2002.02.23 22:22
Szerző: Anonymous
Sziasztok!
Én nagyon szerencsésnek érzem magam, mert egy olyan orvost választottam, akiben megbiztam és akirõl tudtam, hogy nem csak a pénz után "liheg" és ha rámnéz nem csak a pénzt látja bennem, hanem a várandós anyukát. Sosem beszéltünk tarifáról, volt ugyan magánrendelése, de terhességem alatt kb. 3x voltam ott,egyébként ügyeleti idõ alatt a kórházba hivott be!!! (itt már tudtam, hogy nem a pénz számit) Fiatal orvos,akkor szakvizsgázott, de lelkes volt, kedves, megértõ, türelmes és mindvégig biztonságban tudtam magam. szülés után adtam hálapénzt, mert úgy éreztem megérdemelte,mert mindig számithattam rá. Nem akarta elfogadni!!
Én kórházban dolgozom. Az tény,hogy nincsenek megfizetve az orvosok, sokat tanultak stb.stb. és kevés a fizetés, jól jön a hálapénz.Ez eddig rendjén is van. De az már nem, ha nem "tejel" annyit a beteg,akkor menjen amerre akar. Már elnézést,az orvos válaszotta a hivatását,esküt tett arra,hogy gyógyit!!!!tehát nem küldhet el beteget csak azért mert nem lát benne vaskos borítékot.
Megmondom õszintén az olyan dokit,aki benyögné,hogy mennyiért vállal szülést abban a pillanatban otthagynám a francba és keresnék....egy olyat,aki normális,emberi.
Mert õk a munkájukat végzik,amiért kapnak fizetést (igaz keveset) és ha emellett kapnak hálapénzt,akkor örüljenek,de nem feltétlen kell elvárni.
Miért rontjuk el a szülészorvosokat? Adjunk nekik,ha úgy érezzük mgérdemlik,mert terhességünk alatt ill. a szülésnél megfelelõen láttak el minket, partnerek voltak mindenben. Ezt meg lehet hálálni! De az,hogy kötelezõ és még tarifát is mond......Nálunk volt /van egy orvos,aki arról hires,hogy imádja a munkáját (van családja is) és soha, értsd és ejtsd soha nem fogad el pénzt és tudjátok miért????Presztizsbõl-mondja õ! Volt olyan,hogy egy beteg ajándékot (bonbon,kávé ital) akart adni (mivel a pénzes boritékot visszaadta a betegnek,mondván nem ezért operálta meg).A doki nem volt láthatáron (mûtött) igy otthagyta neki a csomagot. Amikor a doki kézhez kapta felpattant a motorjára,elrobogott a beteg lakására és ! BEDOBTA A KERITÉSEN AZ AJÁNDÉKOT ! Hát ilyen ember õ! És remek szakember ! Hát õt becsülöm!
Persze azt is aki elfogadja a hálapénzt,csak nem mindegy milyen körülmények között és hogyan stb.stb.
Amit a Csákány dr. irt, hát mit mondjak rá? Õ az,akit soha az életben nem választanék orvosomnak.Szereti egyáltalán amit csinál? Többet nem is irok neki, mert amit ir ,az már jellemzi õt!
Ennyit szerrettem volna!Szóval vannak még emberséges,rendes,szakmaszeretõ orvosok,akik valóban megérdemlik a hálapénzt és akik hálapénz nélkül is hajlandóak gyógyitani!
Giti