Új privát üzeneted érkezett!

Oké, köszi.Kép A dill az kapor, megnéztem a szótárban. Holnap veszünk ilyet. Ma kipróbáltuk a szélcsövet, és jó adag levegőt kihozott.

Ti mikor masszírozzátok? Írtad, hogy naponta 2x.

KépKép
connie

NAlunk az a menet, hogy esti kaja, utana pocak maszi furcsi alvas, tudom szarul hangzik a kaja utani gyotres de enm akarom, hogy megalljon benne a kaja, tehat a perisztartikat igyexem ezzel elosegiteni, mert kaja vegen mar csak inni kap es kozte eltelik kb 20p. Utana a reggel 8 koruli kajanal. Ugy masszirozunk ahogy a babamasszazson mutattak azt mondtak kb egy het utan van erdemeny es nagyjabol tenylegKép

Kép
vaktyuk

Az esti program nálunk is ez, csak fürcsi után van még egy kis szopi. Mi is 20-30 perccel kaja után masszírozzuk meg fürdetjük, de nem akarom, hogy végigüvöltse az egész fürcsit, mert éhes.Kép

Én úgy masszírozom, hogy jobbról balra félkörben, ill. ezt variálom negyedkörökkel stb.Kép, meg van egy olyan is, hogy a két kezemmel egymásután simogatom lefele a pocakját. Mutattak nektek mást is? Én pocakmasszázsos dvd-t vettem, azon is védőnő mutatta be.
Meg tornát, amire sosincs időm.Kép

Nem tudom, hogy az esti szélcső segített-e vagy sem, de 8 órát aludt ma egyhuzamban, én ébredtem hamarabb!Kép

KépKép
connie

Lányok!

Olvasom ezt a kakitémát és felmerült bennem valami. Csak az én lányom kakil 4-5 naponként?
Mert ti inkább napi 2-3-ról beszéltek, nálunk meg volt, hogy egy hétig semmi utána is csak a szélcső inditotta el a lavinát.

Ja és ha valakit érdekel Callanetics torna DVD-n, nekem nagyon bejött (mélcím a profilomban). Gyors és hatékony.
jammie

Connie kaptal a korhazban gondolom iyen "ajandekocsomagot" abban volt egy johnsonos fuzetke
ott van meg egy mozdulat amit nekem meg mutattak az I Love You azaz I.L.U mozdulat az I betu a bal oldalon fentrol lefele, az L betu jobbrol balra fentrol lefele az U betu jobbrol balra alulrol alulra. Nem tudom mennyire volt ertheto???Kép
JAmmie ha nalunk napi egy kaki nincs abbol mar hasfajas van

Kép
vaktyuk

Jammie
Nem emlékszem most, hogy a te lányod mit kajál, de ha csak anyatejes, akkor az is lehet, hogy kéthetente egyszer kakil, az rendben van úgy, nem kell szélcsövezni, meg egyáltalán semmit sem kell csinálni vele.
Ha tápis, akkor nem tudom, azt majd megmondják a tápisok.
zsana75

Ruzicsky,

Mikor Bendi félóránként kér cicit, akkor ugyanazt kínálod neki többször, vagy minden egyes 1-2 perces szopinál váltod a ciciket?

Akiren
akiren

Sziasztok lányok!
Képzeljétek, tegnap kerti házibulin voltunk, kb 60 ember, rengeteg kisgyerek és a pici imádnivalóan édes volt. Õ volt a legkisebb, mindenki csodálta, ő meg csak ontotta a mosolyokat. Aztán elaludt a kocsiszékben egy fa alatt, így tudtunk maradni kb éjfélig. Itthon még arra sem ébredt fel, hogy befektettem a kiságyába. Társaságban lenni így a családommal annyira jólesett! Ti el tudtatok menni otthonról valamilyen összejövetelre?
Connie, írtad a nyilvános szoptatást az álcázós pólóval. Én szoktam nyilvános helyen szoptatni és még szerencsére nem volt rossz tapasztalatom, persze próbálom én is álcázni magam. Pl mi Corában szoktunk vásárolni és ott a könyvosztályon vannak jó kis karosszékek.Ezeket szoktam igénybe venni ha kell, a kocsit magam elé tolom és senki észre sem veszi miért vagyok ott.
Ott van kismamaszoba is, de ott még nem voltam, mert ha vásárlás előtt kell szoptatni, akkor inkább a kocsiban ülve szoktam. Na persze próbálok mindent otthonra időzíteni, de hát nem mindig sikerül.
Játékötletek: mi nagyon szeretünk minden kézműves dolgot, és sok játékot csinálunk. Pl a gyerekek által használt ruhák között mindig van egy abszolút kedvenc (kacsás póló, macis szoknya) a minta miatt. Ha paca kerül rá, vagy kinövik, nagy a dráma, mert letárolni nem akarják, kidobni sem, elajándékozni meg végképp nem. Egy idő után jó pár ilyen darab lesz, mi legyen velük? A pólók , ruhák mintás részét nagyobb (kb 20x20 as, vagy ahogy a minta engedi) kivágom és összeöltögetem, mint egy minipárna. Csipkével is ki lehet díszíteni vagy zsebet varrni rá és abba még egy kisebb kedvenc szőrmókot bele lehet rakni. Vatelinnel tömöm ki az egészet (így mosógépben mosható), de nem nagyon, mert akkor pl a játékbabák takarójaként is tud szolgálni. Ezekkel a színes kis párnákkal állandóan tele van a gyerekek ágya és emlékeznek rá, hogy melyik mi volt előtte, kedvenc pizsama, vagy kisszoknya. A pólók esetében laza öltéseket kell alkalmazni, mert az anyag rugalmas.
Puszi: Vezso
vezso

Zsana,

Tejcis a törpe akkor nem aggódok továbbKép

Köszi
jammie

Vaktyúk,
Aha, én is ezt csinálom masszázskor, meg a füzetben "vizimalom"(?) néven leírtakat.

Ákos gyereken kijött a heti alvásdeficit: fél 11-től fél 7-ig aludt, aztán fél 8-kor megint bealudt, és fél 2-ig nyomta, úgy hogy egyszer keltettük szopizni, mielőtt elindultunk itthonról. Közben megjárt hordozót, autót, kengurut, boltot, és csak aludt, aludt...Kép Mondatm is neki, hogy máskor nem kell megvárnia a 7végét, hogy kialudja magát.

Terpeszpelusból nagy kiabálás volt, de most elág jól bírja. Azóta láttam a neten, hogy van textil és kantáros, keresünk majd olyat, mert ez a gunibugyi nagyon meleg.Kép

Vezso,
Mi ma megyünk a Hősök terére a koncertre. Bár nem hiszem, hogy végighallgatjuk ülve.Kép

KépKép
connie

Akiren

Nem, nem váltogatom mindig. Ha csak keveset eszik és utána hamar újra kér cicit, akkor ugyanazt adom neki. És így ha csak rövideket szopik, akkot többször egymás után is, ha van benne, de ha már több óra eltelt mondjuk 4-5, hogy a másik cicin nem volt, akkor már azt adom, egyrészt olyankor már feszül, másrészt meg azt is kell használni. Kép Aztán időnként vannak nagyobb evészetek, amikor hosszabban szopik és mindkettőt felhasználja. Kép

Vezso

Mi már voltunk társaságban, még étteremben is. És azt tapasztaltam, hogy ilyenkor sokkal nyugisabb, mert lefoglalják az új élmények, fülel, nézelődik stb.

Jammie

Anyatejes babánál lehet ilyen, hogy több napig nincs kaki, de ha mosolygós, nem nyűgös és jól fejlődik, nem látszik betegnek akkor minden ok, a Szent Imrés topikban, mert ott is szoktam írni, van egy kislány, aki hetente egyszer szokott, de volt már 10 nap is.

ruz
ruzicsky

Sziasztok!!!!

Na az én fiamnál nincsenek kaki és puki gondok!!!
Már kezdetek óta evés közben mindkettő jön. Nálunk az a szokatlan, ha naponta 1-2 pelusban nincs kaki.Nálam nincs gond, hogy melyik cickomból etessem egyszerre fejem le mindkettőt 3 óránként. Jó ,mert most már negyedóra alatt végzek vele. Még az is jó, ha olyat eszek ami gondot okoz azt a fejést kiöntöm.Na azért néha van sírás hasfájástól, de max. 5 perc alatt rendeződik, ha kibontom a pelusból és szabadon tekergetheti magát közben símogatom a pocakját és az oldalát.
Balázs játéka még csak abból áll, hogy fölé hajolok és beszélek hozzá, akkor mosolyog, és formázgatja a kis száját amin néha már hangok is jönnek ki. Van egy maci aminek nagyon tud örülni.Van hogy elnézelődik magában is, Most készítettem üvegfestékből kis figurákat majd felrakom neki. Kiváncsi vagyok mit reagál rá??? Szereti ha énekelek neki, van egy amit különösen szeret, ha sír attól meg is nyugszik.
Képzeljétek második napja elalszik hason is, de ha fölébred akkor rögtön fordítani kell mert jön a síííííráááááááss!!!!!!! Ha a térdemre hasaltatom akkor már tartja egy kicsit a fejét, majd csak produkálja magát hason is.
Kérdezném tőletek, ha vennék egy nagy felfújhatós labdát és azon hasaltatnám az használna-e neki, vagy még túl fiatal hozzá????
Hétfőn megyünk az első oltásunkra, majd alaposan megnézetem azárt a manót dokinénivel, hogy van- e gond Balázs fejlődésében???
Annyi gond volt a terhesség alatt azt hittem ha megszületik vége minden aggodalomnak.Jaj lányok tényleg igaz, életünk végéig valamiért mindig aggódunk miattuk, minden korban valami másért.A legidősebb lányom már kamasz miatta, hogy ne csináljon meggondolatlanul valamit, ne keverdjen rossz társaságba, tanuljon.
A legkisebb lányom annak idején nagyon sokáig mászott, nem akart elindulni csak a térdén ment már tiszta seb volt. Megszólalni sem akart mindent értett, egyszercsak megszólalt azóta be nem áll a szája. Mesemondó versenyre jár, kitünő tanuló. Nála is sokat paráztam, úgy látszik ez az én sorsom. Na befejezem, mert jó hosszú lett az írás.

Zsuzsa
zsuba31

Kép
Balázs az említett macival
Kép
így alszok most
zsuba31

Connie en is azt szoktam vizimalom azt mondta a vedono lehet erosebben annak aki pocakfajos, utana nap hold, utana ILU ja a vizimalmot felemelt labbal is csinalm egyikkel a labat tartom masikkal csinalom utana a labat a hasanak nyomom majd keresztbe nyomas es utana derekkorzes

Kép
vaktyuk

Ajaj, Ákos már megint alszik fél öt óta. Mindig ez van, amikor apa is itthon van, vagy lenne aki foglalkozzon vele rajtam kívül is, akkor feszt alszik. Ha meg egyedül vagyok vele, akkor folyton ébren van.

Most különben is pipa vagyok, mert a férjem alig segít valamit itthon újabban, tök nagy a kupi, mindent otthagy, ahol a kezéből kiejti, amit kérek, hogy szereljen meg, elfelejti. A gyerekkel se nagyon foglalkozik, mármint nem játszik vele, így azt is nekem kell napközben, egy idő után azért fárasztó az is.Kép Pedig az elején nagyon lelkes volt, de most úgy látszik elkényelmesedett megint.Kép

Vaktyuk,
Mi is valami ilyesmit csinálunk, de akkor kipróbálom a vizimalmot felemelt lábbal is.

KépKép
connie

Nálunk ma szinte semmi alvás nem volt, viszont cicin lógás annál inkább. Tegnap még azt írtam, hogy 10 perc egy szopi, ma meg nem volt egyik sem fél óránál rövidebb. Persze nem kajcsizott, csak aludt rajta. De ha nem volt cici, nem aludt Kép Kép Kép
Connie: ma irigyellek Ákosért Kép Kép Kép

Zsuzsa,

Te nem szopiztatod Balázst, hanem lefejed a tejcsit és üvegből adod oda? Miért jó ez így???

Akiren
akiren

Akerin!

Nem tudtam egyik gyereket sem szopiztatnia bimbó miatt.A bimbóvédővel meg nagyon elfáradtak bealudtak tőle, így maradt a fejés.
zsuba31

Akiren,
Majd reggel visszatérünk az irigykedésre, kíváncsi vagyok ezek után milyen éjszakánk lesz.Kép
Mire felébredt, már fürcsi idő lett, egyelőre megint bealudt utána.

KépKép
connie

Tegnap én is kipróbáltam a nyilvános szoptatást, ugyanis fent voltunk a Normafánál, és ott meg kellett etetni Dórit. De teljesen természetes volt az egész, senki nem figyelt oda, nyugodtan meg tudtam etetni. Persze azt leszámítva, hogy az elején hiszti volt a kaja miatt. Mivel elég sok fele eljárunk, már én is szoptattam sok helyen, de akkor mindig kerestem egy helyet. Tök jó, mennyire készségesek ilyenkor az emberek, hogy szopihelyet találjanak nekünk.

Játék: Nálunk most a mindent a számba veszek, és pörgök-forgok a menő. Ezért a szoba közepére leraktunk egy nagy pokrócot, azon tudja gyakorolni a hátról hasra és a hasról hátra forgást. Az elmúlt egy hét alatt olyan tökélyre fejlesztette a technikáját, hogy már nagyon gyorsan meg tud fordulni. Én mindenféle játékot köré teszek, azokkal játszunk, vagy mondókát, verset mondok neki a mondókás könyvből. Kaptunk egy nagyon jó cd-t nemrég, azt általában egyszer meghallgatjuk, és énekelem neki a dalokat róla. Az éneklést ő is nagyon szereti, hatalmasakat nevet rajta.

Alvás: AZt figyeltem meg, vannak napok, amikor alig alszik, és ezeket általában "alvós" napok követik, amikor viszont egész du alszik.
pviki

Sziasztok!

Bocsánat, hogy megint belekotyogok a dolgaitokba!
Annyira szépek és édesek a babákKép
Én még csak holnap kezdem meg a 29. hetet, de már alig várom, hogy a kezemben tarthassam a babónkatKép
Szegénykéim, biztos a picik is nehezen viselik a meleget. Vagy szerintetek nem olyan vészes nekik?
Ilyenkor nem szopiznak többször a szomjúság miatt?

Zsuba31!
Ha nem vagyok túl indiszkrét, akkor elárulnád nekem, hogy mi volt a bimbóval?
Én eléggé félek a szoptatástól, hogy nehezen fog menni. Nekem nem befele fordul csak nagyon kicsi a bimbóm. Nem igazán akar nőniKép
Hallottam bimbókiemelőről is amit már a terhesség alatt is lehet hordani.
Tudna valaki nekem ez ügyben tanácsot adni?

További szép napot Mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani (az őszi babásoktól)

Kép
angelani

Angelani!

Nekem is nagyon pici és lapos a mellbimbóm. Az első szülésnél a csecsemősnővérek kapásból a bimbóvédőt javasolták. Nem vált be. A második terhességem alatt Avent Niplette bimbókiemelőt hordtam, és most fel sem merült a bimbóvédő használata a csecsemősök részéről (sem). Nem tudom, hogy ez a szemléletváltozásnak köszönhető, vagy tényleg kifelé fordult egy kicsit, szemmel nem igazán látható a különbség. Lényeg, hogy a kislányom (Alexa most 3 hónapos) nagyon ügyesen szopizik így csupasz cicin. Kép
Szoptatási tanácsadók szerint a bimbóvédő is csökkenti a termelődő tej mennyiségét, mert nem éri elegendő intenzív inger a mellet.
Zsuba, te nem tapasztaltál ilyet?

Zsu
tothzsuzsi

Megpróbálok feltenni egy-két friss fotót a nagylányról

Kép

Kép

Kép
tothzsuzsi

Sziasztok!!!

Angelani!!!!

Előre ne parázz, mert a negatív hozzáállás biztos nem segít, és általában mindig az jön be az életben amitől a legjobban félünk./ Mondom én aki állandóan parázok valamitől!!!/ Az én bimbóm inkább befelé forduló és a bimbóvédőtől pedig nagyon elfáradtak mindig, és 5-10 gr után a fáradtságtól bealudtak.Meg az is lehet szerintem, hogy nehezen indult be a tej. Nekem soha nem jött spirccelve a tej és most sem.
Tehát előre ne félj, biztos sikerülni fog!!!!!

Zsu!!!
Az biztos, hogy nagyon kifárad a baba tőle, hisz előbb ki kell szívni a bimbót is neki. Az éhesebb ,nyugtalanabb gyerkőc türelmetlen lesz elkezd sírni akkor még rosszabb a helyzet teljesen depis lesz. Ez volt nálam, a végén a gyerekkel együtt sírtam állandóan. Én ezért áltam át az üvegből való etetésre mind a 4 gyerkőcnél.Igaz megpróbáltam náluk elöszőr a síma majd a bimbóvédős szoptatást is, hátha sikerül. Ugyanolyan szemkontaktust tudok vele létrehozni minha szoptatnám, beszélhetek hozzá közben. A fejést pedig közvetlen etetés előtt végzem így testmeleg és friss.
zsuba31

Sziasztok!

Tothzsuzsi!
Nagyon köszönöm a segítséget!
Gyönyörű a kislányodKép Kép Kép
Lehet, hogy veszek én is ilyet bimbókiemelőt. Még megkérdezem a védőnőt is, mert újat kaptunk és kiváncsi vagyok rá, hogy Õ mit mond.
A másik igazából nem is nézte meg rendesen csak rápillantott. Illetve meghallgatott és ezután mondott valamitKép

Zsuba31!
Neked is köszönömKép
Én megértelek. Igazából már annyira nem félek, de jobb felkészülniKép

Lányok!
Még lenne egy nagy kérdésem. Már zavarban vagyok, hogy így rátok szálltamKép

Ma reggel iszonyatos hasmenésem volt 3X is. Bocsánat, hogy leírom ilyen gusztustalan módra.
A másik, hogy ma nem nagyon akar mozogni a babó.
Már kénytelen voltam megböködni a hasam. Egy kicsit rosszul is éreztem magam.
Remélem ez a fülledt melegtől van.
Mert már ijesztgetnek, hogy a hasmenés a szülés egyik jele. Nem is bírtam ma enni csak fél 14h-kor egy stanglit. Most már azért jobban vagyok és többet is mozgott, de azért félek egy kicsit.
Most meg szédülök egy kicsit és rettenetesen izzadokKép

Na abbahagyom a parámat.
Remélem meg tudtok nyugtatni, hogy ilyen mással is előfordult.

Sziasztok!
További kellemes vasárnapot!
Angelani

Kép
angelani

Angelani!

A bimbó miatt szerintem ne izgulj! Nekem pl tök kicsi a cicim, még így is ,hgoy szoptatok, előtte meg pláne (volt is kisebbségi komlexusom mindig is). szóval terhesség alatt nem túl sokat nőtt a cicim és a bimbóm sem olyan túl nagyot változott, azért kicsit nőtt. De igazán akkor nőtt meg a bimbóm, amikor szoptatni kezdtem, ja és szerintem egy kicsit befelé is fordult, most meg úgy kiáll, mint a pinty. Meg amúgy is van még időd arra, hogy változzon a cicid, de mégegyszer mondom, akkor sincs késő a változáshoz, amikor megszületik a pici.

A rosszullétedhez nem igen tudok szólni, nem lehet inkább vmi gyomorrontás szerű? Gondolom keményedni nem keményedik a pocak?!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Angelani ne parazd tul a dolgot mert az csak rosszabb.
Nem lehet , hogy elcsaptad valamivel a hasad igy a melegben pl? fagyi etteremben eves ilyesmi?
Az m eg hogy nem mozog fronthatas vagy a nagy meleg lehet siman hidd el.
Szoval tapszeres mamak lecciKép ti mennyire tartjatok be a dobozon levoket?
kopp kopp kopp ugy nez ki elmult a hasfajasunk lehetKép

Kép
vaktyuk

Sziasztok, jó reggelt!
A játék-ötletek nagyon jók, köszi, hogy írtatok erről.
Connie, a röptetést még nem mertem vele játszani, de most hogy írtad kipróbáltuk és élvezte.
Pviki, az éneklés nálunk is nagyon bejön, meg zenehallgatás. A pici is elkezd énekelni, irtó édes.

Angelani, ma jobban vagy? Sztem is gyomorrontásod lehetett, mindenképp igyál sokat,nehogy kiszáradj. Nekem is volt az egyik terhességem alatt hasmenés és amikor megemlítettem az orvosomnak, azonnal befektetett a Szt István kórházba pár napra. Sosem derült ki mitől volt, de a reakciójából ítélve nem szerencsés állapot várandósság alatt.
A cici dolgon ne izgulj, mert akkor pont azért nem tudsz majd rendesen szoptatni, mert aggódsz. Nekem normál állapotomban olyan kis mellem van, hogy azt szoktam mondani "reggelre borogatással elmúlik". Mégis jól tudtam szoptatni és most sincs gond. Csak akkor ha agyondolgozom házimunkával magam vagy idegegeskedem, akkor lecsökken a tej mennyisége. A melled egyébként meg fog változni még szülésig, pozitív irányba.

Vaktyúk, most látom, hogy fenn voltál az éjszaka közepén. Fájt a pocija a kicsinek? Remélem aztán tudtál aludni ebben a hőségben.

Connie, milyen koncert volt és tényleg elmentetek?

Zsuba, megkérdezhetem, hogy pontosan mennyi idősek a gyerekek? És tudom, nem ebbe a topikba való, de ti hogyan próbáljátok a kamaszgyermeket megóvni a rossz hatásoktól, meg egyáltalán, azt látom az ismerősöknél, hogy mintha manapság nehezebb lenne kamasznak lenni.
Puszi, Vezso
vezso

Sziasztok

Vezso "tunder " vagyKép , szerencsere 1 hete nem volt pocakfajas vegleg elment a tejem aztan azt "unnepeltem" meg tegnap este es egy ev utan megittam
egy fel u tokajit, kb mintha az eletben nem ittam volna meg alkoholtKép
Hm valamelyik nap azt hittem keverem de ha mind2toknek marmint Zsuba, Vezso nagy gyerekei es vannak roluk is kep leccccciKép

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Réka,
a tápszerről azt mondta a dokinéni és az ismerős dokik is, hogy a napi adagot - ez fel van tüntetve a dobozon - célszerű betartani. No nem ml-re pontosan, de ha pl egy nap alatt 800ml van előirányozva, nem túl jó ennek a másfélszeresét adni. De mondták, hogy nyilván a gyerek fog szólni, hogy mennyit kér. Pl. Ákos nem annyiszor eszik mint ahogy a dobozon írt adagolás szerint "kellene", de kevesebbeket is eszik. Így átlag 100-zal eszik meg többet egy nap, mint ami elő van írva. A hasa nem fáj, emésztése rendben, én nem fogom éheztetni!

További szép napot mindenkinek.Kép

Kép

Kép
vizimano

Vezso,
A Városligetbe akartunk kimenni a Hősök terei koncertre. Persze csak a környéken sétáltattuk volna a babát, nem ülünk be a tömegbe. Hogy halljon valami jót is, mert csütörtökön egy death metal koncertbe csöppentünk be, pont a Pecsa környékén sétáltunk. Ha láttátok volna milyen döbbent képet vágott, mikor elkezdődött a ricsaj.Kép
De nem tudtunk kimenni, nekem már két napja fáj a fejem egyfolytában, ill. ma kezdem a harmadik napot, a Quarelintől meg már gyomorgörcsöm van, de ha nem szedem, meg se bírok mozdulni.Kép Tegnap voltunk Ákosnak ruhákat venni, meg kicsit sétáltunk, de majdnem négykézláb másztam már fel a lépcsőn itthon.Kép Drága jó migrén.Kép Pedig reméltem, hogy elmúlik a terhességtől.

Angelani,
Én rendszeresen produkáltam frontos időben, amiket írtál, és Ákos is rendszerint bealudt egész napra. Nekem a dokim azt mondta, hogy ha megvan reggel 9 és este 9 között a 10 magzatmozgás, nincs min aggódni. De ez a 10 a baba megpiszkálásával is "előállítható".
A szülésnek más előjele is lenne, nemcsak a hasmenés. Sőt, nekem az pl. egyáltalán nem is volt szülés előtt.

KépKép
connie

Vezso,
Ja, örülök, hogy a röptetés bejött.Kép

Lányok,
Nálatok is változott idővel, hogy a manó hogyan jelzi, hogy éhes? Mostanában nem rágja az öklét, hanem oldalra fordítja a fejét (mint mikor szopizik), és szopómozgást végez, meg meredten fixírozza a cicimet.KépAz apja karjában is képes szopis helyzetbe tornázni magát.Kép Az öklét inkább akkor rágja, mikor kakilni akar.

KépKép
connie

Pviki,
Milyen helyet kerestél/találtál a szoptatáshoz korábban?

KépKép
connie

Sziasztok!

Kisfiam most aludt el játék közben Kép, úgyhogy jövök egy kicsit.

Connie
Nálunk már nyoma sincs a kezdeti "éhes vagyok" jelzéseknek, illetve amikor pont kézben van, akkor szokott úgy odafordulni és tátogni. Egyéb esetekben, ha kezdődik a nyűgi, vagy úgy gondolom, mostmár biztos éhes, akkor felkínálom a cicit.
Gondoltam, kipróbálom éjjel, hogy megvárom, míg enni kér. Általában fél egy és kettő között szokott enni, nem ébred fel, csak forgolódik, keres, és ha odateszem a cicit, rácuppan. Ma 2:50-ig bírtam, aztán megetettem. Lehet, hogy simán végigaludná az éjszakát, de nem tudom megtenni Kép.
Fejfájás nekem sem volt várandósság alatt, azóta sem gyakran, de a múlt héten nekem is muszáj volt bevenni egy panadolt. Kép

Zsu
Alexa is jó kis husis Kép

Angelani
Azóta már biztos, kiderült, hogy van-e gond, reméljük nincs!
Egy ismerősömnek végig a 9 hónap alatt felváltva volt hasmenése vagy székrekedése.

Vaktyúk
Tokaji Kép

Vezso
Nem tudom, nehezebb-e ma kamasznak lenni, mindenesetre nekem sem volt könnyű, még emlékszem KépKép

Ébredés van, megyek.
zsana75

Connie,
te biztos jól tudod - hivatalbólKép - hogy mit lehet beszedni szoptatás mellett, nekem a Flector EP granulátum nagyon jó fejfájás ellen, mert sajnos ha elővesz, akkor a hányingerig tud fájniKép Annak a tájékoztatatójában sem írja, hogy kizáró ok lenne a szoptatás. Nem okoskodni akarok. Csak nagyon együttérzek azzal akinek fáj a feje.

Kép

Kép
vizimano

Connie, már régebben is volt ezek szerint migréned? Borzasztó lehet az ilyen hosszú fejfájás. Nálunk a férjemnek szokott lenni, gondolom a munkahelyi stressz miatt, mert ált akkor jelentkezik amikor ott gond van, vagy nagyon le van terhelve Kép. Egy gyógyszertárban kevert por szokott neki segíteni, orvos írja fel. Azt nem tudom, hogy szoptatás alatt lehet-e használni.Sajnálom a koncertet, bár lehet hogy ebben a nyomi időben jobb otthon pihengetni.
Szopi: ha nyűglődni kezd akkor cicire teszem, meg az öklét szájába tömködi, így jelez.

Vaktyúk, alaposan kiünnepelted magad Kép. Semmi utóhatás? Én a pezsgőt szeretem Kép. Persze hogy van kép minden gyermekről, megígérem még ma megpróbálok feltenni.

Mindjárt indulunk UH-ra, Pomázról a Bókay utcába, a 8.ker-be, át a városon, dugók, benzingőz, már előre sajnálom magunkat Kép (én megyek a 3 gyerekkel).
Puszi, Vezso
vezso

Vezso,
kitarás. Szörnyű lehet ilyenkor egyedül.

Kép

Kép
vizimano

Vízimanó,köszi a lelkitámaszt, aranyos vagy. Ugyan kocsival megyünk ásványvíz, 3 napi élelem, de mégis annnyiraaa nem akaródzik menni. De tudom kell egy ilyen UH, biztos ami biztos.
Vezso
vezso

Zsana,
Ákos is képes hosszasan cuppogni, mielőtt felébred hajnalban, de azért órákat már nem alszik, ha egyszer elkezdte.Kép És már csak azért is érdemes megetetnem, mert én már nem tudok aludni, ha egyszer elkezdte a cuppogást, főleg, hogy közben fel-fel sír álmában. Az első felsírás után fel szoktuk venni. Most meg pláne, mióta 6-kor ébred, és az éjjeli evést kihagyja.Kép

KépKép
connie

Vizimano,
Ezzel én is így vagyok, tegnap is már hányingerem volt.Kép Quarelinről valszeg váltanom kell, kb. évente változtatnom kell a fájdalomcsillapítót, gondolom megszokom, és akkor már nem segít.Kép Sajnos a gyomrom is már tönkrement tőlük, így elég kevés félét szedhetek, a Flectort pl. pont nem.

Vezso,
Már majdnem 20 éve migrénezek, 12 éves korom óta, régebben mindentől volt, amitől lehetett: stressz, bizonyos kaják, hormonok, meleg, frontok. Jártam pár évig egy természetgyógyászhoz, attól majdnem elmúlt, de most megint előjött szülés után, szerencsére csak a frontokra. Majd megyek vissza a dokihoz, ha visszajött szabiról.

Városon keresztül ilyenkorKép.

Ákos ma játék közben egy csomót bukott, sztem mert teljesen összerázza magát ilyenkor, jár keze-lába. De olyan aranyos, egy csomót beszélget már, és olyan szerelmetes pillantásokkal tud nézni anyájára.Kép

KépKép
connie

Connie,

Gréti éhségérzetét úgy jelzi, hogy oldalrafordul és veszettül tátog. És mostanában már egy újabbat is produkál. Ha a közelében vagyok, meredten néz engem melkas tájékon, és belemarkol a pólómba, és ráncigálja. Ezt az apja ma reggel meglátta, és jót nevetett rajta, hogy milyen okosan tudja, hogy hol a kajcsi Kép Kép Kép
Gréti mindig is nagyon tudott harcolni a hasáért Kép Kép Kép
akiren

Connie,
Ákosom pont most szokott rá vagy két hete arra, hogy az éhségérzetet úgy jelezze, hogy rámered az öklére és vadul betömi a szájába, ill. de ez korábban is volt, elkezd engem "megenni"KépKép

Ismerős dolog, hogy váltogatni kell gyomor miatt a fájdalomcsillapítókat.Kép Egy elcseszett gerincérzéstelenítés miatt stresszre, frontra, stb. bedurrannak a gerinc melletti izmaim és attól fáj a fejem. Nem tudom mi lesz ha Flector kiesik.Kép Valami tipp?

Kép

Kép
vizimano

Egy kép a kutyámrólKép
Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Réka!
Mi is tápszeresek vagyunk, Mildibé 1. Jázi most 3 hós, és a tájékoztatón az van, hogy napi 4-5× 170ml. Most ezt tartjuk, de kérdeztem a védőnőt és a dokit, hogy el lehet e tőle térni, ha más lenne a csöpp csaj igénye. És azt mondták, hogy igen, mert nem mindegy, hogy egy baba 3 hónaposan 4kg vagy 7kg. Így inkább a "testsúly×150"-nel számoljam ki a napi adagot. Szóval én így cselekszem, de az adagot csak akkor növelem, ha látom, hogy az már nem elég Jázminnak. De akkor sem egyből az összes kajánál kap többet (mert azért a gyomrát nem akarom tágítani), hanem először csak estére pl. 15ml-rel, aztán reggel is, utána ebédre, stb.

Játék kapcsán szerintem próbáljátok ki a héliummal töltött lufit. Jázmin rajong érte, főleg amikor a kezébe adom a zsinórt. Íme egy-két kép:

Kép

Kép

Brigó

Kép

Kép
brigó

Csilla!

Nagyon jó pofa a kutyád!!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó,
Mi vettünk neki egy lufit, aztán mire kipróbáltuk volna másnap, leengedett.Kép

Most azzal kísérletezem, hogy beállítsam a délutáni alvást fél2-2-re. Olvastam, hogy úgy lehet az ilyesmit, hogy mindennap azonos időben lefekszünk csendes pihenőre a gyerkőccel, és előbb-utóbb belejön, hogy ilyenkor alvás van. Pár napja próbálkozom, ma már tényleg elaludt rendesen, még most is alszik. És legalább én is aludtam, nem rohantam szét a lakásban házimunkázni.Kép

KépKép
connie

Nem volt masnapossag en is csodalkozom rajtaKép
Vezso igy utolag is reszvetem a varosi atverekedesert.
Brigo, Vizimano koszi a tanacsokat tapszer ugyben.
Ti mikor akarjatok kezdeni a hozzatapit? Mert elvileg tapszeres babaknal mar 3 honapos korban el lehet kezdeni es mivel?
Nalunk az ehes vagyok azt jelenti, hogy kis nyuszoges es 1 perc mulva uvolt mint a sakalKép
Holnap jon a legkondis vegre megszunik a grill-lakas erzes.
Vizimano tunderi a kutyusKép

Nekem szerencsere ritkan faj a fejem, bar akkor nagyon terhesseg szoptatas alatt megusztam, en akkor Saridont szoktam bevenni, dehat akik profik ebben a mufajban sajnos biztos jobban ismerik Kép

Connie parod megjavult?

Kép
vaktyuk

Vaktyuk,
Igen, megjavult.Kép Reklamáltam nála szombaton, úgyhogy összeszedte magát. Persze nem tűnt fel neki, hogy mennyi dolog lenne itthon, amíg nem szóltam. Férfiak.Kép

Nálunk is ilyen sakálüvöltés volt eddig zömében, mostanában kezdi elhinni, hogy nem hagyjuk éhenhalni.Kép

Kapott a párom kantáros textil terpeszpelust, este hozza. Ezt a gumist nem szívesen adom a gyerekre ebben a melegben, még megfő benne. Tegnap le is vettük délutánra, és olyan szépen tartotta terpeszben a lábát nélküle is.Kép

És már tud tegnap óta hasról hátra fordulni - csak, hogy dicsekedjek.Kép

KépKép
connie

GratulaKép Veletlenul vagy akarati fordulas volt?Kép

Kép
vaktyuk

Akarati. Utál hason lenni, és mindig próbálkozik hátára fordulni, csak eddig mindig beakadt a karja maga alá. Ma már 2 perc alatt megint megcsinálta.
Csak nem tudom, mi fogja motiválni, hogy hátról hasra forduljon:Kép

KépKép
connie

Pl ha el akar erni egy jatekot stb stbKép Atfog lehet az kicsit lassabb lesz, meg ugye bonyolultabb manover kez lab rakosgatas

Kép
vaktyuk

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?