit, bár még mindig a normális tartományon belül van. Ma megint hozzá kellett nyúlni a fagyasztott tejhez is, remélem, azért nem csappan meg nagyon a tejem. Jó lenne legalább ezt a 6 hónapot végigszoptatni.
Viszont történtek jó dolgok is. Ilyen például, hogy most már 4 nap egymásután 6 órákat aludtak éjszaka. És mindketten. Mondjuk, pihenni nem nagyon tudtam, mert kb egyig vártam, hogy ébredjenek fel, aztán egykor kidőltem, ők meg 4-kor keltek.

Lilla!
Nem tuom, olvasol-e, de arra gondoltam, hogy szerdán bemennénk a kórházba, mert amúgy is kell konakiont íratnom, és akkor bevinném a rucikat neked. És szívesen elviszem a mieinket is, bár azok nem olyan szépek, mint az Orsiéi. De nekünk így nagyjából elég volt.
A telefonszámom 06-30/439-73-13, ha gondolod, írj vagy hívj, hogy egyeztessünk, neked mikor lenne jó.

Anett!
Én is sokat gondolok Rátok. Ja, nálam már egy hónapja nem járt védőnő. Ma bejelentkezett az új, hogy holnap jönne. Hát nekünk pont nem jó.
Nem lehet egyszerű a sétátok, ha Beni nem tűri a babakocsit. Autóban azért nem sír, ugye?

Puszi mindenkinek, pocakosoknak kitartást, és pihenjetek amennyit csak tudtok. Én terhesség alatt nem tudtam elképzelni, miért is hangoztatják annyira a lányok, hogy szülés előtt MÉG lehet pihenni.

Annamari

És egy kép:

Kép

és még egy:

Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

LillaKép
A legtöbb 50-es ruhát mi is kölcsönbe kaptuk, de én is tudnék küldeni kb. 10 db ruhát, és szerintem 2 héten belül Pesten lennének a XIV. kerületben. Ha kell és el tudtok menni érte, írj és megszervezem a dolgot.

Gyöngyi

bgy

AnnamariKép
Hosszú alvásért irigy-irigyKép. Szép súlyúak már a fiúk és a képek is nagyon jók!Kép
Nálunk 1-1,5 óra az etetés + fejés, hajnalban nálam már többx előfordult a 'majdnem sírok már a fáradtságtól' állapot...Kép

bgy

Kristin,
babak gyonyoruek!!! Fulbevo: dontse el o. Mi legalabb is igy gondoltuk, es nem furatunk.
Vadvirag,
Jazminka igazi no!! Gratulalunk az elso szulinaphoz!!!
Judyt,
hogy fejlodnek a fiaid!!! Oriasiak mar! Szteroiddal tomod oket?:-)))
Meg emlekszem mikor a forumra jottel, es az albumodban az elso kepen egesz lapos hasad volt... es most itt ez a 2 orias:-)
Moncsi,
az index-en mar irtam neked. Vas-ugyben: en Maltofert ettem, napi 2ot, nem volt semmi bajom szekrekedesileg, sot, meghajtott. De lehet h az a tomenytelen magnezium volt, amit beszedtem... mindenesetre alkatfuggo, kezdd kis adaggal, aztan meglatod ugyis.
Annamari,
nalam most volt a vedoneni. Kedves. Elotte 1 honapig senki, detto. Viszont a doktornenink jott, es o olyan jo fej, olyan megnyugtato, szoval nem is hianyzott nekem mas! Neked is Vidra drno az orvososd, vagy valasztottal mast?
Jovo heten kapjuk - kicsit kesve - a 2honapos oltast. kivancsi leszek a hatasra. Es jovo heten indul az "ejszaka nem eszunk"-projekt. Allitolag 3 nap, ha kovetkezetesek vagyunk! Es akkor este fel 11-tol reggel 6-ig alvas lesz!!! Mar csak 6x esznek a csajok, Beni meg 7x, de igy mar elviselheto az elet.
Ejszaka sokszor en is elkeseredett voltam.. most mar joval tobbet alszunk, eddig ejjel mar csak 4orankent keltek, es mivel mi tapisok vagyunk (tejci mar reg elapadt) igy a ferjem csinalta az 1 ora koruli, es en az 5oras etetest. Szoval tudom, hogy ez nem biztat most, de jobb lesz hidd el!!! Es neha igenis nagyon haragszik az ember ezekre a szegeny artatlan babacskakara. Szerintem ez ilyen merteku faradtsagnal termeszetes. Sokszor gondoltam arra is, h minek kellett nekem egyaltalan gyerek.. de aztan nappal minden szebb, es nagyon orulok nekik!!!! Szal fel a fejjel!!!

Kép
nettke

Annamari,Nettke!
Pont így érzek néha én is!Szerintem is ilyenkor a fáradtság beszél az emberből!Nappal szebb a világ!

Le kell írnom,hogy jártunk,hátha sikerül tőle lenyugodnom:
Járunk gyógytornászhoz kéthetente,de mivel ő Katona-féle módszerrel dolgozik,meg amúgy sem szimpi,szerettem volna elvinni dévényes emberkéhez (azt hiszem kondüktőrnek hívják őket)a fiúkat.
Orsi ajánlotta is az övékét.De én beszéltem az alapítványnál valakivel,aki még ajánlott másik hármat.Mivel volt Esztergomban és az nekünk jobb lett volna,leinfóztam az esztergomi topikban.Azt mondták,hogy jó és kedves a hölgy.
Hétfőn felhívtam.Elmondtam neki kik vagyunk,honnan és miért keresem.Péntek 10órára beszéltük meg a talit.
Összecuccoltam apával a kölköket,bepaszíroztuk a Suzukiba (2felnőtt+3gyerekülés!) és elidultunk.10 után értünk oda 15perccel.Hozzá kell tennem,hogy 1 órás az út,útlezárás volt,meg Esztergomban is keveregtünk ( akkorra helyismeretünk nincs,hogy tudtuk volna hova kell menni,kérdezősködni kellett).Még legalább 5perc volt,mire parkolót találtunk.Aztán mire a 3 alvó gyereket kibányásztuk az autóból az megint legalább 5perc.Bemegyünk és a portán közlik,hogy elment a hölgy és 3-kor jön vissza!!!
Azt hittem a guta megüt!!!Ebben a dög melegben elcincálom a gyerekeket,szétizzadják a fejüket,bömbölnek,mert a víz nem kell nekik,megszoptatni meg hármat egyszerre nem lehet és nem képes ránk pár percet várni!!!
Ha odaérünk 10-re,akkor se végzett volna 15perc alatt!
Persze rögtön hívtam (hátha tudunk talizni záros időn belül),de persze a mobilja hangpostán!Hagytam neki egy "szívhez szoló" üzenetet,de persze nem hívott vissza.Nem tudom,mit gondolt,hogy 3-ig várunk rá!:-)))(
Ilyen dög melegben,egy légkondi nélküli autóban 3 kéthónapos gyerekkel!Nem is úgy készültem, meg mit csináltunk volna 5órán keresztül!
Arról nem beszélve,hogy kíváncsi lennék rá,hogy ő milyen pontosan tudna 3babával bárhol megjelenni!Persze úgy,hogy egyenek előtte,tisztába is legyenek téve,felöltöztetve,meg mi is fel tudjunk öltözni!

Hát így ma 9-től 12-ig egy "jót" kocsikáztunk és kiizzadtuk a jövő hetit is!
Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!
No comment... Kép Kép Kép Együttérzek!
M.

Megy valaki közületek a babanetes találkozóra?
mimóza

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?