Új privát üzeneted érkezett!

Timurr,

A buborék nem megy át, de a szénsav puffadást okoz. A babban sincs buborék (azt hiszem Kép) mégsem jó a gyereknek Kép

Angéla
angéla

Ezt a buborekos dolgot en sem ertemKép a babmas az kaja azt megemeszted de a szensav az legnemu

Kép
vaktyuk

Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak így bejöttem, de
egy nagyon fontos felmérést végzek a Szoptatásért Magyar Egyesület megbízásából, az anyatejet helyettesítő termékek marketingjét szabályozó WHO-kódex betartásának magyarországi helyzetéről.
Lenne egy pár kérdésem a 6 hónapnál fiatalabb babák anyukáihoz:
-a csecsemő életkora?
-táplálja-e csecsemőjét valamilyen gyári élelmiszerrel?
-ha igen, milyen márkájú tápszert, teát, tejpépet, gabonakészítményt vagy egyéb élelmiszert használ, és miért?
-miért?:-A: az orvos javasolta B:a védőnő javasolta C: a dietetikus javasolta D: más egészségügyi dolgozó javasolta E: saját, előző gyermekével szerzett tapasztalata alapján F: reklám alapján választotta G: rokon vagy barát javasolta H: egyéb:....
- kapott-e ingyenes mintát csecsemőélelmiszert (és teát,cumit?) gyártó cégtől? (Nestlé, Milupa, Hipp, Kecskeméti, Humana, Mildi, Avent, Chicco, Mam stb.)
-hol?:A: egészségügyi intézményben B: gyógyszertárban C: otthon D: üzletben E: postai úton F: egyéb:...
-ki adta?: A: a cég üzletkötője B: egészségügyi dolgozó C: egyéb:...
- kapott-e bármiféle tájékoztató vagy reklámfüzetet, ajándékot?
- ajándékfajta: A: cumi- cumisüveg B: előke C: pelenka D: játék E: dísztárgy F: pelenka és cumisüveg együtt G: ajándékcsomag H: egyéb:...

Bármit amit kaptatok szülésnél, vásárlásnál, postán, bárhol, kérlek írjátok meg nekem, azt is amiben nem vagytok biztosak, hogy ide tartozik.
A válaszokat erre a címre küldjétek: munkacsi.petra@freemail.hu
A matrica, tea, kiskanál stb. is ide tartozik, ja és melyik kórházban született a baba?

Köszönöm, hogy időt szakítottatok rám és elolvastátok.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Sziasztok, Petra
anyatigris2

Timurr,
gratula Maja fejlődéséhez. Ákos is csak 2900g volt amikor kijöttünk a kórházból az 55 cm-jéhez. Ma meg már 5700g és 68-74-es ruhákat hord. Sajnos még nincsenek jó kis hurkái. Nem tudom hova nyúlik, lehet, hogy kosaras akar lenniKép

Réka,
nincs külön gyerekeknek vörös tea, a normál filtereset adtam neki, de épphogy belelógatom a vízbe. Kellemes íze van, én is nagyon szeretem.Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok! Látom van aki még nem alszik, hát én sem.Férjem elutazott külföldre pár napra, csak a 3 lányom és én vagyunk. Picike alszik, a nagyobbak még olvasgatnak.
Olyan jó, hogy sokat írtok, annyi minden érdekes téma merül fel.
Timurr,hasonló cipőben járok, mint Connie, ha nem iszom kávét elalszom álva az alacsony vérnyomás miatt. Csak a terhesség vége felé nem ittam, mert akkor meg rosszul voltam még a kávé illatától is.Két-három bögrével is iszom egy nap, sok tejjel, pici kakaóporral, néha tejszínhabbal, fahéjjal, ez a magam kényeztetése. Olyan jólesik és semmi pörgést nem látok a bébin. Biztos nem mindegyik baba reagál így szoptatás alatt.
Pl a tejre is mondják, hogy nem szabad szoptatós anyának inni, de én nem tudtam sosem megállni, mert rengeteg müzlit eszem. Nem lett eddig tejallergiája egyikőjüknek sem, szerencsére. Szerintem mértékkel szabad ezeket a dolgokat enni, inni és ha az ember látja, hogy a pici nem bírja, akkor elhagyni.Szénsavasat is iszom és semmi gond (ásványvíz.

Fanka,mi utaztunk a picivel kéthónaposan és szuper volt! A baba ugyanúgy viselkedett, mint itthon,pedig szállodában laktunk, a családnak meg kellemes volt egy kis kikapcsolódás. Az én lelkemnek meg különösen jót tett. Az az igazság, hogy augusztusban kempingezni is elmegyünk Olaszországba a 3 gyerekkel, a pici akkor 5 hónapos lesz. Ez egy kifejezetten bababarát kemping, sokszor voltunk ott és ammellett, hogy megállókkal együtt max 7-8 óra alatt ott vagyunk, a másik előny az ára. Sokkal kevesebbe kerül a nyaralás, mintha itthon bárhová mennénk.
Írtátok, hogy mennyit kell cipelni, izomláz, hátfájás. Csatlakozom a "fájósókhoz", pedig mi nem is lakunk emeleten (most már). Cipeltem régen én is a babát, babakocsit, a vásárolt holmikat, majd megszakadtam. Egy megváltás volt, amikor már nem a mózeskosaras babakocsit kellett használni.
Babakocsi: kaptunk kölcsön az öcséméktől egy mózeskosarasat, de annyira belesüpped a baba, hogy nem szeretem használni. Pedig valami 60.000 ft volt és szerintem teljesen használhatlan. Tényleg jobbak voltak a régiek (vagy csak én vagyok régimódi ?)
Puszi, Vezso
vezso

Vezso,
Hol van az a kemping? Jövőre mi is szeretnénk menni, lehetőleg tengerpartra.

Juszti,
Csináltattam neked képeket szopis pozícióról, legalábbis arról amit én használok hátradőlve, de csak holnap tudom feltenni, ha a férjem már megmachinálta.Kép

Teáztatás: a rooibos teáról több infot találtok a www.naturprodukt.hu-n. Ez egyébként a volt munkahelyem, de nem a reklám miatt tettem fel.Kép A rooibos tényleg jó babáknak, mert nincs benne semmi koffein vagy más izgatóanyag. Egyébként egy afrikai teacserje leveléből készül.
Különben ti is tudtok teát keverni a babának, én pl. olyannal próbálkoztam nála, hogy 1 kávéskanál ánizs + 1 teáskanál köménymag 2,5 dl vízhez. Forró vízbe kell beleszórni és kb. 10 percig állni hagyni lefedve.

KépKép
connie

Vezso en is igy vagyok a szensavassal neha allatira megkivanok egy pohar colat, es eddig nem vettem eszre, hogy baja lett volna a szensavastol, ez az allergia dolog nagyon gaz anyu mondta, hogy en meg feles, harmados tejet kaptam pl es semmi bajom nem volt/lett. Tul van sztem az egesz lihegve, ill a kornyezetszennyezes, tul sok vegyszer inkabb a ludas mert ha 2000 evvel ezelott is ennyi allergias ember lett volna mi sem irogatnank itt.
Vezso ha jol olvasom neked van 3 idosebb lanyodKép , anno te oket meddig szoptattad mikor, hogy kezdted a hozzataplalast stb stb.
Olaszorszagba hova mentek?
Mi is gondolkodtunk rajta mert kaptam kolcson egy full extras lakast barmikor mehetnenk de az ut meg a kintlet az most tul sok lenne a csaladi kasszanak sajnosKép

Kép
vaktyuk

Connie nekunk az anizsteatol 2 napig hasfajas+ zold vizes szeklet volt azert nem adok azt. A komenymagot meg nekem ugy mondtak , hogy elotte pattogtassam ki serpenyoben. Koszi a tippet tea ugyileg holnap veszek.

Kép
vaktyuk

Juszti
A Szoptatás című könyvben a következőket ajánlják, ha túl sok a tejed:
"- Használja ki a nehézségi erőt és szoptassa kisbabáját hanyatt fekve. Feküdjön a hátára, és szoptasson úgy, hogy a kisbab térdel és az Ön válla fölé hajolva szopik. (Ezt őszintén szólva, nem tudom elképzelni) Ha az oldalán fekszik, tegyen kispárnát a kisbaba feje alá, hogy a feje magasabba legyen, mint az Ön melle. Foletban ülve dőljön nagyon hátra.
- A tejleadó reflex beindulásako lefejhet egy kis tejet, míg alább nem hagy a spriccelés.
- Álljon át lassan arra, hogy étkezésenként csak egy mellből szoptat vagy arra, hogy gyakori rövid szopások esetén csak az egyik mellét kínálja.
-Hűtse le a mellét szoptatás után."

Egyébként szoktál fejni a szoptatás után? Ha igen, érdemes lassan abbahagyni, mert a túlzott fejét is okozhatja a túl sok tejtermelést. Így a baba igényei szerint be fog állni a tej mennyisége, és egy idő után kevesebb fog termelődni. Nekem is így volt, az elején úgy éreztem magam, mint egy tejcsárda. Aztán szép lassan beállt.
És a legfontosabb: ne keseredj el, ezzel mind a kettőtőknek csak rosszat teszel.

Fanka
Dóri három hónapos és már mi is voltunk vele kétszer a Balatonon. Teljesen jól bírta az utazást, és az ottlétet, bár a környezetváltozástól kb három napig egyfolytába aludt, annyi élmény érte.

Én úgy tudom, hogy GyÁS, Gyed, Gyes alatt ingyenes a feloktatás, de a beiratkozásnál már valamelyik státuszban kell lenned. De azt ne tudom, hogy ez milyen tipusú oktatásra érvényes.

Babjag
Nem tudom, a könyv mit ért álometetés alatt, én azt szoktam csinálni, ha álmában elkezdi szopni az ujját, akkor nem alszik olyan mélyen, felveszem, és megszoptatom. Ez teljesen jól tud működni napközben és éjszaka is. De nálunk például az nem jön be, hogy ébresztgetem finoman és úgy etetem meg, mert garantáltan fél perc alatt visszalaszik és reménytelen evésre bíztatni.
pviki

Connie, Vaktyúk, összesen van 3 gyerek a picivel együtt Kép. A kemping Jesolo mellett van, Marina di Venezia a neve, 4csillagos és tök jó. Van neki honlapja, holnapra előkeresem nektek a prospektust, csak most nem akarok zörögni.A kemping előnyei: minden sátorhely egyforma nagy és ki van jelölve (nem egymás nyakában vannak a sátrak), mindegyikhez jár villany és csap. A mellékhelységek patyolattiszták, van gyerekvécé, fürdő stb. Hatalmas és tiszta a homokos part, kellemes a tenger, nem mélyül túl hamar. A kemping területén rengeteg szórakozóhely van, de itt most ne kaszinóra gondoljatok, hanem pl gyerekvonat, gokartszerűség, picit nagyobbaknak gyerekdiszkó stb. Vannak medencék is, meg boltok, kiépített út, olyan az egész, mint egy miniváros. Mi nem is visszük a kaját mert ott olcsóbb, még a kemping területén is! Imádjuk az olasz kaját, pl a Barilla spagettiszósz itthon majdnem 400 ft, ott 1 EUR, ami ugye kb 250 ft és minden más kaja olcsóbb. Napközben a meleg miatt nem nagyon eszünk főtt ételt, hanem sok gyümölcsöt, veszünk friss joghurtot stb, este meg főzök vmi egyszerűt a csapatnak. Ha végképp nem szeretnék főzni, beülünk pizzázni, az se kerül többe mint itthon.
Millió kisgyerek van, még újszülöttek is.
Szoptatás: első baba 9, második 5 hónapig szopott. Mindkettejüknél 3-4hónaposan kezdtem adni gyümölcslevet az anyatej mellett főleg szülői nyomásra. Ez 94-ben és 97-ben volt és akkor még máshogy állt hozzá mindenki. Zsófi, a 2-ik lányom, 5 hónaposan egyik napról a másikra nem fogadta el az anyatejet, elfordította a fejét és ordított. Pedig volt tejem rengeteg. Sokat szenvedtünk, főleg én, mert el kellett apasztani a tejem. Úgyhogy ő hamarabb evett főzelékeket, mint a tesója. Szép fokozatosan szoktattam az új ételekhez. Tápszert nem adtam egyiknek sem, mert már nem volt rá szükség. Sosem betegek, most 11 és 8 évesek, a gyerekorvost csak oltáskor látjuk, illetve most a kicsi miatt is.
Bocs, hogy csak most válaszoltam, de bejött vmi nagy szúnyog és azt hajkurásztam.
Vezso
vezso

Sziasztok!
A kemping honlapja www.marinadivenezia.it. Kiszámoltam, hogy ötünknek 50 EUR körül van egy éjszaka (Kocsi, sátor, 2 felnőtt, 2 gyerek, 1 bébi), ez kb 12500 ft, és min 7 napot kell maradni. A honlapon van interaktív térkép, ami megmutatja a panorámaképeket, a partot, meg mindent.Most, hogy megnéztem a honlapot, már indulnék is Kép Kép
A szoptatásról: Rozit addig szeretném szoptatni, amíg csak lehet és 6 hónapig csak anyatejet szeretnék neki adni.
Vezso
vezso

Sziasztok!

Veszo,
Nagyon tetszik az olasz hely!!!

Mi idén csak a balcsira megyünk, de az is jó kis pihi lesz, tavaly is ott nyaraltunk és vigyáztunk pocakMarcira, mert akkor még senkinek sem mertük elmondani.

Az én párom is elutazott 3 napra, így ma mi lemegyünk keresztanyámékhoz a balatonra, ahol lakókocsiba fogunk lakni, mert csak az van, de egész nap kint leszünk!!! Na szaladok is csomagolni tovább, már félig teleraktam a kocsit!

EGyébként Marci 4,5 hetes volt, amikor először alvósan utaztunk vele Győrbe, majd rá egy hétre Egerbe, de meg sem kottyant neki. Azóta pedig folyamatosan mászkálunk és viszem magammal mindenhová, mert nincs kire hagyni!

Szép nyári napokat Mindenkinek!
tamesz+Marcell aki már 19 hetes? ha jól számolom!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Vezso!

Ide én is menni akarok, naggyon jó! Köszi az ajánlatot, és ti hogy foglaltatok oda szállást, felhívtátok őket és úgy?

ruz
ruzicsky

PViki!
Köszi a tanácsot, elolvastam már én is ezt a részt de igazából nem nagyon megy egyik póz semKép
Direkt nem fejek mert olvastam én is hogy így nem áll be a kereslet-kínálat viszony. Szóval magától van ennyi Kép

Connie de jófej vagyKép
várom a képet!

Kép
juszti75

Vezso
Megnéztem az olasz kemping site-ot, nagyon jól néz ki! Kedvet kaptam az utazáshoz, főleg, hogy mindenki írja, nem zavarja a babákat a helyváltoztatás. Eldöntöttem: utazunk - de nem anyóssal. Így belegondolva, nem is annyira az úttól parázok, hanem nem szívlelem anyósomat Kép
Nem tudtok valami jó kis kiadó nyaralót a BAlatonnál? Nekünk sajnos nincs telkünk.

VAktyuk
Köszi, várom a mail-t. Csepel egy kicsit odébb van tőlünk (11 ker), de majd felbuzdítom a férjemet, hogy autókázzunk arrafelé!

Ma reggel 6 helyett fél 8kor kelt Panni! Drága kis csillag!!!

Kép

...Timurr kedvéért

KépKép
fanka

Vezso,
nagyon tetszik ez a hely, holnap már indulnék is.KépImádom a tengerpartot.Kép
Kempingezéskor a pelenkázást és fürdetést hogy oldjátok meg? És mit csináltok, hogy ne főjön meg a gyerkőc a nagy melegben?

KépKép
connie

Juszti,
Közben eszembe jutott, hogy van egy fórumos ismerősöm (másik fórumról), aki írta, hogy neki is sok a teje. Õ pl. csak fekve tud szoptatni.

Én kereszttartásban szoptatok (tartani is kell a mellemet, meg látnom kell, hogy hogy kapja be, hogy ha kell tudjak neki segíteni), az így néz ki:Kép
Ilyenkor alapban pont egy vonalban van a feje a mellemmel, vagyis vízszintesen megy bele a tej. De ebből a tartásból le lehet úgy csúsznom, hogy a baba feje kerüljön felülre:
Kép
Kép
Kép

Ennél egyébként jobban is le lehet csúszni, csak én már nem akartam tegnap, az egésznapi cipekedés után tartottam tőle, hogy bicskában maradok.Kép

KépKép
connie

Egyébként ezt a tartást tök jól lehet variálni minden irányban, én is tudok előrébb vagy hátrébb dőlni, ill. a gyereket is tudom vízsszintestől 45 fokos szögig emelni, ha megtámasztom a lábam egy párnával. Orrdugulásnál pl. ez utóbbi tök jó.

Ma voltunk a 2 hónapos oltáson, teljesen jól viselte, fél perc alatt megvigasztalódott, mire ráadtuk a pelust, és felvettem, már nem volt semmi baja. Itthon még nyügizett egy kicsit, volt egy maratoni, közel egy órás szopi, aztán elaludt.
Én marha meg nekiálltam mosogatni meg mosni, pedig 3 órát aludtam.KépMég egy kicsit ledőlök mellé, aztán egy órára visszük az uh-kra is. Ma ilyen gyereknyúzós napunk van.Kép

KépKép
connie

Sziasztok

Vezso koszi megkukkantom,

Fanka az egyik cime ami nem nagyker Csepel Ady Endre
u 31, egy lakotelepi tomb aljaban van, ha ram hallgatsz nem apjukkal mesz mert a pasik kiborulnak egy ilyen maratoni valogatastol es meg a hely is kicsi, a masikat meg nem mondta meg anyu az o hivasat varom.Tunderi a kiscsajKép

Azt hiszem nalunk bekovetkezett a csoda este 11tol reggel fel 8 ig alszik mar harmadik napja es a reggeli kaja utan meg visszaalszik 10ig kbKép

Kép
vaktyuk

Reggel írtam egy hosszút, de aztán felhívott egy ismerősöm, aki nemrég szült, mindenféle gondjaik voltak, most egy kicsit jobb a helyzet, és erre elkezdett kioktatni, hogy mit hogyan kell csinálni.Kép Pedig nem kértem tanácsot.Kép Végülis az jött ki, hogy csoda, hogy a fiam 10 hete él, és megduplázta a legalacsonyabb súlyát. Úgy látszik vannak csodák.Kép Egybként munkatársak vagyunk.

Réka,
szorítok, hogy így is maradjon.Kép Sajnos ilyen "távoli" túrákra nem vállalkozom a gyerekkel, pedig érdekelnének a boltok, csakhogy az én "autóm" egy 4 ütemű Trabant...Kép

Connie,
olyan meghittek vagytok szopizás közben. Én mindig fekve szoptattam - kezdetben a császár miatt - így most cumisüveggel is nagy összebújások vannak. Köszi a linket.Kép

Fanka,
ha találsz valami jó kis kiadó helyet Balcsin, az engem is érdekelne.

Mi nem megyünk idén tengerpartra, mert a férjem szerint még korai. Végülis tavaly és tavalyelőtt is ugyanott voltunk - egy nagyon aranyos öreg házaspárnál - Horvátországban, Makarska mellett. Fiacska is import termék, csak nem fizettünk utána vámot.KépKépKép

Kép

Kép
vizimano

Megpróbálok feltenni egy képet Fiam nagy igyekezetéről, melyben még nyála is kicsordult.
Kép

Kép

Kép
vizimano

Vizimano es mit is kovetsz el,hogy szerinte kesz csoda hajasbaba fiacskad fejodese?
Sosem ertettem az iylen embereket a sajat szarsagukat atvetiteni mas emberekre ez miert joKép
Gondolom kaptal sok okos szoptatasi tanacsot is azaz
"aki akar az tud szoptatni es tsai..."

Kép
vaktyuk

Vaktyuk
Köszi a címet, igazad van, jobb nem pasival menni ilyen helyre. Egyébként mi sokszor úgy szoktunk vásárolni, hogy a férjem bent marad a kocsiban, míg én "shoppingolok". Mehetnék egyedül is, de sajna nem tudok vezetni, így ha messze kell menni, vagy sokat cipelni jobb ha kocsival megyünk.Õ egyébként annyira utál vásárolni, hogy még cipőt sem hajlandó magának venni, csak úgy, ha bemegy a boltba és az első megtetszik neki, sokszor próba nélkül megveszi, csak hogy túl legyen rajta.

Irigyellek az éjszaka miatt, szuper, hogy már ennyit alszik! Mikor fürdetitek este?
Panni sajnos képtelen fent maradni ilyen sokáig, legkésőbb 9kor le kell tenni. Ez is haladás, mert 1 hónapja még 7kor vágta be az éjjeli szunyát...Igaz, így legalább marad pár óránk este magunkra a férjemmel. Cserébe viszont kelhetek éjjel 2kor, vagy 4kor Kép
Mennyi idős a porontyod?

KépKép
fanka

Vizimano
Le kell sz*rni az ilyen okoskodókat! Én kezdetben nagyon a lelkemre vettem mindenki tanácsát, okítását, aztán azon kaptam magam, sokszor nem is tudom, mit hogyan kell csinálni. Ne hagyd magad elbizonytalanítani!
Ha találok nyaralót, szólok.
Nagyon drága a fiacskád!

Ági

KépKép
fanka

11,5 hetes altalaban 10 korul kezdjuk a masszazst, furcsi + alvos szopi meztelenul amikor tuti lepisilKép , igy legalabb tuti nekem is jut idom az esti furdesreKép 11re agyban van hatsimi es alszik.
Tudom, hogy makom van pedig amikor hazajottunk es az elso hat hetben velunk aludt azaz mellettunk az ulogarnituran, mindenki fikazott na szep gyerekkel alszotok stb stb kozuletek megy iskolaba....
Mondja ezt apam akikkel meg mindig egyutt alszik a felhugom aki tenyleg most megy iskolaba.
Eddig 4 korul kelt fel, most mar kihagyja szerencsereKép En azert nem rakom le oylan koran mert egyreszt mas az eletritmusom ,sztem most meg nem gaz ha kicsit o alkalmazkodik es igy nekem is van idom aludni, maganeletezni is normalisanKép
Ejjeli bagoly mint az anyja.
Fanka 11ben merre laktok ha nem titok?

Kép
vaktyuk

Réka,
tejes tanácsot nem kaptam, mert nála is gond van, azért is hívott, hogy biztassam. Én nem vagyok hajlandó alakoskodni azzal, hogy szoptatok-e, ill. mennyit. A gond az volt, hogy nem felforralt (!) Humana bébivizet használok a tápi elkészítéséhez.Kép

Jó, hogy így egybevág az életritmusotok Fiaddal:

Fanka,
őszintén szólva én sem nyaralnék anyóssal még 3 napot sem.Kép

Kép

Kép
vizimano

Vaktyuk
A kis-gellérthegyen lakunk egy utcában, ami a hegyalját köti össze a villányival (schweidel utca)
Én is szeretném, ha később feküdne, de egyszerűen úgy elalszik, hogy nem lehet felkelteni. ha nem hagyjuk aludni, égtelen ordításba kezd. két hónapig kísérleteztünk, végül ő nyert Kép

Vizimano
Anyóssal az a gáz, hogy munkamániás menedzser, egyátalán nincsenek érzései, mindenkit úgy kezel, mintha a beosztottja volna. A hétvégén kiakadt a gyerekre, mert mindig sírva fakad, ha meglátja. Azt mondta, én vagyok feszült, és ez ragad rá, ezért sírós. Mondja ő, aki marékszám szedi a nyugtatókat, mert 14 órákat dolgozik!!! Na ekkor aztán tényleg feszült lettem Kép Amúgy a 3,5 hónap alatt kb 10szer látta az unokáját, annyira elfoglalt. A gyereknek ő ezért egyelőre egy ismeretlen arc. NA, nem puffogok tovább. Szerencsére anyukám igazi nagyi típus!!

KépKép
fanka

Aha humana, ha annyira nagymenonek hiszi magat olvasson a ceg utan....
En szentkiralyit hasznalok, amugy nevetseges de ezzel engem is megtalaltak mult heten az OEP-ben egy csaj nekiallt magyarazbi, hogy az szar es , hogy o babavizet hasznal /obudai gyemant/ frankon elhitette
velem mekkora szemet vagyok, de nem hagytam magam megneztem a ket viz asvanyanyag tartalmat es a szentkiralyiban fele annyi vanKép
Amugy meg en a Bpi es kornyeki asvanyvizeket nem iszom meg az arviz ota akkor olvastam rola egy kimutatast, hogy nagyon sok nehezfem stb stb kerult ezzel a vizgyujto helyekre.
Aztan apa most elkeseritett nem is aludta at az ejszakat /o ejszaka dolgozik/, 4 kor felkelt kajazni ugyanugyKép pedig mar azt hittem, hogy....

Kép
vaktyuk

Fanka nalunk pont forditva van anyu az ilyen "menedzsertipus" anyos meg az igazi nagymamaKép
Szoval nalatok is eroszakon vegzettKép

Kép
vaktyuk

Sziasztok!
Úgy látszik álmosak voltak a babócák, mert az én Rozim is hatalmasat aludt (csak én nem, ha férj nincs, rosszul alszom Kép). Este, fürdés után nem is tudtam megszoptatni, bedobta a szunyát rögtön és reggel 6-ig aludt (a kukásautó ébresztett).
Reggel hívott a dokinénink, holnap adja be a 3 hónapos oltást,tudom, hogy kell, de utálom ezeket az oltásokat! Úgy sajnálom szegényt, amikor sír, szívem szakad belé. UH-ra jövő héten hétfőn megyünk.
Connie, jók a szopizós képek! Nekünk legjobban fekve megy, közben tudok olvasni is, ha sokáig tart. Juszti, fekve próbáltad? Ma mi a helyzet? Úgy sajnáltalak, látszik, el vagy keseredve, ne add fel!
Kemping: Este bepakoljuk a gyerekeket kényelmes alvós ruhában, éjszaka vezetés, kb reggel 8ra érkezés. Eddig még sosem foglaltunk, csak odamentünk és mindig volt hely (ált. aug-ban szoktunk menni), lehet választani, megmutatják. Mi a 28-as szektorban szeretünk lenni, mert ott van a 10-es fürdőblokk, és a partra vezető út is közel van, viszont a bejárat messze, ami azért jó, mert a zajosabb dolgok (medence, étterem) ott vannak. A csendre nagyon vigyáznak: csak bizonyos időben lehet sátort építeni, bontani, kocsival közlekedni, zenélni stb. Részben ezért is van annyi kisgyerek.A pelenkázást a gumimatracon fogom csinálni, végül is bárhol lehet pelenkázni. Fürdetni meg a gyerekfürdő-részben, bár ezen még nem gondolkodtam, csak megoldom valahogy. A sátorhelyek árnyasak, ill. olyat választunk, meg viszünk árnyékolót is. Pl ha a partra megyünk oda olyan fél sátorszerű vmit, nem tudom hogy hívják, a múltkor a METRO-ban lehetett kapni. A széltől és a naptól is óvja a babát. Babakocsit is kivisznek a partra egyébként, meg napernyőt. Reggeli után kimegyünk a homokos partra a menetfelszereléssel (árnyékoló, hűtőtáska, homokozókészlet, kagylógyűjtéshez zacsi stb)és csak fekszünk, meg úszunk, homokvárat építünk. Kerekes kocsin hozzák a finom olasz fagyit és persze elcsábulunk. Du 5 fele megyünk vissza a sátorba, vagy én hamarabb, mint jó mami és főzök vmit, hogy mire a család bejön kész legyen. Azért nem viszek semmit túlzásba, mert én is pihenni megyek. Még vennünk kell egy összecsukható kiságyat, nappalra, mert éjjel velünk alszik a Rozi is, úgy tervezem. Nappal viszont meleg a sátorban lenni. Kinnt árnyékban fog aludni kiságyban, vagy a parton abban a félsátor valamiben. Valahogy csak lesz. Az a tapasztalatom, hogy a gyerekek egyébként jobban bírják a gyűrődést, mint mi felnőttek.

Fanka, ha meg lehet oldani, akkor tényleg ne olyan emberrel utazzatok, akivel nem szeretsz lenni. Az anyós téma elég nehéz, tudom...

Puszi, Vezso
vezso

Na ez jó, amikor kioktatnak, mit hogy csinálj. Kikészíti az embert, mert nem tudja kinek feleljen meg.Régen ettől lettem depressziós. Ma már csak a szívemre hallgatok. Pont egy órája volt itt a nagymamám, és elő is jött a téma: miért nem adsz neki gyümölcslevet, abban van a vitamin...Mondtam, hogy nem kap és kész.
A férjem apjának második felesége adott a múltkor szoptatási tanácsokat, pedig egy gyereket sem szült, és sosem volt gyerek közelében egész életében! Na ezen már a lányaim is elkezdtek nevetni.
Én azért nem szólok többet az anyóstémához, mert pont múlt csütörtökön temettük szegényt (azért is nem írtam sokáig). Nem voltunk jóban egyébként.
Vezso
vezso

Vezso

Még egy kérdés az olaszországi camping-el kapcsolatban. Mi a véleményed a bungalow-ról, szerinted érdemes olyanba menni? Nekem jobban bejönne, mint a sátor.

ruz
ruzicsky

Aki adja a gripe watert, elkezdtem megint hatha, szoval a kanalba onthato mennyiseg ill, az 5 ml koszonoviszonyban sincs egymassal, most gyogynovenyes vasat adok neki kis poharbol ami be va nmercezve es gondoltam beleontom abba es ugy adom, hat nekem az 5ml kb 4 persze nem tele kv-s kanalnyi lett.Ez rajtam kivul feltunt valakinek vagy en vagyok a hulye?

Kép
vaktyuk

Na gyorsan begépeltem a szüléstörténetemet, ami kissé hosszúra sikeredett, úgyhogy akit nem érdekel, ugorjonKép

Szüléstörténet

Nah, 1000 év elteltével megpróbálom leírni a szüléstörténetemet. Már azt hittem, nem fogom megtenni.

Nos: Április 5-én már totál ki voltam bukva. Elegem volt a bezártságból (nem mertem elmenni otthonról, mert attól tartottam, hogy az utcán vagy valahol elmegy a magzatvizem), a magányból és abból, hogy nem történik semmi. Vártam, hogy legalább a nyákdugó távozzon, vagy jöjjön 1 fájás, bármi. Éppen ezen lelkiállapotom miatt volt az is, hogy aznap párommal Attilával is morgós voltam. Este volt már, ő lefeküdt aludni (ezért is mérges voltam, hogy otthagy egyedül) én megnéztem a Vészhelyzetet és én is 10 óra körül beballagtam az ágyikómba. Fél órát pihiztem, szerintem még el sem aludtam, amikor éreztem, hogy valami jött belőlem. Abban a pillanatban felpattantam és közöltem Attilával, hogy megyünk, mert folyik a magzatvíz. Kimentem a Wc-re és meggyőződtem, hogy ez csakis az lehet. Gyorsan letusoltam, Attila (akit én csak Turbinak hívok), szóval Turbi felöltözött, közben reszketett, gondolom az idegtől és taxit hívott. Én tök nyugodt voltam és örültem, hogy végre-végre, amúgy is én mindig is éreztem, hogy este fog megindulni a dolog. Gyorsan beértünk a kórházba, este 11 volt, ahol pont a választott szülésznőm volt az éjszakás. Ennek örültem, ő szemmel láthatóan nem annyira, gondolom másnapra volt esetleg programja.
Kis idő múlva jött az ügyeletes doki, megvizsgált, jó durvának éreztem, közben a burkot is megpiszkálhatta, mert akkor aztán jött a víz és megállapította, hogy szűk 1 ujjnyi, de még elsimulva sincs a méhszáj.
Időközben Turbi riadóztatta Anyukámat, aki már ott is volt. Na, miután látták, hogy ez azért nem most azonnal fog bedurvulni, mondták, hogy küldjem haza az enyémeket, és reggel 6-ra jöjjenek vissza, mert ha addig nincs semmi, akkor kapom az oxitocint. Én pedig fekvésre lettem ítélve és várnom kellett, hogy hátha a saját fájások rendszeressé válnak, illetve pihennem kellett volna, ami persze nem ment. Csak néztem a telefonomon az időt, de nem lettek rendszeresek. Közben időnként ellenőrizték a fájásokat Ctg-n is. Voltak azért fájásaim, aludni nem hagytak, de nem volt elég.
Reggel 5.30-kor bekötötték az infúziót, a párom hamarosan megérkezett, nagyon örültem neki. Jöttek is lassacskán a jobb fájások, egyre jobbak lettek. A sűrűsége, még nem volt elég, 4-5 percesek, így feljebb lett kapcsolva, menetközben többször is, míg végül maxi dózison ment.
Na de közben még történtek dolgok, ugyanis a saját dokim szabin volt, így megismerkedtem a helyettesével, aki totál rendi volt, végig jelen volt (persze időnként azért eltűnt). Tájékoztatott a fájdalomcsillapítási lehetőségekről (amit a saját dokim elmulasztott) és mivel látta, hogy azért már „jól” fáj javasolta a fenékbe szurit, illetve én választottam a kéjgázt. Nagyon örültem a gáznak, mert már ekkor tisztességes fájásaim voltak. Szívtam is mint az őrült, de megállapítottam, hogy a tiszta levegő hatásosabb. Ekkor tört el először a mécses (fogalmam sincs, hogy e tájt hány óra lehetett, szerintem talán úgy reggel 9). Mondta a szülésznő, hogy nem eléggé szívom, de hát én ennél jobban nem bírom (persze nehezítette a helyzetet, hogy be volt dugulva az orrom), na végül már Turbi is meg a szülésznő is szívta, de nekik sem működött. Hát persze, az egyik palack üres volt. Köszi, miért ne nálam fogyjon ki?! Elvitték cserére, közben orvostanhallgatók zaklattak, akik engem nagyon idegesítettek, főleg amikor fájás közben kérdezgettek. Épp a falnak támaszkodva próbáltam túlélni egy éppen aktuális fájást, amikor az egyik kiscsaj „aszondja”, akkor ez még nem fáj annyira, ugye? Hát csúnyán néztem rá és közöltem, hogy szívesen odaadnám. Na megérkezett a gáz. Újra próbálkozás, és újra nem ment. Ekkor már tiszta ideg voltam, kérdeztem, hogy nincs ezen vmi szelep, amit meg kéne nyitni? Nincs-nincs, mire nagy nehezen kiderült, hogy dehogy nincs (jó, hogy ezt is nekem kell tudni). Na innentől kezdve szívtam, mint egy állat, igazából nem tompított sokat, inkább a fájások között tudtam pilledni egy kicsit. Úgy kivoltam már, hogy éreztem, a cicim kint van a hálóingből, de erőm nem volt megigazítani, ezt a párom tette meg. Nem láttam, mert erőm nem volt kinyitni a szemem, csak éreztem. Ekkor már 3 cm voltam, illetve még, mert már 2 órája is annyi voltam. Azt mondta a doki, hogy még 2 órát várunk. Úristen, én azt nem bírom ki. Közben jó pár alkalommal volt szerencsém a kézzel segítsünk rá dologhoz, hát brutális. A szülésznő is csinálta, majdnem lerúgtam magamról. A második alkalommal, amikor láttam, hogy kesztyűt húz, könyörögve néztem Turbira, hogy én ezt nem bírom ki mégegyszer, nem is bírtam, nagyon elkezdtem sírni, miközben könyörögtem, hogy légyszives ezt ne csináld (a szülésznővel tegeződtünk). A párom ekkor sarkon fordult és kiment, nem bírta. Na innentől kezdve szinte minden fájásnál sírógörcsöt kaptam, nem tudom hány óra volt már, időközben azt tudom, hogy mégegyszer megállapították, hogy na még 2 órát várunk (nem tágultam tovább, de még az 1 cm magassága sem tűnt el a méhnyaknak). Kész, mondtam, hogy azt már tuti nem bírom ki. ÁÁÁ összemosódik minden. Mondtam ilyeneket, hogy miért kell itt szenvednem mint a kutya? Miért nem császároznak meg már végre, vagy ha így akarnak még váratni, akkor talán oltsanak el, vagy lőjenek le, mert amúgy is mindjárt megdöglök. Más lett volna, ha halad a dolog, de így úgy éreztem, hogy hiába szenvedek, nem kerülünk közelebb a végéhez.
Szerintem 1 óra körül bejött az orvos, megvizsgált, mondta, hogy a helyzet változatlan, én közöltem vele, hogy higgye el ez nem hiszti, egyszerűen fizikailag nem bírom, és én itt amúgy is pontot tettem a végére. Mondta, hogy tényleg császár lesz a vége, csak még egy orvos beleegyezése kell. Na én amúgy is már feszt bőgtem, Turbi nem győzte a zsepit szállítani, úgyhogy megsirattam, azt a régóta várt érzést, amit így nem élhettem át, amikor is a kicsikémet a hasamra teszik miután megszületett.
A másik doki nagy sokára jött, meg amúgy is foglaltak voltak a műtők. Na az az állat megvizsgált, de olyan durván, hogy szerintem az állatokba finomabban nyúlnak, és megkérdezte, hogy most van-e fájás, erre én mondtam, hogy fáj, mire ő bunkón: nem azt kérdeztem, hogy fáj-e, hanem, hogy most van-e fájás! A rohadt anyád azt!(persze ezt csak gondoltam) Ingerültem feleltem neki, hogy NEM TUDOM MERT ÁLLANDÓAN FÁJ!!!!!!
Szerencsére beleegyezett a műtétbe, úgyhogy ráparancsoltam a szülésznőre, hogy akkor legalább azt a rohadék oxitocint kapcsolja már le, mert tényleg menten elpusztulok. Jó, lekapcsolta, megkaptam a katétert (tökre fájt a felhelyezése) és leborotvált. Végre felpakoltak a hordágyra. Anyukámra szállítás közben a folyosón rápillanthattam, láttam, hogy ő is sír és csak megráztam a fejem, hogy ez sajna nem ment.
Fent a műtőben vagy 10-en voltak körülöttem (abszolút nem érdekelt, hogy anyaszült mesztelen vagyok), a hapsinak a karján pihentettem a fejem, amíg az anesztes kereste a helyet a gerincemnél, hogy hova szúrjon. Kértem, hogy csak ne fájás alatt. Elég sokáig tartott mire végre beszúrta, mert mint megállapította, tiszta ödéma volt a hátam is. De mikor végre beszúrta, szinte azonnal tompult a fájás. Én csak feküdtem és nem hittem el, hogy végre nem fáj. Oxigént kaptam, én csak pihegtem és végre pihentem. Nagyon jó volt, egészen addig míg el nem kezdtem remegni, mint az őrült, pedig nem is fáztam. Azt mondták, ez normális. Mindeközben megérkezett a dokim, biztatóan rámnézett, hogy mindjárt kint lesz a kicsi, akarom-e látni. Hát persze!:-) Fájdalmat hál Isten semmit nem éreztem, csak tompán ilyen rángatást, gyöszködés félét. A kis drágám végre kint volt, egy pillanatra az arcát fölém tartották. Sírni akart, de még nem jött ki hang a torkán. Oldalra vitték, ott ellátták, ekkor már sírt is. Én annyit láttam belőle, hogy nagyon picike, meg láttam a nunusát is. Hallottam, hogy 2260 g. Ki voltam akadva, biztattak, hogy amúgy nagyon egyben van a drága, majd kint megnől. Sokáig tartott míg összevartak, inkább ez a reszketés zavart. Na végre elkészültem és láthattam már a szeretteimet is, akik lelkendezve mondták, hogy Lizike gyönyörű kisbaba!
(pedig Anyukám korábban azt mondta, hogy ha nem lesz szép, mert ugye kevés baba szép rögtön a születése után, akkor majd csak azt mondja, hogy aranyos, de jelen esetben ő mondta a leghangosabban, hogy GYÖNYÖRÛ, én meg csak annyit, hogy milyen picike, de ekkor már vigyorogtam ezerrel).
Mindjárt az ágyamban is voltam. Bejött a párom és elcsukló hangon ezt mondta: „Nagyon szeretlek, amiért ilyen szép kisbabát szültél nekem!”
10 napig voltunk bent. Lizi 6 napig nem volt az újszülött osztályon, hanem az újszülött megfigyelőben (nálunk a szülőszobák mellett van, tehát épületen belül), antibiotikumot kapott a nálam kitenyészett baci miatt, meg a kis súly miatt is rá kellett figyelni. Én oda mászkáltam hozzá minden 3. órában, tanultuk a szopit, de mivel nem ment, rohantam vissza a szobába fejni, aztán vissza Lizihez vinni azt a pár korty tejet. Ez így ment addig, míg nem volt már olyan állapotban, hogy áthozzák a gyermekágyra. Iszonyat fárasztó volt az állandó rohangálás a friss sebemmel. Ki voltam mint a kutya és csodálkoztak, hogy nem kívánok látogatót. Még az a néhány is idegesített, mert mindig arra gondoltam, hogy most épp pihenhetnék 10 percet. Na, de mikor Alizkát áthozták, sokkal könnyebbé vált a dolog. Egyszercsak hirtelen, amikor csak rajtunk múlott a szopi, sikerült! Pedig korábban, már szinte mindenki megpróbálta a kicsim szájába gyömöszölni a cicimet és akkor max csak 1 szívás jött össze. De mi ketten összehoztuk! Nagyon boldog voltam, és innentől kezdve elég szép mennyiségeket hammolt be, aminek köszönhetően gyorsan nőtt a súlya (2150 g-ra esett vissza és 2400 g-nál már hazaengedtek minket) és lassacskán haza is mehettünk!:-)
1 dolognak még nagyon örültem, méghozzá annak, hogy nem „bántottam” Turbit a szülés közben, ugyanis én olyan vagyok, hogy ha valami fáj, akkor a legközelebbi hozzátartozómba „rugok” bele. Ettől nagyon féltem, hogy nehogy csúnyát mondja neki. De szerencsére, meg sem fordult a fejemben, hisz ő volt az egyetlen, aki előtt bátran kimutathattam, hogy hogy érzem magam, ő volt az egyetlen cinkostársam és nagyon szeretem, azért hogy bent volt velem a szülőszobán!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Timurr,

Te iszol sört?? Tejszaporítás céljából?
Meg tudod mondani, hogy milyen hatása van? Valóban nő a mennyiség? És milyet és menyit iszol?

Vaktyúk,

Gréti nálunk is a nagy ágyban alszik, most 6,5 hetes. Szeretnénk átszoktatni a kiságyába. Ti hogyan csináltátok? És mennyi időbe telt, hogy ott aludjon?

Ja, és az esetek többségében csak ringatásra alszik el, főleg este (azért előfordul, hogy magától is megy). Hogyan lehet a ringatásról leszoktatni????
Már 5kg-os a kiscsaj, és hát ennél csak nehezebb lesz, így a ringatást nagyon gyorsan el kellene felejtenünk.

Akiren
akiren

Timurr kedvéért Kép Kép Kép Kép
Gréta, aki 6,5 hete 3 kg-mal jött ki a kórházból és ma már 5kg-os Kép Kép Ez látszik a hörcsög pofiján Kép

Kép
akiren

Connie,

Tudom, hogy te igény szerint szoptatsz, és a fiad kb. 2 héttel idősebb a lányomnál. Nem igazán látom, hogy lenne kialakuló napirendje. Nálatok Ákos kialakította, vagy te befolyásoltad?
Jó lenne már, ha tudnám magam mihez tartani, mert így nagyon nehéz elmenni itthonról Kép Kép

Normális az, hogy ha ébren van, szinte félóránként / óránként akar enni? Persze csak 5 perceket szopizik, aztán már nem kell neki. Vagy csak cumizni szeretne? Én nem adok neki cumit, talán kellene?

Akiren
akiren

Vezso : aranyos vagy. Persze nem adom fel. Most kitaláltam már unalmamban vagy kínomban hogy lehet hogy nem is sok a tejem ( vagyis nem annyira horror) hanem a pocakja fáj. Ugyanis kegyetlenül üvölt , piros a feje és ha az alkaromra fektetem elhallgat. Elkezdtem adni ezt a gripe watert remélem segít.Amúgy ma rendesen evett hál istennek 100 akat és ha folyamatosan suttogva beszélek hozzá hogy ügyes vagy , meg hogy jól csinálod engem is megnyutat meg lehet hogy őt is... Úgy igyekszik ő is egyem a szivét.

Imádom.

Vizimanó imádnivaló ez a kiskölyok Kép

Connie , köszi a képeket! Majdnem ugyanúgy szoptatok mint te csak a szopispárna kicsit más.

sajna a fekveszoptatás nem megy , túl nagy a mellem hozzá.

Köszi a bíztatás csajok!

Boldizsárom ma 5 hetes.

Kép

Kép
juszti75

Juszti
Örülök, hogy jobb a helyzet, kitartás, ez a legfontosabb.
Nagyon aranyos Boldizsár!

Fanka
Mi is a 11 kerben lakunk, csak Farkasréten. Az nincs is messze tőletek. Nekem a sógornőm ajánlott egy turit a Királyhágó téren, oda Te is könnyen el tudsz menni. Remélem, mi a héten meg tudjuk nézni, akkor beszámolok róla, milyen.

Akiren
Szerintem ne adj cumit a babádnak, mert bezavarhat a szopiba. Igény szerint szoptatott csecsemőknél simán lehet, hogy ilyen gyakran akarnak szopizni. Lehet, hogy szomjas a meleg miatt. Ilyenkor gyakran, de keveset szopnak, hiszen az első, hígabb tej oltja a szopjukat.
pviki

Mukika

Nagyon megható volt olvasni a szülésed, komolyan! Azért kíváncsi lennék, melyik az a kórház, ahol ilyen "finoman" vizsgálják az embert. A férfiaknak fogalmunk sincs milyen érzés ez, szerintem ennek a fájdalomnak a negyedét sem viselnék el!
Ne bánd, hogy császárral szültél, a végeredmény a lényeg, a csodaszép kislányod! Gratulálok!

Juszti
Boldizsár nagyon édes!

KépKép
fanka

Köszi Kép

Most olyan boldog vagyok. 110et evett és most gagyarászik a kiságyban. Nemsokára indulunk sétálni.

Kép
juszti75

Connie hol vetted ezt a szopispárnát? és mivel van kitömve? jó kis masszívnak látszik

Kép
juszti75

Pviki
Köszi az ötletet, várom a beszámolót, jó vásárlást! Egyébként tök fura, hogy nem lehet normális babazoknit kapni (vagy csak én vagyok béna). Mindegyikbe kevernek valamit, hogy véletlen se legyen 100% pamut, vagy olyan szoros a gumija, hogy vastag csíkban meglátszik a helye a lábikóján, vagy ha nem, akkor folyton leeseik. Nekünk egy db hordható zoknink van... Na, mindegy.

Most jöttünk haza 2 óra "plázázásból" Pannival. Irtó rendesen viselkedett, sokszor azt gondolom, jobban szeret boltokat járni, mint sétálni a szabad levegőn. Anyja lánya Kép

Kép

ebéd utáni szieszta nagyi kanapéján

KépKép
fanka

Mukika,
nem semmi szülésed volt. De tényleg az a lényeg, hogy gyönyörű és egészséges kislányod született.Kép

Réka,
én is Szentkirályit használok, mert szimpatikus volt az összetétele. Meg szerintem nem véletlenül nyerte azt a díjat sem.Kép

Fanka,
lányod olyan tündérien alszikKép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Eredetileg arról akartam írni, hogy milyen jó az alsópáhoki Kolping szálló és hogy mennyire élvezte a Pindúr a babaúszást, de mai dokilátogatást ezt felülírta. Ne haragudjatok, hogy nem reagálok most mindarra, amit írtatok, kicsit még össze kell szednem magam...
Kíváncsi lennék a véleményetekre. Talán emlékeztek, nekem van a kis fittnessbabym, LucaZsófi, aki keveseket hízik. Ma voltunk a 3 hós oltáson úgyhogy volt mérlegelés is. Oltást nagyon szépen viselte, most alszik. 3 hónapos lányom, aki 3900 grammal született és 3700 gramal hoztuk haza most 5060 gramm. Egy hónap alatt 36 dekát hízott. Icipicit talán árnyalja a képet, hogy ma kétszer is kakilt, múltkor pedig dokinéni után itthon rotyogtatott egy nagyot. De a 36 deka 4 hét alatt akkor is iszonyatosan kevés. De úgy tűnik, rajtam kívül ez senkit nem zavar. Kértem a férjemet, hogy jöjjön el velem a dokihoz, s ha kevesebb mint fél kilót hízott a baba akkor kérjünk ultrahangra beutalót. A férjem próbálkozott, de a dokinő őt meggyőzte, hogy teljesen egészséges a baba, feleleges az ultrahang. Szombathelyen egyáltalán nem szokás ultrahangos szűrésre vinni a babákat. Én nyeltem a könnyeimet, nagyon rossz volt, megint mindenki engem nézett hülyének. Ott voltak kisdokik és kisnővérek és mindenki rajtam röhögött. Szerintem igenis aggasztó, ha egy baba csak ennyit hízik. A legroszabb az volt, hogy a férjem sem ért meg, azt mondta, nem hagyja hogy korcsnak tartsam a gyereket csak azért mert izmos, vékony, s nem egy dagadt baba. És megint rákezdte, hoy ő megmondta, hogy adjam oda neki esténként a lefejt tejet. Én már annyiszor elmondtam, hogyha nem marad éhes, akkor nem akarom megtömni, mert így az az üzenet megy a szervezetemnek, hoy elég kevesebb tejci is. Miután egy múltkori hiszti után elkobozta a férjem a mérleget, azt nem tudom, hogy mennyit eszik a baba, de gondolom, hogy eleget, mert átalussza az éjszakát, s én napi másfél-két deci tejet fejek, amit a fayasztóba rakok. Amíg mértem, addig látható volt, hogy nem a szopimennyiség a gond, mert az első egy-két hetet leszámítva megette a súlyához mért mennyiséget. Én attól tartok, hogy van vmi baja, s azért nem hízik rendesen. Egyébként egy mosolygós, keveset síros, mozgékony baba, már megfordult. Mikor mondtam a dokonéninek, hogy nem kellene mégis beutaló az ultrahanra, akkor azt mondta, hogy nem akar megbántani, de inkább nekem kellene beutaló... Szerintetek is bolond vagyok?
Bocsánat, hogy hosszú voltam, de nagyon ki vagyok borulva...
Eszter
wester2004

Akiren,
Én úgy ringatom Ákost, hogy lefektetem, ráteszem a pocakjára a kezem, és azzal mozgatom, vagy ülve a karomba veszem (mármint én ülök), feneke a combomon, és a lábaimat ringatom, így nem karral tartom a teljes súlyát.

Nálunk nincs napirend egyelőre, csak olyan hogy 6 és 8 között kel, 11 és 1 között kezdi a nappali alvását, amit 2 és 4 között végez stb. Az is változó milyen gyakran szopizik, volt már hogy 3 óránként, volt, hogy gyakrabban. Nálunk is volt ilyen órás-másfélórás periódus, de akkor az volt a baj, hogy nem fejezte be a szopit rendesen, és éhes maradt, azért kért ilyen hamar. Érdemes próbálkozni megtömni a pociját, pl. pár perc múlva újra visszatenni mellre. Ákos kap cumit, de ha cicit akar, akkor nem lehet leszerelni vele.Kép
Másrészt lehet hogy Gréta csak egy kis vigasztalásra vágyik, és nem biztos, hogy kajáért sír, főleg ha csak öt percig szopizik, megpróbálhatod ilyenkor "bolondítani" valamivel egy darabig, pl. énekelsz neki, ringatod, sétáltok stb. Ákos is kb. két hete kezdte igényelni, hogy szórakoztassuk. Igaz, hogy a cici tuti nyugtató, de jobb, ha vannak más módszerek is, mert nem lehet mindig előkapkodni.Kép
Én egyébként csak a gyerekkel együtt mozdulok ki itthonról, ha nem érek másfél órán belül haza.

Juszti,
Ez eléggé pocakfájásnak hangzik.
Fekveszopihoz miért túl nagy a melled? Én alá szoktam tenni egy összetekert textilpelust, hogy ne csússzon ki a gyerek szájából.
De tényleg fel a fejjel, összeszoktok hamarosan, és akkor nem lesz ilyen problémás a szopi.Kép

Vezso,
Köszi a campinges tanácsokat.

Vizimano,
Kép Pedig nagyon utáltam szoptatni az elején (amíg fájt), de most már én is élvezem. A pozícióból adódóan meg Ákos mindig átöleli a cicimet, szoktunk is nevetni rajta, hogy mikor bealszik, akkor sem engedi el, nehogy valaki elllopja.Kép

Minket is utolért a terpeszpelusKép, azt mondták éretlen a csípője (de nem voltak hajlandóak definiálni, hogy ez mit jelentKép), egy hónapig kell viselni, és utána megyünk kontrollra. Hogy néz ki egy ilyen és hol lehet kapni?

KépKép
connie

Eszter,
Nem értem a dokinéniteket, igazán beutalhatná uh-ra a babát, ha kéred, még akkor is ha szerinte semmi baja. A babának ez nem fáj, és téged is megnyugtatna. Az meg felháborító, hogy téged tart "bolondnak". Egyébként sztem tök normális, hogy parázol, azért vagy anyuka.Kép
Nincs valami magánrendelő, ahova elvihetnétek uh-ra, akár pl. Pesten is?
A mi gyerekdokink ennél kisebb dologgal is küldött vizsgálatra a biztonság kedvéért, ami ugyan feleslegesnek bizonyult, de ezt előre nem tudhattuk.
Az otthoni viszonyaitokat nem ismerem, de én itthon tuti a sarkamra állnék, akármit is mond a férjem.Kép

KépKép
connie

Wester2004
Szerintem, ha valami baja volna a babádnak, az a viselkedéséből is látszana. Sírós lenne, nem kajálna rendesen..
NAgyon fontos, hogy bízz a gyerekorvosban, máskülönben állandóan bizonytalankodni fogsz majd (jó gyógyszert írt fel? nem kezeli félre manókát? stb.). HA úgy érzed, válts orvost, akinek a szavára hallgatsz. AMúgy ahány mérleg, annyi-félét mér. Volt úgy, hogy a mi bérelt mérlegünk kevesebbet mutatott szopizás után, mint előtte - vittük is vissza ezerrel, azóta nem mérek (kb 1 hónapja). Nekem addig tartott a súlygyarapodás-parám, amíg el nem tűnt a mérleg a lakásból.
Szóval szerintem az a lényeg, hogy megtaláld az utat, a saját megnyugtatásodhoz. Ha ehez az kell, hogy elvidd más dokihoz is manót, vagy ragaszkodsz az uh-hoz, akkor tedd - ne törődj a pároddal, vagy az orvossal. Az a lényeg, hogy TE biztos legyél benne, babócád rendben van!
Milyen az alsópáhoki szálló? Én pont nyaralóhelyet keresek!!

Ági

KépKép
fanka

Connie
Sajnálom, hogy így alakult a csípőszűrés, de legalább időben észrevették! Azt hallottam nagyon hamar korrigálható minden probléma ilyen pici korban.

Kép

szép délután mindenkinek

KépKép
fanka

Fanka,
Azt mondták egy hónap alatt helyre kellene jönnie. Megint szóltunk, hogy volt a férjemnek gyerekkorában az a csípőfejlődési rendellenessége (még járógépet is kapott, mint Forrest GumpKép), de megint leráztak, hogy az csak később alakul ki. Pedig csak foglalkozni kellene vele, hátha megelőzhető,azért is kértem el a doki címét (megkaptam a mailed, köszi!!).

Juszti,
Minimanóban vettük, 5.000 Ft volt, és valami golyócskákkal van töltve, amiket lehet benne rendezgetni ide-oda. A huzata mosható.

KépKép
connie

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?