Új privát üzeneted érkezett!

Hahó!! Kép
HOva lett mindenki??
szmercsa

Szia SzmercsaKép
Én itt vagyok!!!Kép
Csak nagyon fáradtan,nem bírom ezt az időt,egész nap aludnék!!!

annamami
22+1
annamami

<font color="0000ff">Szmercsa, ne ijesztegess, én ma érzem azt, hogy takarítanom kell, ma már nem tudom hányszor elsírtam magam, hogy bármikor szülhetek és még nincs kész semmi, nincsenek kimosva a ruhák, meg kivasalva, meg a kórházi cuccom sincs összekészítve és pelenka sincs. A párom szerintem hülyének néz, hiszen még kb. 2,5 hónap hátra van. De ma valahogy mindentől sírva fakadok. Egész nap rugdos a baba és ettől sírhatnékom van. Lehet hogy a "vége" felé is játszanak a hormonok? Vagy csak simán hülye vagyok? Ilyen elanyátlanodott hangulatom a terhesség első harmadában volt. Azóta egész normális voltam. Nektek nincs ilyen? Valakinek legyen a kedvemért!!Kép
Ja, és Szmercsa, végül is mit pakolsz be a kórházi pakkba?
Hari 27+2</font>

Kép
Kép
hari

Szerintetek mi a reális ára egy új pelenkázószekrényne????
Mert én 28.000Ft-ot sokallok érte!!!
Vagy nem sok?
És ehez mérten egy használt 20.000-ért sok???
Mert szerintem az is sok!
KépKépKép Na,ti mit gondoltok?

Egyébként ma vettem egy tuti kismamabikinit Újpesten a Tipp-Topp-ban 3900 ft volt!Szerintem nagyon csini!KépMost örülök,csak ne lennék ilyen dög fáradt!Kép
annamami

Annamami, nehéz kérdés hogy mi a reális ár. Én mondjuk pelenkázószekrényt külön nem néztem, tehát nem tudom az árakat, de az az ágy amit mi vettünk pelenkázóval együtt van, és így volt 25.000,- ha így nézem, akkor "csak" egy pelenkázóért sokallnám a 28.000,-et, de lehet hogy ha utána nézel, akkor ennél csak drágábbat találsz. Nézd meg szerintem pár boltnak a honlapján. Használtan a 20.000,- szerintem tuti hogy sok. De igazából sajnos a pénztárcánk mondja meg, hogy sok-eKép

Kép
Kép
hari

HariKép
Egyátalán nem vagy hülye!KépEz a hormonkavarodás állítólag a vége felé ugyanúgy előjön,mint az elején!
Nincs semmi baj!KépKépKépNyugi!
Szépen elrendeződnek majd a dolgok,meglátod!
Lehet,hogy te kicsit komótosabban készülődsz,de semmiről nem vagy még lemaradva!KépKépKép
A párodra meg tényleg piríts rá!!!Hiszen az ő gyermeke is,nemcsak a tiéd!!! IRGUM-BURGUM!!Kép
Na jó sok zagyvaságot összeírtam,pedig csak megnyugtatni szerettelek volnaKép
Ma egyszerűen használhatatlan vagyok!Kép
annamami

Hari,
nem akartalak megijeszteni Kép Én nem vagyok annyira érzékeny, lehet, hogy Nálad is csak az idő hozta ki Kép
Kórházba??
Amit olvastam, hogy feltétlen kellhet, és amit javasoltak már gyerekes kismamik:
Szülőszobára!!
gombos hálóing, papucs, zokni (ha fázós vagy), pohár, víz (legjobb a 1/2 literes, mert abból később pohár nélkül is tudsz majd inni), szőlőcukor, gyümölcslé (szülés utánra, 2 dl-es a legpraktikusabb), rágcsálnivaló szülés közbenre (ropi, nápolyi, tic-tac, főleg ha a vajúdás hosszúra sikerül), zene, esetleg masszírozó henger, fényképező, video, AKKUMLÁTOR, papucs apának. Ez a szülőszobai egységcsomag.
A fene se gondolt rá, hogy külön kellhet szülőszobai csomag Kép
A nagy táskában legyenek a következők:
3-4 db törülköző, kéztörlő (ez is több), tusfürdő, fogkefe, fogkrém, zuhanyzós papucs, köntös, hajszárító, + 2 hálóing, Tena lady extra betét (ehhez lehet kapni Tena fix hálós bugyit), erős napokra való betét, kistányér, kés, villa, kanál, bögre (hűtőszekrény szinte minden szobában van, mikro pedig a tálalóban van), fejőgép.
Babának: 1/2 csomag nadrágpelenka, popsi törlőkendő, 5 db textilpelenka, kis kesztyű, sapka. Ruhát nem fontos vinni, mert adnak.
Papírok: terhes kiskönyv, személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, házassági anyakönyvi kivonat másolata.

Saját tapasztalat: bodyt azért nem árt vinni mindenféle balesetek esetére, át tudod öltöztetni. Pelus is csak azért kell, hogy te is tisztába tudd tenni, ha nálad lesznek egész nap.
Egyébként a kórház mindent biztosít a négy napra, ruhát, pelust satöbbi.

Egyébként ezt itt szereztem a babaneten, ezt a Jánososok írták, én is ott szülök Kép
Amit még javasolt a védőnő az a bimbóvédő, szerinte jó ha van, enni nem kér Kép
És a WC ülőkére kell az a papír, nem tom mi a pontos megnevezése. Még egy kismama javasolta, hogy vigyek be krémet a babónak, amit már a gyerekorvossal fel is irattam Kép és amit mmár a Babó nevére fog a papa kiváltani.
folyt köv. bocsi
szmercsa
szmercsa

<font color="0000ff">Ugyan már Annamami, én már annak is örülök ha egyáltalán hozzámszól valakiKép A páromra nem tudok rápirítani, mert már megint nincs itthon, most a hugához mentKép Kezdem megszokni, hogy mindig egyedül vagyok itthon. Még szerencse, hogy van 3 macskám, akihez beszélhetekKép
Na, majd ha holnap már jó idő lesz, akkor a kedvem is jobb lesz talán, végre mehetek ide-oda.</font>

Kép
Kép
hari

Köszi Szmercsa, ez már így is rengeteg dologKép Amúgy remélem, hogy csak az időjárástól van ilyen nyafka hangulatom, mert már kezdem magam unniKép De hát magamtól nem tudok szabadulni, csak ha alszom.

Kép
Kép
hari

HariKépKépKép
Ha nem volna ilyen pocsék idő,azt mondanám talizzunk,dumcsizzunk,együnk egy fagyit vagy sütit........Kép
Na de így?!?!??
ÚÚÚÚÚÚÚÚTÁLOM az ESÕT!!!!!!Kép (itt a városban) Kép
annamami

HariKép
hangulatjavítónak még egy finom habos(nem forró!)fürdőt tudnék neked javasolni!
Na,mit szólsz???Kép
annamami

<font color="0000ff">De kis édes vagy AnnamamiKép Nem azért panaszkodtam, hogy rossz érzést keltsek bárkiben is. Csak ha elmondom jobban érzem magam.
De persze most már azért ha jó idő lesz, lehet hogy "elkaplak"Kép
Most megyek enni, meg fürdeni, hátha felvidulok, minden esetre legalább gömbölyödök tovább, már ami a kaját illetiKép
Jók legyetek, ma már szerintem nem jövök, de holnap itt leszek!</font>

Kép
Kép
hari

A fürdő úgy látszik jó ötlet, ha már mind a kettőnknek ez jutott eszébeKép

Kép
Kép
hari

BenianyuKép

SzülinapKép:akkor ti 1 év előnyben vagytok,de legalább tudok hozzátok igazítaniKépKép.Mit csinál 1 év múlva ilyenkor a fiam?KépÉs a kép csak nem anyák napján készült?Nagyon szép kisfiú BeniKép.Ja,és a Vészhelyzetet is imádomKépKép!

Kismama-Szilvi(melyik?Kép)

Pedig most jó áron mennek a lakások itt,amennyire hallottamKép.Mi is nagyon "olcsón" vettükKépKép.Persze most van mibe/kibe fektetnetekKép!
Nem tudom,melyik doki van olyankor,epdig az elején én is még oda jártam,aszzem szerda a napotok,ugye?Mert akkor még ott laktunk,de aztán már összevisszaKépKép.Nekem egyébként még nem volt egyikkel sem bajomKép.Én is sztk-ra járok ált,csak az UH-okat csináltattam(ami nem kórházi) a dokimmal,mert egyik-másik kezdő szegény elég megbízhatatlan egyéb források sztKépKépKépÉs nekem volt elég parám a 18. héten,így inkább bízok a sajátban ilyenkor.Egyébként sztk...
Ja,a belvárosit ismerem,majd aug-ban megyek én is,mert akkor már lesz időm a fiamtól(lesz bölcsiKép),az asszem elég új,nem?
És a lánynevetek mi lesz,ha mégis...?Kép
Azon gondolkodtam,miért nem mentek Olaszba,az sincs sokkal messzebb és akkor jó ez az E 111-es nyomtatvány a 38. hétig...?Persze csak ötletKép...

Pesti LányokKép

Nem tudom ,ismeritek-e, a múlt héten vásároltam egy Ráday utcai kismamboltban,az eladó szt nemrég költöztek oda(vagy nyitotak?),nagyon jó áron nagyon szép cuccok vannakKép...

SzmercsaKép

Hűűű,te nem is a 36. hétben vagy,hanem a 37.-et kezdted,nem?KépAkkor ez már lassan a finisKép...
Szülőszobára engednek bevinni rágcsát?Mert a szőlőcukrot megértem,mert ugye az azonnal felszívódik,de nálunk mást nem engednek,mert ha császár lesz mégis,akkor elég gáz,ha tele vannak a belek...Bár őszintén,én anno nem kívántam enni,igaz nem is töltöttem bent hosszú órákatKép.
Törölközőhöz csak annyit odakotty,nekem azt javasolták,hogy feltétlenül sötét színű legyenKép...

Bocs,egy kicsit sok lettem,Anyapoc

anyapoc

Sziasztok!

Visszatértem és csak mosolygokKép
Annamami és Hari milyen édesen elbeszélgettekKép Kép Kép

Most szédülök egy kicsitKép
Megint kezdődik?
Nem szeretem ezeket a rosszullétes napokatKép
Pihennem kell. holnap korán kelek, megyek a dokibácsihoz.
Izgulok, mert szabira megy. Remélem. minden rendben lesz addig.

Nyúlné!
Te milyen csini vagyKép
Nagyon szép rucikKép
Gratula!

Most már ennyi csinos kismama után, nehogy valaki le merje írni (rajtam kívül), hogy mennyit hízott! Kép
Mert én bálna vagyok mindenkihez képest! Kis dugó, aki már-már gurul.
Ma is azt hitték egy boltban, hogy mindjárt szülök. Azután elcsodálkoztak, hogy van még minimum 6-8 hét hátra. Bízom benne, hogy legalább a 6 hét megleszKép

Na nekem várni kell a fürdőszobára, mert a bátyám elfoglaltaKép
Pedig hajat is kell mosnom, mert ma már kétszer jól megáztamKép
Ilyenkor a hajam úgy néz ki, mintha már 1hónapja nem mostam volna meg.
De megint zsibbad még a kezem is.
Talán innom kellene több folyadékot. Ma összesen két kiflit ettem. Lehet, hogy ez is gáz?
Majd vacsizom valamitKép

Le is lépek, mert szarul vagyok!

Jó éjt!
Sziasztok!
Angelani
31+4

Kép
angelani

Anyapoc, jövő ilyenkor a te fiad elvileg oviba fog járni (vagy bölcsibe). Bár nálunk most elég zűrös az ovi, összevont csoportok, óvónénik szabin, egyik épület felújítása, költözés stb. Ez még két hétig, utána 5 hét hivatalos oviszünet. Emiatt Beni a szüleimmel van, teljes kényeztetésen. Jövő ilyenkor legalább nem fogok dolgozni és én is tudok majd vele lenni nyáron.
A kép anyák napján készült, köszi a dicséretet.

Angelani, már mások is mondták, nem akarlak én is nógatni, de nem figyelsz az evésre. Két kifli az reggelire elég, nem este 8-ig. Valószinüleg ezért nem vagy jól.

Pusz
Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Olyan sokat írtatok két nap alatt, hogy nem győztem visszaolvasni. Nagyon jó képek készültek rólatok! Köszönöm, hogy így befogadtatok. Itthon két nap alatt nagyon sokat változott a helyzet: már útban van a babakocsink és nem haragszik már az anyósom se, hogy UH után megyünk vásárolni./lehet, hogy csak nem mutatja ki, de nekem már mindegy, mert beleegyezett/ Már alig várom, hogy újra láthassam a babust. Elvileg múlt héten kellett volna mennem, de nem lett kész időben a (III.) vérkép, az orvosom meg most csütörtökön megy nyaralni és szeretném, ha látná. /Jobb is, hogy megvártam, mert magas lett a fehérvérsejtszámom- már megszoktam, hogy valami sosincs rendben/ Holnap megyek nagyvizitre a védőnőhöz, meg ha az após nem viszi el az autót, akkor dokihoz is..már várom.

Angelani!
Azért remélem, nem vagy nagyon rosszul! Vigyázz magadra!

Jucc!
Kérdezted, hogy Vas megyén belül merre lakok: Bőbe, amúgy Celldömölkről költöztem ide a páromhoz.

Na, azt hiszem lassan megyek is pencülni, mert hosszú nap lesz a holnapi!
Mindenkinek nagyon jó éjszakát és szép álmokat!
Sziasztok!
Kata
30+0

KépKép
baby20

Szmercsa, nagyon jól összeírtad a kórházi listát. Azt hiszem el is mentem valahova. Bár elvileg tudom, hogy mit kell vinni, de így majd lecsekkolom magam, nehogy valami itthon maradjon.

Hari, remélem jobb kedved lett a jó meleg fürdőtől. :-))))

Nagyon unom és utálom már ezt az esőt. Olyan lehangoló. :-))))

Jó éjt!
Benianyu

benianyu

Sziasztok megint!
Most vettem észre, mit írok!
Jav.: 33+0
Na, tényleg aludnom kell! Kép
Jó éjszakát!
Kata

KépKép
baby20

Sziasztok!

Rókica!
Na Róki, akkor még van min dilemmáznunk!
Én jelenleg ott tartok, hogy időlegesen egy szobában leszünk a babával, aztán ha apa nem tud aludni, majd kölözik ő!Tesóm is rámrivallt ma, hogy feltétlenül ha lehet mellettem legyen a kiságy mert ugyis ugrálni kell egész nap!
Eddig nem gondolkoztam mózes kosáron, de a Bergonnál azt hiszem olyan puhát lehet kapni már 8000-ért!Majd elgondolkodom rajta!

Kifejtenéd bővebben, hogy a szoptatás terén mitől szenvednek annyira a kismamák??
Csak hogy esetleg mi felkészültebben fogadhassuk a problémákat!
Előre is köszi, tudom, hogy Rád számíthatunk!KépKépKép

Mea!
Nekem a könyv eleje nem nagyon tetszett mert azt harsogta hogy Minél gyakrabban tegye mellre a babát ez kb 25 db/oldal szor fordult elő, aztán a könyv második felében jobban megtetszett a dolog, amikor a gyakorlati problémákról és azok megoldásáról szólt és tippeket adott!
Nekem tetszett, de ez nézőpont kérdése mint minden ilyesmiKépÉn majd megpróbálom mégegyszer elolvasni addig, bár ez nem biztos hogy sikerül!

Akarod mondani 65 kg ot mértek, vagy nem???
Merthogy a 6,5 nekem kevésnek tűnik a multokori 11 kg utánKépKépKép
Szmercsa!
Te jó ég, én máris izgulok érted, láttad Róki statisztikáját a nyáriakról???
70% 37 hétre szült!KépKépKép

Egyébként én is marha szarul vagyok!
Be volt dagadva a lábfejem, már reggel észrevettem, ezen kívül olyan rossz volt a kedvem, az erőnlétem, a babó folyton ugrált, szerintem nem tetszett neki ez az idő!Ezen kívül kihíztam azt a gatyát ami ma rajtam voltKép, melegem is volt, szóval pocsék egy nap volt!
A legjobb anyukám töltött paprikája voltKépKépKép

Viszont vettünk még egy pár apróságot!Kép+10 db pelenka stb, takaró, egy 62-es rugi, lepedő!Vettem szoptatós teát is!
Így már nem is vagyunk annyira lemaradva!
Azt hiszem hogy hétvégén megvesszük a babakocsit az utazóágyat a babahordozót!Mostmár nem teketóriázok tovább!

Még egy nagy tanácstalanságom van!
Hány db 56-os ruhát vegyek???Van már 2-3 db!
A diósdi boltban mondta a nőci hogy mostanában rengeteg óriásbaba született a vevői között! Pl 62 cm-es kislányKép és az én ismerőseim között is volt olyan akire egyáltalán nem volt jó az 56-os ruci!

Ja és jól bevásároltam a Corában, most akciósak a tisztítószerek, vettem Vanish folteltávolítót, szappant, sensitive mosószert,öblítőt, persze az ecetet elfelejtettemKépKépKépKép

Na most megyek lezuhanyzok!

Megann 30+1

Kép

Kép
megann

Hari:

Rám is valahogy a huszas heteim közepén tört rám az állandó bőghetnék (mondhatni újra, mert az elején is volt ilyen). Ugye emlékszel még az ominózus nyers hamburger esetre? Napokig bőgtem miatta. Azóta más kismamától is olvastam, hogy a huszasok közepe az valahogy kihozza újra a bőgést meg a hormonhullámot.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Angelani!Kép
Nem igaz, két kifli?!?!
Én aggódom a táplálkozásom miatt, mert úgy érzem több egészségeset kellene ennem erre mit hallok: két kifli!!!Ejnye ejnye, szegény babát etessed!!!Kép

Nem ám éheztetni szegénykét!!!Kép

Hari!Kép
Ez ma egy ilyne hangulatú napKép
Akkorát aludtam az erkélyen a hintaágyban zuhogó esőben.
Itt akkora vihar szerencsére nem volt.
Nálatok???

Lányok!Kép
Fel a fejjel, már csak 2-3 nap és szép idő lesz, gyönyörű meleg, a kedvencetekKép

Mea(31+1)

Mea
mea

Szmercsa, Megann!

70%-a a nyári babásoknak 40. hét előtt szült, nem a 38! Bocsi ha félreérthető voltam. Viszont most megnéztem, és 34% szült 38. hétre vagy azelőtt.

Megann, szoptatás:

Konkrétan sokan azzal szenvednek, hogy nincs elég tejük, bár ez most már csak egy pár kismama, és ezek közül egyik sokáig volt kórházban a babájától távol, egy másik pedig nem egészen követi a szoptatási tanácsokat, de végül neki is egyre több a teje, csak lassan. Viszont sokan mondták az elején, hogy kisebesedett a mellbimbójuk és fájt a szoptatás, van akinek be is gyulladt a melle, meg ilyenek.

Szóval ha nincs elég tej, az egyik legfontosabb dolog az igény szerinti szoptatás. Az azt jelenti, annyiszor, ahányszor a baba kér, akár másfél-két óránként, éjjel-nappal, napi 8-12 alkalommal. Ha már az elejétől 3-4 órás szopira akarja valaki szoktatni a gyerekét, meg arra, hogy aludja át az éjszakát, ez nem összeegyeztethető az igény szerinti szoptatással. Persze ha van elég tej, és gyarapszik a gyerek, akkor meg lehet csinálni. De ha nincs tej, ÉS nem hajlandó az anyuka ilyen gyakran szoptatni/fejni, hát akkor nem is nagyon fog nőni a tejmennyiség.

De szerintem egy csomó szenvedés amiről hallok, az leginkább a szülés utáni hormonhullám meg baby blues következménye. Számitsatok rá, hogy kemény menet lesz érzelmileg. Én is, minden felkészültségem ellenére szerintem ott fogok bőgni a kórházban, hogy éhenhal a gyerekem mert nincs elég tejem. Majd figyeljétek meg... már előre próbálom edzeni a páromat.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ma én is elég szarul éreztem magam. A munkahelyemen még nem, de mire hazaértem, megint görcsölt a gyomrom, aztán jó kis hányingerem is lett rá. Bevágtam magam egy kád vizbe, és aludtam két órát 6 és 8 között. Úgyhogy most kukorékolok.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja! Jut eszembe!

Megann!

Én nem jártam utána, de 8000 nem kicsit húzós egy puha mózeskosárért? Igaz, én használtan vettem, de 2500-ért. Sztem érdemes körülnézni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica!

Jaj, jaj mit hallok!Kép
Ettől féltem, pedig biztos a nyári babások is felkészültek szoptatásból mégis ennyire kínlódnak!
Én mindjárt már most sírva fakadok!
Én amúgy is paragép és aggódógép vagyok!
Mi lesz velem, ha megszülök, én szerintem magamra fogom ragasztani a fejőgépet, hogy biztos ami biztos alapon serkentsem a tejmennyiséget!

Azért jó hogy a "szakirodalom" azt mondja, hogy a szoptatás max az első alkalommal fájhat stb...erre tessék a gyakorlat meg egészen más, vagy lehet hogy ők nem helyezik jól mellre a babát???
Mert a szakirodalomból csak ezt tudod ám kihámozni, hogy akkor van kisebesedés stb, ha nem jól helyezed mellre, de hát könyörgöm, ki áll ott az ember mellett 2 óránként az első napokban, hogy lássa, hogy mikor csinálja jól és mikor rosszul egy kismama????KépKépKépKép
Teljesen bepánikoltamKépKépKép
Lőjön le valakiKépKép, nehogy továbbadjam a pánikhangulatotKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann, érezd magad lelőve, pánikkeltés miatt! :-)))))
Nekem megmutatta a csecsemős nővér az első alkalommal, hogy hogyan kell helyesen mellre tenni Benit és nem volt semmi baj. Nem sebesedett ki, nem is gyulladt be.
Néha azt hiszem, hogy aki nem olvas ennyit utána (mármint előre), nem tájékozódik, fórumozik éjjel-nappal a neten, az nem is parázik annyira.
Mikor Benit vártam, még nem voltam netfüggő és eszembe sem jutottak ilyen dolgok.
LEHET, HOGY CSAK SZERENCSÉM VOLT! Ki tudja.

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Hari!

Ma én is bőgtem. Azt hittem, kigyógyultunka vírusból, mikor ma reggel Gergő akkorát f.sott (bocsánat, de ez az igazság). Nyűgös volt ő is, én is, fáradtak és rossz volt az idő, ő meg elkezdett verni meg harapni, ez már sok volt...

Anyapoc!

De jó, végre valakinek Bulcsú a kisfia. Általában, mikor megkérdezik, mi lesz a neve a babának, és mondom, hogy Bulcsú, úgy néznek rám, hogy "Na, ennek a szegény gyereknek is el lesz cseszve az élete ilyen névvel", pedig szerintem szép név.

Angelani, hogy te milyen jól vásárolsz! De azért egyél is!!!Kép Kép

Felrakok egy friss képet Gergőről, családunk legifjabb informatikusáról.Kép

Kép

Zsóf
27+4

Kép
Kép
göndörzsóf

Megann,

Nem biztos hogy a nyári babások felkészültek előre szopiból. Miért gondolod ezt? Bennem pont az merült fel inkább, hogy terhességből voltak jobban felkészülve, mint babázásból. De hát tanul az ember. Kép Meg ők homeopátiából nagyon felkészültek. De hát az nem helyettesitheti a többit.

Amúgy hogy ki áll ott a kismama mellett, hát ideális esetben a csecsemősnővérek, a védőnő, a szoptatási tanácsadó (ha hivod), és ha más nem akkor anyuka/anyós/testvér/barátnő aki már csinálta. A mi esetünkben a netről nem is beszélve. :D Szal néma gyereknek anyja se érti a szavát, ahogy mondani szokták, ha valami nem megy, kérdezd meg!

Szal úgy tűnik, egy kis bőrnyúzás valóban természetes a szoptatás elején, mig a mellbimbó hozzászokik a dologhoz, de ha ezen túl is van fájdalom, akkor nincs bent elég messze a baba szájában a mellbimbó. A múltkor raktam fel egy gusztulstalan képet, ami keresztmetszetben mutatta, hogy milyen messzire le kell nyomni a baba torkán a mellet. :D

Szerintem azért ne aggódj előre, csak készülj fel. Aztán lesz ami lesz. :D

De ha akarod, megyek a puskával. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu:

Igen, ez már bennem is felmerült, hogy lehet hogy sokszor csak magunkat hergeljük. Viszont nem informálódni sem jó, mert akkor ha mégis probléma van, akkor az ember tanácstalan, esetleg bedől a rossz tanácsnak/babonának. Igy legalább van összehasonlitási alapunk. Legalábbis én igy működök... de én alapból is szeretem túlinformálni magam. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsóf,
Gergő nagyon édes!!!!!! Kép

Rokica,
Látod, én is itt vagyok állandóan és elolvasok mindent. Csak néha elgondolkodom, hogy szelektálni kell és mindenképp no para!!

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Jó kis termés! Csak átfutottam, mert már megint állati késő van, és ma hajnalban a vihar miatt én sem tudtam aludni, úgyhogy mennek le a szemeim.

Megann Kép Amway ügyben csak annyit tudok mondani, hogy mi tudunk rendelni bármit, de hogy hogyan jutna el Hozzád, az más kérdés... Emiatt kérdezed? Vásárláson kívül nem foglalkozunk jelenleg a dologgal, úgyhogy nem is tudok más infót erről.

Hari Kép Ha gondolod, elég közel lakunk egymáshoz, itt a két vállam... Sőt, lehet, hogy a Tieidet is tudnám használni Kép Csak szólj!
A hétvégén és is sokat szédültem, sőt ma is, nem vagyok igazán jó formában, de megnyugodtam, hogy ez elég sokunknál van így, tuti, hogy ez az idétlen idő az oka. Pedig a hőmérsékletet én is élvezném! Valahogy nem hiányzik a forróság.

A Suttogóról én sem hallottam jókat, mondjuk nekem a Kismama szentírás Kép , én minden szavát elhiszem, és ők lehúzták, de máshol is - számomra hiteles emberek - nem igazán követendőnek tartják.Én nem vagyok egy gyerek-idomár típus, és ez a könyv állítólag eléggé az. Emiatt aztán meg sem vettem, tehát nem a saját véleményemről van szó.

Balcsi Kép Kép Kép Mi augusztusban megyünk nyaralni a Balcsira, dokimtól kérdeztem, simán lehet benne fürdeni, szerinte csak a nagyon meleg vizek veszélyesek. És valóban nagyon tiszta a víz!!!

A végére a mai nap sztorija nálunk: apósom és sógornőm Vas megyéből utaztak föl ma reggel, hogy átvegyék új autójukat itt Pesten. Teljesen izgalomban a család az új kocsi miatt. Párom jó korán eljött a cégtől, hogy kivigye őket a szalonba, és mivel Balázs is látni akarta a kocsit, mi is mentünk, tehát öten állítottunk be. A dologhoz tartozik, hogy sógorom beszélte le a dolgokat a szalonos pasival, őt értesítették, amikor megjött a kocsi. Mivel ő most Erdélyben nyaral, párom segített a mai napon. Bemegyünk, a mondjuk, hogy jöttünk a Fábiáért, erre néznek hülyén, hogy az nem úgy van. A kocsit ki kell fizetni, aztán jön a forgalombahelyezés, néhány nap tuti kell még, nem lehet elvinni! Állítólag a sógorommal mindezt közölték, de úgy tűnik, nem igazán figyelt oda a drága. Így potyára jöttek apósék, és jöhetnek mégegyszer. Az már csak mellékes, hogy nekem sem kellett volna a délelőttöt sütés-főzéssel töltenem, vendéglátással bajlódnom, amikor nem voltam túl jól. És a kocsinkat se tudtuk így eljuttatni ma a szervízbe. Sógor fog kapni néhány seggberúgást, az tuti!

Na, eldugulok, mindenkinek jó éjt! Remélem, elvonultak már végleg a viharok!!!

Judit 27+6
jucc

Jucc,
jó az autós storyd, bár nyilván a helyetekben nem lettem volna. ;)
Magánvéleményem a Kismama újsággal kapcs., h. sztem nem szabad szentírásnak venni a benne foglaltakat! Tele van nem szakember, hanem inkább marketingesek által kreált cikkel. Persze azért igaz az ellenkezője is, de alapvetően át kell tudni látni a szitán! Szerintem... Aztán ez is biztos egyénfüggő. Kép

Angelani,
nem akarlak én is csesztetni, de a 2 kifli nem tűnik elég tápértéknek egy egész napra. Légyszi, legalább vmi gyümi v. zöldség, a normális étkezésről nem is beszélve!!! Ha esetleg likviditási problémáid miatt lenne, van néhány hideg kajás étkezési jegyem, amit szívesen odaajándékoznék neked. Most komolyan gondoltam! A picit nem szabad éheztetni!

Lányok,
az EDA kérdést kiveséztük már? Én legalábbis nem emlékszem, így körkérdést tennék fel ezügyben:
ki fogja kérni a szülésnél és ki az aki nem?
Én még nem döntöttem.

Falina 33+4
falina

Falina!

Valószínűleg én nem fogok kérni most sem, minthogy Gergőnél sem kértem, igaz, nem is kérdezték, úgyhogy lehet, hogy nem is lehetett volna. De akkor, ott nem is jutott eszembe. Persze lehet, hogy most másképp lesz. Van akinek segít az IDÕBEN beadott EDA. Persze azt is olvastam, hogy a babát kicsit elkábítja, úgyhogy sztem ha nem muszáj, akkor inkább nem kérek.

Zsóf
27+5

Kép
Kép
göndörzsóf

Jó reggelt!

Pocakos kép:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/preggo33wks002.jpg

Ma vagyok 33 hetes. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok Lányok!

Hari
Rajtam is van valami hülye érzékenység kb. három hete. De már eléggé unom.... MI lesz szülés után???

Szmercsa,

köszi a listát, milyen jó, hogy leírtad, arra nem is gondoltam, hogy Apának kell papucs, pedig tök evidens.

Szép napot nektek
Luc
30
lucretia

Na mindenki kómás?

Én is egy jó félórás késéssel futottam be a munkahelyemre, valahogy sehogy se akartam elindulni otthonról.

Pont ma adtam be a főnökömnek a levelet, hogy szept. 1.-től akarok szülési szabira menni. Ahhoz képest hogy aug végére vagyok kiirva. :D De ezt neki nem kell tudni. Szépen kiveszem augusztus utolsó három hetére a megmaradt szabimat, és akkor a kecske is jóllakott, káposzta is megmaradt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szép reggelt mindenkinek!
Nem nagyon tudok mit írni, inkább csak kérdezek. Ti mennyi plussz kilónál tartatok?-ez csak kíváncsiság. Én nemsokára megtudom, most indulok a védőnőhöz. /Az ő mérlege teljesen mást mér, mint a mienk, úgyhogy már nagyon kíváncsi vagyok./
Gergő nagyon tündéri!
Annyira rosszul érzem magam, hogy ki kell mennem az esőre- nincs kedvem, mert nálunk biza szakad! Na, jó beszélgetést!

Sziasztok!
Kata

KépKép
baby20

Jó reggelt mindenkinek Kép !!!

Rokica, nagyon csini a pocakod. Jól láttam Apát a kádban mögötted? Õ tudja, hogy felkerült a netre?

Benianyu
27+3

benianyu

Benianyu:

Hát sejti. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kép

benianyu

Egy babanetes anyuka csinált egy olyan listát, hogy mi maradt ki a kórházi pakkból ami kellett volna. Ezenkivül azt a jó ötletet kaptam tőle, hogy külön tatyó kell a szülőszobára és külön tatyó a gyerekágyra utána. Hogy ne cigöld a hatalmas csomagot már a vajúdóba, sztem azt elég ha apuka behozza később. Mert őszintén én se értem, hogy fér be 2 fürdőköpeny, 5 hálóing, pelenka, babaruha, tisztálkodási szerek, papucs, Tena betétek, felfújható úszógumi a táskába. Azért nem kéthetes nyaralásra megyünk, hanem 3-4 napra a kórházba...

http://gportal.hu/gindex.php?pg=3613674

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Most jöttem meg a dokitól.
Jó lett az eredményem. Hiába van folyásom, még is normálisKép
Szépek a képekKép

Rokica!
Ez ám a pocakKép

Ma megpróbálok enniKép

Most mennem kell, de majd visszanézek.

Sziasztok!
Angelani
31+?

Kép
angelani

Jó reggelt!KépKépKép
Most keltem fel nemrég, jól esett végre lustizniKép

Rokica!Kép
Nem elég egy csomag, kettőt érdemes vinni?
Én szülőszobára nem viszek hálóinget, jó nekem a randa kórházi.Úgyis összemaszatoljuk nem???

Nálunk úgy esett az előbb, nem semmi víz jön le.

Holnap megyek dokihoz, remélem mindent rendben talál és ahogy jó idő lesz pár nap Balcsira elcsalogatom páromat!!!Kép

Tegnap este 1/210-re ért haza szegénykém, ma meg már ment el 6.30-korKép
Ez még így lesz csütörtökigKépKépKép
Pénteken azt mondta nem dolgozik, de úgysem tartja be ahogy ismeremKép

Na megyek felöltözni, rendbe tenni magam így majdnem 10-kor.

Nem tudtok valami jó kis grillcsirke receptet???
Még nem csináltam, és érdekelne ti hogy csináljátok.Kép

Mea(31+2)

Mea
mea

Csak most tudtam elküldeni az előbbi üzimetKép

Rokica!Kép
Neked is szép nagy pocakod vanKép
Neked kisfiad lesz vagy lányod?

Mea
mea

ZsófiKép

Nagyon helyes Gergő, cuki!!!Kép

Angelani!Kép

Örülök, hogy minden rendbenKép

Mea
mea

<font color="0000ff">SziasztokKép
Hát nem nagyon süt még a nap. De én még reménykedek. Tegnap este írt az a lány, akitől a mellszívót venném, elvileg ma találkozunk. Nem sok kedvem van kimozdulni, de akkor legalább már azon is túl leszek. Aztán tényleg lehet, hogy kidobott pénz lesz, mert nem is lesz mit lefejni, vagy nem válik be, de akkor majd túladok rajtaKép Elvileg csak délután találkozom vele, úgyhogy addigra még a nap is előbújhat.

Most egész jót aludtam, még a baba is hagyott egy kis nyugtot nekem. Persze mióta felkeltem azóta folyamatosan rugdos, de ennek azért örülök isKép

Angelani, tessék enni, mert én úgy hallottam, hogy aki a terhesség alatt nem eszik eleget, annak utána a babája állandó súlygondokkal fog küzdeni, és nem vékony lesz, hanem dagi!!! Ne szúrj ki a babáddal!Kép

Hari27+3</font>

Kép
Kép
hari

Mea:

Kislány, Zsuzsanna. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea most nézem csak hogy Te már az 1560. hozzászólásnál tartasz!!!! Hogy csinálod?Kép Én úgy érzem rengeteget írok, és még sehol nem vagyok hozzád képest.

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Még gyorsan benézekKép
Képzeljétek!
Most beszéltem egy kismamával.
Õ azt mondta, hogy az újszülötteknek nem igazán kell sok ruha. 3 váltás elég, mert nem izzad nem mozog annyit és legfeljebb csak lebukja a rucit és azt elég "kiöblíteni". Nyugodtan moshatjuk a saját ruháinkkal együtt (ezt már többen mondták), persze nem koszos, olajos ruhákkal ha például a papa olyan helyen dolgozikKép
Öblíteni is lehet. Az első három hónapban kell csak jobban odafigyelni, de utána már nem vészes.
Azt mondta, hogy sok kismama esik ebbe a hibába, hogy mindent külön mos, sterilizál és ezért vesznek sok felesleges holmit. Neki most a lámya 10 hónapos és egészséges.
De eddig is például a bátyám festős ruháit is mindig külön mostam a mieinktől.
De a babának nem lesz baja, ha a 3. hónaptól már együtt mossuk a ruháit a mieinkkelKép
Amúgy, meg elég kézzel átöblíteni a lebukott bodykat vagy rugikat. Nem kell vészesen kezelni.
Mondjuk anyukámék is azelőtt kézzel mostak. Nem volt mosógép, csak később az a orosz tárcsás, ami csak kevergette a vizet(ki is lehetett nyitni a tetejét és látni ahogy csak forog, mint a turmixKép). Öblítőt szinte nem is ismerték és most is itt vagyokKép
Tehát nem kell sok ruci és nem kell parázni a mosással sem. Úgyis kivasaljukKép
Az az igazság, hogy ezt már több anyukától hallottam, de már tényleg kezdem elhinniKép
Tudom, ezt mindenki maga dönti el.
Én is 3 hós kora után, már nem fogok parázni.
Minek indítsam el a gépet 3db body-val és 2 rugival.
Viszont ha megvárom, hogy összegyűljön legalább fél adag ruha, ahhoz is elég sok kell.
Na mind1. Ez csak az én külön véleményem.

Bocsi az okoskodásért!

Na lépek!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?