Új privát üzeneted érkezett!

Boglárka,

gratulálok, nagyon szép a babád... Kép Azt hiszem, az első időket én is intenzív bőgéssel töltöm majd... Kép

Manóka, üdv a topicban.. Sajna nem ismerem a dokit Kép, de csatlakozom, miért kérded?
baba76

Boglárka!
Gratulálok én is, és sok boldogságot Nektek:-)

Manóka
ahogy Cas is írta, jelenleg nincs köztünk olyan aki a Tűzkő dr.-hoz járna. Sőt! igazából most terhes sem sok van itt a fórumon. A legtöbben nem rég szültek, vagy készülnek a következő terhességre, kivétel ez alól 3-4 kismami. Úgy hogy gyertek minél többet, mert már attól tartottunk, hogy kihal a topik.
Nem tudom, hogy miért kérdezed, de szerintem az, hogy nem olvasol róla úton-útfélen még nem jelenti azt, hogy nem lenne jó orvos. Ha meg személyesen is ismered és Rád jó benyomást tett, akkor ennél nincs is fontosabb.

terhesgondozó
a témán én már túl tettem magam, mert bár sajnálom, hogy megszűnik, de azért nincs minden veszve (szülészet).

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Boglárka,

Ezer gratula. Gyönyörű ez a Manócska is. Ne foglalkozz a sírással, én is elég sokszor volt, hogy csak néztem és potyogtag a könnyeim.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy
Na mizujs? Ma is teszteltél? Mi az eredmény?
Legyen végre köztünk újra egy újabb kismami! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Boglárka,

gratula a bébihez! Gyönyöru˝!

Kaóka,
a te fiad is Vilmos???!!!

Laga
laga

óriási gratula az új babócához!
a sírás teljesen normális
inkább te pityeregj, mit ő sírjon Kép

a pénz nagysága azért nem mindegy.
Ha nem milliárdokon, hanem "csak" néhány millón múlik, lehet, esetleg segíteni a problémán. Még nem tudom hogy, de nem hagy nyugodni a téma, hogy egy jó, bevált dolgot talán néhány forinttal meg lehetne menteni.

Szilvi
szilvamag

Sziasztok,
Csupán azért kérdeztem, mert hozzá járok és nála fogok szülni. Nekem őt ajánlották és nem csalódtam benne, kedves embernek tartom. Másik fórumon is felmerült, hogy ki kihez jár és kiderült, hogy 2-3 orvos között oszlik meg a társaság, csak én lógtam ki a sorból. Szóval egyszerűen kíváncsi voltam, hogy találok-e valakit, aki ismeri őt rajtam kívül.
manoka28

Boglárka
Nagyon szép Fanni Kép, nem csodálom, hogy állandóan elpityeredsz.
Én is nagyon sokat nézem Korit, annyira édesen artikulál, és mimikázik! KépKépKép
nikcsi

Sziasztok,

Szilvi, szerintem az a baj, hogy semmi esély, hogy bármit tegyünk, a védőnők a felmondási idejüket töltik, innen nem nagyon van szerintem visszaút. Mi egyelőre az adónk 1%-t adtuk, de én is molyoltam, hogy talán szponzorációval stb. (az egyik bnőm az egyik bp-i kórház marketingese) lehetett volna még segíteni... Szóval nem csak az aláírásgyűjtés fordult meg a fejemben...

Összeget nem tudok, de a rezsin és a bérköltségen kívül nem tudom, mi ráfordítás lenne még, hiszen pl. a laborvizsgálatokat fizeti az OEP.

Az az érzésem, hogy az OEP-nél igyekeznek megteremteni a mindenhol azonos ellátást, csak nem a szolgáltatási színvonal általános javításával, hanem esetleges rontásával óhajtják megoldani - ami azért szomorú.. Ez összhangban lehet, a 100 lépés keretében meghirdetett eü reformmal, de én semmiképp nem szeretnék ezen az úton haladni.... Kép (abszolút politikamentesen élek, de pl. nem értek egyet a mindenki menjem a területileg illetékes kórházba szöveggel)

Na bocsi, hogy belerondítottam a topicba

baba
baba76

Szilvi, Baba,
Én tudom a tavalyi hiányt, nem "olyan nagy összeg". De gondolom ez csak egy része a kórház teljes hiányának. Pont az a baj, hogy az OEP által fizetett pénzt a labor kapja, és nem a terhesgondozó.
myra

Myra, olyan szívesen szervezkedtem volna, ha lett volna még rá lehetőség, a szülésig egy kicsit, pl. szponzoráció, reklám egyéb területen.. Hátha sikerült volna valamit keríteni... Hasonló területen dolgoztam, igaz, az egészségügyet nem ismerem, mit lehet és mit nem... Végülis most már mindegy... Kép

Azon filózom csak, hogy ha ezzel most veszít a kórház a vonzerejéből, esetleg kevesebb kismama lesz, az nem indít e meg olyan folyamatot, amin a kórház többet veszít, mint most nyer... Kép Sajna ehhez keveset tudunk...
baba76

Lányok!
szerintem ezzel nem veszít a kórház sokat a vonzerejéből, mert ahogy a Sz. dr is írta, ilyen egyedül a Margit kh.-ban működött. Vagyis helyette nem talál senki másik olyan kórházat ahol ugyan ezt a "szolgáltatást" megkapja. Aki pedig a szülészet és az orvosok miatt választja a Margit kh-at, az úgy is itt fog maradni. (pl. én is) Én legalábbis nem a centralizált terhesgondozó miatt járok(tam) oda a "világ végéről". Bár tény, hogy nagyon kényelmes volt, de ezzel már csak ismétlem önmagam.

mucus
Tm

Baba,
A kórház jobban jár anyagilag ha kiadja-eladja szép sorban az épület részeit.
myra

Laga:
Igen, Vilmos. De mi gonosz szülők vagyunk és a szülinapi nevét is megkapta: Szilveszter is lett.

Éljen az új kislányka!
kaóka
kaóka

Boglárka,
Pótlom az elmaradásomat, itt is nagyon gratulálok, és sok boldogságot!!! KépKépKép
myra

Sziasztok,

Cas,
A mai már szerintem biztos. Szóval jövő hét csütörtökön megyek a dokibácsimhoz...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy, akkor lehet gratulálni??? KépKépKép
myra

MAjd csütörtökön beszámolók, de egyenlőre úgy néz ki igen.

Myra,
Boldog névnapot utólag is...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy
Szurkolunk!!! Kép
(Messze még a csütörtök, mi?! Anno én is alig vártam a csütörtököt, miután szombat reggel teszteltem, nekem is akkor rendelt a dokim! KépKépKép)

Kép
Kép
Kép
cas

Zseppy,
Hatalmas pocakot kívánok Neked az elkövetkező hónapokra!!:-)))

Viki
ccviki

Zseppy!
drukkolok!
amint eredmény van, azonnal kérjük közhírré tenni!
szilvamag

Sziasztok!

Csináltam egy kismamáknak szóló honlapot. Ha van kedvetek nézzetek be hozzám. www.kismamalap.gportal.hu Köszi!
moflymaci

Zseppy
Minden jót kívánok! És nagyon remélem, hogy minden úgy lesz, ahogy szeretnéd, leszámítva a terhesgondozást....

Én is - bár elég későn reagálva, de - nagyon szépen köszönöm Sztanyik doktor úrnak a pontos információt. A későbbiekben is szívesen vennénk hozzászólását! Kép

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Nem tudom, hogy olvastátok-e már, de a kórház honlapján már hivatalosan is fent van, hogy hogyan alakul át a terhesgondozás. Annyira "vészes" talán nem lett a helyzet, és mindenki azon van az ott dolgozók közül, hogy nekünk is kényelmes maradjon a szolgáltatás. Én holnap megyek vércukor terhelésre és 18. heti uh-ra. Kíváncsi vagyok, hogy látható lesz-e valami változás!

Odex

Aisa és Hajni
odex

Zseppy
Csütörtök van! Várom az eredményt! Kép
nikcsi

Hú tényleg!!:-))))
Én is kíváncsi vagyok Zseppy!

Gondoltátok volna, hogy lassan lasszóval kell elkapni a Margitos terhes kismamikat, hogy ne halljon ki a fórum?:-)

mucus
Tm

Zseppy
Én is nagyon kíváncsian várom az eredményt!!!

Mucus
Nem nagyon! Mennyien nyüzsögtünk itt pocakosok az ősszel-télen... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok

Lassan fél éve olvasgatlak titeket. Sajnálnám, ha megszünne itt a nyüzsgés, mert sokat segítetek a kezdő kismamáknak.

Kati (20+4)

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Kati
Hát akkor gyertek, és ne csak olvasgassatok, hanem szóljatok is hozzá!!! Kép
Akár Te is mesélhetnél, hogy mizújs veletek? Mikorra vagy kiírva? Kisfiú vagy kislány lakik odabent (ha már tudjátok)?

Kép
Kép
Kép
cas

Ez az Kati, gyere csak:-)))
Mindenre kíváncsiak vagyunk ám!!
Mikor, kinél, milyen, hányadik stb????

mucus
Tm

Õszintén megvalva, többször nekiindultam a regisztrációnak, de mindig lefagyott útközben, vagy foglalt volt a név, így nem volt kitartásom befejezni a regisztrációt, hogy beírhassak.

Köszönöm az érdeklődést. Az első babánk lesz. Még nem bizti, de úgy néz ki, hogy leányzó :o) Papája nagy örömére.
Már nem tudom mikorra vagyok kiírva, mert hivatalosan október 23 lenne, de a dokim a gyerek mérete miatt már október 12-vel riasztgat :o)
Doki választásban a nővérem volt osztálytársnője segített, aki a Margitban dolgozott gyerekorvosként a szülészeten. Végigbeszéltünk mindenkit és végül a Pálffy doktort választottam, eddig nagy megelégedésemre.

Nem vagyok soványka, így csak most kezd látszani rendesen a pocakom. Elég rossz érzés volt, amikor afp-re mentem és nem nézték ki belőlem, hogy terhes vagyok :o(

Most azért izgulok, mert csak nagyon halványan rezegteti a hasamat még a kicsim, pedig az okosok szerint már ezerrel kellene kepesztenie. Veletek is előfordult?

Kati (20+4)

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Kati: szerintem bőven belefér, hogy mégcsak kevéssé érzed. Én a második csemetémmel (akikkel állítólag előbb szokás érezni) csak a 22. héten kezdtem bármit is érezni az albérlőmből Kép
Gratulálok a pocakhoz Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

bocs, dupla volt

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Kati
Nekem is első baba volt, nem is volt picúr (mérete alapján mindig egy héttel idősebbnek saccolták), de igazán én is csak a 20. héten kezdtem érezni vmit!
Nevetek van már?
Szülésznőt is választasz?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Én is bekapcsolódnék hozzátok! Kép
Én most a 18. hét végén járok, de már érzem a mozgásokat. De elég "halványan" még csak, de minden nap jelentkezik a drága. Kép
Ma voltam UH-n, ez alapján kislány lesz nálunk is, de persze még nem 100%.
Annyi problémát jeleztek, hogy túl sok a magzatvíz, ezért két hét múlva vissza kell mennem kontrollra. Nem tudják megmondani, hogy ez mitől van, de a babán semmi "elváltozás" nincs, mindent rendben találtak. Állítólag szokott ilyen lenni, és a kontrollra már visszaáll a normális magzatvíz mennyiség....
Remélem, nem lesz semmi baj, aggódom....

Volt valaki esetleg, aki hasonló problémával küzködött közületek???

Üdv. mindenkinek!

Odex

Aisa és Hajni
odex

Zseppy
Mi van már??????? Kép

Kati
Örülönk, hogy itt! Kislányom Kori, aki jövő hét végén lesz 4 hónapos, nekünk is az első babynk! A mozgás miatt ne izgulj, majd biztos bepótolja! Kép

Odex
Az uncsi tesómnak is több volt a magzatvíz, aztán minden okés lett, szóval ne izgulj! Kép

Nikcsi
nikcsi

Odex
Nekem is sok volt a magzatvíz szinte végig.
Ugyan így mint Te mentem két hét múlva kontrollra, amin szintén soknak találták. Akkor el kellett mennem TORCH vizsgálatra(vérvétel), magzati szív uh-ra, és a leltekkel együtt egy újabb uh-ra, azt a Pálffy dr. csinálta. Õ is ugyan úgy soknak találta, így a továbbiakban rendszersen vissza kellett járnom a magzati szív uh-ra. A hazipatika.com oldalon részletesen le van írva.
De ne aggódj, legtöbbször ok nélkül sok a mgvíz:-)
És itt egyébként is alaposan utánna járnak mindennek:-)
Ki az orvosod?

mucus
Tm

Cory, Cas, Nikcsi:Köszönöm a válaszokat.

Érezni már én is érzem 3 hete, de csak ritkán és nagyon gyengén. Mondjuk a papája is érezte már kétszer. Arra gondoltam, hogy ennek erősödnie kellene már. Azért megpróbálok türelmes lenni.

A papa választotta a lánynevet, Viki lesz.

Szülésznőt még nem választottam, nem tudom egyenlőre, hogy fogok-e. Azt hiszem majd kikérdezem a dokimat a véleményéről.
Ti mindnyájan választottatok előre szülésznőt is?

Odex, drukkolok neked! Bár úgy gondolom, a sok nem lehet akkora gond, a kevés már más kérdés. Így legalább jobb a párnája :o)

Kati (20+4)

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Szevasztok lányok!

Lassan több mint három hónapja, hogy utoljára erre jártam, akkor éppen szülész-választás előtt állt a feleségem. Õ most 5. hónapos terhes, éppen most repül hazafelé Kínából (ahova sajna én nem tudtam vele menni), és fogalma sincs róla, hogy holnap, amikor mennie kell a Margitba, valami teljesen más fogadja a terhesgondozón, mint eddig. Igazából arra tud nekem valaki válaszolni, hogy a terhesgondozóban (most már ambulancia) lévő CTG vizsgálatok például maradtak-e az eddigi helyen, vagy azt is kitelepítették a sarki SZTK-ba? Egyáltalán mi van most ott?

Üdv
Bröllop
brollop

Ezt a sok lányt! Az eddigi babák túlnyomó többsége is kislány lett, és most is kislányokat vártok!
Sebi lesz a törökbasa a háremében... Kép

ZSeppy
Na?

Odex
Na végre kezdetek egy kicsit felbátorodni! Csak így tovább! Kép

Kati
Nálunk is nagyon lassan erősödött, szinte hetekig ugyanolyan, kívülről alig érezhető mocorgás volt a köldököm környékén. Máshol szinte semmi.
Mondjuk nekem elől volt a lepény... Nemtom ez beleszól-e az érzetekbe, de gondolom...
Ja, és én nem választottam szülésznőt, de (műszakváltás miatt) nekem kettő is volt, és mindketten nagyon klasszak voltak!

Kép
Kép
Kép
cas

Nekem is elől van a lepény, lehet, hogy ez is közre játszik? Mindenesetre most nyugodtabb vagyok :o)

Én csak a jövő héten megyek a Margitba, így nem tudok még segíteni neked. Viszont a szülészet honlapján azt olvastam, hogy a ctg marad, csak a gondozó orvos rendelési idejében kell menni.
Itt többet olvashatsz erről:
http://www2.freeweb.hu/margitkorhaz/news.php

Kati (20+5)

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Mucus!
Dr. Horváth Ernőhöz járok, kedden megyek hozzá, és kikérdezem, hogy mi a véleménye erről a magzatvíz dologról. Azért jó olvasni, hogy nemcsak én küzködök hasonló problémával, és hogy eddig mindenkinél pozitívan végződött az egész. Kép Annak örülök, hogy ilyen alapossággal foglalkoznak a témával a Margitban.

Brollop!
Tegnap minden úgy ment a kórházban mint annak előtte, a CTG ugyanott működött mint eddig, csak az első és az utolsó labort kell máshol megoldani, a köztes vizsgálatok maradnak a régi rend szerint.

Aisa és Hajni
odex

Odex
Míg a kórházban majdnem végig soknak találták, az én orvosom a harmadik trimeszterben már inkább átlagosnak mondta.
Sokan azt mondták nekem akkor, hogy mi a fenének ez a sok vizsgálat, meg ellenőrizgetés, mert hogy ezzel csak még jobban fel zaklatják a kismamát. Aki éppen nincs benne és nem az Õ gyerekéről van szó, az nagyon könnyen beszél.
Nagyon is meg nyugtató volt, hogy itt ennyire foglalkoztak(nak) vele.

mucus
Tm

SZiasztok,
Becsatlakozom, hogy kicsit csökkenteni lehessen a lány többséget. Én állítólag kisfiút várok (sajnos én nem látom olyan tisztán mindezt az UH-n, mint a szakértő, úgyhogy majd hiszem ha látom).Most a 25. hét vége felé járok, de úgy látszik, hogy bennem is sok szabad hely lehet, mert rajtam sem nagyon látszik, hogy túl vagyok a 6. hónapon. Bővebb felső és mindenki csak félve kérdezi meg, hogy tényleg babát várok.
manoka28

Mucus!
Engem is megnyugtat, hogy foglalkoznak a dologgal, rosszabb lett volna, ha azt mondják, hát biztos nem lesz semmi gond, nem kell visszajönni kontrollra. Persze felizgatni felizgattak, de nagyon erős a remény bennem, hogy nem lesz semmi baj. Egyikünk sem beteg, nincsenek káros szenvedélyeink, a családban is mindenki egészséges, és vigyázok magamra kellőképpen.!

A pocak mérettel kapcsolatban: nekem alakul a dolog, a régi ruhák már nagyon kényelmetlenek, farmert már egyáltalán nem tudok felvenni Kép
De most inkább úgy nézek ki, mint aki felszedett 4-5 kilót, pedig még szerencsére nem híztam semmit Kép MÁr várom hogy olyan igazi, formás hasim legyen. Kép

Aisa és Hajni
odex

SZia Manoka!
Jó neked! Nekem a 7. hónapban már azt kérdezgették, hogy mindenórás vagyok-e... Kép

Odex
1-2 hét, és várhatóan rohamos gömbölyödésnek indulsz! A 18. héten vettem fel először a kismamagatyómat (a profilomban találsz képet az albumomban róla), aztán hipp-hopp már alig fértem bele... Kép
Jaj, de jó is volt!!! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Szia Manoka. Üdv a csaptban :o)
Szóval újabb férfi a háznál? :o)
Neked mennyit és milyen erősen mozog a haslakód?

Én a héten vettem fel először kismama nacit. Bár még a régi ruháimból is jó még néhány nadrág, de a derekuk pont a köldökömnél van, ami most már zavar. Azt hiszem be kell szereznem pár kismama nadrágot, mert még csak 1 van. Ti hol kutattok kismamruha után?

Rajtam sem vették észre a munkahelyemen, így ma közöltem a főnökömmel. Egyenlőre kedvesen reagált, remélem ezentúl sem fog agyonszekálni.
Ti mikor jelentettétek be, derült ki a várandósságotok?

Kati (20+5)

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziszatok,

Cas,
Tegnap voltam. Még eléggé pici a Manókám, de VAN. Szóval a magánrendelőben nem volt jó az UH, így jövőhéten még megyek egy ellenőrzésre. Aztán doki elmegy nyaralni, addig nyugodtan elintézek mindent. Szóval csak csütörtökön tudom meg a várható időpontot, mivel nekem eléggé hosszúak a ciklusaim. Én februárt számítok...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Juhéjjjj! Látom kezd felélénkülni a fórum:-))

mucus
Tm

Kati
Én a C&A-ban vettem nagyon jó gatyót, de a Fény u-i 2in1-ben is vannak jó dolgok (bár ez nem annyira olcsó hely).

Zseppy
Remélem szabad gratulálni!!! Kép
A párod hogy fogadta a hírt? Ott volt ő is?
Nekem is februárban van a szülinapom... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?