Új privát üzeneted érkezett!

mtunde
szerintem csinálhatsz, mert a méhizomzatot nem kell mozgatni intimtorna közben, csak a hüvelyt és gátizmokat edzeni. de a dokidat vagy szülésznődet kérdezd meg mindenképp!!!!

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,

Hazajöttünkhurrááááááááá.....

Bár nagyon jó volt bent, nagyon elégedett vagyok a kórházzal, a személyzettel és egyáltalán mindennel. Nekem az egész olyan volt, mint egy hotel tartozkodás. Igy innen is köszönetet mondok az összes kórházi dolgozónak akiknek az osztályhoz köze van.... a takarítóktól a dokikig, nem is beszélve a szülésznőkről és csecsemősökről..... Mindenki profin csinált mindent....

Kedvesem leírt tulképp mindent, nem sokat tudok hozzátenni. Csak, hogy köszönöm orvosomnak és szülésznőmnek, hogy szép élménnyé tették a szülést.... Tényleg nagyon fájt a végén, de azért a végeredmény megérte, tehát aki még nem tart ott azt is csak bíztatni tudok, hogy nem olyan rossz ám ez....

Most itthon, nagoyn fáj mindenem, szinte sokkal rosszabb mint bent, lehet, hogy itthon többet mozgok vagy ilyesmi???

Lányok, gyakorló anyák... ti mit csináltok olyankor amikor a gyerek szopizik, de aztán belealszik és igy szinte megállás nélkül lehet szopiztatni, mert éhes marad, vagy csak huncut a lányom??? szopizik, elalszik, sir, szopizik, elalszik, és akkor talán nagy nehezen le tudom rakni.... Hát ennyi most röviden....

Visszaolvasni nem tudok, ezért bocsi, igérem késöbb megteszem....

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Szia Johanna,

nagyon megnyugtatóak a soraid a kórházzal és a szüléssel kapcsolatban, Fanni Sárát megnéztem a profilodban, egy kis tündér:-), még egyszer gratulálok!!!

Jó babázást Neked!!

Erka
erkaberka

sziasztok,

Johanna! nagyon gratulálok, jó egészséget és sok boldogságot kivánok nektek! amikor bent találkoztunk nem is hittem volna hogy mire számítógéphez jutok már meg is lesz a kisbabátok, sőt már lehet hogy otthon is vagytok.
Erka, merre vagy, csak nem te is babázol már???

kicsit túlságosan elpakoltam a gépet, igy máig nem jutottam hozzá, most probálom a két hét lemaradást visszaolvasni!
Erkanak és Johannának köszönöm a közvetítését, többieknek meg a gratulációkat! valóban juni 9-én megszületett Klára (56-335o) irtó boldogok voltunk hogy kislány lett, és ráadásul gyönyörű haja van!
végül nem akart megfordulni a kisasszony így maradt a császár, de annyira rendesek voltak a dokik, aneszteziológusok és a műtősök, (velem együtt örültek hogy kislány lett, és végig nagyon kedvesen beszéltek hozzám, foglalkoztak velem és nem csak a rutint nyomták le), illetve minden olyan jól alakult hogy a császár szomoru tényére már nem is gondolok.
annyira hihetetlen volt amikor mondták hogy "na hamarosan meg tudjuk a baba nemét" majd szinte ezzel egyidőben felsirt és már mondták is h kislány és szép hosszú haja van, még ma is elolvadok ha visszagondolok a dokik szavaira.
a korházi napok egész jól teltek, habár borzasztóan vágytam már haza és kicsit nehezen szoktam meg a benti rendszert de Klára annyira rendes kislány volt már ott is, h a szobatársaim csak irigykedtek milyen nyugodt babánk van.
én minden ápolónőt és csecsemőst csak agyon tudnék dicsérni, tényleg egyik rendesebb volt mint a másik még ha volt morcosabb és vidámabb típusú is, illetve egy valami kicsit néha nehezítette a dolgunkat: többször is ellentmondtak egymásnak a kérdéseinkre válaszolva.

egy szó mint száz, és hogy a topik témájánál maradjak nagyon elégedett voltam a korházzal az orvosommal és a teljes ellátással

még annyit szeretnék leírni, hogy számomra a terhesség csúcs jó állapot volt és nem tudtam elképzelni hogy annál jobb is lehet, sőt kicsit tartottam az egész babázástól, de most hogy meg van Klára, hát tényleg nincs ehhez hasonlítható, pörgős életünk után nem hittem volna hogy imádni fogok itthon ülni és babázni!

Kati! egy időben voltunk bent és szerintem emlékszem is rád, (már Eszter alapján is), nem te költöztél át másnap alapítványi szobába?

szépia
szépia

jaj bocs most látom hogy nekem az utolso 3 hozzászolás nem jött le....most gyorsan visszaolvasom

szépia
szépia

johanna! milyen szép kis gömbölyü arca van a babátoknak, mégegyszer gratulálok.... olyan hihetetlen hogy egyszerre csak kint van egy ilyen édes kis pocaklako!

számomra legalábbis annyira furcsa volt ahogy egyik percröl a másikra elém teszik azt a kis babát akit 9 honapon át elképzelni sem tudtam milyen is lesz majd...a következö perctöl meg olyasmi érzésem volt mintha mindig is ismertem volna ezt a babát és máshogy nem is nézhetne ki!

Erka, mi a helyzet veletek? jol emlékszem h 23 ra vagy kiirva?

szépia
szépia

Szépia: örülök, hogy jól vagy... és hogy ennyire élvezed a babázást... én még egyenlőre nagyon tartok tőle és most jöttem rá, hogy most már a miénk a felelősség a csöpség iránt.. és ez most egy kicsit kikészit, mert azt sem tudom, hogy kell szoptatni, fürdetni ne adj isten valami komolyabb dolog lenne azt sem tudnám merre kapjam a fejem... úgyhogy most egy kicsit mélyen vagyok... és fáj a sebem egy kicsit most először a szülés óta a méhemet, petefészkeme nem is tudom hogy mit....

Erka, tényleg mi van veletek???

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak így bejöttem, de
egy nagyon fontos felmérést végzek a Szoptatásért Magyar Egyesület megbízásából, az anyatejet helyettesítő termékek marketingjét szabályozó WHO-kódex betartásának magyarországi helyzetéről.
Lenne egy pár kérdésem a 6 hónapnál fiatalabb babák anyukáihoz:
-a csecsemő életkora?
-táplálja-e csecsemőjét valamilyen gyári élelmiszerrel?
-ha igen, milyen márkájú tápszert, teát, tejpépet, gabonakészítményt vagy egyéb élelmiszert használ, és miért?
-miért?:-A: az orvos javasolta B:a védőnő javasolta C: a dietetikus javasolta D: más egészségügyi dolgozó javasolta E: saját, előző gyermekével szerzett tapasztalata alapján F: reklám alapján választotta G: rokon vagy barát javasolta H: egyéb:....
- kapott-e ingyenes mintát csecsemőélelmiszert (és teát,cumit?) gyártó cégtől? (Nestlé, Milupa, Hipp, Kecskeméti, Humana, Mildi, Avent, Chicco, Mam stb.)
-hol?:A: egészségügyi intézményben B: gyógyszertárban C: otthon D: üzletben E: postai úton F: egyéb:...
-ki adta?: A: a cég üzletkötője B: egészségügyi dolgozó C: egyéb:...
- kapott-e bármiféle tájékoztató vagy reklámfüzetet, ajándékot?
- ajándékfajta: A: cumi- cumisüveg B: előke C: pelenka D: játék E: dísztárgy F: pelenka és cumisüveg együtt G: ajándékcsomag H: egyéb:...

Bármit amit kaptatok szülésnél, vásárlásnál, postán, bárhol, kérlek írjátok meg nekem, azt is amiben nem vagytok biztosak, hogy ide tartozik.
A válaszokat erre a címre küldjétek: munkacsi.petra@freemail.hu
A matrica, tea, kiskanál stb. is ide tartozik, ja és melyik kórházban született a baba?

Köszönöm, hogy időt szakítottatok rám és elolvastátok.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Sziasztok, Petra
anyatigris2

Sziasztok lányok, friss anyák!

Johanna, Szépia, örölük nektek, és babátoknak. Johannak, remélem hamar átlendülsz a kezdeti nehézségeken, ha bíztat ez a dolog szerintem sokan így éreznek. Én a szoptatásról azt olvastam, ha bealszik, érdemes gyengéden felébreszteni. Persze én még csak beszélek Kép
Szépia, megnyugtató volt, hogy azt írtad, élvezed a nyugodt babázást, a 2-3 hónapos betegállomány után most szakadt ráma félelem, hoyg most évekig ilyen lassú és unalmas lesz az életem? De úgy tűnik, hamarosan szélvészként viharzik majd be nekünk is a baba Kép és a semmittevésnek lőttek Kép

Tünde

mtunde

tünde, ne parázz, eleve a babák minden nap kitalálnak valami ujat (nálunk legalábbis élete első 13 napjában igy volt!)
johanna,
én amikor első nap bajba kerültem a szoptatással felhivtam a „la leche liga” egyik tanácsadóját. A honlapon (www.lll.hu) megadják a tanácsadó anyukák számát. Nekem nagyon kedvesen segítettek, amúgy le lehet tölteni a szoptatós füzeteiket is, még ugyan nem volt időm ezeket olvasni.
fürösztés nálunk párszor már elmaradt (inkább minthogy kiborulva kezdjek neki az éjszakának), ilyenkor egy nagyobb popsimosással próbálom klárának jelezni h ez most más mint a többi pelenkázás.
jó babázást,
szépia
szépia

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:20-kor.
Vendég

Sziasztok,

Lilluska: gátsebre aloe firstet használok, de eddig nem fájt ennyire, úgyhogy biztos a feszültség is ott jön ki, ami a leggyengébb...

Más: mikor lehet kivinni elöször a gyereket, nekem annyira mehetnékem van egy icipici útra... babakocsival bébivel ki a szép levegőre. Szerintetek?

Ildi: az tök jó lenne, baba mama randi, benne vagyok... te mikor vitted ki elöször?

Ma nagyon nyilal a méhem, petefészkem, ugye ez is normális?

Éjszaka 3 szopi volt, most bezzeg alszik, na de annyira édes, hogy csak nevetek rajta, hogy éjszaka bezzeg állandóan sír. Szopi alatt persze hogy próbálom ébreszteni, de amikor már olyan mérgesen néz a cicimre, mint egy öregasszony, akkor lerakom és békésen elalszik.

Mennem kell, jön a védőnő...

Johanna és Fannibaba

Kép
Kép
johanna1975

Jajj lányok, bárcsak már én is itt tartanék, de még 3 hónap!!!
na azért ennek is meg van az előnye, alaposan felkészülhet az ember Kép
de azért a kezemben tartani... Nem is folytatom.
Tünde

mtunde

Johanna
cicin bealvás
nekünk is volt, én mindig kivettem a cicit a szájából, bedugtam a kisujjam a szája szögleténél és megszűnt a vákuum. ha kérte ismét, akkor még szopizott. vagy simogattam a fülénél vagy kezénék finoman. de egyébként kb.10 hós koráig cicin aludt be, utána 2-3 nap alvástanítás után maga is elaludt.
nagyon cuki a babád!!! szép kerek buksija van!

KépKép
KépKép
gumicukor

Nicol!
örülök,hogy jobban vagy! Remélem most már minden o.k. nálad. Ha többet tudsz kicsit pihenni,valószínű a tej is több lesz. Az első babónál és is állandóan izgultam,méregettem,hogy nem kap elég tejet,most kicsit"lazábban"szoptatok, igény szerint.Most is bimbóvédőt használunk,"anatómiailag ilyen vagyok "mondta az egyik csecsemősnővér.Úgy érzem,van elég tej Eszternek,sokat és sokáig szopizik.Mellette lehetne pihenni is,de a másik kislányom,Anna a testvére megszületése óta még több figyelmet igényel,éjszaka többször felsír.
most még valahogy megoldjuk a férjemmel,még szabin van,ha ismét dolgozik,nem tudom,hogy lesz...
Szépia!
Jún.9-e mindkettőnknek felejthetetlen nap marad...
Szerintem is találkoztunk,többször gyönyörködtem Klárikában,én költöztem át a 2.napon az alapítványi szobába(533-ba). A nagyobbik kislányom miatt volt erre szükség,így a nap bármely szakában vele is együtt lehettem.
Kati
kati

Johanna!
Elalvásra én is a gyengéd ébresztgetést javaslom. Nekem nagyon bevált és 2 hét alatt nagyon belejött a kisasszony, hogy csak 2-3 óránként egyen. Megnéztem Klárit, nagyon szép baba. Kép

Kati!
Nem lehet könnyű két gyerekkel. Majd ha a picur is kevesebbet alszik sokkal nehezebb lesz. Anna hogy fogadta a kistesót? Örömmel vagy kicsit féltékeny?
Örülök, hogy van tejed és hogy Eszti jól eszik. A pihenés úgy néz ki bevált nálam a tejcsim, sokkal több, de így meg a lakás szalad.
Jó babázást és várom majd a képeket.

Szépia!
Neked is gratulálok!

Nicol

Kép
nicol

Nicol: Kláribaba Szépiáé, nekünk édes kicsi Fannink van. De nem baj.... lényeg, hogy Klári és Fanni is csodás kisbabák...

Köszi a segítséget... én is valahogy igy csinálom. Mármint a szájába bedugom az ujjam stb...

JohannaFanni

Kép
Kép
johanna1975

Johanna!
Én is megnéztem a bébit (és téged Kép) Nagyon szépek vagytok. Remélem napról napra jobban boldogulsz.

A kiscsaj napok óta forgoloódik bennem, néha már nagyon nagyokat tud rúgni, és még mekkorákat fog!

Tünde

mtunde

Lányok, még egy kérdés:

én félidőig 2-3 naponta rosszul voltam, aztán a hányások elmaradtak, most viszont 2 héten belül másodszorra fordul elő, hogy ha úgy eszem, hogy nem vagyok éhes, és biztos abban, hogy enni kéne abban a pillanatban, akkor bizony 10 perc múlva az ételt a WC-ben látom vissza.
Ennyire összement a gyomrom, hogy ha nagyon tele van, vagy nem kívánom a kaját, akkor kiadom? Mondjuk ez ellen könnyű védekezni, kevesebbet kéne ennem, nem?
Ez csak azért érdekes, mert terhesség előtt nagyon nem voltam hányós, és ez most furcsa nekem. Most az autók, buszok is fel tudnak nagyon rázni, de azokról időben leszállok Kép

(tudom, másállapot: a férjem szokta mondani, terhességben minden elképzelhető és annak ellenkezője is ugyanabban az időpillanatban Kép)

mtunde

Sziasztok lányok!

Tünde - igen sokszor kellene kicsit enni, ugyanis a gyomrodnak egyre kevesebb helye van, a babóca nyomja fel, ez okozhatta, hogy a "felesleget" visszadobtad.
Sírás - folyt.köv.

I
ildibaba

Sietek, mert most még jó idő van, megyünk sétálni...
Johanna - Fanni édes és gyönyörű, ne aggódj, szupermami vagy/leszel! Szopizáskor Atis is sokszor bealudt eleinte, főleg, hogy kicsit sárga is volt. A kórházban emiatt sokszor megizzasztott, újrapelenkáztuk (ilyenkor felébrednek), de mire ciciközelbe jutott, már keze-lába lógott. Itthon már azért más volt, persze máig gyakran cicin alszik be. Õ gyorsevő, hamar betömi a szükséges tejcsit, aztán már csak egy kis ideig cicizik. Én a nóziját szoktam megpöcögtetni (rögtön kapcsol), vagy a pofit paskolom meg. A dokinő a mellkas- és talpcsikit ajánlotta.
Ha bármi gondod, kérdésed van, nyugodtan írj vagy hívj, aztán segítek, hiszen itt vagyunk a közelben.
Sétálni mi a 3. héten mentünk, addig levegőztetést ajánlottak, azzal ráerősödik a hosszabb kintlétre. A meleg miatt nagyon kell figylni az ilyen kis mütyikre. Apropó ilyenkor többet szopiznak!

Nicol,
csatlakozom Katihoz - sokat kell pihizni, sok folyadékot bevinni és rendesen enni, ez segít a legjobban a tejcsitermelésben, illetve az, hogy igény szerint szopiztatsz és mindig egy ciciből. Ha nem szívja ki a manód a cicit, ne kezdj rögtön fejni, hanem ha kis idő múlva újra enne, ugyanarra a cicire tedd vissza, így beáll a kereslet-kínálat. Ha viszont nincs elég tej, akkor próbálj fejni. Az lll tényleg sokat tud segíteni, de ha visszaolvasol, április-májusban sokat leveleztünk a szopizásról.

Ildi
ildibaba

sz
szépia

(bocs valmit elszurtam az elöbb)

sziasztok!

ujabb juniusi baba érkezett, éljen éljen....
Erkáék kisbabája megszületett!!! Zsofia Flora 2oo5 junius 22-én 22.45 kor világra jött, 355o gr, 57 cm, mindenki jól van!

Gratulálok,jó egészséget és sok boldogságot kivánok,
és várjuk a részleteket.

szépia
szépia

Sziasztok Anyukák és Pocakosok!

Szépia, Johanna, Erka! Mindegyikőtöknek nagy-nagy gratuláció, jó egészséget és sok tejet!

Mi nagyon jól vagyunk, szombaton leszünk 3 hetesek és hála Istennek rendesen eszünk is, már 4270 gramm a gyerkőc, pedig 3570-nel jöttünk haza.

Johanna,
szerencsére nekem az elejétől fogva sok tejem volt, de kb. 1,5 hét, amig beáll a rend, addig össze-vissza ingadozott nálam is a mennyiség. Kristófot az elejétől fogva próbáltam 3 óránként etetni, és ez nagyon jól be is vált nálunk, éjszaka is csak kétszer kelek hozzá, és volt, hogy 5,5 órát is végigaludt egyben. Egyébként szerintem a tejhez a legfontosabb a nyugi, ne görcsölj semmin és minden rendben lesz.
A gátsebbel én is elég sokat szenvedtem, nekem még most is fáj, bár a varratszedés után sokkal jobb lett. Neked nem? Én Bioptron lámpával lámpáztam a sebet, és nagyon szépen összehúzódott máris.
A szülésed úgy tűnik, nagyon hasonlított az enyémhez - sajnos, de tényleg jól ,meg vagyunk "szerkesztve", mert másnap már nem is emlékeztem a szörnyűségekre, csak a jó dolgokra meg a babócára. És ez így is van rendjén.

Na, befejezem, mert aludnom is kéne egy kicsit még ma!

Szisztok,
Dóri, Kristóf
kiskacsa

Sziasztok

Gratula a most szult anyukaknakKép

Kép
vaktyuk

Sziasztok!
Vszínű, h. mostantól többet bekukkantok hozzátokKép! Ma beszéltem Tóth dr-ral telefonon, és pozitív a kórházi tesztem is. Nagyon örülünk nekiKépKép!!!

Lilluska!
Most már tényleg van OKOMKép a sűrűbb jövetelre! Ahogy számolom, most vagyunk a 5. hétben, úh. még az elején járunk, de reméljük ez a baba maradni akar majd nálunk! A 7. hétben kell menni uh-ra, nem is tudom, h. hogyan bírjuk ki addigKép!?
Õsztől visszamész dolgozni? Bölcsi, ovi egyszerre? Az igen! Tényleg izgi dolgok ezekKép! Eszter nagyon várja már. És amióta a jelét(napocska) is tudjuk, nagyon izgatottKép. Olvassuk rendszeresen a Pöttyös Panni ovis részétKép, ez a szakirodalom nekiKépKépKép.

Áron!
Köszönjük! Akkor hajrá!!! Õsztől találkozunk a KútvölgyibenKép! Ugye te is Tóth dr-hoz jársz? Nem sok időt hagytok a két gyerkőc közöttKép! Mi is szerettünk volna kevesebbet, dehát másképp alakult. Hisszük, h. nem véletlenül van ez így, úh. jól is van!

Lányok!
Semmi tapasztalatom sincs az Utrogestannal kapcsolatban. Kapott vki ilyet? Mire számíthatok? (A jan-i vetélés miatt kaptam. Tudom, h. mindentől ez sem véd, de legalább a jó megtapadás biztosítva van!)

Johanna!
Hogy vagy ma? Körvonalazódik vmi rendszer? Sokat gondolok rád! 3 évvel ezelőtt uae-t éltük végig mi is, úh. nem keseregni!!! Sok puszi!

Márti
csmarti

Márti,
az utro egy hüvelykúp, de kis gömb alakja van. Mivel hormonkészítmény, célszerű azonos időközönként felhelyezni, hogy a hormonszint ne ingadozzon. Én 3*2-vel kezdtem: reggel 6, du 2 és este 8. Használj betétet, mert egy része ki fog ürülni és hát nem a leggusztább dolog a világon (bocsi). Általában a terhesség 12. hetéig kell használni és folyamatosan csökkentve az adagot abbahagyni, mert a 12. héttől már a méhlepény veszi át a sárgatestek szerepét és ekkortól már nincs szükség a sárgatest-hormon pótlására.
Nagy-nagy gratula Nektek a babához!!! Kép

Lara

Lara

KépKép
lara77

Lara!
Köszi a gyors választ és gratulációtKép! Nekem napi 1 gömböcske az adagom, úh. akkor célszerű lesz estére felhelyezni. Jó, h. írtad a betétet, így legalább nem ér váratlan meglepetésKép! Köszi!!!

Márti
csmarti

Márti,
tényleg este a legkényelmesebb Kép

Lara

KépKép
lara77

Dóri, én is gratulálok Kristofhoz,
szerintem pont kerültük egymást a korházban (én 8. án mentem be)
hogy bírja ki Kristóf 3 orán át evés nélkül, nekem Klára 1,5 oránként kér és éjszaka 2 és fél óránként, v. nagy ritkán kibír 3 órát.
jaj azt hiszem ismét letelt az idő: kis tündérem vacsora első fogását kéri!
szépia
szépia

Sziasztok!

Szépia, tényleg épp kerültük egymást, mert mi aznap jöttünk haza. Igazán sajnálom, hogy nem találkoztunk!

Az etetéssel úgy vagyok, hogy az elejétől próbáltam a 3 órára szoktatni, és mivel elég sokat eszik egyszerre ( most már 110-140-eket is), a védőnő is javasolta, hogy mindenképpen tartsuk ezt az időt. Igazából eddig teljesen jól ment így, most kezdem azt látni, hogy kb. 2,5 óra múlva éhes a lelkem, de azért még kibírja.
Az éjszaka nálunk általában elég nyugalmas, csak kétszer etetek és néha már kibír 4-5,5 órát is egyhuzamban. A szülésznőm javasolta nekem még amikor hazajöttünk, hogy próbáljuk meg elég későn fürdetni (11 körül szoktuk), mert abban nagyon kifáradnak a babák, és akkor valószínűleg tovább fog aludni egyhuzamban éjjel. Én úgy látom, hogy ez bejön. Persze azért nálunk is van nyügisebb éjszaka, de alapjában véve nagyon jól tudunk mi is aludni. (Mostanában viszont rászokott a Kristóf arra, hogy a második éjjeli evés után iszonyatosan nyögdécsel (valószínűleg a szelek) - ő baromi jól alszik mellette, mi viszont nemigen tudunk...)
Hogy van a sebed? Tudsz tőle emelgetni? Azért a gátseb sem egy leányálom, de a Tiéd is rossz lehet. Köldökötök hogy áll?

Tényleg, Johanna hogy vagy? Gyógyulsz? Én még mindig érzem a gátsebet,főleg estére, ahogy elfáradok, sőt a varratok még mindig nem jöttek ki...

Hogy álltok a levegőzéssel? Mi már sétáltunk is vele egyik este és napközben pedig 0,5-1 órát kint vagyunk a kertben, ami szerintem biztosan nem árthat!

"Új" anyukák, egyébként hogy vagytok lelkileg? Minden ok? Nekem is elég ijesztő volt az első pár nap, de aztán belejöttünk. Én már a kórházban szedni kezdtem a Hypericum homeós bogyót, ami kifejezetten erre a változó lelkiállapotra való, és szerintem tényleg nagyon jó.

Na, lassan megyek letusolok, amig még van időm, aztán kezdődik a fürdetős móka!

Jó éjszakát mindenkinek,
Dóri
kiskacsa

Sziasztok!

Dóri, mintha magamat olvasnám (már ha leírtam volna...) nálunk is gyakori a nyögve alvás, ezt a férjem kiválóan tolerálja, de én nem tudok aludni mellette. Nekem is felszívódó varratom volt, és a 6. hétre tünt el teljesen, pontosabban egy pici még maradt, de azt a kontrollon a dokim kipöccentette...
Most rohanok, mert éhezünk...

I
ildibaba

Szia Tünde!

Hogy állsz a szeméremcsont fájásoddal? Voltam tegnap a dokinál, és rákérdeztem, nálam ugyanis nemhogy elmúlna, de egyre többet, és egyre jobban érzem. Most már nemcsak a reggeli felkelésnél kellemetlen, hanem egész nap érzem. Egy-egy hirtelen mozdulatnál aztán különösen. Nyugtasson meg valaki, hogy ez nem marad így a szülés végéig... !!! Nekem ugyanis van még kereken 2 hónapom.
Szóval: elmondtam a dokinak, hogy mit érzek, hogy ez mitől lehet. Rögtön azt válaszolta, hogy ez attól van, feszülnek, tágulnak a szeméremcsontok, attól, ahogy a bébi odabennt ficereg, helyezkedik, és hogy ez teljesen normális, és nem baj. Viccesen megkérdeztem, hogy kinek nem baj, mert nekem nem a legjobb. Azt mondta, hogy majd a szülésnél nem ezt fogom mondani, még egy kicsit örülni is fogok, hogy előtte így alakult. HÁt, majd meglátjuk. Rákérdeztem arra is, hogy ez együtt jár-e a méhszáj kinyílásával is? Azt mondta, hogy nem ,de vannak nők, akik ettől függetlenül is kinyílhatnak már korábban. Ettől azért megnyugodtam.
Úgyhogy fel a fejjel, a cél érdekében mindent...!

Üdv: kuha

Kép
kuha

Sziasztok!

Kuha, szerintem is örülj, hidd el, könnyebb lesz a szülésnél. Egyébként az izületek, csontok, szóval az egész szervezet mindenkinél másképp reagál. Olyan nincs, hogy valakinek ne fájna valami. De nem biztos, hogy ez a hátralévő két hónap alatt folyamatosan így lesz. Nekem legalábbis nem fájt mindig. A méhszáj kinyílásával ne stresszeld magad, ha a vége fele kezd is kinyílni, az nem jelenti automatice a szülést.
Egyébként lehet, hogy elszomorítalak, de a fájdalom szülés után is megmarad: amikor visszarendeződnek a helyükre a dolgok, bizony lesz egy két nehéz napod.
Ezt Johanna is kérdezte: igen, otthon azért aktívabbak vagyunk, bár jó lenne ügyelni arra, hogy a 6 hét relatíve pihi meglegyen. Én azért már az elején bevállaltam egy-két vasalást, pakolászást, ezek elvileg csak apróságok. Addig nem is volt gond, amíg csináltam, de utána még fekve is fájt szeméremcsontom...

Ildi
ildibaba

Sziasztok,

Köszi a sok kérdést és kedves biztatást...

Ma jól vagyok, bár néha kiborulok apró kis hülyeségeken. Mint pl. tegnap elveszett a memóriakártyáról vagy 80 db kép a gyerekről, azt hittem szétvet az ideg....

Erkának nagy nagy gratula, remélem hamarosan hazatér és itt lesz köztünk a kislányával.

Én még mindig pörgök ezerrel, csinálok mindent amit csak lehet, mintha mi sem történt volna. Ma már kocsit is vezettem és teregettem meg ilyesmi, takarítás és hasonlók.

Hogy van-e elég tejem azt nem tudom, szopizik és azért jól is lakik még ha néha nem is túl hosszú időre. Viszont délutánonként vigasztalhatatlanul sír, nem tudom mi lehet vele, de semmi sem használ, csak sír csak sír. Tegnap a hasratevés nyugtatta meg, ma pedig amikor odafeküdt közénk...

Ti mennyire veszitek komolyan, hogy csak 3 óránként szopi? nem felvenni első sírásra. Hát elsőre még sosem vettem fel, de azért ha már egy jó 10 perce sír, akkor igen. Vagy hogy kell csinálni??? annyira tudom szegényt sajnálni, pedig olyan édes pofa.
Mi jó hasfájásra?

Gátsebem fájdogál, bár meglehetősen jó a dolog, csak egy helyen rossz a varrat, de nekem felszívódó, tehát kiszedni nem fogják. ezek szerint csak a 6. hét végére lesz igazán jó. Mennyi ideig vérzik az ember? mertn ekem néha nagyon erős máskor meg semmi.

Bocsánat, ha nem válaszoltam valakinek, csak leültem de mennem kell, mert ébredezik a babó...

Johanna Fannibaba

Kép
Kép
johanna1975

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:21-kor.
Vendég

Johanna! Meg mas nyuzsgo kismamak!

Azert nem hiaba mondjak gyermekagyas idoszaknak az elso 6 hetet, nem teljesen hulyeseg ilyenkor tobbet pihenni (esetleg eleinte foleg agyban fekudni). Nem lehet, hogy azert sir delutan a baba annyit, mert a szervezeted (meg nem is volt eleg ideje megszokni, hogy "tejelni" kell) elfarad a sok nyuzsgesben? Meg esetleg a sok egyeb kozt elfelejtesz eleget enni-inni?
A gatseb fajdalma is sokkal hamarabb elmulik, ha nem rohangalsz allandoan. (Sajat tapasztalatom szerint ha kimelem magam, jo ket het alatt gyogyul, ha nem, akkor ... hat, van, ami honapokig erzekeny.)
A felszivodo varratokkal kapcsolatban nekem eleg vegyes tapasztalataim vannak. A mostaninal (pedig csak egy kis felszini szakadas volt, kb 4 oltest kaptam) meg 6 het utan is jott ki a huvelyembol egy-ket cernadarab. Meg 11 naposan mar meguntam, hogy egy ponton valami szur, megneztem, kiderult, hogy egy oltes egy az egyben ott feszul, eszebe sincs felszivodni, ugyhogy azt egy kis segitseggel hazilag kiszedtem (csipesz+borollo). Teljesen megszunt a kellemetlen erzes. (Persze normalis ember ezzel visszamegy a dokihoz, de hat o se csinalt volna egyebet.)
A verzes is hamarabb elmulik ha nyugiban vagy. A negyedik szulesem utan 4 hettel teljesen elmult, majd hirtelen ugy elontott a ver, mintha egy csapot nyitottak volna meg bennem. Es csak 9 hetesen mult el ujra (persze nem volt vegig olyan eros).
Szoval en csak biztatni tudlak, hogy fogd vissza magad egy picit a babad es a magad kedveert. Bar ketsegtelenul jolesik az ember onertekelesenek, ha el tudja mondani, hogy "lam, most szultem, aztan mar ilyen fitt vagyok" :o)
Azert bocs, ne vedd kioktatasnak vagy letolasnak, nem is tehetek ilyesmit, csak tudom, sokan ugy gondoljak, hogy ciki fekudni es gyogyulni egy darabig. Pedig hat egy akarmilyen mutet utan is megmondjak, hogy tessek kimelni magat az embernek, pont szules utan nem kene?

Orsi
torsi

Sziasztok lányok,

Johanna, friss és leendő mamik
Csatlakozom Orsihoz, saját és meglehetősen friss tapasztalatból mondom (manócskánk kedden lesz 8 hetes), hogy amennyire csak lehet, pihenjetek vagy osszátok be úgy a dolgaitokat, hogy egyszerre csak egy keveset csináljatok meg. Jó, jó, tudom, hogy nehéz - nekem is furi volt megszokni, hogy nem vasalom ki az összes ruhát egyszerre, hanem több részletben stb. De megéri, mert nem fájsz annyira és szerintem ez is kihat a vérzésre is. Nekem a 6. hétre múlt el, hol erősebb, hol gyengébb volt - igen, ahogy Lilluska írta szoptatáskor erősödött.
A felszívódó varratra azt mondta a szülésznőm, hogy azért érezzük a feszítő érzést, mert ezek úgymond kipattannak és aztán távoznak.

Vissza a pihire - nagyon, nagyon fontos a tejcsi miatt, ha nem is alszol, de ha szeretitek odavenni a kicsit, őt nézegetve is tudsz pihenni, a látvány mindent megér, közben a tejcsi meg termelődik ezerrel. Én nem mérem, csak a heti gyarapodást és egyébként ha pisil, kakil rendesen, akkor gond egy szál se.
Eleinte a kicsinknek 3féle sírása volt: éhes vagyok, fáj a hasam és egyedül vagyok, anyát-apát akarom. Mi nem nagyon tartottuk, tartjuk be a nem felkapkodni utasítást. Ma már elgügyörészik a picúr, de ha azt szeretné, én bizony ölelgetem, babusgatom - hadd legyen jó kedve. Persze van már álsírása is - gyakran álmában felsír, mire ránézek, már vége is, illetve van egy erőtlen, inkább nyögös-gügyörgős "sírása", amibe mostanában bealszik - itt viszont bevállt a kivárás.
Johanna, próbálj ellenállni korábbi énednek és pihizz amennyire tudsz, meglátod, megéri!! És mondom, ha gond van, szólj, írj, segítek, ha tudok.

Ildi
ildibaba

Fú, lehet, hogy nem írtam:
Erkának nagy-nagy gratula, minden szépet-jót és jó egészséget kívánunk az egész családnak!!!

Ildi
ildibaba

Sziasztok,

Köszi lányok a válaszokat. És tényleg feküdni kéne, és meg is próbálom tartani. Le van ...va háztartás, legfeljebb nem olyan nagyon tisza a lakás. Viszont a tej és babám érdekében meg kell ezt tennem,m ert aztán örökre sajnálni fogom.

Ildi: hát jól jön majd a segítség, mert abban sem vagyok bizonyos, hogy jól teszem mellre a babát. Olyan sokszor elalszik közben és aztán meg óránként jelentkezik, annyi tejem pedig nincs. Jaja, jaj...

A seb egészen tűrhető, csak a vérzés idegesít, mert annyira szeretném szellőztetni a sebet, de pont mindig akkor vérzik. Olyan kellemetlen.

éjszaka megint borzalmas volt, bár az én hibámból, mert elaludt cicin a gyerek és én is. Igy kicsit örgögi körbe kerültünk...

Kérdés: mennyinek kell lenni a kicsi hőmérsékletének? tudom hogy széle s a htár, de mennyi köré kell esnie?

Most ennyi Johanna Fannibaba

Most éppen rajtam alszik egy kenguruba.

Kép
Kép
johanna1975

Halihó,

a bealvás elég gyakori volt nálunk is eleinte, mivel a manónk besárgult, úgyhogy egy párszor megizzasztott bennünket, hogy meglegyen a napi adagja...
Mi is gyakran alszunk együtt szoptatás alatt, végülis ha megfelelő a pozíció még pihentet is. Én szinte minden pozíciót kipróbáltam - amíg kisebb volt, nagyon szerettem a hónaljtartást, ma viszont a leggyakrabban fekve szopizunk, ez neki is jó és nekem is. Ritkábban alkalmazzuk a hagyományos bölcsőtartást, mert az nekem fárasztóbb és nagyon összemelegszünk. Majd próbálkozom újra a hónaljtartással, csak Manni elég nehéz és hosszú, így nem olyan egyszerű a megfelelő alátámasztást megtalálni (már lelóg a szopis párnáról).

Ma voltunk a léghajó 1-en, nagyon tetszett, ajánlom annak, akit érdekel az ilyesmi. Sok hasznos info és újraélesztési gyakorlat. Bár a papa többet hasznosított, mert babó egy párszor kivont a forgalomból...
ildibaba

Sziasztok!

Carezza, Edina, merre vagytok? Nagyon eltűntetek!

Gratula minden új babaának! Johanna és Erka, sok-sok örömet és jó egészséget kívánok a babócákhoz! Kép Kép

Mi jól vagyunk, Alexa 6,8 kg, 65 cm. Áldott jó baba, ha ébren van, mosolyog, gőgicsél. Szépen szopizik, már egy hete nem kell pótolni, mióta fejek. Átlag napi 1 deci többletem van, ez még nem olyan gigantikus teljesítmény, de ha azt nézzük, hogy nemrég még tápszert is kapott, most nagyon boldog vagyok ezzel a helyzettel. Kép Kép

Teszek fel egy-két friss képet róla!

Zsu és Alexa (3 hó és 2 nap)

Kép
Kép
tothzsuzsi

Johanna!

A baba homersekletenek vegbelben mas a normalis erteke, mint amit honaljban megszoktunk. Regebben (anyukam szerint) egy fokot volt szokas levonni, volt amikor 3 tizedet, most fel fokot. Tehat 37,5-ig jo. De ha aggodsz, merd meg tobbfele homerovel, mert en elegge porul jartam az elozo babammal: valamiert megmertem 2 honaposan - amugy nem szoktam mericskelni -, es ugy lattam, hoemelkedes van. Aztan tobb napon at ugyanezt tapasztaltam, es elkezdtem dokihoz jarni vele (gyerekdoki, beutalo a korhazba, vervetelek, vizeletvizsgalat, stb, de minden negativ), mignem 3 het utan vettem egy higanyos homerot, es kiderult, hogy a digitalis mindig egy picit magasabbat mer, es amugy kutya baja se volt, csak en csinaltam plusz programot magunknak...

Aztan meg nem akarok nagyon okostojas lenni, de szerintem a kenguru meg nem annyira neki valo. Tudom, hogy sok helyen reklamozzak, hogy milyen tuti, a kismama mindenfelet csinal, a gyerkoc meg edesdeden log rajta, de szakemberek szerint nem jo a gerincenek. A hordozokendobe viszont felkotheted magadra olyan pozicioba is, hogy ne terhelje a gerincet.
A hordozas meg - kendoben vagy karban - nagyon jot tesz a baba fejlodesenek. Nem hiszem, hogy pusztan azzal, ha az ember folveszi, amikor sir, es megprobalja megszuntetni a sirast kivalto okot (ami lehet az unalom is mar egy egeszen picinel is) elkenyeztetnenk a babat. Ugyhogy en, ha tehetnem, ha birna a gerincem, folyton magamra kotve tartanam a babaimat.
Zsu! Hogy sikerult ilyen jol megnovelned a tej mennyiseget? Minden szoptatas utan fejsz?

Orsi
torsi

Helló Mindenkinek!

Ildibaba,
örülök, hogy nemcsak nálunk szokás ez a nyögdécselés, mert engem már eléggé kiakaszt néha, pedig csak pár napja csinálja. Õ teljesen jól szundít mellette, én viszont mindenre felébredek, úgyhogy remélem nemsokára abbahagyja.

Gátseb - hát igen, én mostanra - 3. hét - jutottam el oda, hogy teljesen jól bírom az egész napot, és már este sem fáj. Viszont eléggé idegesítenek a varratok, mert itt-ott lóg belőlem a cérna... Most már igazán kijöhetne!

Vérzés - nekem szerencsére már most is alig van valami, és az sem vér, illetve a 2. héttől fogva már sokkal kevesebb volt. Valószínűleg sokat segített a dolgon, hogy a szülés utántól szedtem a homeós Arnica-t, ami vérzéscsillapító hatású. Mindenkinek ajánlom, egyébként a házipatikába sem baj betenni, mert minden sebre nagyon szuper.

Hogy bírták/bírják nálatok a babák az elmúlt napokat? Nálunk kissé őrület és ordítás volt tegnap és ma is napközben - szerencsére az éjszaka ok volt -, valósínűleg a hideg front miatt. Semmivel nem bírtuk megnyugtatni szegény kis lurkót, és csak egy kicsit aludt az evések között. Remélem, holnaptól ez jobb lesz.

Volt valaki közületek 4 hetesen csípőszűrésen? Ha igen, akkor mire kell számítani? (Bejelentkezés van azt tudom, de kell várni ha időpontra megyünk? A terhes-UH általában elég furcsán zajlott, csak azért kérdezem. Nem szeretnék ott ülni órákat a gyerkőccel csak úgy.)

Zsu, nagyon édes a kislányod! Ha mindig ilyen kedves, mosolygós, akkor szerencséd van!

Na, azt hiszen, lassan ennünk kell, úgyhogy lelépek!

Jó pihit mindenkinek,
Dóri
kiskacsa

Sziasztok,

Dóri
mi már voltunk 4 hetesen. A bejelentkezés úgy zajlott, hogy szerda kettőkor fel kellett hívni az ortopédiát, hogy este lesz a rendelés, ha igen, érkezési sorrendben történik a vizsgálat, ami kb. 2-3 percig tart. Tehát jó, ha 6 körül odamentek, így talán nem kell olyan sokat várni...
Ja, és vigyetek textilpelust, mert azt teszik a baba alá a vizsgálat során.
Varrat - a cérnák nekem is sokáig lógtak, meg is voltam lepődve miatta, de ne zavarjon nagyon (bár nekem a 6 hétre potyogtak ki teljesen, illetve a doki húzta ki az utcsót).

JOhanna - szerintem is inkább hordozókendőt használj, a kenguruhoz még kicsi a baba, amikor már tudja tartani a fejét és erősebb a gerince, akkor okés.

Ildi
ildibaba

Zsu,

engem is nagyon érdekelne a "sikertörténeted", ugyanis az egyik barátnőmnek szintén nincs elég teje, most tápszerrel pótolnak. Nagyon szeretnék segíteni neki, ezért ha van időd, írj.
De ha bárkinek van tanácsa, azt is szívesen fogadjuk.

Ildi
ildibaba

Sziasztok,

Ildi: mi az a léghajó1? Engem érdekel, de f...om sincs, hogy mi az....

Köszi a tippeket a szopival kapcsolatban. Ma éjszaka is nyügi volt a dolog.
Nekünk is kicsit sárga a baba, de ez ugye elmúlik magától.

Ti tudjátok, hogyan kell a Tgyást és Gyedet megigényelni? munkaadó igényli, ha volt munkahelyem vagy én?

Most ennyi, mert sír a bébi...

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok

Ildibaba hol rehet a leghajo-ra jelentkezni es mennyibe kerul?

Kép
vaktyuk

Ildibaba: valamikor sétálhatunk ám együtt, bár jó bonyolult egyeztetni. Szopi meg ilyesmi, pedig jó lenne.

Erka: remélem hamarosan otthon vagytok és tudod olvasni a topicot. Nagy nagy gratula és bocsi, hogy nem írtam smst, de egyszerűen még a kórházban lemerültem totál és azóta sem tértem magamhoz, mármint feltöltésügyilegtelefonilag...
Remélem babócád nagyon jól van.

Szépia: veletek mi újság? ritkán jössz? csak nem megint elpakoltad a gépedet?:-))
Johi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok Lányok!
Először is gratula Erkának.
Másodszor meg mindenkinek PIHENÉST én is elhatároztam, hogy többet pihenek, mert felpörögtem az előző napokban (érettségi, lagzi, stb), és most érzem is rendesen. a vasalnivaló majd jövő héten is ott lesz, addgi van elég holmink, amit felvegyünk Kép
Kuha, nekem is rossz volt a hétvégén, kicsivel többet mozogtam, és fájt is rendesen, napközben is. De főleg éjjel, amikor elvileg pihenek, alig tudok kimászni a wc-re. Mint egy rokkant Kép Engem bíztat, hogy ez jó, amúgy tényleg már 10 centivel szélesebb a csípőm, és asszem nem csak a lerakódott zsír miatt Kép
Mindenestre nem egy élmény, amikor alig bír felállni az ember. Engem viszont jobban kiakaszt, amikor lemegy a vérnyomásom, és alig bírok a boltig elmenni, meg vissza, és állandóan le kell dőlnöm... Na mindegy. Ez van, küzdeni nem érdemes ellene, nem igaz?

Jó babázást és várást Kép

Tünde

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?