Sziasztok
))
Ennyi kérdésre válaszolni...
Szóval kezdem a nicknevem történetével:
Az eredeti keresztnevemet nem lehet nicknévnek hazsnálni, mivel nagyon nagyon ritka... Ezért felismernének az ismerőseim
(Pl. munkahely témában kellemetlen lenne ha felismerne valaki a fönököm családjából.)
Egy másik fórumon Meddőség-lombikbaby témában a Mosolygós nicknevet használtam... És itt is ezt szerettem volna! Azért mert mosolygós, vidám, élettel teli, jószívű nőcike vagyok
/még ha itt nem is mindig látszik, de én nem szoktam az életben panaszkodni - a nehézségeink ellenére- senkinek sem!/
De itt nem tudtam ezzel a nicknévvel regisztrálni, mert valaki már használja
Ezért arra gondoltam, hogy milyen szép szó a Napsugár, és az is tetszik, mint nicknév... Persze az is foglalt!
Így lettem Napsugárka (az is foglalt volt), majd legvégül Napsugaracska...
De igazából Mosolygós szeretnék lenni... (De nem is olyan fontos ez, mert idővel a nicknevet is megtöltjük tartalommal , személyiséggel.
Volt a másik fórumon annak ideján Repedtsarkú ismerősöm, hát ő is teljesen más személyiségű volt, mint a nickneve, és az első csodálkozás után már nem érdekelt senkit a nicknév...
Huúú Renóca!
Jó kérdést feszegetsz, osszam meg veletek hogy mit hol lehet venni stb...
Szeretnéd ha reggeltől estig csak írnék és írnék??? ;)
De ha kérdezted akkor válaszolok röviden (amennyire csak tudok)...
Az első legfontosabb dolog nekünk az anyatej kérdés. Mindenképpen szeretném ha az első 2-3 hónapban legalább anyatejet kapna!!! Ez nagyon fontos a fejlődése érdekében. DE csakis az egészséges anyatej!!! Ezért az lenne a legjobb, ha olyan emberektől vennénk akit ismerünk!!
Hát nekem most lenne a legjobb a baby érkezése, hisz most egyszerre 4 barátunknál született kisbaba (még csak hetekben lehet számítani a korukat)! Szakemberek azt mondják, hogy azonos korú gyermekek lehetnek csak tejtestvérek, mert az anyatej összetétele változik...
Legvégső esetben marad az anyatejellátó, bár attól kicsit félek, de állítólag nagyon nagyon ellenőrzik... Hát nem tudom, majd megnézem először magamnak.... De azt meg aranyáron mérik, literje 3000.- Ft. (ha megszorozzátok 30 nappal akkor kijön..)
Nagyon gondolkozom a szoptanít készüléken, mert nagyon fontosnak tartom a közelséget. Erről olvastam már sokat, nagyon nagyon jó a kisbabának ha érezheti anyukája közelségét... (igazából azon is gondolkodtam, hogy én magam szoptassam, de nagyon sok a probléma vele, és nem biztos hogy jó a babának ha én idegeskedem)Még ha cumisüvegből etetem akkor is lefogom húzni a felsőmet, mert a babának nyugalmat ad, és megszokja az illatodat stb... Ezt is írhatnám nagyon nagyon hosszan, hogy miért is jó!
Ha cumisüveg lesz, nekem már van döntöttüveges, szelepes alul... Nem nyel levegőt ebben a formájú cumisüvegben.. Illetve NUK cumival a jó, mert az a cici formáját veszi fel. És ez egészséges, bevizsgált termék.
Babakocsi:
Hát én amihez ragaszkodtam, az a travel system volt... Nme szeretném ha egy jó kis séta után, (mivel emeletes házban lakunk), fel kelljen kelteni a babát, sokkal egyszerűbb a hordozót kivenni belőle!
A férjem meg ahhoz ragaszkodott, hogy a hordozó isofixes legyen! És igaza is van.
Meg is találtuk álmaink kocsiját, Graco Horizon Deluxe Travel system. Nagyon jó kis tároló rekeszei vannak, cumisüvegeknek stb, és 2 db zárható, fedeles tárolója is van. Nagy bevásárló hálóval. Az ára 110.000.- Ft volt itthon, de utánajártam hogy külföldön mennyi.. Sokkal olcsóbb Amerikában... Mivel élnek kinnt rokonaink, így nem volt nehéz elhozatni
))
Szóval nekünk ilyenünk van
Ha érdekel valakit, akkor teszek fel róla képet.
Most már lement az ára egyes babaáruházakban (70.000.- Ft). A Brendonban még 110.
Viszont az Amerikai nem isofixes, hanem más megoldású, az is jó mivel a mi kocsinkban még nincs bekötési lehetőség, Illetve nagyon nagyon biztonságos ez is, ami nagyon fontos!!!! (de bezséltünk a hétvégé a Brendonban egy eladóval, és lehet hogy megoldható az isofixesre való csere!
Ja, és mint kiderült, legnagyobb örömömre, hogy ez a babakocsink nagyobb sokkal, mint az itthoni... Láttunk hétvégén egy párt ilyen kocsival, és hát a pici kb. 5 hónapos volt, de a gyerkőc szépen megtelítette a kocsit mit ne mondjak.
A Brendont különben mindenkinek nagyon ajánlom!!!
Még estére folytatom, ha érdekel valakit tapasztalataim a babafelszereléssel kapcsolatban...
Illetve ti is írjátok meg a véleményeteket!!
Kedvenc témám, a babára való felkészülés;)))
Pusszancs!
Mosolygós
Mennem kell....
Rayo, holnap jössz már?????
))
Várunk ám nagyon;)