Sziasztok!
Elolvastam a topik legelső oldalát (2004 nov) és érdekelne, hogy kinőtték-e már a gyerkőcök ezt a fülgyulladásos gondot.
Hasonló cipőben járunk ugyanis. Dani fiam most 22 hónapos. 11 hónaposan (november elején) megfázott, folyt az orra és hőemelkedése volt. Háziorvosi látogatás után önhatalmúlag elvittem fülészetre, ahol kiderült a középfül gyulladás, rögtön szúrták, amit nem is csodálok, napokig folyt a sötétbarna, szinte darabos váladék. Ez az állapot áprilisig tartott. Folyamatos kétoldali gennyes középfül gyulladása volt (5 hónapon keresztül) megfűszerezve arcüreg, torokgyulladással és asztmás jellegű hörghuruttal, bár ez utóbbi az alatt az 5 hónap alatt 2x fordult elő. Fő a váltzoatosság tudom. Szünet, tünetmentes időszak nem volt, olyan sem volt, hogy az orra ne folyt volna. Az orr átmosásos dolgot amit ugye szakavatott emberkék végeznek szinte rutinból otthon sterimarral csináltam (fogyott is bőven), eredményt mégse hozott. Több fülszurás volt, és egyik ab kúra követte a másikat (kb 6-7) nemegy 10-12 napos volt és az egyik intravénásan kezdődött... Februárban megszabadították az orrmandulájától, és itt még volt egy kis pikantéria is egy baromi erős hányós-fosós vírussal tértünk haza (kb 3 napra rá), ami azt jelentette, hogy ha nem a saját szememmel látom nem hiszem el, hogy átlátszót, szintelent fosizott már a kisfiam a 3. napon.
Na nem is ez a lényeg, hanem az, hogy április közepén elmúlt a betegség. De most szeptember első hetében amint lehetett gyorsan megfázott. A porzsívós orrszívó mint mumus visszatért és a minap felszúrták a fülét ismét. Most nem jelentkezett se láz, se éjszakai felsírások, csak egyszerűen nem evett a gyerek, na meg kissé nyafogósabb volt mint szokott.
Szóval kezdődik előről a menet és már előre rettegek a téltől. Most már több mint egy napja ömlik a füléből a genny, melegítjük is és óvjuk még a széltől is. Még tavaly voltunk homeos dokinál aki megvetetett velem kb 10 féle bogyót és megállapította az ő alkati szerét amit szedett rendesen, de nem használt semmitse.
Kérlek bíztassatok, hogy ezt azért kinövik... vagy hogy a második füles évad könyebb volt és ritkábbak voltak a gyulladt időszakok. Tavaly már a kórház volt a második otthonunk, annyit voltunk, a rendelőben is és az osztályon is.
Most meg nem tudnám megoldani a folyamatos bentlétet, hiszen van egy szopós babám is. Útálnám magára hagyni, hiszen még olyan kicsi, nincs két éves. Na de nem festem az ördögöt a falra.
Minden fülfájós gyerkőcnek gyors gyógulást kívánok.