Sziasztok!
NEm a Béres ellen írtam, amit írtam a Bánkutiról. Ezért is tettem hozzá, fogalmam sincs, mennyire ért a "babagyártás" témához.
Ezzel kapcsolatban nekem az a véleményem, ha valami miatt nincs összhang, talán jobb váltani (nem lehet valaki mindenkinek szimpatikus, megfelelõ), de olyan dokit kell keresni, aki a "babagyártás" projekthez ért, és nem olyat, akirõl sok kismama áradozik szülés kapcsán, akiknek minden további nélkül jött össze a gyerek, és a terhességgel meg a szüléssel sem volt különösebb problémája.
Az, hogy ki milyen dokit választ végül is magánügy. Én annyit tudtam a másodiknál, hogy hiába keresem én meg a legfelkapottabb, legjobbnak mondott orvost az országban, hiába tejelek neki akár félmilliót is, az se biztosíték semmire.
Az elsõ szülésem kapcsán kaptam rendesen egy másik topikban, amikor panaszkodni mertem egy sztárorvosra, hogy lelépett, hogy nekik is kell szabadság (bár talán egy bõ hónapos szabit, amit a világ másik felén készült eltölteni elõre is tudnak kalkulálni, nem csak az utolsó alkalom elõtti héten tudják meg). És hogy minden orvos tévedhet. Kiváncsi lennék, ha velük történt volna meg, akkor is ezen a véleményen lennének-e.
Persze orvosa válogatja, vannak, akik pénzért csinálják, és a problémásabb eseteket pöckölik le magukról, van akik megkérik az árát, de ezért tényleg maximumot nyujtanak.
Több olyan dokit is tudok Bp-en, akik rendelnek kórházban ingyen, van magánrendelõjük is pénzért, és a szülésre nem mondanak elõre összeget, rábízzák a mamára. És szakmailag ugyanazt nyujtják a kismamának, aki nem fizet, mint aki a magánrendelõbe jár.
A másik fontos dolog, a gyerekorvosok a kórházban legalább annyira fontosak, és sokszor nem is találkozunk velük.
Nekem abszolút más dolgok fontosak egy szülés kapcsán, mint itt a többségnek, de azért azt elismerem, az elsõ szülésem elõtt én is többynire a többség által fontos dolgokat tartottam fontosnak.
A problémás eseteknél engem mindig az borzaszt el, hogy nem egy orvos nem figyel oda, hanem sorozatban nem figyelnek oda a dokik. És ez azt hiszem túl van már az õk is emberek témán.
De a Margit szerintem jó kórház.
(Ui. A Gulyásról azért voltak itt történetek már).