Sziasztok !
Jól eltűntem, mi? ÁÁÁhh komolyan nem igaz, semmire sincs időm.
Na röviden, ha Anna hagy. Ha tudnátok, hányszor ültem ide, hogy írok, három sor után a lányom észrevett, és jött ide, felmászott az asztalra, és táncolni kezdett a billentyűzeten...
Na már megint itt van, mert vége lett a spongyabobnak, remélem, valami izgi lesz utánna, mert különben megint nem tudom befejezni.
Szóval először: Lakásilag maradunk a seggünkön, mert átvágtak minket. Most nem részletezem, mert baromi hosszú, viszont remek ötlet, ha lenne ilyen bűnözői vénám, hamar meggazdagodnék. Szóval, nem tudom mennyit írtam, de a lényeg: Feladtunk az ingatlan.com-on egy hirdetést, jó drágán - akkor - gondoltuk, egy kört megér, hátha ráugrik valaki. 11,8-ért hirdettük, ezek a lakások akkor max 10 millióért mentek azon az oldalon. Igaz, nálunk új radiátorok, garanciális szigetelés, szépen felujított, új konyhabútor, + átalakított fürdőszoba (sarokkádas nagy fürdőszobánk van, ami panelban nem általános). Szóval maximum ketten jelentkeztek, már pont újra fel akartuk adni a hirdetést, amikor jött egy srác. Kiderült, ingatlanközvetítő. Pont el akartuk hajtani, de mondja, ő Szolnokon ingatlanközvetítő, ott van egy ismerőse, egy elvált nő két gyerekkel, akik pont ide akarnak költözni, mert a nő barátnője itt lakik a szomszéd utcában, és a kislány itt kezdi a középiskolát. Megkötöttük a szerződést, mondja, csütörtökön hozza a nőt. Ja, és elkért 5000 ft szerződéskötési díjat.
Na, úgy voltunk vele, ez ezt csinálja, 5-6 helyen előadja/nap ezt a dumát, lenyúlja a pénzt, aztán nem látjuk többet. Bele is nyugodtunk, hülyék voltunk, de mindegy, buktuk ezt a pénzt. De tényleg hozta a nőt, aki ájuldozott jobbra-balra, hogy minden szép minden jó, és szinte alig alkudott belőle. Mondta, megnéznek még két lakást itt a környéken, és jelentkeznek. Mivel tudtam, a többi lakás 2-3 millióval olcsóbb, nem számítottam sokra. Én hívtam fel a közvetítőt, erre mondja, hogy kell a lakás. Hát hittük is meg nem is....
De aztán jöttek március közepén szerződést kötni. Csakhogy a nő lakása amit adott el, még nem volt okés, mert a volt férj aláírása, meg fundamenta lakáskassza, stb stb, hiányzott, ezért kérte, hogy 8 hetet kér a teljes kifizetésig maximum. Most had adjon előleget. 500.000 ft-ot. Úgy voltunk vele, az előleg olyan hogy az senkinek nem lesz rossz, ezért amolyan "szándékpénznek" vettük, és beleegyeztünk, mondván ennyiért a kutya nem veszi meg. Aztán aznap du. visszajött az ingatlanközvetítő, hogy Õ kéri a jutalékát 250.000 ft-ot. MOndtuk neki, előlegre nem nagyon adnánk, mert mi van, ha bomlik a szerződés. Erre adott egy nyilatkozatot, hogy visszaadja a pénzt, ha bomlik.
Na, aztán kezdődött az időhúzás, hogy a hölgy vevője is hitelre vár, a földhivatalnál a férj törlése, a hitelek törlése, mi telefonálgattunk innen, anyu intézte a földhivatalnál, hogy pörögjön a dolog. (Mert a nő valóban eladta a Szolnoki házát, ez az egy igaz, mint végül kiderült). Szóval a vége az volt, hogy letelt a 8 hét, és a kifizetés előtti napon a hölgy közölte, hogy még 9 hét amire a vevője hitele megjön.......... Mi meg ugye eközben csak estünk el a jobbnál jobb házaktól, mindenhol hülyének néztek, mert mindig mondtuk az aktuális időpontot, hogy mikor tudnánk fizetni, ami persze mindig változott, ezért a végén sehol nem álltak szóba velünk.
Na amikor ezt a 9 hetet mondta arra számított, bontom a szerződést, de mi már sejtettük, hogy mire megy ki a dolog, így azt mondtam, várok.. Itt buktatta le először magát, mert Õ mégis bontani akart. Nomármost, ha szeptemberben az embernek a 14 éves gyereke elkezd itt egy iskolát, és a palimadár eladó vár a végtelenségig, amire megjön a pénz, akkor már csak nem bontok én?? Pláne ha valóban eladom a házam, hová költözöm két gyerekkel???
Na, erre pár nap múlva felhív, ő mégiis bontana....
Na, innen meg gondolhatjátok: Szerződés bontás, nekünk vissza kell adni a 500.000 előleget, és szerezzem vissza a pénzt ahoy tudom a közvetítőtől, aki mondani se kell, nem áll szóba velünk azóta, akárhogy próbáljuk elérni.
Most megbíztunk egy pénzbehajtó céget, de én úgy érzem nem éri meg nekik ennyi pénzért megmozdulni sem, mivel 6% jutalékért dolgoznak, ami jelen esetben 15.000 ft. Állítólag nem tudják elérni.......
Akkor megyünk a bíróságra, met inkább perköltségre költjük az egészet, mint hogy ez a szemét menjen belőle nyaralni, mi meg még a Petinek névnapjára se nagyon tudtunk emiatt venn isemmit, nemhogy nyaralni menni.....
Aztán a gyerekek: Jól vannak, nagyon rosszak, Peti húzza Annát a rosszba, pl: "Apa elment, gyere ANna szedjük szét a lakást" felkiáltással.
Anna még mindig szopik, 16 hónapos nagy ló létére, nem is tudom, hogy fog leszokni, ráadásul eddig aki nem értette miért rángatja a pólómat, az már hallja is: "ANYA !!! ADJÁL MÁR CICIIIIT!!!!!" Ordítja, ha nem akarom érteni pl a tescó közepén.
Nagyon édes, tényleg a lányok hamarabb beszélnek, aranyosakat mond, énekel egy pár dalocskát már. Hisztis még mindig, sokat lóg rajtam még mindig. De már előfordul naponta összesen egy fél óra, amikor kettesben casendben elvannak valahol. De ezeknek álltalában mindig valami irsdatlan csintalanság a vége.
Na ennyit hagytak, megyek szétszedni Õket, mert mindkettő főzni akar a kiskonyhában.
Puszi, jövök sűrűbben remélem
Maszat