Új privát üzeneted érkezett!

Hali,
képzeljétek sikerült beszélnem végre valahára a pomázi Polgármesteri Hivatallal, azt mondta ott a hölgy, hogy csak apasági igazolást csinálnak, az tartalmazza az én hajadonigazolásomat is. Õ kitölti a gépen a formanyomtatványt, aláíratja egy fejessel és kész, mehetek, még a párom sem kell hozzá. És nincs semmiféle időkorlátozás. Ti értitek ezt?? Én sokkal bonyolultabb dologra számítottam, hát én ezt nem értem . Előtte a szentendrei népességnyilvántartóval is beszéltem - akkor még nem derült ki számomra, hogy én a pomázhoz tartozom Kép hülye vagyok - ő anyakönyvezetőről beszélt nekem... nem úgy tálalta, mintha ez ilyen egyszerű lenne...
Akkor összekötöm a kellemest a hasznossal, és a jogsimat is elintézem Kép
szmercsa
33+0
szmercsa

Rendben van, igazatok van. Én írta, hogy a tojásosnokedli laktató Kép pedig nem is.
Hacsak nem úgy, hogy tegnap csináltunk bográcsban Pincepörköltött, még egy tányérral abból is Kép és garantált, hogy nem éhezünk.
szmercsa
szmercsa

H&M nyilik Budapesten is, onnan tudom, hogy egy ismerősöm most van kint Bécsben három hónapos tréningen, mert ő lesz az ügyvezető akárkicsoda. Szóval én úgy tudom, nyár végén vagy ősszel lesz Budapesten is. De részleteket nem tudok, majd megkérdem tőle.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szmercsa!

Hagyjuk már ezt a tojásosnoki témát, mert mindját hadjáratot indítok a hűtő ellenKépKépKépKép

Luc!

Köszi, most már beírom a telefonomba, mert szita-agyammal mindig elfelejtem a második betűtKépKépKép

Annamami!
Hát nem tudom nekünk mennyire jön össze a dolgog, már egy hete el kellett volna mennem a nőgyogyihoz, de eddig a vendégsereg miatt nem tudtam, most meg szerda reggelre akar behívni, ami duplán rossz!
Egyrészt mert kedden mennénk Bécsbe, kint aludnánk és szerdán jönnénk haza, másrészt meg, szerda reggel bemegyek az Istvánba, utána eljövök, aztán du 3-ra a fejtágításra meg mehetnék vissza a város másik feléről!
Nem valami jó tervKép

Aztán péntek hajnalban mennénk a szlovén tengerpartraKépKépKépKép

Kép

Kép
megann

Sziasztok!
Teszek fel pocakfotókat, feltéve, ha fel tudom őket tölteni.
Ildi 30+3

KépKép

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Már órák óta nem volt internetünk.
Annyira dühös voltamKép
Ez a történet annyira lelomboz.
Visszaolvastam, de nem nagyon reagálok most mindenre, mert fáradt is vagyok.
Ma voltam megint babaruháért a keletinél.
Olyan édiket vettem és a lány adott nekem egy kismamanacit ajándékba. Pont jó és úúúúggyyy örülökKép
Én pozitívan szeretnék hozzáállni a babaához.
Tegnap kaptam egy E-mailt.
Egy kedves apuka tört ki magából
25-26 hetes terhes volt a felesége és meghalt a babája.
Nem jól látták el a kórházbanKép
Először a Szent Imrébe vitték és átszállították a Shöpf-ibe. Ott letojták és hagyták vérezni.
Elég hosszú a történet, de igazán megható.
Valahogy mostanában szeretném kihagyni ezeket a történeteket. Nekünk nagyon nehezen jött össze és nem szeretnék már rémüldözni. Van elég gondom így isKép
De ha most nem veszek meg semmit, akkor mikor fogok tudni elmenni?
A férjem állandóan dolgozikKép
Ha megszülök, nem fogok tudni egy csecsemővel rohangálni. Ki sem vihetem egy darabig az utcára.
Nincs aki helyettem bevásárolna.

Annamami!
Nagyon édik a rucik!
Gratula!

Lányok!
Azt mondják, hogy elég nagy a hasam.
Szerintetek most mekkora lehet a baba?
Remélem már 1kg körül mozgolódikKép
Ma kezdtem a 28. hetet.
Beléptem a 7. hónapba? WOW!
Remélem még legalább 8 hetet bent marad a babó.
Állítólag azt hallottam, hogy ha koraszülött is a baba, akkor jobb ha 7 hónapra születik, mintha a 8-ra. Mert ekkor már csak hirtelen nőnek és fejlődnek. Ezt nem jó "megszakítani". A volt férjem 6és fél hónapra született 1500grammal. Végülis egészséges. Születési rendellenessége nem volt. Sportolt is éveken át versenyszerűen.
De bízom benne, hogy a mi babánk még kibírja odabentKép
Tegnap is beszélgettem veleKép
Ne akarjon kijönni, mert utána már csak vissza szeretne bújniKép Kép

Lépek, mert pihizek, de van még egy-két munkám is. Le kell szörtelenítenem a lábacskámKép

Puszi lányok!
Sziasztok!
Angelani
28+0

Kép
angelani

Sziasztok!

Már órák óta nem volt internetünk.
Annyira dühös voltamKép
Ez a történet annyira lelomboz.
Visszaolvastam, de nem nagyon reagálok most mindenre, mert fáradt is vagyok.
Ma voltam megint babaruháért a keletinél.
Olyan édiket vettem és a lány adott nekem egy kismamanacit ajándékba. Pont jó és úúúúggyyy örülökKép
Én pozitívan szeretnék hozzáállni a babaához.
Tegnap kaptam egy E-mailt.
Egy kedves apuka tört ki magából
25-26 hetes terhes volt a felesége és meghalt a babája.
Nem jól látták el a kórházbanKép
Először a Szent Imrébe vitték és átszállították a Shöpf-ibe. Ott letojták és hagyták vérezni.
Elég hosszú a történet, de igazán megható.
Valahogy mostanában szeretném kihagyni ezeket a történeteket. Nekünk nagyon nehezen jött össze és nem szeretnék már rémüldözni. Van elég gondom így isKép
De ha most nem veszek meg semmit, akkor mikor fogok tudni elmenni?
A férjem állandóan dolgozikKép
Ha megszülök, nem fogok tudni egy csecsemővel rohangálni. Ki sem vihetem egy darabig az utcára.
Nincs aki helyettem bevásárolna.

Annamami!
Nagyon édik a rucik!
Gratula!

Lányok!
Azt mondják, hogy elég nagy a hasam.
Szerintetek most mekkora lehet a baba?
Remélem már 1kg körül mozgolódikKép
Ma kezdtem a 28. hetet.
Beléptem a 7. hónapba? WOW!
Remélem még legalább 8 hetet bent marad a babó.
Állítólag azt hallottam, hogy ha koraszülött is a baba, akkor jobb ha 7 hónapra születik, mintha a 8-ra. Mert ekkor már csak hirtelen nőnek és fejlődnek. Ezt nem jó "megszakítani". A volt férjem 6és fél hónapra született 1500grammal. Végülis egészséges. Születési rendellenessége nem volt. Sportolt is éveken át versenyszerűen.
De bízom benne, hogy a mi babánk még kibírja odabentKép
Tegnap is beszélgettem veleKép
Ne akarjon kijönni, mert utána már csak vissza szeretne bújniKép Kép

Lépek, mert pihizek, de van még egy-két munkám is. Le kell szörtelenítenem a lábacskámKép

Puszi lányok!
Sziasztok!
Angelani
28+0

Kép
angelani

SziasztokKép

AngelaniKép

Hadd nézzem azt a nagy pocódatKép
Nem tudnál feltenni képet?
Mi majdnem napra egyidősek vagyunk,ezért összehasonlítanámKép

Akkora mint enyém kb???

Vrucsincá!Kép

Édi pocak és milyen vékony vagy amúgy!Kép
De jó nekedKép
Fogadjunk kisfiatok lesz, ugye?
Mert csak pocid van nem is híztál máshová.Kép

Ma volatm egyik barátnőmnél akinek 1 éves a kiskia, akkora huligánKép de nagyon cukiKép

mea(28+1)

Na megyek hamikázniKép

Mea
mea

Ildi,

Nagyon aranyos kismama vagy!

Angelani,

Szerintem ez hulyeseg. Egy babanak az a jo, ha minnel tobbet marad a mama hasaban. Kép
Remelem az enyem sem akar meg kijonni.
Tegnap ota fajdogal a pocim es allandoan pisilni jarok. Lehet, hogy csak "leszall" a baba? Nem elnezest, csip, semmi baci, csak fel orankent WC.
Es ez a hasfajdogalas. Szinte egesz nap, ha ulok, faj a derekam, ha meg lefekszm, a hasam nyilall.Kép
Raadasul egesz heten hatig vagyok a meloban. Mar alig varom, hogy otthon tudjak maradni. Nagyon elegem van mar!!!!!!!!!!

A H&M tenyleg jo, jo kis cuccok vannak, viszonylag elfogadhato aron.

Ma egesz nap, de tenyleg egesz nap ereztem a babam. Olyanokat tud rugni, hogy az mar faj!!!
Olyankor meg meglodul a hasam es teljesen atformalodik. Neha csak nevetek, milyen uj figurakat talal meg ki. Most eppen belemrugott megint. Hat nem egy pillango, az biztos!!!!!!!!!!
Nem szereti, ha gepelek, biztosan szopritom a kis fejet lent, mivel o mar be van fordulva.

Udv,
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Ja es 32+5

KépKép
KépKép
aniko47

Babakocsi!
Mi Pierre Cardin-t vettünk hordozóval PC646 Travel System (sötét kék és világos kék)a Mária Nagykerben Visegrádi u. cca. 37e-ért, mert kaptunk 5% kedvezményre jogosító kártyát. Amúgy 39.125,- lett volna. Bár nem lehet átfordítani akinek ez fontos, az vegye ezt figyelembe. Amúgy szerintem jó kis járgány bár kipróbálni élesben majd szeptembertől fogjuk.

Kiságyat kombit vettünk 41,5 volt ebből szállítás 1,5 kókuszmatrac 8,5 a pelenkázó éjjeli szekrény lehet később a heverő fekvőfelülete 70x180-as. Csak natúr színben volt de amúgy se akartam fehéret.
Bár neten rendeltem gondolván 2-3 hét múlva lesz erre már aznap este jött a telefon másnap ki is hozták. Így jártam.

na jó befejezem

Viki 27+4
gviki

Szia Anikó,

kb. egy idősek vagyunk babó ügyileg 33+0 Kép, rég láttalak már itt, hiányoztál Kép
Ha az megnyugtat, nekem is vannak furcsa érzéseim, és az én Babóm sem egy pillangó Kép hol ide fészkeli magát, hol oda. Olyan kis aranyos Kép ahogy kidudorodik, szinte teljsen kitapintható, időnként mondom is neki, hogy ne 'égessen', mert olyan felemás vagyok Kép
Ha ülök az nem tetszik neki, ha fekszem akkor még jobban sztrájkol, egész nap szaladgálnom kellene, hogy ringassam őt, azt szereti Kép
Szóval, van hogy nyilal lenn a hasim, de hamar elmúlik, van, hogy már nehezen kapok levegőt, itt fáj-ott fáj, nyom, folyton pisilni kell nekem is, de állítólag, az elmúlik a 36. hét táján. Megint jön egy kicsit kellemetlenebb időszak. DE, mindennek ellenére, hogy a fájdalmak miatt a közérzetem is időnként olyan szorongó, nehogy valami baj legyen, a doki megnézett múlt héten, és minden okés, C3000.
Mikor mész dokihoz?

És képzeljétek, megcsípett egy darázs Kép fél órája, borsószedés közben, úgy megijedtem KépKép mert én allergiás is vagyok a darázscsípésre. Addig rohangáltam ijedtemben a kertben, hogy valahonnan beugrott, hogy a párom 1× azt mondta, hogyha nagyon hamar petrezselyemmel kenik be a darázscsípést, mivel a petrezselyem az lugos, akkor nem dagad fel. Szóval vörösre kenegettem a petrezselyemmel, és eddig nem dagadt fel képzeljétek. Szorítsatok, hogy nehogy baj legyen.
szmercsa
szmercsa

GvikiKép
37.000 hordozóval együtt???Kép
Az nagyon jó ár én eddig 39.900-ért láttam a legolcsóbbat ami új volt!
Lehet,hogy mégiscsak újat veszünk???KépNekem ez megfizethetőnek tűnik!Ja,és én is pont a sötétkék-vil.kék kockásat szemeltem ki!Kép

annamamiKép
annamami

Angelani!
Az efféle történeteket szerintem minden kismama kihagyná ha lehetne. Nem tudom miért, de amióta terhes vagyok, szinte az összes ismerősünk mesélt valami hasonló horrorkismamasztorit. Nem tudom miért gondolják, hogy ilyeneket akarok hallani...

Mea, Anikó köszönet a bókokért Kép Valóban kisfiunk lesz Kép
Most éppen ki akarja rúgdosni az oldalbordáimat, mivel keresztben fekszik. Apa nagyon élvezi a műsort, mert látszik kivülről is, hogy Olivér odabent bulizik Kép Én nem annyira élvezem, már olyan erőseket rúg ez a kis ördög.

Szmercsa! Ha egy fél óra alatt nem dagadt fel, akkor talán ezután sem fog.

Kép
vrucsincá

VrucsincáKép

naggggyon gyönyörű,formás kis pocak!!!KépGratulálok!

AngelaniKép

tényleg küldjél már egy képet te is a pocidról!Naaaa....Kép

MegannKép
szóval jövő hét utáni héten Bécs H&M...ott a helyünk!!!KépAzért majd írd meg,te miket vettél,OK?!!!
annamami

Haliho!

Most nézem, hogy a nyáriaknál jönnek szépen sorba a babák. Nálunk is van akinek 7 hete van hátra, hihetetlen az egész, hogy ennyire megy az idő.

Kriszta
27+3
88 nap még

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Sorry! De egyedül voltam és nem sikerült a képKép
Holanpra lesz majd másik.
De tessék, ha láttok belőle valamit.

Kép

Kép
angelani

Angelani, kapcsold ki a vakut... Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Na megpróbáltam vaku nélkül. De most meg úgy néz ki a hasam, mintha a zsírtól lógnaKép
Majd holnap megkérem a papát vagy a barátnőmet.

Kép Kép

Kép
angelani

Majd holnap felteszek én is pocis képet, szerintem engem még mindig nem lehet überelni hasméret tekintetében. Kép Jó hogy alapból se volt pici.

Nyári babások között tényleg meglódult a dolog, már több mint a felük babázik. Én vagyok az utolsó a sorban, már mindenkinek meglesz a babája mire én is odajutok. Sajnos ez azzal is jár, hogy az új anyukák már nem tudnak olyan gyakran irogatni, kezd lassulni is a topik. Kép

Nekem minden szirszar az életemben e hétre kulminálódott, ellenben kivettem jövő hétre szabit, és már alig várom. Épp panaszkodtam anyukámnak, hogy bár még csak hétfő van, nekem doszt elegem van az egész hétből úgy ahogy van.

Majd jövő héten elintézek mindent, amit eddig csak tologatni tudtam magam előtt, az összes szerelőt, a fogorvost, az autójavitást, a babacucc vásárlást, a papirok intézését, a kórházi csomag pakolását, stb, stb, stb. Lehet hogy elmegyünk 4D-s UH-ra megint... teljesen meglepődtem, párom hozta fel, pedig azt hittem, az első után teljesen el fog zárkózni egy második lehetőségétől. De 20. hét óta nem volt igazi ultrahangunk, és már jó lenne látni újra a babát. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Közben Rokica, meg írja isKép

Kép
angelani

AngelaniKép

Szép kis pocakKép
Kb. olyan nagy mint enyémKép
Nektek kislány lesz???
Már nem emlékszem bocsi...

Na megyek zuhizni és csicsizni.

Jó éjt Kismamik!!!Kép

Mea(28+1)

Mea
mea

Sziasztok Kismamik,

Visszajöttünk a nyaralásból. Nagyon nagyon jól éreztük magunkat, jó helyünk volt, a kajára sem volt panasz és az idő is gyönyörű volt.

Megpróbálok visszaolvasni egy hetet, nem lesz egyszerű, de én kíváncsi vagyok, hogy mi történt veletek. Remélem mindenki jól van és növeszti a pocakját. Biztos jó sok mindent vásároltatok azóta is. :-))))

Holnap reggel megyek terheléses cukorra, sziruposra, de valahogy nem izgulok, mert olyan jó kedvem van még a nyaralás miatt. Fel vagyok töltődve. Amúgy is olyan alacsony a cukrom, hogy Benivel a terhelt érték is belefért a normál intervallumba.

Pedig az irodában őrület van, felgyűlt jó sok munkám és ráadásul a titkárnő egész héten szabin van. A kolléganőmmel felváltva kapkodtuk a telefonokat, faxoltunk, iktattunk egész nap a munka mellett és persze a két főnök óhaját-sóhaját és mi intéztük. Emiatt nem is tudtam napközben sem bekukkantani ide.

Na, inkább abbahagyom az írogatást és belefogok az olvasásba.

Pusszantás
Benianyu
24+2

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok lanyok Kép Kép Kép

Nem tudom vajon emlekeztek-e meg ram, azon sem lepodnek meg, ha nem nagyon, hiszen mondhatni honapokra eltuntem...
Meg marciusban hazautaztam (marmint Magyarorszagra) masfel honapra, anyunal es a mamanal pedig nem jutottam internethez. Utana sajnos ujbol tanulnom kellett a vizsgara (annak idejen irtam nektek, meghuztak egy gyakorlati vizsgan ami kellene a diplomam honositasahoz), mult hetvegen ujbol probalkoztam, nagyon remelem, hogy most sikerul, bar kovettem el hibakat.

Amiota ujbol netkozelben vagyok folyamatosan olvasgattalak Benneteket, igazan jo latni mindenkinek mekkorat nott mar a pocakja Kép

Meg otthon voltam en is 4D UH-on (a praxisban), ott derult ki, hogy kislanyt varunk Kép Valoszinuleg Annanak fogjuk hivni, bar nekem nagyon tetszett a Megann altal valasztott Lena is (mar mielott Megann irta volna Kép ), ill. az Emma is, de meghagyom ezt a kis oromet a paromnak, szegenyke eleinte ugyis mintha kicsit el lett volna kenodve, hogy nem fiu. Lanyos kismamak, nalatok nem volt hasonlo?

Na most eldugulok mar, nem akarlak egybol lerohanni Benneteket a sok marhasagommal ami felhalmozodott bennem az elmult honapokban Kép

Puszi,

Poci (29+3)
pocika

Annamami!
Természetesen beszámolok, ha egyáltalán veszek valamit!Kép
Ja a férjemék persze japán étterembe szervezték a bécsi vacsorát, ahol a világ legjobb szusiját lehet enni!Azaz nekem csak lehetneKép
Ugye milyen tapintatosakKépKépKépKép

Benianyu!
Üdv újra itthon, fotó van???

Gviki!
A hordozó(autósülés), mennyi volt?
Az Üllői úton vetted???

Ja, a mocorgás!
Csak úgy közlöm, hogy én ma megint hajnal 4-kor keltem, azaz keltett a kisasszony!Kép
Ugyanis tornázhatnékja támadtKépKép
Ha ez így megy még szülés előtt kidőlök a sorbólKépKépKép

Na én is elpakolom magam holnapra!

Megann 28+1

Kép

Kép
megann

BenianyuKép
Jó hogy megjöttél!Hiányoztál már!Ha készült kép igazán tehetnél fel nekünk egyet-kettőt!KépGondolom szép csoki barnák vagytokKép
Jó éjt!

annamami
annamami

Megann!

A hordozó (autósülés) a kocsival együtt volt és a Visegrádi utcában (Nyugatinál-a Visegrádi a Kresz Géza utcával párhuzamos ha kocsival mentek érdemes a Westend parkolójában megállni és átsétálni) vettük Mária babaruhanagyker de egyéni vásárlókat is kiszolgálnak érdemes körbe nézni nem minden olcsó de azért ki lehet fogni (a tetra kifogó és a pelenka is olcsóbb volt pl mint máshol). A rugik kicsit drágábbak voltak, de olyan édesek.
Ha csak autósülést akarsz javaslom nézzetek el oda rengeteg volt. Ha vásároltok kérdezzetek rá a klubkártyára ami 5% kedvezményre jogosít.

Alig hagyott nagysága aludni, óránként mehettem a mosdóba vagy úgy rúgkapált, hogy visszaaludni volt reménytelen. De örülök ez azt jelenti minden OK.

Viki 27+5
gviki

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Bár az elmúlt 2 hétben rengeteget nőtt az én pocim is, meg sem közelíti a tiédet Rókica!
Tudjátok, ezért ez mégiscsak furcsa, hogy "kb" egysúlyú babáink lesznek, embergyerkőcöt vár mindannyiunk, mégis annyira más méretű és más fazonú mindenki pocijaKépKép
Hihetetlen dolgokat művel a természetKép

Gviki!
Köszi a címet, majd jól megnézem, bár ha ma Ausztriában találok valami jót, akkor lehet hogy megveszem ott!

Egyébként tegnap voltam a Matti -nál Budaőrsön (jól kint van a francbaKépKép), és közvetlenül mellette volt a Kenguru Gold nagyker!
Na ott aztán tényleg voltak cuki dolgok, sajnos szinte bolti áron!Kép
Viszont ott vettem én is kifogót meg pelenkát, csak hogy ne menjek üres kézzel haza, és mondta a faszi, hogy ha 10 e ft összejön, akkor tud jó kedvezményeket adni!Hááááááát nem tudom, ha ad 10%-ot még azzal se vagyok nagyon kisegítve!Egy minizokni 390.-????KépKépKép Ne mondja senki hogy ez nem lehúzásKépKép
Egyébként én a Mattit se találtam valami olcsónak!
Kókimatrac 14990.-???????????
Tegnap voltam megint a Kikában! Most megnéztem a 70*140 es kókimatrac sárga-narancssárga csillagos huzattal 8990.-, utazóágy 9990.-.
Ja és láttam 80*70 es pelenkázót is ott már 3490.-ért a Mattiban meg a Cam márkájú volt 4990.-
Úgyhogy erről ennyit!
Na most jót árkukacoskodtam megintKépKépKép
Szóval én azt mondom, hogy ezek az árak nagyjából egyre mennek!Én már amennyit kocsikáztam, benzinbe már tuti ott vagyok, hogy bárhol megvehettem volna a dolgokat!De mindegy, már megszoktamKépmindig ezt csinálomKép
De lehet hogy ma bevadulok, és megveszek mindent AusztriábanKép

Megann 28+2

Kép

Kép
megann

Jóreggelt!

Kép

A nylacskám már itt legeli a káposztát, neki is egyre fogy az ideje. Pici lány folymatosan tréningezik a pocakban, időőnként látványosan hullámzik minden mint a Balaton.

Várom már, hogy július 11. legyen akkor elhúzunk 2 hétre Balatonrendesre, rendetlenkedni. Remélem kellemes lesz az idő is. Azért közbe majd még a férjem mehet 3 alkalommal vizsgázni is Győrbe.
29-én megyek UH-ra, majd 8-án a dokihoz, remélem akkor is minden rendben lesz.

Benianyu!
Örülök, hogy minden ok volt a nyaralással.

Tegnaptól megkaptam a férjem pici 16 éves fiát is júli 10-ig, így most egy kicsit starpás lesz, anyukám is megjött tegnap, de ő szerdán megy is. A gyerek évzárója érdekli, mondtuk, hogy jöjjön nyugodtan de csak ezért tök fölösleges, mert 1/2 óra alatt mindig lezvarják. No meg nem 1.osztályos gyerekről van szó, hát erre sírva fakadt. Néha baromi nehéz, de majd megoldom. Persze majd főzhetek is a munka mellett, mert mindig mondja, hogy segít, de inkább hátráltat, mert semmit nem talál.

Most még kellemes az idő, kiegyeznék 24-25 fokkal.

Kriszta
27+4
87 nap még

Kriszta és Kincső
bkrisztina

PocikaKép

Nálunk szerencsére nem láttam csalódottságot páromon, hogy kislányka lesz.

Azt mondta úgyis elsőszülött el lesz kényezteteve jobban, akkor már inkább kislány legyen és ne fiú elkényeztetve Kép

Most már nagyon beleéltük magunkat!

De még mindig történhet bármiKép
Az én dokim nem akarja mondani 100%-ra hogy lány.

Nekünk egyedül a 4D-n mondták meg a 20.héten.

Szerintektek ez tuti akkor????

MegannKép

Látod én még Kikában nem is nézelődtem.Kép
Nem is tudtam, ott is lehet ilyeneket kapni???
Van rendes babaosztály, vagy csak a bútoroknál???

Az a baj, bennem még a Michelfeit él, már olyan régen voltam utána.

Jólm bírod a nézelődést, én már nem bírnám így.
Jó is, hogy megvan minden márKép

Na megyek lassan el itthonról.

Pusszans Nektek!
Szép napot!!!

Mea(már 28+2Kép )

Mea
mea

Lányok!Kép

Nekem nem mozog tegnap ótaKép
Ill. picikét éreztem, de semmi eddigihez képest.
Ne aggódjak ezen???
Tegnap éjjel meg annyira kemény volt szegény pocim, kis focilabda voltKép
Szegény babónak elég szűkös lehetett.
De most front sincs, nem értem....Kép
Nem is erőltettem meg magam mert nem is csináltam semmitKép

Szerintetek miért lehetett???

Még egy kérdés:
Szerintetek júl közepén Balcsira még elmehetünk párommal nyaralni egy hétre?
Az még belefér?
Mondjuk kórház ugyanannyira van mint itthonrólKép

Mea
mea

Mea!

Én tapasztalatom, hogy nem az elsőszülöttet szokták kényeztetni, hanem a legkisebbet! Az elsőnél még hatalmas energiával lendülnek bele a szülők a nevelésbe, elveik vannak meg minden. Ez az utolsóra kicsit lelohad. :D Ráadásul a legkisebb a "baba" és igy is marad, mert mindig ő lesz a legkisebb. Ezt már több családnál (nem utolsósorban a sajátomnál) megfigyeltem.

Megann!

Köszi az infót! Akkor lehet a Mattiba ki se megyek. Eddigi tapasztalataim alapján maradok a Minimanónál babacuccok terén... mostmár csak a bútort kéne még valahol megvenni, de mint mondtam, párom szineset szeretne, és azt nem olyan könnyű beszerezni normál áron, hacsak nem adom be a derekam és magam festek kezeletlen fenyőt. Csak az a baj, hogy én direkt laminált bútort akartam, mert azt könnyebb tisztán tartani. No mindegy. Miért nincsen laminált bútor piros, kék meg sárga szinekben? Mikor én gyerek voltam, nekem olyan volt... egy tök mezei szekrénysor, csak éppen pirosban.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea:

Azt olvastam az egyik könyvben, hogy a 28. hét után már érdemes számolgatni, hányszor mozog a baba. Kétféleképpen is lehet: az egyik, hogy leülsz, és megméred mennyi idő neki 10-szer megmozdulni. Ezt mindennap feljegyzed, igy van mihez hasonlitani, ha úgy gondolod, változott valami. Minden mozgás számit amit érzel, nemcsak a rugdosás, hanem a csuklás meg minden ilyesmi.

A másik, ha van időd, hogy 1 óra alatt összeszámolod, hányat mozog. Minimum 10-et kéne neki ha már a 28 héten túl vagy. Ha nem mozgott 10szer 1 óra alatt, egyél valamit, vagy igyál egy kis tejet, feküdj le, és kezdd újra a számolást. Ha ezalatt se mozgott, irány a kórház. Inkább küldjenek haza, de nézzék meg mi van vele.

Mikor én berohantam egyszer egy lázas éjszaka után, hogy nem mozog, azt mondták, egyszerűen böködjem meg a hasam, és akkor felébred. A párom persze teljesen elhűlt, hogy micsoda dolog, gyereket böködni. Õ nagyon böködésellenes. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann!

Ja, és pociméret. Ha belegondolsz, az ember szervei is kb ugyanakkorák, mégis van akinek belefér a totál lapos 50 kilós hasába, és van akiben kitölti a 70 kilót is, még akkor is, ha ugyanolyan magasak. Gondolom, én eleve sokkal gömbölydedebb voltam mint a legtöbben itt, és ráadásul egy 10 kiló plusszal indultam neki a terhességnek.

Arról nem is beszélve, hogy még két teljesen ugyanolyan súlyú, ugyanolyan magas ember is nézhet ki tök másképp, tehát teljesen egyedi, hogy kin hogy rendeződik el a súlya.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Benianyu üdv ismét itthon Kép

Rokica! Miért nem csináltatjátok a bútort. Mi csináltattunk egy kis szekrényt lamináltból és sokkal olcsóbb lett, mint amit készen lehetett kapni, és pont akkora amekkora a szobába elfér a kiságy mellé. Ráadásul egy csomó színből választhattunk volna, ha éppen nem fehéret szerettem volna Kép

Mea! A baba neme szerintem csak akkor lesz 100%, amikor megszületik. Számtalan esetet hallottam, hogy azt mondták hogy ez lesz vagy az, és természetesen nem az lett a végén.
Remélem azóta mocorgott már a babócád. Ilyenkor már kisebb a helyük, talán ezért is nem ficánkolnak olyan sokat. Bár ez a mi kisfiunkra nem igaz, mert folyamatosan fészkelődik Kép

Ildi 30+4

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Egyszer már feltette nekem valaki azt a táblázatot, amin az UH-s dolgok rövidítései vannak, meg hogy milyen korban mekkora a jó érték, de nem találom.

Fel tudnátok tenni a linkjét még egyszer?

Köszi!

Uxi
21+6

KépKépKépKépKép
uxi

Mea!

Balcsi.
Kérdezd mega dokit. Én is így tettem, azt mondta, hogy nyugodtan, pedig akkor már 0 31. és 32. héten leszek. Amennyiben van lehetőség alapos zuhanyozásra, úgy mehetek fürdeni vagy úszni is. Ezt 2,5 hete mondta amikor rákérdeztem, remélem 8-án is rendben lesz minden. Muszály, mert eleve így indulok neki a dolgoknak.
Mozgás ez is eléggé egyénfüggő. Elvileg a szakirodalom azt írja, hogy a nap 90%-át átalusszák a babk. No meg egyre keveebb a hely a mozgásra. Ha nagyon-nagyon bizonytalan vagy keresd meg a dokid, mond el és max. csinálnak ctg-t. Ettől jobbat nem tudok ajánlani.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Uxi:

Nem tudom hogy erre gondoltál-e, de ide ha beirod a méreteket, kiköpi, hogy milyen idős a gyerek.

http://www.med.upenn.edu/fetus/gestage.html

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Uxi:

Nem tudom hogy erre gondoltál-e, de ide ha beirod a méreteket, kiköpi, hogy milyen idős a gyerek.

http://www.med.upenn.edu/fetus/gestage.html

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok, Szép Jó reggelt Kép
Látom ma is nagyon korán kezdtetek.
Mea,
egyet nem szabad elfelejtetni, a babó háttal is tud fordulni, olyankor hozza a frászt szegény kismamákra, akkor nekem is 'eltűnik' pár órácskára, én is csak picike mozgásokat érzékelek, ha éppen nem a hólyagomat rugdossa a kis Drága Kép. Aztán visszafordul és folytatja erőteljesen a mocorgást. Nekem a védőnő azt mondta, hogy még van ám helye a babónak mocorogni KépRáadásul az én kis fütyisem még össze-vissza forog is, és csak akkor van nyugton, ha folyamatos mozgásban vagyok, vagy a papa szól hozzá Kép akkor mindig csöndbe lesz, szerintem figyeli a dörmögő hangját Kép
Böködésellenes vagyok én is, de ha megsimizem mindig reagál nekem Kép és szerintem egész nap ébren van, mert egy pillanatra sem áll már le.
MEA, szerintem ha nagyon aggaszt menj be a dokihoz nézzék meg, de bizti nincs semmi gond, lehet, hogy csak nyugisabb. Kép jaaa... és jön a kánikula Kép
puszi
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!

Lányok!
Voltam dokinál (az újnál)az SZTK-ban.
Rendes volt és mindent rendben talált.
De most meg nyilallgat a bal oldalam, mintha a petefészkem fájna. Szerintetek ez normális?
Azt mondta a babára, hogy nem dagi, hanem nyúlánk gyerekKép
Most 875g, de nem mondta meg, hogy hány cmKép
Két hét múlva kell visszamennem, mert már esedékes lesz az UH. Ja!
Elengedett vidékre! Azt mondta, ha görcsölnék, akkor vegyek be nyugodtan 2szem magne B6-ot.
De a vicc most jön! Azt mondta, hogy a legjobb görcsoldó a konyakKép
Persze nem kell berugni, de lehet inni egy-két kortyot, de nem a gyógyszerreKép
Jót nevettünk. Látszik a dokin, hogy érti a dolgát. Most meg felírt Klion D-t. Én egész terhesség alatt csak kúpozok. Pedig fürdök rendesen és nincs is házaséletKép
Honnan a fenéből lesz folyásom? Minden nap jódozzam ki a hüvelyem? Már nem tudom, hogy mit csináljak. Ennél tisztább már nem is lehetek. A szőrt is leszedtem, nehogy abban legyen valami baciKép
Meg néha olyan érzés, mintha zsibbadna a hüvelyem.
A másik, hogy én még nem tudom ponotsan megmondani, hogy csuklott-e a babaKép
Ti mit éreztek olyankor? Nekem például szokott olyan lenni, mintha szívdobogás lenne a fenekem felől. Van egy ritmusa, ami állandó. De ez mindig teljesen lentről jön. Olyan mit amikor az ember torkában dobog a szíve csak nekem egészen a végbelemnél. Bocsi, hogy ilyen udorítóan írtam le, de nincs más szó rá. Van, hogy eltart jó pár percig. Ez lenne a csuklás? PasszKép

Na mind1.
Megyek kivasalok és utána pihenek, mert vissza kell mennem a laboreredményért.
Utána visszaolvasok, addigra úgyis több üzi lesz.

Sziasztok!
Angelani
28+1

Kép
angelani

Angelani!

Terhesség alatt, főleg most itt a harmadik trimeszterben TÖK NORMÁLIS a megnövekedett mennyiségű folyás!!! Ilyen vizes, vagy fehér szinű, főleg ha nincs szaga. Bocsi, nem akarok tudálékos lenni, de nézzél bele bármilyen terhességről szóló könyvbe, pl Az a 9 hónap, és leirja neked szóról szóra, hogy mire számithatsz! Szerintem egy csomó energiád elmegy ezekre a parázásokra, mikor egy pár perc ráforditással megnyugtathatnád magad, hogy minden rendben. Minden egyes könyvemben le van irva hogy a harmadik trimeszterre megnövekedik a folyás mértéke... már ahhoz képest is, amilyen a terhesség alatt eddig volt, ami szintén több szokott lenni a "normálisnál".

Bocs, tényleg nem akartam bunkó lenni. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Angelani,
szerintem jól érzed a csuklást Kép pont ilyen. Ezek szerint a babód most koponyavégű fekvésű azért érzed lenn Kép
Én is csak a csuklásából tudom, hogy össze-vissza forog, hogy hol lenn érzem, hol teljesen fenn, a gyomromnál szinte, de annyira erősen, megdöbbentő, és úgy sajnálom szegénykémet olyankor Kép
Én őszinte leszek, semmiféle plusz fertőtlenítő, vagy intim mosakodót nem használok, reggel-este lezuhanyzom (remélem, hogy nem ítéltek el Kép) az természetes, hogy a terhesség alatt sokkal intenzívebb a folyás, ez nem jelent betegséget. Szerintem a sok fertőtlenítés hozza magával a fertőzéseket, hiszen a természetes ph-t elrontják vele. Én is nagyon érzékeny vagyok ott lenn, és nagyon vigyázok magamra, de nem fertőtlenítek. 7 éve vagyok együtt a párommal, 1× sem mentem nőgyogyihoz azért, mert fertőzésem volt.
Erről még eszembe jutott valami, de ne nevessetek ki. Többnyire mindenki pisilés után mos kezet, ugye? Itt főképp a fiúkra gondolok!!!!... nos, nekünk könnyebb, mert általában nem is érünk hozzá (az ügyesebbek Kép) de a fiúk a koszos praclijukkal összefogdosnak mindent, és utána a 'micsodájukat' is, és utána szépen kezet mosnak ,mint a rendes kisfiúk Kép
Ezt csak úgy mellesleg hozzátettem Kép
Ha belegondolsz Angelani, a szánkat is a sok fogkrémmel + szájvíz + szájzuhany + nyelvpucoló, úgy kifertőtlenítjük ,hogy egy baci sem marad, pedig szükség van rájuk!!!!!!! nagy szükség!!!!
Na befejeztem, bocsi, de szómenésem van Kép
szmercsa
szmercsa

Rókica,
már megint igazad van! Kép
szmercsa
szmercsa

Angelani,

Kép, amikor az enyem csuklik, rendszeres ritmusban ugral a hasamKép O gyorsabban csuklik mint mi. Erdekes es en sokat nevetek rajta.

Szmercsa,
Koszi, hogy hianyoltal. En is csak nevetek ofelsegen, amikor pozicioba vagja magat. "Lathatolag" valtozik a hasam formaja, foleg amikor valamilyen testhezsimulo ruci van rajtam.
Kis edike, ha meg beszelunk hozza, megall, es csak akkor folytatja, ha abbahagyjuk. O:
Kivancsi vagyok ki fog elobb szulni kettonk kozulKép

Mea,

Neha leall azert az enyem is. Akkor aggaszto a dolog, ha 12 oran keresztul es semmifele "gyomoszkolesre" nem akar mozogni.

Aniko
32+6

KépKép
KépKép
aniko47

Pusszantyú mindenkinek, látom megint az intim mosakodás a témaKép. Én abszolút fertőtlenítés ellenes vagyok, ha a házról van szó. Ha már kicsit nagyobb a baba, találkoznia kell bacikkal, úgy fejlődik az immunrendszere. Én is felnőttem úgy, hogy a tesómmal tyuxart szedegettünk az udvaron, és a csirkecsontokat egy kis cupákolásra visszaszedtük a macska tányérjából, vagy a szendvicsünket egy harapás nekem, egy harapás a kutyának szisztémával osztottuk meg kedvencünkkel. Élünk és egészségesek vagyunkKép. De a lenti tájakon vannak egyéni érzékenységek. Engem egyrészt csípnek a normál szappanok és tusfürdők (a baba is!), ha ott használom. Ezért szvazok a spec. mosakodógélre. Ha pedig nem tudok megmosdani WC használat után, kifejezetten kényelmetlenül érzem magam, ezért van mindig neves kiskendőm, hogy áttörölgessem. A papír néha kevés. Persze kezet is kell mosni alaposan!
Másrészt én elég érzékeny vagyok, az usziban is csuda dolgokat tudok összeszedni, illetve olyan herpesz-szerű vírusok, mint a HPV is gyakran előfordulnak. Nálam is gyakori a jódos kezelés ezért. Pedig több mint 12 éve csak egy pasival vagyok.
Abban teljesen igazatok van, hogy minden könyv leírja, hogy a várandósság elején és a 3. harmadban erősebb a folyás. De ha büdi vagy fura színű akkor ki kell tenyészteni. Mondjuk biztos dokitól is függ, hogy milyen bacikra ír ellenszert, az enyém nem parázós, gyakran rendel tejsavas öblögetést (na nem most, hanem előtte), és a természetre bízza a gyógyulást. De elhiszem, hogy vannak olyanok, akik inkább kúpot írnak, biztos ami biztos. A hüvelyi és hugyuti fertőzések különösenveszélyesek várandósság alatt. Annyi minden miatt parázunk ilyenkor: Mekkora? Rendesen fejlődik? Megvan mindene? Mozog? Hol fekszik? stb. Szerintem a fertőzésektől való félelem is belefér.
Nekem is néha nyilal az oldalam, vagy szúr a vakbelem felöl, de nálunk a párom pánikol jobban, én pihizek egy kicsit és kilazul.

Na és is litániáztam egy jót.

Pussz: D
dudukly
Isaszeg

Vrucsincá!

Jó ötlet. Csak én félek minden mesteremberes megmozdulástól, valahogy nem is nagyon tudom rászánni magam, aztán mindig olyan komplikáltnak tűnik... nem is tudom. Pedig biztos jobb lenne egy pont olyan amilyet elképzeltünk oda. Lehet megemberelem magam, és keresek egy mesterembert. De mindig itt szoktam leakadni: kit hivjak?

Most kéne jól megrugdosni magam. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Anikó,
én is kíváncsi vagyok Kép Nekem is sokat változik a pocim formája, időnként már szülni akarnak küldeni, azzal, hogy már leszállt a pocim, itt az idő Kép aztán Babó újít egyet és máris újra fenn van a pocak Kép
Ha odateszed a kezedet a pocakodra, neked is belekuporodik a tenyeredbe, meg apájba is? Kép olyan kis aranyos Kép
Időnként mindenhol puklik vannak a pocimon, de én nem tudom eldönteni, hogy hol mi érezhető, térdecske, vagy vállacska... nem tudom, Te érzed?
szmercsa
szmercsa

szmercsa,

Pontosan, megprobal odajonni, ahova teszem a kezem. En leginkabb a kis talpat es foleg a feneket tudom kitapintani.
Ti hallgattok zenet?
Tegnap nem tudom miert de kedvet kaptam a komolyzenere. Este hallgattam vagy 1 oran keresztul TV nezes helyett . Hat, a babam csak kicsit moedult ram, ahogy simiztem, de amugy tok csendben volt. Ahogy meg elzartam a zenet, elkezdett boxolni. Meg akarta hallgatni??
Azt mondjak, a babak kimondottan szeretik a komolyzenet?

Feldobok egy kepet, bar inkabb dugdosni kellenne magamat ilyen csinos kismamik mellett. Mar rajtam van vagy 13 kiloKép

Aniko
32+6Kép

KépKép
KépKép
aniko47

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?