Új privát üzeneted érkezett!

Ákos gyakran hajnalban kezdi az erőgyűjtést a reggeli kakihoz. Ekkor nyökög, néha felsír álmában. Volt, hogy kikaptam megetettem, de csak 40-50-et evett, és még jobban kínlódott, jött neki az inger. Ilyenkor beveszem magam mellé az ágyba, de már baromi erős és szépen rugdossa a csaszi hegét. Szóval akkor én már nem alszom. Aztán reggel eszikél, kakil és bealszik.
Próbáltam, hogy kihagyom az álometetést, hogy rendes időben egyen, de a műsor uaz volt.
Nem bírom az éjszakázást! Van olyan napom, amire nem is emlékszem hogyan telt el. Volt olyan, hogy álldogáltam a konyhában a szennyes ruhával és nem tudtam mit is akarok...
De nem panaszkodom, mert a férjem már kétszer aludt a deddel, és ma éjszaka fél hatkor arra ugrottam ki az ágyból hogy úristen mi ez a csönd? Manó durmolt. Azért sem panaszkodom, mert normál esetben azért alszom 5-6 órát egyhuziban, és már ez is elég.

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!
Nemalvós anyukák: minden elismerésem!!! Én ugyebár a nemhízás miatt parázok, viszont az éjszakákat kb 1 hónapos kora óta átdurmoljuk... Biztos hülyének néztek, de én pl úúúúúgy örültem ha néha-néha flébredt hajnali 5-kor-hatkor és evett akkor is. Mi kb 8-kor fürdetünk, utána szopi, s 9-től, fél tíztől hétig, fél nyolcig alszik.Ez úgy alakult, hogy az első hónapban, első hetekben még kétszer keltünk éjjel, aztán csak egyszer, 4 körül, s az tolódott 5-re, fél hatra, fél hétre, hétre, fél nyolcra. Volt időszak, amikor ültem a bölcső mellett és vártam, hogy ébredjen és együnk, aztán próbáltam etetni éjfél körül (nulla sikerrel)Ugye felkelne éjjel ha éhes lenne (ugye, ugye, ugye???). korábban én éjszakai bagoly voltam, sokszor fél kettő körül feküdtem, most viszont legkésőbb 11kor spurizok szunyálni.
Egyébként ma én is tiszta nyomi voltam...
Eszter
wester2004

Erika

Írok majd mailt is, köszi a címet.

Elöljáróban annyit, hogy úgy tudom, két féle "kiszerelésben" kapható az Avent Isis mellszívó. Ami nekem van, az a szívófej, egy üveg, tartalék kis "csillagocska" (ez az egyik legfontosabb alkatrésze, a lányok fentebb már írták, hogy nagyon fontos, hogy jól legyen ez a csillagocska belehelyezve, különben nem képez vákuumot.), melltartóbetét-minta, más most nem jut eszembe. Azt nem tudom, hogy létezik-e olyan készlet, ami több cumisüveget tartalmaz a mellszívó mellett. Van olyan, hogy újszülött cumisüvegkészlet (2 nagy üveg, 2 kicsi, üvegmosókefe, játszócumi), ez már maga 5 ezer forint. Lehet, hogy ezzel kevered?

Vaktyúk
Mészáros doktor az orvosom. Nagyon meg vagyok vele elégedve, lassan már 8 éve hozzá járok. Ákost is nála szültem természetesen, 3 és fél éve, és most Alexát is. Nagyon jó fej, kedves, és jó szakember.
A kórházzal is meg voltam elégedve, kivéve, hogy mivel pont húsvét volt, nem volt tiszta hálóing, sem ágynemű. A nővérek kedvesek, segítőkészek voltak, a csecsemősök is, jóval inkább, mint Ákinál.

Én is megadom az e-mailt címet, oda is írhattok, ha esetleg felmerül még kérdés mellszívó ügyben: tothzsuzsi@vnet.hu

Zsu
tothzsuzsi

Sziasztok!

Hát az én kisfiam már lassan 11 hetes, de még nem alussza át az éjszakát, este 7-kor fürdetjük, utána szopi és alvás, az változó, hogy mikor alszik el, van, hogy már fél 8-kor, van, hogy csak 9-kor. De ébredni mindig éjfélkor és 3-kor ébred akkor szopizik, még mindig kétszer szopizik éjjel, jó lenne, ha lassan leszokna ezekről. De eddig nem úgy tűnik. Kép Viszont én ki tudom aludni magam, mert én legtöbbször este 9-kor lefekszem aludni, az éjjeli szopi nem tart sokáig, gyorsan alszunk is vissza és általában reggel 6-kor kelünk.

Sokszor nálunk is az van, hogy már a 3 órás szopinál vagy később hajnal 4-5 körül Bendi már kezd tekeregni, erőt gyűjteni a reggeli kakihoz, de legtöbbször bejön, ha a mellkasomra teszem és úgy alszunk, akkor nyugodtabban alszik és így kihúzzuk reggelig. Kép

És én ha fáradt vagyok, akkor semmi nem érdekel, semmilyen házimunka, főzés stb. Ha éjjel nem tudtam kialudni magam, akkor nappal amint Bendi beszunyál én is azonnal lefekszem aludni. Kép

Pont emiatt nem nagyon erőltetem a fejést sem, igaz, hogy nekem nem is nagyon megy a fejés, de lehet, hogy ha többet próbálkoztam volna, akkor tudnék fejni, de úgy voltam vele, főleg az elején, hogy választhatok: alvás, vagy fejés, hát én az alvást választottam és bíztam abban, hogy beáll a kereslet-kínálat, szerencsére a tejjel nincs gond, vagyis mindig elég ami a ciciben van.

Én a Szent Imrében szültem és én is pont húsvétkor, és ott is gond volt egy csomó mindennel, mert húsvét volt...

ruz
ruzicsky

Én is köszönöm a pihenőszékes infókat, hétvégén lehet, hogy veszünk mi is egyet! Kép

ruz
ruzicsky

Sziasztok,

nekünk Arianna nevezetű porszívós orrszívónk van, gyógyszertárban lehet kapni (kapható hozzá mosokefe is)és nagyon bevált. Egy apró trükk a porszívózáshoz: én minden porszívózás előtt szoktam cseppenteni Luca orrocskájába tengerisós orrcseppel (pl, Isomar), így pár pillanat alatt kicsit feloldódik a bszáradt cucc is és nagyon könnyen kijön. Én porszívózás közben kicsit változattom a szögét az eszköznek, így mindenhonna kijön. Lucának általában reggelre szokott eldugulni az orra, sokszor indítjuk a napot porszívózással.

Éjszakai alvás témához. Luca tegnapelőtt volt 12 hetes és eddig egyszer aludt egyfolytában 4,5 - órát éjszaka. 8-9 körül teszem le, 11-12 körül szopik (addig le sem szoktam feküdni, mert ilyenkor élünk lelkiéletet a párommal + mosogatok, stb), majd éjszaka 3 körül is felébred és megint eszik, reggel 1/2 7-7 ig alszik utána kb. Én is elég fáradt vagyok már és sokfajta technikát bevetettem. Pl mivel tápszert is kap, kipróbáltam, hogy azt is hogy lefekvéskor vagy az éjjeli első evéskor több tápszert kap, mint anyatejet, de így sem működik a hosszabb alvás, nem is beszélve arról, hoyg egyébként sem vagyok nagy tápszerrajongó.

Ma megyünk először babamasszázsra, kár, hogy ilyen csúnya idő van.:-(
Újabb kép Lucáról...
Üdv: erikaKép
gezenguzerika

Sziasztok!

Kösz mindenkinek, aki megpróbált vígasztalni. Azt hiszem, ezen nekem kell valahogy agyilag túltennem magam, csak kiírtam magamból. De nagyon jól esett, hogy próbálkoztatok!

Vizimanó,
azt hiszem, mi ugyanabban a cipőben járunk. Én még a kórházban, Panni 4 napos korában zokogtam, mikor 2 cici kiszívása után is szegénykém ordított. Akkor sírva mentem a csecsemősökhöz, akik megnézték a cicim, majd azonnal engedélyt kértek a doktornőtől, hogy tápszert csinálhassanak. Panni végig üvöltött, majd benyomott 30 g tápot (2 cici után) és a büfögtetést már alvás közben kezdte meg. Na akkor én is zokogtam. Aztán otthon is még vagy 2 hónapig, mert nem lett több tejem. Kép Föl a fejjel, egy kolléganőmnek is és a tejtesó anyukájának is az első gyereke tápszeres volt egy csöpp tej nélkül, a másodikkal pedig mindkettőnek napi 1 liter maradt plusszban! Kép (Azt nem tudom, hogy ez mekkora lelkiismeret-furdalást okoz az első gyerekkel szemben az anyában - pedig nem is tehet róla.)

Villes,
nem vagy rossz anya, sőt! Hiszen lelkifurid van, hogy nem figyelsz eléggé a babádra! Aki rossz anya, annak nincs. De figyelsz is eléggé, hidd el, csak természetes, hogy egy pár hetes gyerek azért nem társasága egy felnőtt nőnek a nap 24 órájában. Néha neked is elkalandozhatnak a gondolataid. Gyermektelen, vagy már nem kicsiket nevelő emberek szívesen elbabáznak 10 percet, de utána azért megunják. Neked meg egész nap kell. Ne legyen problémád, hogy időnként másra is vágysz! A babának sem árt néha, ha nem minden másodpercben körülötte forog a világ. (Persze nem azt mondom, hogy nálunk nem a Panni körül forog a világ. Kép )

Orrszívó:
próbáljátok, ha szörcsög és nem jön, hogy 2 dl forralt, forró vízhez egy késhegynyi sót tesztek és lehűtve azzal csöpögtettek cseppentővel az orrába. Ezzel akárhányszor lehet egy nap és oldja odalent a taknyot. Amikor Panni beteg volt, akkor mondta nekünk ezt a doki néni. Nagyon bevált. Akkor is szörcsöghet a baba, ha az orrnyálkahártyák vannak megduzzadva. Erre is jó a sós csöpp és az, ha írtó forró vízbe egy nagy párolgási felületű tálba sót tesznek és ezt a baba közelébe helyezitek (persze úgy, hogy egyikőtökre se ömöljön rá). Magyarul mesterséges tengerpartot készítesz otthon. Kép Nekünk nagyon bejött. De lehet kapni sólámpát is, azt nem tudom, mennyire hatásos.
Nekünk is Csöpi üveg orrszívónk van, jól működik. És nem csőre végződik, nem kell bedugni a gyerek orrába. Úgy a legjobb, hogy miközben az egyik orrlyukat szívod, a másikat befogod.
Egyébként Panni épp szörcsögött, amikor a dokink nagyon alaposan megvizsgálta, és nem mondott rá semmit. Aztán a fül-orr-gégészeten sem találtak semmit. Szóval, lehet, ez normális. Panni 3 hónapos, szóval eltart egy darabig, úgy látszik.

Tamesz,
az Egy kis malac... nekünk is bejön. Kép De a kedvenc a Háp, háp, háp, jönnek a kacsák... Kép Viszont Panni valamiért nem hajlandó semmilyen zenét sem hallgatni, csak azokat, amikben gyerekdalok vannak, illetve az apjával a Kispál és a borzot (jujj!). És főleg azokat szereti, amikben sok a tam-tam, így se Mozart, se babazene. A kis havy metalos! Kép Már a hasamban is ilyen volt egyébként, pedig én a komolyzenét szeretem és azt próbáltam, de hiába... Kép

Zsisske (ha Te voltál, mert már elvesztem, olyan sokat írtatok),
hát Panni a kis lyukú cuminál hasonlókat produkált: szívott, hátrakapta a fejét és ordított, megint szívott, és így tovább. Nem büfögött. Ha csökken az eddigi székletek száma, akkor próbáld meg a pótlást, miután két ciciből is etettél. De lehet, hogy egy etetést úgy kéne megoldanod, hogy fejsz és azt adod oda. Ha az intenzív fejéskor 10 perc alatt nem jön ki normálisan spriccelve a kornak megfelelő épp aktuális mennyiség (pl. nekünk 3 hónaposan 1 etetésnél 180 g kéne, hogy legyen), akkor tényleg pótolni kell. Nagyon szorítok, hogy ne ez legyen a gond, de szerintem próbáld ki ezt a fejést 1*, mert így te is megnyugszol, és a Manót sem éhezteted ki, mint én.

Connie,
"magyarázás" helyett éjjel próbáltad a teljes sötétség és egy szót se taktikát? Panni is fölébredt ma, de már ha látja, hogy sötét van, mindig vissza is alszik magától, szerintem már benne van a reflex. Kép Az első pár héten én is próbáltam rábeszélni, hogy ilyenkor aludni kéne, arra persze még élénkebb lett. Kép

Csodaszép derűs és éber napot kívánok!!! (Én is alig álltam a lábamon tegnap, de ma sem lesz jobb, úgy érzem. És szakad az eső, oda a séta?!)

Kata
panni2005

Padlót fogtam, bocs, hogy nem reagálok most a hozzászólásokhoz. A szülés óta - annak ma van 8 hete - már egyszer véreztem (nem folyás volt, mert annak már vége volt). Dokim szerint az biz menzi volt 12 napja. Akkor írt fel Cerazette-t. A vérzés szépen csökkent, majd el is múlt. Aztán tegnap újra, de most aztán meg is ijedtem. Kértem időpontot mára. Nagyon félek nehogy valami gond legyen, mert császárral szültem ...

Ja és a fiam már nem akart cicizni két napja, csak visított. Hát azért mert alig van két csepp tejem. Teljes csőd .........

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!
"Remek jó" napunk van megint,ma is szobafogság,de ma nem vagyok olyan nyomi mint tegnap,így nem olyan nehéz.Képzeljétek,milyen az én formám:ma 5ig aludt a gyerkőc 3 helyett,de én 4kor arra ébredtem, hogy úszom a tejben és ki kellett mennem fejni egy kicsit,mert majd szétdurrantam.Pedig aludhattam volna 6 órát egyben!!:-))Mindegy, ez az 5 is jót tett:-)

Kata
Köszi a bíztató szavakat, nagyon jól estek,annyira el tudom veszteni az önbizalmamat:-(

Ruz,Gezenguzerika
Nálunk is sokáig kétszer evett a Manó,pont úgy,mint nálatok,éjfél körül és 3 körül.Egy pár hete kitoltuk a fürdés idejét,9-fél10 körül fürdik és 10-11között fekszik Vince,így az éjfél körüli szopit kihagyja és 3-fél4,4 felé ébred újra,aztán csak reggel.Lehet, hogy magától is kihagyta volna, de egyenlőre nem merjük még visszatenni a fürdés időpontját korábbi időpontra, mert nem szeretném, ha visszatérnének az éjfél körüli etetések. Nagyon utáltam, hogy éjfélkor már ágyamba dőltem a fáradtságtól,erre 1kor kelhettem fel, mert Vince mondjuk akkor ébredt.Ez az új menetrend sokkal kényelmesebb.
Én is "megnyugodtam", hogy nem csak én vagyok így kikészülve a nemalvástól:-)

A mai napi rémület már megvolt:Vincének véres nyálka volt a pelusában.Szegény még soha nem erőlködött ennyire a kakilásnál, telekakilt egy pelust, azzal semmi gond nem is volt, de aztán a tisztába is nyomott abban volt ez a fura nyálka.Gondolhatjátok, hogy megállt a szívverésem,azonnal hívtam a védőnőt,ő azt mondta, hogy lehet, hogy a nagy erőlködéstől megsérült a gyerek végbelének a nyálkahártyája erre nagyon hajlamosak-érzékenyek a picik.Mindenesetre figyelnem kell, ha lesz még ilyen,azonnal dokihoz kell mennünk.Volt már ilyen vérse nyálka valakinél???Remélem igaza van a védőnőnek és tényleg csa ettől volt!!

Virág
villes

Sziasztok!
Engei is utolért a balf.sz anya vagyok érzés.Írtam már,hogy nálunk is nyüszi van evés közben,reggel evett aludt egy órát éhes volt,ráraktam mindkét cicire,de amíg spriccelt ok,utána nem kellett,büfike visszaraktam szívott picit,nem kellett,gyorsan megmelegítettem a teccit amit gyűjtögettem a kagylókba reggel óta,mert dugdozta a nyelvét,azt hiszitek kellet neki?kiköpte és nagyon csúnya képet vágott hozzá.tehát most éhes vagy nem éhes ez itt a kérdés?azóta is nyüsszög,most délig jó lene,ha végre aludna egyet.nem értem eddig mindig elfogadta a cumit,friss tej volt akkor most vajon mit akar?
A másik néha kétségbe esem hű ez már mindig így lesz,szopi,csicsi,nyügi néha az én agyam is elkalandozik,de amikor meg itt piheg rajtam vissza csitul az agyam.
Néha nem is vagyok elég türelmes,eddig azt mondtam áh én nem fogok egy cscsemővel dullogni,erre tessék néha minimum úgy szólok hozzá,mint egy 5 éveshez.

Alvás:én egyenlőre szerencsés vagyok,remélem ennél már csak jobb lesz,kop-kop-kop.7-8 fele fürcsi itt szok lenni egy másfél-két órás altatás és akkor kb.3-4-ig alszik,szopika és általába visszsis alszik,igaz két órára max,de négy hetesen ez jó nem?

Most itt piheg rajtam és jár a szája ezerrel.Én má nem tom mit csináljak vele!!!!Ötlet?

Timurr Kép
Vendég

Jóreggelt ezen az undorító esős napon!
Ma akartunk bébiúszni menni, de ebben a hidegben nem merek elmenni vele, nehogy megfázzon oltás és keresztelő előtt.Így ma nekiállhatok két heti cuccot kivasalni! De jó!:-(((

Vizimano,
szorítok, hogy minden rendben legyen veled, lehet, hogy csak visszaáll a normál ciklusod, a kevesebb tej miatt? Nekem azt mondta a dokim, hogy amíg naponta 4-5-ször szoptatok és van valamennyi tejem, addig kicsi az esélye, hogy megjön a mensi, hát nekem így 4 hónapja semmi nyoma.

Virág, reméljük tényleg csak az erőlködéstől volt, Marcinak még nem volt ilyen, de én a terhesség elején nagyon székrekedéses voltam és többször előfordult velem is.

Alvás ügyben Mindenkinek kitartást, javulni fog a helyzet, Marci 3 hós kora óta átalussza az éjszakát este 8-tól reggel 6-7-ig, szóval lassan mindenkinek eljön ez az időszak, még pici türelem!!!

Szép álmokat, olyan álmosító idő van!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Vizimanó,
nyugalom! Lehet, hogy megint menzi (tudom, ez sem jó hír), csak még nem állt be a rendes kerékvágásba. Szorítok nagyon! Nekem is volt parám a császár miatt, megjártam a dokit is. Nem volt semmi baj nálam, szerintem nálad sincs. Tejem meg nekem sincs, ugye. Kép Szóval nagyon átérzem. Szorítok, hogy ne legyen semmi!!!

Kata
panni2005

1000 éve nem jártam erre,csak időnként olvasgatok, úgyhogy üdvözlet azoknak akikkel még nem "találkoztam"Kép

Most csak úgy vaktában írok.

Orrszívó: mi is az Arianna porszívósat használjuk, szerintem tök jó és asszem kb 1600 Ft-ba került.

Alvás: mi is lefekszünk röviddel azután hogy a kisasszonyt letettük, így kb fél 10-10 körültől alszunk reggel 5-fél 7-ig(amúgy a manóm 9 hetes).

Mi igény szerint eszünk, de többé-kevésbé 3 órás időközök telnek el, kivéve ha alszik, de attól függetlenül mindig fejek,mert megnyugtata, hogy gyűlik a tej a fagyban, hátha ne adj Isten lesznek szűkösebb idők is. Igaz már volt, hogy fagyott tejcit melegítettünk Lizinek. Aventes mellszívót használok én is, a barátnőm adta kölcsön, ebben van 2 db cumisüveg is meg egyéb tartozékok.Csillagocskánk nincs.

A hidegfront minket is kikészít, tegnap este enni sem akart a lányka, 3 szívás után üvöltött és fröcskölt ki a szájából a tej,és ez így folytatódott. Kapott cumisüvegből hátha nehezen jön, vagy éppen nagyon, de az sem kellett.Nem tudom,hogy egy baba lehet-e annyira ki a fronttól, hogy így viselkedjen.

Ki vagyok bukva az időtől, mert Lizi nappal csak úgy alszik hosszabbat ha elviszem babakocsizni, de így hogyan?!

Na megyek mert a kisfőnök rázendített.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok! Bocs, hogy csak úgy idetoppanok közétek, eddig csak a kórházas topicba írtam párszor.Az alvás dologhoz szeretnék hozzászólni. Rozi június 16-án lesz 3 hónapos és ő a 3-ik lányunk. Mindháromnál más-más módszerrel próbáltam több alvást éjszaka összehozni és most először érzem (mármint a Rozinál), hogy nem vagyok hulla fáradt napközben. Előző babáknál teljesen ki voltam és depis is lettem. Volt pl amikor ülve elaludtam, meg mindig sírós, nyomott voltam.Két dolgot csinálok alapvetően másként:
az egyik, hogy este még ugyan a saját ágyába fektetem le ( a kiságy a mi szobánkban van, de az első szopinál már átteszem a mi ágyunkba és bizony ott is marad kettőnk között. Tulajdonképpen félálomban, fekve szoptatok (meg sem büfiztetem). Még sosem feküdtünk rá, ellenben engem megnyugtat, hogy ott van mellettem a kismanó.Amikor ő elalszik én is megpróbálok mihamarabb elaludni, nem maradok fenn, pedig este jobban tudnék mindent csinálni.
A másik pedig az, hogy úgy fürdetem a babát kb 1 hónapja, hogy velem van a fürdőkádban. Először én lefürdök és aztán tiszta vízzel jól teleengedem a kádat. Tulajdonképp babaúszást csinálunk, kb 15-20 percig. Ha hűlne a víz, engedek még meleget.A víz hőfokát nem mérem, de egy-két alkalom után már érzem, ha túl meleg vagy hideg lenne.Ennek a fürdetésnek az a nagy előnye, hogy a baba rendkívűl élvezi, szemlélődik, nevet és megnyugtatóan hat rá, il. elálmosítja. Ez a tapasztalat nálunk. Először a férjem segített beadni a kádba a babát, ő is vette ki, de már egyedül is boldogulok. Fürdés után már csak csendben szopizik és alszik, most már este 8-tól reggel 3-4-ig. Ennyi idő alatt én is nagyjából ki tudom aludni magamat.
A kádban való együttfürdés (megfelelő higiéniai szempontok betartása mellett is)nekem először nagyon vad dolognak tűnt. Először a rádióban hallottam róla,aztán ki is próbáltuk Pünkösdkor, mert babakád nélkül töltöttünk pár napot, és csak nagykád állt rendelkezésre. Meglepődtünk, hogy mennyire bevált, tényleg hihetetlenül élvezi.
Aki nagyon szenved a kialvatlanságtól, annak tényle javaslom esti programnak kipróbálásra, egyszer megéri, nem? Aztán lehet, hogy működik nálatok is. Kíváncsi vagyok a véleményetekre!
Írjatok, úgyis olyan ronda idő van, nekem még házimunkához sincs semmi kedvem Kép, kimenni meg pláne nem lehet.
Puszi: Vezso
vezso

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus +++ gif +++ Babus +++ +++ 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. Mazsom +++ gif +++ Mazsom +++ +++ 2005.01.28 Lili 3120g 51cm 38+5 - Tatabánya Szt. Borbála Kh.
3. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] +++ gif +++ Cicmer +++ +++ 2005.01.30 Gergő 3000g 53cm 38+5 - Szt. István Kh.
4. Ilona +++ gif +++ Ilona +++ +++ 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
5. Ditke +++ gif +++ Ditke +++ +++ 2005.02.03 Adél 3360g 50cm 39+2 - Bajai Megyei Kh.
6. Tamesz +++ gif +++ Tames +++ +++ 2005.02.08 Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
7. Zsuzsa +++ gif +++ Zsuzs +++ +++ 2005.02.10 Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
9. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] +++ gif +++ Buzas +++ +++ 2005.02.19 Hanna 4000g 57cm 39+3 - Semmelweis Kh. Miskolc
14. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] +++ gif +++ Valer +++ +++ 2005.03.02 Valér 3220g 51cm 38+6 - Bajcsy Kh.
15. Panni2005 +++ gif +++ Panni +++ +++ 2005.03.02 Panna 3580g 56cm 40+6 - Péterfy Sándor Kh.
17. Timka +++ gif +++ Timka +++ +++ 2005.03.04 Fanni 3420g 53cm 41+4 - SOTE II.
20. Zsana75 +++ gif +++ Zsana +++ +++ 2005.03.08 Vilmos 3840g 55cm 39+2 - Szt. István Kh.
22. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] +++ gif +++ Mtücs +++ +++ 2005.03.09 Dóra 2900g 49cm 38+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
24. Eveka +++ gif +++ Eveka +++ +++ 2005.03.10 Marcell 3450g 55cm 40+5 - MÁV Kh.
26. Dorka +++ gif +++ Dorka +++ +++ 2005.03.11 Bernát Kolos 3900g 59cm 39+6 Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
33. Hadri +++ gif +++ Hadri +++ +++ 2005.03.20 Barnabás 3050g 55cm 39+1 - Nagykanizsa
34. Pszi +++ gif +++ Pszi +++ +++ 2005.03.20 Nándor 3600G 55cm 38+3 Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
36. Dalmi +++ gif +++ Dalmi +++ +++ 2005.03.21 Lenke 2800g 54cm 40+3 - Szt. István Kh.
37. Zsu +++ gif +++ Tothzs +++ +++ 2005.03.24 Alexandra Eszter 4000g 59cm 39+1 Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
38. Ruzicsky +++ gif +++ Ruzic +++ +++ 2005.03.25 Gellért Bendegúz 3400g 54cm 41+2 - Szt. Imre Kh.
39. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] +++ gif +++ Brigo +++ +++ 2005.03.26 Jázmin 3850g 55cm 38+5 - Egri Kórház
40. Jammie +++ gif +++ Jammi +++ +++ 2005.03.31 Laura Noémi 3590g 55cm 41+6 - Péterfy Sándor Kh.
41. Nebula +++ gif +++ Nebula +++ +++ 2005.03.31 Flóra Anna 2750g 53cm 39+3 - Szt. István Kh.
42. Borbolya +++ gif +++ Borbo +++ +++ 2005.04.02 Anna Boglárka 3390g 55cm 40+4 - MÁV Kh.
43. Marqueza +++ gif +++ Marq +++ +++ 2005.04.02 Luca 3500g 51cm 39+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
44. Vaktyuk +++ gif +++ Vakty +++ +++ 2005.04.02 Tamás Bendegúz 3350g 56cm 37+0 - Kútvölgyi Kh.
48. Mukika +++ gif +++ Muki +++ +++ 2005.04.06 Aliz 2260g 44cm 39+0 - Szegedi női klinika
49. Mónika +++ gif +++ Monazsu +++ +++ 2005.04.07 Hajnalka 3270g 46cm 39+2 Ádám Pécsi Megyei Szülészet
51. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=Vizimanó-users]Vizimanó[/url] +++ gif +++ Vizim +++ +++ 2005.04.14 Ákos 3080g 55cm 38+0 - ???
53. Aranka +++ gif +++ Ari +++ +++ 2005.04.16 JZsófia 3450g 57cm 39+4 Alexandra 1991.05.23,Gergő 2003.05.20 MÁV Kh.
55. Edinka +++ gif +++ Edinka +++ +++ 2005.04.21 Viktória 3700g 50cm 39+3 - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
56. Zsisske +++ gif +++ Zsiss +++ +++ 2005.04.21 Roland 3790g 57cm 39+3 - István Kh.
62. Zsuba31 +++ gif +++ Zsuba +++ +++ 2005.04.27 Balázs, László 3950g 54cm 41+0 Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
63. Emma +++ gif +++ Emma +++ +++ 2005.04.28 Balázs 3800g 56cm 39+4 - SOTE II.
64. Gabii +++ gif +++ Gabii +++ +++ 2005.05.01 Nolan 3836g 55cm 41+3 - Gold Coast Australia
65. Panka +++ gif +++ Panka +++ +++ 2005.05.03 Molli Anna 3500g 51cm 39+3 Benjámin 2003.03.09. Miskolc Megyei Kh.
67. Pfranciska +++ gif +++ Pfran +++ +++ 2005.05.05 Benedek 3800g 56cm 40+4 - Kaposi Mór Kh.
73. Speedy +++ gif +++ Speedy +++ +++ 2005.05.11 Elizabeth Cathrine 3570g 50cm 41+0 - Brüsszel
74. Timurr +++ gif +++ Timurr +++ +++ 2005.05.13 Maja 2600g 49cm 40+5 - Kaposi Mór Kh.
75. Juszti +++ gif +++ Juszti +++ +++ 2005.05.18 Boldizsár 4200g 58cm 39+6 - Kistarcsai Kh.
</pre>}

Aki szeretne bekerülni a táblázatba, írja meg az adatait.

Angéla
angéla

Valami hiba csúszott a gépezetbe Kép

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. Mazsom Kép 2005.01.28 Lili 3120g 51cm 38+5 - Tatabánya Szt. Borbála Kh.
3. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő 3000g 53cm 38+5 - Szt. István Kh.
4. Ilona Kép 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
5. Ditke Kép 2005.02.03 Adél 3360g 50cm 39+2 - Bajai Megyei Kh.
6. Tamesz Kép 2005.02.08 Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
7. Zsuzsa Kép 2005.02.10 Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
8. Lirian Kép 2005.02.18 Lili 2850g 52cm 36+5 - Schöfp Mérei
9. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] Kép 2005.02.19 Hanna 4000g 57cm 39+3 - Semmelweis Kh. Miskolc
10. Nikcsi Kép 2005.02.19 Korina 3000g 40cm 39+3 - Margit Kh.
11. Maya Kép 2005.02.26 Gellért 3540g 54cm 38+4 - Szt. István Kh.
12. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] Kép 2005.02.26 János 3490g 50cm 40+0 - DEOEC
13. Ági Kép 2005.02.28 Liam Bálint 3610g 52cm 40+3 Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
14. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] Kép 2005.03.02 Valér 3220g 51cm 38+6 - Bajcsy Kh.
15. Panni2005 Kép 2005.03.02 Panna 3580g 56cm 40+6 - Péterfy Sándor Kh.
16. Nadine Kép 2005.03.04 Gréta 4100g 52cm 41+4 Zsanett 2003.06.03 DEOEC
17. Timka Kép 2005.03.04 Fanni 3420g 53cm 41+4 - SOTE II.
18. Nyetus Kép 2005.03.05 Kamilla 3050g 53cm 40+5 Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
19. Villes Kép 2005.03.07 Vince 3900g 60cm 39+1 - István Kh.
20. Zsana75 Kép 2005.03.08 Vilmos 3840g 55cm 39+2 - Szt. István Kh.
21. Beatrix Kép 2005.03.09 Ákos 3600g 52cm 41+4 Csabi 2001.04. Szolnok
22. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] Kép 2005.03.09 Dóra 2900g 49cm 38+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
23. Fannimama Kép 2005.03.09 Fanni ??? 41+1 - Schöfp Mérei
24. Eveka Kép 2005.03.10 Marcell 3450g 55cm 40+5 - MÁV Kh.
25. Ildi(Delfinke) Kép 2005.03.10 Marcell Tibor 4320g 55cm 38+5 - Péterfy Sándor Kh.
26. Dorka Kép 2005.03.11 Bernát Kolos 3900g 59cm 39+6 Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
27. Mano2005 Kép 2005.03.11 Fanni 2850g 53cm 40+2 - HIETE
28. Jck Kép 2005.03.11 Sára Bori 2800g 50cm 41+0 - BM
29. Monci Kép 2005.03.11 Máté 3300g 41+3 - Szt. Imre Kh.
30. Gézenguz Kép 2005.03.15 Anna Luca 2200g 49cm 33+6 - MÁV Kh.
31. Wester Kép 2005.03.18 Luca Zsófia 3900g 50cm 40+6 - Szombathely
32. Pviki Kép 2005.03.18 Dóra 3290g 53cm ??? - Schöfp Mérei
33. Hadri Kép 2005.03.20 Barnabás 3050g 55cm 39+1 - Nagykanizsa
34. Pszi Kép 2005.03.20 Nándor 3600G 55cm 38+3 Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
35. Csibe26 Kép 2005.03.21 Noémi 3700g 55cm 41+1 - Szt. Imre Kh.
36. Dalmi Kép 2005.03.21 Lenke 2800g 54cm 40+3 - Szt. István Kh.
37. Zsu Kép 2005.03.24 Alexandra Eszter 4000g 59cm 39+1 Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
38. Ruzicsky Kép 2005.03.25 Gellért Bendegúz 3400g 54cm 41+2 - Szt. Imre Kh.
39. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] Kép 2005.03.26 Jázmin 3850g 55cm 38+5 - Egri Kórház
40. Jammie Kép 2005.03.31 Laura Noémi 3590g 55cm 41+6 - Péterfy Sándor Kh.
41. Nebula Kép 2005.03.31 Flóra Anna 2750g 53cm 39+3 - Szt. István Kh.
42. Borbolya Kép 2005.04.02 Anna Boglárka 3390g 55cm 40+4 - MÁV Kh.
43. Marqueza Kép 2005.04.02 Luca 3500g 51cm 39+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
44. Vaktyuk Kép 2005.04.02 Tamás Bendegúz 3350g 56cm 37+0 - Kútvölgyi Kh.
45. Dee Kép 2005.04.04 IkrekKép Kincső 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
46. Dee Kép 2005.04.04 IkrekKép Keve 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
47. Menjuss Kép 2005.04.04 Dóra Johanna 3270g 52cm 41+1 - Péterfy Sándor Kh.
48. Mukika Kép 2005.04.06 Aliz 2260g 44cm 39+0 - Szegedi női klinika
49. Mónika Kép 2005.04.07 Hajnalka 3270g 46cm 39+2 Ádám Pécsi Megyei Szülészet
50. Adri Kép 2005.04.09 Natália 2840g 49cm 39+4 Marcell 2002.11.04 Győri Petz Aladár Kh.
51. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=Vizimanó-users]Vizimanó[/url] Kép 2005.04.14 Ákos 3080g 55cm 38+0 - ???
52. Greenolive Kép 2005.04.16 Áron 3320g 54cm 40+4 - Szt. Imre Kh.
53. Aranka Kép 2005.04.16 JZsófia 3450g 57cm 39+4 Alexandra 1991.05.23,Gergő 2003.05.20 MÁV Kh.
54. Panny Kép 2005.04.18 Kristóf 3550g 53cm 39+0 Márk 2002.07.28. MÁV Kh.
55. Edinka Kép 2005.04.21 Viktória 3700g 50cm 39+3 - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
56. Zsisske Kép 2005.04.21 Roland 3790g 57cm 39+3 - István Kh.
57. Connie Kép 2005.04.22 Ákos 3750g 56cm 39+5 - István Kh.
58. Psandi Kép 2005.04.23 Levente 3500g 56cm 40+2 Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
59. Babjag Kép 2005.04.25 Andor Gábor 4150g 59cm 39+5 - HIETE
60. Franyo Kép 2005.04.26 Dániel Vilmos 3250g 52cm 39+6 Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
61. Asszony Kép 2005.04.27 Gergő 4100g 59cm 39+2 - Kútvölgyi Kh.
62. Zsuba31 Kép 2005.04.27 Balázs, László 3950g 54cm 41+0 Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
63. Emma Kép 2005.04.28 Balázs 3800g 56cm 39+4 - SOTE II.
64. Gabii Kép 2005.05.01 Nolan 3836g 55cm 41+3 - Gold Coast Australia
65. Panka Kép 2005.05.03 Molli Anna 3500g 51cm 39+3 Benjámin 2003.03.09. Miskolc Megyei Kh.
66. Ildibaba Kép 2005.05.03 Attila 3550g 59cm 38+6 - Kútvölgyi Kh.
67. Pfranciska Kép 2005.05.05 Benedek 3800g 56cm 40+4 - Kaposi Mór Kh.
68. Neszi Kép 2005.05.06 Laura 2900g 52cm 40+5 Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
69. Nagia Kép 2005.05.06 Bence 3100g 51cm 40+3 - Veszprém
70. Akiren Kép 2005.05.07 Gréta 3050g 54cm 38+2 - Péterfy Sándor Kh.
71. Norkini Kép 2005.05.09 Panna Réka 2950g 52cm 38+5 Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
72. <a href="http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=betécske-users"> Betécske Kép 2005.05.10 Bálint 3350g 56cm 39+2 Bulcsú 2001.12.25. Megyei Kh. Eger
73. Speedy Kép 2005.05.11 Elizabeth Cathrine 3570g 50cm 41+0 - Brüsszel
74. Timurr Kép 2005.05.13 Maja 2600g 49cm 40+5 - Kaposi Mór Kh.
75. Juszti Kép 2005.05.18 Boldizsár 4200g 58cm 39+6 - Kistarcsai Kh.
</a></pre>

Angéla
angéla

Szia Angéla! Fantasztikus ez a táblázat, én is bekerülhetek? Rozália Réka a pici neve, 2005.márc 16-án született a Szt Istvánban, 37+6 terhességi időre, 3500 gr és 60 cm-el. Tesók: Veronika Anna, 1994 jún 8, Zsófia Katalin, 1997, márc 12. Képet is próbálok feltenni, bár ilyet még sosem csináltam, talán férji segítséggel menni fog (csak arra várni kell, mert dógozik).
Puszi, Vezso
vezso

Szia Angéla !

Megtennéd , hogy Áron is beleteszed a táblába . Egy kép , itt még csak pár napos volt . Kép

Kép
Kép
greenolive

Szia Angéla !

Megtennéd , hogy Áront is beleteszed a táblába . Egy kép , itt még csak pár napos volt . Kép

Kép
Kép
greenolive

Bocsi a bénázásért !
Köszi !

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a tanácsot, egyelőre úgy tűnik túl vagyunk a nehezén, mert visszatért a megszokott szopi módhoz. nem t'om pontosan mi segített, mert szinte mindent kipróbáltunk, de a lényeg az eredmény Kép

Alvás: nálunk 8 körül van fürdés, aztán szopi, 9-f10 körül bealszik, és én is lefekszem 11kor. aztán f1 körül szopi, akkor odaveszem magam mellé, és én is alszom tovább. aztán reggel 4-f5 felé újabb kaja, de ált. csak f8-8 körül kelünk. jó esetben dél körül alszik 2-3órát én akkor végzem a legszükségesebbeket, aztán du megint szopival egybekötött együtt alvás. Azt nem mondom, hogy totál kipihent vagyok, de azért ez így elég.

Kérdés: Az én Manóm utál fürdeni. meg lehet vele valahogy szeretettni, vagy ki kell várni míg magától megszereti?

Zsuzsi+Roli(ma 7 hetes)
zsisske

Sziasztok!

Vezso! Hello itt. Án is az Istvánban szültem, márc. 21-én.

Mocsok idő van lányok, tudom, hogy tudjátok, de ez felháborító!
Szerencsére Lencsike elég jól viseli.

Timurr!
Szerintem a front megviseleti annyira a babit, ahogy írtad. Nálunk is ismerős az általad írt jelenség, bár ritkábban fordul elő. Frontoknál meg eddig a "nemalszom" volt a módi, most viszont alszik a gyerek. Nem tudom, mire véljem.

Ruz!
Kitartás, és mindenknek ezt üzenem, akinek nem alussza át a babija az éjszakát.
Ebben mi is kezdők vagyunk. Tegnap előtt Lenke este hattól hajnali 3-ig aludt. Aztán másnap felébresztettem éjjel 11-kor, hátha akkor kihúzzuk reggelig. De kár volt, mert inentől Lencsi 4 órénként kelt.
Tegnap viszont fél nyolctól negyed ötig aludt a drágám. Egy órát vártam, hogy felébredjen. Nem emrtem oldalra fordukni, mert akkor csüpügütt a tej, azt meg sajnálom.Kép
Szóval élmény volt az éjszaka.

Lencsike hétfőn lesz 12 hetes, igazi nagylány. Nézzétek!Kép
dalmi

Angéla!

Én eddig benne voltam, most hova tüntem????

Akiren
akiren

Angéla!

Semmi gond, benne vagyok Kép a táblában Kép Kép

Rakok fel képet, amit majd tegyél be légyszi Kép

Kép
akiren

Sziasztok!

Köszönöm a biztató szavakat,már összeszedtem maga. Nagyot szundítottam a Manóval, ez a nappali hosszabb alvása van, különben főként csak szundít egyet egyet.

TImurr,
nálunk is ment naggyon durván a hiszti korábban a hidegfrontkor, bukás, ordítás stb.stb. De már jobban bírja Ákos, mert most csak szimplán nyűgi. Pl. mindig maga alszik el, úgy hogy amikor látom, hogy ásítozik, beteszem a kiságyába "beszélget" egy kicsit az állatkáival - ilyenkor kell vigyázni és nem felkapni, csókolgatni, mert olyan haláli pofa - és elszunnyad. Na az elmúlt egy két napban volt, hogy újra fel kellett venni, és babusgatni.

Lehet, hogy brutál-anya vagyok, de megtanítottam a fiamat egyedül elaludni már öt hetes korára. Nem úgy hogy letettem, és otthagytam, csak amikor elvolt és nem tiltakozott alvásidő körül a kiságya ellen akkor nem vettem ki. Ettől függetlenül imádom dédelgetni.

Fürdés,
nekünk Ákos addig visított amig az előírásszerű hőmérsékletű vízben fürdettük. Hideg volt neki. Csináltunk melegebb vizet, és már a kezét is beleteszi, és élvezi, jókat röhög, akármilyen hiszti-nyűgi van előtte ott megnyugszik.

Babák tündériek!

Angéla,
Köszi, hogy betettél a táblázatba. A Fejér Megyei Szt. György krh-ban szültem.
Csilla

Kép

Kép
vizimano

Dalmi,Vizimanó
Én is a front hatására írom a dolgot,a poci már nem fáj (csak amikor kakil), a kaja elég lehet neki mert leértem 110-et szopott (3130 gramm)úgyhogy ,most be is aludt a kisasszony (kiságyban!!!)én meg tömöm a fejem mielött felébred.

Nagyon-nagyon édi Lencsike!

Timurr
Vendég

SziasztokKép

Ahogy így olvasgatom, alvás témában mi tartjuk a rekordotKép
Kristófka este 6-kor fürdik, utána eszik és fél 8-kor már alszik is, (hipermélyen, nem úgy, mint nappal), egyhuzamban, min. reggel 7-ig, de volt már, hogy 9-10-ig is elaludt, ma pl. de. 10-kor ébresztettem, mert már komolyan aggódtam érteKép
Úgyhogy kemény 12-14 órákat alszik egyhuzamban a srácKép

Nekem az volt a taktikám az éjszakai etetéseknél, hogy olyankor az ő szobájában ettünk, sötétben, szépen gyorsan. Hétről hétre egyre később ébredt fel. Eleinte hajnali 1-2 körül, utána 4-5 óra körül, végül már kihúzta reggel 6 óra körülig, de még ilyenkor is behúztam a sötétítő függönyt és éjszakai körülményeket imitáltam és így mindig visszaaludt szopizás után.
És még mindig egyre csak tovább alszikKép Egész jó alvókája lettKép Mármint éjszakaKép Mert nappal egy szemernyit se alszik. Bár nem tudom, melyik következik a másikból. Márminthogy azért alszik éjjel sokat, mert nappal kifárad a közel 10-12 órás folyamatos ébrenlétben. Vagy pedig azért van ébren nappal, mert éjszaka jól kipiheni magát és így nem álmos nappal. Nem tudomKép

Nagyon édik a fiúk, lányokKép

De mennem kell, elunta magát a srácKép

Azért gyorsan én is rakok fel képet a most 7 kilós Kristófkámról:

Kép
Kép
Kép

Babus

Kép
babus2005

Szia Angéla!

Betennél mindet is, kérlek? Lányom, Hegedüs Panni március 6-án született 3400 g, 56 cm, a Szent Imre kórházban 40. hétre.

Kép

Köszönöm,
Ági

KépKép
fanka

Sziasztok!

Nem tudjátok mitől lehet, hogy folyton kifolyik a kaki a pelusból? Tegnapelőtt este és tegnap délelőtt így jártunk, ezért vettünk egy számmal nagyobb pelust. Erre ma szopi közben kijött két adag egymás után a gyerkőcből, és a második gyakorlatilag a hátára ment, a pleusban alig maradt belőle. Igaz, jó sokat is ficergett közben. Rosszul pelenkázunk vagy más pelus kellene? Pamperst használunk, most az 5,75 kg-os gyerekre a 7-11 kg méretet.

KépKép
connie

Sziasztok!

Végre itt vagyok. napokig nem volt netünk Kép

A kakis-hasfájós problémák minket is elértek. Boldizsár is hasonló tüneteket produkál: Szopi köuzben inkább az elején tekereg , rúgkapál, vörös a kis feje felsír : szóval tutti nem megy könnyen a kakálás. Utána van hogy rotyog a pelusban a kaki akkor mekönnyebül, de van hogy csak nagysokára sikerül kinyomni. Eddig nem volt ilyen gondunk. vettem Infacolt de az első csepp után olyan fancsali képet vágott hogy úgy megsajnáltam.

A mecsek teát használja valaki? Érdemes ?

nekünk is Csöpi orrszívónk van.

Én is avent isis-t használok, de vagy én vagyok a béna vagy a gép nem jó de a felső szilikon párna alá mindig aláfolyik a tej. Lehet hogy kilazult az a párnácska? Vajon lehet olyan külön venni?

Nagyon édik a babák.

Boldi most 3 hetes és 2-szer ébred éjjel enni. Van amikor alig tudom visszaaltatni de ha nem szólok hozzá és alig van fény általában segít .

Ma lekakilt a fiam. eddig csak a pisilőjét célozta rám Kép

Borzasztó idő van.

Sziasztok: Juszti

Kép

Kép
juszti75

Helló!

Köszi a bíztatást, hát remélem előbb-utóbb csak nem fog már éjjel is kétszer enni a fiacskám. Egyébként én is mindig tök csönben etetem ilyenkor még lámpát sem kapcsolok, sőt vele alszok egy szobában és az első ébredés után én sem teszem vissza az ágyába, hanem mellettem alszik ha meg nagyon nyugtalan akkor rajtam, frontokkor előfordul, meg ha fáj a hasa.

Én is úgy vagyok vele, hogy türelmesnek kell lenni, minden baba más, ő kicsit később szokik le az éjjeli evésről, szóval aki még így van, ne csüggedjetek, türelem. És este feküdjetek le ti is aludni, ha a baba elaludt. Takarítani akkor takarítsatok, ha otthon van a férjetek, hétvégén és addig vigyázzon rá. Én így csinálom. Kép És ha fáradtak vagytok napközben is aludjatok amíg a baba alszik és aznap egyetek hideget. Elég néhány ilyen napot beiktatni, nem is kell minden nap így csinálni, már akkor is jobb lesz. Kép

Pelusból nekem is sokszor kifolyik, pampers, libero egyre megy. Kép

Babus, nagyon helyes Kristóf már régen láttuk. Kép
Dalmi, Lencsike is tünemény. Kép

Fanka

Állati jó ez a kép.Kép

És a többi baba is nagyon édes. Kép

ruz
ruzicsky

Connie, mi Liberót használunk és nekünk bejött. eddig a pamers-ből és a babylove-ból nekünk is kifolyt a cucc de mondjuk csak a pisi. Lehet hogy a pelenkázási technikám nekem nem volt a legjobb de mostanra szerintem belejöttem. Kép a felső résznél mielőtt ráhúzom a tépőzárat jól hátrahúzom a hasán egészen az oldaláig azt a kis kiálló részt és mikor jól hátul van csak akkor teszem a tépőzárat. Na ezt jól leírtam Kép szóval eddig féltem hogy megnyomom a pocakját vagy megszorítom, de bizti hogy nem , és igy stabilan bent marad a kaki is . Kép

Kép
juszti75

Na, közben megebédeltem a nagy kakimosás után.

Alvás: mi 10-kor tesszük le aludni, és neki is hétről-hétre tolódik ki az alvása, most 4-5 között kel, szopi, és utána visszaalszik. Igaz, most a szopi majdnem egy óra, büfiztetéssel, meg a két cici közötti pihenéssel.
Mi az esti menetrendet pontosan ugyanúgy csináljuk, így tudja, mikor jön az éjszakai alvás. 9-kor masszázs, fürdés, utána szopi, de ilyenkor már csak a kislámpa ég a nappaliban, tévé is kikapcs. Utána apa altatja, és ha elaludt nyomás a kiságyba a szobánkba. Ha felébredt, nem vesszük fel, csak ha sír, mert álatlában visszaalszik egyedül. Hajnalban meg le van engedve a redőny, így mi is éjszakai sötétben szopizunk. Utána már velem alszik, apa meg kivonul a kanapéra. Olyan helyes a kissrác, mert mikor mellém teszi az apja büfiztetés után, mindig kér még egy kis extra szopit, aztán szépen rátejti a fejecskéjét a cicimre, átkarolja, és máris durmol.Kép
Délutánonként szokott még 4-5 órát aludni, kb. déltől kezdve, pár napja már egyedül is elalszik ilyenkor, pl. ha letettem a járókába, amíg ebédelek, aztán öt perc múlva vettem észre, hogy alszik.
Azt vettem észre, hogy két esetben nyügis az éjszakánk: ha nincs meg az éjszakai program (múltkor kakilás miatt 7-kor megfürdettük), vagy ha délután 5 óránál többet alszik.

Kata,
A "magyarázás" az teljes sötétségben történt, csak próbáltam nyugtatgatni, hogy legalább az apját ne ébressze fel, aki a másik szobában aludt. Közben rájöttem, hogy azért olyan izgatott ilyenkor, mert ott a cici mellette és akkor kér még egy kis szopit, hiába lakott előzőleg jól. Úgyhogy ma 10 perc alatt elaltattam.Kép

Másik téma: sztem képtelenség a nap 24 órájában, és a hét 7 napján 100%-ig a gyerekkel lenni, főleg, hogy nekünk is vannak rosszabb napjaink, amikor szétszórtabbak vagyunk. Nem hiszem, hogy ettől rossz anyák lennénk, csak emberek vagyunk.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Mi is szomorkodunk itthon a rosszidő miatt Kép, illetve most egy kicsit jobb kedvünk van. Vilmos most nyomott egy adag kakit, úgyhogy az eddigi nyűginek most vége Kép. Persze elkezdett beszélgetni a játékainak és ilyenkor mintha én nem is lennék, tudomást sem vesz rólam.

Az alvás dolog nálunk is a többséghez hasonló. 9-10 körül fekszünk és a kajálások vagy 2-kor és 5-kor (nagyjából), vagy éjfél-3-6. Utóbbit jobban szeretem , mert így reggel nyerek még egy órát. Nekem nem is az a fontos, hogy mennyit alszom, hányszor ébredek, hanem az, hogy mikor. Reggel mindigis nehezen keltem, így reggelenként van nálunk küzdelem, amikor a gyerkőc már ébren van, én pedig képtelen vagyok magamhoz térni, visszaalszom pár percekre, de miután magamhoz tértem, akkor már nincs gond.
Szerintem nekem az is segít, hogy elfogadtam így a helyzetet, mert szerintem ez így normális, legalábbis ez az átlag. Most azért ébrednek, mert kicsik, később a foguk jön, mindig lesz valami ok, hogy ne aludják át az éjszakát (persze vannak kivételek, lásd Kristóf Kép). Ha állandóan azon agyalnék, hogy ugyan mikor fogja már átaludni az éjszakát, akkor a fizikai fáradtságon kívül valószínűleg csalódott is lennék (az meg kinek jó?).

Pelenka: nekünk a pampers egyébként sem volt jó, a huggiesból akkor folyt ki (pisi is) amikor kezdtük kinőni. Általában libero van, most éppen babylove (ezt nem ajánlom), de ha egyszerre nagyobb adag jön, előfordul a baleset, bár én nem bánom, csak jöjjön ki! Kép
zsana75

Zsana,
A babylove-ot miért nem ajánlod, mi a baj vele? Többen nagyon dícsérték.

KépKép
connie

Még egy kérdésem lenne: ti hogy oldjátok meg, hogy a párotokkal is legyetek (ezt most fizikai, meg egyéb értelemben is értem), mert nálunk ha ébren van a gyerek, akkor vele kell foglalkozni, ha alszik, akkor meg zuhanok be az ágyba én is. Ahhoz képest, hogy ugyebár együtt lakunk, szabályosan hiányzik a férjem.Kép

KépKép
connie

Azt akartam még mesélni, hogy mikor kisebb volt a fiam és hasonlóan szép idő volt Kép, egyszer beszélgettünk a szomszéd nénivel és megemlítettem, hogy fáj a gyerkőc hasa. Erre azt felete, hogy igen, ebben a szeles időben a babák is "szelesebbek". Nem szóltam semmit, de bevallom, nem gondoltam, hogy lehet valami a dologban, azóta viszont önkéntelenül is figyelem és úgy veszem észre, hogy tényleg többet szenved ilyenkor és puki is jóval több van, mint egyébként. Vajon tényleg így van, vagy csak beképzelem magamnak?
zsana75

Pelenka témában,
nekünk volt Pampers, az nem volt jó, most Libero és babylove van. Ezekkel elégedett vagyok. Vigyázok arra, hogy kukkancs lefelé álljon, és amit Connie írt azokat a füleket jól hátrahúzzam. Ritkán van baleset.

Most megyek, mert a kisfőnök reklamál, ilyenkor vele kell lenni.

Kép

Kép
vizimano

Zsana : Boldi is nagyon megérzi a szeles, hűvös időt. Sokkal nyűgösebb.

Kép
juszti75

Sziasztok

Zsisske amig furcsi utan kapott enni nalunk is hiszti volt, most ugy csinalom hogy furdes elott kap minimal tapot+ inni, furdes utan pedig szopi amikor megtoroltem ugy meztelenul neki is, nekem is bejon eddig egyszer rotyogtatott scak a kezembeKép

En ugy csinalom, hogy este 9-10 korul van furdes es ha 11 korul kerul agyba meg 2 korul felkel ha ejfelkor akkor 4-5 ig kihuzza aztan 8 ig orankent... egyreszt nalunk meg vilagos van a szobajaban nem tudtam venni a tetoablakhoz rolettat masreszt, akkor kezd el tekeregni a pocija miatt

Connie a pampersbol nekem is mindig kifolyt a cuccos eddig a libero valt be a legjobban

Kép
vaktyuk

Connie
A babylove szerintem kevésbé tartja magában a nedvességet, mint a libero. Már egy pisi után is elég nedvesnek érzem, ellenben a liberoval. kb 6 ft a különbség / db, viszont a fenti okból több fogy belőle, így a környezetet is jobban szennyezzük. Mostmár elhasználjuk ezt a csomagot, amit próbából vettünk, de én többet nem veszek.

Együttlét Kép Nálunk inkább az a gond, hogy apa sokat dolgozik, ezért keveset látjuk.
Mivel a gyerkőc időnként beszundít napközben, találunk alkalmat az együttlétre (és ha szerencsénk van, be is tudjuk fejezni Kép, ha felébred a gyerkőc, akkor folyt. köv. máskor Kép)
Beszélgetni meg akkor is tudunk, ha ébren van a kisfiú, főleg mikor annyira "játszik", hogy tudomást sem vesz rólunk. Időnként belefér 1-1 dvd film, vagy hajfestés is.
zsana75

Vizimano
Engem tuti naponta egyszer lepisil, nem ertem miert de amint kiveszem a pelusbol egybol kukacallas es pisiles ezerrel, perzse ram

Kép
vaktyuk

Ja, meg a babylovenál elég érdekes ez a 4-9 kg méret. Mi kb a közepén járunk, így is elég nagy, nem tudom, hogy egy 4 kg-os babán hányszor kellene körbetekerni. Kép
zsana75

Sziasztok!

Sneki nem tud segíteni tejszaporítás témában, vagy elsiklottatok a téma felett!!!???Kép

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!
Hát cudar egy időnk van sajnos. Marci egy kicsit rosszul viseli, de azért mosolyog is szerencsére Kép.

Villes!
Sajnos nálunk is volt már több alkalommal nagyon pici vér a pelusban. Több dologtól is lehet. AZ egyik, ha nem kapja a gyerkőc a K-vitamint, amíg csak anyatejet eszik. (Nálunk ez a lehetőség is fent áll, ma le is cseréltük gyorsan az eddigi gyerekorvost.) A másik ok: tehéntej allergia. Ez is lehetőség nálunk. Már eddif sem ettem tejterméket, de most már azokat az ételeket is kizárom, amiben van tejfehérje (pl.: felvágott, somlói Kép, stb.). Nálunk volt kakitenyésztés az ÁNTSZ-ben, ez negatív lett. Voltunk sebészeten is, ahol megvizsgálták Kép, az is negatív lett. Most próbálkozunk a vitaminnal és a tejmentességgel. Remélem ez beválik, mert nem szeretném gyomor- és végbéltükrözésre vinni. Egyébként teljesen jól van nincs semmi más tünete. Azért járjatok a végére a dolognak, mert lehetnek súlyosabb esetek is, de ennek inkább utána sem nézek. Nálunk néhány napos eltérésekkel, naponta egyszer volt nagyon-nagyon pici vér a pelusban, összesen 4 alkalommal. Remélem most véget ér a rémálom.

Eveka

Kép
eveka

Tücsök
Nem tudom, mire gondolsz, én csak "természetes" módszereket tudok ajánlani. Minél többször mellretenni, sokszor összebújni, lehetőleg pucéran.
zsana75

Tücsök,
én már mindent kipróbáltam:sört, fejést, gyakori szoptatást, Urticaria bogyót, teát, pihenést, stb. de most ott tartok, hogy max 10ml van a ciciben, inkább nem adok tippeket.

Együttlét apival,
ő sokat dolgozik, ezért főleg este fél kilenc-kilenc után tudunk együtt lenni, meg hétvégén amikor napközben bealszik a ded. Tudom, hogy így a pihi rovására megy, de muszáj lelki - és egyéb - életet is élni.
Szülés után egyébként akartak vérátömlesztést adni, de nem vállaltam, mert ugye mi van, ha 20 év múlva jönnek rá, hogy van valamilyen betegség amire most még nem gondolnak? Anno az AIDS-szel is így volt, meg a hepatitis A-val is.
Az első hetekben szédelegtem rendesen a vérszegénység miatt! Szednem kellett az Aktiferrint tovább, de már 3 hét után jobban lettem.

Tegnapelőtt fiacska megengedte, hogy epiláljam a lábam. A házimunkát meg elvégzem amikor épp adódik időm. Főzést azt imádom, mert kikapcsol agyilag, régen is ha ideges voltam főztem, mert megnyugtatott.

Anyósék tegnap hoztak egy nagy rakat ruhát Ákosnak. Nagyon megörültem, mert eddig még nem kapott tőlük semmilyen ajit!!!! Pedig az első és fiú unoka. Mondjuk nem egészen felhőtlen a kapcsolatunk, mert én többször kinyitottam a számat, és megmondtam amit gondoltam, de így nem szólnak bele a dolgainkba. Apóssal jobban kijövök, anyós meg szerintem fél tőlem. (Pedig tényleg nem vagyok egy hárpia)

Lányok, nektek milyen önkényeztetés fér bele a mindennapjaitokba?
Régen tök jókat ettem, de most az sincs, minden nap tornáztam a 37. hétig, azt nem mertem elkezdeni nehogy elmenjen a tejem. Lehet, hogy nekiállok újra. Bár már mindenem rámjön amit korábban viseltem. Inább lennék ducibb, csak lenne tejem. Brühühühűűűűűűűűű

Kép

Kép
vizimano

Zsana 75!

Nem gondolok semmire, de nekem eddig semmi nem vált be, viszont itt vannak akik több liter fejnek le. Gondoltam tudnak valami jó tanácsot adni.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Tucsok
Pl fejes minden szopi utan, szoptatos tea, sok folyadek, pihenes, asszem a kismama.hu-n van valami tejszaporito suti receptje

Kép
vaktyuk

Hát, én ugyan nem fejek több litert, de a fiamnak elég, ez a lényeg.
Te most fejni szeretnél, vagy Dórinak kevés a tej?
zsana75

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?