Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Szia Zsuzsi!

Anyukám itt volt mult héten, igy nem nagyon ültem a gép elé. Ilyenkor besegit olyan dolgokat megcsinálni amire nekem nem jut időm a 2 lurkó mellett.
Húú, Alexa egy óriásbébi, Dorka elveszne mellette. Õ tegnap volt 5320g a, 3hós oltáson 61 cm.Nagyon aranyos kis mosolygós. Dorka már a hátról-hasra fordulást gyakorolja.A hasáról a hátára már pillanatok alatt megfordul. Alvás közben is tornászik ezért gyakran arra ébred arra hogy a hátára került. Mostanában 4-5ször fél órát alszik napközben, babakocsizni nem szeret. Ezen negyon nem vagyok meglepődve mert Gergő is ilyen volt. A kenguruban viszem inkább , azt jobban szereti.
A mult héten azt hittem kevés a tejem. Már elmentem a gyógyszertárba és kiváltottam a tápszert.Tej ugyan van a fagyasztóban de kb 5ször öntöttem már ki a deci tejet mert nem kellett. Most is igyj ártam, azért vettem a tápszert. Abból tudok keveset is csinálni és nem sajnálom annyira. Persze az sem kellett neki, cumisüvegből nem hajlandó semmit elfogadni. Cumi sem kell, profi módon löki ki a szájából.Húú sokszor nem egyszerű kitalálni mit szeretnének ezek a manók, de csak arra következtettem hogy éhes mert óránként evett és sirt ha nem ömlött a szájába. Na de 2 nap után elmút ez anyűg azóta jól vagyunk.
Igyekszem majd a héten én is új fényképpel szolgálni.
Remélem a friss babás anyukák jól vannak, és van tejcsi bőven mindenkinek.
Kingu veletek mi ujság ? Pocakfájás javul már ?

Üdv:Edina
antaledi

Kép

Dorka és Gergő
Húú végre sikerült felrakni a képet remélem belejövök és büszkélkedhetek a gyerekekkel.
antaledi

Kép

Gergő mindig cipelni akarja Dorkát, nagyon kell figyelnem mert fel is bírja emelni.Szreinetm nagyon hasonlítanak egymásra.
antaledi

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:22-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:22-kor.
Vendég

Liluska, Edina: édesek a lurkók, van miért büszkének lennetek. :-))

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Johanna!
Bocsi hogy multkor összekevertem Fannit és Klárit. Fanni is gyönyörű.

Erka!
Gratulálok a kisbabádhoz. Kép

Nicol

Kép
nicol

sziasztok,

sajnos a friss képek nekem egyenlöre nem jönnek be, csak tudnám miért.

hát most nem pakoltam el a gépem (pakolásrol ebben a lakásban most szó nem lehet!) viszont mire végig olvasom a hozzászólásokat és elkezdek irni biztos h klára közbeszól.
nagyon jo myugodt baba változatlanul, csak 1 kicsit sürün kér enni, és én egyenlőre nem nagyon hagyom sirni.

johanna, egy barátnöm gézbe tekert vattát és betét helyett használta, igy jobban gyogyult a sebe mivel rendesen tudott szellőzni. Doki szerint 6 hétig biztosan eltart a vérzés, (de szerintem az arnica nekem is segitett)

Dóri, kösz, a sebemmel nincs semmi gondom (leszámítva h jo ronda, de a domboru zuhanyfejben tükrözödve vigyorgó cicát láthatok és ez nagyon vicces, + köldököm az orra, melleim a guvvadt szeme) ami fáj az inkább a hasam amikor kellene az izmokat használni. Amugy a doki nagyon szigoruan megmondta h 4 hét kötelező pihenés és szervezet kimélés, én is unom de inkább probálom betartani mint sem késöbb legyen valami bajom.

ildi, a barátnőd nem kért még segitséget a la leche-nél szoptatás ügyben, nekem nagyon jol tudtak segiteni.

szépia
szépia

Sziasztok!

Edina, már hiányoltalak! Kép Örülök, hogy megvagy! Kép
Ebben a melegben Alexa is kevesebbet eszik. Ma például másfél-két óránként kérte, de szerintem nem evett valami sokat. (Már nem mérem, mennyit eszik, olyan egyértelműen jelzi, hogy ha már nem kell neki, úgy döntöttem, nem szórakozok a mérésekkel. Különben is a héten vissza kell adnunk a mérleget. Mitagadás, jól kihasználtam, megérte bérelni.)

A "sikertörténetem" csak annyit, hogy 3 hete vettünk egy Medela MiniElectric mellszívót a Megatoysban. 13990 ft volt, de az utolsó fillérig megérte az árát! Általában reggel az első szopi előtt fejek, akkor sok jön le, mert kőkemény a mellem. Csak addig fejem, hogy a csomós érzés megszűnjön, és könnyebbüljön egy kicsit. Napközben a szopik után is szoktam, de nem mindig van rá időm, a 3 és fél éves Ákos nem mindig hagyja.
Valamelyik nap döbbentem rá, hogy már több, mint 1 hete nem kapott tápszert a kislány, és most már kezdem fagyasztani is a tejet. Hát, amikor a csecsemősnővérek nem biztattak sok jóval a szülés után szopi ügyben, én sem hittem, hogy valaha eljutok idáig. Nekem már az is nagy szó, hogy egyáltalán van tejem. A kisfiammal nem volt egy csepp sem, ui. pajzsmirigy alulműködésem van. Többször beszéltem az egyik szoptatási tanácsadóval, és ő a helyzetem ismeretében azt mondta, hogy CSODA, hogy van tejem! Hozzáteszem, hogy csak az egyik mellemben van, a bal sajnos abszolút zérus, csak pár cseppet tud produkálni. Azt is fejem szorgalmasan, de nem sok eredménnyel. Kép

Köszönöm mindenkinek a bókokat, továbbítottam Alexának! Kép Kép

Szép estét!
Zsu (és vigyoripanna Alexa)

ui: Amúgy tényleg ilyen kis vigyori, ma is a csípőszűrésen hangosan elkezdett kacagni a dokira. Kép
tothzsuzsi

Sziasztok!!

Kicsit eltűntem de vizsgaidőszak van és nem tudom utolérni magamat.
Szeretnék gratulálni a júniusi babákhoz!!!!Nagyon édesek!!!!!
Edina: gyönyörűek a gyerkőcök, milyen ügyesen tartja a fejét a lányod, hát nem semmi, az én kis lusta fiam még csak úgy emelgeti ha hasra teszem, amit nagyon utál, de hát néha kell, hogy erősödjön a kis gerince is...
Amúgy szerencsére a pocifájás úgy tűnik tényleg elmúlt, nagyon ritkán fáj még neki, na de ezt össze sem lehet hasonlítani a régivel.......
Boti most 6kg, nagyon jókedvű, már nem sír annyit napközben, jól eljátszik magában, megfogja a játékait és ezerrel gőgicsél...Kép))
Ami nagyon aggaszt, hogy napközben nem igazán akar aludni, volt olyan nap, hogy röpke fél órát aludt egész nap, szerintem ez nem normális egy ilyen pici babánál, de hát mit csináljak??? Ami érdekes az az , hogy végre úgy néz ki sikerül a 3 óránkénti szoptatást betartani, soha nem gondoltam volna, hogy ez bekövetkezik..Kép) (régen másfél-két óránként ment a dolog...::9))

Zsu!!!

Nagyon cuki a kis Alexa, huncut mosolya van az tuti!!!!!!!!!!!!!!!
Örvendek, hogy van tejed, a Medela mellszívót többen dicsérték, lehet nekem is azt kéne kipróbálnom, mert a Chicco kézi nekem valahogy nem jött be.....úgy fájt mindig a mellbimbóm fejésnél, hogy abba is hagytam kis idő után......mostanában kézzel szoktam fejni, de az elég megerőltető tud lenni hosszú távon.....

Mindenkinek jó babázást kívánok, akiknek még pocaklakójuk van: kitartás!!!!!!

kingu
cica29

Kingu!

Szia, nagyon örülök, hogy te is jelentkeztél. Alexa sem szeret hason feküdni, úgy látszik, a ducibb babák így vannak ezzel. Így ő sem nagyon tartja a fejét. Kép
Csajszim sem nagyon alszik napközben, többször félórát, vagy még annyit sem.

Egy intim kérdés csajok: Kinek mikor jött meg először a szülés után? Volt-e olyan, hogy egyszer megjött, utána hónapokig nem?

Zsu
tothzsuzsi

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:23-kor.
Vendég

Szépia,

Felhivtad az LLL-t és telefonon segítenek, vagy hogyan? Lehet, hogy én is hozzájuk fogok fordulni segítségért....Mert valami nem teljesen okés. Neked mi volt a gondod? Vagy nem megosztható? Nekem az, hogy állandóan szopizna, elkezdi, bealszik, aztán felébresztem folytatja. Undorral löki el a cicit, majd felébred és éhes, és csak sír és sír... pedig elég a tej, mert bár nem fejek, nem igazán van mit. Van kaki és pisi is... szóval nem értem én ezt a lurkót.

Most ennyi, mennem kell

Johanna És Fannibaba

Kép
Kép
johanna1975

Johanna,
nem tudom, hogy a családi neten olvastad-e, ezért bemásolom ide is.

Az egyszeri szülési támogatást az Erőmű utcában kell megigényelni. Az egyik szülőnek 3 éve kerületi lakosnak kell lennie, az igényléshez a baba szül. ak. kivonata és az egyik szülő szig-a és lakcímkártyája kell. A védőnőnél olyan 63.000,- körüli összeget olvastam. Ez elég jó

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok lányok,

tegnap végre hazajöttünk!!!
Köszönjük mindenkinek a gratulációt, majd később írok részletesebben, egyelőre megpróbálok felrakni képet a mi édes pici lányunkról, remélem jól vagytok és már belejöttetek a babázásba, remélem mi is ügyesen vesszük majd az akadályokat:-)A pocakosoknak jó gömbölyödést és kitartást ebben a kánikulában!
Csók
Erka és Zsófica

A kép túl nagy, csak egy következő üzenethez tudom majd csatolni, mert az uram most kicsinyíti:-)
erkaberka

Sziasztok lányok!

Mi hétvégén elég mozgalmas életet éltünk. Osztályom érettségizett, aztán bankett 2 db, aztán lagzi, de kiscsaj jól bírta odabent. Most még pakolunk, és költözünk a nagymamámhoz kb egy évre, úgyhogy lesz tapasztalt segítségem az első időkben, aminek nagyon örülök.

Tök jó olvasni a született kisbabákról, meg hogy mi minden is történik az első hetekben!

Tünde

mtunde

Sziasztok,

Lara: köszi az infót....

Erka: szuper, hogy otthon vagytok. Na hogy teccccccccettttttttt a kórház? Te is olyan elégedett vagy, mint én. mesélj, sokat sokat és kérünk képeket. Bocsi, hogy nem ment sms, csak tudod a nullánál állok telcsiügyben.

Kép
Kép
johanna1975

sziasztok,

Johanna, alig hogy hazajöttünk a korházbol már hivtam is az lll-n egy tanácsadót, igazából igy utolag visszatekintve elég buta kérdésekkel de azt hiszem kellett valaki „szakember” akitöl megtudhatom h minden jo úgy ahogy csinálom!
irtó rendes volt a hölgy, és nagyon ráérösen mindent szivesen végig beszélt velem és mondta hogy bármikor lehet hivni. Engem föleg az agasztott h másfél óránként akar klára enni, éjszaka meg 2-2,5 óránként, néha birja a 3-4 órát. szóval ez kicsit sürünek tünt. A másik gondom az volt hogy mennyire fontos a tejleszívás, mert az nekem nem megy.
Azért is akartam valakivel beszélni mert a korházbol azzal engedtek el hogy 3 oránként szopizzon a baba illetve éjszaka nem fog kérni, és a tejet mindig le kell szivni (a gyerekorvos utolso intelmei voltak ezek), na ebböl nekünk egyik sem jött össze.
ja, és letöltöttem az lll füzeteit is, szerintem azokat érdemes átolvasni.

edina, lilluska, végre nekem is bejöttek a képek, jo nagyon h feltettétek a fotokat, tényleg nagyon aranyosak a gyerekek,
(tetszik a kisfiunak öltöztetett kislány, klára is igy szokott kinézni, sok a fiu rokon akitöl örököltünk rucit)

szépia
szépia

Szia Szépia!

Megtudnád nekem adni, hogy egész pontosan honnan töltötted le az Ill füzeteit? Engem is érdekelne a dolog. Bár, mégcsak a 32.héten tartok, de szívesen elolvasgatnám őket.
Előre is köszönöm!
Üdv: kuha

Kép
kuha

Sziasztok Csajok és Babák!

bocsi én is eltűntem eg kicsit, de az az igazság, hogy intéznem kellett hitelt mert a táppénzem másfél hónapos késésben van, és már lassan el kell kezdenünk vásárolgatni (a számlákról már ne is beszéljünk).
A meleg is kikészít egy kicsit.
Tudtommal az anyasági segély 57 ezer valamennyi.

A babák nagyon cukik!!!!!!

A mi pocaklakónk nagyon aktív lett, egyfolytában mozgolódik.

Tünde: én is baromi nehezen tudok felkelni akár ülőhelyzetből, akár fekvőből. olyan mintha szét akarnék szakadni.

Nagyon meleg van.............

Puszi Mindenkinek!

Toto
toto

Szia Toto!

Mióta vagy táppénzen? És mikorra várható a bébi? Már csak azért is kérdezem, mert én péntektől leszek táppénzen, egészen a szülésig. Most szabadságon vagyok még. És nem túl bíztató ez a másfél hónapos késés. Már ami a pénzt illeti.
Egyébként tudja azt valaki, hogy hogyan is működik ez a 168 napos dolog? Mert én úgy gondoltam, hogy szülésig táppénzen leszek, és csak utána kezdem meg a 168 napomat. De azt kinek kell bejelentenem? MÁrmint azt, hogy a szülés napjától én bizony nem táppénzen vagyok, hanem belekezdtem a 168 napba?!

Egyébként, Toto, hadd vígasztaljalak meg, a múlt hét nekem is katasztrófa volt, már ami a szeméremcsont-tájéki fájdalmat illeti. Se éjjel, se nappal nem volt jó, a felkelésekről meg ne is beszéljünk. A férjem - látva a kínlódásomat, amikor szeretnék felkelni mondjuk a padlóról - , viccesen közölte, hogy ilyenkor úgy nézek ki, mint egy reumás kiselefánt. Egyem a kis szívét, hát nem édes? Persze azért nagyon sajnál, és rögtön ugrik helyettem, bármi van. Szóval, a múlt hét elég gáz volt, most viszont megint enyhült a dolog, és csak a reggeli felkelés a rossz. Napközben észre sem veszem. Kívánom, hogy NEked is elmúljon, vagy legalábbis enyhüljön.

Kép
kuha

Sziasztok!

Mennyi újszülött, régen volt már ilyen a topicon. Mindenkinek gratulálok és sok tejcsit kívánok!

Johanna! Arra emlékszem, hogy az első két hétben, amikor még az élattani sárgaság jelen volt, nehezebben ment a szopizás. Szerencsére múló szeszély, utána kis piócává változott Áron. Én próbáltam betarani a 2,5-3 órát a szopik között.

Zsu! Nekem még nem jött meg, Áron 7 hónapos, 3* szopik napközben. Szülés után egy hónappal véreztem, azt hittem hogy ez már nem gyermekágyi vérzés, de azóta semmi (szerencsére).

Lányok! Van egy egyszer használt medelea elektromos gépem eladó. Mellgyuszinál használtam, azóta nem fejek.

Tünde! De jó neked! Nekem nem volt segítségem a férjemen kívül, elég rosszul viseltem az első három hónapot.

Lilluska, Antalédi! Nagyon helyesek a gyerekek KépKedvet kaptam egy kistesóhoz Kép

Szépia!
Én csak akkor fejtem, ha nem volt elég a tejcsi. A D/S nekem bejött, szerencsére nem csomósodik a mellem. Az első két-három hónapban minden baba megéhezik éjszaka, nem értem a kórházi éjszaka nem kér elvet. Nekem azt mondta a gyerekorveos, hogy nappal próbáljam tartani a 2,5-3 órát, éjszaka igény szerint szoptassam. Eleinte éjszaka kétszer szopizott, ami idővel egyre kitolódott és megszünt. 4 hónapos kora óta Áron átaludja az éjszakákat.

Andrea

KépKép
Áron

Szépia,

És mik voltak a válaszok, mert ezek engem is érdekelnek. Nálunk egyenlőre semmi rendszer sincs. Cicin bealszik utána 15 perc múlva kéri újra. majd néha bírja majdnem 4 órát, máskor meg csak kettőt...
És mit mondott a leszívásra? Nekem mindenki mást mondott edddig.

Én is fel fogom őket hívni, de nem itthonról, mert horror a telefonszámlánk, majd bemegek a munkahelyemre. :-)) ott aztán ráérősen mondhatja a hölgy. Melyik volt amelyik kedves volt.

kuha: www.lll.hu

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok Lányok !

Köszönjük a bókokat, de mi is várjuk ám a fotókat, olyan jó mások csemetéit is nézegetni. Az ujszülött babókat is szertnénk látni! Bár tudom erre van legkevésbé ideje az embernek.
Dorka nagyon birja ezt a meleget, olyan jókat alszik napközben ! Irigylem. A fiam nagyon anyás lett 2 hete kb 5 métert tudok megtenni a lakásban nélküle, ha nem lát azonnal kiabál, anyucika, anyucika ! Remélem hamar kinövi mert elég fárasztó.
Lilluska! Szerintem Dorottya abszolút csajszis, a ruha nem számit Dorka is fogja a bátyja ruháit hordani.

Üdv: Edina
antaledi

Sziasztok,

sajna mostanság mindig csak olvasni van időm, de az írás már elmarad, most igyekszem pótolni.
Lilluska, Edina - olyan édesek a kicsik, jó nézni őket!!!

JOhanna
Ez fura, hogy ilyeneket mondtak a kórházban, az éjszakai etetés elhagyása nekem elég visszásnak tűnik. Én határozott elképzeléssel indultam a szoptatásnak: nálunk a babó igény szerint eszik, persze ez lehetetlenné teszi a rendszert, de én úgy vagyok vele, hogy én azért vagyok, hogy ez a kis lurkó jól érezze magát. Eleinte ő is sokat bealudt, mert lassabban távozott a bilirubin a szervezetéből. A kórházban igen, de itthon már egyszer sem ébreszgettük, hogy egyen. Eleinte egyébként azt mondják max. 4 órát hagyjuk aludni, de utána lehet igény szerint etetni. Ha nagyon meleg van manócska is sűrűbben és esetleg nyűgösebben szopizik (ez utóbbit a frontok és a hasfájás is befolyásolják), ilyenkor gyakori a cicinyúzás, cicibesírásnemszopizás, mostanság kézzel-lábbal hadonászás, rugdosás. Én kétszer ha fejtem - egy csecsemős nővér azt mondta, akkor kell, ha nagyon kemény és spriccel, de ha puha és csak éppen csöpög a tejcsi, akkor hagyjuk. Viszont ha keveset szív a manó, mert mondjuk éppen csak szomjas, akkor a keményet sem fejem, mert tudom, hogy rövid idő múlva biztos enni kér. Ettől még nem lett csomós, gyulladt a cici, legfeljebb szopizás előtt egy kicsit meleg vízzel átmosom vagy borogatom. Ha nagyon kemény, egyébként érdemes szopizás előtt egy kicsit kifejni, hogy a babának könnyebb legyen a cicit bekapni, illetve hogy ne fuldokoljon a gyorsan ömlő tejcsitől. Ezzel azt is megakadályozod, hogy sok levegőt nyeljen és ezáltal megfájduljon a hasa.
Én egyébként megvettem a Szoptatás könyvet, illetve adott egyet a védőnőci is (zöld színű), de nagyon sokat segített a kismama újság is... Érdemes az ő honlapjukat is megnézni.

Na megyek, mert nyűgik vagyunk.

Ildi
ildibaba

Juj, elfelejtettem: Léghajó program - www.leghajo.hu, nagyon szuper, szívből ajánlom mindenkinek.

I
ildibaba

Kuha ha nem kifizeto a helyed akkor be kell menni a Teve utcaba /ha bpi vagy/ leadni az anyakonyvi kivonatot a lila korhazi igazolast tb kartya kitoltott gyás nyomtatvany es onnantol szamitva 3 het amig kuldik kb.
En oktober ota voltam tappenzen es meg mindig nem voltak kepesek kikuldeni amit kikellett.

Kép
vaktyuk

Vaktyúk!

Köszi az infót! De még mindig nem értem teljesen! Ha július 01-től a szülésig (aug. vége) táppénzen vagyok , és nem GYÁS (168 nap)-on, akkor jó esetben is csak valamikor ősszel fogok pénzt látni? Magyarul addig semmi??????? Remélem, hogy csak én értek félre valamit.... Kép((

Kép
kuha

Kuha,
ha a munkahelyed nem tb-kifizető hely, akkor nem tőlük, hanem a tb-től fogod kapni a táppénzt. Ez a táppénzpapír leadásától (amit a munkahelyeden kell leadnod és ők továbbítják a tb-hez) számított min. 1,5-2 hónap, míg az első adag táppénzt megkapod. Utána már "elvileg" folyamatosan folyósítják, de azért ebbe is gyakran csúszik hiba. Ha a munkahelyed kifizetőhely, akkor sokkal jobb a helyzet, mert csak leadod a táppénzpapírt, ők utalják a lóvét és utána behajtják a tb-től, de ez már az ő gondjuk. Aztán ha megszületik a babád, akkor bementek a Teve utcába - ahogy Vaktyúk is írta - és a szülés napjától kezdve megigénylitek a TGYÁS-t és azt kapod majd 168 napon keresztül. Ennek a folyósítása már talán valamivel gyorsabb, erről még nem tudok nyilatkozni, mert én is várhatóan csak augusztusban fogom igényelni. Remélem, így tisztult valamit a kép, bár akárhogy is nézem, ez mindenhogy elég bonyi. Kép

Lara

Lara

KépKép
lara77

Lara77!

Köszi, mostmár sokkal világosabb, és elkeserítőbb is... Mármint a helyzet, hogy az utolsó időben, pont, amikor még egy csomó mindent kéne venni a picúrnak, akkor ül a TB a pénzen. Azért örülök, hogy leírtad, mert gőzöm nem volt arról, hogy ilyen sokára utalják. Én naivan azt gondoltam, hogy majd másodikán szépen a számlámon lesz a pénz, mintha a fizetésemet kapnám. Csak éppen nem a cégemtől, hanem a Tb-től, és nyilván kevesebb összeg. Hát, ami azt illeti, jól el voltam varázsolva eddig. Szóval, kezdhetjük meghúzni a gatyaszárat, és felkészülni arra, hogy a férjem fizetéséből fogunk egy darabig élni...
Kuha

Kép
kuha

Ildi: köszi a segítséget szopi ügyben. Most mértem, hogy mennyit szopott és 100-110 grammot, az jó mennyiség? mennyit kell egy ilyen picinek szopiznia. Jó leeht, mert nagyot alszik tőle, többnyire most már kifekszik 3 órára. Ennek örülök....
A léghajót megnézem mindjárt. Bár aludnom kéne, tök kész vagyok és anyuék jönnek mindjárt...megyek...

Kép
Kép
johanna1975

johanna!
Ugyan nem engem kérdeztél, de szerintem nagyon jó mennyiség a 110 gramm. Az én lányom már lassan két hónapos lesz és most is csak 80-100 grammokat eszik. Mondjuk ő nagyon kis súllyal született.

Nicol

Kép
nicol

Kuha!
nkeme az első tb fizetés 1,5 hónapig tartott, azót anormálisan jött volna, de a munkahelyemen nem küldték tovább időben Kép Úgyhogy érdemes a munkahelyet noszogatni, ha neked úgy is 2 hetente vinned kell a táppénzes papírt, akkor pláne küldjék is tovább!
Nekem sem kifizetőhely amunkahelyem, és ott azt mondták, és olvastam is, hoyg a szülésről értesíteni kell őket, hogy onnantól a gyás-ra írjanak át ők is. A papírokat ők is továbbítják, elvileg kb ugyanannyi az idő a folyósításig. Nekem legalábbis ezt mondták, de jó lenne, ha valaki tapasztalt is megerősítene ebben... (és amúgy is el kell még menni a tb kártyáért, a szülési segélyért. Szóval nézz utána (a neten találtam egyszer bőséges cikkeket, asszem a családinet.hu-n, de még ha tudom, megnézem)És amit lehet, intéztess a munkahelyeddel. illetve ami tlehet, csinálja a férjed : pl gyerek tb kártyája, szülési segély...
de megkérdezem majd részletesen egy barátnőmet, aki most szült, mindent szépen lejegyzetelek, és majd továbbítom Kép

mtunde

Tünde!

Köszi a Te véleményedet is, bár ez is inkább csak elkeserít, mint bíztat. Tényleg nem gondoltam volna, hogy az utolsó két hónapban ennyire nem fogok semmi pénzt kapni. Tényleg naivan azt gondoltam, hogy megérdemlek annyit, hogy az utolsó két hónapot otthon töltsem, táppénzen. Mi bajom lehet, max. nem kapom meg a teljes fizetésemet. De így, hogy még nem is időben kapom... HÁt nem tudom. Látszik, hogy igaziból még soha nem voltam táppénzen, és nem tudom, hogy működnek a dolgok.
Hogy vagy egyébként? Már ami a "fájásaidat" illeti?

Kép
kuha

Kuha!

Teljesen megértelek. Ez a rendszer nem azoknak van kitalálva, akik bérből és fizetésből élnek. Azért az is nevetséges, hogy amikorra megkapod a szülési segélyt, már 1-2 hónapos a bébi. Nem szeretem az összehasonlításokat, de egy finn barátnőmtől tudom, hogy ott pelenkástúl, kiskádastúl, ágyastúl stb adják ki a bébiket a szülészetről. Állami támogatás...
Na mindegy. A fájásaim mint eddig. Most már este is, nem csak reggel, de még elviselhető Kép De azt jó hallani, hogy neked jobb lett. Most amúgy is kicsit többet mozgok, mert pakolunk, remélem, jövő héten jobb lesz.

mtunde

Sziasztok!

Eléggé meglepődve olvastam, hogy mit mondtak a kórházban többeknek is a mellszívással kapcsolatban, mert én ott teljesen mást hallottam. Persze amig bent voltunk, sokszor bejártam kérdezgetni, hogy mit hogyan csináljak, és ott azt mondta az egyik nagyon kedves csecsemős nővér, hogy csak akkor szívjak belőle, ha nagyon kemény lenne, különben több fog termelődni, mint amennyi a gyerkőcnek éppen kell, és akkor tényleg fájni fog. Nekem csak az első pár napban fájt a keményedés miatt a mellem, utána teljesen jól beállt és már egyáltalán nem kell fejnem. (Ha valakinek mégis kellene, én nagyon ajánlom az Avent kézi mellszívót, mert nagyon jó, és egyáltalán nem fáj a használata.)

Johanna,
a 110 nagyon-nagyon jó!!!!

Egyébként én a védőnőmet kérdeztem arról, hogy honnét látom, hogy rendesen eszik-e a gyerkőc, és ő azt mondta, hogy ha rendszeresen van pisis pelus, és 1-2-3 kakis egy nap, az nagyon jó. Ha a kaki híg, akkor ok, ha apró pici fehér göbök vannak benne, akkor meg szuper a gyerek "fogyasztása", mert az azt jelenti, hogy annyit eszik, hogy van, amit fel sem tud dolgozni a szervezet.

Ildi,
köszi az infót a csípőszűrésről, mi jövő szerdán megyünk, mert hétfőn leszünk 1 hónaposak. (Hogy rohan az idő...!) Remélem, nem lesznek ezren..

Hogy bírjátok a meleget? Bár holnaptól jön a hideg front, ami lehet, még rosszabb lesz. Mi eléggé nyűgösek voltunk ma egész nap, úgyhogy majd meglátjuk.

Jó éjszakát és pihit minden (leendő és új) anyukának és babócának!
Dóri
kiskacsa

Ja, és próbáltam végre feltenni képet Kristófról, de valamiért nem sikerült, apa meg már alszik, úgyhogy feltettem a profilomba, ha valakit érdekel.

Dóri
kiskacsa

Kuha
Egesz pontosan, szoval en oktobertol voltam veszelyeztetett terhes amire a betegacsi penzt meg mindig nem kaptam meg mert foylamatosan szarakodnak de amugy is kb 2 honap utan kuldenek valamit. A tgyas azaz szul szabi amire en is szulestol mentem ugy nukodott amikor ket hetes volt a babo apjukkal felpakoltunk irany a TB Teve utca, ill a Loportal dulo utca? 13 ker szinten A Teve utcaban adod le a papirokat a tgyashoz es kapod meg a taj kartyat vagy egy igazolast ha mar elpostaztak hogy tudd a dolgokat intezni, ide emnj eloszor utana add le a papirokat, aztan loportal szlesi vagy anyasagi segely nem tudom a nevet 3 het kb amig megkapod 59eft? asszem, es itt intezed a csal potlekot is ami 4-6 het. Nekunk sajat cegunk van en inteztem mindent es horror mekkora tirpakok a tbben mintha nem ok lennenek mi ertunk, kb ugy felkurt agyilag hogy azt hittem kirangatom a pult mogul amikor harmadjara mentem a betegacsim intezni ill negy levelvaltas teljes betegallomany dokumentacio utan. Es meg mindig nem kaptam meg.....

Kép
vaktyuk

Kuha, Vaktyúk,
hát tényleg elég megalázó, hogy szinte mi könyörgünk azért a pénzért, amit már évekkel ezelőtt befizettünk és most egy részét vissza kellene kapnunk. Én a terhességem első 3 hónapjában voltam veszélyeztetett és már visszamentem dolgozni 3 hónap után, amikor pénzt láttam tőlük Kép
Talán abból a szempontból jobb mindent magunknak intézni, mert így legalább a munkahely töketlenkedését ki tudjuk küszöbölni. Legalábbis nálunk nem szokták elkapkodni az ügyintézést. És erre jön még a tb sz@rakodása.

Lányok,
én most vagyok a 34. hétben és jó erős szúrkálásokat érzek a hüvelyem? méhszájam? felől. Korábban is volt ilyen, kb hetente egyszer, de most már napok óta érzem napjában többször is, a nap bármely szakában. A gyerkőc fejfekvésű, lehet, hogy nyom a feje, amikor mozgolódik? Vagy mi lehet ez?

Lara

Lara

KépKép
lara77

Lara: nekem is volt ilyen. Nagyon rossz érzés volt, mintha egy tűvel szúrnának, nekem azt mondták ez igy normális....

A 110 gramm az ritka, inkább olyan 70-80 grammokat eszik, de gondolom az is jó. Bár nem hízik rohamosan.

Kérdés: mit csinátok hasfájós babával. Minden szopi után hiszti van, szerintem nagyon fájhat a hasa.....

Ildi: köszi a léghajó infót, szerintem mi majd megyünk. helyileg hol van? Mennyi időt vesz igénybe? ti vittétek Atit is?

Nektek is van olyan, hogy sokat és vigasztalhatatlanul sír a gyerkőc. Engem teljesen kikészít, főként, hogy nem lehet vele mit kezdeni. Szegény sajnálom nagyon Õt.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Johanna,
köszi, már megijedtem egy kicsit, hogy mi lehet ez. De akkor ez nem gáz Kép

Lara

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok!

Lara - nekem is volt hasonló, szerintem az idegek játéka, hiszen a babó ilyenkor már igen sok helyet foglal el. Nekem volt, hogy alig tudtam lépni, mert úgy fájt a csipőizületem, mintha legalábbis meghúzódott volna vagy ilyesmi. Egyszer-kétszer pedig hirtelen zsibbadás futott végig rajtam, aztán ahogy jött, el is múlt. Ne aggódj!

Dóri - néha olyan, mintha saját magamat olvasnám... A meleget igen nehezen bírjuk, leginkább reggel osontunk le sétálni, de utána teljes "bezártság". Vettem fényvédő krémet - a dokinőnk a Daylong márkát ajánlotta, de a gyógyszertárban hasonlóként említették a Hawaiian Tropic bébikrémjét és ugyanannyi áron kétszer annyit kapsz.
Kristóf nagyon édes, gyönyörű kismanó. Én is igyekszem képet feltenni, de tömöríteni kell, ami most nem megy.

Johanna - a Léghajó a Honvéd utcában van, kb. 4 órás a tanfolyam, de ez elhúzódhat ha sok a kérdés, illetve jól begyakorljuk az újraélesztést két babán (1 év alatt, 1 és 8 év között). Mi a picúrral voltunk, kicsit húzós volt, de megérte.

A sírásról - sajna a babák könnyen frontosak lehetnek, mi például nagyon érzékenyek vagyunk rá. Tegnap szinte egész nap evett, aludt a lurkónk, de egyedül nem maradt, úgyhogy a nagy ágyon "simultunk" össze... :-)
De lehet hasfájós is - ha nagyon rángatja fölfelé a lábát és kicsit sikongatva, magasabb hangon sír, az utalhat erre. Mi Infacolt adunk, ami nagyon jó, illetve a büfiztetés is sokat segít, de nekünk ehhez kellett egy kis idő, mire belejöttünk. Ha nem vagytunk közvetlenül kajcsi után, jöhet a tigris vagy majom a fán nevű masszázsfogás, azt nagyon szeretik a kicsik...
Én nem mérem mennyit szopizik a kicsi, állítólag a kórházból a 40-50 megléte esetén engedik haza, egyébként utána babája válogatja, van aki 80-at van aki akár 150-et is szopizik. A lényeg, hogy ne izgulj, ahogy Dóri írta: ha van pisi, kaki (teljesen mindegy, hogy sárga vagy zöld) és megvan a heti 20-25 dkg, akkor minden okés.

Ildi
ildibaba

sziasztok,

Johanna! ildi a szerda 13 orai hozzászolásában nagyjából leirta azt amit én is megtudtam a szoptatásrol! (még annyit javasoltak lll-nél h a kemény mellből jobb meleg zuhany alatt fejni), mondjuk én egyáltalán nem fejek, csak annyit ami a D vitaminhoz kell!
én az lll-nél a budapesti tel.számot hivtam, azt hiszem Katinak hivták a tanácsadót. Amugy a füzeteiket is olvasom (letölthető, megrendelhető).
Dóri, a csecsemősök nekem is azt mondták amit neked, viszont a végső kioktatáson a gyerekorvos mondta a kötelező fejést és h éjszaka elvileg nem kér majd a gyerköc enni. A csecsemösökre én is rendesen rájuk jártam a sok sok buta kérdésemmel és tényleg nagyon jól segitettek, valóban az ö tanácsaikbol élünk!
nekünk nincs mérlegünk de gyerekorvos is lll-es hölgy is azt mondták h ha van pisi kaki, alszik a baba és jó szinben van akkor minden rendben. engem kicsit stresszelt a korházi méregetés.

Mi is jövö szerdán megyünk csipőszürésre! kicsit tartok tőle.

Andrea! nagyon gáz lehet de nem tudom mi az a D/S!
nagyon várom már azt a bizonyos „átalussza az éjszakát”! remélem klára is !!!

szépia
szépia

D/S= Kereslet/Kínálat

KépKép
Áron

Sziasztok!

Már töbször benéztem hozzátok, de eddig még nem írtam/regisztráltam, pedig már a 36.héten járunk, ha minden igaz egy lányka kispocakkal.

Többször találtam válaszokat fel nem tett kérdéseimre a fórumon, ami nagy segítség így az első baba várásánál.

Most azért gondoltam, hogy írok, mert láttom, a TB-s dolgok másoknak is gondot okoznak, ehhez lehet segítség a következő oldal, ahol elég sok info-t megtaláltok:

http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell

Továbbá van a családinet-en és a következő címen is lehetőség konkrét kérdéseket feltenni egy szakértőnek (Szakbarbár néven ír):

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766&la=45491661

Persze itt is sokat segíthet ha valakinek van türelme és ideje visszaolvasni a régebbi kérdéseket és válaszokat, mert elég sok hasonló esettel lehet találkozni.

Elég nehéz először kiigazodni, de lassan letisztul a kép és rájön az ember, hogy csak a TB felé történő fizetések mennek könnyen (havonkénti automatikus levonás), visszafelé már elég macerás és hosszadalmas a folyamat, még akkor is, ha tudja az ember, hogyan müködik a rendszer. És az elején honnan is tudnánk, mi jár és azt hogyan kell igényelni. Megéri utánanézni...

Sok sikert a keresgéléshez, pocakosodáshoz és babázáshoz mindenkinek:

Atiz
atiz30

Szépia: beszéltem én is az LLLtől valakivel. Nagyon kedves volt és készséges, tényleg megérte... Én is a budapesti számot hívtam, nem akartam mobilt, igy is egy vagyon lett volna itthonról. Hogy hogy már mentek szűrésre? már négy hetes a bébi, hogy rohan az idő....

Ildibaba: köszi az infókat... hát ma is nagyon sírós volt, de délután beraktam a hordozóba és elmentünk, beájult majdnem 3,5 órára. Utána szopi, majd hiszti, apjánál elaludt, semmi sem volt jó neki... aztán most leraktuk. Hát nem könnyi..

Atiz: köszi az infókat neked is... tényleg bonyolult az ügy. Még jó hogy anya intézkedik helyettem. Mert anya csak egy van. Jó babavárást neked....

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Ildi,
neked is köszi a megnyugtatást.Kép Jövő héten megyek Ctg-re, akkor majd a biztonság kedvéért rákérdezek.

Tényleg, így a terhesség vége felé csinálnak még kórházi uh-t? Gondolok itt arra, hogy megnézik-e a lepény állapotát, baba súlyát, stb?

Lara

Lara

KépKép
lara77

Szia Atiz30!

Köszönjük a hivatkozásokat, én már mindkettőbe beleolvastam, tényleg hasznos dolgokat írnak. Bár semmi olyat nem olvastam, amitől felcsillant volna a szemem. Nevetségesnek tartom az egészet, pláne azt a bruttó 83.000 Ft-ot, amiben maximálták a GYED-et. Igaziból az ember tényleg csak akkor foglakozik ezekkel a dolgokkal, amikor személyesen is érintett ebben, és akkor többen rá, hogy mennyire (nem) foglalkoznak azzal, hogy vajon meg fogsz-e élni abból a pénzből, amit a gyerkőc 2 éves koráig kapsz, vagy sem. Hát az utána lévő huszonegy néhány ezer forintról meg ne is beszéljünk. És már nem is csodálkozom Mtünde szavain, amikor azt meséli, hogy Finnországban hogyan is működnek a dolgok. Mert már tényleg nem azon kell csodálkoznunk, hogy tőlünk esetleg nyugatra mi hogyan megy, hanem azon, hogy mi még mindig itt tartunk. Na mindegy, nem háborgok, csak ilyenkor mindig egy kicsit feldühítem magam. Szóval, köszi mégegyszer!

Kép
kuha

Lara: igen csinálnak...

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Annyi mindent kellene írnom, remélem lesz időm, illetve eszembe is jutnak.

A júliusi kismamában rengeteg olyan kérdéssel foglalkoznak, amiről az utóbbi időben leveleztünk. Többek között a test változásairól várandósság alatt (szeméremcsont és egyéb fájdalmak), szoptatási tévhitekről stb. Esetleg megnézhetitek a honlapjukat, ha nem vennétek meg az újságot, bár szerintem ez a legjobb baba-mama magazin.

Johanna - nos, hozzá kell szoknunk a kicsikéinkhez, de szerintem Fanni is frontérzékeny, mint a legtöbb baba általában. Csütörtökön mi egész nap ettünk-aludtunk, már aggódtam is egy kicsit, hogy mi lesz éjszaka, de az alvás akkor is ment. Manócska csak estére "tért" magához egy kicsit, akkor elfigyelgettünk, gőgicséltünk, de napközben csak szoros "emberfogásban" tudott meglenni, így "összesimulva" pihengettünk (ő aludt) a mi ágyunkban. De ilyenkor is olyan édi, én csak akkor leszek türelmetlen egy kicsit, ha a szopizás megy nyűgösen, értem ez alatt a tejet gurgulázó, cicit kiköpködő, cicibesírónemszopizó eseteket, bár ez utóbbin jókat lehet derülni, kivéve, ha sokadjára csinálja. De én érte vagyok, így bármit ki lehet bírni...

Tegnap voltunk a 2 hónapos oltáson, nem volt vészes, de sajna még vért is kellett venni, mert múlt héten küldtek egy papírt, hogy a PKU-szűrés nem sikerült, elégtelen tejtáplálás miatt nem tudták kiértékelni. Persze nagy okosan azt írták, hogy ujjbegyből vegyék le a vért, a dokinőm csodálkozott is. Na, meg azon is, hogy a kiértékelés 3 hétbe telik, de ezek az okosok 7 hétre küldték az értesítőt. Mondanom sem kell, nem is sikerült, mert ilyen pici baba kezéből irtó nehéz két karikára való vért kipréselni, így a sarkát is meg kellett szúrni. Annyira sajnáltam szegényt, olyan keservesen sírt, de szerencsére utána megnyugodott és végigaludta az utat hazáig.

Ildi
ildibaba

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?