Új privát üzeneted érkezett!

Vizimanó,
Köszi, hogy megkérdezted, így már legalább tudom mi a gond. De elvisszük a dokihoz is, akit Fanka ajánlott, a szűrést ugyanis röntgenorvos végzi, és nem ortopéd orvos, és nem szeretem az ilyen automatkusan előírt terápiákat.Kép
Nálunk van ilyen EEEE sírás, ha álmos, ilyenkor hirtelen abbahagyja és már alszik is.

Akiren,
Igen, úgy értsd, hogy Ákos egyszer alszik naponta 3-4 órát egyben, egyébként ébren van egész nap, ill. sétakor a babakocsiban még el szokott aludni. Hisztizni nem nagyon szokott, általában nézeget, eszik, játszunk, felügyeli a házimunkát stb. De van, hogy kimarad ez a hosszú alvás, és részletekben alszik keveset, bár ez inkább akkor, ha kínozza a pocakja, attól folyton felébred. Ilyenkor a Zsana féle módszert követem, beülük a gyerekkel egy székbe, és amíg alszik rajtam, addig olvasok, így legalább nyűgös nem lesz, ha nem is alszik valami jól.

A Suttogó valami csodamódszer? Ákos hírből sem ismert soha semmilyen ciklusokat, vagy az ő ciklusai félnaposak.Képna meg én is rendetlen vagyok.Kép Mondjuk altatással sincsenek gondok, az esti szertartás után már a szopi végére bealszik, csak be kell csempészni az ágyába, és nappal is hamar elalszik, ha álmos. Mondjuk ha nem álmos, semmivel sem lehet elaltatni.Kép De az miért jó, ha ilyen pici korban megtanulnak egyedül elaludni? Én azt olvastam, hogy ez még korai ilyenkor.

KépKép
connie

Zsana,
Ákos is hasizomból nyomja fel a fejét, csak akkor támaszkodik, ha aláigazítom a karjait.

KépKép
connie

Sziasztok!

Nekem nincs meg a Suttogós könyv, de lehet, hogy kéne? Bendi napközben abszolút rapszodikusan alszik. Általában alszik délelőtt 2-3 órát, de nagyon ritka, hogy egyben, félóránként, óránként felébred, olyankor megszoptatom, általában visszalaszik, de van olyan is, hogy nem, hanem ébren van megint egy-két órát aztán megint egy órát alszik. És ugyanez délután is, hogy van, hogy hosszabban alszik 2 órát, de legtöbbször fél óra alvás, egy óra ébrenlét, megint elálmosodik, megint alszik fél órát. Hogy miért így van, nem tudom. És magától sosem alszik el, ha már nagyon fáradt, akkor sírdogál, nyűgösködik, de nem alszik el addig, amíg nem teszem cicire, ahol kis cumizás után bealszik.
Akkor leteszem vagy hátra vagy hasra, szeret hason is háton is aludni. Éjjel viszont alszik 6 órát is egyfolytában.

Játszani is szeret hason is háton is, de csak akkor ha én is ott vagyok és játszok vele Kép, amúgy magában nem szívesen van, hiába lógatok fölé vagy teszek mellé akármilyen játékot.

ruz
ruzicsky

A neten nem olvastam valami jó kritikákat a Suttogóról, de kíváncsivá tettek, remélem a könyvtárban megvan, mert megvenni azért nem fogom.

Egyébként azt már a Spockban is olvastam, hogy minden kaja után aludni is kellene, anyukám akarta is Ákost altatni folyton amíg náluk voltunk, de a vége az lett, hogy éjszaka nem aludt rendesen.

KépKép
connie

Én sem olvastam a Suttogót, csak a kritikákat Kép, és ezek alapján gondoltam, hogy nekünk ez úgysem lenne jó. Azt hiszem, az igény szerinti szoptatás és a Suttogó köszönő viszonyban sincs egymással.
zsana75

Zsana,

Valóban nem az igény szerinti szoptatásra esküszik a Suttógó. Az elve szerint az igény szerinti szoptatással a gyerek zsarnokká válik. Az egész család hozzá igazodik, és nem fordítva, hogy a gyerek illeszkedik be a család életébe.

Egyébként én is igény szerint szoptatok, csak ebben az esetben is azt szokták mondani, hogy a manó a 2. hónap végére kialakitja a napirendjét. de nekünk nem alakul.

Ruzicsky,
Nálunk is nagyjából hasonlóan viselkedik a manó.

connie,
Ákos mennyi ideig sír EEEEE-zve mire magától benyomja a szunyát?
Hol van a Suttógó kritikája?
akiren

Akiren
Nálunk már (3.5 hó) alakul valami, de ezt ne úgy értsd, hogy akkor minden nap ugyanúgy történnek a dolgok és főleg nem ugyanakkor. Számít az időjárás is, meg az is, hogy épp mennyire fáradt el a gyerkőc, mentünk-e valahova, stb.
Kritikákat pedig találsz a neten, ha beírod a keresőbe Tracy Hogg nevét.

Mielőtt bárki félreértené, semmi bajom a suttogóval, és azokkal, akik követik az elveit, csak azt mondom, hogy igény szerinti szoptatás mellett nem megy.
zsana75

Köszi mindenkinek a bókókat, Marcika nagyon büszke magára!
Zsana!
Apával szokott fürdeni, nagyon élvezi! Kép

Ildi

delfinke

Vizimanó!

Köszöni a bókot a kicsi fiam. Kép

A többi kismaszat is nagyon édes, olyan jó nézegetni ahogy cseperednek. Kép

ruz
ruzicsky

A Suttogó nem csodamódszer, hanem csak egy könyv. "Kicsit" amerikai stílusú, mert nagyon szájbarágós, biztos ismeritek ezt a stílust a filmekből. DE! És nekem hangsúlyozom, ez tetszett meg benne, azt mondja, hogy minden anya ismerje ki a csecsemőjét és bár javasol napirendet, azt is hangsúlyozza, hogy minden baba más és mások az igényei. Szimpi a könyvben: tiszteljük a csecsemőt, kezeljük teljes személyiségként, beszéljünk hozzá, még akkor is ha most nem bizonyított, hogy értik, mert mi van ha mégis. És legyen önbizalmunk, meg tudjuk oldani a problémákat.

Nálunk az is baj volt, hogy nem ment az igény szerinti szopi.Kép Nem miattam, hanem Ákos miatt. Ezt mondta mindenki: házidoki, védőnő, mindkét orvos szülőm, hogy ne adjak neki mindig cicit, mert nagyon hasfájós. Tény hogy sokat sírtam amikor a kisfiam ívbe feszítette magát, majd felrángatta kis lábait és sikoltozva sírt. Amikor kivártuk a két órát két szopi között, látványos eredmény lettKép Biztos ez a dolog is ludas a tejem elfogyásáért Kép Pedig közte meg fejtem.

Maga a Suttogó is azt mondja, a módszert kell elsajátítani, hogy megértsd a gyerekedet. Szerintem ez a lényeg a többi smafu.

Réka,
tök jó volt talizni, fiad életben egy igazi angyal, és párod is Kép Remélem talizunk még.Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!!!!

Ma a kicsifiam kétszer is aludt hason, igaz úgy hogy elaludt rendesen és álmában fordítottam meg. Most figyeltem direkt, alvás közben fordította a fejét , de van kedvenc oldala. Napközben többször is a lábamra hasaltattam akkor emelte a fejét, mondjuk nem tudta sokáig tartani.Biztassatok egy kicsit, hogy nincs vele semmi baj, csak a helyzet szokatlan még neki nagyon. A lányoknál ilyen gondom nem volt, meg már régen voltak ilyen kicsik, nem emlékszem mit csináltak ilyen idősen.
Balázs este 7-kor eszik utána 1/2-1 óra múlva fürdés és utána rögtön elalszik szó nélkül. Alszik hajnal 3-ig eszik és utána reggelig bírja. Jó volna az esti szertartást egy kicsit kitolni. Napközben is sokat alszik, evések után egy kicsit beszélgetünk, játszunk és mikor elkezd sírni tudom, hogy békén kell hagyni mert álmos. Mi minden kajálás után alszunk, jó dolgom van ilyen szempotból.

Zsuzsa
zsuba31

Zsuzsa,
Ákos is így kezdte, sokat hasaltattuk a lábunkon, a hasa miatt, és akkor emelgette a fejét. Nálunk tuti a kutya miatt tanulta meg tartani a fejét. Azt nézte és imbolygott a kis buksi. Próbálj mutatni neki vmi érdekeset, és ha már tartja a kis buksit, akkor menni fog ez tovább is. Bizti nincs gond!Kép

Kép

Kép
vizimano

Itt egy mai kép manócskámrólKép
zsuba31

Ez nem valami jó minőségben sikerültKép
zsuba31

Sziasztok!
Ezer eve nem irtam - miota Elizabeth megszuletett;-) - de probalok olvasgatni.

Nektek mennyi ideig tart egy szoptatas? Nalunk mindig egy ora neha meg ennel is tobb (bufivel/pihivel). Egy ismerosomnek csak 20 perc az egesz. Ez igy marad mindig vagy ahogy nonek a babak egyre gyorsabban szopiznak? Neha mar faradt vagyok a sok ulestol...

teszek fel kepeket mert en is
speedy

Vizimano,
Aha, értem. Hát nekem ez magától értetődő, hogy tartsam tiszteletben a gyereket, meg hogy figyeljek rá, és akkor megértem. Én már pocaklakó kora óta beszélgetek vele. Nekünk az igény szerinti szopi bejött, a stabil napirendet meg nem hiányolom, sztem én nem is bírnám, ha egyformák lennének a napok.Kép. Azzal meg nem értek egyet, hogy zsarnok lesz a gyerek az igény szerinti szopi miatt, meg végtére is alkalmazkodni kölcsönösen kell. N mindegy, inkább kihagyom ezt a könyvet.

Akiren,
2-3 percig max., de én karban tartom amíg el nem alszik elég mélyen.

Zsuba,
Ákos holnap lesz 9 hetes, egy hete tréningezünk komolyabban a hasonfekvéssel, és már nagyon szépen tartja a fejét. Sztem se aggódj. Nálunk az is bejön, hogy mikor lefektetem a kanapéra eléguggolok, hogy a fejünk egy magasságban legyen, és úgy beszélgetek vele.

KépKép
connie

Vizimano szintenKép)) Tunderi a "hajasbabad" neked is

Kép
vaktyuk

Köszönöm lányok a bókokat a kicsi lányomról. Igaz nem vagyok valami aktiv tag de olvasni mindig szoktalak benneteket. Nekem is furcsa volt hogy 4 hónaposan kibújt az első fogacska rá 3 napra a 2 is elkezdett előjönni. Ezt már el sem hittem. NEm érzek semmit szopi alatt egyenlőre még nem harap a drága.
NAgyon édesek a babák én is szeretem nézni a képeket amiket beszúrtok. Jó éjt!

Kép

KépKép
búzaszem

Connie,
változatosság gyönyörködtet.Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok lányok!
Imádom a babás képeket, ígérem én is teszek fel, csak nincs digitális kameránk, így komplikáltabb.

Vizimanó, most már végre tudom mi az a Suttogó, eddig nem értettem és nem akartam bénának kinézni, hogy azt sem tudom mi az. Nem hiszem, hogy be tudnám építeni a napjainkba, mi olyan vagyunk picit, mint egy olasz család. Connieval hasonlóan gondolkodom ezekről az elvekről, de azt is elismerem, hogy bizonyos esetekben jobb támaszkodni vmilyen módszerre. Az jó, hogy nálatok bejött. Nálunk minden olyan ad hoc módon történik, a baba esetében mindenképp.

Speedy, a szoptatás nálunk néha 5 perc, néha 30-40, mert sokszor csak megnyugtatja magát vele.Büfi nem jön rögtön, néha 10 perc után vagy még később, ezért ilyenkor hasra teszem, figyelgetem és amikor mocorászni kezd felveszem, büfi és visszaalvás. Pl éjszaka mindig így csinálom, sőt, akkor nem is büfizik, velem alszik és vagy háton vagy hason van. Számomra az még egy talány hogy az éjszakai büfi hogy tűnik el, ill nem jön, mert ugye máskor ebből gond van, visszajön a tejcsi stb.Sztem az nagyon egyéni, hogy melyik baba meddig szopik, meg a mamától is függ.

Eszter, tudom, hogy már sokan írtak neked a baba súlyával kapcsolatban illetve, hogy aggódsz miatta. Én is mondanék pár szót. Az aggódás teljesen normális, én mindig azt szoktam mondani, hogy az anyukák egyik dolga az aggódás, a főzés meg egyéb között. Azt fontosnak tartom, hogy meg tudj bízni az orvosodban, ha nem megy, váltani kell. Orvos és orvos is más, meg ki tudja hanyasra vizsgázott anno, nincs ráírva. Meg lehet jó szakember, de nem tud jól kommunikálni és az már nem jó. Megkérdeztem a mi dokinéninktől a problémádat (tegnap kaptunk oltást)és azt mondta, hogy egyrészt ő rutinból ad UH beutalót, másrészt akkor kell a súly miatt aggódni ha hirtelen megtorpan a növekedés illetve ha radikálisan eltér attól a súlysávtól ami az e korú babáknál szokott lenni.Lehetnek nagy eltérések, gondolj bele, hogy iskolások közt is van aki Második-harmadikos korában majdnem akkora, mint egy kamasz, és vannak egészen vékonyka pici gyerekek is. Ha nyugtalan vagy, járj utána mindennek.
Erről van egy történetem Barátnőm kislánya 4 éves korától állandóan panaszkodott hogy fáj a háta. A papa szerint, ez csak hiszti volt, mert mindig ovibamenéskor történt. Anyuka szerint nem, és a végén ezen veszekedett a házaspár állandóan, vitték orvoshoz is persze, de nem találtak semmit. Aztán egyszer végre egy röntgen kimutatta, hogy egy jóindulatú daganat volt az egyik csigolyáján, operáció jött és azóta a kislány 11 éves és balettozik. Apuka picit elszégyellte magát.Szóval a gyereket komolyan kell venni. Pl azt mondják, hogy egy gyereknek nem fájhat a feje és ez nem igaz, csak tényleg sokszor egy kézlegyintéssel elintézik.Kiderült azóta valami? Nyugodtabb vagy?
Delfinke, szorítok nektek, biztos rendbejöttök, sajnos nem tudom gyógytornászt.De azért az disznóság, hogy hamarabb nem vették észre.
Vezso
vezso

Jo reggeltKép

Latom a Suttogo volt a temaKép en egy lenyges dolgot szurtem le, ne hagyjam , hogy a gyerek a fejemre novogessen, ill a siras, ami nekem nem tetszett, hogy azt irta ha valaki harom orankent etet elmulik a hasfajas.... es , hogy attol van mert moho kismalacok, persze belejatszik de nem lehet arra fogni 100%ban

Zsuba a lanyaidrol is mutatsz kepet?Kép

Kép
vaktyuk

Bocsi kevertemKép

Kép
vaktyuk

Még a hasonfekvésről szerettem volna mondani, hogy nálunk szinte mindenki így alszik és és szó szerint belebetegedtem a terhesség alatt, hogy nem lehetett hasra feküdni. Komolyan arról álmodtam, hogy kivágjuk a pocaknak az ágy közepét, lehet, hogy az ilyen lyukas terhes ágy jó találmány lenne. A babát is teszem hasra kezdettől fogva, persze eleinte főleg oldaltfekvésben volt. De jobban alszik hason, meg most már ha felébred, akkor hason fekve nézegeti a színes bigyókat, amiket az ágyába teszek.
Ötlet: aki ki tudja tenni a babát a szabadba pl babakocsiba, vagy pihis székbe, kössetek színes kendőket fölé vmre. Három-négy különböző színű elég és ahogy a szél fújja, imádják nézni.Vezso
vezso

Connie,
Nálatok meddig tart egy etetés? És azután mikor kér megint?
Javasoltad, hogy tömjem meg a manót Kép Kép hát így tettem, erőltettem, hogy egyen. Hát nem lett jó vége, elég sokat bukott. Lehet, hogy ő nasizni szeret? Egyszerre keveset, de sűrűbben? Vagy Õ 10 perc alatt megeszi az adagját? Mert valójában, ha nincs ébren, akkor 3 órát kibir ekkora adaggal. Ha ébren van, akkor sűrűbben eszik. És hát gyarapodig rendesen, 3 kg-mal jöttünk haza a kórházból, és 7 hetesen már 5 kg felett van.
Nekem azért gáz egy kicsit, hogy sűrűn eszik ébrenlét alatt, mert nem tudok vele így elmenni sehova. Babakocsizni is ha elmegyünk, nem merünk messze menni, mert hát bármikor megéhezhet. Legtöbbször azért elalszik a kocsiban, ez max 1 óra, és ha felébred, akkor máris sír. És akkor irány haza, ezért nem tudunk a lakótelepről kimozdulni Kép Kép Kép

Te 2 mellből etetsz alkalmanként, vagy 1-ből?
Igaz az a szabály, hogy 10 perc mindkét mellből? Igény szerinti szopi esetén is?

Akiren
akiren

Sziasztok!
Ismét köszi minden biztató szót! Most csak egy gyors bejelentkezés: indulunk ultrahangra. Kérlek szorítsatok nekünk! Bízom benne, hogy minden rendben lesz a fittneszbabyvel! Nagyon izgulok...
sziasztok,
Eszter
wester2004

tegnap este lemaradtak a kepeim...
en igeny szerint szoptatok, de tegnap este megprobaltuk hogy legyen egy szopi 11 korul. sikerult es a leanyzo aludt 4.30 -ig (elotte hajnal 1 es 4 korul mindig kert enni). hip hip hurra - teljesen kipihenve erzem magam!

szep nyugodt napot mindenkinek
speedy KépKépKép
speedy

Vezso,
Ez jót ötlet, leglább használom a kendőimet valamire. Van egy egyész kollekcióm, de már sose viselem.Kép

Vaktyuk,
Ezt a három óránkénti etetést nagyon forszírozták a fiamnál is, mert nagyon sokat sírt az első héten, és azt mondták, hogy a hasa fáj. Még jó, hogy nem hallgattam senkire ebben, hanem mentem a saját fejem után - mondjuk a témának alaposan utánaolvastam - mert csak az volt a baja, hogy óránként kellett etetni.
Általában ez a bajom a módszerekkel, nem lehet őket alkalmazni egy az egyben minden babára, én inkább elolvasok mindent, aztán kicsipegetem, ami bejön nekünk. Meg ezzel a háromórnkéntivel nem lehet észrevenni a növekedési ugrásokat sem.
Persze ember legyen atalpán, aki az én fiamat tudná órához igazítani, simán leordatja a fejem, ha nemkap elég gyorsan kaját.

De egy barátnőm gyereke pl. óraműpontossággal tartja nappal a 3 órát, éjjel a 4-et.Kép

Na megyek, kisfőnök reklamál, hgy nem vele foglalkozom.

KépKép
connie

Akiren,
Megtömni azért nem szoktam én sem ÁkostKép, csak felkínálom neki a lehetőséget. Egyébként rajta nagyon észreveszem mostmár, ha nem lakott jól. Lehet, hogy Grétának ennyi az adagja, és egy hatékonyan szopó baba 10 perc alatt bőven megeheti az adagját. Komfortszopizni is szokott ennyi idő alatt?

Kb. 20 perc egy szopi, és 2-2,5 órá bír ki, ha ébren van, és 3-4-et ha alszik. Mi is csak úgy tudunk a lakótelepen túl menni, hogy menet közben megszoptatom, ha megéhezik. Inkább így csináljuk, egy darabig próbálkoztunk azzal, hogy érjünk haza, de folyton rohanni kellett, és mégse sikerült időben hazaérni. délutáni séta úgy van, hogy az 5 óra körüli szopi után elindulunk, és 6-ra apa odajön, ahol éppen vagyunk, így mire szoptatni kell, már ott van, és lelkiéletre is van időnk vele, amíg manó alszik vagy nézelődik.

Én csak egy mellből szoptatok, így azt kiüríti teljesen, és büfiztetés után odakínálom a másikat is, ha nyugtalan maradt, akkor abból még szokott egy keveset nasizni. Ezt a 10 perces témát mondta nekem is a védőnő, de akkor én még fekve szoptattam, és nagyon macerás lett volna,amikor meg utánanéztem, sehol nem találtam, hogy így kellene szoptatni, még régi babakönyvekben sem.

KépKép
connie

Speedy,
nagyon tündéri a kislányodKép

Connie,
csak remélni tudom, hogy nincsenek olyan elvakult emberek, akik azt nézik mikor telik le a 3 óra és addig a manó meg csináljon amit tudKép
Ákos nem egy hétig sírt, hanem tovább, és gyakorlatilag egész nap cicin volt. Aztán már csak óránként kapott, majd másfél óránként stb. Most reggel 7 után 10 és fél tizenegy között kér enni, utána kettő- fél három között, majd 5-kor és fél nyolckor. A fejlődési ugrások alkalmával nem gyakrabban, hanem többet kért - és kapott.Kép
Ebből is látszik, hogy nem ülök stopperórával a gyerek mellett, hogy még Xperc és utána kapsz fiam enni. Másrészt nekünk valami minimális időközt ki kell várnunk, mert szemben az anyatejjel a tápi nem olyan jól emészthetőKép

Vezso, köszi a tippetKép

Kép

Kép
vizimano

Connie,

Amikor csak 10 percig eszik, akkor abban komfortszopi nincs, de akkor nem is igényli, szerintem. Olyankor ő löki ki a nyelvével, nyújtózkodik egy jó nagyot, és elégedett képet vág.
Komfprszopizni is szokott, olyamkor be is alszik rajta, akkor 45-60 perc is egy szopi, De ezt csak délután, de inkább este igényli.

Én sem úgy szopiztatom, hogy mindkét mellen 10 perc, főleg ha csak 10 percig eszik egyébként is Kép Kép Kép Ha meg büfi után kér még, akkor is ugyanazt szoktam neki visszaadni, (mivel ha megnyomom még spriccel mikor befejezi) és még eszik belőle néhány percig, de aztán löki megint ki.

Séták alkalmával próbáljam meg én is szopiztatni??? Hát nem is tudom...

Akiren
akiren

Connie,

Ákos átalussza az éjszakát? Nálunk Gréti még csak egyszer aludta át a 7 hét alatt, de a ma éjszaka már nem volt olyan rossz. Este 9 körül evett, és 2.45-kor kelt fel enni, azután meg 5.45-kor, akkor még visszaaludt, és 8-kor kelt ismét. Napközben ha alszik akkor jól bírja a kajával, de ha ébren van, hát akkor sűrűn kell ennie... de hátha ez is rendeződik majd. Most pl. ébren van, és 1,5 órát bírt ki Kép haladás!!!

Akiren
akiren

Sziasztok!

Nekem is mondták ezt, hogy 3 óránként kell etetni, meg éjjel ne adjak neki enni, csak teát, stb. Hát én mondtam, hogy ha enni kér, akkor enni kap és különben is a cici megnyugtatja, márpedig én azt szeretném, ha jól érezné magát ezen a világon, nem pedig szenvedne, mert nem elégítik ki a szükségleteit, mivelhogy egy kisbaba semmit nem tud magától csinálni, mindenben énrám van utalva. Õ is elég sírós volt, meg folyton erőlködött, akkor én is próbáltam, hogy legalább 2 órát várok a szopik között, mert biztos a hasa fáj, de akkor is ugyanúgy erőlködött és sírt, úgyhogy nem jött be. Úgyhogy most is ha valamiért nyűgösködik vagy sírdogál mindig felkínálom neki a cicit, aztán van, hogy eszik, van hogy nem, komfortszopizni nem igazán szokott, ha nem éhes nem kapja be a cicit, vagy kiköpi.
Van olyan nap, hogy szinte fél óránként cicire teszem, mert folyton nyűgös, van olyan, hogy órákig elvan nélküle ez teljesen változó. És az éjjelek is, volt már többször is, hogy 6-7 órát is aludt egyfolytában, de ha nyűgösebb akkor csak 3-4-et.
Ha megyünk valahova, akkor én úgy vagyok vele, hogy valahol csak meg tudom szoptatni ha kell, de általában a kocsi elringatja és alszik, meg ha idegen helyen van mindig több időt kibír szopi nélkül, mert az új élmények lefoglalják.

Az, hogy melyik ciciből eszik az is úgy van, hogy általában elég egy cici, de ha kevés, akkor odaadom a másikat is, volt már olyan is, hogy este már mindkét cici üres volt és még mindig nyűgizett és nem akart elaludni, akkor próbálgattam 5-10 percenként cicire tenni, hogy a közben termelődő tejjel hátha jól lakik és előbb-utóbb, (kb. egy óra) sikerrel is jártam.

Amúgy Bendi kb. 5-10 percig szokott szopizni, de ugye attól is függ mennyire éhes, meg mennyi idő telt el az előző cicizés óta, úgyhogy van, hogy csak 2 perc, vagy csak 1.

Az, hogy mindkét mellből 10 percig szopjon, szerintem jó tanács lehet a legelején, hogy mindkét mellet érje minél több inger és sok tej termelődjön, de később már elég ha egy cicit kiűrít egyszerre, főleg ha gyorsan szopik, mint Bendi, akkor 10 perc alatt már régen jól lakott.

ruz
ruzicsky

Vizimanó,
Hát nálunk csak stopperrel működött volna a két óra, persze kézben volt, de szörnyen üvöltött. Csak anyukám mindig mondta, hogy á, egy óra után még nem lehet éhes, fél után pláne nem, biztos a hasa fáj,. Én meg ugye nem értettem hozzá, a doki meg a védőnő mondta, hogy ritkábban etessem. Aztán anyu hazament 4 napra elintézni néhány ügyet a válakozásában, akkor változtattunk a férjemmel, azóta csend van itthon.Kép

Akiren,
Ákos 10-fél 11-től 5-6-ig alszik éjszaka, és a hajnali szopi után jön egy nagy rotyi, utána még vissza szokott aludni, mikor látja, hogy ott alszom mellette, és nincs más mit csinálni úgyse.Kép

A séta közben szopihoz én viszek mindig magammal egy álcázó XXL-es pólót, így nem látszik ki semmi. Ha nem sétálni megyünk, hanem mondjuk vásárolni, akkor az autóban intézem el. Mondjuk én olyan bátor még nem vagyok, hogy akkor is szoptassak nyilvánosan, ha nincs ott a férjem. Így is elég nehezen szántam rá magam, de nem akarok bezárva lenni itthon hónapokig még.

KépKép
connie

Sokan gondolják teljesen komolyan a 3 (majd 4) óránkénti etetést, aminek persze szintén megvannak az előnyei, csak azt nem értik sokan, hogy ez a tejtermelés rovására megy, tehát itt is igaz a mondás, hogy egy fenékkel két lovat megülni nem lehet.
Az is általános, hogy ha bármi gond van, azt a kajára vezetik vissza.

Akiren
Csak a kezdet nehéz, az első egy-két alkalom után már természetes lesz, hogy nem csak otthon eszik a baba.
Mondjuk nálunk a sétákkal nemigen van gond, egyrészt mert többnyire bealszik, másrészt mert akkor elég távol vagyunk egymástól. Itthon ugye elég sokszor ölbe veszem, nem is vagyok túlöltözve, tehát hamarabb eszébe jut a lehetőség akkor is, ha nem is éhes.
Ez a 10-10 perc szerintem is felejtős, nem sok értelme van.

Vezso
Jó ez a kendős ötlet! Azt gondoltam, akinek van kedve megírhatná, hogy mivel játszik a gyerek, illetve mit szoktatok játszani, hátha ellesünk egy-két ötletet egymástól.
Nálunk most a zacskó a legjobb játék, tetszik neki, hogy zörög. Persze vigyázni kell, hogy ne olyan legyen, amiről lekopik a festék.
Ezen kívül nagyon nyerő a tükör még mindig, főleg, ha néha én is felbukkanok benne és mondjuk kap egy puszit az arcára. Együtt játszásból az még a kedvenc, hogy letakarom egy pelenkával (textil), majd hirtelen lerántom róla.
Na, ilyen kis egyszerű dolgokra gondoltam, írjatok, ha van kedvetek.
zsana75

Zsana!

Nálunk is nagyon bejön a tükör, ha odaviszem a nagy tükör elé és meglátja magát benne, vigyorog magára, tök édi. Kép Meg a textilpelus is szintén bejön, nagyon jól eljátszik vele, tömködi a szájába, meg én is szoktam hogy letakarom vele és lerántom róla, de azt is, hogy letakarom és hagyom hogy leküzdje magáról, azt is nagyon élvezi. Kép

Na és tegnap óta az én fiacskám meg csak hason akar lenni, ha a hátára teszem az nem tetszik neki.

ruz
ruzicsky

Zsana,
Ez jó ötlet, én is épp akartam ma kérdezni, hogy ki mit játszik a babával.
Nekünk ma a lóg a lába lóga, nincsen semmi dolga jött be nagyon, miközben énekeltem neki ölben (a hasamon feküdt a hátán), összevissza lógáztam a lábát, köröztem, tapsikoltam vele stb. Egyébként Ákosnak még (ma pont 9 hetes) a beszélgetés meg az éneklés jön be a legjobban, főleg ha valamelyik "alkatrészét" mozgatom is közben.KépBeszélgetni meg úgy szeret a legjobban, hogy leteszem a kanpéra, és föléhajolok. Szoktuk még "röptetni" is, azaz a karunkra fektetjük, de eltartjuk magunktól, és úgy sétálunk vele.

Kintre csináltam neki egy olyat, hogy egy madzagra felfűztem színes nagy csomagolómasnikat meg a karácsonyfára való kis csengőket, de még nem találtam ki, hogy kössem fölé, ha kint van a teraszon, úgyhogy a tesztelés még hátra van.

KépKép
connie

Ruzicsky,

Írtad, hogy Bendi is erőlködik és sír. Ez még nem hasfájás, úgy tudom. Gréta is sokat erőlködik, van hogy annyira, hogy elsírja magát. Reggelente is hosszas erőlködéssel ébred, napközben is gyakran teszi ezt. Bendinél megszüntek az erőlködések? Ha igen, akkor hogyan szüntethető meg?
Gondolom a pukinak ki kell jönie, de miért ilyen nehezen? Kép Kép

Egyébként én is azt csinálom, hogy félóránként / óránként cicire teszem, mert nyűglődik. Aztán persze minden ennek következményeként tudok be. Pl. amikor aztán félig emésztett tejet bukik vissza Kép Kép

Gréta még elég kicsi, 7 hetesen még a kezével sem játszik, de beszélgetni szeret, éneket és táncot együtt szintén. Mostanában kezd többet vigyorogni, és mindig mintha mondani akarna valamit Kép Kép Ja, és képeskönyvet is szeret nézegetni, közben mesélek neki róla. Ha egy képet megunt, akkor elfordítja a fejét.
Ha a csörgőt rázzuk neki, azt is imádja Kép Kép
akiren

Játék ügyben egy tévedés.... a kezét már arra használja, hogy be akarja gyömöszölni a szájába Kép Már többször próbálgatta úgy spontán, de ma fél óráig küzdött vele, és nagyokat cuppogott hozzá, és folyt a nyála égnek-világnak Kép Kép Kép
akiren

Pár napja már csak naponta 3x van kaki, de nagyon erőlködik neki Ákos, és nagyon nehezen nyomja ki, ma hajnalban is vagy fél órát kínlódott vele. Ez normális? És lehet valahogyan segíteni neki?

KépKép
connie

Connie,

Ákos el tud magában is szórakozni? Vagy többször kell vele közösen játszani? Írtad, hogy nézi a házimunkát... viszed minden helyiségbe magaddal?
akiren

Sziasztok!

Nagyon édesek a babák!
Sajnos ritkán jutok gép elé, akkor pedig nem győzöm csodálni, hogy mennyit írtok.

Adélt én is igény szerint szopiztatom. Van amikor 3 óránként, van amikor 1 óra múlva, de van amikor csak 4 óra múlva éhezik meg.
A szopi időtartalma is változó. Van amikor csak szomjas, akkor 5 perc és készen van. De van amikor kb 30 percig is elnyammog a cicin.

Hasonfekvés:
Adél utált hason lenni. De amióta sikerült hasrafordulnia önállóan, azóta csa így akar lenni. Igaz visszafordulni még nem tud.
Még alvás közben is hasra fordul ill. az oldalára.

Játék:
A pelus szájba gyömöszölése az nálunk is nagy sláger. A másik a rongyikája. A Rossmannban vettem egy sípolós kacsa fejű rongyit és azzal játszik. Van rajta rágóka is.

Jut eszembe Rossmann. Akciós Nívea popsitörlő van 3 csomag 1299.-.

A legújabb hang ami kijön a lányom száján a gaj-gaj-gaj persze a hüvelykujja a szájában közben. Nagyon édi.

Na megyek mert reklamál, mert nem tud visszafordulni a drágám.
Sétára való szép időt mindenkinek.

Edit

Kép

Kép
ditke75

Akiren, Connie

Bendinek szinte kezdettől fogva probléma a puki és a kaki, nagyon nehezen jön mindkettő. Most már sokat javult a dolog, de teljesen még nem múlt el, kérdeztem a dokit, védőnőt, hogy van-e rá ellenszer, ezek a hasfájás elleni szerek, Infacol, Espumisan, Sab Simplex, ezeket javasolta, hogy meg lehet próbálni vagy kamillateát, de egyébként állítólag idővel elmúlik majd. Hát remélem.

Egyébként nálunk még nagyon bejön, hogy ha erőlködik és nem jön a kaki, akkor beteszem az autósülésbe, vagy a pihenőszékbe és ott sokkal könnyebben kinyomja, mintha feküdne.

ruz
ruzicsky

Connie
Fél órát kínlódott? Nálunk fél napokat is kínlódik, persze nem egyfolytában, de aludni sem tud rendesen, mert mindig felébreszti. Mondjuk már sokkal jobb a helyzet, mint kezdetben, mostmár elhiszem, hogy el fog múlni.
Mondjuk mióta többet próbálkozik a forgással (még csak egyszer sikerült neki a hasról hátra), és erőlködik, azóta többnyire minden pelusban van egy kis kaki, azelőtt pedig napi egyszer volt, de akkor jó nagy adag.
zsana75

Zsana,
Lehet, hogy azért nem aludt ma sem délután, csak keveseket, kétszer is zokogva ébredt?Kép

Ruz,
Akkor már értem, mitől volt az a hirtelen nagy rottyantás, amint betettük a hordozóba délután.Kép
Infacolt használjuk, de nem minden szopi előtt adjuk, azt mondta a sógorom, hogy elég naponta 3x. Egy darabig így adtuk, most már minden 2. szopi előtt, mert mostanában nehezebben jön ki belőle a levegő alul is, felül is.Kép

Akiren,
Időnként elvan magában 15-20 percig, nézeget, vagy lesi a forgóját a járókában, ez egy gyors elpakolásra, tusira, vagy ide benézni elég. Hosszabb lélegzetvételű házimunkához - egyelőre csak mosogatáshoz, főzéshez - kiviszem a konyhába a pihenőszékében, és miközben dolgozom, beszélek hozzá. Kb. 30-40 percet bír így. Ebédeléskor is oda szoktam magam mellé ültetni társaságnak.Kép

KépKép
connie

Zsana,
Valér egy fakanállal játszik a legszívesebben. Kép
Jobbna szereti, mint a csörgőket Kép

Angéla
angéla

Sziasztok
Azert erolkodnek a kakival mert osszeszoritjak a fenekuket, ill nem tudjak meg pontosan hova kell nyomni. Ezert ajanljak a szelcsovet, szerencsere nekunk a napi ket maszi+folyadek+gripewater? segit, ezen a heten kopp-kopp nem volt semmi baj csak napi egy emberes kaki ami utan furdetni kell szinte /hala istennek/
Tápis mamak ti mennyire tartjatok az eloirt mennyiseget? Ma vegleg vege a tejemnek tehat mostmar oda kell figyelnem ra.
Connie
Vettem rooibos teat tolnat-baranyat bejartam erteKép.
Kaki temara visszaterve igazan ha a gripe water hat, azota hat miota odafigyelek arra, hogy mennyit adok azaz az ismertetore egy teaskanal van irva ami szerintuk 5 ml, hat nem igazan mert kimertem es kb 5 kanalnyi az 5 ml, szoval nem tudom ki volt az az idiota aki forditotta. Vagy nala mekkora egy teaskanal????
Vettunk kiscsirkenek eyg csorgot berakom a kezebe es elfelejti elengedni es razogatja amig meg nem unjaKép De igazabol meg nem erdekli.

Kép
vaktyuk

Ja miylen atveres ez a Brendon kuponfuzet...
Van benne egy jatszoszonyeg amit kineztem honap elejen es msot lett ra felesleges penz tegnap szfehervaron megkerdem van e termeszetesen nincs de lattam a csajon, hogy kamuzik sztem nem is volt. Ma odatelefonalok a Bpibe ott sem volt mar elfogyott........

Kép
vaktyuk

Vaktyuk,
Még mi is úgy tanultuk az egyetemen, hogy egy teáskanál 5 ml, egy gyerekkanál 10 ml és egy evőkanál pedig 15 ml, csak az a baj, hogy teás ill. kiskanálból már egy csomó féle van, és csak egy bizonyos féle 5 ml.
Ezt a gripewatert hol lehet kpani, és tulajdonképpen mi ez? mármint mi van benne?

KépKép
connie

http://www.fda.gov/ora/fiars/ora_import_ia6609.html
csak angol leirast talatam, gyogyszertarban kell lehet venni es sztem jobb mint az infacol ilyen olajos cucc

Kép
vaktyuk

Erdekes illata van nem tudtam beazonositani valami gyogynoveny es a vasas gyogynovenyes kiskupakban mertem ki a heten es jottem ra hogy a kanalba joval kevesebb fer mint ami az adag lenne
mert ugye azt irjak 1 hos kortol max 6x naponta 5ml azaz teaskanalKép bocsi a reszletekert csak a kaja jottKép

Kép
vaktyuk

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?