Sziasztok!
Üdv újra Babus,
elektromos vízforralóval forralom a vizet a kezdeketől, a dokinénitől megkérdeztem az elején, azt mondta, hogy jó, utána átöntöm üvegbe és az üvegmelegítőben van folyamatosan, hogy ha kell, akkor azonnal, de néha tényleg azonnal tudjak kaját csinálni a szopi utánra. Mivel Marcink elég sokat eszik így a 60-80 gramm tejecske után neki még kell 120-130 táp is, mert "éhezik".
Marci elég régen imád ücsörögni, de a gerince miatt nem nagyon hagyom neki csak picikét, mostanában pedig állandóan állni szeretne, de azt sem szabad, mert "ó" lába lesz, mint ahogy kioktattak. A mászásáról majd csinálok képet, már felhúzza a lábát, kitolja a fenekét, de a fejét tolja a padlón, majd a kezeit utánarendezi, mint egy kis hernyó, és a végén felemeli a fejét, teliszájjal vigyorog, hogy ő milyen ügyes volt, így már sehoel sem lehet fél percig sem otthagyni, mert eltűnik.
Annyi dolgot tanul, hogy nem győzöm csodálni. A dokinéni szerint minden gyerek más ütemben fejlődik, nem kell emiatt aggódni. Marci pl hasról hátra nem nagyon fordul, viszont hátról hasra bármikor. És az is "baj", hogy amikor feltámasztja magát, még mindig ökölben van a keze, nem akarja kinyújtani az ujjait, én gyakorlom vele, de a dokinénink szerint már lassan tudnia kéne, ezért most sokat tapsolunk, hogy gyakorolja a tenyérrel való érintkezést, nem tudok jobbat kitalálni, ha van valakinek ötlete szívesen veszem!
Tetszik a "tapi-nyalitok", mi is vettünk, de kint lakik az udvaron, mert nem szeret rajta lenni Marci. Nálunk most a mesekönyv a sláger, kb 15 percig elnézegeti ha az ölemben ül és mesélek vagy énekelek neki. Itt éppen a Nagymamámmal olvasnak:
Akiren,
mi az új oltást adattuk kezdetektől, én meg vagyok vele elégedve, mert semmi mellékhatása nem volt, se láz, se nyűgi, remélem nem is lesz, mert az 5 hósat jövő szerdán fogja kapni. Itt a kerületben is kérték többen, de mi vagyunk a "legöregebbek", a többi baba mind fiatalabb, így nincs nagy tapasztaltuk róla.
És Ti ingyen vagy fizetősen választhatjátok az új fajtát?
Marqueza,
mi kezdettől fogva vegyes kaján voltunk, mármint anyatej és táp, de Marci teljesen "normálisan", heti 20-25 dekákat hízott, most belassított a 4. hónapban. A héten megyünk mérekezni, valahol 7 kg körül lehet és 3,5 volt amikor megszületett. Szerintem ez az egész babafüggő és nehéz összehasonlítani a dolgokat.
További szép napot, lassan elsétálunk a kisboltba, de még éget a nap!
tamesz