Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, ma öröm ide benézni :o)

Azért kérdeztelek titeket Baba és Eszti, mert nálunk sem egyszerű a döntés. Egyik héten jönni akar a párom, a másik héten inkább nem. Remélem a szülésre már el bírja dönteni.

Tegnap pedzegettem neki, hogy legalább 1-2 alkalommal elmehetnénk júliusban is felkészítőre, de nem volt elragadtatva az ötletemtől. Nem érti, hogy hova sietek. Valahogy annyi a dolga az embernek az utolsó trimeszterben, hogy tuti nincs olyan hónap, hogy minden hétfőn ráérnél, szerintem jobb a biztonság.

Baba, nálunk is az esküvő napján izgult mindenért a párom, én akkorra már valahogy kiizgultam magam :o)

Myra, kérhetek én is? zkata@freemail.hu

Szia Zseppy, kitartás!

Én is gondolkodom az egyágyas szobán, elsősorban a külön fürdőszoba miatt, valahogy nem szeretek a közösben tolongani.

Tegnap rávettem magam, hogy olvassak egy kis rendelői okosságot itt a babaneten, hát nem kellett volna, mert megint olyat találtam, amitől hetekig izgulni fogok. Azt írták, hogy a gerincsérveseknek és más gerincbetegeknek sem ajánlott az eda. Én meg pont abban bíztam, hogy ha szülés közben a gerincem rendetlenkedni fog, akkor elnémíthatom az edával. Tanácstalan vagyok :o(

Kati 23+2

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

nahát:-)
iyen is rég volt,hogy egy nap alatt egyi hsz. született!
Jó hogy újra él a topik, és ahogy Cas is írta jó érzés nekünk akik már túl vagyunk rajta, hogy tudunk segíteni nektek. Bár én is készülök ám ide vissza:-)

Kati
Ha az első babád lesz, akkor vigyázz a külön szobával! Mert ha nincs még gyakorlatod a szopiterén, akkor ott senki nem fogja rád nyitni az ajtót, hogy anyuka jöttem segíteni. Sőt! szinte utálják azokat akik ott vannak!
A fürdőbe, legalább is én soha nem tolongtam, ez nem legyen visszatartó erő az ellen, hogy közös szobába menj.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Én 3 ágyas szobában voltam, szerencsére nagyon kedves szobatársakkal. Mindhárman elsőbabások voltunk, nagyokat bénáztunk, de jó volt, hogy nem egyedül. Aludni meg amúgy se nagyon tudtam az átélt élményektől, meg az új helyzettől, és sokkal jobb volt dumálni éjjel, mint álmatlanul nézni a plafont egyedül... Kép
Persze ehhez tényleg az kellett, hogy nagyon jó fejek voltak a csajok.
Ja, és én sem tolongtam a fürdőben soha...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok! Kép

Tesó-korkülönbség: mostanában nem igazán jó a kapcsolatunk, de ennek semmi köze sajna a korkülönbséghez, inkább úgy mondanám, hogy más irányt vett az életünk, ebből vannak a konfliktusok. Gyerekkorunkban nagyon össze voltunk nőve, szinte mintha ikrek lettünk volna. Nagyon jó volt így gyereknek lenni. Anyukám szervezete viszont nagyon megsínylette a gyors szüléseket. Kép

Katica, szerintem javasold a párodnak, hogy beszélgessen apás szülésen átesett kispapákkal... Nekünk az sokat segített, főleg mivel négyszemközt beszélt két haverjával, akik őszintén elmondták, mire számítson. Annyiban nem árt, ha egy kicsit kényszeríted a döntésben, hogy ha csak úgy beesik veled a szülészetre, akkor lehet, hogy több gondod lesz vele, mint magaddal. Nem véletlen,hogy a 4. előadás egyik tárgya a rokonok jelenléte a szülőszobán. Szóval lassan el kellene döntenie...A doki titeket nem kérdezett a szüléssel kapcsolatban? Mert minket igen...

Az egyágyas szobától részben az ára (10 000/éj 5 nap 50 000), részben a tapasztalat hiánya tart vissza... Kép Ha sokadik babám lenne, akkor biztos jobb lenne, de így bízom benne, hogy valami tapasztalt anyukával kerülök össze, akitől lesz mit tanulnom... Ja és reszkessen mindenki, aki velem egy időben szül, én horkolok egy többször műtött, de nem javuló orrsövény probléma miatt Kép Kép Kép

Baba
baba76

Sziasztok!

Én most női nőgyógyászhoz szeretnék menni. Kinek van tapasztalata valamelyik doktornővel a kapcsolatosan.

Köszönöm: Kriszti
Vendég

Mucus,
Bocs de meg kell cáfoljam amit írtál.Kép
Én fizetős szobában voltam (nem azért mert nem akartam közösködni senkivel és antiszociálisnak sem vagyok nevezhető sőt inkább extrovertált vagyok Kép , leginkább az előzményeink (akik ismernek tudják miről beszélek) miatt választottuk ezt és azért is mert a kispapa az egyágyas szobába szinte időbeli korlátozás nélkül bejöhetett, persze igazódva a kórházi házirendhez.
Egyszerűbb és kényelmesebb volt számunkra és intimebb körülmények között kezdődött kis családi életünk.
Azt egy percig nem érzékeltem, hogy bárki is utált volna azért mert egyágyasban voltam, sőt abban az időben szinte váltottuk egymást és már a hazamenetelünk előtti nap, tudni lehetett, hogy a takarítás után ki megy a szobába.
Ami a szoptatás segítségét illeti, külön többször is jöttek az osztályos szülésznők és a csecsemősök is segíteni sőt Kató is többször felkeresett, hogy segítsen.
Szóval nem tudom Neked mikoriak a tapasztalataid de én totál mást tapasztaltam mint amit írtál.

Ami a zuhany témát érinti: én előtte bent feküdtem de soha nem volt tolongás, ami viszont ma is felháborít ha eszembe jut, hogy kismamák a szülészeti wc-ben babájukkal a pocakjukban sutyiban dohányoznak.Kép

Sőt én mindenkit aki csak megteheti biztatni tudok, hogy ha lehetősége van válassza az egyágyas verziót.

Kika
kika

Sziasztok!
Bánkúti Ernő dortkor Úrnál szült valaki, vagy jár valaki hozzá? Iszonyúan pofára estem ma, mert 2004-ben szültem a Margitban, nem jártam magánrendelésre senkihez, most felhívtam egy másik orvost, és elhajtott, miszerint házon belül, értsem meg, nem váltanak betegeket. Nagyon gáz, szerinte vagy elmegyek a Margitból, vagy ugyanahhoz tudok csak menni, ő nem vállal.
Ez szerintem nemigazán etikus.
Szóval, hallottatok már Bárkúti doktorról??? Ha tud valaki róla, segítsen nekem! Ez alkalommal nagyon vágyom egy tényleg emlékezetes szülésre.
Köszi,
A
anyafej

Kika
örülök, hogy Neked jók a tapasztaltaid a hotel-lel kapcsolatban. Én személyesen nem voltam ott és a következőnél sem vágyok oda. A negatív kritikát egy részt itt a fórumon írta valaki nem is olyan régen. Pontosan a Margit kh. babái-ban. Más részt közvetlen ismerős is alátámasztotta.
Gondolom, hogy innen is mint a normál osztályról kerülnek ki anyukák negatív és poztív élményekkel egyaránt.

Anyafej
ismerek egy lányt aki hozzá jár, bár még nem terhesként. meg van vele elégedve, elvileg szülni is nála szeretne majd.
De az milyen marhaság, hogy házon belül nem vesznek át mástól beteget?
Itt nem egy olyan van akit terhesen vett át a dokija akinél végül szült.
Vannak orvosok akik ettől vagy attól nem vesznek át, vagy ha túl sok a betege akkor már nem fér be új, de ezt kerek-perec megmondják.
Hogy egyáltalán nem lehet máshoz menni az szerintem abszurd:-(

mucus
Tm

Kika
Már többen is emlegették ezt a bagózás-a-szülészeti-wc-ben dolgot, de én szerencsére sem idén február közepén, sem március végén még nyomát sem tapasztaltam (max. egy Tilos a dohányzás feliratot). Szóval talán ez is javult.

Baba
Akkor lehet, hogy mégis mehetsz az egyágyasba... A szobatársaid inkább fizetik, csak ne az ő fülükbe horkolj! KépKépKépKépKépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Szia Mucus,
hát köszi,hátha nem leszek nála egyedül 9 hónapig... Nagyon nagyon ledöbbentem, hogy az orvos udvariasan meghallgatott a mobilján, és nem vállalt el, mert az első kisbabámat nem nála szültem. Lehet úgy is mondani, hogy mert másnál szültem, mindegy, kerek perec megmondta, "gondolom megérti" zárómondattal. Egyáltalán nem értem meg, kicsit sem. Szabad orvosválasztás van, ez nem egy angolóra, nem viccből szeretnék máshová menni. Õk meg ott házon belül udvariaskodnak, mintha erről szólna. Sajnos itt bűzlik nekem a PÉNZ, mi másért ne mehetnék máshoz. Holnap mégis kértem időpontot a nőgyógyászaton, telefonon, az ügyeletes orvoshoz, hátha megvizsgál, tényleg babát várok -e. A teszt szerint igen. Jól kezdődik, el vagyok keseredve...

Kika, mikor kell kérnem az egyágyas szobát? Nekem éppen akkor nem volt, előjegyeztek, de nem sikerült 6 nap alatt bejutnom. Jó, hogy megírtad, hogy érdemes odamenni.

Nikcsi, Cas, milyen régiek vagytok ezen a fórumon, jó Titeket olvasni. Hogy vannak a babáitok? Mennyi idősek most?
anyafej

Sziasztok

Örülök, hogy nem annyira gáz az egyágyas. Tegnap sikerült rávennem a páromat a felkészítő látogatásra, és abban maradtunk, hogy végignézzük a kórtermeket és csak utána döntünk.
Tegnap kihagytam egy további lényeges választási kérdést a fürdőn túl, az pedig az ágy. A rossz gerincem miatt a hagyományos fémkeretes kórházi ágyakban nem bírok aludni, mert rettenetesen megfájdul a hátam. A külön szobákban nincs véletlenül jobb minőségű ágy, ha már ennyire hotel árakat kell fizetni?

Tegnap végre felruházkodtam :o) Egy ismerősömtől kaptam meg egy kismamaruha készítő telcsiszámát, aki otthon is ad el rucikat, persze a bolti ár feléért. Nagyon szupi cuccai voltak, az egy nadrág helyett 3-at vettem, és egy felsőnek sem bírtam ellenállni, mindezt 15e Ft-ért. Ha valakit érdekel emilben megírom az elérhetőségét. Ma már az új ruciban pompázom :o)

Már nem is értem miért panaszkodtam a baba kevés mozgása miatt. Az utóbbi pár napban rákezdett rendesen a testedzésre, ennek köszönhetően éjjel alig bírtam aludni. Persze a kispapa nagyon élvezte, hogy most már ő is részesül a gyerek észleléséből :o)

Kati 23+3

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Én is 3 ágyasba voltam, és jó volt. A fürdőbe max. 1-2-szer fordult elő (6 napot voltam bent), hogy várnom kellett egy kicsit.

Katica
Tényleg az a legjobb, ha egy olyan férfival beszélne a Párod, aki ezt az élményt megélte. Most feltűnt egy nagyon régi ismerős, aki ugyancsak babyt vár. A 30. héttől beindultak a fájások, szóval a tétényi kórházban fekszik, és azon imátkoznak, hogy 2 hetet bírjon ki a pici. A srác nem nagyon akar bent lenni, de nem azért, mert a vértől iszonyodik, hanem mert ez egy intim dolog – mondja ő. Aztán a férjem mondta neki, ki ne hagyja, pedig az én szülésem nem egy átlag volt (archivba olvasható febr. végén).
Na tessék, ezt hiányoltad, gondolta a kis baby! Kép

Kriszti
Én Magenheim Rita doktornőhöz jártam/ok és szültem. Csak jót tudok mondani. Kép A másik doktornő Szigeti Adrienn, nála Myra szült tavaly decemberben. Ha van további kérdésed szívesen válaszolok, akár privátban is (mailcím profilba).

Anyafej
Én is találkoztam olyan orvossal, aki hasonló okból (is) nem vett át, de addig jártam, amíg sikerült! Szóval spécizz ki másik dokit aztán hajrá!
Én speciel 2004. augusztus óta olvasom és írok ebbe a topicba. 2005. Február 19-én szültem gyönyörű kislányunkat! És mi babások, mint pl.: Cas, Myra a Margit kórház babái topicba nyomolunk nagyon!
nikcsi

Sziasztok.
Mostmár teljesen összezavarodtam, hogy melyik szoba lenne a jobb..
Ma voltam dokinál, minden rendben, a szülésznővel is megbeszéltem a dolgokat, mondjuk ma derült ki, hogy a dokim pont aug 12-től 20-ig nincs, én meg 19-re vagyok kiírva..Eddig úgy tudtam, szabin lesz, de ha kell jön.Hát, azon a héten abszolút elérhetetlen lesz.Picit sokkolt a hír, hisz hozzá jártam végig, majd szüljek egy "idegen" orvosnál???
Anyafej:sikerült valamit intézned?
Baba, ne ijeszgess a horkolással..Kép
Köszönöm a tanácsokat Myra, megfogadom, tuti..Kép
eszti2

Sziasztok!

Köszönöm Nikcsi a gyors választ.
Jövő héten fogok bejelentkezni az egyik doktornőhöz.
Nekem mos fog születni , ha minden igaz, a 3. gyerekem jövő márciusban.Eddig is a margitban szültem, de most ahhoz az orvoshoz nem akarok járni terhesgondozásra. Remélem ebből nem lesz gond.

Kriszti
Vendég

Anyafej
Sebikém épp a napokban töltötte a 3. hónapját. Nagyon jó kisbaba, és a napokban fejébe vette, hogy mrápedig négykézláb fog ezentúl közlekedni. És ami a röhej, hogy elég jól megy neki! Kép
Bővebben a Margit Kórház Babáiban olvashatsz rólunk (néha vannak képek is), szeretettel várunk! Kép
Sajnálom a kálváriádat... Kép Mi lenne, ha az ügyeletesnek nem nagyon emlegetnéd, hogy már szültél a Margitban? (vagy ezt gáz elhallgatni?)
Ja, és úgy tudom nem lehet előre kérni az egyágyas szobát. Érkezési sorrendben lehet csak igénybe venni... Legalábbis mintha ez hangzott volna el az előadáson...

Kati
Én is kényes vagyok az ágyra, de erre nem volt panaszom bent. Ugyanis a fémkereten egy vastag falap van, azon kemény szivacsmatrac, szóval nem volt gond, tök jó kemény volt az ágy - legalábbis nekem.

Kép
Kép
Kép
cas

Katica
engem érdekelne a ruhakészítő telefonszáma tesóm számára, na meg remélem nem sokára az enyémre is.
b.a.j@citromail.hu ide küldheted. Köszi:-)

Eszti
ez annyira rossz, hogy végig hozzá jársz, megbízol benne és nem lesz ott:-(
ajánlott maga helyett valaki mást?

mucus
Tm

Sziasztok

Nikcsi. Egyenlőre a más papákkal való elbeszélgetés nem jött be, a párom kicsit magam döntök típus :o) Most, hogy már érezni a baba mozgásait, egyre többet beszélget vele, és simizi a hasamat. Szerintem olyan kötődés lesz benne a szülésre, hogy úgysem fogja kibírni, hogy ne jöjjön be. :o)

Cas, ennek örülök, hogy nem szörnyű az ágy. A 3 ágyasba is beengedik a papákat, vagy szigorúan csak a folyosón lehet érintkezni?

Eszti, akkor most annak drukkoljunk, hogy egy héttel előbb, vagy annak, hogy pár nappal később jöjjön? Nálunk a családban mindenki 1-2 héttel hamarabb szült, azt hiszem a géneknek is van beleszólásuk. Ez irányban milyenek az esélyeid?

Kati 23+4

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Kati
Akkor talán a kötődés segít! Kép

Nem engedik be az osztályra az apukákat, csakis a folyósó, ill. jó idő esetén az udvar marad. Nekem febr.-ban csak a folyósó jöhetett számításba! Kép

Kriszti
Sok sikert! Kihez mész? Majd mesélj!
nikcsi

Mucus, egyenlőre annyit mondott csak, hogy majd 3 hét múlva menjek újra, és akkor megbeszéljük a dolgokat, mert még Õ sem tudja ki fogja helyettesíteni.Ennyit a bíztatásról...

Kati,igazából már én sem tudom mi lenne a legjobb..Kép Augusztus 1 és 11 között , az az időpont amikor a dokim is meg a szülésznőm is egyszerre dolgoznak, úgyhogy lehet hogy oda kéne időzíteni.11.-e után csak a szülésznő van már, meg az a doki akit még nem is ismerek, de már nem idegesítem magam rajta, lesz ahogy lesz, meglátjuk.Nálunk a családban általában mindenki időben szült, úgyhogy ezek alapján elvileg nálam is időben indulhat a szülés.

Baba,akkor a hétfő jó Neked?Mert holnap már nem dolgozm, és otthon nincs netem.Jön még valaki esetleg felkészítőre?
eszti2

Sziasztok! Kép

Cas, hmmmmmm, jó ötlet Kép Egyébként, hogy Esztit is megnyugtassam, csak hanyatt fekve horkolok. Tekintve hogy kb. 3-4 hónapja nem alhatok hason (ami a kedvenc pozícióm), ezért szerintem nem lesz velem gond Kép

Látogatással kapcsolatban lennének kérdéseim a már szült mamákhoz. Egyrészt milyen formában működik a babalátogató szoba, oda bejöhetnek a rokonok vagy csak én mutogathatom a babát egy üvegen keresztül? Másrészt mi a tapasztalatotok, mennyi látogatót visel el az ember, hogy célszerű a páromnak terelgetni a népet? Most azt gondolom, jöjjön bármennyi, de mi a valóság?

Katica, szerintem attól is sok függ, hogy te mennyire leszel betojva. Egy ismerősünknél kispapa nem akart bent lenni, aztán amikor elindult a szülés, nem tudta elengedni a párját, mert féltette, ment inkább vele Kép
baba76

Nikcsi, köszi az infót. Remélem nálam októberben még nem lesz zimankó.

Eszti, nem irigyellek. Azért szurkolunk neked az aug. 1-11-ért :o)

Ha minden igaz, mi is jövünk hétfőn, remélem megismerlek Titeket :o)
Hatalmas pocakokat kell keresnem? :o)

Ahogy magamat ismerem, én előtte leszek parás, általában mire szembekerülök a nehézséggel, addigra elmúlik :o)

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Kati
A beszélgetés nálunk sem vált be, de ahogy telt az idő, egyre inkább ott akart lenni a szülésnél ő is, pedig az elején rettenetesen tartott tőle, hogy nem fogja bírni. Mire a szülőszobára mentünk, már nem is volt kérdés nagyon kérdés, hogy bent lesz, legfeljebb ha nagyon nem bírja, akkor kimegy. De aztán elsodorták az események (és úgy szorítottam a kezét, hogy el se tudott volna menni... Kép), és nagyon örült neki, hogy végig bentmaradt!
Van még időtök, szerintem nálatok is változni fog a helyzet...
Semmilyen látogató nem mehet be a folyosóra (hagyományos szoba esetén), csak az előtérben lehet leülni beszélgetni. Üvegen keresztül megmutatják a babát, vagy ki lehet vinni a látogató-szobába, és ott lehet együtt a kis család (amikor bent voltam influenzaszezon miatt sajna ez zárva volt...). De erről mindent elmondanak az előadáson.
Előbb szülés: nálunk a családban mindenki korábban jött. Én a kiírást követő hajnalban mentem szülni. Szóval nem nagyon jelent semmit... Kép

Baba
Gondolod, hogy szülés után egyből hason fogsz aludni? Hiú ábránd! Kép Amikor belövell a tejed, hason fekve billegni fogsz a ciciken... KépKépKép (De legalábbis marha érzékeny.)
Látogatók: szerintem minél kevesebb. Én nagyon lelkes voltam, naphosszat jöttek a látogatók, egész nap talpon voltam, mutogattam a babát, pörögtem ezerrel. Aztán másnap reggel alig bírtam felkelni, szegény manó 1/4 órát üvöltött, mire össze bírtam szedni magam annyira, hogy ne akarjak összeesni, ha felkelek az ágyról (mondjuk engem eléggé leamortizált a szülés). Úgyhogy onnantól látogatóstop volt.
Szóval szerintem nem kell elkapkodni, használd ki a lehetőséget, hogy szülés után nyugiban lehetsz a picúrkáddal, pihenhetsz, ismerkedhettek. A látogatók meg várhatnak.
Viszont rengeteget telefonáltam odabentről. Sokszor többet ért (nekem), mint egy látogatás! Kép
Ja, és az én párom is azt mondta, hogy sokkal rosszabb lett volna kint várni, és nem tudni, mi van velünk, mint bent követni az eseményeket.

Kép
Kép
Kép
cas

Baba,
A babalátogató szobába bemehetnek a rokonok is, és a baba is ott lehet. Egyszerre két friss anyuka és családja veheti igénybe. Szóval lehet, hogy osztozni kell másokkal a helyen. Kép
Látogatók elviselése szerintem attól függ mennyire viselt meg a szülés. Én késő este szültem, és másnap reggel egy kis alvás után már olyan fitt voltam, hogy ha nincs ott a lányom el sem hiszem, hogy szültem. KépKép Ezért a látogató hadat is jól viseltem. Meg egyébként is fel voltam pörögve, kimondottam élveztem a társaságot. Viszont akit nagyon megvisel a szülés, alig tud mozogni-ülni, a háta közepére kívánhat mindenkit.

Katica,
Csak a magánszobába mehet be bárki. Minden egyéb esetben látogatószoba vagy folyosó. Ha jól tudom a babát megmutatni, csak a látogatószobában lehet.
myra

Tényleg a hason fekvés... Én is csak így tudok aludni, aztán pocakosan kénytelen voltam az oldalamon, abból is csak a balon (jobbra a gyerek nem engedte). Szülés után a kórházban kb. a 3. nap jutott eszembe, hogy úristen már lehetne, és én még mindeg az oldalammal szenvedek. Gyorsan kipróbáltam, és tök jó volt. Kép
myra

Köszi a válaszokat! Kép

Igazából én is úgy gondoltam, hogy jó lenne, ha mi ketten ill. hárman ismerkednénk egymással, de mivel a család baromi lelkes (első unoka mindenhol + 20 éve sehol nem született baba), erősen fel kell készítenem a párom az érdekvédelemre, a saját családomat pedig én rendezem... Kép

Jelenleg is minden további nélkül képes vagyok hasra vágni magam álmomban, általában ekkor szoktam felriadni azonnal a pocaklakó felháborodására... Kép Bár mióta van ez a párnám, általában ezt pakolgatom mindenfelé, a páromra is, mert szokás szerint bújnék hozzá, de párna nélkül nem megy... Kép

Katica, én az nlc-n is szoktam ugyanezen a nicken irogatni, ott van fent kép rólam, hogy megismerj... egyébként pedig elég, ha egy meglehetősen telt pocakos szőkés-barnás melíres csajt keresel, egy megtermett szőke, száját harapdáló mackó mellett (aki feltehetően igyekszik húzni az időt a végsőkig...) Kép
baba76

Sziasztok lányok!

Engem is jól összezavartatok most az egyágyas szoba vs normál három ágyas -témában.
Alapból azt gondoltam, egyágyasba szeretnék menni, mert utolsó kórházi élményem alapján nem túl jó rossz fejekkel együtt lenni 4-5 napig.
A dokimat megkérdeztem, szerinte viszont első szülésnél érdemes másokkal együtt lenni, tudnak segíteni sok dologban. Egy barátnőm ugyanezt mondta, és itt is mondtátok páran.
Viszont irtózom attól, hogy hálóingben a folyóson kelljen a férjemmel és a látogatókkal ill. dumálnom sok más idegen közt a babalátogató szobában. Így aztán most jól nem tudom, mit tegyek... persze lehet, hogy nem is lesz hely az egyágyasban, mikor szülök, így megoldódik az ügy.
De azért agyalok most is rajta, addig sem a szülésen gondoldokom ;)

Anyafej, te miért voltál bent 6 napig???
abessza

Abessza,
Én egyásasban voltam, de amire ott szükségem volt (információ), abban maximálisan segített Kató (kórházi védőnő). A csecsemősök is segítettek ha kérdeztem, és egyikőjük se küldött el a francba, pedig nem volt a homlokomra írva, hogy azért vagyok egyágyasban mert az anyósom ott dolgozik. Õk nem tudták, hogy rokon vagyok. Itthon pedig itt a neten üldöztem a lányokat a kérdéseimmel, és ők segítettek a legtöbbet!!!! KépKép
myra

Baba, próbáltam megnézni a nlc.-n a képet, de hiába vagyok regisztrált felhasználó, valami jelszót kér. Mit csinálok rosszul?
Kati,én is szőkés barnás vagyok,szemüveges.Sajnos én egyedül leszek,mert a párom dolgozik estig.Mindenki párosan érkezik?
eszti2

Sziasztok!
én kiállnék a háromágyas mellett.
Én nagyon jól éreztem magam, sokat hülyéskedtünk, sőt még pizzát is rendeltünk, ha nem tetszett az ebéd.
Nem kell hálóingben rohangálnod!
Én például végig sortban, pólóban voltam, így még a kertbe is kényelmesen kimehettem. (egyébként is úúúútááálom a hálóinget)

jó döntést
Szilvi
szilvamag

Sziasztok!
az előző elszállt, bocsi ha mégis kettő lenne belőle

én a háromágyas pártján vagyok, nagyon jó emlékeim vannak. Mi sokat hülyéskedtünk, s ha nem tetszett az ebéd, pizzát rendeltünk.
Nem kell hálóingben rohangálnod, én pl. végig sortban, pólóban voltam, így a kertbe is nyugodtan kimehettem, amikor csak akartam. Csak ez tehát nem tartson vissza.

Szilvi
szilvamag

Kérd el a jelszót a mellette lévő linkkel, megadom... Kép
baba76

Baba, Eszti, raktároztam az infókat, de lehet, hogy könnyű dolgunk lesz, mert csak mi leszünk :o)

Én is telt alkatú, nem túl magas, sötétbarna, hosszzzúúúúúúú hajú vagyok. A párom meg sötétbarna hajú és jó magas. Azt hiszem nem lehet minket eltéveszteni :o)

Ezek szerint sokat számít, kit mennyire amortizál le a szülés. Ha nincs túl jól az ember, és a párját sem szereti nélkülözni, akkor jobb az egyágyas. Egyre nehezebb dönteni :o(

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Baba, megtörtént.Akkor majd megnézem a képet Rólad, hétfőn meg találkozunk. Tudja valaki merre van a tanácsterem ahol lesz ez az előadás?
Kíváncsi vagyok mennyien leszünk.

Kati, mostmár tényleg nem tudok dönteni, de azt hiszem maradok a 3 ágyasnál.Nekem az unokatesóm szült a Margitban 3 éve, de mintha akkor lett volna 2 ágyas, Õ olyanban volt, de lehet hogy csak rosszul emlékszem..
eszti2

Myra, Szilvmag, köszi a véleményeket, egyre inkább úgy érzem, ott helyben fogom eldönteni, mit tegyek, annyi az érv és ellenérv. Kép

Oh, tényleg nem kell hálóingben lenni? Valaki azt mondta nekem, nem engednek "normális" ruhát ölteni. Ez azért bíztató.
abessza

Eszti

A Margit honlapján ezt találtam:

Helyszín: B; épület I. emelet tanácsterem
Időpont: Minden hónap első, második, harmadik és negyedik hétfőjén: 16:00-17:00

Remélem még aktuális.

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!
Én nyáron szültem iszonyat melegben, és mint Szilvamag én is sortban és polóban voltam. Senki nem szólt érte egy szót sem.
A hálóinget nem nekem találták ki....:-(

mucus
Tm

Szerintem az a lényeg, hogy látszódjon, hogy az benti ruha, és tényleg olyan tiszta is legyen, ne utcai. Ennyi. Tényleg többen voltak póló-sort összeállításban, és nem volt gond. Kinek mi kényelmes.
Márciusban annyira fűtöttek például, hogy még a hálóing is sok volt (a babák miatt nem nagyon tudtunk ablakot nyitni)...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok! Én már 9 hónapja szültem, így ritkán kukkantok be ide, inkább a babásba. Csak eszembejutott pár dolog, ami talán segít. Saját tapasztalat.

A roomi rész 3 ágyas, kivéve a PIC-es roomi, ez 2 ágyas. Szerintem érdemes kipróbálni először a 3 ágyasat, ha meg nem tetszik a társaság, még mindig át lehet menni 1 ágyasba. Amikor én bent voltam alig volt valaki, így a 3 ágyasban egyedül voltak sokan. Én a 2 ágyasban voltam, sajnos egyedül, így minden egyes Wc-re menésnél, zuhanyzásnál, stb. tologathattam vissza a babót a csecsemősökhöz. Ha lett volna szobatársam nem kellett volna, de egyedül nem szabad őket hagyni.

Én is utálom a hálóinget, de azért vettem 2-t abból is, és higgyétek el, közvetlen szülés után jobb volt mint a pizsi. Na meg a hálóingeket lejebb leheg gombolni, így jobb szoptatni belőle, pizsiben meg nem nagyon lehet végiggombosat kapni, max hosszúujjút. Ja és az elején a szülésnél nekem a saját hálóingemben kellett lenni, később kaptam csak kórházit. És ilyenkor figyelgetik az embert hogy halad, és jobb a hálóing megintcsak. De nagyon tudom ajánlani a rövidnadrágos, vagy halásznadrágos pizsiket is későbbre. Én nem szívesen fekszek rendes ruhában be az ágyba, én ezért nem választottam a rövidnadrág póló variációt, de tény, hogy vannak, akik ebben vannak.
aranyhold

Sziasztok!

Csak benéztem, mi újság az "utánpótlással":-)

Aranyhold,
Jól emlékszem, hogy szept. 30-án szültél? Én arra a napra voltam kiírva, de Olivér tiltakozásának helyet adva 25-ét választotta a természet (főleg az én természetem a közös megegyezés érdekében:-))

Annyit hozzáfűznék a feldobott témához, hogy szerintem is kényelmesebb viselet a hálóing, és csakis olyat választottam mindig a szoptatás miatt, ami hosszan gombos. Amin nincs gomb vagy csak nagyon fent pár, azzal nyűg a szoptatás.

Tényleg jobb olyan szobába lenni, ahol 1-2 szobatárs is van. Mégha nincs is sok közös téma (de babásból bőven van úgyis:-) akkor is jobb, ha van segítség kisebb-nagyobb problémáknál. Főleg, ha valaki nem érzi jól magát vagy a baba miatt jól jönne a segítség.

Viki
ccviki

Baba
Nem akarlak elkeseríteni, de a hason fekvés odébb van. Szülés után jön a tejbelövelés, és akkor iszonyatosan feszít, utána pedig tejcivel van tele - jó esetben.
Látogatás: Van egy szoba, ahol a családtagok, ismerősök közvetlen közelről megnézhetik a babát, de max. 2-3 család lehet bent, és du. nemtom hánytól 18-ig.
Látogatók száma: hát nekem tiszta nyűg volt, jöttek annyian, mint az oroszok (első unoka). Kényelmetlen volt ott kint ülni a gátsebemmel. Szóval talán jobb otthon, de ez gondolom mindenkinél más. Myrának van igaza, nekem se volt könnyű szülésem, lehet, hogy ezért nem volt jó a sok ember.

Kati
Az előadáson nagyon sok pocakos lesz (nov,. dec., jan.-ba sok volt), szóval valami ismertetőjelet beszéljetek meg szerintem.

Hol feküdjetek míg bent vagytok: szerintem előbb hagyományos, aztán, ha gond van a szobatársakkal kérjetek mást.

Hálóing: én is utálom, de bent nagyon jó volt, a hosszú gombos rész miatt! Kép

Előadás: B ép. I. em. liftből egyből balra és 102 vagy 104-es szoba, ha jól emlékszem, de ki van írva, hogy tanácsterem. Amúgy a portás/információs, mai szép magyar szóval recepciós, elmondja, ha nem találnátok.
nikcsi

Katica!

kérlek küld el nekem is a ruhás számát, címét! köszi

Én sem kedvelem a puha ágyakat, de ott nem volt gondom a keménységgel. Bár szerintem használat gyakoriságának változása miatt nincs két egyforma ágy.

Hálóing téma:
én végig sort-póló szerelésben virítottam, ebben akár a kertbe is ki lehetett menni. Szoptatás is kényelmes, én ebből otthon szinte végtelen készlet állt rendelkezésre, nem volt gond a vidd-haza-hozz-tisztát szervezéssel, aki napi több darabos használattal sem.

üdv
Szilvi
szilvamag

na akkor egy végszó a hálóing témához:
mint ahogy már írtam szintén a sortos-pólós variációt viseltem. Szoptatni nagyon könnyű benne, mert egyszerűen csak a polót fel kell húzni. És hogy ne kelljen tartani, az egyik csücskét begyűrtem a melltartóm pántja alá, így nem borult vissza a manó fejére.
És nem ám valami sportmárkás-jogingos:-) rövid gatyára kell ám gondoloni, egyszerű és egyszínű pamut sortban nyomtam. Vagy a fent említett halászgatyás pizsiben, de ahhoz is fehér pólóval.
Na asszem jól kiveséztük a témát:-)))))

mucus
Tm

Mucus,
Nem írtam tele a topikot, mit akarsz végszavazni:-))))
Póló egyszerűbb?? A rendőrök meg a vicc szerint balkezükkel fej mögül közelítve vakargatják a jobb fülüket:-))) Nekem ennyivel több felesleges mozdulat van a poló feltürögetésében, igazgatásában (pláne, ha szopi közben kilazul) a gyors gomboláshoz képest:-) Mert máig polóban szoptatok általában, de bárhova megyünk, gombos cuccot kapok magamra.
Meg minden szobatársam fájogatósabb volt nálam és nekik nehezükre esett a nyikk-nyekk rugós ágyakon még a kezükkel is komolyabb mozdulatokat tenni,és gondolom a polótürögetés okozta rengéshullámok a gáttájékon is utóhatással járhatnak:-)

Na, nem kötözködök ám, de inkább mindenki próbáljon ki többféle öltözéket, úgyis több váltás kell első napokra is, aztán amelyik beválik, abból vitessen be a többi napra.

Viki
ccviki

Viki, jól emlékszel! Szept. 30. :-D
aranyhold

hahó Csajok,

Ma megint kicsit jobban vagyok és bírom függőleges helyzetben is:-)))
Gyakorlottak,
A málna levél teát hogyan kell megcsinálni? A hugom most fog szülni és inná, hogy könyebb legyen.

Köszi:
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Viki
az az igazság, hogy ha gombos hálóban szoptattam volna a kh-ban akkor is itthon hozzá kellett volna szoknom a felgyűrős módszerhez, ugyanis itthon is és "kimenősben" többnyire elől zárt ruháim vannak. Az meg azért egy kicsit luxus lett volna, hogy csak ezért cseréljem le a ruha- táram nagy részét:-)) Na meg ha télvíz idején, 2 pulóverben és nagy kabátban tudtam szoptatni a kocsiban, akkor asszem a polócska egy leheletnyi semmi, ami igazán nem zavaró.
De!! tényleg döntsön mindenki maga majd az első próbák után:-) Lehet kerülnek elő még más ruha darabok is:-)

Zseppy
én nem tudom, mert nem ittam. Nem hallottam még róla akkor és én a homeos bogyót szedtem. Az is jó!

mucus
Tm

Jó ötlet, hogy előbb próbáljam ki a többágyas szobát, aztán kérjem át magam egyágyasba, ha gázosnak találom.

Ha valaki tapasztalta, írja meg nekem, hány napig kellett bent lennie császár után! Illetve vannak vmi "extra tippek", mit vigyek magammal, ha már császárom lesz?
Közelg az időm és kezdek megrémülni picit.

Aranyhold, mi az a "PIC-es" szoba, ami 2 ágyas?
abessza

Zseppy,
Az általam ismert, és így fogyasztott málnalevéltea elkészítése:
34-36. hétig napi fél liter, 1 púpos teáskanál málnalevélből
36. héttől: napi 1 liter, 1 púpos evőkanál málnalevélből

Abessza,
A PIC az újszülött intenzív osztály.
Ha jól tudom 5 napig kell bennt lenni, de a szülés napja mindig a nulladik nap.
myra

Myra,
köszi. hívom is a Hugicám...

Abessza,
elvileg utána 5 nap. A császár előtt egy nappal kellett bemennem,csütörtökön császároztak és kedden délután engedtek haza. A császár után még két napig engem nem engedtek át room-s szobába. Nekem Panni volt a szülésznőm és nagyon jó volt. Szóval. Délelőtt császároztak, délután fél négykor pedig én zuhanyoztam le segítséggel. A császár után 2 órával elkezdtem először az egyik oldalamra, aztán a másik oldalamra fordulni. És utána volt a zuhanyzás. Ezután toltak csak ki a kórterembe. Addig bent van a katéter, amíg ki nem tudsz menni Te a saját lábadon pisilni. Szerintem amikor kint vagy már a kórteremben nyugodtan próbálj meg mocorogni (kiülni az ágy szélére, felállni és elmenni az ágy végéig). A pisilésre menésnél ápolónéninek szólsz és Õ segít.
Szóval gondolom mindenkinél más, de én javaslom, hogy tényleg kezdj el mocorogni a műtét után két órával, mert minél később kezded annál rosszabb!
Szerintem maximum haskötőt, vagy szorosabb bugyit szerezz be, hogy leszorítsa a hasadat.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok.
Baba, megnéztem a képeket, úgyhogy gondolom meg foglak ismerni. Kati, Te jössz?
eszti2

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?