Új privát üzeneted érkezett!

Kalocsán megkaptam a beutalómat abortuszra, mert találtak vért a vizeletben, és az orvos szerint ez a vetélés tipikus jele.
Még ezen a napon lementem Bajára a Mátraihoz, aki megnyugtatott, hogy minden oké, van szívhang. Igaz szigorú fekvés, de megérte.

Szóval a kalocsai orvosokról meg van a véleményem. Igaz a kórházat most újították fel. 1 ágyas szobák, mindegyikban hűtő, saját zuhanyzó, WC, csak hát az orvos gárda.

Edit

Kép

Kép
ditke75

Sziasztok!
Igen van orvosom a Mátrai.Nála szültem az első babánkat is, nagyon meg voltam vele elégedve.Igaz egy"kicsit"drága de ha az elsőnél kibirtuk most is ki fogjuk.
szivi76

Sziasztok.
Én is a Mátrainál szültem, nagyon jó fej.
Csak azt nem értem amit Szivi is ír, hogy "kicsit" drága.
Nekem soha nem mondta, hogy fizetnem kell majd a szülésért.
Ezért olyan hihetetlen számomra, amikor azt mondják, hogy pénzt kér a szülésért.
Szilvi.
szelva

Hello!
Nekem se mondta,hogy fizetnem kell a szülésért most sem és az előzőnél sem.Viszont négyhetente fizetek nyolcezret a vizsgálatért és az ultrahangért ha ezeket összeadom már elég sokat fizettem neki.Engem is riogattak,hogy ma már egy szülés 60-80e ft én ezt nem hiszem.Mondták,hogy keressek másik orvost mert a Mátrai nagyon drága,de én meg vagyok vele elégedve miért mennék máshová nekem megér ennyit.

A Klocsai kórházról én sem hallottam túl sok jót az elsö szülésemnél az egyik szobatársam is Kalocsai volt ő is azért jött ide mert ott el akarták vetetni a babáját a csaj kora miatt.Szomorú,hogy ilyenek vannak.

Marcsi
szivi76

Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy ilyen sokan összejöttünk itt bajaiak és környékbeliek.
Gabiról nem tudtok semmit? Biztosan megvan már a babája, májusra volt kiírva.
A múltkor írtam egy szép hosszú levelet, de egyszerűen nem ment fel a topicra.
Na mindegy, ez a próba.
Mindenkinek jó babavárást, babázást és sokkal jobb időt, mint ami most van.
Puszi: Mari
vikimano

Sziasztok!
Nekem is van választott orvosom, bár a férjem nem igazán értett vele egyet, szerinte nincs egyenes arányban a nyújtott szolgáltatás az árral. De én valahogy nagyobb biztonságérzettel megyek majd a szülőszobára, ha tudom, hogy ott van az orvos aki ismer már 9 hónapja és remélhetőleg támogat majd mindenben amiben a férjem nem tud. Az első kettőt a Karasznál szültem, de hát nála már nem lehet, sajnálom így a barátnőim tanácsára választottam a Kovácsot. Viszont Õ megmondta, hogy mennyiért vállal szülést. Hát nem mondom, elég drága lesz a bébi mire kibújik, de az első kettőnél is kifizettük az orvost, most is jobbnak érzem így, lehet, hogy sokan nem értenek egyet, de én még mindig úgy érzem, hogy ha jattol az ember, sokkal nagyobb az odafigyelés.
Hát, pár hónap múlva majd meglátom,milyen szájízzel hagyom el a bébivel a kórházat.
De addig még vár ránk egy forró nyár, bár amilyen idő jelenleg van az katasztrófális.
cipó

Én is a Mátrait választottam az orvosomnak. Nekem megnyugtató volt, hogy minden nap ott volt, még amikor szabadnapos volt akkor is bejött megnézni. Õ nem mondja meg mennyiért vállalja a szülést. Amikor én szültem volt aki 15 e.-t adott volt aki 60 e-t. Embere válogatja. A 15 e-t is ugyanúgy elfogadja. Nem mondja, hogy ááááá nem kell.
Ki mennyit szán ill. tud szánni, annyit ad.

Én csak pozitívan tudok beszélni róla.
Volt egy csaj, neki nem volt választott orvosa, hagyták is szenvedni 3 napig. Már a folyosón epét hányt, de akkor is le volt tojva.
A katéter is benne volt kb. 4 napig. Senkinek nem volt 3 másodperce arra, hogy kivegye.

Nagyon sajnáltam.

Edit

Kép

Kép
ditke75

Helló!
Ma szabadságon vagyok, mert a Bodónak nincsen ovi.
Elmentem hát a tromboembóliai szakrendelésre, mert kinőttem két hónap alatt a kismama kompressziós harisnyámat, fel kellett íratnom egy ilyen combig érőt. Valamivel csak jobb lesz, mint a régi, mert amikor meleg volt, tiszta piros kiütések lettek a hasamon a harisnya alatt, és nagyon viszketett.Én nem értem miért nem lehet ezekből valami esztétikusabbat kitalálni, netán támogatni, még a "szebb kivitel" is elég rémesen néz ki. Én alapjában véve csinosan szoktam dolgozni járni, de ezek a harisnyák úgy elrontják az összképet. De ezt most muszály elviselnem, aztán jövőre jöhet a műtét.Volt már valakinek visszérműtéte itt Baján?
Várom a tapasztalatokat!
cipó

Hello!
Nekem még nem volt visszérműtetem,de az eggyik barátnőmet itt műtötték Baján.Minden rendben ment nem volt semmi probléma csak utána egy darabig nagyon fájt neki.Kb 1 éve műtötték de ő nagyon sokáig várt a műtéttel az volt a baj.
Kitartás neked a sexiharisnyához és a meleghez.
Marcsi
szivi76

Sziasztok!
Ilyen rossz volt az utolsó hozzászólásom?
Csak nem nyaral mindenki?Ha igen akkor irigy vagyok.
szivi76

Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak így bejöttem, de
egy nagyon fontos felmérést végzek a Szoptatásért Magyar Egyesület megbízásából, az anyatejet helyettesítő termékek marketingjét szabályozó WHO-kódex betartásának magyarországi helyzetéről.
Lenne egy pár kérdésem a 6 hónapnál fiatalabb babák anyukáihoz:
-a csecsemő életkora?
-táplálja-e csecsemőjét valamilyen gyári élelmiszerrel?
-ha igen, milyen márkájú tápszert, teát, tejpépet, gabonakészítményt vagy egyéb élelmiszert használ, és miért?
-miért?:-A: az orvos javasolta B:a védőnő javasolta C: a dietetikus javasolta D: más egészségügyi dolgozó javasolta E: saját, előző gyermekével szerzett tapasztalata alapján F: reklám alapján választotta G: rokon vagy barát javasolta H: egyéb:....
- kapott-e ingyenes mintát csecsemőélelmiszert (és teát,cumit?) gyártó cégtől? (Nestlé, Milupa, Hipp, Kecskeméti, Humana, Mildi, Avent, Chicco, Mam stb.)
-hol?:A: egészségügyi intézményben B: gyógyszertárban C: otthon D: üzletben E: postai úton F: egyéb:...
-ki adta?: A: a cég üzletkötője B: egészségügyi dolgozó C: egyéb:...
- kapott-e bármiféle tájékoztató vagy reklámfüzetet, ajándékot?
- ajándékfajta: A: cumi- cumisüveg B: előke C: pelenka D: játék E: dísztárgy F: pelenka és cumisüveg együtt G: ajándékcsomag H: egyéb:...

Bármit amit kaptatok szülésnél, vásárlásnál, postán, bárhol, kérlek írjátok meg nekem, azt is amiben nem vagytok biztosak, hogy ide tartozik.
Melyik kórházban született a baba?

Köszönöm, hogy ídőt szakítottatok rám és elolvastátok.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Sziasztok, Petra
anyatigris2

A válaszokat erre a címre küldjétek: munkacsi.petra@freemail.hu
anyatigris2

Szia Cioó.Végre itt vagyok,nálunk a 16 éves lány a 13 éves fiú és a pici fiú.Olvastam hogy most lányod lesz a másik kettő mi?A nagy családosokról késöbb írok vagy Bajai vagy akkor egy séta keretibe el is mondhatom.A harisnyát néha levetteem mert kidörgölt de akkor nagyon fájt a lábam.Én veneruton géllel is kentem az is jó.Majd holnap írok ha ide jutok a géphez a gyerekektől.
xerax

Megint én vagyok.Volt egy kis időm és olvastam elejétől a leveleket.Cipótól kérdeztem hogy milyenek a gyerekek,de rájöttem hogy egy fiú és egy lány,de a címedet várom vagy egy randit,hogy beszélgessünk a NOÉ-ról.Nekem is érdekes volt a szülés de nem akrom feltenni az internetre mert hátha olyan olvassa.De az orvosokról meg van a véleményem.Akár fogadsz akár nem nagyívbe le vagy sz....Sajnos nekem ez a véleményem,de örülök hogy soknak bejön a választott orvos.Hát ennyi a véleményem.Most már jó vagyunk a viszereim is úgy ahogy visszahúzodtak nem olyan csúnyák mint terhesség alatt.Én nem nagyon akarnám megműtetni mert nagyon sok ismerős megműtette és máshol kiújult.Néha ha fáj szedem a veneruton kapsz.és akkor egy darabig jó.
xerax

Sziasztok!
Újra itt. Mostanában estére elég jól elfáradok, sok a munka a melóhelyen, meg itthon is estig kinnt vagyunk, a gyerekek is később kerülnek ágyba, úgyhogy mire megfürdök, már csak az ágyig találok el. Mostanában eléggé fáj éjszakánként a forgóm, csípőtájt, másnak is fájt? Az előzőeknél nem emlékszem ilyenre, bár elég régen is volt. Xeraxnak üzenem, hogy bajaiak vagyunk Katonavárosban lakunk.
Nekem eddig is volt választott orvosom, most is van , úgyhogy nem tudom, milyen lehet teljesen magára hagyatottnak lenni, éppen ezért most sem mertem kockáztatni. Bár ezt a dokit még csak pár hónapja ismerem, remélem ő is normális lesz a szüléskor. A visszereim egyre rémesebbek, és most már sűrűbben fájnak is, kaptam gyógyszert detralexet, de baromi drága. Augusztustól pedig kapok szurit is. Azt hiszem ahogy hízok, egyre kényelmetlenebbül szorít a harisnya, ma már délután le kellett vennem mert majd megőrültem. Xerax, a nagy lurkók, hogyan fogadták a pici tesót? Nálunk nagy a várakozás.
cipó

Sziasztok.Igen nagy a korkülömbség a lányom imádja(csak ha hisztizik akkor van elege) a fiam háromhónapig féltékeny volt le is rontott és sokszor sírva fakadt.Nem értettem egy 12 éves miért veszi így.Cipó a szuritol olyan lesz a kezed mint a térkép hiába adtuk felváltva hol az egyik kéz hol a comba bedagadt és kék zöld voltam a végére.Ki adja mindennap be a szurit?Hol dolgozól hogy még mindig nem vagy táppénzen?Mi a korháztól nem messze lakunk ha gondolod egyszer találkozhatunk.A többiek elég ritkán vannak fen.Jó volna többet beszélgetni,na de majd beindul itt is.Sziasztok
xerax

Sziasztok!
nagyon megállt az élet ezen a topikon.
legalább nekem küldjetek valamit,pl:kitartás vagy már nincs sok hátra (22-re vok kiírva)
és,hogy ne aggódjak nem szülök meg hamarabb (az orvosom szabin van)vagy valami.
Köszi
szivi76

Szia Szivi 76.KITARTÁS MÁR NINCS SOK HÁTRA.Tök buli.Hanyadik baba?Vigyáz magadra.Mit vártok?
xerax

Hello!
valami miatt egyszerűen nem tudtam elküldeni az üzeneteket remélem most sikerül.
Második baba és ha minden igaz ő is kislány.
(a férjem szerint egy ember csak egy félét tud)
mondja ő pedig még mindig reménykedik a fiúban.
Ma voltam NST-n azt mondták lehet,hogy a hétvégén megszülök kíváncsi vagyok!Az elsőnél szülés elött egy órával azt mondták,hogy még egy-két napKép
szivi76

Szivi76.Hány éves a kislányod?Birod még?Gondolok majd rád hátha kibújik a kis csaj.Addig is sétálj sokat játsz a lányoddal utánna már annyi időd se lesz hogy wc-re menj.Szia
xerax

Hello!
A kislányom még csak 20 hónapos.Én pedig még mindig egyben vagyok tegnap azt mondták mégis csak megvárom a 22.-ét.Mostmár nagyon szeretnék tullenni rajta minden nap úgy kelek,hogy talán ma szülök és úgy is fekszem le.Kép
szivi76

Helló Mindenkinek!
Úgy látom, mióta nem jártam itt, nem született új baba a topiklátogatóknál.
Szivi76 most már nagy az izgalom, ugye. Ezekben a napokban én már kicsit dinka voltam a férjem szerint, már semmi nem volt jó, türelmetlen voltam, és akkor egyszer csak mint derült égből villámcsapás elfolyt a magzatvíz. Fura érzés hirtelen megtapasztalni, hogy amit vártál 9 hónapig attól, hirtelen pánikba esik az ember(én legalábbis) de ez nem tartott soká,hirtelen ráeszméltem, hogy most már nem tarthat csak max.még egy napig amíg nem láthatom a pocaklakót végre.
Érdekes, hogy a korábbi szülésektől nem féltem, most pedig állandóan a szülés körül jár az eszem, és bavallom őszintén parázok. Ez természetes? Vagy csak öregszem?!
cipó

Szia Cipo.Az idegesség az nem az öregség miatt hanem a féltés miatt van.Én a picinél többet idegeskedek mint a másik kettőnél.Minden kis bajból elefántot csinálok.Szivi76 mi van veled?Egybe vagy még?Ez a változó idő se indított meg?Szegény kitartás itt a vége.
xerax

Sziasztok!
Még mindíg egyben.Ma voltam NST-n aztmondták megvárom míg hazaér a Mátrai.Nem tudom örüljek vagy sírjak.Szeretnék már túllenni a szülésen.Most,hogy közeleg az idő előjönnek az emlékek és nem csak a szépre emlékszem az a baj.De már nagyon várom,hogy meglássam az"ici-pici"lányomat.Az első szülésnél"könnyű"volt nem tudtam mire számítsak,de most!
szivi76

Helló!
Na én is éppen erről beszéltem a legutóbbi hozzászólásban. Az előjönnek az emlékek, meg hogy hányszor azon kapom magam naponta, hogy már megint szülök. De biztosan ez így természetes, a rossz gondolatokat gyorsan elhessegetem és azzal bíztatom magam, ha az előzőeknél is kibírtam valahogy majd csak túléljük most is.
Szivi76 azért ne keseredj neki én két nappal NST után megszültem, pedig nekem is azt mondták, hogy a baba nagyon jól érzi magát, és teljesen zárt vagyok .Bár mondjuk nálunk mindkét alkalommal elfolyt a magzatvíz úgy kezdődött. Jó lenne ha most nem így lenne, mert magától ezután sem indult meg gyorsan a szülés rá kellett segíteni persze jó pár óra kialvatlanság étlen-szomjúság után jött az infúzió és indultak be a fájások.
Attól tartok most is így lesz mert én eléggé frontérzékeny vagyok. Na kitartás társak és Anyukák, csak szaporodjunk az a lényeg!
cipó

Sziasztok

Most találtam rátok. Van egy 3,k éves kisfiam, most a 2. csemetét várom, aug 1-re, és már kezdek izgulni. Főleg, hogy van ismerősöm, aki később van kiírva, mint én, és tegnap megszületett a babája.
Szilvi, te mikorra vagy kiírva? Tegnap láttam benn a dokid, most már jó kezekben leszel, hogy itthon van.
Üdv, Orsi
siori

Sziasztok!
Még itthon vagyok,tegnap majdnem bent fogtak de mondtam,hogy nagyon gyorsan oda tudok érni ezért hazajöhettem.Pénteken megyek újra de arra is vagyok kiírva (22.e)Nálunk is már mindenki megszült csak én maradtam hátra.Félóránként csörög a telefonom,hogy mi van már,mintha nem szólnák ha lenne valami.Már csak napok kérdése és túl vagyok rajta,már nagyon várom.
Sziasztok!
szivi76

Tök jó szurkolok hogy túl legyél rajta és akire még vár a szülés annak kitartás eljön a nagy nap.Sziasztok.
xerax

Sziasztok!
Én még mindig itthon.Úgy érzem ennek már soha nem lessz vége.Gyönyörű időnk van,ha nem lennék terhes akkor is megviselne nem hogy így.Mostmár tényleg az utolsókat rúgom csodálom,hogy még nem zavartak el itthonról olyan jó társaság vagyok.
Hajrá mindenkinek!
szivi76

Sziasztok!
Senki nem tud semmit Marcsiról(Szivi76)?
Most már biztosan megszült,ennyi ideig nem hagyják túlhordani. Nekem még nyolc hét(elvileg).Kimondva nagyon, de érzem, hogy most napról napra nehezebb, bálnásodom,és nagyon feszít a hasam érezhetően nő napról napra. Ez a kánikula meg végképp nem esik jól, remélem a jövő hétre enyhül.Sajnos akkor is dolgoznom kell, mert be kell tanítanom az utódomat, de ebben a kániulában teljesen kész vagyok. De legalább a gyermekeim a nagyiékkal jól érzik magukat, elmentek nyaralni, mindennap fürdenek, legalább ők élvezzék! Ki szül még szeptemberben?
cipó

Hello!
Én még itthon vagyok,még nem szültem meg csütörtökig kaptam haladékot de valószínű ki is várom.Nem érzek semmit csak szenvedek.Éjszakánként 15 perces fájásaim vannak,mindíg eldöntöm a következőnél felébresztem a férjem de a következő kép,hogy reggel van-fájás nincs Kép
Az eggyik barátnőm szeptemver végére van kiírva,de ő Bonyhádra jár nem akar Baján szülni.Remélem már csak akkor írok ha megszületett a második babánk,gondoljatok rám.
Sziasztok
szivi76

Sziasztok!
Én meg már azt hittem, hogy megszültél Marcsi, hány napot várnak az indítással? Én is ma voltam a Kovácsnál, és közölte,hogy jó lenne ha visszavennék a tempóból, mert kinyílt a külső méhszáj, és még minimum három hétig nem szülhetek, akkor lépek át a kilencedik hónapba. De éreztem is már az elmúlt hetekben, hogy nagyon sok a terhelés rajtam, úgyhogy most már leadtuk a beszámolót a melóhelyen most jöhet egy kis lazítás, és megígértem, hogy tényleg többet fogok feküdni, pihenni. Az éjszakák szörnyűek, már mindenféleképpen kényelmetlen, pozíciót váltani, min. 3 perc. Ez a hőguta nem kedvez nekünk, de kitartás minden várandósnak és anyukának!
cipó

Sziasztok.Szivi reméllem túl vagy.Én is 11 napig hortam túl.Nem akart kibújni még akkor se hogy tágítottak.Nekem is voltak fájások de mikor lefeküdtem elmúltak.Milyen érdekes nálad meg akkor jelentkeztek.Cipó vigyázz a nyitott méhszájjal.Lehet hogy hamarább lesz baba mint szeptember?Kitartás kismamamák utánna majd tök jó lesz minden.Most a pocival van gond akkor a bababával lesz.Sziasztok.
xerax

Sziasztok!
Remélem Marcsi jelentkezel, ha már otthon vagytok a bébivel, és bővebben elmeséled, hogy mi hogy volt. Lehet, hogy Orsi is azért nem ír, mert már megszült és kórházban van. Jelentkezzetek amint tudtok, már nagyon izgulok. Én úgy érzem nem hordom szeptemberig elég sűrűn fájdogál a pocakom, olyan mintha egyre lejjebb kúszna a bébi. De azért remélem még a kilencedik hónapot megvárja, addig van még három hete. Ez a hőség már elviselhetetlen, ki sem dugom a fejem a házból, így meg olyan punnyadt vagyok, mert mást sem csinálok, csak fekszem vagy tévézek, vagy a gép előtt ülök. Némi enyhülésért fohászkodom. Addig is kitartás!
cipó

Szia Cipó.Tényleg elviselhetetlen ez a meleg a picim is alig bírja alig eszik és annyit forog éjszaka melege van pedig csak egy badi van rajta.Hát azt a három hetet bírdmég ki és utánna jöhet az utánpótlás.Tesójai várják?Mi lesz a neve?Szia majd holnap feljövök duncsizni.
xerax

..................Kép ................ Kép
Kedves Kismamák!

A K C I Ó ! ! !
Babahordozó kendő vásárlása esetén fél áron adunk mellé egy S-es kendőt!
A K C I Ó ! ! !

Az S-es kendő (2,4 méter) előnyei:
1./ kényelmesen meg lehet kötni bölcsőtartásban a babát. Ez szoptatásra is alkalmas megkötés, illetve a bő pulcsi alatt szinte el lehet tüntetni a nagyon pici babákat.
2./ Egyszerűen használhatod az S-es kendőt már ülni is tudó babáknak, elöl ültetve vagy csípőre ültetve. Ekkor a csomó a hátadon, vagy akár oldalt is lehet, hogy ne nyomja a buszon a gerincedet. A menő-manókat le is lehet tenni a buszon, hogy addig se rajtad mocorogjon, és leszálláskor egy mozdulattal vissza a kendőbe.

Azért nagyon hasznos ezekben az esetekben a kisebb kendő, mert nem lóg le a sok anyag, és így nyáron... hát nem mindegy, hogy mennyit vacakolsz a megkötéssel, és hogy mennyire melegít.

Így az M, L, XL (2500 Ft/db), vagy XXL, XXXL (3000 Ft/db) rendelése esetén az S-es kendő mindössze 1000 Ft azaz egyezer HUF.

Két akciós egységcsomagunk:

1. csomag 4490 Ft
L-es kendő
+ S-es kendő
+ tároló zsák
+ leírás
+ futár

2. csomag 4990 Ft
XXL-es kendő
+ S-es kendő
+ tároló zsák
+ leírás
+ futár

Bóbita babahordozó kendő mérettáblázat

S (2,4 m) egyszerű csomózással használható kendő, kb. 3 hónapos korig bölcsőtartásban, majd 8 hónapos kortól csípőre ültetve
M (3,6 m) egyszerű kerersztkötésekhez 170 cm -ig vagy 55 kilóig
L (4,0 m) egyszerű kerersztkötésekhez 180 cm -ig vagy 65 kilóig
XL (4,3 m) egyszerű kerersztkötésekhez 180 cm vagy 65 kiló felett
XXL (4,7 m) dupla kerersztkötésekhez 180 cm -ig vagy 65 kilóig
XXXL (5,2 m) dupla kerersztkötésekhez 180 cm vagy 65 kiló felett

A kendő anyaga lenvászon, festetlen, fehérítetlen, színe a len természetes színe: törtfehér.
Újszülött kortól 18 kilós korig használható, hintaágyként felköthető a kiságyra vagy a járókára. Leírást mellékelünk.

Forró drót 0-24 óráig: 06-20-915-1595 Ságody Csabáné, Nóra

A megrendelést telefonon vagy e-mailen visszaigazoljuk, és tájékoztatást adunk a küldemény érkezésének várható időpontjáról. A megrendelt babahordozó kendőt a Royal-Sprint Futár fogja kiszállítani, a megrendelés visszaigazolásától számítva 48 órán belül az ország bármely pontjára. Ennek díja 1000 Ft/csomag.

Ingyenes babahordozó kendő tanfolyam és informáició
Miskolcon: dr. Kovács Bettina 06-20-337-4977.
Kecskeméten: Kisháziné Sápi Éva 06-30-456-7687, 06-76-429-950
Budapesten: Ságody Csabáné, Nóra 06-20-915-1595

Kérésre az ország bármely pontján ingyenesen tartunk babahordozó kendő tanfolyamot. Vedd fel velünk a kapcsolatot! Dúlák, védőnők, bababoltok, bioboltok jelentkezését is várjuk viszonteladónak.

Rendelés SMS-ben: 06-20-915-1595.

Részletek a babahordozó kendőről: http://hordozokendo.sw.hu
Partnerünk: http://babakocsi.uw.hu

Minden jót, Ságody Csabáné, Nóra
nora976

Sziasztok.
Csütörtökön reggel megszületett a második babám:Maja
3530g és 53cm.A szülés "könnyű" volt négy és fél óra alatt megszületett,bár nekem egy örökkévalóságig tartott.
Most mennem kell mert nemrég jöttünk haza.
Kitartás a pocakosoknak.
Sziasztok.
szivi76

Sziasztok!
Gratula az újdonsült Babának és az Anyukájának. Nagyon szép születési súly, biztos helyes kislány a Maja. Ha már kipihented magad tegyél fel képeket. Na meg vesézzük ki a szülést és a vajúdást is, az első pillanattól kezdve. Négy és fél órával én is kibékülnék, azt még ki lehet bírni "ép ésszel".
Pihenjetek, nagyon írigy vagyok rátok!
Írj amint tudsz!
Xerax! Szerintem áruljuk el a nevünket mert ez így olyan furi. Én Angi vagyok. Remélem kihúzzuk ezt a hátralevő időt. Nagyon rendesek a munkahelyemen, jött az új csaj (aki a helyemen lesz egy évig) fél nyolctól tizenegyig voltam bennt, aztán usgyi haza és háromszor is lepihentem vízszintesbe. Tényleg jót tesz már a pihi, nem szabad hősködni, mert megbánom.Innentől kezdve a baba diktál. Valószínű kislány lesz, de azért teljesen nem volt egyértelmű a felvétel. Ha kislány Emma, ha kisfiú Boldizsár lesz. Már nagyon várjuk! Mára ennyi, sziasztok!
cipó

Szia Angi az én nevem Erika.Vigyázz magadra pihenj sokat,a lábaid végett is.Birod még a szurkálást?Nem kékül a kezed?Gondoltam rád a napokba mert abba a nagy melegbe újra kellet viselnem a combharisnyát mert úgy begyulladtak a vénák hogy alig birtam menni.Te hordod még?Szivi gratulálok jó babázást és várjuk a fejleményeket.Szép a neve.Maja.
xerax

Helló!
Én próbálok minél többet pihenni, de így építkezés mellett, teljes kupleráj között nagyon kínlódok. De azért csak módjával takarítok, már kezdem szétválogatni a ruhákat, helyszűke miatt egyenlőre csak a minimális mennyiséget próbálom összezsúfolni egy kis szekrénybe a babának. Már teljesen elszoktam a babázástól, se cumisüveg, se cumi itthon, de még az ágyneműket is keresni kell. Jövő héten festjük a gyerekszobát, pár hónapig össze lesz zsúfolva a három lurkó, de remélem késő télre már fel tudunk költözni az emeleti szobákba, úgy már tágasan lakunk majd. Lányok, nagyon félek a szoptatástól, hogy megint nem fog menni. Nekem nem nőttek picit sem a cicijeim, csak a bimbóudvar lett nagy. A negatív gondolatokat próbálom elhessegetni, és mondogatni, hogy most sikerül, de mindig átfordulok negatívba. A nyugalom most sem fog összejönni, elég nagy a család, és akkor jönnek amikor gondolják, bejelentés nélkül. Pláne a drága Mama, Õ persze nem segít, de félóránként kiveszi a babát, és egész nap az ágya mellett ül, már most érzem, hogy tiszta ideg vagyok tőle. A férjemet persze ez nem zavarja, ha kérem, hogy mondja ő meg neki, hogy ne akkor jöjjön amikor ő gondolja, hanem mondjuk du.5-7 között, akkor az a válasz, hogy majd megbeszéli vele, de ez már az első kettőnél sem jött be. Nem marad más mint siettetni az időt, ha itt van. A ti anyósotok is ilyen?!
cipó

Szia.Mi anyosommal már 5 éve nem tartjuk a kapcsolatot.Az én picimet megse jöttek látogatni,de nekem ez így jó.Míg régen jöttek ők is bejelentkezés nélkül álltalába délbe jöttek.A kapcsolat azért szakadt meg mert a férjemnek nem édes apja ez csak nevelte 5 éves kora óta és lett egy közös gyerek.Na már most ott lett két gyerek és az a szent az a jó.Az ényimék meg le vannak s.z.a.r.Annak karácsonyra szekrénysort vettek Tv-vel nekünk (gyerekeknek)adtak 5000ft-ot.Jó mi?De most már nyugodt vagyok hogy nem jönnek bár egy kicsit bánt is a gyerekek miatt.Igaz ők se szeretik őket,de mikor valahol összetalálkozunk akkor eltudnak beszélgetni velük.(igaz csak 20-30 perc az egész)Mi is most lettünk kész a lakás festésével mázolásával ez igy egybe nagyon sok melo volt.Én se szoptatam a lányom 3 hónapig olyan 20 gr-szopott a fiam semmit de ő hat hónapig szopott.Sokat ittam és ettől lett tejem.Igaz a kaját megkellet válogatni mert a (hagymától,paprikátol,rizstől,fájt a gyomra)Szóval csak húslevest ettem főt krumplit és sós húst mást nem.Ezt ettem hathónapig.Fehér is volt a tejem sürűn kellet szoptatni mindig éhes volt.Hat hó után már nem is igen hízott azért hagytuk abba.Na hirtelen ennyi.Lassan dolgozz sokszor pihenj és még kitartás a pocaklakónak.Szia Angi
xerax

Sziasztok!
Mi is problémássak vagyunk a szoptatás terén.
A Maja egyáltalán nem akar szopni,mondták is a korházba,hogy nehezen fog menni a száj állása miatt de a legnagyobb baj,hogy lusta szopni. Könyebb neki a cumisüvegből meginni a lefejt tejet,csak az a baj,hogy így hamarabb elapad a tejem.Az elsőnél nem volt semmi baj 4 és fél hónapig,akkor elkezdtem szedni a szoptatós fogamzásgátlót és két hét alatt elapadt a tejem.
Éjszaka már tápszert kap,mert a tej kb 1-1,5 óráig tart ki a tápszertől alszik 3-4 órát.
Ne fárasszátok túl magatokat pihenjetek amíg lehet ;)
szivi76

Szia Szivi.A lányom volt lusta szopni.Én hat hét után már szedtem a fogamzás gátlót,de nem ment el a tejem csak menszeszeltem és mielött megjött volna az úgy megérezte a lurkó hogy az nap csak bömbölve szoptatam mert alig akart rákapni.Mikor megjött és az utáni napokba nem volt gond.Érdekes dolgok ezek.Nekem kilenc hónapos még éjjel három óránként eszik tápszert.Na sziasztok Vigyázz a Majára Cipo te is írj.
xerax

„Maga adta nékem édessége teljét,
Úgy ajándékozta anyasága tejét,
Hogy bennem a földnek egyszer kedve teljék.”
/Mécs László: A királyfi három bánata/

A jó életkezdés egyik legfontosabb alappillére, az újszülött csecsemő legoptimálisabb tápláléka az anyatej. Legalább 6 hónapos korig kizárólag szoptassa gyermekét.
A siker kulcsa, hogy bízzon önmagában és szerezze meg az eredményes szoptatáshoz szükséges ismereteket.
Az Anyatejes Világnap alkalmából szeretettel köszöntjük a szoptató édesanyákat és a várandós kismamákat.
vaskúti védőnők
sipihajni

Helló Mindenkinek!
Már régen jelentkeztem, de csak azért mert szétkaptuk a lakást. Mi is jókor kezdünk neki, szülés előtt másfél hónappal jöttünk rá, hogy talán ki kellene festeni, meg átrendezni a lakást, hogy az új jövevényünk is kényelmesen elférjen. Bízom benne, hogy a szülésig hátralevő egy hónap alatt elkészülünk. Ezt a kupit már piszkosul unom, de hiába is takarítanék (már ha tudnék hajolgatni), mert másnapra uo.kosz és por van mindenfele. Most két szobánk van, ha kész a gyerekszoba, akkor négyen alszunk benne(vagy öten), amíg elkészül a nagyszoba(szülői háló is egyben). Már azért halad a bővítés is, tegnapelőtt kezdte a kőműves a munkát, de az a jelenlegi lakást szerencsére nem közvetlen érinti, lakni tudunk benne. Már keményedik néha a pocakom, meg kezd már nagyon tele lenni a hasam a bébivel, de azért most reménykedem benne, hogy kihúzom minél tovább, de legalábbis amíg kész nem lesz a szobafelújítás. Ha közben megszülök, de erre inkább nem gondolunk.
Mindenki nevében köszönöm a köszöntést a vaskúti védőnőktől. Írjatok!
cipó

Szia Cipo.Hát ha te így folytatod akkor nem biztos hogy meg kell várnod a szülés időpontját.Bár ki tudja hogy melyik jó szülés elött vagy után festetni.MI most nem rég lettünk kész pici(6 hós volt akkor)az mellet se volt semmi egy családi ház festése mázolása.Szegénykém most nagyon beteg már negyedik napja hasmenéses eleinte hányt sokat most naponta egyszer.Nagyon megviselte,de jól tűri nem sír csak bággyadt.Ahogy eszik egy falatot ki is jön alul,de még a háta is olyan.Szinte négy napja nem eszik biztos sokat fogyott bár így is vékonyka szegénykém.9 hós most és 7340gr volt.Bár csak tudnék rajta segíteni és az én feleslegemből adni neki.Csak nézem hogy szenved és nem tudok segíteni,ettől szörnyűb nincs.Na a panaszból ennyi.Szivi ti hogy vagytok?Nőtök?A vaskúti védőnőknek tisztára igazuk van csak szoptatni amig lehet.
xerax

Sziasztok!
Bea vagyok.
Bocsi, hogy betolakszom ide, még nem vagyok kismama (sajnos Kép)
egy éve próbálkozunk a párommal, és szeretnék végre lmenni egy normális dokihoz. Azért "jöttem" be hozzátok, mert szeretnék tippeket kérni, hogy Baján kihez fordulhatnék!
köszi előre is!

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Én is Baján szültem. Régen írtam is ide, de aztán kihalt a topic és most ismét látom vannak itt emberkék.

Én 2005. február 3-n szültem a Mátrainál. Nagyon tudom ajánlani. Nagyon alapos. Csak jót tudnék róla mondani.

Igaz terhességi toxaemia miatt császár lett a vége, de szerencsére nagyon jól vagyunk azóta is.
Adél (a lányom) már kezd próbálkozni a mászással és már van 2 foga. Nagyon jó baba. 1 hónapos kora óta végig alussza az éjszakákat és még mindig cicifüggő.

Edit

Kép

Kép
ditke75

Sziasztok!
Kösz a kérdést most már jól vagyunk.
Beteg gyerekkel jöttek hozzánk látogatni,és sikeresen megbetegedtünk (a két kislány és én)de mostmár egészségesek vagyunk mindannyian.Lassan de biztosan hízogatunk mi is,múlt héten 3780g volt a Maja,de sajnos a tejem végleg elapadt amíg nem szoptathattam a betegség miatt.Ez szomorú de még anyatejet kap,köszönet egy másik anyukának érte!
Én is a Mátrainál szülem és ajánlom másnak is nagyon rendes orvos.Nem olcsó de megéri (szerintem)
szivi76

Szerettem volna felrakni egy képet a Majáról de egyszerűen nem sikerül.Nem baj majd még próbálkozom sziasztok:Marcsi
szivi76

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?