Szia Sorstárs!
Az első pszichológus szóról szóra ugyanezt mondta nekünk is. Persze négyszemközt volt Balázzsal, és a hiperaktív gyerekek, ha rájuk irányul a figyelem, kezes bárányok tudnak lenni. Csak közösségben "őrülnek meg". Az, hogy értelmesebb az átlagnál, lehet, hogy később lesz nyilvánvaló számodra is. Nem feltétlenül ők az éltanulók a suliban (bár a fiam most, 2. osztályban kitűnő lett, de emögött iszonyú munka van, mert rémesen figyelmetlen, pl. matekdoliban rendszeresen kivonást végez el összeadás helyett, ami hiába hibátlan, 0 pontot jelent!És ez nem egyedi eset
.)Nem tudom, a te fiad/lányod milyen, de gondolom, ő is érdeklődőbb lehet az átlagnál (ofő szerint ebben messze kiugrik a többi gyerek közül, egyszerűen nincs olyan téma, ami ne érdekelné.)A beszélgetés közlekedés közben nálunk is stimmel!!!
Az szerintem tévhit, hogy a hiperaktív gyerekek nem tudnak megülni és nyugodtan játszani. Ha vmi érdekli őket (és ők nagyon érdeklődő gyerekek), megszűnik körülöttük a világ.
Nálunk a FiMoTa (ez egy mozaikszó, a figyelem-mozgás-tanulás zavarai jellemzik ui. ezeket a gyerekeket) központ úgy kezdődöt, hogy elmentünk László Zsuzsához, ez volt, azt hiszem 5 vagy 6 alkalom, ahol megvizsgálta a különböző részképességeket. Ez alkalmanként 6000 Ft. Utána csoportterápia következhet a gyereknek, vagy egyéni fejlesztés. Mi az utóbbira járunk, mert a szem- és kéz koordinációja nem megfelelő (ezért ejt másolásban több hibát, mint tollbamondásban!), ez alkalmanként 2500 Ft. Van még szülőtréning is, ezt is javasolni szokták mindenkinek.
Balázs elsős volt, amikor elkezdtünk ide járni (Volt már előtte az a pszichológus, akit említettem az elején, meg egy másik, aki csoportot szervezett hiperaktív gyerekeknek, de ők megették a nőt reggelire!). Elsőben 9 beírással zártuk az évet, a második osztályt megúsztuk mindössze kettővel
! Igaz, a magatartása most is 3-mas
.
Tünde