Szia Enikő!
Teljesen igazad van, hogy akkor minek mondja, ha látja, mi baja van, akkor segítsen is rajta hiszen ő ugyanúgy szülő, mint te. Nálunk ez ritkán fordul elő, inkább én szoktam rászólni, ha valami baja van a gyerekeknek és nem érek rá, mert ez ügyben abszolut figyelmetlen. Persze a lefektetés mindig az enyém, mert az a kifogás, hogy vele úgysem alszik.
Én sem szeretem, ha segít a házimunkában, persze elvárom
, mert mosogatás után otthagyja az árvizet a mosogató körül, és hát nem is túl alapos a porszívózásban, azt meg utálja(joggal), ha szólok, hogy még itt is,ott is kellene.Inkább megcsinálom, de ezzel nincs gond, azt utálom, hogy azt sem csinálja meg, amiben megállapodtunk, hogy az ő feladata(szemétkihordás). Mostanában a fürdetésnél is mindig talál valami kifogást, hogy én fürdessek(3-ból 1x, és 1x úgy kell erőszakoskodni, hogy menjen már, mert a Balázs ott áll már csupaszon a kádnál, Tündi meg már rég benn ül). Csodálkozások nálunk is vannak, hogy miért nem nézek meg vele egy filmet este 10 után, tegnap is f12-kor megjegyzi, hogy régen sokkal tovább bírtam. Ja, persze, mondom, akkor még nem volt két kisgyerekünk.
Biztos én is falra másznék, ha megjegyezgeté, hogy mit kéne a gyerekkel csinálni, ugyanakkor halál nyugodtan nézné a tv-t. Mondjuk simán elhesegeti a gyereket, ha csinál valamit(tv, vagy szgép), tehát úgy vettem észre, hogy nem a gyerek a fontosabb, bár tényleg imádja őket.
El kell fogadnunk, hogy férfiból vannak, különben csak az idegösszeomlásba kergetjük magunkat. Én már legtöbbször nem idegesítem magam, sokkal jobban érzem magam, ha nyugodtan reagálok, sőt még meg is jegyezte csodálattal a szemében, hogy mennyi energiám van egy ilyen nyugis nap után, amikor este 6-kor nekiálltam kalácstésztát dagasztani és 8-kor sütni, meg éjfélkor felmosni, mert Balutól nem nagyon lehet napközben.
Szóval szerintem jobb a nyugalom, türelem és béke, mint ha veszekednénk vele, hogy már megint mit nem csinál, mert a férfiak (meg szerintem a nők se)nem szeretik a számonkérést. Idővel talán rájön, hogy mennyit dolgozol értük, és valamit illene viszonoznia.
Boncsi