Új privát üzeneted érkezett!

Rita Kép
hogyhogy nem használjátok már?

orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

RitaKép
Ezt vetítette előre, amik nálunk szóról szóra bejött:
* Anyán lógni egész nap, cipeltetni a seggünket
* Éjjel nem aludni hanem bőgni, néha artikulálatlanul fel-fel sikoltani
* Megint 3 óránkénti evés éjjel is, de mindig csak keveset
* Nyüglődés

Sajnos derűs napok és nyugodt éjszakák nem szerepeltek még a monológban, pedig 1 éves a Simon.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Nem tom ... Abbahagytuk.
Már egy ideje nem kapcsoltam be és Péter mondta, hogy értékesítsem Kép
Hogy vagytok?
Olvastam a balesetet ... még jó, hogy nagyobb baj nélkül megúsztátok!!!

R
trus

Mi sz@rul vagyunk Kép sajna a fiúk ping-pongba fertőzik egymást... most épp mindkettő köhög.
Holnap megyünk a homeos néninkhez, hogy immunerősítőt is kapjanak a mostani bogyók mellé.

Egyébként semmi extra, hőemelkedés, nyüglődés és köhögés, ez a repertoár.
Persze Levi csak áll és áll és áll, és semmi mást nem hajlandó tenni. Máté meg vigyorog, mint mindig Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Koszonom a sok otletet!

RitaKép
A sok folyadek nalam is sokat segit, tegnap a 4 l utan erezhetoen jobb volt a tejtermeles, mint korabban. En iszom teat is, komeny+edeskomeny+anizs+citormfu keverek. A babak eleg szelesek, de nem nagyon nyugosek tole.

CatKép
Sajna, a homeos bogyokat itt homeopataval kell feliratni. En tablettaban szedem az Urtica urens-t CH5. Szerinted azt is ugyanugy kell szedni? Es mire kell vele odafigyelni?

DorisKép
Nalam is hasonlo lehet a helyzet mint nalad. Tegnap este miutan megszoptattam Rekat is es Emeset is, itthon 90 ml-t fejtem a ket cicibol. A hajnali fejes mar egy kicsit kevesebb lett, de meg mindig jobb. Ugy tunik, tenyleg ok a legjobb tejserkentok.Kép

OrsiKép
Sajnalom, hogy betegeskednek a fiuk.Kép Remelem hamar tullesznek rajta.

Na, rohanok be a korhazba. Ma hajnali hirek szerint, lehet hogy egy par nap mulva mar itthon lehetnek a csajok!!! Kép Kép Kép

Puszi,

Gyöngyi

bgy

GyöngyiKép
Örülök, hogy hamarosan otthon lesztek.Kép Meglátod az nagyon jót fog tenni a tejtermelésnek, kicsit megnyugszol, nincs ez a nagy szaladgálás. Az urticánál mint minden homeo bogyónál arra kell figyelni, hogy a mentolos dolgok semlegesíthetik, így nem szabad közvetlen előtte vagy utánna fogat mosni, vagy lehet, de arra van specko homeos fogkrém, ami nem mentolos. Mivel nyálkahárytán keszertül szívódik fel, előtte és utánna fél órát nem szabad enni-inni. Én nem tartottam ezt be ilyen szigorúan, mert mindig szomjas voltam, és ittam is közben.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Pénteken voltak 1 évesek a fiaim! Gratulálok mindenkinek akinek ikrei vannak vagy lesznek! Sok sikert és kitartást kívánok!
esztike

EszterKép
Tündériek a pasik a profilodban. Nekem egypetéjűnek tűnnek.Kép Mesélj milyenek, hogy hívják őket, hogy lettek ők ?KépKép Érdekel minden veletek kapcsolatban, mert 4 hónappal vagytok idősebbek tőlünk, és szeretném tudni, hogy mikor lesz könnyebb velük.Kép

Isten éltesse a fiaidat!

Cat

Cat
Kép
cateye

Szia Eszti!

Gratulálunk a fiuk első szülinapjához!Nagyon szép babák!
Baranya?Pontosabban?

Üdv

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok,

2 hetet itt behozni nem semmi.
Így mindenre nem is írok, meg már nem is aktuális.
Ígérem nem tűnök el ilyen hosszú időre. Kép

Lillának gratulálok a babákhozKépKép és a legjobbakat kívánom nekik.

Eszti,
Üdv neked. Isten éltesse a fiúkat!!

Rólunk:
A kisasszony már 1 éves múlt (múlt héten) a kisebbek meg 24 hetesek voltak. Szépen haladunk a cél felé.KépKép de remélem(tudom), h még messze van.
A külső méhszáj még mindig nyitva(ez már így is marad) az a cél, h a belső meg csukva maradjon. Amit tudok megteszek ezért.
Amúgy jól vagyunk, velem is minden rendben. Néha már nehezen kelek fel, ami nekem azért fura, mert Dalmával az utolsó napokban könnyebben keltem ki az ágyból, mint most a szülés előtt 3,5 hónappal. Néha úgy beszúr, h forgolodok, mint hátán a bogár amire feltápászkodom.

Pusz: Vikta

24+5KépKép 1évesKép
vikta

Sziasztok!

Cateye!
A fiúk nem egypetéjűek, szinte mindenben különböznek, de mégis néha még mi is összekeverjük őket. Dánielnek és Tamásnak hívják őket és szerencsére nagyon jók. Nem mondhatnám hogy sok gondom van velük, nagyon jól elvannak együtt a szobájukban nélkülem is. Azért vannak rosszabb napjaink is, de elég nyugodt természetűek. Még nem tudnak menni és nem is vezetgetem őket, addig jó nekem amíg megelégszenek a mászással is. Hogy mikor lesz könnyebb? Hát ezt nem tudom! Egyébként természetes módon lettek, mindig ikreket szerettem volna és sikerült! Persze egy fiúra és egy lányra vágytam, de az már túl szép lett volna, most pedig nem cserélném már el őket!Neked fiaid vagy lányaid vannak?

Bea!

Harkányban lakunk!

Eszti
esztike

EsztiKép
Nekem 2 fiam van, Olivér és Sámuel, hétfőn voltunk 8 hónaposak. Ha a nevemre kattintasz, akkor a profilomban van kép rólunk.Kép
Nincs segítségem, így egyedül küzdök velük, derekasan.Kép A párom viszont nagyon sokat segít esténként, és 7végénként.
Az én fiaim még csak pár percet játszanak egymással, illetve abból is mindig birkózás lesz, mert az erősebb egyéniség Samu legyűri a tesóját. Az békésen tűri egy rövid ideig, aztán elkezd ordítani. Sajnos Samu már áll, így a lehető összes
balesetveszélyes helyen feláll, és rámol veszettül.Kép Õ egész embert kíván, mert nem viseli el a bezártságot, így egész nap csak a nyomomban van.
Én is örültem volna egy vegyespárosnak, de már nem bánnám ha 3. babának is fiú jönne.Kép (Tudod egy boszorka van, 3 fia van...Kép)

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
Megnéztem a fiúkat, nagyon aranyosak! Egypetéjűek? Mikorra tervezitek a 3. babát? Mi már rajtavagyunk az ügyön, de amikor mind a kettő rajtam mászik elgondolkodom, hogy nem túl korai-e. Nem tudom, hogy fogom-e bírni. Én is egyedül kűzdök velük, szerencsére a férjem sokat van itthon és segít is! Mi is gondba voltunk amikor elkezdtek mászni, de kipakoltunk a szobájukból mindent ami ártalmas, szereltünk egy rácsot az ajtójukra és most elvannak a "nagy járókába". Már rajtakaptam őket azon is, hogy a labdát egymásnak guritották! Nevetnek játék közben valamin, de legtöbbször egyedül rágódnak. Sokszor összevesznek egy játékon és akkor kellek én! Eleinte a Dani volt a mozgékonyabb, elöbb született, elöbb fordult, elöbb állt, de most a Tomi is ugyanolyan aktív lett. Sajnos a Tomi elég verekedős is!

Eszti
esztike

EsztiKép
Üdv itt!Kép Gratula a fiúkhoz!

Tegnap óta itthon az egész család, tehát megvolt az első álmatlan éjszakánk is...Kép A lányok folyamatosan visítottak, szopni nem voltak hajlandóak, a végén megpróbáltam üvegből adni nekik tejet, azt bezzeg ittak mint a huzat! Ez viszont nem tesz túl jót az amúgy is hektikus tejtermelésemnek... Van valami ötletetek? Lehet, hogy még a kórházi élmények dolgoznak - ott minden éjszaka cumi volt...

Gyöngyi

bgy

Szia Gyöngyi!
Gratulálok a lányokhoz!
Még emlékszem milyenek fárasztóak voltak az első éjszakáink, bár a fiúk csak 3 óránként sírtak, de akkor mind a kettő.Eleinte megpróbáltam szoptatni őket (egy próbálkozott amíg a másik ordított),de aztán mindig előkerült a cumisüveg és a tápszer. Pár nap után éjjel már nem is próbálkoztam és 1 hónap után a nappali szoptatás is elmaradt. 6 hónapos korukig szorgalmasan fejegettem, de akkor már nem is volt nagyon tejem és a fiúknak sem kellett.Nem voltak "anyatejes" babák, de felesbe kapták legalább. Így legalább tudtam hogy eleget ettek és nem lógtak rajtam egész nap. Az első két nehéz hét után teljesen kiismertük egymást, 3 óránként ettek és egész nap aludtak. Az éjszakai etetések is gyorsan mentek, pár perc alatt kiszívták a tápot és aludtak tovább. Egy etetés nem volt több 15-20 percnél. És a cumisüvegből egyszerre tudtam őket etetni, mert ezt szoptatással nekem nem sikerült. Ha az egyik ébredt a másikat is ébresztettem és így megszokták, hogy egyszerre kell enni, aludni,...
Nekünk ez így volt jó és kényelmes, bár mire elmostam az üvegeket, lefejtem a tejet szinte kezdtem mindent előről, de néha maradt fél órám magamra is!Majd írd le hogy boldogulsz, remélem sikerül kitalálnod valamit ami jó nektek!
Eszti
esztike

Eszti Kép
Gratula a fiúkhoz!! Nagyon édesek!
Engem is érdekelne - mint Catet - hogyan alakulnak a fiaid Kép nálunk is kettő fiú a felhozatal, nemsokára fél évesek lesznek ...
Nagyon kíváncsi lennék, hogy alakult ki nálatok, hogy jól elvannak magukban ... nálunk minimális időt bírnak ki "foglalkozás" nélkül ...
Mennyire voltak sírósak?
Hogy viszonyulnak egymáshoz?
Mikortól "vannak ilyen jól el" magukban?

Bocsi a sok kérdésért Kép

Gyöngyi Kép
Sajnos az éjszakák még egy darabig nehezek lesznek, de hamar túllesztek rajta, kitartás KépKép
Nem lehetsz könnyű helyzetben, de türelemmel talán vissza lehet szoktatni őket a cicire ... sőt biztos.
Nálunk a bimbóvédő volt a mumus - az is cumizavart okoz és csökkenti a tejet is, szóval nekem ezt kellett kiiktatni. De csak fokozatosan megy és próbálgatni kell a cicit állandóan.
Nyilván ha végképp nem eszik, persze muszály adnod nekik valamit KépKép De nekem végül belejöttek.
Szerintem ilyen pici babuknak nehéz lehet megtanulni rendesen szopizni, ha a kórházi cumi már a kezdetekben megzavarta őket, de tarts ki, mert érdemes!! És mikor jó éhesek próbáld űgyesen a pofijukba "tömködni" a cicit Kép szívni fogják, hiszen reflex Kép
Sajna semmi jobb ötletem sincs.
R
trus

EsztiKép
Az én fiaim is kétpetéjűek. Mind külsőre, mind belsőre ég és föld a 2 pasi.Kép A 3. babát talán 2 év múlva tervezzük, de sokszor ingadozom, hogy tényleg legyen-e még 3. baba. Ahogy Rita írta küzdünk az árral, és én még így 8 hónaposan sem látom a fényt az alagút végén. Lehet, hogy csak a fogzás miatt vagyok borúlátó, de nem tudom, hogy mikor fognak eljátszani huzamosabb ideig magukban a fiúk. Sajnos egyikük elég akaratos, és szinte egész nap igényli a foglalkozást.

GyöngyiKép
Amikor hazajöttünk a kórházból, mindkét fiam végigüvöltötte az éjszakát, mert éhesek voltak. Nekem nem jött meg még a tejem rendesen, és a kórházban elfelejtették mondani, hogy éjjelente betápozták őket 60 gr-al, hogy ne üvöltsenek a csecsemősöknek. Nappal viszont már nálam szopiztak eleget 30-40 gr-okat, és akkor nem is volt gond. Nekünk itthon nem volt táp, hiszen úgy engedtek haza a kórházból, hogy tudom szoptatni őket. Így a
férjem rohant a kórházba az éjszaka kellős közepén, és kikönyörgött egy kis anyatejet, és cumisüvegből megetettük őket. Utánna még 2 napig kellett nekik adnunk tápot üvegből, de sokszor mellre tettem őket (egyszerre), és jól beindult a tejem. Aztán megvontuk a cumisüveget, és állandóan a mellemet tuszkoltam nekik, így rákaptak. Félálomban szopnak a legjobban, így a végén amikor már jött náluk a szopási sztrájk 3,5 hónaposan, akkor is éjjel mindig mellre tudtam tenni őket.Próbáld meg alva szoptatni őket, mert fel sem fogják, hogy cici van a szájukban.
Hidd el menni fog!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Jó régen jártam már erre, de szerencsére a fejlett technikának és nektek köszönhetőek sms-ben értesültem a fejleményekről.Kép
Először is gratulálok minden új kettes és hármas ikres anyukának.Kép
Nagyon édesek a gyerkőcök a képeken.Kép
Köszönöm mindenkinek a sok drukkot.Kép
El sem hiszem, hogy tegnap töltöttük be a 36.hetet..Kép
A fiúk úgy néz ki, hogy jól érzik magukat és még nem akarnak kijönni.Kép
Nagyon nehéz a hasam, a gerincem nem nagyon bírja a nagy terhelést.De már nincs sok hátra.

Puszilok mindenkit

Judyt
36+1

Judyt
KépKép
judyt

JudytKép
Nagyon ügyesek vagytok, hogy így bírjátok! Kész van minden már a fiúk fogadására ? Még a végén 3 kg körüli babákat fogsz szülni!Kép Hogy fekszenek most ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
Köszönjük a dícséretet.Kép
Már minden készen áll a fiúk érkezésére.Kép
Mind a ketten koponya fekvésüek.Kép
A jövőhétre már lassan elérik a 3 kg-ot.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

JudytKép
De jó hallani felőled! Nagyon ügyik vagytok! Bár ezt már írtam neked...Kép

RitaKép
Úgy tűnik hasonló nálunk a helyzet, mint nálatok volt. A csajok csak bimbóvédővel tudnak szopni, mert különben kiesik a szájukból a cici és frusztráltak lesznek egy idő után.Kép Ma egyébként szinte egyátalán nem voltak hajlandóak szopni, fejtem és azt adtam nekik, de még a cumiból is tök keveset esznek... Kb. 35 ml az adagjuk.

CatKép
Sajna a csajok csak akkor szopnak, ha teljesen ébren vannak. Félálomban vagy álomban egyáltalán nem szopnak.Kép

Már nem tudom mit tegyek, ma adtam nekik tápot.Kép

Gyöngyi

bgy

Sziasztok!
Rita!

Nálunk a fiúk az elejétől fogva elvannak együtt, egy ágyban aludtak egymás mellett és mindig addig mozgolódtak amíg a fejük össze nem ért. Nagyon nyugodt babák, szinte soha nem sírnak. Eleinte este 7-8-ig sírtak, nem akartak elaludni, de olvastam hogy este minden baba sír és hagytam őket. Pár hét után abbahagyták és azóta egyedül alszanak el mindig. Ha túl fáradtak kicsit sírdogálnak, de ez nem mindennapos. Most már inkább akkor sírnak ha elveszik egymás játékát vagy ha az egyik veri a másikat. Ha egyedül hagyom őket, akkor általában külön külön játszanak valamivel, de azért mindig egymás mellett ülnek vagy fekszenek. Sokszor kukucskálnak egymással az ágy két végén és hangosan nevetnek, nagyon édesek! Ma például kipakolták a ruhásszekrényük egyik fiókját amíg az ebédet csináltam és persze teljes volt az egyetértés!

Cat!

Hány fogatok van már? Ennyire megviseli a fiúkat? Mi nem nagyon vettük észre hogy jön a fog, pedig 3 hónaposan kezdődött és az első 2 egy hónapig jött! Most már 8-8 van fejenként és talán most újabb érkezik. Nagyon érdekes hogy szinte napra pontosan ugyanakkor jön a foguk.

Gyöngyi!

Ne add fel! Ha esetleg nem fogsz tudni szoptatni, ne gondold hogy rosszabb anya vagy mint más, te legalább megpróbáltad! Én eleinte nagyon kétségbe voltam esve, mert elképzelni nem tudtam, hogy nem tudok majd szoptatni, de amit cicit kaptak elaludtak! Mi is szenvedtünk a cumival, alig ettek, szinte tömtük őket, de mára a 2,5 kg-ból már 10 lett! Egy jó ötlet jutott eszembe, amit mi későn olvastunk! Éjjel ne kapcsolj nagy fényt és ne pelenkázd át őket, hamar megtanulják majd az éjjel és a nappal közti különbséget és evés után aludni fognak azonnal. Nálunk bejött!

Judyt!

Kitartás! Remélem spontán fogsz szülni, nem mintha olyan nagy élmény lenne, de mégsem egy műtét! Nekem a 38. héten indították meg, de aznap megindult magától is. 8 hétig voltam korházban, nehogy baj legyen a babákkal, hát nem volt nagy élmény! Már a végén féltem hazajönni, mert szinte a korház volt az otthonom. Persze így utólag nem bánnék egy-két olyan nyugodt napot!

Eszti
esztike

EsztiKép
3-3 foga van a fiaimnak eddig, és Olinak most 3 jön egyszerre, Samunak 2. Ezért viseli meg őket ennyire. Eddig nem volt gond vele, mert a 3-3 észrevétlenül jött ki. de most lekopogom, mert megjavultak a kölkök.KépKép

GyöngyiKép
Ne legyél elkeseredve a tápszer miatt. Te mindent megteszel a szopiért, ha nem megy, akkor sem éhezhetnek a csajok. Fontosabb a Te kiegyensúlyozottságod. Én is lelkibeteg voltam amikor nem akartak szopni a fiúk, és a sok okos tanácsadó azt mondta, hogy ne adjam fel, mert ha nem adok nekik cumiból, akkor ráfanyalodnak a cicire majd. Még a családomban lévő belgyógyász doki is ezt szajkózta, hogy ne adjak nekik cumist, éheztessem ki őket. Mondanom sem kell, hogy vívódtam napokig, de a nyugalmam többet ért, és kaptak cumiból lefejt tejet. Egy hónapig bírtam az állandó fejést, és utánna feladtam. Mostani eszemmel azt mondom, hogy bánom, hogy ennyit idegeskedtem rajta, mert nem ér ennyit a dolog.
Ott nincs lehetőség anyatej igénylésre ? Mi 7 hónapos korukig kaptunk, mert kis súllyal hoztuk haza őket.

Cat

Cat
Kép
cateye

Most néztem, és kijött Olinak mindhárom foga csücske!!!! Hipp-hipp hurrá, kicsit nyugisabb időszak jön talán.KépKépKép Ha felkel Samu megnézem az övét is, mert lehet, hogy kint van az is már, csak az oktondi szülők nem vették észre. Bár a nyugiból gondolhattam volna!

Cat

Cat
Kép
cateye

Szia Judyt,
Nagyon örülök, h már a 36. hétnél tartotok. Ez csodálatos!!!!

pusz: Vikta

25+0KépKép 1évesKép
vikta

Judyt!
De jó!Itt vagy a célegyenesben!Szép nagy babáid lesznek,ha 3kiló körüliek!

Lányok!
Hátha van valakinek jó ötlete:
Eddig a fiúk egyáltalán nem buktak vissza semmit a tápiból.Most meg mindegyik elkezdte.Olyan idegesítő!Nekik meg biztos nagyon rossz lehet!Olyan savanyú képet vágnak hozzá!Ugyanúgy etetjük őket,mint eddig.Az adagjukat is lassan emelem.Most 90-100 körül esznek.De akkor se csinálok gondot,ha kevesebb csúszik le.
Akkor mitől bukják vissza az ételt?

Edit

Kép

Kép
edit73

CatKép
Gratula a fogacskak csucskeihez!Kép
Itt sajna a szoptatas se nagyon divat, szoval igenyelni tejet lehetetlenseg. Nem is letezik itt ez a fogalom. Az a helyzet, hogy en nem merem eheztetni oket, mivel Reka eppen 2 kg felett jott ki a korhazbol, de ha nem hiznak, akkor visszakerulnek... Most vegyesen adjuk a tapit es a cicit, ugy tunik ezzel elegedettek, alszanak szepen, az ejszaka is nyugodtabb volt. Fejni nem nagyon tudok, mert felvaltva esznek.

EditKép
Nalunk az elejen buktak vissza a tapit, most - bar ugyanazt a tapit adjuk - nem bukjak vissza. En se tudom mitol fugg, de nalunk is nagyon keserves kepet vagtak mindig a dologhoz.

Tapis kerdesem is lenne. Lassan elfogy majd amit a korhazbol kaptunk, ez spec. korababaknak valo (Cow and Gate-Nutriprem2). Utana szerintetek milyet vegyunk nekik? (Ez nem kaphato siman, csak korhazi hasznalatra.) Fogalmam sincs milyen tapik vannak, annyira nem foglalkoztam ezzel a kerdessel, mondvan hogy ilyenre nekunk nem lesz szuksegunk... Kép

Gyöngyi

bgy

Sziasztok!

Cat!
Gratulálok a fogakhoz, jöhetnek a nyugodt éjjelek és nappalok!
Nálunk sincs anyatej igénylésre lehetőség, ha nincs tejed,akkor így jártál! Egyébként nem értem miért kell ennyire erőltetni ezt a szoptatást. Van akinek nem megy és ezt el kéne fogadni! Nekem is mindenki csak azt mondogatta, hogy szoptatni kell, mert a babának az a jó. Lelkibeteg voltam, hogy én rossz anya vagyok és minnél jobban hergeltem magam annál kevesebb tejem volt. A szoptatásnak szerintem csak akkor van értelme ha az anya csak egészséges dolgokat eszik és egész nap pihen, de két gyerek mellett ki tudja ezt megtenni? Elég volt elötte 9 hónapig ezt csinálni!

Eszti
esztike

Gyöngyi!

Mi az Alpremet etettük, ezt 5kg-ig lehet adni és 3kg-ig ingyenes. A fiúknak bejött, de fura ízlésük van, általában mindent szeretnek amit más nem. Utána a Beba HA tápot ették és azt 1 éves korig lehet felírni. Mindenképpen irass fel valamilyet! Örülök, hogy kezd nyugodtabbá válni minden!

Eszti
esztike

Sziasztok Kép

Eléggé el vagyok keseredve Kép
Ezért is fordulok hozzátok hátha valakinek van valami hasonló tapasztalapta.

A fiaim ugye lassan fél évesek lesznek.
Evés és alvás aránylag normális, de a napjaink szörnyűek Kép
Szinte végig sírják az egész napot.
Van, hogy akkor is nyüglődnek ha velük vagyok.
Rengeteget üvöltenek - általában könnyek nélkül és teljesen kibirítanak minket.
Szerintem egészségesek és jól fejlődnek, csak vashiányuk van nagyon, ami most derült ki, de már orvosoljuk.
Szóval normál gyerekek és mégis dühödt sírás - hisztinek tűnő - kiséri az egész napot.KépKép
Hallottatok vagy tapasztaltatok már hasonlót?
Ha van valami ötletetek légyszi írjatok!
Köszi
R
trus

RitaKép
A sógornőm kisfiának is vashiánya volt, és egész nap ordított. Miután javult a vas-helyzet, ez is javult, bár teljesen nem tűnt el... Sokat nem segít tudom, sajnálom hogy ez a helyzet.

Gyöngyi

bgy

GyöngyiKép
Mi Beba HA-t eszünk. Ebből van Start az újszülötteknek, majd 1-es, 2-es, és hipoallergének. Szerintem nálatok ez nem kapható, emrt ez Nestlé termék, de hátha van valami hasonló összetételű. Ha
kell, leírom az összetételét a dobozáról.

EsztiKép
Egyetértek a szopi kultuszról.

RitaKép
A vas majd segíteni fog hidd el! Sajnos nehezen szívódik fel. Folsavat kaptok ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Péntek óta itthon vagyok. Sajnos egyfolytában hőemelkedésem van, így nem nagyon volt eddig lelkierőm leülni a gép elé. Összeszedtem egy húgyúti fertőzést és még a szülőszobai üdülés során egy köhögést, ami már kitart 4 hete. Most ezek miatt már 2 napja nem is láttam a babákat, de Robi megy hozzájuk és hozza a híreket. A dokinő ma azt mondta, hogy azon kívül, hogy korán jöttek, nincs velük semmi baj, hálistennek eddig semmi jele agyvérzésnek és egyéb nyalánkságoknak.

Egyelőre ennyi, még elég satnya vagyok. Köszönöm mindenkinek a drukkolást!

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla Kép
De jó, hogy bekukkantottál, és szuper, hogy a babákkal minden OK. Eddig is nagyon szépen ment minden a körülmények ellenére, biztosan semmi gond nem lesz ezután sem.
Ha van kedved, és időd ill. erőd, akkor nézz be a korababás topikba, ott sok-sok infót találhatsz:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9087008&la=42799484

A babák már nincsenek lélegeztetőn, ugye?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lilla!

Mégegyszer sok boldogságot,eröt,és persze egészséget a babákhoz,babáknak!

Gyöngyi!

Az anyatejgyüjtö állomáso 8 hos korig ingyen kapsz anyatejet.A gyerekorvos írja fel!Remélem nálatok is megoldhato a szállítása!

Bea

Kép
beatrix2

LillaKép
Nagyon örülök, hogy ilyen strammok a gyerekek.Kép Te is hamarosan felépülsz. Ne ess kétségbe, mert a csaszi mindenkit megvisel, Te meg 4 hetet feküdtél előtte, és le vagy picit gyengülve, ez nem is csoda.
Remélem a hamarosan elmúlik a náthád, és a fertőzésed is.

OrsiKép
Voltatok a korababás talin ? Dorisék ott voltak ?
Remélem jól vannak!

Cat

Cat
Kép
cateye

A bukás az sok mindentől lehet. Vagy sokat evett a gyerek vagy nem a híg tej kell neki hanem a sűrűbb hátsó tej ezért kibukja amit eddig evett és utána kéri a zsírosabb tejcit. Azt ne kérdezzétek h melyik eset mikor fordul elő.

Szia Lilla,KépKép
Remélem nálatok minden rendben lesz és mielőbb megerősödnek a babák. Szerencsére a babáitokkal semmi baj nincs. És ez a legfontosabb. Nagyon irigylésre méltó vagy, h több hetet bent tudtad tartani a babákat. Ebben szerintem az anyának is nagy szerepe van.
Mielőbbi javulást neked!!!

Mamik,
Én is segítséget kérnék. Nincs nagy baj cak izgulok. Lassan már a 6. hónapnál tartunk és állandóan feküdnék, pedig már tényleg nem csinálok semmit. Felül a bordám kb a nap felében fáj és éjjel sem tudok aludni, mert nagyon fáj. A jobb oldalam szokott szúrni, de nagyon erősen és több órán keresztül nincs olyan helyzet amiben normálisan érzem magam.
Az egy dolog, h szenvedek, ezt még kibírom, de mindig arra gondolok, h a baboknak lehet valami bajuk, nem férnek el, vagy rosszul vannak bent. ez hülyeség???
Hozzá kell tenni, h volt már egy terhességem és 5 hónaposan a Kevélyeket másztam meg és az utolsó előtti napig majdnem úgy éltem, mint előtte. Tehát nem vagyok egy nyavalygós típus. Ez a szúrás, stb... iker terhességnél természetes???

Pusz: Vikta

25+1KépKép 1 évKép
vikta

Sziasztok!

Végre tudlak olvasni benneteket! Sikerült elkapnunk egy jó kis náthát, már a vége felé tartunk, viszont most köhög mindenki...

Vikta!
Igen, nálam is előfordultak ilyen szúrások, és tényleg az a legjobb, ha sokat fekszel! Én állandóan a szoptatós párnámmal bástyáztam körbe magam, rengeteget segített, esetleg próbáld kiKép

Lilla!
Örülök, hogy a babák jól vannak! Mi is köhögünk, van rá egy homeos szer, a Stodal szirup, azt hiszem kismamák is szedhetik.

Rita!
Sajna nem tudok használható tanácsot adni. Nálunk is hasonló a helyzet, ha nincs velük senki a szobában, szó szerint üvöltenek...Nálunk a séta sokat segít, vagy csak az, ha kiteszem őket a fűre egy plédre, persze viszem magamat is Kép

Cat!
Gratula a fogacskákhozKép

Edit!
Kisbabáknál nagyon gyakori a bukás, az én fiaim rengeteget buktak. Kb. 3-4 hetesen kezdődőtt náluk és kb. 5-6 hónapos korukra szünt meg. Mi használtunk büfipadot, ez valamennyit segített. Ha nagyon sokat buknak, szoktak felírni A.R.-es(anti refluxos )tápszert.

Judyt!
Tényleg nincs már sok hátra! Biztosan szép nagy babáid születnek!Kép

Ildikó
ildikó

IldikóKép
Sajnálom a megfázást, de szerencsére hamar kilábaltatok belőle.Kép Napsugár oviba jár ? Onnan hozta haza a kórságot ?
Kicsit megnyugodtam, hogy nem csak az én fiaim szenvedősek sokszor, hanem nálatok is van nyűgi. Kezet foghatunk, mert ilyenkor nálunk is a séta a megoldás, vagy a kertben mászás.KépKép

Olinak találtam még egy szemfogat a szájában ami kijött, így szerencsére mindkét szemfoga kibújt már, így 7 fogacskája van.Kép Samunak viszont még mindig nem jött, ki, így ennek megfelelően nyűgös is.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Szisztok!

Vikta!
Nekem is folyamatosan szúrt mindenem és alig tudtam aludni. Nyomták felfelé a bordám és ahogy teltek a hetek egyre rosszabb lett. Szinte egész éjjel forgolódtam, az volt a legjobb ha férjem éjjel dolgozott és akkor senkit nem zavartam a járkálásommal. Képzeld el milyen volt a korházaba, nyikorgós ágyon 4 nagyhasú forgolódóval egész éjjel! Nem sokat aludtunk! Szülés után jobbakat aludtam mint elötte! Kitartás!

Kép
esztike

Lilla!
Fel a fejjel, biztos nemsokára jobban leszel! Annak örülj, hogy ilyen fantasztikus babáid vannak, hihetetlenül gyorsan fejlődnek és a lényeg az, hogy egészségesek!!! (Sajnos tapasztalatból tudom mennyi nehézséggel kell megküzdeni ilyenkor egy kis pöttömnek...)
Azért tudsz fejni?
Továbbra is nagyon drukkolok nektek!
Mimóza

Rita!
Neked is drukkolok, hogy véget érjen a sírós korszak, vagy legalább te könnyebben viseljed, hogy ilyenek. Panka is többnyire elégedetlen a világgal és sok mindennel ami vele történik (még most 6 évesen is). Azóta kezdett javulni a helyzet, amióta én el tudtam fogadni, hogy ő ilyen, nem én tehetek róla, hogy ilyen a természete és már én is kevésbé vagyok elégedetlen vele. Szóval minden mindennnel összefügg...
puszi,
M.
mimóza

ViktaKép
Sajnos az ikerterhesség ilyen nyűgös, bár én csak a 33. hét után szenvedtem igazán. A bordámat az egyik fiú, a hugyhólyagomat a másik támadta folyamatosan. Sehogy nem volt jó feküdni sem, így a szopispárnát dugdostam mindig mindenfelé magam körül, hogy kényelmesebb legyen.

EsztiKép
Tündéri a két pasi, és milyen ügyesen kezelik a fogkefét.KépKép Nekem még mindig nagyon egyformák.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

LillaKép
Szuper hogy itt vagy! Nagyon örülök, hogy a babákkal minden rendben, remélem hamarosan elmúlik a köhögéses nyavalyád is és mehetsz hozzájuk!Kép

CatKép
A Beba táp tehéntejes, vagy kecsketejes vagy más? - bár nem tudom hogy van-e jelentősége, mivel amit most kapnak, abban tehéntej van... Egyáltalán mi a szempont a tápoknál? Köszi.

Gyöngyi

bgy

Ja, és még egy kérdés. Emese kicsit szorulásos, mindig szenved a kakival. Ilyenkor persze van nagy visítás is. Van valami ötletetek hogyan lehetne segíteni neki?

bgy

Sziasztok!

Cat!
Nem ovis még Napsugár, majd ősszel, ezt a náthát most apától kaptuk el...Majd akkor jönnek a jó kis vírusok, bacik ha a Napsugár ovis lesz, már gondolatban felkészültem rá.
Fogak:
Nálunk mindkét fiúnak négy foga van, de majd tüzetesebben megnézem a szájukat, lehet, hogy akad még párKép Én sem mindig veszem észre rögtönKép

Eszti!
Nagyon aranyosak a fiaid! Tök egyformákKép Kép Kép

Ildikó
ildikó

Ildikó,
Ok. köszi. Kipróbálom.

Esztike,
Fájt, szúrt de mikortól???
A majdnem 6hó nem túl korai?
Édesek a gyerekeid fogmosás közben (is).

Cat,
az sem lehetett jó. nekem nem tudom mit nyom, de nagyon nyomja szegényke.

Pusz: Vikta és a szúros gyerekekKépKép

25+1KépKép 1 évKép
vikta

Vikta
Szerintem nem korai! Nem akarlak elkeseríteni, de jobb nem lesz! Én nem tudom milyen egy gyerekkel terhesnek lenni, de a kettővel elég problémás. Egyre nehezebben fognak elférni, nekem a vége felé az egyik bemászott a bordáim alá és nagyon nyomott. Nálam általában egyszerre csak egy rugott és nem vándoroltak sokat, de az egyik szobatársamnál az egyik szinte minden nap megfordult és folyamatosan mozogtak. Szerencsére az én fiaim már akkor is nyugodt babák voltak! Szerintem el fog múlni a szúrás, ha találnak valami más helyet és akkor jön valami újabb kellemetlenség!

Eszti
esztike

Sziasztok!

Netünk sem volt, és mind a 4 gyerek beteg volt.Kép Most már kilábaltunk belőle, igyekszem visszaolvasni.Kép

Márti
_marti_

Most érkezett a másik topic-ba a hír:

Megszülettek JudytKép fiai
Ákos 8:02 2750 g és 47 cm
Attila 8:03 2400 g és 48 cm

Gratulálok nekik! Nagyon szép súllyal születtek!

Gyöngyi

bgy

Most láttam, hogy sms-ben is megérkezett a hír JudytKép-tól... Kép Kép Kép Hihetetlen figyelmes vagyok, pedig a lányok már 4,5 órája alszanak...Kép

bgy

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?