Sziasztok, na akkor csak raszanom magam az irasra, mert David epp alszik, pedig en feloltozve haptakban varom, hogy setalni mehessunk ebben a szep idoben. Szoval szoktam en a topikot olvasni, ugy 2-3 naponta osszejon, de amire irni kezdenek, altalaban lejar a szabadidom, pici fiam, David (5,5 ho) mar mindig nagyon hianyol.
De azert en meg mindig topik tagnak erzem magam, Aniko, te nem tartassz annak? Bar valoszinuleg jogos a dolog, mert attol, hogy en relative rendszeresen olvasok, ti nyilvan ugy gondoljatok, nem vagyok sehol. Valahogy ugy vagyok vele, ahogy Napocska is irta, csodallak benneteket a sok irasert. De e topikon kivuk masra aztan mar tenyleg nincs idom es energiam. Most is azert szantam ra magam vegul is, hogy Manoknak reagaljak a legzesmonitor kapcsan, tehat:
Manok: igen, nekunk van es en nagyon jo talalmanynak tartom. Gondolom, en az aggodos tipusba tartozom. Ejszakankent nagyon megnyugtato latni a kis zold feny villogasat, meg maskor is. Mi 7 hetes koraban szereztuk be, amikor hason kezdett el aludni, bar mas veszelyezteto tenyezo nem jatszott nalunk. Nekunk AngelCare-unk van, itt Becsben, kb 50000 Ft-ert vettuk, de nekem megeri. Eddig volt 3 riasztasunk, de nem tudom, teves-e vagy sem (vagyis egyszer biztos, hogy teves, mert hogy epp bombolt). Legutobb tegnapelott ejjel. En persze egy szempillantas alatt ott termettem, ki az agybol, megmozditottam, hogy ha nem lelegezne, tegye, de amennyire meg tudtam allapitani, semmi baja nam volt, bekesen aludt es lelegzett is. Nademost hogy amikor a gep jelzett, akkor is lelegzett-e normalisan, csak egy kicsit nagyobb szunettel, vagy pedig csak a sipszora jutott eszebe ujra lelegezni, azt nem tudom. Szoval nekem mindent meger a riszto es azt vallom, inkabb egy teves riasztas, mint egy elettelenul talalt pici David. Tudom, hogy ezzel sokan nem ertenek egyet es tulzott aggodasnak tartjak. Kesobb kulonben kerdezte is a ferjem, hogy fennvoltam-e mar, amikor jelzett a gep, merthogy egy pillanat alatt ott voltam. Nem, de egy anya igy reagal. Ja, mindemellett David makkegeszseges, igazi vasgyuro, most 5,5 honapos es meg egyszer sem volt beteg. A tipusok kozott nem tudok tanacsot adni, a mi rendszerunk elve jonak tunik, matrac ala kell tenni a kb 40x20cm-s kis lapot es ngyon erzekeny, tenyleg. A Madarasz utcai korhazban egy masik, olcsobb (30000Ft), talan izraeli gyartmanyt hasznalnak mar evek ota, sikerrel. A parna ala tevost en nem ajanlanam, mivel ezek a picik igen konnyen elmaszkalnak, nem szolva arrol, hogy elvileg nem is hasznalnak parnat. Remelem, segitettem es boldog, kellemes szulest kivanok!
Hu, de jo hosszu lettem maris, de ha mar itt vagyok es irok, akkor folytatom meg egy kicsit, mart David meg mindig alszik.
Tegnap szep Valentinom volt, ugyanis David vegre atfordult a hatarol a hasara, amit mar turelmetlenul vartam. A hasarol erdekes modon mar 7 hetes kora ota atfordul a hatara. Aztan meg a ferjem is hozott egy szep csokor viragot, pedig mi nem szoktuk a V. napot unnepelni. En persze nem keszultem, es azt is csak onnan tudtam, hogy tegnap van a napja, hogy megkaptam Adri lapjat. Adri, hat ez a lap allati jo, percekig neztem es rohogtem rajta. Kosziii!
Uuuugy sajnalom, hogy lemaradtam a mult heti talirol, pedig annyira szerettem volna elmenni, de a ferjem penteken bulizott, itt Becsben, ugyhogy nem utaztunk haza, de lagalabb masnap este babastol vendegsegbe mentunk baratokhoz-baratokkal, ugyhogy en is kikapcsolodtam. Vannak mar kepek?
Apropo, kepek: koszonom PM-nek, Corynak es Emesenek a kepeket, tunderiek a gyerkocok. PM, vegre teged is lattalak, nagyon szimpi vagy! Es koszi Aginak, Eveynek, Zsokanak, Jucanak, Barikanak, Pildinek, Ancsanak, Emesenek es Corynak a kerdoivet! Remelem, jol emlekszem, hogy kiktol kaptam. Mintha olvastam volna, hogy Evi, Napocska, Andi3 is kitoltotte, de toluk nem kaptam. Van egy uj emailcimem, talan erre mar azok is tudnak irni, akik meg sosem tudtak:
merdelyipelzer@yahoo.com Emese, beirnad a listaba, koszi!
Evi, tiratok is olyan kivancsi lennek, de meg sosem kaptam kepet!
Kuki ugyben: nekem meg a korhazban, meg aztan az orvos is azt mondta, hogy ne eroltessem, de minden furdesnel huzzam nagyon enyhen, amennyire jon. Igy is tettem, es mostanaban egyszer csak felhuzodott, szinte egeszen, meg is ijedtem, de azt hiszem, minden OK, mert azota is siman megy, de nem eroltetem.
Kepzeljetek, a regen 12 orakat egyben atalvo gyerekem karacsony ota nem alszik, ejjelente 1-3 alkalommal felkel enni, neha 2 orankent is, bar nappal gyakran 4-5 oran at sem ehes. Ezenkivul neha teljesen fel is eled ejjel, a heten volt, hogy egyszer el sem aludt hajnali 2-ig, maskor 2-5-ig, kovetkezo ejjel pedig 5-8-ig volt fenn ejjel/hajnalban. Es nehezsegeink vannak az elalvassal is. Normalis az, hogy egy gyerek csak siras aran tud elaludni? Es neha meg ugy sem, mert ugy belelovalja magat, hogy tisztara feleled tole, hiaba nagyon almos? Mit tegyek?
PM, az alvas modszered talan jo erre is? Leirnad?
Ja, mindebben lehet, hogy a foga is ludas. 2 hete jelent meg az also bal, aztan 2 napra ra a jobb kis fogacska is. Azota mar 3-4 mm-re kint van mind2. Meddig faj ez meg? Csak addig, amig attori az inyt, vagy amig teljes hosszaban ki nem no?
Na, most jol kiirtam magam, elnezest, de ki tudja, mikor irok megint?
Kivanok boldog szulinapot Pankanak utolag, Leevinek es Kittinek pedig elore, addig biztos nem irok. Sziasztok,
Cili2