Új privát üzeneted érkezett!

Nyúlné,
Én sem eröltetem. Az én férjem azt hiszi, hogy rosszul lesz a látványtól, túl idegeskedi magát attól, hogy én szenvedek stb. (amúgy is egy parakirály)

Igazából, a kitolási szakasz nem tart olyan sokáig, az elején a vajúdás alatt, ami viszont elég hosszú, kellne el a segítség Apától, fizikailag is, pl. egy kis masszás és lelkileg is.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Milyen sok üziKép
Még nem is tudtam visszaolvasni, mert rohanás volt az eddigi napomKép
Viszont megint megyek elKép
Megyek a Kosztolányi Dezső térre, onnan meg az Etele térre.
Visszafele közért.
Most jobban vagyok, bár még nem ettemKép
Tegnap falatoztam rendesenKép
Csak egy kicsit égett a gyomrom lefekvéskor, de hamar elmúlt.
Megpróbálok visszaolvasni és reagálni a leírtakra.

Először is:
Zsófi!
Gergő nagyon ÉdesKép
Bubus nagyon jól látszódik a képenKép
Gratula!
A kekszet kipróbálom a gyomorégésreKép

Humi!
Köszi neked is a tanácsotKép

Kismama!
Neked meg köszi az együttérzéstKép

Kóbor!
Akkor a szédülés csak a vérnyomásingadozástól lehet. Már kezdtem parázni a bajtól. De 2 napja nem olyan erőteljesKép

Rokica!
Tessék! Egy NAGY SEGBERUGÁS!Kép De csak azért, mert NEM most kell a kilókkal foglalkozni!
Majd ráérsz később.
Láttál engem, én sem vagyok nádszál. Kis törpe, aki már gurul. A képeken meg még rosszabbul nézek kiKép

Szülés:
Én nem félek a fájdalomtól. Nagyon sokat szenvedtem eddig és inkább a komplikációktól tartok. De nem rettegek. Majd lesz valahogyKép
Viszont nálunk sem lesz apás szülés. Én megértem a páromat, hogy nem bírja. Nem mindenki szereti az ilyen látványt. A vért sem bírja. De amint lemossák, látni szeretnéKép
Sőt! Én kikötöttem (lehet, hogy bunkón hangzik), hogy Õ legyen aki velem együtt először megnézi a babát. Na jó, a doki és a szülésznő kivételévelKép

Alvás:
Lányok!
Amikor alszik az ember, nem igazán tud figyelni a pózokra.
Sajna én sokszor veszem észre, hogy hanyatt fekszemKép
Szerintetek ez nagy baj? Nem tudom a mozgásomat alvás közben kontrollálni.
Viszont hol jobb, hol meg bal oldalon fekszem.
Van olyan, amikor még hason is megyKép

Azt hallottam a Tv-ben is (még az élet a méhben? vagy melyik sorozatban is volt), hogy amit terhesen megevett a kismama és a baba hozzászokott, az általában nem bántja a pociját a szoptatási idő alatt sem.
De azért jobban oda kell figyelniKép

Na lépnem kell, mert indulok!
Remélem még vissza tudok nézni.
Sziasztok!
További szép napot!
Angelani
30+0

Kép
angelani

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a bókokat, Gergő és Bubus is köszöni. Kép

Dudukly!

Nem semmi, hogy te még tudsz hason aludni! Nekem már akkora a hasam, hogy nem megy, pedig úgy szeretek.
Gergővel tudtam háton aludni, nem volt kényelmetlen, de most már hetek óta nem jó. A két lábam közé rakok egy nagy párnát, és oldalt alszom, ameddig pisilni nem kell. Kép Reggel ötkor meg Gergő ébreszt.

Nekem szoptatás alatt pl. a gombától is fájt Gergő hasa, de a sárgabaracklétől meg nem, pedig az állítólag puffaszt.

Felcsigáztatok a brendonos ágyneművel, lehet, hogy megnézem.

Ja és ne féljen az se, akinek erősek a menstruációs görcsei, nekem is azok több napig is, de Gergő születésénél úgy tágultam ki kb. 2-3 ujjnyiig, hogy szinte semmit nem éreztem, csak utána kezdődtek igazán a fájások.

Féltem én is az első szülésnél, hogy a férjem majd nem bírja a jajgatásom, és azt mondja, ne hisztizzek, de nagyon türelmes és segítőkész volt, nagyon jó volt, hogy ott volt velünk. Most is ott lesz. Ja és azért beszéltem meg Gergővel, hogy szombat reggel szülessen, hogy ne kelljen szabadságot kivenni. Ez be is jött, rendes, engedelmes gyerek volt. Kép Kép

Zsóf
26+4

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!Kép

Ém azt hittem, hogy szinte mindenkineél apás szülés lesz.És lám mégsem.
Az az igazság párom is tart tőle és ezért mi úgy döntöttünk legyen bent vajúdás alatt és ha bírja bent marad, ha nem kimegy utána.

Igazából nem tudom hogy fog reagálni az egészre.

amiylen hatalmas mackó úgy fél a vérvételtől stbKépKépKép

Erőltetni meg én sem akarom már, eleinte rosszul esett meg hisztztem de látom soknak nem megy be a párja, tehát nem gáz egyáltalán...

Mert manapság mindenki ezt kérdezi rögtön, hogy apás szülés lesz(divat).

Na megyek hamikázni valamit.

Pusszans

Mea
mea

Sziasztok!

Mea, szerintem is inkább a divaton van a hangsúly az apás szüléseknél.

Bár az én Apukám biztos bent lett volna, ha az több, mint 30 éve lehetséges lett volna. A férjem nem ilyen és kész. Így kell elfogadni. Erőltetni amúgy sem szabad, csak rosszul sül el. Bár legtöbbször, ha bemegy az Apuka, akkor szép élménnyel lesz gazdagabb. Ritka a negatív élmény.

Benianyu

benianyu

Sziasztok,

Az en ferjem is inkabb odzkodik ettol az egesztol.
Az elso szulesem tervezett csaszar volt, igy nem lehetett benn, most meg, hogy valszeg normalisan szulok majd, elegge eltero a velemenye. Nem birja o sem a vert.
En sem igazan szeretnem, bar mindig azt mondjak, ember tervez, Isten vegez, hat majd meglatjuk, hogyan lesz ez. Mar csak par hetem van hatra es szulhetek. Ugy szeretnek szulni a 37-38. het korul, persze ezt nem en dontom el, hanem babokamKép

Penteken megyek a 36. heti uh-ra es a dokim megmondja vegre, hogy kb. mennyit nyom a picurkamKép
En is be vagyok tojva a szulestol, bar ha elgondolkodunk, a termeszet jol elrendezte a dolgokat. A vege fele en a 35. heten vagyok mar annyira kellemetlen minden, menes, alvas, fekves, ules stb., hogy mar csak egyet szeretnek, kikeruljon a pocibol a baboka minel elobb. Edes a teher, de teherKép
Igy en mar jezdek ugy lenni vele, megha faj is, hat fajjon, de legalabb utana konnyebb leszKép

Megann,

Ha gond van a kocsiddal, ne varj vele, inkabb most lepj ebben az ugyben, kepzeld el, ha utana a baboval kocsi nelkul talalaod magad.

Kismama,
Koszi az osszefoglalot a szopival kapcsolatban. Nagyon jol jott eppen rakerdeztem a masik topikbanKép
Bar en ugy vagyok vele, mivel az elso terhessegemnel nagyon rosszul jott ki, nem foglalkozok most olyan dolgokkal, hogy tudok-e szoptatni vagy sem. Ha lesz tejem igen, de ha aggalyaim lesznek ezzel kapcsolatban, hat leallok vele. Elso fiammal ket honapot veszitettem el. A ket legfontosabb honapot, bar a kapcsolatunk csodalatos ettol, de en nagyon sajnalom. Ebbol az elso ket honapbol ami bennem maradt az a retteges, hogy legyen tejem, ettem-e eleget, pihennem kell, most meg nem ittam meg az eloirt adagot stb.stb.
Ket honap utan depresszio.

Bocsi, hogy leirtam ezt igy, de sajna igy kevessel a szules elott mar megint parazok.
Bar most csak jobb lehet, mivel kijon hozzam anyukam es itt marad az elso honapokban.
Szegenykem penteken erkezik, de teljesen be van ijedve, egyedul jon Parizsig. Bar mondom neki, hogy nem tud elveszniKép

Benianyu,

Gartula a fiadhoz, nagyon edes!

Aniko
34+5

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Na én is itt vagyok, bár csak fizikailag!
Egész egyszerűen nem tudom hova kapjak, semmi nem úgy halad mint kéne, lehet hogy leverjük az összes csempét az egyik fürdőben és választunk valami másat, mert már mindketten haragszunk rá!Kép
Viszont ahhoz el kell menni megnézni, megrendelni, meghozzák, minimum 1 hét csúszás!
A függönnyel se tudom mit kezdjek, legyen natúr vagy legyen színes, fogalmama sincs, mivel még a falszíneket sem tudom, és szülés után úgysem lesz időm ilyenekkel foglalkozniKép
Szóval kivagyok, és a párom is kivanKép
Nem tudom hogy lesz így költözés!

Ja és tegnap meg is riogattak, hogy a piercing anyajegyet okozhat a babánál, na király, ezt senki nem mondta eddig nekem, igaz 2 napja kivettem mert már eléggé feszült!
Remélem még nem késő!

Ááááááááá sz@r ez a nap, semmi nem jön össze és nyakamon a szülés, amitől persze én is rettegek!
És attól is hogy a párom hogy fogja viselni!
Semmi ilyesmit nem bír, még egy vérvételt se bír végignézniKép

Jaj, megőrülökKép

Megann

Kép

Kép
megann

Vrucsinica!

A könyv ameddig eljutottam(terhesség 28. hét) olyan közepesnek mondanám, 4 hetente taglalta a terhességet!
A többiről sajnos nem tudok mit mondani, hallgasd meg más véleményét is, mert én most nem vagyok beszámíthatóKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann,
Kicsit nyugodj meg, nem lesz semmi baj. Megértem, hogy idegeskedsz a ház miatt, meg a bunkó szerelők miatt, de a pocaklakónak ez nem jó.
Szerintem ez az anyajegy dolog nem komoly. Nekem ugyan nem volt köldök piercingem, Beninek még is van a fenekén egy pici anyajegy. Megjegyzem nagyon szexi! :-)))
Szóval, lazíts és ne igedeskedj, jó? :-))))))

Benianyu

benianyu

Megyek ma céges vacsorára, a Sir Lancelot lovagi étterembe. Az egyik kolléganőm elmegy a cégtől, külföldre tanulni és őt búcsúztatjuk.
Annyit fogok enni, amennyi belém fér. :-))))
Ma reggel megint ráálltam a mérlegre és még mindig csak 4 kg-t pluszt mutat, pedig olyan szép nagy a pocakom. Úgyhogy hajrá, zabálás!!!

Ha nem érek túl későn, még este bekukkantok!
Legyen szép estétek!
Puszi
Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Vagyok és élek, csak időm nincs.
Beleolvastam, hogy szupi volt a találka, férjem mondta, hogy miért nem mentem. Időhiány.
Szombaton elmentünk Komáromba amostori erődhöz, jó programok voltak, csak az eső miatt volt ami elmaradt. Átmentünk Komárnoba, de 12-kor már nincs nyitva semmi. Majd máskor.
Tegnap vettünk a Megatoysban egy kádat, fürdetőállvánnyal, aminek a magasságát lehet állítani.Plusz van rajta egy pelenkázó, ami lem-föl hajtható. Szerintem tök jó, így nálunk bent nem lesz pelenkázó csak a fürdőben.Ja és az egész 7000,-Ft volt. Majd csinálok képet.
Tegnap estére olyan voltam, mint a hulla, mert egész nap az anyós lakását űrítettük ketten.
Férjem most is éppen csak hazaugrott összeszedni a ruháját és 2 napra elhúzott Siófokra telepíteni.
Én is húzok, mert 7-re jönnek lakásnézőbe és át kell mennem. Holnap meg megyek Vácra a Ford szervízbe, mert a légzsák visszajelzőlámpa ég és ez nem nyugtat meg.
Na eleget nyüglődtem már, nem untatok senkit.

Vigyázzatok magatokra!
Puszi mindenkinek.

Kriszta
29+3
74 nap még

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Megann, az piercingtől "kapott" anyajegy szerintem egy kategória lehet azzal a babonával, hogy ugyanott látszik meg a gyereken, ha az anya megüti magát valahol a terhesség alatt, meg ha forró olaj cseppen rá, foltos lesz a baba is.

A piercing a köldöködben van a bőrben, a baba meg jól elszigetelve onnan, a méhedben + magzatvízben, nem is érintkeznek.

Ennyi erővel a fülbevalótól is lehetne anyajegye a babánakKép.

A legtöbb anyajegy csak csecsemőkor után jön elő.
Nekem pl. az arcomon is van egy, a babakori fotóimon még nincs, talán úgy a 3-4 éves kori fényképeken kezd előtűnni.

uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Megann!Kép

Nyugi, ne idegeskedj kérlek.Kép

Nekem meg úgy húz a hasam lefelé,nem tudom leírni ezt az érzést, de kellemetlen.
Nem tudjátok mi lehet???
Ma egész nap punnyadtam főzés után.

Éjjel nem aludtam és nagyon fáradt voltam.

Kezdek nyűglödni, hát nem hiába utolsó harmadban vagyokKépEz már nehéz lesz úgy látom.

Azért megnyugodtam emiatt a papás szülés dolog miatt, hogy sokan nem mennek be.
Így már én is megértőbb leszek ha párom esetleg nem akarKép

Jövő héten megyek dokimhoz, remélem minden ok lesz.
A múltkori vérvételre azt mondta minden ok, csak vasat szedjem rendesen.

Jövő héten Uh nem lesz.

Tényleg mikor várható a következő???

Mea(30+1)

Mea
mea

Ja és olyan jó, hogy vagytok és ide mindent meg tudunk írni egymásnakKép
Jó érzés köztetek lenniKép

Mea
mea

Sziasztok!

Na csajokKép, ma elindultam a bevásárló körútra és olyan rosszul lettem még út közben, hogy azt hittem elájulokKép
De tovább mentem és kibírtamKép
Már hazaértem, csináltam magamnak vacsit és bezabáltam 2szelet sülthúst. Ma reggel ettem 1db túróstáskát és most 1db kiflivel a két kis szelet husitKép
Ma megint nem vittem túlzásba a kajálást.

Lányok!
Minél jobban fééltek a szüléstől, annál rosszabb lez, mert közben is bepánikolhattok.
Azért bennem is van tartás, de nem rettegekKép
Most meg rettenetesen zsibbad a bal kezem. Mindig csak a bal. Már infarktus gyanus vagyok. Szédülgetek, fulladok, zsibbadokKép
De ha a baba ettől még jól van, akkor ezt is elviselem. Pénteken megyek dokihoz. azt mondta, hogy a héten UH. lesz, mert megkezdtem a 30. hetetKép Kép Kép
Még 6 hétig parázok a koraszüléstől, utána már nemKép
Jajj!
Elfelejtettem Rennie-t venniKép A feneKép
Már bezárt nálunk a patikaKép
Mi lesz így velem?

Lányok!
Tessék írni a heteket! Tisztelet a kivételnek!

Ma vettem egy Elin márkájú bébiétel és cumisüveg melegítőt és egy termosztKép
Ha kölcsönkapom a digi-gépet, akkor lefényképezemKép
Tök ari a termoszKép Kék és elefántos.

Na nem zavarok senkit a hülyeségeimmel!
Puszi mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani
30+0

Kép
angelani

Elfelejtettem!

Képzeljétek! Múlthét csütörtökön a bal fülem cimpájában találtam egy csomót. Azt hittem, hogy pattanás, de még mindig fáj és nem azKép
Mehetek dokihozKép
Szerintetek hova menjek? Sebészet vagy bőrgyógyászat?

Nem a lyuk helyén van, hanem felette. Mert még arra is gondolhat valaki, hogy beforrt a fülem, de sajna nemKép

Na lépek mosogatniKép
Sziasztok!
Angelani
30+0

Kép
angelani

Sziasztok

Annamami,
a hét+napjaid nem bizti, hogy jók, lszi írd meg az uccsó mensid dátumát.

Göndörzsóf,
téged is beteszlek, ha megírod a tábla adatait+uccsó mensidet.Köszi.Kép

Többiek is kiabáljanak, ha valami nem stimm.

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van 2005.08.10 34 hét + 5 nap
Szmercsa Első baba 2005.08.07 Bátor? Szt. János 25 év / Budakalász 34 hét + 0 nap
Zsófy Első baba 2005.08.17 Lilla Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 33 hét + 5 nap
Csillám Első baba 2005.08.20 Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 33 hét + 3 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 2005.08.20 Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 32 hét + 5 nap
Vrucsincá Első baba 2005.08.26 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 32 hét + 3 nap
Falina Első baba 2005.08.26 Noémi Jázmin? Schöpf-Mérei 26 év / Bp III. 32 hét + 3 nap
Rokica Első baba 2005.08.30 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 32 hét + 2 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. 2005.08.30 Benjámin Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 32 hét + 2 nap
Baba76 Első baba 2005.09.01 Margit Kórház 29 év / Dunakeszi 31 hét + 4 nap
Pocika Első baba 2005.09.02 New Orleans 29év / New Orleans 31 hét + 3 nap
Popoka Első baba 2005.09.05 Győr 29 év / Győr 31 hét + 0 nap
Kismama2004 Első baba 2005.09.08 ha kislány, Réka Veszprémi 30év / Veszprém 30 hét + 5 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 2005.09.08 SOTE II. 28év / Bp XVII. 30 hét + 4 nap
Angelani Első baba 2005.09.10 Erhard Szt. István 28 év / Újpest 30 hét + 4 nap
Minimi Első baba 2005.09.11 27 év 30 hét + 2 nap
Megann Első baba 2005.09.11 Léna Szt. István 26év / Budapest 30 hét + 2 nap
Mea Első baba 2005.09.12 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 30 hét + 1 nap
Prüntyi Első baba 2005.09.14 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 29 hét + 5 nap
Vukkocska Első baba 2005.09.14 Uzsoki 29 év / Zugló 31 hét + 3 nap
Gviki Első baba 2005.09.15 Zsanett Szt. István 28 év / Bp XVII 29 hét + 3 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 2005.09.15 Szt. István 30 év 29 hét + 4 nap
Bodza Első baba 2005.09.15 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 29 hét + 0 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 2005.09.16 Csenge Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 29 hét + 3 nap
Lucretia Első baba 2005.09.20 Bence SOTE I. 25 év 29 hét + 0 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 2005.09.24 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 28 hét + 2 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 2005.09.25 Szent István 40 év / XX.ker 28 hét + 2 nap
Tmarie Első baba 2005.09.25 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 28 hét + 1 nap
Dudukly Első baba 2005.09.27 MÁV 34 év / Isaszeg 27 hét + 6 nap
Penna Kevin 2003.06.13 2005.09.27 ha kislány, Tamara MÁV 31év / Újpest 27 hét + 6 nap
Nyúlné Első baba 2005.10.03 Péterfy 27 hét + 0 nap
Pipacsvirág Első baba 2005.09.25 Kaposvári 27 év / Kaposvár 28 hét + 1 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 2005.10.04 MÁV 32év / Bp XX. 26 hét + 6 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp 27 hét + 0 nap
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 27 hét + 0 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 26 hét + 1 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 26 hét + 0 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Anna Katalin Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 25 hét + 4 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 Bp vagy Algír 25év / Algír és Bp 25 hét + 3 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 23 hét + 5 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év 17 hét + 1 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 18 hét + 6 nap
</pre>
üdv
p 28-1Kép
penna

Angelani!
Milyen fülbevalót használsz? Olyan rányomósat, aminek van hátulja, és rá kell nyomni? Nekem attól volt a múltkor csomó a fülemben, mert nagyon rányomtam a fülbevaló hátulját. Nem használtam pár napig fülbevalót és rendbejött.

Olyan édi Brendonos babarucikat vettem a babaszobán, teszek fel képeket Kép Lassan le kellene állnom a vásárlással, de nem bírom ki, amikor valami nagyon jót látok, hogy ne vegyem meg.

Kép

Kép

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Penna!

Tesó: Gergő 2004.01.24.
Baba várható szülinapja: 2005.10.06. (Az utolsó mensi 2004.12.25, de hosszabb a ciklusom, ezért az eltérés)
Baba neve:Bulcsú
Kórház: MÁV
Kor:27 év
Lakóhely:Budakalász
Pocak kora:26+4

A piercingtől kapott anyajegy kérdésében egyetértek Uxival.

Benianyu!

Szívesen (l)ennék a helyedben! Kép Kép

Mea!

Lehet, hogy nyúlnak a szalagok!

Zsóf
26+4

Kép
Kép
göndörzsóf

Na még kettő Kép

Kép

Kép

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Penna!
Köszi a táblitKép
IMÁDUNK!

Vrucsincá!
Máér évek óta nem hordok fülbevalótKép
Ezért is írtam, hogy nem azonos azzal, amikor beforr a fülKép
Annyira Édesek a rucikKép Kép Kép
Meg tudnám zabálni a lovacskátKép (remélem jól láttam)
A csíkost meg imádomKép
Tök jó vásár volt!

Látom, mára elfáradtak a többiek.
Puszi!
Sziasztok!
Angelani
30+0

Kép
angelani

Na mire leírtam, addigra még felkerült két kép!

Nagyon szépekKép

Puszi!
Angelani
30+0

Kép
angelani

Vrucsincá!Kép

Jaj nagyon cukik a kis ruhikKépKépKép
Ügyes vagy!Kép

Mea
mea

AngelaniKép

SzegénykémKép Veled is mindig van valami.
Nekem meg mindig a bal lábfejem dagad beKép
Ez meg trombózisra utalóKép
De remélem nem lesz ilyen velem.

Na megyek lepihizni, bár ma egész nap ezt csináltam.

Jó éjt Nektek!

Pusza

Mea(30+1)

Mea
mea

Penna!Kép

Köszi a táblit.
Zsófyról tudom, hogy előrébb hozták a szülés dátumát azt hiszem aug.6-ra.
Úgy hogy érte izgulhatunk elsőnek talán.

Sajnos ennyit tudok róla, azóta nem is bezséltünk, ezt is csak halottam rokonoktól, gondoltam feltehetnénk tábli elejére.

Köszi

Mea(30+1)

Mea
mea

Mea,
nekem is szokott lefele húzni!mint egy bekakilt kiskacsa úgy járok ilyenkor és olyan,mintha nehezebb lenne a hasam!bizti vlmi keményedés vagy nyúlás,NO PARA!!!!!Kép
na puszi csajok,legyetek jók és kettőnél többször ne menjetek éjszaka pisilni!(lehetetlent azért én se kívánokKép)
Penna,
te táblázat-szerkesztők gyöngyszeme,köszi-köszi-köszi,amit értünk teszel!IMÁDUNK!
jó éjt!(még nem alszom,de a tv elött tuti nem húzom sokáig)
Nyúlné,27+0

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Csajok, én már tök belezavarodtam, hogy most hol tartok, de a csík szerint ha jól látom 26+3. Nem értem, mert eddig a nap tuti mindig úgy volt, ahogy én számoltam, most meg 1-el több, a heteket meg már nem is tudom egyáltalán. Holnap utánanézek most márKép Nem mintha olyan lényeges lenne, csak hát azért mégis csak kár, hogy nem tudom hol tartok. Azt tudom, hogy jan. 1-én volt az utolsó menzim. De most sehogy nem tudom kiszámolni hogy mi van.Kép

Hari ?
Kép

Kép
Kép
hari

Jaj, bocs, ez kicsit fura lett. Nekem ma semmi nem megyKép

Kép
Kép
hari

Benianyu segíts, te vagy az utolsó mentsváram, Te most mennyi idős vagy?

Kép
Kép
hari

Húúúúúúú lányok, nem győztem olvasni!

Személyek nélkül, csak témához szólnék!

ALVÁS: ezzel én is úgy vagyok, hogy úgy fekszem, ahogy jól esik, háton (még mindik lapossan, kispárnával! Kép ), jobb-ill.bal oldalt. Kb, fél óránként fordulok egyet, mert addigra elzsibbad valamim. Félig ülve nem tudok aludni, mert szét megy a hátam, meg a derekam.

SZÜLÉS: Mostanában sokat gondolok rá, de még nem félek, ráérek akkor! Hál'Istennek én jól tűröm a fájdalmat (nem vagyok mazoista! Kép ), én inkább a komplikációktól tartok, de még ezekről is igyekszem elterelni a figyelmem! Eddig bevált!

APÁS: Apás szülés lesz, bár ahoz képest, hogy terhességem előtt párom azt ondta, nem szeretne bejönni, most azt mondja, bent lesz velem...ki érti ezt? Mindegy én mondtam neki, hogy a vajúdás alatt nekem nagy segítség lenne, és később ha úgy érzi nem bírja, szól és kimegy! Egyenlőre ez az álláspont!

FONTOS!!! Lányok többen vagyunk akik kicsit messze laknak a választott kórháztól...ma kint járt a védőnőm (családlátogatáson) és felhívta a figyelmet, hogy ha úgy alakul, hogy nincs ki bevigyen és mentőt kell hívni (itt most nem vészhelyzetre gondolok, amikor sürgős ellátás kell), a mentő a körzetileg illetékes legközelebbi kórházba visz be (sz@rik arra, hogy neked hol van esetleg fogadott orvosod) csak akkor visz (és akkor köteles odavinni!!!) a te általad választott kórházba, ha a kiskönyved hátuljában, a megjegyzésnél van egy hivatalos orvosi és/vagy kórházi pecséttel ellátott szöveg, miszerint a választott kórházad, és orvosod fogad téged!!! De gondolom mindeki dokija tudja mit kell oda írni, csak meg kell Õket kérdezni/kérni! Én ha jövő héten megyek hozzá, be is íratom vele!

Most ennyi jutott eszembe... Kép

Pr.30+3

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Rokica Kép Szerintem se csinálj nagy ügyet a fogyásból, ha meg akarod csinálni, akkor úgyis sikerülni fog, de csak ha itt az ideje! Te amúgy is annyira figyelsz arra, mit eszel, hogy olyan sok fölösleg nem fog rádkerülni, csak aminek úgyis jönnie kell. Ezekre a dolgokra a szoptatás alatt ugyanúgy figyelhetsz, azzal a babának is, Magadnak is csak jót teszel, ha egészségesen táplálkozol, a szénhidrátok valóban fölöslegesek többnyire. Az már más lapra tartozik, hogy nekem volt a szopi alatt egy olyan időszakom, amikor Balázs miatt semmit nem tudtam enni, csak húst, tésztát, krumplit, rizst. Zöldségek, gyümölcsök kilőve. De a tésztából is van durum, a rizsből is van barna, szóval nem fognak ki rajtunk Kép

Alvás: én úgy tudom, hogy bárhogy lehet aludni, ahogy jólesik, valóban elég nehéz álmunkban kontrollálni mindezt. Hátonfekvésnél nyomhat a méh súlya egy fontos verőeret, ami valóban oxigénhiányt okozhat, de erre fölébredünk, és átfordulunk. A jobb oldalról én még nem hallottam semmi rosszat. Bal oldalt szokták valóban javasolni szédüléskor, illetve magas vérnyomásnál.

Nem tudom, holnap tudok-e jönni, mert Balázs harmadik szülinapja lesz, vendégeket várunk, készülni is kell. Annyira édes, nagyon várja már, ma egész nap a tavalyi ünnepségről készült videót kellett nézni vele Kép
Erről jut eszembe: nem tud valaki használtan eladó digitális videókamerát? Nekünk még nincs kameránk, és a fejembe vettem, hogy mire a kistesó megszületik, veszek egyet, mert egyre ritkábban tudok embert találni, aki néha megörökíti a gyerekeimet. Párom viszont azt mondta, hogy akkor digitális legyen. Én marhára nem értek ezekhez...

Szép álmokat mindenkinek!
Judit 26+6
jucc

Sziasztok!

Kicsit lecsillapodtam estére, bár feldobva nem vagyok.
Igazából megint csak az keserít el, hogy nem lehet rábízni senkire semmilyen munkát.
Ha nem ülök ott egész nap a "stábszéken" az építkezésen, úgy sz@rják le a burkolók is az egészet, ahogy csak tudják. Csak pörögjön a négyzetméter, aztán a többi meg le van sz@rva, az hogy hányás a munkájuk az már nem érdekli őket, nem ők fogják néhány évig "csodálni".
És mivel a férjem nem tud ott lenni, nekem kell, és most is úgy szöktem meg reggel vérvételre, meg ebédelni, persze mire visszamentem, már ott volt a "javítanivaló"
(ja és nem tudom elvinni a kocsimat a szalonba, a riasztóshoz, nem tudok függöny után járkálni stb...ja és hogy fogom így letenni az utcsó vizsgámat???)
Na szóval ennyit a szakiparrólKép

Vrucsinicá!

Édik a ruhák!

Közérdekű!
A corában július 4-től gyerek fürdőkád 1149 ft!
Én lehet hogy megnézem(persze ha eljutok odaKép)

Köszi a megnyugtatást piercing ügyben, én is inkább babonának gondoltam, mint tudományosan alátámasztott ténynek.
(ja és kis olajcseppet is szereztem pár hónapja egyet-kettőt, de meg se látszott a bőrömön, nem gondolnám hogy a kicsin meglátszana.
Egyébként anyukám amikor velem terhes volt, jól fölcsapta a gőz a hasát főzés közben, felhólygosodott neki, soká gyógyult be, én rajtam is volt véraláfutás az bordámon mell és derék között félúton, de ahogy nőttem gyereknek, egyre halványult, már szinte telejesen elmúlt. Úgyhogy no para, az ilyenek is elmúlnak!

Na megyek alukálni!
Holnap kelhetek 6-kor megyek őrködni meg csapkodni a burkolók fejétKép

Megann 30+1

Kép

Kép
megann

Rokica!

Ha sokáig szoptatsz, az jó fogyókúra, sok energia megy a tejbe. Minden megoldódik magától is.

Megann!

Részvétem a burkolók miatt, két éve mi is végigcsináltuk. Szerintem érdemes rágni a fülüket és a körmükre nézni, mivel ti fogjátok utána évekig nézni, hogy egyenesek vagy görbék a fugák.

Zsóf
26+5

Kép
Kép
göndörzsóf

Jó reggelt! :-))))

Ma kidobott az ágy már 1/2 6-kor, de eddig tettem vettem. Beni az Anyuéknál alszik, nagy nyugi van nálunk. Különben reggel nincs időm netezni.

Penna, köszi a táblázatot!!!

Vruncsinca, nagyon aranyosak a ruhák. Én is imádom a csíkosat! Legjobban a narancssárga kandáros nadrág és a kis csíkos body tetszik.

Hari, ez a hétszámítás nekem is egyre bonyolultabb. Már a 7. héten, mikor elmentem az első UH-ra rögtön visszaminősítettek egy héttel. Ennek az oka, hogy, hogy 31-32 napos ciklusaim vannak, mondták, hogy ez kb. 6 hetes terhesség. Utána a következő Uh-kon 11-12. hét megbescsülték a terhesség idejét. Azóta úgy számolom, hogy mindig szombaton kezdem az új hetet. Most elvileg 26+3 vagyok. Azóta megint visszaminősítettek egy héttel, mert, hogy kisebb a baba, de én maradok a 26+3-nál, hogy ne bonyolódjak bele jobban.
Ha jan. 1-én volt az utolsó mensid, akkor elvileg október 15-én jön a baba. De majd ő eldönti, hogy mikor akar kibújni. Nekem dec. 27-én volt az utolsó mensim + 4 nap a késések miatt, az szintén kb. október 15.
Na, okosabb lettél? Szerintem még csak bonyolítottam egy kicsit, nem?

Kell mennem dolgozni. Foly köv. az irodából.
Puszi
Benianyu

benianyu

Én is csak egy percre ugrok be, mert aztán rohanok tovább.
Mindenkinek szép napot!

Jucc, Balázsnak Nagyon Boldog Születésnapot!!!!!!
KépKép

Küldök egy fényképészt, hogy meg legyen örökítve a nagy pillanat. Sajnos többel nem tudok szolgálniKép
Jó bulizást, azért este írj pár sort, hogy sikerült!

Hari

Kép
Kép
hari

Jucc, én is boldog szülinapot kívánok a 3 éves nagyfiadnak!!!!

Kép

Benianyu

benianyu

Lányok! Jó reggelt!

Mindenki érezte/érzi a babáját csuklani? Én ma vagyok 32 hetes, de én még sose éreztem semmiféle csuklást. Már sokan irtatok róla, el tudom képzelni milyen lehet, de ilyet én nem éreztem soha.

Ugye nem baj ha nem érzem csuklani? Állitólag akkor nyeli a magzatvizet és az fejleszti a tüdejét...

32+0

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica, én sem éreztem még csuklani a babát. És én is gondolkoztam rajta, hogy nem baj-e. Szerintem nem baj.
(Beni csuklott, arra emlékszem, de nem tudom már, hogy hányadik héten)

Benianyu
26+3

benianyu

Jó Reggelt Lányok!

PennaKép
Te egy Tündér vagy!Köszi!Kép
Utolsó mensi:2005.02.06. ma vagyok 22+2 Kép!!!HiHETETLEN hogy rohan az idő!!KépKépKép

BenianyuKép
Nálunk sincsitthon senki,se gyerkőcök,se férj....hirtelen nem is tudom mit kezdjek ezzel a nagy szabadsággal...Kép Asszem először is megyek csinálok egy fini tejeskávétaz ébredezéshez!Kép

JuccKép
Boldog 3. Szülinapot Balázsnak!Kép
Ugye majd küldesz fotoót a zsúrról???Kép

VrucsincáKép
Nagyon szép kisruhákat kapott Olivér!Kép
Most megyek is kicsit böngészni a babaszobáraKép!

Lányok!!!!!
volt már valaki a Brendonban az akciós babakocsik miatt????????
Ha igen írjon info-kat...színválaszték..stb.engem főként a kuponos Graco érdekelne...Köszike!!!
annamami

Annamami,

Én ma fogok menni anyukámmal újfent. Most meg is vesszük az egyiket, ha isten is megsegit, mert közben anyunak ott kellett hagyni az autóját a szerelőnél, tehát már első körben beüzemeljük a kocsit és visszatoljuk ide a munkahelyemre.

De úgy tudom, csak egy szinben van, ha jól emlékszem kék és szürke? Valaki mintha ezt mondta volna a talin.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vrucsincá!

A kisfiú nálunk is Olivér lett volna, ill lesz, ha a következő az.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Köszönöm a rucikra vonatkozó dícséreteket Kép Kép

Prüntyi! Neked külön köszönöm a hasznos infót a mentővel való beszállíttatással kapcsolatban. Ha következőleg megyünk dokihoz be is íratom a kiskönyvembe. Bár remélem, hogy nem úgy jön ki a lépés, és nem lesz szükség rá.

Rokica! Nekem nagyon tetszik az Olivér név, Apa először idegenkedett tőle, de végül közös döntés volt. Mondjuk fiúnévből nem is nagyon volt más talonban.

Ildi 32+4

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Már nem írom, hogy jó reggelt, mert igencsak délelőtt van.
De nem is most keltemKép
Már megfőztem, kimostam, összepakoltamKép

Jucc!
Nagyon BOLDOG Szülinapot BalázsnakKép
Tényleg tegyél fel majd képet!

Rokica!
Lehet, hogy érzed csuklani, csak nem hinnéd, hogy az.
Komoly!
Nálam is ez volt. Én is kérdeztem a lányokat, hogy milyen érzés ha csuklik a baba. Mert nekem nem az egész hasam "reng" olyankor. Apró pattogásszerűt érzek, ráadásul a fenekemnélKép
Olyan, mintha a végbelemben ugrálna egy ideg, mintha a szemem rángatózna (na ilyen sincs sűrűn csak megpróbálom valahogy érthetően leírni).
De mostmár ha ilyenkor hanyatt fekszem és erősebben ráteszem a kezemet a hasamra, akkor érzem, hogy ez tényleg csuklás. Éppen most is csuklikKép
Sőt! Nekem van, hogy vagy 20 percig. Én meg ezen aggódtamKép
Az nem baj ha sokáig csuklik?
RemélemKép

Sziasztok!
Angelani
30+1

Kép
angelani

RokicaKép
meg tudnád tenni nekem,hogy ha ott vagy Anyukáddal,lefényképeznéd mind a kettő fajtát nekem és feltennéd a képeket ide????
Nagyon hálás lennék!Képpersze csak ha megoldható!Kép

Ja!és még valami ma reggel felálltam a mérlegre és elájultam: 65 kg vagyok!!!! Utoljára 61 voltam,most meg hipp-hopp...Kép normális ez????
Persze a pocim és a cicijeim nagyot nőttek,de hát nem tudom......én 57 kg-ról kezdtem a 174cm-hez mérten ez sokak szerint csontsoványság,nekem ez volt a normális,jól éreztem magam,nem voltam beteg. Tudom,hogy nő a baba(és csak nőljön is!)és változik a testünk,csak azért vagyok kicsit megijedve,mert a téli topicba írta Proone,hogy a Szt.Imrés előadáson mondta vmi. doki,hogy a 18-20.hétig nem indokolt a hízás,max.1 kg.
Hát akkor velem most mi van?????KépKépKépSegítség!!!!!KépKépKép
és képet sem tudok feltenni magamról(pociról)merta lánykáim elvitték a gépet......Kép
annamami

Ja,és tegnap kezdtem meg még csak a 22.hetemet....
annamami

Hahó.......Kép
nem jár itt senki,aki meg tudná mondani,hogy akkor ez az"elbálnásodás"normális-e vagy mi?KépKépKép Brühühühühü....
annamami

Annamami:

Munkahelyemről megyek és nincs nálam fényképezőgép. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Annamami!
Ne izgulj a hízás miatt!
Minden ember szervezete másképpen reagál a terhességre. Ez hülyeség, hogy nem hízhat az ember az első időben. Ellenkezőleg!
Az első és az utolsó harmadban hízik a legtöbbet a kismama. Az első időkben veszi fel a szervezet a plusz szükségleteket. Az utolsó harmadban meg a baba növekszik, hízik sokat.
Az a lényeg, hogy oda kell figyelni a megfelelő táplálkozásra (ha már ez nekem nem megyKép).
Ennyi!
No para!

Pusszanccs!
Angelani
30+1

Kép
angelani

Annamami:

Ne ess pánikba... mindenki más ütemben hizik, erre nincs szabály!!! Nekem pl 18-20. hétig 3-4 kiló jött fel, utána pont abban az időtájban ahol most te vagy szintén nagyon megugrott a súlyom, akkor hiztam 2-3-4 hét alatt még 4-5 kilót, és azóta, 24. hét óta szinte semmit. 1 kiló jön-megy attól függően éppen mennyire vizesedek.

Viszont ha nagyon aggódsz, akkor melegen ajánlom a szénhidrátkorlátozott diétát. Iktasd ki a cukrozott üditőket (gyümölcslevet is), a sütiket, csokit, stb. Ha még komolyabban akarod csinálni, mellőzheted a fehér kenyeret, tésztát, rizst, krumplit, lisztet is. Több zöldség, gyümölcs, sovány hús és tejtermékből álljon az étrend. Nem tudom, ez a család többi tagja mellett mennyire kivitelezhető, nekem a párom maximálisan együttműködik a diétákban, sőt, ő is jónak tartja a zöldségdúsabb étkezést.

De mindenesetre eszedbe ne jusson éheztetni magad, egyél annyit amennyi jólesik. Csak azon változtass, hogy mit.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megint bemásolom a súlygyarapodásról szóló irományomat... ezt úgy tűnik havonta megteszem, ki mikor éppen pánikba esik miatta:

Én úgy tudom, azt olvasom, hogy átlag 10-15 kg szükséges egy egészséges terhességhez. Ha túlsúllyal kezdte a kismama, akkor valamivel kevesebb, DE még igy is kell hizni. Ha vékony volt a kismama, lehet több is. Mindjárt megkeresem, de valahol láttam egy táblázatot, hogy hogy oszlik el az a sok kiló:

3-4 kg a baba
0,5-1 kg magzatviz
0,5-1 kg méhlepény
1-1,5 kg méhizomzat
0,5-2 kg mellek
1-2 kg megnövekedett vérháztartás
1-2 kg megnövekedett vizháztartás
2-4 kg anyai zsirtartalék szoptatáshoz

Tehát a MINIMUM 7 kg az kell.

Most beszélgettem egy amerikai fórumon egy kismamával aki ikreket várt, és azt mondta, a szülés óta pár hét alatt 25 (!!!) kg ment le róla. És egyáltalán nem úgy nézett ki, mint aki elhizott, csak HATALMAS pocakja volt.

A szülés után tuti megszabadulunk minimum a baba, magzatviz, méhlepény súlyától, és a plussz viz, vér meg a méh maga is pár hét alatt elnyeri eredeti súlyát.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?