Új privát üzeneted érkezett!

Hadri,

Szexoldalról is lehet rendelni ilyen zselét (ha cikinek érzed a patikát), és a postás sem mondja meg, hogy honnan van Kép (diszkrét csomagolás)

Babus,
De jó Kristófnak Kép
Valér is tokás Kép de ebben a korban ez még szép Kép

Angelani,
Anyósoméknak van egy Stafforshire Terrierjük (Gizinek hívják). Nagyon szeret engem, féltem, félek, hogy a gyerekre féltékeny lesz ezért amikor találkozunk, mindig hagyom, hogy a gyereket szagolgassa, ismerkedje vele. Anyósomék mindig el akarták a gyerek közeléből zavarni, de én nem hagytam, mert szerintem ezzel okoznának zavart a kutyában. Kettesben azért sohasem hagynám Õket Kép. Ja és van egy Rottweiler is (Õ Jágó). Már kb. 4 éves volt amikor hozzájuk került. Úgy volt, hogy a miénk lesz, de még nem volt kész a házunk, így náluk volt ideiglenesen, később meg már nem adták oda Kép. Na az a kutya nagyon jó fej Kép Igaz gyerek mellett nevelkedett.

Szóval én is azt mondom, hogy figyelni kell az állatokra. Ilyenkor több törődést kell, hogy kapjanak, és szerintem nem jó, ha eltíltod a gyerektől.

Hangsúlyozom, hogy ez az én véleményem. Kép

Angéla
angéla

Vaktyúk,
mail ment. Kép

Hadri,
hááát, baromi "jó" a magyar egészségügy, igazán "jólképzettek" az orvosok, stb. Kép A felnőtt orvosok pont ilyenek. Kép Nagyon szorítok nektek!!!
Császár utáni ...: a szárazságot ti írtátok, hogy hormon (ez megnyugtató, hogy nem velem van gubanc), már elmúlhatna. A fájdalomra a doki mondta, hogy ez mégiscsak hasi műtét, mit akarok. Én 11 hetesen mentem vissza ezzel a problémával hozzá, akkor még 2-3 hónap fájdalmat engedélyezett (miután alaposan megvizsgált, hogy nem más a gond). A férjem meg óvatosságra intette. Párom meg is sértődött, hogy minek nézi őt (addig is nagyon óvatos volt, nem is hagytam volna máshogy). Szóval kitartás! Nekünk az is gond, hogy a múltkor a tabletta miatt majdnem nem lehetett babánk, sok hormont kellett utána kapnom, visszerem is sok van, így nem szedhetem. Mivel még hamarosan szeretnénk kistesót, marad az óvszer. Brrrr... Hát nem könnyíti meg a helyzetet. Kép Azzal még síkosítani sem lehet. Kép
De próbáljátok más pózban is, mert nekem bizonyosokban nem fáj úgy és "bejáratva" visszatérve ahhoz, ami nagyon rossz volt, már nem fáj. (Na azért nem is túl jó még.)

Olyan jók a versek, dalok!!! Kép Én írtó sokat tudok, de már mind elsütöttem, mindig van mit tanulni! Kép

Én is kezdek másoddipit tanulni szept.-ben. Csak levelezőt, mégis nagyon félek tőle! Tényleg nem semmi vagy, Dorka! Kép Nekem nem lesz segítségem.

Alvócucc: eddig ujjatlan body + hosszú ujjú rugi vagy fordítva + takaró, de ma éjjel body nélkül egy rövid ujjú és szárú rugiban és zokniban volt + takaró (meleg).
Zoknit mindig kap, mert hideg a lába. És lábon keresztül lehet a legjobban fölfázni és megfázni. Õ meg ugye kislány is.

Angelani,
mi lett a múltkori problémával? Hogy vagytok?

Lányok, Panninak lehet, hogy 3 és fél hósan kezd a büfiktől a hasa fájni? Már minden büfiztetős módot próbáltunk, amiket valaha is írtatok, de van, hogy 40 percig kínlódunk, míg kijön. És evés közben jön rá a leggyakrabban, addig nem eszik, így éhes, mire kijön, álmos, szóval dilis. Mit lehet még csinálni???

Babus,
nem is látszik tokásnak! Panninak élőben ilyen most a nyaka, de volt már 3-4 tokája is. Kép

Brigó,
Panninak is hasonló taraja van, csak kevesebb hajból. Kép

Kata
panni2005

Sziasztok lányok! Ezer éve nem írtam, de olvastalak ám benneteket.
Dorka, gratulálok én is! KépCsodálatraméltó, hogy így tudtál babák mellett tanulásra koncentrálni.Mikor kezdesz dolgozni, mint tanítónéni?
Hadri, nagyon sajnálom, amit át kellett élnetek, tarts ki, küldök pozitív energiákat neked! Síkosító zselét én nagybevásárlóhelyen láttam (asszem Auchan) és akkor senki sem nézi mit veszel, nemtom milyen, még nem próbáltuk (pedig kéne sztem).
Connie, mély együttérzésem a teáztatással kapcsolatban. Hihetetlen, hogy még azt feltételezik, hogy valamit direkt rosszul csinálsz. Nekem még barátnőm is van olyan aki képtelen felfogni, mi az igény szerinti szoptatás és már komolyan sértő, ahogy kérdezget, mert nem érdeklődésből mondja, hanem mert meg van botránkozva. Na, meg hogy vizet sem adok, ez már mindennek a teteje. Anyukámmal az első babánál voltak ilyen összezördüléseim (illetve akkor nem szóltam, csak magamban forrongtam, ami rosszabb volt), de azóta teljesen megváltozott a hozzáállása és belátja, hogy talán a régi beidegződések nem voltak jók. Mert pl alig sír a pici Kép, ritkán halljuk a hangját, illetve csak gőgicsél. És sztem az igény szerint szoptatott babák sokkal nyugodtabbak, ez a tapasztalat és Anyukám is látja most már.
Cicatéma: nekünk van cicánk, de most szeretetből valahogy keveset kap szegény. Nem veszem fel pl mert himalája perzsa hosszú szőrrel és félek, hogy a szőr rám ragad aztán meg a babára.Vigyázni kell ezzel a szőr dologgal, de a a cica is hálistennek tisztes távolságot tart a babától és a cuccaitól.
Termékmintát én is kaptam (Pampers) pedig én nem írtam alá semmilyen papírt, rossz tapasztalataim voltak. A lefűzhető füzetet sem kértem, amit telefonon ajánlottak, mert mindig pórul járok (pl fizetni kell, az első adag csak 590 ft, de a többi már 2900 ft és a végén ha nem kérek többet belőle, nem tudom lemondani - ez csak példa). Na ez nem azt jelenti, hogy ez a termék is ilyen , csak már félek. Különben sem szeretem, ha telefonon "nyaggatnak", mert ezt-azt el akarnak nekem adni. A legjobb az amikor azt mondják, hogy nyertem 1 millió ft-ot, de ehhez meg kell hallgassak egy előadást Kép. Fogalmam sincs honnan szedik az adataimat. Látjátok, aki nem kér termékmintát kap, aki pedig kér, az nem, ki érti ezt.
Majd még írok mondókaügyben, csak most dolog van Puszi, Vezso
vezso

Ja, aki úgy érzi, nincs hangja, attól még nyugodtan énekeljen a babájának! A hallása attól nem romlik (van rá jó sok példám). A baba-mama kapcsolatnak viszont nagyon jó. Dalokkal könnyebb a hangok tanulása, de az is kell hozzá, hogy lássa a baba az ember száját. Szóval a kazik ezt nem váltják ki egy idő után. Panni már nagyon figyeli időnként a szám és az ó hangra már próbálkozik ő is kerekíteni a sajátját. Hol összejön (nagyon ritkán), hol nem. De ha sikerül neki, nagyot nevet (amitől elállítódik a szája és többször nem jön össze Kép ).

Marha jó: anyu beteg (mi egy lakásban lakunk), valami vírusos járvány van, mert a kollégáitól kapta el, de a szomszédunknak is van. Szegény igyekszik távol tartani magát tőlünk, de azért mégis egy légtér. Meg lelkifurim van, hogy ahelyett, hogy ápolnám, kerülöm. A konyhánk, mintha a tatárok csak nálunk jártak volna, mert ha Panni alszik, azért nem akarok csörömpölni, amikor fölébred, anyu alszik, stb. Váááá!!!!

Ma minden gyerek anyás és dilis, vagy Panni is elkapta anyutól és az érződik rajta? Remélem, nem az utóbbi!!! Hangszálgyulladás kisbabánál - el sem merem képzelni.

Szélmentesebb napot!

Kata
panni2005

sziasztok

Angelani
Semmi gond,hogy leírtad a véleményedet,ezt nem is tudtam,hogy a tejcsivel átmegy a toxo ellenanyag,ez jó hír,nekem van ellenanyag a szervezetemben.Sajnos átmenetileg elköltözik cica akár mennyire szeretem,minden tiszta szőr és hát ott van a többi 100 ezer probléma vele.
De majd ,ahogy cseperdik lánykám vissza hozzuk és akkor remélem jóban lesznek.

Én még nem kaptam semmilyen mintát

Kata
Remélhetőleg Panni csak dilizik,én lányom ma egész jól viselkedik KOP_KOP_KOP igaz van,hogy 3/4 órát bír ki cici nélkül.

Vezso
Szép cicus lehet,szerencse,hogy gyerekbarát,bárcsak az enyém se lenne dilis.

ennyire csípi a tökfedőket,és ilyen nagy lány már
KépKép

timurr
Vendég

köszi a dicséreteketKép

ezzel a tea üggyel engem is ki tudnak hozni a sodromból. sőt a múltkor "lecsesztek" hogy miért kelek fel a gyerekhez éjszaka etetni , minek azt úgyis már 5 kiló (!?) meg amúgy is. inkább teáztassam. Jelzem A gyerekem 1 hónapos és úgy alussza végig az éjszakát hogy egyszer kell hozzá felkelni. eddig kétszer evett de mára 1 evés is elég neki. Én nagyon boldogan szoptatom éjjel is , egyszer simán kibirom hogy felkelek.

szóval az okosok jó tanácsai sose fogynak el. de megpróbálom elengedni a fülem mellett. Bár úgyse sikerül, felhúzom magamKép

Angéla, Babus, Vizimano: köszi a dicséreteket Kép

én is elmentettem a kedvencek közé a dalokat, mondókákat! tök jók!

oltás ügyben senki nem segít nekem? biiztos van aki tudor a témában!
előre is köszi!

Juszti

Kép
juszti75

Timurr : Maja annyira édes! Az én Boldizsárom is így tartja a kis mancsát mindig! ( kisbaba szokásKép )

Kép
juszti75

Mindig fogjuk egymás kezét...ez így kerek. Kép

Kép

Kép
juszti75

Juszti
Köszi!Tök jó ez a kép,én is dobok egy hasonlót!
Kép
Majának mindig ökölbe van a keze,tényleg erőszakon végzett az tuti.

Timurr
Vendég

Zsuba!
Igen, olvastam az üzenetedet, köszi, hogy írtál, aranyos vagy, tényleg és bocsi,hogy nem reagáltam rögtön,de időnként úgy el vagyok veszve ez a pöttöm miatt, nem is tudom, hogy hogy bírod 4 gyermekkelKép

Dorka!
Minden elismerésem a tiéd a sikeres államvizsgához! Nekem háztartás meg gyerek nélkül sem volt könnyű, akkor neked! Szóval tényleg le a kalappal!

Adri!
Sajnálom ami veletek történik.
Szárazság: szerintem minden szoptatós anyuka "szenved" ettől, a hormonok okozzák.
Úgy tudom, hogy a Bartolin nevű intim zselét óvszerrel is lehet használni, amúgy nem ciki ilyet venni, biztosan sokan vesznek. De úgy is ki lehet védeni, hogy az ember felírja egy papírra és akkor csak a patikus szerez róla tudomást.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok
Sajnos elkutyalodott a "nevem" ujra kellett magam regisztralni.
Kata
Nagyon szepen koszonom inkabb igy mint futoszalag szurka valami ismeretlen orvossal.

Alvas nalunk nagyon meleg van tetoteri lakas 24-28 fok kozott ezert nalunk egy rovidujju vagy ujjatlan body + pelenka takaronak, ha fazna ugy is sirna, a meleg miatt meg nem ebred fel csak izzad mint a lo Kép

Ajanlom mindenkinek a Szily LAszlo Kitolas cimu konyvet akar nektek akar apukaknak en vegig rohogtem az egesz konyvetKép terhesseg babavaras stb.
Sikositot lehet venni auchanba ami nagyon jo "KY" a neve es johnson termek, nem latszik rajta hogy az ami de amugy meg, kinek mi koze hozza?Kép
Valakinek van spiralugyben tapasztalata lenne par kerdesem, csak az orvosom eppen az eves nyralasan van inkabb nem ot zaklatnam
Bufi kitalaltam ra vagy olvastam? nem emlexem labaimon keresztbe fektetem simogatom a hatat es egybol kiszalad a buff /gondolom azert konnyebben mert igy nem kell felfele jonnie/ Kép
Vezso en iylesmin sose aggodom max nem fizetem ki, par ceg mar probalkozott igyKép, az elsonel mint naiv hulye fizetni akartam csak elkavartam a csekket, aztan kuldtek a cuccokat/jelen esetben recept kartyak/ es nem zavarta oket, hogy nem fizettem utana meg mar engem nem erdekeltKép
Juszti, Timurr alllati jok a kepekKép
CSutortokon kiscsirke atfordult a hasarol a hatara, igaz veletlenul szerintem de mar ma is probalgatta pedig meg most lesz csak szombaton 11 hetesKép
Vaktyuk
vrekav

Sziasztok!
Gyönyörűek a képek mind! Pirinyó kis lábacskák, kezecskék. Amikor ilyen picik, érdemes a kezüket körberajzolni, dátummal ellátni, majd rácsodálkoztok később, hogy lehetett ilyen pici. Ez jó ajándék bekeretezve a nagyiknak!
Elaltatós versikét írnék nektek, nem tudom honnan van, amolyan régi családi hagyomány nálunk:
"Csillog a, csillog a szemébe,
csillog a, csillog a kezébe.
Ó, gyönyörű angyal,rakva van arannyal.
Ha elalszik a baba, játszik az angyalka.
Hunyd be szemed szorosan, akkor aztán elillan.
Csingi-lingi ezüst csengő,
hátra lengő selyem kendő,
kisbaba látha, mosolyog a szája."
Ezt elalvás előtt suttogjuk a baba fülébe.
Aztán egyszer a Dörmögőben találtuk és szintén szerettük az alábbi verset, Cser Gábor: Csillag óvoda.
"Nap mamának gyermekei
aranyos kis csillagok.
Este ágyukat megveti,
álmuk az égen ragyog.
Nappal csillagóvodában
játszanak a csillagok,
tündérek titkos honában s
szívnak jóság illatot.
Ha értük jön, s hazaviszi,
a Nap a sok csillagot,
aki látja, mind elhiszi,
álmukban jóság ragyog."

Remélem tetszenek, puszi, Vezso
vezso

Vaktyúk, hol vettétek a "Kitolás" könyvet, mert még nagy könyvesboltban sem találtuk. Részleteket olvastam a Kismamában és tényleg csorogtak a könnyeim (a nevetéstől.
Az nem semmi, hogy forgolódik a babácskád, mi még nem tartunk itt 3 hónaposan. A mi mai új tudományunk az éneklés. Beatles dalokat énekeltem neki, jó hamisan, úgyhogy nem leszek Megasztár, erre pici Rozi is "énekelni" kezdett, hihetetlen volt, mert ez nem a szokásos gügyögés, hanem egyértelmű dal-utánzás volt.
Sajnálom a hőséget,mi is laktunk tetőtérben, tudom milyen fullasztó tud lenni a meleg.
Már nem izgatom magam a termékmintákon, csak az zavar, hogy még a piros lámpánál, vagy a bevásárlóközpontok parkolójában is megkörnyékez valaki, és már azokkal sem vagyok türelmes, aki egyébként udvarias. Vezso
vezso

Timurr a mi tappancsos képünk asszem 14 naposanKép
Maja édes talpacskája zabálnivalóKép
Kép

Kép
juszti75

Egy ismeros csaj konyvesboltban dolgozik o rendelte meg nekem de asszem tescoba lattam talan??
De ha esetleg arra jarnal Boraros teri aluljaroban van a bolt ha akarod szolok neki es megrendeli neked is.

Igyexik a kiscsirke nagyon, nalunk a talp+kez van allandoan okolbenKép 2 hete nagyieknal furdes volt es belekapaszkodott labbal a lavor szelebeKép

Hat meleg az van, epp legkondi szerelot keresek de nem kapok 30 alatti beszerelesi ajanlatot, mert legkondi az van csak fel kene rakni de arra most kulon 30 nincs sajna.
vrekav

Sziasztok!

Délután elmúlt a dilink. Letenni ugyan nem lehetett, de kacérkodott! a szomszéd 6 hónapos fiúcskával. Kacéran nézett, szégyenlősen nevetgélt és sikongatott! Õ volt az első fiú baba, akire egyáltalán hajlandó volt ránézni. Szóval, fiús mamák, azt hiszem, lemaradtatok. Kép Este meg nagyon jót masszíroztunk, fürödtünk, még a fölöltözést is bírta, ami nagy szó, akkor mindig csillapíthatatlan hiszti van. Utána még a füriben megvárta, hogy kimossam a ruháját és elaludt evés közben. Kép

Muki,
köszi a zselés infót!

Timurr,
pont ilyen macis pelenkázónk van. Kép

Nagyon jók a képek!

A verset meg elmentettem. Kép

Vaktyúk, (hú, de bonyolult neved lett Kép )
az öcsém télen volt a dokinál először és 5 rongyba került. Csak kiindulásnak. De az ő szeméről is kiderült, hogy olyan, mint az enyém, szóval az nagyon bonyolult, sok vizsgálódást és számolást követel. Ja, és ne babakocsival menj, ha lehet, mert 2. vagy 3. emelet + magasföldszint, lift nincs. Jelentkezz be, alig kell várni (ha kell). Na ennyi.

Jó éjszakát!

Kata
panni2005

Vaktyúk, köszi, megnézem a tescoban először, és ha nincs szólok. Légkondi-szerelőt nem tudok sajnos, de a férjuram mondja, hogy mindenképp szakember kell a beüzemeléshez. Az unokatesóm fel tudja szerelni, de beüzemelni nem.
Kapaszkodni is tud? Tényleg nagyon ügyes a babád. Mi épp csak nézegetjük a kezünket, meg "mormotázunk" vele, meg ha a kezébe adok csörgős rágókát, akkor sokáig rázza, meg szájába nyomkodja (hangosan cuppogva). Vezso
vezso

NAlunk a csorgo nem erdekes dolog, bar iylen ragokas meg nincsKép a mocorga mocorga annal inkabb, tudom hogy szakember kell sajnos es egy zsak penzt elkernek a semmiert....
Kata koszi a tippeket es a segitseget megeccerKép
A Rekanak a hosszitott valtozataKép
vrekav

Vaktyúk,
Spirál: a hathetes kontrollon tetettem fel. Azért ezt választottam, mert a szoptatás miatt nem mertem még alacsony hormontartalmú tablettát sem megkockáztatni. Kép Szoptatás után szerintem vissza fogok térni a tablettára. Ha valami konkréta érdekel, csak szólj.

Vezso,
Most vettem modell gipszet, hogy Valér lálenyomatát megörökítsem Kép A keze állandóan ökölben van így arra nincs esélyem Kép

Angéla
angéla

Sziasztok!
Nem tudjátok hol lehet venni vékony pamut bébi-hálózsákot emberi áron?
HAjnalra mindig lerúgja magáról picúr a takarót és üvölt. Olyankor, ha sikerül észrevétlenül visszcsempésznem rá, van még pár óra nyugi reggelig. Ha észrevesz, akkor elkezd örömködni, és vége az alvásnak 4-5 körül Kép Gondoltam inkább egy hálózsák...

Angelani
Tudom, hogy nem veszélytelen állatokat tartani gyerek mellett, de nincs szívünk -és lehetőségünk sem - elpasszolni őket. Cicával nincs gáz, de kutyóka tényleg elhanyagoltnak érzi magát, ami azért is lehet, mert borzasztóan elkényeztettük. Hát ennek isszuk most a levét... Igyekszünk azért törődni vele is. BAbát egyébként "befogadta a családba", őrzi is nagyon, azóta iszonyúan ugat, ha pl valaki jön hozzánk, vagy ha babakocsizunk és valaki a közelünkbe jön. A féltékenysége az első napok után elmúlt, bántani biztos nem fogja a kicsit (bár jobb résen lenni, sunyi kis tacskó, mindenre képes Kép )

Kép

a két jó barát

KépKép
fanka

Sziasztok!

Fel kell raknom a mai szoknyás-vigyorgós képet.
Kép
Fanka
Aranyosak az állatkáid!

Juszti
Édik a tappancsok!

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Sétáltok? Kép

Panni ma hiszti közben fordult meg hasról hátra. Még néhány véletlen, és leesik neki, hogyan kell. Vége a nyugalomnak. Kép

Kata
panni2005

Sziasztok!

Végre itthon!

Zseléhez: óvszerrel is lehet használni síkosítót, csak fontos, hogy vízalapú legyen. Mint pl. az említett KY, azt dm-ben is lehet kapni, nem olcsó, de jó sokáig elég, mert nem kell belőle sok. Egyébként jó, nekem sajnos mindig is kellett használni, terhesség előtt is. Mi mindig is óvszereztünk, én sose akartam hormonokat enni, és szerencsére a párom is egyetért ezzel.Kép

Ákosunk megtalálta szombaton az öklét, félórákig képes a szájába gyömöszkölni, csak aztán jön a hiszti, mert nem fér bele. Pláne mióta a kettőt együtt próbálja, néha a cumi mellé ráadásul.Kép

Ti mentek valahova nyaralni? Mi azt találtuk ki - mivel a nagyszülőkhöz való hosszabb út ugrott a konfliktusok miatt - hogy vesz ki a férjem szabit, de nem utazunk el, hanem mindennap megyünk majd valahova kirándulni a Budai hegyekbe, vagy kicsit messzebb is akár. Utazásnak nem sok értelmét látjuk, babácska szempontjából meg plána nem.Kép

Tegnap a manó váratlanul felébredt éjjel 2-kor is enni, pedig már 10-től 4-5-ig egyhuzamban szokott aludni. Normális, hogy vannak ilyen "kilengései" vagy kezdjek aggódni, hogy megint 2x kell majd kelni?

KépKép
connie

Fanka,
Akartam neked írni az ortopéd szakorvos elérhetőségéért, de nem találom az e-mail címed. Megadnád mégegyszer, ha erre jársz? Köszi!

KépKép
connie

Sziasztok!

Panni2005!
Már megint dagad a lábamKép
Találtam másik dokit, de az a szabolcs utcai kórházban vanKép
Én az Istvánban szeretnék szülni.
Az ottani dokimnak elmondtam az anyagi problémáimat. Azt mondta, hogy most ne fizessek, de a szülési díj több lesz. Azt is össze kell majd szednem valahogyanKép
De majd csak megszülök valahogyanKép

Fanka!
Nagyon szépek a kis állatokKép
Én sem vagyok annak a híve, hogy a baba miatt el kellene dobni őket. Ezt írtam is. Csak kell egy köztes megoldás. Szerintem nálatok minden rendben lesz. Azt is leírtam, hogy tuti jó barátok leszenk és majd megvédi a babát.
Hála, így is lett.
További sok sikert és jó babázást!

Lányok!
Annyi gyönyörű baba van ittKép
Imádom nézegetni a képeiteket.
Remélem nem haragszotok megKép

Mindenkinek jó egészséget és sok fini tejcsit kívánok!

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok

Fanka en anno a tescoban vettem vegyel nyugodtan egy szammal nagyobbat, legalabb sokaig jo.

Angela en is akkor rakattam fel, teljesen muanyag lilly gold tipusu, szoval neha verezgetek egy picit neked volt ilyen?
Mindig azt hiszem most fog megjonni de megsem
/szerencsere/

Azert sztem Angelani ez eleg felhaborito, hogy egy orvos ezt mondja de ez az en maganvelemenyem.

Connie nalunk ma az volt a musor hogy 4 kor kelt szokas szerint csak elfelejtett visszaaludni es gagyarasztott kb fel 6ig.

Timurr tunderi a kiscsajKép

Vaktyuk
vrekav

Sziasztok!

Panni épp, hogy elküldtem az üzenetet, hogy hisztiből megfordult, játék közben is megtette. Kép Most észre is vette és csomót próbálkozik azóta. Kép De vissza sem kell sok, már nagyon féltem a pelenkázón, főleg a fürdéskor, mert akkor még intenzívebben mozog és kicsi a pelenkázó.

Angelani,
hááát, nekem sem tetszik az új doki hozzáállása. Ezek után vagy keresnék a nekem tetsző kótházban egyet megfelelő pénzért, vagy választott orvos nélkül szülnék. A gyerek mindenképpen kijön. Kép Tán még jobb is, ha többen figyelnek rád. Egy ismerősöm doki nélkül volt és szinte az egész osztály bent volt a szülésen (mindenki gondolom a pénzt várta), de nagyon odafigyeltek és kedveskedtek. Kép

Balhé van, megyek. Jó éjt!

Kata
panni2005

Sziasztok!

Most csak bejelentkezem, mert Balcsin voltunk Ákossal, és NAGGYON jó volt. Anyóséknak van ott nyaralója. Így olyan volt, mintha otthon lettünk volna.Kép

Nálunk Ákos most is beszélget az ökleivel, teljesen lázba hozzák. De lassan majd csak besötétedik és abbahagyja a beszédet.

Ma olyan zabálnivaló volt. Az ölemben volt, és utánzásból hangot adott amikor én. És hatalmasakat vigyorgott.

Ákos a szomszédék 5 hónapos Adélkájával kacérkodott. Meredten bámulta, miközben csorgott a nyála, majd rávigyorgott és köözölte "hö-höö"

Sikosításhoz nem tudok hozzászólni, mert lehet h nem vagyok jól összerakva, de én nem fájok sehol, és nagyon kívánom is a hancúrt. Mondjuk a terhesség alatt is így volt.

Szégyen, hogy vannak olyan orvosok, akik anyagi kérdést csinálnak a szülésből. A dokimhoz magánrendelésre jártam, annak kifizettem a díját, nem kért egy vasat sem a szülésre tekintettel, és úgy köszönte meg nagyon szépen a pénzt, hogy meg sem nézte, mennyit kapott. Talán ezért bíztam meg benne.Kép

A Kitolás c. könyvet anno az Auchanban vettem, és potyogtak a könnyeink.Kép

Kép

Kép
vizimano

Angelani,

Levél ment privátban a címedre.

Udv, BJ
babjag

Sziasztok!

Manókának felborult az alvási rendje megintKép, 2-kor kelt 4 helyett, aztán fél 6-kor fél 8 helyettKép. Remélem csak átmeneti, mert sokat aludt tegnap az utazás miatt. De én most úgy, de úgy lefeküdnék aludni vagy 3 órára.Kép Jó lenne, ha már elkezdenénk átaludni az éjszakákat.

KépKép
connie

Sziasztok
NAlunk ma tunder volt a fiam egyszer kelt 7 kor egyszer 10kor es most megint alszikKép
Vaktyuk
vrekav

MázlistaKép

Sztem a manó a meleg miatt nem tudott aludni az elmúlt két éjszaka, mert amíg hűvösebb volt az idő, többet aludt. Meg nincs is levegő a hálószobában. Szerintetek ha jobban felöltöztetjük éjszakára, lehet nyitott ablaknál altatni? Az nekem is jobb lenne, mert úgy én is jobban alszom, ami ilyen rövid alvásoknál nem mindegy.Kép

KépKép
connie

Mit adsz ra ejszakara?
En egy ujjatlan halozsakot szoktam abban jol elalszik, ill ha huvos van egy pelenkat rarakok, nem
merem nyitott ablaknal altatni...Kép most fogunk majd szerelni szunyoghalot az ablakara utana talan..Kép ez azert erdekes mert tetoablak
vrekav

Connie
Kitartás! Kép
Nem akarlak elkeseríteni, de pl pampers magazin - amit a múltheti termékmintával küldtek - azt írja, hogy az alvás szabályzása az agyban 6 hónapos korra lesz olyan, mint a felnőtteké, ennél korábban nem várható _reálisan_, hogy átaludják az éjszakát.
Mi úgy csináljuk, hogy a hálószobában nem nyitjuk ki az ablakot, de a szomszédos helységekben igen, és mivel az ajtókat nem használjuk (csak a wc ajtót Kép), éjjel egész tűrhető.
zsana75

Connie,
Fel a fejjel, lehet h. ez egy fejlődési ugrás most fiadnál és azért borult meg a napirendje. Nálunk most kb. 2 hete van egy viszonylagos napirend. De előtte mindig Ákos mondta meg, hogyan legyen, azzal, hogy mikor kezdett reggel enni.

Ujjatlan hálózsákban altatom és rövidujjú bodyban. Éjszakára nyitva van nála is az ablak, de a redőnyt leritkítva hagyom. Nálunk a gyerek kevésbé bírja a meleget, mint én. Úgy kell öltöztetnem ahogy az apja öltözik. Én picit jobban felöltözöm mint a pasik.Kép

Kép

Kép
vizimano

Zsana,
akkor Panni már 6 hós szinten van agyilag? Kép (Persze csak viccelek.)

Connie,
lehet, hogy fejlődési ugrás vagy a melegben szomjas. Nem irígyellek, de sok kitartást kívánok! Majd Manónak küldök álmot hozó álommanót! Kép

Holnap megyünk telekre vasárnapig! Juhéjj!!!

Szép és frontmentes napot! (Majd szétveti a fejem a migrén - ezt tudom, nem így írják, csak nem tudom helyesen.)

Kata
panni2005

Connie,
Vizimanónak előbb az eszébe jutott (fejlődési ugri-bugri). Kép Én Pannira csak egy rövid ujjú és szárú rugit adok és zoknit + takaró (ami alól pár napja "kipörög"). De sajna csak 2 ilyen rugink van, már épp hogy jók, állandóan mosom és mindig ebben van szegény gyerekem. Kép

Kata
panni2005

Kata
Pedig egy nőnél nem előny, ha korán öregszik KépKépKép
zsana75

Köszi a tippeket az éjszakai szellőztetésre, azt hiszem ez az alapvető gond. Fejlődési ugrás sztem most nincs (legalábbis nappal nincs nyoma), és most csak azon "dolgozom", hogy a lefekvés után a szokásos 6 órát aludja végig újra egyben, mert annyi alvás egyben általában elég is nekem, főleg ha utána van még 2-3 óra szunya.
Most olvastam, hogy 21-22 fok az ideális éjszakára meg 50% páratartalom, úgyhogy majd kinyitjuk a másik szobában az erkélyajtót éjszakára, meg bekapcsoljuk a párologtatót. Ennek elvileg hatnia kellene, mert hűvösebb és nedvesebb időben hosszaban alszik.
Én is hálózsákban altattam az utóbbi két napban, de lehet, hogy nem szereti már, mert éppen kitölti. Csak már a rugijait is majdnem kinőtte.Kép Hétvégén megyek neki bevásárolni, lassan nincs mit ráadni.
Meg azt is olvastam, hogy minél többet van kézben, és minél jobban alszik nappal, annál nyugodtabbak az éjszakák is. Mondjuk ez tegnap pont nem így volt, mert reggel jöttünk haza anyuéktól, az több, mint 3 óra a hordozóban, és nem a megszokott alvásidőben.

OFF: A férjem olyan jó ajándékkal lepett meg a szülinapomra: beszerkesztette, kinyomtatta és beköttette az első hónapban váltott leveleinket - ti. mi a neten ismerkedtünk meg - az első levéltől az összeköltözésig (nem sokat lacafacáztunk.Kép). Annyira örültem neki, olyan jó volt megint elolvasgatni.Kép

KépKép
connie

Kata,
Azért az Álommanót várjuk.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!
Jó sokat írtatok, nem győzöm olvasni!

Dorka, gratula az államvizsgádhoz, nekem is ez az első diplomám, de sajna csak 1 évig tanítottam, de nagyon élveztem!

Ditke,
ajándékmintát én péntekne kaptam, egy Milupa tájékoztató füzetet és egy Liberó termékmintát, amiben 2 pelus volt, most adtam rá az egyiket kipróbálom, bár nekünk eddig a pampers vált be.

Juszti,
én nem vagoyk oltás guru, de megbeszéltem a háziorvosunkkal, hogy ő mit gondol, mi mit gondolunk és egyetértetttünk abban, hogy ha anyagilag futja, akkor inkább az új oltóanyagot (Infanrix+HIB) használjuk. Nekünk bevált, a 2 és 3 hósat egyben kapta Marci, és a ! hóstól sem volt semmi reakciója, se hőemelkedés, se nyűgi semmi. Szerintem megéri. Egy gyerekorvos ismerősünk azt modnta, hogy a Szent Lászlóba esetéeg érdemes elmenni és oltási tervet készíttetni velük, és a gyer4ekorvos akkor annak megfelelően már tud haladni.

Timurr,
öcséméknek volt egy tacskója 5 évig a gyerek előtt és amikor a kiscsaj megszületett bébiőrként funkcionált, minden rezdülésre jelzett, de amikor kikerülkt a csajszi a földre kb 5-6 hós korában a kutya féltékeny lett és egyszer nekiszaladt, de nem bántotta, na a kutya akkor elköltözött a nagyszülőkhöz, mert már nem volt kiszámítható és féltették a leányzót.

Hadri,
jobbulást nektek, eddig is ki voltam akadva az egészségügyre de ez sehol sem jobb?

Villes,
én bodít és hálózsákot adok éjszakára Marcira és kicsit nyitva van a tetőablak, nappal pedig zoknit kivéva ha 35 fok van, mert egyébként hideg a lába.

Connie,
a köldöktisztítást nekem a gyerekorvos mutatta meg amikor hazajöttünk, de a fülpucolós módszer nekünk bejött.

Mi sajnos múlt csütörtökön délután voltunk a Bethesda fülészetén, mert sárga fülzsír szerű cucc jött Marci füléből reggelre, de szerencsére semmi komoly nincs vele, csak átmosták, cseppentettek bele, megnézték pénteken és ma reggel is, de minden ok vele, nem kell semmi gyógyszer. Egy tündrési főorvos asszonynál voltunk, tudom ajánlani mindenkinek. Marci mindenkire nevetett dumált, nem nagyon viselte meg a dolog.

Hétvégén anyóséknál voltunk győrben, jó volt kicsit pihennem a keresztelős hétvége után, legalább nem én főztem, és Marci is élvezte a társaságot, valaki mindig ráért vele dumálni, játszani. Most viszont itt vár a vasalás már megint!!!
SZép napot!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!!!!

Egy kérdésem lenne hozzátok!!!! Olyan régen voltak a lányok ilyen kicsik és nem tudom mikor mit csináltak. 8 hetesen a ti babáitok mit csinálnak/tak????
zsuba31

Zsuba!

Pont ma nyolc hetes a fiam es gondoltam akkor már van jogom válaszolni a kerdesre!!! Kép Andor folyamatosan "karattyol" mosolyog, forditgatja a fejet. Dolgok utan kap, Ha enekelek beszelek hozza, akkor nagyon figyeli a számat, es valaszolgat, vagy belebeszel....Ha unatkozik sir. Elvben kene tudnia hason a fejet forgatni jobbra balra, de Andor meg azt nem tudja, mert utal hason lenni, igy nincs is alkalma gyakorolni.

Hat ilyesmiket csinal a kis zseni!

BJ
babjag

Zsuba,
Panni 8 hetesen már mindenkire mosolygott, aki őrá is. Időnként ő kezdeményezett. Tartotta a szemkontaktust, elég jól bírta a fejét (azért bólogatott rendesen). Szemével követte a tárgyakat, nézte a fényt. Mást nem.
Kikerestem abból a könyvből, amit a kórházból való távozásunkkor kaptunk útravalónak:

6 hetesen gyermeke:
fejét és szemét a fény felé fordítja;
az Ön arcát nézi;
az Ön hangjára elcsendesedik;
Önre mosolyog;
ingadozás nélkül tartja a fejét.

3 hónaposan a gyermeke:
megragadja a kezébe helyezett tárgyakat;
spontán mosolyog;
gügyögő hangokat ad ki;
élénken rugdalózik, ha levesszük pelenkáit;
szilárdan tartja a fejét.

6 hósan:
megragadja és megtartja egy kezében a csörgőt;
átveszi a másik kezébe a csörgőt;
a csörgőt szájához emeli;
hasról hátára és visszafordul;
megtartja a súlyát, és kirúgja magát, ha álló helyzetben tartjuk;
ha szájához emeljük a poharat, iszik belőle;
tartja a cumisüveget, az ujjával eszik és rágni kezd (szerintem akkor, ha van ennyi idősen foga);
játékból köhécsel;
a nyelvnyújtást utánozza;
hangosan nevet, ha bosszankodik, nyafog;
két szótagos hangsorokat használ (pl. adah, ahgoo);
az anya hangjának irányába fordul.

(Húúú, gyerekek, a lányom tényleg koravén, a visszaforduláson és cumisüveg fogáson kívül - amit gyakorol - mindent csinál. Ez nem gáz? Komolyan aggódom, mert tudom, nem egészséges, ha túlságosan előbb csinál dolgokat. Most mi van???? Kép )

9 hósan:
kúszik vagy kúszni kezd;
10-15 percig támaszték nélkül ül, ha felültetjük;
mondja, hogy papa, mama, megérti, hogy nem, tapsikol, ciróka-marókát és bújócskát játszik;
keresi a leesett játékot;
a bútorokba kapaszkodva feláll.

12 hósan:
bármennyi ideig segítség nélkül ül;
kezén és térdén kúszik, popsiján csúszkál;
a bútorok mellett, kapaszkodva jár;
kis tárgyakat felemel hüvelyk- és mutatóujjával, ujjait csipeszszerűen használva;
számos szót megért, egyszerű utasításokat végrehajt;
pápát int;
rámutat és kiválaszt ismert tárgyakat.

Ezek csak irányadóak. Le van írva, hogy mely esetekben kell orvoshoz fordulni (ha mikor mit nem csinál biztosan ezek közül). De remélem, arra egyikünknek sem lesz szüksége.

Szép napot!

Kata
panni2005

Zsuba,
Ákos 8 hetes és 3 napos. Kb. ugyanezeket csinálja: mosolyog, nevet, gügyörészik, néha magában is, ha pedig beszélünk hozzá, akkor mindig. Kapkod a feje fölött forgó plüssállítok után, gyömöszöli az ökleit a szájába. Már szokott unatkozni ő is, akkor sír. Hasra egy hete fordítgatom rendszeresen, már egész szépen tartja a fejét, csak még magától felemelni nem tudja, mert nem jött rá a fekvőtámasz technikára.

KépKép
connie

Connie: mi is a neten ismerkedtünk meg a férjemmel 99 aug-ban, szilveszterkor volt az eljegyzés Kép majd 2c004-ben az esküvő

Kép
juszti75

Na, szerintem többet nem jövök jövő hétfőig (ha akkor lesz egyáltalán időm - mosás, oltás). Szóval mindenkinek jó hetet kívánok! És szép időt, sok pihenési lehetőséget! Sziasztok!

Kata
panni2005

Húúúú de sokat írtatok.

Dorka!

Hatalmas gratula az államvizsgádhoz. Le a kalappal előtted. Nagyon ügyi vagy.

Adélt én rövid ujjú bodyban és ujjatlan hálózsákban altatom, nyitott ablaknál, de lehúzott redőnynél, vékony takaróval persze betakarva.

Termékminta ügyben: Ma én is csak kaptam Liberó pelus mintát és Allways betéteket, tehát már nem panaszkodom.

Hétvégén anyósoméknál voltunk (búcsú volt).
Nagy kirakodó vásár.... hatalmas ricsaj. Adél pedig végig aludt. Olyan édes volt.

Sziasztok!
Edit

Kép

Kép
ditke75

Köszi a válaszokat!!
Panni!!
Én is itt olvastam a dolgokat és az paráztatott be, hogy ingadozás nélkül tartja a fejét.
Balázs szerdán lesz 8 hetes. Mosolyog, "beszél", sikongat ő is.Csak egy kissé zavar, hogy a fejét nem tartja, igen csak billeg. Õ sem szeret hason lenni, de mondjuk ő átfordítja egyik oldalról a másikra. Akkor ezek szerint nincs nagyon lemaradva semmiről.
zsuba31

Sziasztok!

Panni2005!
Az új orvos még nem kért pénzt. De a Szabolcs kórházban vanKép
A régi doki kér majd több pénzt, aki az Istvánban van.
CSak az a gáz, hogy ha mégis az Istvánban szülök, akkor elkérik a kiskönyvemet és abban benne van a dokim neve és automatikusan felhívják.
Tehát a pénzt akkor is el fogja kérni.
Vagy kibírom a szabolcsban is.
De ott nem lehet végig velem a baba. Éjszaka megtömik teával és tápszerrelKép
1 csecsemős nővér van az összes babára és nem bánnak velük túl jól. Én ezt hallottamKép
Még a szoptatást sem mutatják meg, pedig szerintem nekem problémám lesz vele. Az Istvánban meg ott van valami szoptatási központ vagy mi (nem tudom a pontos nevét). Ott segítenek, megmutatjnak mindent és 24órás rooming in van.
Nekem ez nem mindegy. De talán a baba kibírja azt a 4 szörnyű napot. Csak félek, hogy leejtik vagy úgy megrángatják, hogy később jön ki rajta valami mozgásszervi baj. Az ismerősöm babájának úgy belenyúltak a fülébe (műkörömmel), hogy két hétig kellett ápolni. azt mondták, hogy a baba magának karmolta meg. Ja, csak egy csecsemő nem nagyon tud olyan mélyre nyúlni a fülében.
Na nem is idegesítem magam.

Azért köszönöm mindenkinek a segítséget és a hozzászólásokat!

További szép estét!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?