Új privát üzeneted érkezett!

Judyt!
NagyKép gratula a nagyKép fiúkhoz!Kép KépKép
Sok tejcsit és jó egészséget kívánok nektek!

Ildikó
ildikó

Sziasztok!!

Összevissza fogok írni mert két ordítóbomba ketyeg a nappaliban, és nem tudom mikor robbannak Kép

Judyt Kép oriási gratula!!!! legyetek nagyon boldogok!!!!!!! KépKép

Eszti üdv közöttünk Kép

Cat Kép hogy csinálod segítség nélkül?? én azt hiszem akkor tényleg begolyóztam volna már, ha nincsenek nagymamák, sogornő, egyebek ...

Rita Kép én nagyon együttérzek veled!! bár tudom ez nem segítség Kép

Gyöngyi Kép én nagyon szerettem volna szoptatni, és sokat próbálkoztam is, és még most is nagyon fontosnak tartom hogy kapjanak anyatejcsit. Viszont nem ment a dolog, lassan szopiztak 1,5 óra alatt 60-at amikor már 80-90 volt az adagjuk. Mást nem tudtam tenni fejtem, fejtem, fejtem ... (először valami egyszerűbb mellszívóval, aztán rászántam magam az avent-isis-re, és nekem nagyon bevált) most kb. 1 litert fejek le, + kapunk anyatejet. Lassan lehet ez sem lesz elég, de biztos jó nekik amig tejcsit kapnak.

Edit Kép nálunk is most kezdtek a fiúk bukni, és ha felveszem böfizni őket, sikítva sírnak ... szólj ha találtál megoldást.

Betegeknek gyógypuszik Kép fognövősöknek gyors kibújást Kép

Megyek, mert egyre hangosabban ketyegnek Kép

Szilvi + a ma 2!!! hónapos fiúk KépKép

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!

Judytéknak óriási gratula.Kép Nem gondoltam, hogy ilyen hatalmas babáik lesznek. És szép nevük van.
Sok boldogságot és rengeteg tejcsit kívánok. Természetesen születtek a babák vagy császárral?

Mi nagyjából jól vagyunk, de Ádám nem tudja, hogy mikor van éjszaka, így az éjjel fél négyig ébren volt. Gergő persze reggel ébred, 8 óta nyitva a szeme.

Ádám nálunk is nagyon bukós. Ez azóta van, amióta ilyen nagy lett az adagja. Ha jól megbüfiztetjük, kevesebbet bukik, de így is jön vissza egy kicsi mindig.

Eszti!Kép
Üdv itt. Szépek a fiaid és nagyon egyformák.

Szilvi!Kép
Gratula a 2 hónaphoz! Milyen hamar telik az idő!

A mi fiaink is 10 hetesek múltak, de én csak a terminus szerint számolok.
Elújságolom, hogy néhány napja olyan ügyesen tartják a fejüket, meg fekfvőtámaszoznak, hogy csuda! És ha tartom őket, nyomják ki magukat a lábukkal. Persze nem hagyon hogy terheljék magukat, de olyan jó látni, hogy így alakulnak!
Meg persze ez csak nekem akkora újdonság, de azért el kell mondjam valakinek. Kép

Cat!Kép
Rengeteg fogatok van!
Mikor kezdenek el kibújni a fogak?

Puszi mindenkinek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Judytnak nagy-nagy gratula!!!

A többi friss babásnak is gratulálunk, küzdjetek, még visszasírjátok ezeket a "szép" napokat!
Folyamatosan olvasom a történéseket, mindenki babája nagyon édes.

Csilla

2*4,5 + 2,5 éves lányok
ikeranya

Drága Judyt!
Isten éltessen benneteket sokáigKépKépKép!!!
Sok örömet, tejcsit kívánunk:

CsMárti (egykori nyári topic) és családja
csmarti

Sziasztok!

Lányok,
etetés ügyben kérnék tanácsot tőletek. Szabi az utóbbi kb. három hétben alig akar kanállal enni. Az első egy-két falatot ált. elfogadja, de utána elfordítja a fejét, hisztizik, kezével,lábával csapkod, és miután jól összefőzelékezte magát (és mindent maga körül), szemeit dörzsölgeti, fülét babrálja, szóval borzasztóan idegesítő... Annál is inkább, mert mellette a Levente ügyesen tátja a száját, és nyel...
Eddig azt gondoltam, a foga miatt volt, de már kibújt mindkét felső foga. Az éheztetést is kipróbáltam, kanalas után nem adtam tápot, de a köv. etetésnél is ugyanolyan hisztis volt. Viszont éhes, mert a főzelékezés után csak úgy nyeli a tápot az üvegből.
Mit csináljak vele????

Ildikó
ildikó

Judyt!
Gratulálok a fiúkhoz!

Szilvi!
Én sem fogadtam el segítséget az elején, mert tudtam hogy pár hét után mindenki ráun a babázásra és akkor úgyis egyedül kell csinálnom. Mindenki csak tartogatni szerette volna, mert azt a legkönnyebb és a legjobb, de nem engedtük.Megszokták a fiúk, hogy ketten vannak és néha türelemmel várniuk kell. Amikor kicsik voltak nehezebb volt, de most már egyre könnyebb.

Ildikó!
Nálam is szoktak a fiúk hisztizni evés közben, de én úgy vettem észre hogy ezt akkor csinálják ha túl éhesek és nem megy olyan gyorsan az evés mint ahogy ők szeretnék. Néha hagyom őket hogy lenyugodjanak vagy adok nakik inni és az kicsit eltömiti őket! A táptól könnyebben, hamarabb jól lakik és az kényelmesebb is neki.

Eszti
esztike

Judytnak nagy nagy gratula. Szép nagyonok lettek a babócák. Ügyesek vagytok. Ha majd lesz időd Judyt nekünk is megírhatod a történéseket(nyári topicosok), de ha nincs időd, majd Annamari közvetít. Mert mi is egy emberként szorítottunk ám neked, hogy minden rendben menjen, ahogy Márti is irta.

Johanna és a nyáribabások

Kép
Kép
johanna1975

LányokKép
Vannak képek Judyt babáiról a profiljában lévő babanetes albumban. Gratulálok itt is nekik, és sok boldogságot kívánok!
Kép

IldikóKép
Ilyen főzelék elutasítás betegség után szokott lenni, ez pont összevég a megfázásotokkal. Nem szabad nagyon erőltetni, mert megutálja a kanalazást, de mindent csinálj úgy mint eddig. Ültesd oda, és adj pár kanállal neki, majd jöhet a tápszer. Én azt olvastam, hogy szigorúan tilos kiéheztetni a gyerkőcöt, nem tukmálóan de kínálgatni kell. Szép lassan vissza fog szokni.

AnnamariKép
Olinak korán jöttek a fogai, mert 5 hónaposan jött az alsó kettő, de Samunak is a nagykönyv szerint jön, mert 6 hónaposan kezdte. Itt voltak ma Ritáék, és Bencusnak is jön alul, és Õk 5,5 hónaposak. Általában 9-10 hónapos korukig 6 fog ki szokott jönni.

Nagyon ügyesek a fiaid, hogy már ilyen szépen fekvőtámaszoznak, pedig korababák voltak! Gratulálok hozzá!KépKép

SziszusKép
Gratulálok a 2 hónaphoz! Húúú nagyon megy az idő!
Eddig nem volt segítségem, de most elkezdtem gondolkozni bébiszittyón, mert nem egyszerű a pasiimmal. Ez sajna rosszabb mint eleinte volt. Sajnos egyedül már nem vagyok elég nekik. Azért mindig klassz kis napokat szervezek, mint a mai is volt, hogy Ritáék jöttek a fiúkkal. Szuper volt!Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Kép

Először is Judytnak gratulálunk a hatalmas babukákhoz!! KépKép

Valamint köszönöm mindenkinek a kedves bíztatást ... Remélem idővel javul nálunk a helyzet vagy kénytelen leszek - ahogy Mimóza Kép írta - egyszerűen elfogadni, megérteni hogy ilyen kis elégedetlenek ...
Csak hát néha nehéz ...

Mimóza Kép
Ti merre laktok?
Láttam egy másik topikban, hogy Békáson kerestél edzőtermet.
Mi Rómain lakunk és én a Lidóba járok edzeni - úgy hallom az aerobik órák is jók - és az nagyon közel van Békáshoz.

Ildikó Kép
Nekem is sokszor próbálkoznak pont u.ezzel a fiaim ...
Nos, ha van energiám akkor megnyugtatom és utána szépen rábeszélésekkel, mondókákkal beletöltögetem a kaját. Ha nincs marad a tejcsi,
de nekem csak akkor csinálják, ha nem a fogukra való főzit adok. A sütőtőknél nincs balhé Kép

Ma egyébként végre remek napunk volt Catéknél vendégeskedtünk . Egy babakocsiban ordítástól eltekintve remekül éreztük magunkat!! KépKép

R
trus

Judyt!
Nagyon boldog lehetsz, hogy ilyen szépen alakult az életetek! Szeretettel gratulálok Ákoshoz és Attilához!

Szia Esztike!
Veled még nem "beszélgettem"! Annyira helyesek a kisfiaid! Nincs róluk album? Hála Istennek nekem is olyan jó természetü fiúk jutottak, mint neked. Kép Én is hagytam öket sírni annak idején (kényszerböl, mert sokszor egyedül fektettem a három gyereket és a növérükkel is kellett foglalkoznom) és nagyon hamar elkezdtek egyedül játszani nyugiban, volt, hogy órákig eljátszadoztak kacagva a szobájukban. Azóta is könnyen kezelhetö, vidám gyerekek, már 2,5 évesek és egyelöre még nem ért el minket a dackorszak, pedig Pankánál 1 évvel korábban kezdödött.

Rita!
Örülök, hogy ma jobb napotok volt! Egyszer hozzánk is eljöhetnétek, hátha itt a kertben is jól éreznék magukat a fiúk! Kép Budakalászon lakunk és most Szentendrére járok aerobicra, ha éppen eljutok... A Lidó merre van?
Azért az szuper, hogy máris jársz edzeni, én féléves korukban még épphogy visszanyertem az erömet, nem is gondoltam sportra...

Jó éjt,
Mimóza
mimóza

Cat Kép

Balu szó szerint visszasírja a tegnapi napot Kép - vagy inkább üvölti ? Kép

MimózaKép

A lidó a Nánási úton van - tudod, abból lesz a Királyok útja ( mi ott lakunk). Annak is az elején, a partnál.
Köszönöm a meghívást. lehet egyszer élnénk is vele Kép

R
trus

RitaKép
Nálunk nagyon jó hatással voltak a fiúk, mert este 1/2 9-kor már aludtak, és csak 1/2 7-kor keltek reggel, pedig még le is vittük este őket 2 óra csatangolásra. Persze Samu nem hazudtolja meg magát, most is ökölbe szorított kezekkel ordít velem a karámból, így sajnos csak rövidke volt a fiúk hatása.KépKép
Gyertek máskor is! A képeket megkaptad ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Megkaptam! Tőők jók lettek, ide is tehetnél fel Kép
Amúgy este nekem is kidőltek! Fél nyolckor Kép

Samucit puszilom Kép mondd meg neki hogy ne kiabáljon, nemsokára megyünk megint KépKép
De tényleg! Nagyon jól elvoltak a fiúk!
Szerintem ma azért ment az üvöltés mert itthon sokkal uncsibb, nincs annyi játék meg karám meg hinta meg minden Kép és csak én vagyok egyedül Kép
Szegények!olyan rossz nekikKép

R
trus

Judyt!

Nagy-nagy gratula f iúkhoz!Igazán szép neveket választottatok!Egészséget és boldogságot kívánunk nektek!

Szilvi!
Ma jön a gyerekorvosunk,megemlítem neki.Hátha van valami ötlete!Ha beszéltem vel,megírom!

Folyt.köv.!csak a fiúk megéheztek!Már megint 2,5órára,pedig 120ml-t esznek!

Edit

Kép

Kép
edit73

Azt számolom, hogy a fiúk iszonyú fölényben vannak lassan itt ...
Editék, Orsi, Cat, Ildikó, Judyt, Eszti, Sziszus Annamari és mi is csupa csupa fiú Kép - bocsi ha kihagytam valakit ...Nem fura?
És hol vannak a csajok?????? Mi lesz ígyKép??

R
trus

Rita!
Pont tegnap meséltem a férjemnek, (aki néha elolvassa hogy mit írtok, mert nagyon érdekli ez a gyereknevelés téma), hogy szinte mindenkinek fiai vannak! Ahova járunk tanácsadásra ott is szinte csak fiúk vannak ebben a korosztályban! Vagy a csajok még rosszabbak és az ő anyukájuk nem ér rá társalogniKép?

Szia Mimóza!
Ha lesz egy kicsit több időm, akkor megpróbálok egy albumot szerkeszteni! Örülök, hogy azt olvasom, hogy más is hagyta sírni a gyerekeket, remélem nekem is könnyen kezelhetőek lesznek.

Eszti
esztike

Sziasztok!

Eszti, Cat, Rita ,
Köszi a válaszokat. KépMajd megírom, ha a Szabi rákap megint a kanálra. Remélem nem vár túl sokáigKép

Tényleg itt fiúuralom van, már én is sokszor megállapítottamKép

Cat!
Nem tennél fel képet a kis talitokról?Kép

Ildikó
ildikó

Most kicsit OFF leszek:
Mimóza!
Nálatok is hasonló korkülönbség van a gyerekek között. Nálunk most az írigység és a dackorszak nagyon megy...
A lányom szinte mindenét félti a fiúktól, és sajnos (nem is ritkán) bántja is őket. Nálatok is volt ilyen? Ha igen, segített az ovi, vagy rosszabb lett? Mikor múlik el ez a féltékenykedés, irigység? Néha már nem tudom, mit csináljak vele, azt sem engedhetem meg, hogy állandóan üsse a fiúkat... Máskor meg egy kis angyal, szeretgeti őket,ad nekik játékokat, ilyenkor olyan jó nézni ahogy eljátszanak...Kép

Ildikó
ildikó

Sziasztok!!!

Nem nagyon sikerül mostanában leülni a gép elé...
segitséget kérek!!!Dévényes telcsi számot amin be lehet jelentkezni...Norbika biztos fog járni mert szemmel láthatóan féloldalas...Õ volt az A baba és 2-3 hónapja le volt szoritva a csipőmhöz...ez most látszik is a tartásán.
Este megpróbálok jönni!!!
Addig is puszi mindenkinek!!
GRATULA NEKTEK JUDIT!!!

kristin
Ma 4 hetesek a gyerekek!!!!
kristin75

KristinKép
Orsi biztos tud majd adni Dévényes telcsi számot. Gratulálok a 4 hetes lurkóknak!!!

RitaKép
Tényleg nagyon pasi túlsúly van. Lesz itt 20 év múlva harc a csajokért, ha ez az arány nem fordul meg.Kép Emlékeztek, nem rég meg mindenhol kislányok születtek, lány hullám volt. Ez nagyon érdekes.Kép

Na akkor néhány kép kérésre:

Bencus a hintában
Kép

Balu a rugósban
Kép

A bandaKép
Kép

Kép

A Popper fiúk
Kép

Cat
Kép
cateye

Hurrá, képek! Olyan jó nézegetni...

Cat, Rita!
Nagyon kis virgoncak voltak a srácok!!!KépKép
És ahogy feljebb olvastam, nekik is tetszett a taliKép

Ildikó
ildikó

Sziasztok LányokKép
Bocsi, egyenlőre nincs még időm visszaolvasni de a képek tündériekKépTegnap érkeztünk vissza, de Lilcsike sajna beteg.

KristinKép
Látom Dévényest keresel. Itt a központjuk cime ill.tel.számai, itt tudsz bejelentkezni és Õk majd tudnak segiteni egy hozzátok közeleső Dévényest találniKép Nyugi, teljesen időben vagytok mégKép

+36-1-355-5392
+36-1-331-4143

www.deveny.hu

Dévény Anna Alapítvány DSGM Mozgásképző Központ
1122 Budapest, Moszkva tér 16.

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Cat!
Aranyosak a fiúk. Kép
Mikor jöttök át hozzánk is?
Tényleg sok a fiú, de azért akadnak lányok is. Kép

Doris!
Üdv újra itt. Kép
Voltatok a talin? Most nem lettek betegek a gyerekek?

Eri
simones

Doris!

Üdv újra!Kép Lilcsikének pedig jobbulást!!

Ildikó
ildikó

EriKép
Legközelebb ha jönnek orsiék vagy Ritáék, akkor átmegyünk hozzátok a kertbe tombolniKépKép

DorisKép
Sajnálom, hogy Lilcsike megint beteg.Kép A korababás talira sem tudtatok menni ? Remélem hamarosan meggyógyul a pici lány.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok! Hajnali kettőkor megszületett Vadvirág kisfia.Kép
Szanyi Márk Marcell 4100gramm és 60 cm.Kép
Mama és baba is jól vannak.Kép

Kép
linato

Vadvirág!

GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bea

Kép
beatrix2

VadvirágKép
Gratulálok és sok boldogságot kívánok!Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Vadvirág!

Még egyszer gratulálok a kicsi Márkhoz!
Egyszer még az összel azt írtad,hogy egyszerre ünnepelhetitek a szülinapokat!Ez majdnem igaz is!
A kicsi Márk pedig igazi harcos lesz!Kép
Tudta,hogy hova kell születnie,mert ilyen bátor és erös édesanyát nem minden gyerköc mondhat magáénak!
Még mindig öszinte tiszteletem a tied!

Kivánok nektek egészséget és nagyon nagyon vidám életet,TE és a CSALÁDOD megérdemlitek!

Bea

Kép
beatrix2

VadvirágKépKép
Beatrix minden fontos dolgot leirt elöttem amivel én is maximálisan egyetértekKép Nagyon-nagyon jó egészséget és sok-sok Boldogságot kivánok egész Népes családodnak és Neked is perszeKépKépKép Gyönyörűséges kis Husika ez a Legény, fantasztikusan szépKépKépKép

doris

CatKépIldiKépEriKép
Köszi a fogadtatást meg a jókivánságokatKép A korababás talira eljutottunk ugyan de most gyötör a lelkiismeret furdalás, mivel akkor délután melegnek érzetem Lillust és sajna be is lázasodottKép A 3 napos láz nevezetű betegséget kaptuk el ami sajna fertőző és most épp telis-tele van szegény kiütésekkel. Ha megfertőztünk valakit, az már kiderült volna eddig igy nagyon bizakodom, hogy megúszta mindenki a dolgot...

doris

Vadvirág!

Gratulálunk!

Cat!
Nagyon formásak ezek a fiúk!

Ma voltunk újfent gyógytornásznál.Semmit nem talált a fiúknál,csak a Marci egy kicsit ferdén tartja a fejét.Ezért forgatni kell az ágyban,meg hasra tenni sokszor.
De valami megdőbbentett és nem hagy nyugodni.Sok mindenről beszélgettünk a fiúkkal kapcsolatban.Többek között az étkezésről is.Mikor mondtuk,hogy még mindig éjjel is 3óránként esznek (6hetesek),akkor azt mondta,hogy le kell szoktatni őket róla.Merthogy a szülőknek is kell a pihenés.Egyszerűen ne adjunk nekik enni.Szadizzuk (ezzel a szóval mondta) egy kicsit őket,1hét alatt leszoknak az éjszakai evésről.Nem lesz bajuk attól,hogyha sírnak egy kicsit.
Na de ha éhesek,akkor nem kicsit sírnak!Meg hát hogy lehet éhesen aludni?!
Szóval nem tudom?!Lehet,hogy túl érzékeny vagyok?Nekem ez olyan durva!Meg elgondolkodtat,hogy egy ilyen gondolkodású ember hogy fog a fiaimhoz nyúlni,ha szükség lesz tornára?!Akkor is szadizza egy kicsit?!
Mit gondoltok?

Edit

Kép

Kép
edit73

Vadvirág-zívből gratulálok a hatalmas, gyönyörű kisfiadhoz, legyetek nagyon boldogok!

Kristin-merre laktok, hol keresel dévényes gyógytornászt?
k
pkinga

EditKép
Én is hallottam erről a módszerről, hogy 6 hetes koruk után le kell szoktatni a gyerekeket az evésről. A barátnőm védőnője is ezt szajkózta, hogy csak a cumit döngölje a szájába ha enni kér, és 1 hét alatt le fog szokni az evésről. Szerintem 6 hetesen egy baba még pici ehhez, én nem tudtam megtenni. Csak akkor szabad, ha már megszokásból kelnek majd fel, és nem esznek mennyiségeket. Amikor már 3 hónaposan csak 60 gr-ot (normál mennyisége már 160gr volt) szopott a fiam, akkor megcsináltam ezt a cumitúrát, és be is jött. Egyébként van olyan baba, aki alkatilag leszokik az éjjeli evésről, mert este degeszre eszi magát. Nálunk Samu volt ilyen, Õ 6 hetesen már átaludta az éjszakát, de este láncevő volt. Óránként evett, és egy este alatt megevett 300 gr-ot apránként. Utánna csak reggel 7-kor kelt.
Szerintem az ilyen az a tornán is kínozni fogja a gyereket, én nem vinném oda.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Vadvirág!
Gratulálok a kis Márkhoz, nagyon édes baba!

Edit!
Hát az én fiaim 6 hetesen még javába 3 óránként ettek,aztán szép lassan átszoktak a 4-5 óránkénti evésre. 4 hónapos korukig még egyszer ettek éjjel és utána szép lassan leszoktak róla maguktól. Dugdoshattam volna én akármit a szájukba, a cumi nappal sem kellett nekik, nemhogy éjjel! Kb. 8-9 hónapos korukig viszont este 10-kor ettek, ha nem ébredtek fel akkor alvás közben ettetem őket. Azóta este 7- reggel 7-ig alszanak és csak nagyon ritkán ébrednek fel éjjel! A legtöbb ismerősöm még 1-2 évesen is éjszakázik, gondolom 6 hetese sem volt ez másképp náluk!
Az én egyik fiam is ferdén tartotta picit a fejét, de tornával hamar elmúlt!

Cat!
Nagyon édesek a fiúk, irigykedem hogy ti így össze tudtok járni! Nekem nagyon kevés kisbabás ismerősöm van és csak ritkán tudunk találkozni.

Eszti
esztike

EDit Kép

Csak csatlakozhatom az előttem szólokhoz, hogy a 6 hetes babuci ehhez még pici.
Van olyan 6 hetes - de akár két hetes baba - aki átalussza magától az éjjeleket, de szerintem erre kényszeríteni nem szabad.
Nálunk is 4 hós koruk körül egyszer véletlenül átaludták az éjszakát amikor nem itthon voltunk, akkor úgy gondoltam, már csak megszokásból esznek és a Cat által is említett cumidugdosós módszerrel pár nap után leszoktak róla.
Én még este 10-kor etetem álmukban őket és utána reggel fél 7 kor ( mondjuk van hogy előbb felébrednek, de etetni csak akkor szoktam. úgy nagyjából fél 6tól már mozgolódás van)
Szerintem nem túl gyerekbarát hozzáállás, persze ettől még lehet jó gyógytornász.

Eszti Kép
a "sírni hagyásról" és a nevelési módzsreidről érdeklődnék nagyon, mert nálunk totál a káosz Kép
Kíváncsi lennék, te hogy csináltad, mikor, mennyit hagytad sírni őket stb.
Valamit az is érdekelne, hogy az este 10-es álometetésről, hogy szoktatok le Kép
Köszi, és bocs az örökös faggatásért KépKép

R
trus

EditKép
Talán nem érdemes ilyen messzemenő következtetést levonni a dologból... Más a gondolkodása az éjszakai etetéssel kapcsolatban. Én 17 hónapos korukig etettem Õket éjszaka is és volt olyan időszak a 12 és 17 hónapos korszakuk alatt, hogy újra kétszer kértek enni mert megnőtt az igényük a mozgással együtt. Ezt csak azért irom, mert szerintem a 6 hét még nem nagy kor egy babánál és ha esznek nem csak nyammognak akkor tuti éhesek is. Dévényezni jártok? Az sajnos önmagában véve is kellemetlen, de nem hinném, hogy a gondolkodása miatt esetleg "durvább" lenne a babákhoz. Ha mégsem bizol benne azt is megértem, de akkor érdemes mást keresnetek mert az rengeteget számitKép A mienk egy TündérKépKép

doris

Rita!

Nekem az elejétől fogva viszonylag keveset sírtak, de azért volt többször hogy együtt sírtunk mind a hárman! Amikor rájöttem, hogy egyszerűen a szoptatással nem tudom rendesen megetetni őket és elkezdtem cumisüvegből a fejt tejet adni, akkor a kaja miatt már nem sírtak. Evés után picit nézelődtek és elaludtak. Esténként viszont nem akartak aludni csak ordítottak. Õk bent a szobában én pedig kint a nappaliban. Ha bementem hozzájuk csend lett, de el nem aludtak és ha kijöttem kezdték előről az ordítást. Kettőt tartogatni nem tudtam és nem is akartam, ezért muszáj volt hagynom őket. Egy idő után megnyugtatták magukat. Olvastam hogy a babának is szüksége van sikerélményre és ha megnyugtatja magát akkor ez nála annak számít! Hát volt részük sikerélményben rendesen! Cumiellenes vagyok, de persze azért pár nap után én is próbálkoztam. A cumizás úgy működött, hogy én tartottam a szájába, mert álandóan kiesett és akkor meg az volt a baj. Leszoktunk a cumiról és most az ujjukat szopva alszanak el. Még most is hagyom őket sírni, szerencsére ritkán van ilyen, mert akkor pár perc után abbahagyják, rájönnek hogy hiába próbálkoznak! Szerintem nem késő még ezt tenned!Pár nap alatt le fognak szokni a sírásról, ha nem teszik akkor valami más gondjuk van. Az nem lehet a bajuk, hogy egyedül vannak!Ami még nagyon fontos szerintem, az a rendszer! Mi felnöttek is nagyjából ugyanakkor eszünk, fekszünk és ez már kiskorban is fontos! Néha rossz, hogy a fiúkhoz szinte órát lehet igazítani, de ezt ők alakították ki maguknak. Most már nem akkora gond ha felborul a napirendjük, de pár hónapja ez probléma volt. Elég nehéz volt bárhova is elmenni velük.
Az esti tizes etetést egyszerűen elhagytuk egyik napróla másikra. Elötte volt többször, hogy nem ettek szinte semmit és úgy is kibírták, ezért gondoltuk, hogy már nem igénylik. Első ilyen éjjel ordítottak, mert éhesek voltak, de úgy gondoltuk ha igénylik néha kapnak éjjel is. Talán kétszer kellett adni nekik. Elötte kicsit csökkentettük az esti adagot és ha sírtak először teával próbálkoztunk és csak ha nagyon muszáj volt akkor jött a táp. Igazábaól ez az esti evés is csak a napirendjük része volt és azért volt rá szükségük!
Remélem sikerül a káoszt eloszlatnod, ha tudok tanácsot adni, szívesen teszem, talán segít!

Eszti
esztike

Kedves Judyt,
Gratulálok mégegyszer a fiúkhoz.KépKép

Annamari,
Minden mozdulat, új mozgás élbezettel és büszkeséggel tölti el a mamikat. Ez így természetes. További örömködést a gyerekekben.
Az "éjszakai bagyolykád" nappal sokat szokott aludni, h éjjel van fent? Ez csak 1 ötlet.

Szivi,
Gratula a két hónapos babokhoz.KépKép

Ildikó,Kép
Mekkorák a fiúk?
Én még személyesen egyikötöket sem ismerem, így mindig a profilotokat nézem azonosítás és gyerekkor miatt.
És kb azt javasolnám neked amit Cat írt.

Szia Kristin,
Jó hallani rólatok. És nektek is gratula a 4 hónapos gyerekekhez.KépKép

Cat,
Édik a srácok!!KépKép

Szia Doris,
Lilcsikénke mielőbbi javulást!!!

Még egy baba.
Vadvirág sok boldogságot nektek!Kép

Edit,
6 hetes baba még nagyon kicsi. Ezt a módszert később kell kezdeni, de ez az én véleményem. Nekem a lányom 5 hónapos kora óta nem eszik éjjel. A reggeli 5 órát már nem éjjelnek számítom, de ez magától alakult ki. Nem tudom amúgy mikor kezdtem volna leszoktatni az éjjeli etetésről.

pusz: Vikta

25+4KépKép 1évesKép
vikta

Sziasztok!

Nálunk minden rendben, én nagyjából meggyógyultam, csak még elég rossz a kondim a 4 hét fekvés után. Szenvedek a fejéssel, egyszerűen nem tudok lépsét tartani velük, minden nap többet esznek az előzőnél, amit nekem nagyjából sikerül kitermelni. De ez a babák szempontjából nagyon jó, hiszen tegnap 10 g híján a születési súlyuknál voltak mindketten, ma meg már tutira túlszárnyalják. Úgyhogy készíthetjük a cuccunkat, jövő hét elején kiraknak minket, ha nem jön közbe semmi. Egyébként a sikersorozat folytatódik, mindig csak jót hallunk róluk, állítólag olyan aktívak és erősek, hogy keresztbefordulnak az inkubátorban és elmászkálnak benne. Tegnap pont bent voltam, mikor Nikinek volt álmában egy légzéskimaradása, de a légzésfigyelő rögtön jelezte és így még csak sápadtabb se lett. Szerintem ő maga is felébredt a sípolástól, mert szinte rögtön mocorogni kezdett. Azért tök jó, hogy van ilyen alattuk, eleve akartam én is itthonra, de most, hogy még korák is, így meg főleg.

Rakok fel végre képet is róluk.

puszi, LillaKép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

LillaKépKép
Nagy gratula Nektek továbbra isKép Fantasztikusak vagytokKép Ha mentek tovább a Hizlaldába (Péterfybe vagy máshová)kérdezz rá, hogy van-e légzésfigyelőjük!!!! A Rókusban sajna nem volt és tudod mi hogy jártunk...Kép Szóval ha nincs és Neked kell vinned akkor már most be kell szerezzétek. Én anno a Madarász u-ban vettem meg egy db-ot (50.000,-Ft volt) és a másikat ikrek esetén egy év időtartamra ingyen adják oda. Persze ha tudsz máshonnan olcsóbban szerezni az mégjobb. Nekünk Baby SeseII van és ez nagyon jó. Szivesen felajánlanám de két korababának van kölcsönadva és még használják.

Puszi és gyors felépülést Neked meg sok-sok tejcsit. Nyugi, ha már bent fekszel velük akkor beindul a tejcidKépKép Nagyon szépek, gratula hozzájukKépKép

ViktaKépKöszi, egyre jobban van már LilcsikeKép

Doris
doris

Judyt, Vadvirag,
gratulalok a babakhoz, legyetek nagyon boldogok veluk!!!

Edit,
bar beszeltunk, azert leirom, a babakocsi markaja Mountain Terrain, ha a google-ba beirod, lehet hozza site-okat talalni, mi is ott neztuk meg mielott megvettuk.

Lilla,
dragak a babukaid!!! Az en Benim is ilyen volt, egeszen ra emlekeztetnek. Aztan hipp-hopp 3,2 kilos kis dagi mar!!

Annamari,
koszi a tomoritos segitsegedet!!!Irok lassan mindenkeppen neked!

Es akkor par kep, ha sikerul:-))KépKépKépKép

Kép
nettke

Ildikó!
Nálunk mostanában már elöfordul verekedés Panka és a fiúk közt, föleg, ha elszedik a játékait, de korábban nem volt ilyen. Lényegében féltékeny se volt, ami nagy csoda, mert tudta, hogy miattuk voltam távol töle 3 hónapot. Illetve a frusztrációját inkább rajtam vezette le. Pl. mindig idegesítette, amikor szoptatás közben nem tudtam vele foglalkozni és akkor mindig bosszantott engem valamivel. Hála Istennek ez kb. 1 év után elmúlt.

Vadvirág!
Gratulálok a kis óriáshoz!

Nettke!
Egy csoda ez a három gyerek és te is szuper jól nézel ki!!! Gratulálok! Gondolom mindig óriási feltünést keltetek ezzel az ikerkocsival, bírod még a sok kedves érdeklödöt? Kép

Lilla!
HURRÁ! Most már tényleg túl vagytok a nehezén, mehet a Fókusz újra forgatni! Kép Most kb. 10 naposak a picik? Képzeld, nekünk kb. 5 hétig tartott, míg visszaszerezték a születési súlyukat a sok fertözés és vérszegénység, táplálási nehézség miatt, úgyhogy nagyon büszke lehetsz rájuk és dícsérd is meg öket, biztos érezni fogják, hogy milyen boldog vagy!

Rita!
Olyan helyesek lettek a fiúk! Nagyon hasonlítanak egymásra és rád is! Mész a hétvégén Balatonra? Mi Füzfön leszünk.

Edit!
Szerintem is csacsiságot beszélt az a nö. Nekem 5 hónapos koruktól aludták át maguktól a fiúk az éjszakát, Panka kb. 1 hónapos korától, de az az ö érdeme, nem én eröltettem ki.

Sziasztok,
Mimóza
mimóza

Edit,

kozben itt volt a vedoneni. A kajaritkitasrol ill ejszaka atalvasarol azt mondta (nem muszaj egyeterteni, nekem szimpatikus)
- 5 honaposan illik ataludni az ejszakat, nem 6hetesen, plane nem korababaknal!!
- ha csak 1 ebred kb 3 orara, akkor a tobbit ne etessuk - igy nekunk kaosz, de a masik ketto gyerek (vagy egy gyerek) hamarabb leszokik. adagokat - ha a pocijuk birja - esti etetesre novelni, igy tovabb birjak ebredes nelkul
- ha mar kb 4-5 kilosak, akkor lehet az ejszaka kozepen enyhen cukros teat/vizet adni (2,5 decihez lapos kiskanal cukorral) amikor kelnek, ezzel jol is lakik, de megsem tejci, es lassan ejjelrol ejjelre elvenni a cukormennyisegbol, igy a vegen mar nincs is benne, es azert nem fog felkelni, hogy "izetlen" vackot igyon.
Valahogy igy. Hat jobb, mint siratni!!!

Kép
nettke

VadvirágKép
Én is gratulálok a szép súlyú legényhez!Kép

LillaKép
Nagyon örülök a jó híreknek! Nagyon kis ügyesek a babák. Ha így folytatják, hipsz-hopsz otthon lesznek már veletek!Kép

LányokKép
Meg tudjátok mondani, hogy mit szabad enni szoptatós/fejősKép Anyukáknak? Azt gyanítom, hogy a lányok nagy küzdelme a kakival részben emiatt is van, talán a tegnapi brokkoli nem tetszett nekik...Kép Köszi előre is.

DorisKép
Sajnálom, hogy megint lebetegedett Lilcsike, de a lényeg hogy már jobban van.
Lenne egy tápszeres kérdésem, vagyi hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni a tápszer kiválasztásánál?

Gyöngyi

bgy

Szia Lilla,
Gratula méegegyszer/kétszer a gyerekekhezKépKép. A legjobban alakul a helyzet nálatok és a babák is nagyon jól fejlődnek, erősödnek.
Nagyon aranyosak a képen.
Én is ott fogok szülni ahol te, ezért érdeklődöm kinél szültél?

Netke,
Sikerültek a képek, és a babák isKépKép. Nagyon édik.

Gyöngyi,
Olyat ami nem puffaszt. Tehát NEM jó a káposztafélék, bab, ... Nekem az epret nem bírta.
Könnyű kajától nem lehet bajuk.

délelött írtam csak magunkról elfelejtettem:
tegnap voltam drbácsinál és szúrás, állandó durva, erős fájdalom, stb azt mondta azért van, mert sokat mozgok. most áttértem pihentetőbb életmódra, több pihi, fekvés és határozottan jobban vagyok.

pusz: Vikta
25+4KépKép 1évesKép
vikta

Gyöngyi!

Nálunk is voltak ilyen gondok. Én azt olvastam, hogy nem szabad enni k betűs zöldségeket, zsíros, füstölt dolgokat.Lehet venni baby teát (Mecsek Tea), ezt már lehet újszülött kortól adni és segít a kaki gondokon. Nálunk bevált, de én egy pici cukrot is kevertem hozzá, mert elég rossz íze van. Próbáld meg legközelebb kerülni a brokkolit, lehet, hogy a csajoknak ez nem jön be. Én mindent ettem és csak a csípős dolgok nem tetszettek a fiúknak, 2 napig ordítottak miatta!
Egyébként, hogy megy az etetés? Szoptatsz is vagy csak fejsz? Mennyi tejed van?

Eszti
esztike

Gyöngyi,

nem tudom mennyire van időd olvasgatni, de találtam neked egy cikket a szoptatásról és az étkezésről.

http://www.lll.hu/node/11

Vikta
vikta

Sziasztok lányok!!

Doris-Cat!!!
Köszönöm a segitséget!!!
Lilcsinek jobbulást!!!
Édesek a fiúk...a Rita fiaival vannak???Nagyon édesek 4-en!!!

Kinga!!!
A xvii.ker környékén keresnék Dévényest,de jó nekünk az örs vezér tér,kőbánya,pestimre is...esetleg tudsz itt valamit,vagy ti is jártok?,hova?

Lilla!!!
Nagy gratula a babákhoz!!!Olyan kis édesek,törékenyek,de ezek szerint nagyon erősek!!!

Engem is érdekel Gyöngyi kérdése,mit lehet enni egy szoptatós maminak?
Mivel enyhitettétek a pocakfájós baba kinjait?
Ma és tegnap is olyan nyügisek voltak a babók,arra gondoltam front lehet...vagy a pocak,bár kaptunk a dr.-nénitől kanalas gyógyszert a pocakra de még nem látom nagyon a hatást(tegnap óta szedjük).
A 4 hetes babóknak mennyi kb az adagja egy evésnél ha kb 24 óra alatt 6-7szer esznek?

Puszi kristin
kristin75

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?