Annnnyira gyönyöruek a babák!!! Zsisske, Roli 6 hét 6 naposan így emelgette a fejét?!?!? Nem semmi babád van!
Juszti,
nálunk bevált az Infacolt, érdekes módon mindent lelkesen megeszik a Manó, amit csak adunk neki. Persze a tejcin kívül ez az Infacol-ból és a vitaminokból áll esetünkben. Az én védônôm mindenféle teát ellenez, a Mecsek teát is (szerinte sok babánál pont a tea okozhat hasfájást), így mi azt nem próbáltuk, de talán még a Gripe Water-t érdemes kipróbálni, azt hallottam, az is segíthet. De ezt sem ismerjük, szóval személyes tapasztalat nincs.
Connie,
nekem is hiányzik a férjem
, nekünk sem jut elég idônk egymásra mostanában. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor voltunk együtt a szülés óta. És beszélgetni sincs annyi idônk, mint régen. De szerintem ez valamennyire normális, és gondolom (remélem!!!), hogy elôbb-utóbb visszaáll, amint már kicsit több idônk marad a csemeték mellett. (Ugye visszaáll???)
Vizimanó,
Önkényeztetés...
Önkényeztetés az, ha be tudok fejezni egy étkezést anélkül, hogy oda kéne mennem a Manóhoz.
Vagy ha úgy tudok lezuhanyozni 5 perc alatt, hogy közben egyszer sem jelez a bébiôr. Na jó, az is az, hogy már 3x el tudtunk menni baba-mama tornára, és olyan is volt már, hogy a gyakorlatok egy részét is meg tudtam csinálni (mert éppen nem kellett fölvennem sírás miatt). És igen, már a lábamat is legyantáztattam egyszer!
Apró örömök...
Eveka,
megy nektek a drukk, hogy minden rendben legyen!!
Nektek is extra bújósak ma a babák? Panna gyakorlatilag egész nap kézben van, most is itt piheg a hordozókendôben a mellkasomon. Talán tényleg a front viseli ôket meg ennyire...
Alvás nálunk sem megy még egybe. Általában 10 körül tesszük le, nem alszik el egybôl, így addig mi sem fexünk le, nem sok értelme van ágyból kiugrálni 5 percenként. Annál nincs rosszabb... Általában még teszünk-veszünk, és kb 11 körül jutunk ágyba. Panna 3-4-5 körül ébred (még nem állt be pontosan), akkor szopi, és onnantól 2,5-3 óránként ismét. Hogy mennyire pihenem ki magam, az nagyon sokban múlik azon, hogy a hajnali etetés után mikor ébred fel. Ha akár 2 óra múlva, akkor kb 1 órát tudtam csak aludni, akkor általában kómás vagyok egész nap. Sajnos én délután tök éber vagyok és nem tudok aludni, így próbálom a reggeli felkelést kitolni minél jobban. Általában 8-9 körül azért fel szoktunk már kelni. Én is nagyon irigylem azokat, akiknek 8-9 órát is lealszik a picinyük... de hát ez van.
Pelusból nekünk is a Libero jött be, Pampersbôl sokszor kifolyik és az anyagát sem szeretem.
És képzeljétek, sikerült a dokiváltás, a védônômmel is beszéltem már, és tök normálisan fogadta. Úgy hogy megnyugodtam, és örülök, hogy túl vagyunk ezen a macerán. Hétfôn megyünk a 2 hós oltásra, immár az új dokihoz. És mindenkinek köszi a bíztatást!
Borbolya