Új privát üzeneted érkezett!

Baba, akkor még az is elképzelhető hogy találkozunk személyesen is a kórházban.Kinél fogsz szülni?

Katica:én ha tehetném talán elmerészkednék, de jelenleg teljes lakásátépítésben vagyunk, baba részleg kialakítás, stb.
eszti2

Sziasztok!

Eszti előfordulhat, elvileg Sztanyik dr-nál szülök, de ő 20-tól szabin lesz, szept. 5-ig.... Kép Jó lenne, legalább lenne egy ismerős... Kép

Katica, mi júli első hetében megyünk Zalakarosra, orvosi engedéllyel. Augusztus 1-től nem javasolja a doki bácsi, így akkortól itthon ücsörgök Kép
baba76

Baba,én a Lacza dokinál fogok szülni, elvileg augusztusban Õ is szabin van, de abban maradtunk hogy amikor szólok jön..Csak tudnám mikor kell szólni, amikor már igazi a szitu, kicsit félek az ilyenektől.Kép
eszti2

Eszti,
Nem neked kell szólnod. Kép Ha úgy érzed valami nem stimmel, vagy elkezdődött, bemész a kórházba, és ha ott is úgy ítélik meg, hogy elérkezett az idő felhívják az orvosodat. Kép
A saját példámból kiindulva ne várj a tankönyvi fájásokra, ha bármi nem szokásosat észlelsz irány a kórház!
myra

Sok orvos van aki készségesen megadja a mobilszámát és a szülés beindulásakor vagy már a gyanus jelek kezdetekor kéri, hogy hívja fel a kismama. Attól függetlenül biztos, hogy a kórházi vizsgálat is döntő lesz és onnan is értesítik az orvost, de ha egy doki szabin van akkor jobban tud kalkulálni az idejével ha a betege neki szól előbb, hogy valszeg szülés lesz. Mert a kh-ban sajnos megvárnak egy bizonyos tágulási szakaszt és csak akkor hívják a dokit:-(

Szerintem ez így nagyon korrekt az orvostól, főleg szabi alatt:-)

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak így bejöttem, de
egy nagyon fontos felmérést végzek a Szoptatásért Magyar Egyesület megbízásából, az anyatejet helyettesítő termékek marketingjét szabályozó WHO-kódex betartásának magyarországi helyzetéről.
Lenne egy pár kérdésem a 6 hónapnál fiatalabb babák anyukáihoz:
-a csecsemő életkora?
-táplálja-e csecsemőjét valamilyen gyári élelmiszerrel?
-ha igen, milyen márkájú tápszert, teát, tejpépet, gabonakészítményt vagy egyéb élelmiszert használ, és miért?
-miért?:-A: az orvos javasolta B:a védőnő javasolta C: a dietetikus javasolta D: más egészségügyi dolgozó javasolta E: saját, előző gyermekével szerzett tapasztalata alapján F: reklám alapján választotta G: rokon vagy barát javasolta H: egyéb:....
- kapott-e ingyenes mintát csecsemőélelmiszert (és teát,cumit?) gyártó cégtől? (Nestlé, Milupa, Hipp, Kecskeméti, Humana, Mildi, Avent, Chicco, Mam stb.)
-hol?:A: egészségügyi intézményben B: gyógyszertárban C: otthon D: üzletben E: postai úton F: egyéb:...
-ki adta?: A: a cég üzletkötője B: egészségügyi dolgozó C: egyéb:...
- kapott-e bármiféle tájékoztató vagy reklámfüzetet, ajándékot?
- ajándékfajta: A: cumi- cumisüveg B: előke C: pelenka D: játék E: dísztárgy F: pelenka és cumisüveg együtt G: ajándékcsomag H: egyéb:...

Bármit amit kaptatok szülésnél, vásárlásnál, postán, bárhol, kérlek írjátok meg nekem, azt is amiben nem vagytok biztosak, hogy ide tartozik.
A válaszokat erre a címre küldjétek: munkacsi.petra@freemail.hu
A matrica, tea, kiskanál stb. is ide tartozik, ja és melyik kórházban született a baba?

Köszönöm, hogy időt szakítottatok rám és elolvastátok.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Sziasztok, Petra
anyatigris2

Sziasztok

Már majdnem gyógyultan, de sajna holnaptól dolgoznom kell, remélem nem leszek teljesen hulla.

A dokim azt mondta, hogy az utazás előtti héten megvizsgál, és ha rendben leszek mehetek nyaralni. Remélem így lesz, mert ez nekem a nászutam is lesz egyben :o)

Mit hallottatok arról, szabad tengerben fürdőznie a 27 hetes kismamának? Vagy csak irigykedhetek a partról?

Baba, akkor kinél fogsz szülni, lesz helyettes dokid?

Felmerült bennem a kérdés valamelyik este, hogy ha éjjel jön rá az emberre a szülhetnék, skkor hol tud bejutni a Margitba, valamelyik gépjárműkapu nyitva van ilyenkor?

Kati 22+3

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica,
Ha már úgy is megvizsgál, kérdezd meg a dokidtól. Gondolom zárt méhszáj esetén szabad. (Hiszen usziba is sok kismama jár.) Nekem a 16-18. héten engedték. Nagyon szupi volt. A naptól óvd a pocidat! Kép
Az idei árat nem ismerem, de tavaly 400 Ft ellenében a főbejárat melletti autóbehajtón bemehettünk. Kép Csak a portást lett volna kedvem lecsapni, mert már levegőt se kaptam, ő meg arról akart bájcsevegni, hogy milyen erősek már a fájásaim...
myra

Kati
sokkal inkább ajánlott a tengerben fürdeni terhesség alatt mint usziban vagy más strandokon.
Persze csak ha nincs probléma a terhességel.

mucus
Tm

Baba, Eszti
Augusztusban lesznek egyáltalán nődokik a kórházban? Barátnőm aug. 16-ra van, akkor az ő doktornénije is szabin lesz. Érthető számukról a kikapcsolódás, különben ne aggódjatok. Én úgy érzem, ha nem lett volna választott dokim, akkor is ilyen lett volna a szülésem. A nőgyógyászok pozitívak, ennél már csak a szülésznők pozitívabbak. Nekem nem volt választott (szülésznő) és maximálisan elégedett voltam.
Doki mobilszáma: én a 30. héten kaptam meg. Az előadáson elmondják, hogy felesleges egyből a választott dokit hívni, mert lehet, hogy csak vaklárma. Evvel én egyet is értek! Mi éjjel ¾ 3-kor mentünk be és hajnal 5-kor hívták a választott doktornőmet. Szabadság ideje alatt általában beajánl valakinek. Nekem volt olyan, hogy a szüléshez közeli időpontban külföldön volt, és felírt a másik doktornőnek.

Éjszakai bejutás Myra megírta, nálunk a helyes parkolás volt a főtéma. Párom ide-oda akart tolatgatni, mert mozgássérült helyen állt meg, de mondtam, hogy ez hagyja abba, mert menet közbe szállok ki (2 perces fájásaim voltak). Az autónk 400 ft ellenében simán ott állt a mozg.sérült helyen du. 3-ig.
nikcsi

Mi megoldottuk a parkolást. Megálltunk kint, mert nem volt kedvem a 400 forintot keresgetni. Mivel még semmim sem volt összepakolva, két fájás között navigáltam az embert, hogy mit rakjon be a táskába és azt hol találja. Az aprópénzt pedig elfelejtettem.
Nekem elment a dokim szabadságra és én megszültem nélküle. Én megkérdeztem tőle, hogyha ő nincs itt amikor megyek szülni, akkor kinek ad át. Nagyon meg voltam elégedve a helyettesítéssel. Választott szülésnőm nekem sem volt, de szerintem mindenki maximálisan végzi a dolgát.
hmmc

Köszi az infókat.

Most már teljesen nyugodt vagyok a Margitba bejutást illetően :o)

Az én dokim most van szabin, így ő bizti lesz augusztusban, nem hal ki a szülészet :o)

Voltam tegnap a C&A-ban kismama naci nézőben, most meg is találtam őket. Voltak jópofák, de egyik sem az én méretemben :o( Így kénytelen voltam egy kismama felsőt venni, hogy annyira ne legyek lehangolva.

Kati 22+4

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok,
Egy teljesen más jellegű kérdésem lenne, mivel látom, hogy van itt néhány tapasztalt anyuka:
Azt addig értem, hogy a gyerek 2 éves koráig jár a GYED (max 83 ezer Ft) a GYÁS után, de ha addig megszületik a következő baba is, akkor annak jogán újra kaphatja ezt az ember a második baba 2 éves koráig? vagy csak akkor, ha közben visszamegyek dolgozni.
manoka28

Sziasztok! Kép

Katica, a tengert javasolják inkább, mint bármilyen vizet. Nekem azt mondta a doki, hogy 26 és 38 fok között fürödhetek benne. Csak mire a párom szabira jön, már nem utazhatok messze, csak belföldön... Kép

Doki: lesz helyettes dokim, de még nem tudom ki. Akit az orvosom ajánlott, őt a családon belüli rossz tapasztalat miatt nem szeretnénk, úgyhogy a jövő héten a rendelésen egyezkedünk Kép Egyébként én már a terhesség előtt is ismertem a dokim mobilszámát (és éltem is vele a betegségem alatt a 10. héten), így felcsörgetem, ha indulok a kórházba... Ennek ő nem biztos, hogy örül majd Kép

Nikcsi, az említett dokinő nem Magenheim dr-nő ugye? Mert ő az én kiszemeltem, egy ismerős kismama nála szült és teljesen meg volt elégedve...

A kórházba bejutás most nem foglalkoztat (amilyen ideges lesz a párom, a kerítésen is átmegyünk), engem most a szülésfelkészítö érdekel, nyáron ugye ugyanúgy el lehet járni, nincs nyári szünet...Nem tudjátok?

Köszönjük a tapasztalt mamik törődését!!!!
baba76

Manoka,
Ilyen kérdésekben az Index fórumon található Szakbarbár tud neked 100%-os infót mondani. Lehet, hogy GYED-et nem kaphatsz, de GYEST azt egész biztosan igen.
myra

Sziasztok, ezek a szülésfelkészítők engem is érdekelnének, én tervezem hogy valamelyik hétfőn elmegyek megnézni.
Jövőhéten megyek a dokimhoz, és én is kiderítem hogy ki fogja helyettesíteni, biztos ami biztos...
Kérdeznék valamit?Normális az, hogy fájdogál néha alul a hasam?Persze, megkérdezem a dokit, de hátha van hasonló tapasztalat..
Baba, ha Te is jönnél megbeszélhetnénk hogy talizunk ezen a hétfői "tanfolyamok" valamelyikén, ha van kedved?Kép
eszti2

Nikcsi, Te mikor szültél?
Az én párom is ilyen ,remélem nem azzal lesz elfoglalva hogy mik a precíz parkolás alapjai..
Amúgy meg voltál elégedve a kórházzal?
eszti2

Eszti, szívesen találkozom, júli első hétfőjén megyek először, ha gondolod... fel akarom hívni a terhesgondozót, lesz e előadás... Kép

Hasfájás szerintem normális, nekem bal oldalon alul szokott húzódni..Ami miatt megijedek néha, azok a keményedések, különösen így hidegfrontnál... Kép Azt mondják, így biztos, hogyy hidegfrontra szülök...
baba76

Baba, én is úgy terveztem, hogy júli első hétfőjén mennék.Nekem is szokott keményedni a pocim, de nekem azt mondták teljesen normális dolog.
A meleget hogy bírod?Nekem mire hazaérek a munkából, este 6 - ra, addigra olyan bucik a lábaim...
eszti2

Baba, Eszti
Igen, barátnőmnek én ajánlottam Magenheim doktornőt, nekem pedig itt. A 20. héttől jártam hozzá és nála szültem 2005.02.19-én. Teljesen rendbe volt minden, hajnali 5-kor hívták, hogy akció van (nem az Auchanba) és 6-kor már epidurálisra beöltözve jött... Kép

Az előadásokat nagyon javaslom mindenkinek! Én mindegyiken voltam, sőt valamelyiken többször is, mert a férjem csak a köv. hónapba ért rá. De így is érdemes volt, mert nem ugyan az volt az előadó. Az első hétfőit Magenheim dr.nő tartja (mindig kivéve gondolom, ha szabi vagy vmi van) és tán a 3. vagy melyik, ami az érzéstelenítésről szól, azt is mindig fix doki tartja (elnézést már nem emlékszem pontosan Sárvári, vagy Sávai).

Eszti
Ha érdekelnek részletek a szülésemmel kapcsolatba, nézd meg az archivot, mert részletesen leírtam a dolgot. És a többiek is.
nikcsi

Manóka
a második babát ha a gyesi deje alatt szülöd, akkor megközelítőleg azt a pénzt fogod kapni amit az elsőnél a gyás-gyed alatt kaptál.
Majd megkérdezem pontosan tesómat, mert ezügyben telefonálgatott ő is egész héten..

mucus
Tm

Sziasztok

Nekem semártana felkészítőre járnom, de tartok tőle, hogy csak augusztusban lesz rá időm.

Eszti, nekem is dagadozik estére a bokám, de szerintem ez melegben normális, még a nem terheseknél is. Ha van rá lehetőséged próbáld meg néha felrakni egy kicsit, ne lógjon egész nap.

A hasam nekem is szokott alul fájdogálni, elsősorban akkor ha sokat állok, vagy megyek egy nap, vagy ha emelgetek.

Próbálta már valaki a haspántos terhesbugyikat? Van valakinek tapasztalata róla? Nekem a gerincem miatt ajánlották a viselését, de megrökönyödtem az árától, nem szívesen vennék, ha nem jó semmire.

Kati 22+5

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!

Nikcsi, tudnál segíteni, hogy augusztus 19-től szabin van e Magenheim dr-nő? Nagyon rossz lenne, ha átfednék egymást a dokimmal, mert akkor elfogynak az ötleteim... Kép

Eszti, a meleget bírom, a lábaim nem szeretik Kép Érdekes, hogy itt a babavárás alatt lettem eléggé izzadékony (ami nagyon zavar, mert korábban nem volt jellemző) és a lábam is mostanában kezd dagadni. Én nem dolgozom már, de így is elég érdekes megtalálni azt a cipőt, amit fel tudok venni délután... Eszti, mikorra vagy kiírva?

Katica, nekem augusztus már késő lenne felkészítésben Kép A haspántos bugyikat nem próbáltam, de azt mondják, van aki esküszik rá és van akinek nem segít. Talán egyet érdemes venni, hogy kipróbáld, aztán legfeljebb nem veszel többet... Kép Én így jártam a kismamapárnával, mindenki mást mondott, most pedig örülök,hogy vettem, mert így van mire rámászni esténként (csak a párom élettere szűkült be, mivel a párnámmal újabb centiket foglalok az ágyból..)

baba
30+1
baba76

Júliusban biztosan megtartásra kerülnek a felkészítő tanfolyamok!
baba76

Baba
Doktornő barátnőmnek azt mondta, hogy az első 3 héten lesz szabin, szóval 21/22-én várható, hogy már lesz. Amúgy ne félj, ha nem lesz a dokid és a doktornő sem. A helyedben én is féltem volna akkorban... De szülés előtt volt két doki akitől tartottam az itt írtak alapján. És amikor éjjel bementünk pont az egyik volt ügyeletben, és egyáltalán nem olyan, mint amit itt olvastam! A szobatársam nődokija volt, akit minden nap meglátogatott és tök rendi volt. Ja és semmi rossz tapasztalatom nem volt, amíg az ő kezei alatt/között voltam! Kép Szóval bizton állíthatóm, hogy a Margitban jó kezekben vagytok/vagyunk! Kép

Kati
Van külön haskötő is, ami olcsóbb, főleg a Kékgolyó u.-i Anita boltba.
nikcsi

Sziasztok!
Látom, hogy beszéltetek a szülésfelkészítőről... azt nem tudjátok véletlenül, hogy ezen mondják-e el, mit kell vinni a kórházba? Annyi eltérő véleményt hallottam, hogy pl. kell-e a babának ruhát vagy pelust vinni vagy odaadják-e rögtön szülés után stb., hogy most már szeretnék autentikus forrásból megbizonyosodni.
Menjek el az egyik előadásra és ott ilyen általános infókat is kapok? Vagy a terhesrendelőben érdeklődjem?

abessza, (36+1, szülész: Dr. Horváth Ernő)
abessza

Az előadásokat szerintem se hagyjátok ki! És érdemes vinni a kispapákat is, néha meglepően érdekeseket tudnak kérdezni! Kép

Abessza
Az előadásokon pontosan elmondják, hogy mit érdemes és szükséges vinni magadnak is, a babának is.
Amikor mi bent voltunk márciusban, akkor a babák kaptak benti ruhát (és csak abban lehetnek), pelust is vmennyit, de az nem bizonyult túl soknak, én vittem egy kis csomaggal, és jól is jött!

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, és szülés után sokáig ott volt velünk a baba a szülőszobán, aztán mikor kezdett fázni, elvitték megmelengetni kicsit. Mivel eléggé kikészültem a szüléstől, csak a hagyományos osztályra engedtek aznap, és azt hittem, aznap már nem is látom a lurkót, de a köv. szopira már kihozták nekem is! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Nekem lenne 4 doboz Cerazett fogamzásgátló gyógyszerem, nem venné át tőlem valaki? Sajnos már nincs tejem és nem tudok szoptatni, ezért már nem jó nekem ez a gyógyszer.

Eszty
eszty

Abessza,
Saci már leírta a lényeget, én csak annyit tennék hozzá, hogy ha kell én annak idején összeírtam a lányoknak, mire volt szükségem a kórházban. Ha adsz mail címet elküldhetem neked is.
myra

Sziasztok

Baba, milyen az a kismama párna, mennyiben más, mint egy normális?

Ezek szerint júliusban a jövő héttől 4 héten át tutira lesz felkészítő? Hol szokták ezeket tartani?

Kati 23+1

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Abessza
Myra listája nagyon jó, nekem is elküldte anno, és tényleg minden rajta volt, ami kellett bent!

(Olyan jó, hogy ennyi kismama van itt újra! Egy kicsit visszacseng a saját babavárásom izgalma, és olyan jó érzés! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok.
Baba, augusztus 19-re vagyok kiírva. Pénteken kezdtem a 32. hetet, nem tudom Te hogy vagy vele, de nekem úgy a közepe óta olyan gyorsan telik az idő, mindig azt veszem észre, hogy már megint péntek van, bár ez biztos a sok munka miatt is van.Akkor ezek szerint mehetünk a felkészítőre.Mondjuk én a héten megyek be a kórházba a dokihoz is meg a szülésznővel is meg szeretném megbeszélni a dolgokat.

Abessza, mikorra vagy kiírva?
Myra, megtennéd hogy esetleg nekem is elküldöd ezt a listát? / e-mail:eszterkovacs@chello.hu /
Előre is köszönöm!!Kép
eszti2

Sziasztok,

Nikcsi, sajna én ilyen paramanó vagyok doki szempontjából, ráadásul a párom miatt is izgulok, ugyanis ő elég nehezen fogadta el, hogy valami idegen vizsgálgat engem, de Sz. dr-t nagyon csípi... A doktornő pedig azonos nemű, ez nem frusztrálná... Na mindegy, majd megdumálom törpével, hogy 19 és 22 között szunyáljon, ne szülessen... Kép

Abessza, a terhesgondozóban adtak egy papírt, annak a második oldalán van az egyes előadások tematikája. Minden hétfőn a B épület tanácstermében vannak az előadások, 16-18-ig. Minden témát érintenek, a szüléstől a fájdalomcsillapításon át egészen a baba gondozásáig... Szerintem így a 37. hétben húzz bele, mert nem nagyon futja ki neked a négy hét... Kép

Zkatica, a kismamapárna golyókkal tömött hosszú párna (olyan henger alakú, de nem teljesen tömött), amire én a megrögzött hasonalvó felpakolom a lábam és felteszem a pocakot, így minden nyavalygást elkerülve alszom. A Megatoysban vettük, de árat nem tudok, mert ajándék volt.

Eszti, a párom 19-én született. Kép Jó kis Oroszlán lesz a babád, ha időre jön... Kép Én is bíztam ebben az időpontban, de most megtárgyalom újra a dolgot a babával, hogy ismerős doki legyen a szülésnél. Igaz, mostanában gyorsabban megy az idő, de ennek szerintem csak az az oka, hogy több idő kell mindenhez, így elszaladnak a napok. Kb. két hete lett számomra érezhető a lassulásom, de nem mondom, hogy már sikerült megbarátkoznom vele... Kép

Cas, akkor lassan készülsz a következőre? Kép
baba76

Baba
Következő?! Hát egy darabig még köszönöm, nem! A kismanóm még csak 3 hónapos! Kép
De potyázni itt nálatok olyan jóóóóóóó! Kép
(Meg majd izgulni értetek, várni a híreket, amikor szültök! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,

ÓÓÓÓÓ, az öcsém 11 hónappal és 22 nappal fiatalabb nálam Kép KépKép

Épp a múlt héten mondtam anyunak, én nem csináltam volna, egy totyogó és a 9. hónapos pocak... lefeküdtem volna elsiratni magam...
baba76

Baba, én is sajnálom a mamádat, ez már futószalag :o)
A hét végén játszottam az unokahúgommal, aki 1 éves és most kezdett el járni. Nem győztem elég gyorsan felpattanni a földről, amikor úgy döntött, hogy mehetnékje van. Hamar kipurcantam, pedig hol vagyok én még a 9. hónaptól :o)

Eszti, Baba Papás szülésetek lesz? Hogy bírja a párotok? Nem izgulnak?

Kati 23+1

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Hát mi úgy indultunk, hogy nem papás szülés lesz, aztán egyszer hazajött a párom és közölte, mindenki azt mondja, hogy ez nagy élmény, nem tudja, lesz e még gyermeke, így bent lesz a szülésen.. Örülök neki nagyon. Az biztos, hogy ő nem lesz az a lábam között fényképező (le is csapnám), köldökzsinór nyiszálós fajta. Kép Nem izgul, ő nagyon jól hárít, pl. az esküvőn előtt sem izgult, csak az esküvő napján Kép Így mi beosztjuk, én folyamatosan izgulok a szülés miatt, ő meg majd akkor borul ki, amikor elmegy a magzatvíz Kép

Tiéd?
baba76

Katica, nálunk nem valószínű a papás szülés , mivel a párom kicsit "fél" az ilyenektől..
Főleg azóta mióta megnéztünk egy filmet a témával kapcsolatbanKépCsupán annyira izgul, hogy már a szülés előtt 1 héttel be akar fektetni a kórházba, hogy akkor tuti jó kezekben vagyok a végénKép
Hát Baba, én is le vagyok lassulva egy kicsit, mondjuk főleg takarításnál veszem észre, de szerencsére az én kis precíz párom segít.
Cas, látható valahol a picidről kép?
eszti2

Eszti,
Elküldtem a listát. A párodnak megmondhatod, hogy az enyém is eléggé el volt riasztva a különböző szülés filmek miatt, de Lilla születése óta mindenkinek azt meséli, hogy egyáltalán nem is olyan a valóság mint amivel a TV-ben riogatják "szegény" férfiakat. KépKépKép
myra

Eszti,
Kihagytam: ha átnézel a Margit kórház babái topikba, ott rendszeresen láthatsz fotókat. Sebi babáról pont tegnap tett fel Saci újabbakat.
myra

Eszti, a segítséggel itt sincs baj, én kapok idegbajt, hogy tudom, ezt vagy azt mennyi idő alatt tudtam régebben megcsinálni, most meg másfélszer annyi idő elmegy vele Kép Kép
baba76

Myra, megköszönöm, ha elküldöd a listát: alufci@yahoo.com
Másik kérdésem, hogy ugye jól tudom, a bejelentkezéskor kell kérni, hogy rooming-in szobában szeretnék lenni? Hány ágyasak ezek? Érdemesebb egyágyasba menni, vagy nem?

Zkatica, itt van infó a felkészítőről: http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/news.php

Eszti, én császárral fogok szülni, júli 21-én ha minden jól megy (egyébként júli 23-ra lennék kiírva "normálisan"). Holnap megyek az első CTG-re.
abessza

Nikcsi, visszaolvastam a szüléseddel kapcsolatban, hát tényleg nem lehetett könnyű Neked, viszont nézegettem a képeket, tüneményes a picid..KépUgyanúgy mint Myraé és Casé.KépÉdesek...
Myra:
Köszönöm szépen a listát, megkaptam, csak azt akartam kérdezni, hogy Tena hálós bugyit hol kaphatok?
Baba,nekem is ez a bajom, néha olyan tehetetlennek érzem magam, mint például a költözésnél is..Hogy miért nem vagyok képes gond nélkül arrébbtolni az ágyat, szekrényt, stb.
eszti2

Abessza, miért szülsz császárral? / persze ha publikus / Tudósíts majd a CTG-ről.
eszti2

Eszti, Tena bugyit gyógyszertárban lehet venni (persze lehet, hogy bababoltban is, azt nem tudom).
Azért lesz császár, mert a -9-es szemeim miatt a dokim elküldött szemészhez, aki javasolta. Azóta persze sokan mondták már, hogy ez marhaság, simán lehet ilyen dioptriával is szülni, de az a helyzet, eléggé féltem a szemeim, így nem kockáztatnék szívesen, ezért nem kardoskodom.
abessza

Sziazstok,

Újra itt. Nem valami jól, de végre két lábon. Szóval. nagyon alacsony a vérnyomásom és a pulzusom. Úgyhogy itthon fekszem még kéthétig biztosan. Valószínűleg 2006.február elején születik meg a manócskám, de még a doki vitatkozik az ultrahang géppel. Azt mondta legközelebb már csak jobb lesz az ultrahang:-)

Cas,
Ugye írtam a fázisokat? Elég gyorsan veszed a szinteket:-)))

Baba,
Lesz ez még rosszabb is. De hidd el megéri! (én is ezzel bíztatom magam).

Egyébként valami tündéri a párom. Alig kell valamit csinálnom. Szinte csak főzöm és minden mást Õ csinál.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Szia Zseppy,
Éppen ma gondoltam rátok, hogy mi lehet veletek. KépKép

Abessza,
Neked is elküldtem a listát.
Ha császáros leszel, akkor azt hiszem első nap nem mehetsz roomi-ba. Ha van hely, és jobban vagy bármikor átkérheted magad.
Különszobába szerintem akkor érdemes menni, ha nagyon sok látogatót vársz, (mert oda bármikor bárki bemehet, nem kell a látogatószobába mennetek) vagy ha nem tudsz több emberrel együtt aludni, és privát fürdőszobát szeretnél ami a szobán belül van. Nem akarok senkit megbántani, de én például horkoló emberrel egy szobában képtelen vagyok aludni (szerencsére a párom még nem horkol Kép), és bizony volt, hogy amikor este a manót toltam vissza zengett a folyosó.

Eszti,
Tena bugyit gyógyszertárakban lehet kapni, de nem mindegyik tart. Olyan 500-600 Ft körül van a 2db-os csomag.
myra

Cas
Ugye milyen jó ezeket olvasni és segíteni, ha tudunk a lányoknak? Kép

Baba
Aha, akkor még van Szigeti doktornő (elnézést, ha nem jól írtam le a nevét). Vele többször találkoztam a kórházi vizitkor. A lelassulás teljesen normális, én is tök fürge voltam, aztán egyre-egyre lassabb, néha úgy érzetem előre nem is haladok (hazafelé hegyre fel).
Milyen a kapcsolatod a tesóddal, mivel ilyen kevés a korkülönbség köztetek?
Magzatvíz elmegy apa para? Na igen! Éjjel teszek-veszek (táskába még ez-az), amikor felnéz kedves férjem és közlöm vele jól lát pakolok, na és persze nem azért, mert költözök, hanem mert indulunk a kórházba. Kép Tényleg volt para, de még megkértem, hogy ő borotváljon le, szóval magzatvíz elfolyás után 1 és háromnegyed óra múlva voltunk a kórházba.

Eszti2
Akkor párodnak nagyon javaslom az előadást! Többször is elmondják, hogy közel sem olyan egy szülés, mint amiket a tévében látunk.
Képek sikerült megnézned? Ez kész csoda! Cas, Myra ti is megtudjátok (újra) nézni? Akkor foglalkozok kicsit az album karbantartásával is, és tán 1-2 és friss képek lesznek!
Szülésem: hát nem egy átlag volt, de 4 hónap elteltével már tényleg nem olyan veszélyes, és már tudok gondolni a kistesóra is! De ez azért még odébb van, már csak az anyagiak miatt is! Kép

Tena bugyi: bármelyik gyógyszertárban, még a kórháziban is van! Ott sok mindent tudtok majd venni, pl.: betéteket is, cici krémet, stb.-t.
nikcsi

Baba
Hát én biztos nem bírnék ilyen pici korkülönbséget!!! Most úgy gondolom, hogy majd ha Sebi elment oviba, akkor jöhet a kistesó... Kép

Eszti2
http://zsom.uw.hu/sebi/index.html
Itt főleg a Képek1 linket ajánlom figyelmedbe, ott látható az én tűtől-vértől ájulós párom, amint rettentő büszkén vigyorog a szülőszobán. Ezt mutasd meg a párodnak, hátha kedvet kap hozzá! Nekem rengeteget számított, hogy ott volt, bírta végig, és nagyon örült, hogy nem hagyta ki. (A szüléssztorink a http://zsom.uw.hu/sebi/sebi.html címen található.)

ZSeppy
Örülök, hogy újra itt! Kép Pihenj sokat!
"Ugye írtam a fázisokat? Elég gyorsan veszed a szinteket:-))) "
Biztos én vagyok hulla fáradt, de ezt mire is írtad?

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?