2000.06.11 14:48
Szerző: Anonymous
Szia Nanácska !
Én három gyereket szültem természetes úton, első szülésnél a orvos nem akart engedni természetesen szülni, (az Ő mérése szerint 148 cm. vagyok csak,) állítólag a medencém is nagyon szűk, erre megmondtam a orvosomnak, hogy anyám egy fejjel alacsonyabb nálam és négyünket szült meg rendesen. Mondtam a orvosnak ha nem enged rendesen szülni, akkor másik orvost fogok keresni, na ekkor Ő szép piros filctollal a első oldalra bejegyezte bekarikázva, felkíáltó jellel, hogy 148 cm. Na végül sikerült rábeszélnem, hogy legalább had próbáljam meg, hát 2 napig vajúdtam, mivel nem tágultam egyáltalán, de nem adtam fel és simán megszületett a kisfiam, igaz nem volt óriás bébi ( 2665 gramm ) a orvos belátta hogy felesleges lett volna császározni. Második babámat is simán szültem, bár Ő nagyobb súllyal született 3050 grammal, ott a UH-os ismerősöm is azt tanácsolta, hogy császárral szüljek, mert nem fogom tudni megszülni, de aztán mégis simán megszültem, harmadik babámmal már fel se hozták a császárt. Őt rettentő könnyen szültem, percek alatt kint volt. Expressz bébinek hívták, délután 5 órakkor azt mondták hogy majd csak másnak fog megszületni a babám, úgyhogy még haza is akartam menni, de már nem engedtek, 6 óra 35-kor kellett CTG-re mennem, de a szülésznő nem rakta rám egyből mivel elment előtte vacsorát osztani, másik kismamát vett fel, na a CTG-t csak 7 órakkor tette rám és ott hagyott egyedül, 7 óra 10 körül hirtelen megindult a lányom, sehol senki én egyedül voltam csak a szülőszobába, mire arra jött egy szülésznő addigra a lányom feje már kint volt, burokkal együtt. Egyből nagy rohanás lett, a lányom 7 óra 15-kor már kint is volt, ez volt a leggyorsabb szülésem. Egyszerűen el se hittem hogy ilyen hamar megszültem.
Hát lehet hogy Neked harmadikra nem engedik a természetes szülést 2 császár útán, na meg Neked nagyok voltak a babák. De azért próbálkozz!
Persze ha azt mondja a orvos, hogy a baba érdekébe múszáj a császár, akkor nem ellenkezem.
Az orvosom különben azt mondta, hogy állítólag előírás az, hogy 150 cm alatt kötelező megcsászározni.
Második babámmal én is szedtem a Maternát, szerintem is nagyobb babák születnek tőle.
Azért majd ha eljön a ideje, akkor kérdezd meg a orvosodat, hogy ajánlja-e a természetes szülést, de ha nem akkor se keseredj el, a lényeg az, hogy a babának is jó legyen.
Van egy ismerősöm Ő csak kicsivel magasabb nálam és 4200 grammos babát szült símán, csak az a baj, hogy császáros szülés útán már nem igazán szeretik természetes úton levezetni a szülést.
De azért kívánom, hogy át éldd Te is a természetes szülést.
Bár sokan meg a császárra esküsznek, az biztos hogy a babának jobb úgy megszületnie.
Mikorra tervezitek a harmadik babát ? Most jutott eszembe van egy ismerősöm, aki két császár után simán szült és Ő is alacsony !!! Úgyhogy esélyed van, de akkor tényleg jobb ha nem szeded a Maternát, csak a előírt vitaminokat.
Szia Szilvy
VERONIK !
Sajnos a gerincemnek nem hiszem hogy használna a maszírozás, (gerinckopásom van, régebben a orvosom egy erős nyomással vissza rakta a helyére, iszonyatósan fájt, de utána sokkal jobb volt. ) De azért köszi a felajánlást.
Tényleg a bébi őrző még érdekel ? A Keres-Kínál rovatba írtam róla.
Szia Szilvy