Új privát üzeneted érkezett!

Vaktyuk,
nekünk is van Auchanos pihentetőszék, Manó nagyon szereti, mert érdekli a világ és így többet lát, mint fekve, és mégsem kell állandóan karban tartani.

Babaúszás témában én is azért nem fogom vinni Manót, mert nem hiszem, hogy arra van szüksége a kis bőrének, hogy mindenféle vegyszerek között ázzon, annak is lehet allergizáló hatása - ezért nem mertem a narit sem adni neki - és ráadásul a szülők is benn vannak a vízben, és sztem nem biztos, hogy mind teljesen egészséges.

Fanka,
Panni nagyon aranyos komoly nagylány!

Emma,
a kórházban a csecsemősök azt mondták, hogy a gyerek orrát akkor kell leszívni, ha nem tud cicizni mert be van dugulva, vagy beteg, de pusztán azért mert néha szortyög nem szabad, mert a beavatkozástól bedagad az orr nyálkahártyája és még rosszabb lesz. Majd ő kitüsszenti azt ami zavarja.

Edit,
Adél nagyon aranyos kistündér.

Konakiont úgy tudom, hogy addig kell kapni a babának végig amíg csak anyatejes. Azt hiszem a K vit. a véralvadás miatt fontos. De Connie ezt biztos tudja.

Akiren,
én kisbabaként cumiztam álmomban, aztán olyan 6-8 hónaposan áttértem az ujjszopira. Ezt is csak álmomban múveltem. Napközben nem nyomtak mindig cumit a számba, és ez a kellék csak az önmegnyugtatásra kellett, majd aludtam mint a tej. Bár ez is olyan kérdés, amit mindenki maga dönt el.

Angelani, Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen, és boldog kismama legyél!!!

Ákos nyűgizik a hidegfront miatt, szegény kisfiam olyan bújós. De úgy szeretem amikor ott szuszog a KicsiCsomag a nyakamban és érzem ahogy ellazul. Hiába, nagy varázsló őkelme.

Kérdezném, hogy aki szed Cerazette-t annál nem volt olyan mellékhatás, hogy elkezd vérezgetni? A doki azt mondta, hogy gyógyult vagyok. Akkor ez most miféle vérzés?

Kép

Kép
vizimano

Angelani,

Azt írtad, hogy most voltál előszőr ennél a dokinál. Lehet, hogy téved a rövidülést illetően, mert nem látott előtte. Nekem a 30. héten 1 újnyit kinyílt a méhszájam, és vérezgettem. 2 napig bírtam otthon, aztán vissza mentem dolgozni.
Szerintem pihenj sokat, olvass valami jó könyvet, ami eltereli a figyelmedet.

Angéla
angéla

Sziasztok
Vizimano koszi azt hiszem a heten el is megyunk megvenni, mert kiscsirke sem szeret az agyaban lenni az ulogarniturara mar nem merem odarakni amilyen kis erolke talan meg le is masznaKép
Aki Aventes mellszivot hasznal lecci...)
Most jo vag ynem en szeretnem ha tobb tejem lenne de a kezi fejes nem megy medela meg szart sem er ezert gondoltam erre vegso megoldaskent...

Kép
vaktyuk

Tiszta őrület! Eddig az volt a bajom, hogy azért nem tudok semmit sem csinálni, mert Panni az ölemben van. Erre most már 2,5 órája várom, hogy bármelyik percben fölkeljen, így nem merek belekezdeni semmibe. 9 órát aludt éjjel, és reggel evés után még max 1 órát szokott ráhúzni, de már 3 és fél órája durmol. Igaz, a hideg frontot mindig átaludta, de ennyire?! Már lassan önthetem ki a kaját, amit 10-kor csináltam. Amióta enni adok a cicának, azóta teljesen megváltoztak a szokásai (természetesen jobbak lettek, hiszen nyugodtabb és elégedettebb Kép ), így újra ki kell ismernem. Olyan szar érzés, hogy 3 hónaposan újra meg kell ismernem a lányomat, és ez az én hibámból van így... Kép Más babákat ilyenkorra már ismer az anyjuk! Nagyon ki vagyok e miatt. Egyetlen dolog tölt el jó érzéssel, hogy az éheztetés utolsó hetében teljesen anyás lett a kiscsaj, már csak én tudtam valamilyen szinten megnyugtatni. Most is rám mosolyog leginkább, van, hogy másra nem is. Csak nehogy aztán ennek az legyen a vége, hogy már az apjával sem marad el egy-két órára! De szerencsére már megnyugtatni nem kell, csak elaltatni, ha nyűgösködik. De akkor is rossz, hogy eddig nem adtam meg neki a megfelelő dolgokat: ölbe vettem és énekeltem, a helyett, hogy normál lyukú cumival etettem volna. Kép

Kata
panni2005

Vaktyúk,
nekem az Aventes kézi bevált nagyon!

Kata
panni2005

Ja, Vaktyúk,
mindkét tejtesónk is azzal fejt, a mostani nem is tudja elapasztani a tejét (napi 1 liter plusszba, holott az első gyerekkel egy csöpp sem volt neki).
panni2005

Jammie
A kéthós oltás elvileg nem okoz problémát, úgyhogy ne aggódj!

A Konakionnak tök más van a betegtájékoztatóján, mint amit a dokik mondanak, ráadásul azt is ráírták, hogy hatása nem bizonyított.
zsana75

Kata,
ne stresszeld magad, nem vagy rossz anyja Panninak, sztem ez egy baki volt, de nem történt jóvátehetetlen.
Én is teljesen ki voltam, amikor kiderült, hogy a Lactoherb miatt szenvedett a fiam. Teljes bűtudat stb.
Mielőtt tápot kapott volna a fiam, én is éheztettem mert cicizett szegény, de mivel nincs normál tejtermelésem, nem lett több a tejem. Olyan megdöbbentő volt, hogy amikor megkínáltuk tápival becummantott 60-at (ekkor még csak 3 hetes volt) a két cici után és beájult. Na akkor bőgtem én is.
Fel a fejjel.

Kép

Kép
vizimano

Vaktyuk,
Avent nekem jó volt, csak nekem nem szaporodott a tejem. Bár nekem semmitől sem szaporodott...

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Vaktyúk, én használtam medela gépit, medela kézit és avent isis mellszívót is. KB ugyanannyit sikerült (nap 1-msfél deci) szívnom mind a hárommal a különbség talán annyi hogy az aventtel talán vmivel gyorsabb a fejés. Fontos,hogy ne hagyd abba egy két perc után, van, hogy csak 3-4 perc után indul el.
Köszönöm szépen a pihenőszékes válaszokat, azt hiszem beruházunk a hétvégén!
KakikérdésKép Kb hét hete, pont a 2hós oltás után a délutáni kakitól nehez szabadult meg LucaZsófi. Az oltás miatt akkoriban méregettem a lázát, s hőmérőzés a kakiban is segített.Azóta ha nagyon nyüglődik rásegítek a hőmérővel, de nem akarok/akartam rendszert csinálni belőle. Azóta viszont délután szinte mindig csak tud megkönnyebbülni. Van vmi ötletetek, hogy mit csináljak? Hagyjam kínlódni, segítsek neki (masszírozni is szoktam) vagy?
köszönöm,
sziasztok,
Eszter
wester2004

Sziasztok!

Azt honnan lehet tudni, hogy a Manónak nem elég a tej és pótlásra van szüksége?
Mert nem tudom megállapítani, hogy mi a baja. Szopizik, és egyszer csak elkezd sírni, még ott a cicin. aztán szív kettőt, megint üvölt. ezt eddig nem csinálta. Mondjuk 2 naponta mérjük este, és ugyan úgy fejlődik, 2naponta kb +100g.
Enni is ugyan azt eszem mint eddig.
gondoltam, hogy az orra, mert szürcsög, főleg este felé, de nem látok benne semmit, és ha porszívózom se jön semmi.
szerintetek mit lehetne még kipróbálni?

Zsuzsi+Roli(6+6nap)

Kép
zsisske

PViki!
Köszi szépen! Segített amit írtál! Egyébként tényleg jobban vagyok, nekem is hihetetlen mennyire el tud borulni az agyam, s elveszítem a realitásérzékemet. A mérlegelkobzás nekem is segített...
Eszter
wester2004

Vaktyúk

Ezen a 7-8000 ft-os áron érdekelne? Dobj egy mail címet, arra megírom a telcsi számomat! Amúgy én is a Kútvölgyiben szültem. Neked is jó tapasztalataid voltak?

Zsu
tothzsuzsi

Kata!
Az én kistündérem is alszik másfél órája, nálunk ez is ritkaság (Ja, és én is itt örzöm, mert 1 órája azt hiszem, hogy mondjárt felkel...) Cumiügyön ne rágd magad, a védőnőnek tényleg lehetett volna több esze...
Zsuzsi,én mégiscsak a nózira tippelnék, hátha nem kap levegőt. kétnaponta 100 gramm??? Neked turbótejed vanKép
ESzter
wester2004

Sziasztok!

Csak meg szeretném még egyszer köszönni a sok-sok segítséget!
Nagyon rendesek vagytok és egy kicsit meg is nyugodtamKép

Panni2005!
Köszönöm, hogy utánam jöttél az őszi topikbaKép
Rendes vagy és sokat segítettélKép

Örökre hálás leszek nektek!
Remélem egyszer majd én is tudok másnak segíteni.

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok

Zsuzsi
Maja baba ugyanezt csiálja,de a kaki miatt,állandóan evésközben készülödnek kifele a dolgok.Az elején még szív és akkor elkezd fájni a poci és visong,meg dünnyög szopi közben.Remélem nálatok nem ez van,de hátha segítettem.

Édesek a babócák,rkjatok fel sok-sok képet.

Képzeljétek tegnap nem üvöltött fürdés közben,igaz félálomba volt.

Beszéltek itt az oltásokról,nálunk nem lehet választami,azt se mondják meg milyet kap.Tegnap voltunk méretkezni az én drágám persze végig ordított (3130 gramm),haza felé is alig bírtam vele,én előre rettegek mi lesz,ha oltást kap.Jajj!

Eszter
Kamilla tea?

Kata
No para.Szerintem egész életükbe nem udjuk majd őket kiismerni,jó ez így hülyén hangzik,de serintem ne idegesítsd magad.

Timurr
Vendég

Zsuzsi,

Szerintem az a gondja a babának, hogy lassan jön a tej. Azért csinálja ezt, és azért kezd sírni. Tedd át a másik melledre, és meglátod milyen nyugisan fog szopizni.

akiren
akiren

Zsuzsi,
akkor csinál ilyet Ákos, hogy fejelkapás, sírás, ha éppen puki, vagy kaki készül kifelé, esetleg van a pocakban levegő. Nekem a poci simogatás, ill. a böfiztetés jött be.
Tényleg turbó a tejed!

Eszter,
talán a víz, vagy kamila tea segít, mert attól beindul a perisztaltika és könnyebben megy neki.

Kép

Kép
vizimano

Eszter
nekem is az orra a leggyanusabb, de hogy lehetne megszünteni a szörcsögést? sose jön semmi ha orrszívózom, akárhogy is szörcsög. meg napközben szinte teljesen tisztának tűnik az orra, reggelente a legrosszabb de akkor se jön semmi.

Remélem ez a növekedés azért lassulni fog, (egyelőre 1 hete tart) mert félek nem birom majd tej mennyiséggel. igy is tök sokat van mellen szerintem.

Kakitémához: én így (hasra felhúzott lábbal)'szoktam' (már ha ő is akarja Kép) letenni délelőtt aludni, és álmában tök nagyokat pukkant, meg kakil. meg nálunk is a masszázs, meg a torna szokott segíteni, illetve a sima tisztába tevés is, mert ha tiszta pelenkát érez maga alatt, rögtön jön a késztetés Kép, úgyhogy néha csak a 3.ba sikerül becsomagolnom.

Timurr
dünnyögés van nálunk is szopi közben, de ha a hasa fáj, vagy kakil, akkor -eddig legalábbis- tekergett is hozzá, meg tornázott a lábával.

Zsuzsi

Kép
zsisske

Akiren,
át szoktam tenni a másik cicire is, valóban egy darabig nyugi, aztán megint kezdi. ezért gondoltam, hogy nincs elég tejem. de gondolom akkor nem így fejlődne. vagy mennyi idő múlva látszik, hogy mégse elég ami van?
vag adjak neki valami mást, hogy tele legyen a pocija?

Vizimano
szoktunk kaja közben böfizni, meg a hasát is simogatom kaja közben, de nem nagyon használ mostanában Kép

Zsuzsi
zsisske

Tóthzsuzsi,

ha jól értem akkor most lecsúsztam a mellszívóról?

Erika
gezenguzerika

Zsuzsi,
A fiúk összebeszélhettek, mert Ákos is ezt csinálja két napja. Azt hiszem akkor, amikor a második ciciből már eleget evett, és már csak cumizna, de azt ennyi tej mellett képtelenség. Azért gondolom ezt, mert mindig azon a mellemen megy az ilyen hiszti, amelikből ömlik a tej az elején. Most nagyon felturbózta a tejtermelés, és egy ciciből megeszik 170-180 g-ot, és ahhoz már csak 20-30-at eszik hozzá a másikból, és amikor már csak cumikázna rajta, abból még akkor is dől.
Esetleg lemérhetnéd kaja előtt és után, akkor látszik mennit eszik. De ha nem nyüglődi végig a következő eteetésig a napot, akkor kapott eleget enni a doki szerint.
Bedugult orrnál nekem az jött be, hogy félfüggőleges helyzetbe döntve szopiztattam.

Orrszívó: nekem a gyerekdokik (a körzeti is, meg a sógorom is) azt mondták, hogy egy nap egyszer nem árt kiszívni, ha be van dugulva az orra, de nála akkor látszik is benne a trutyi. Most viszont náthás, és orrszívás után is hallom a szörtyögést, de nem tudom kiszívni (Pesztonka orrszívónk van). A porszívós orrszívó kiszedi az ilyen láthatatlan szörtyit is?

KépKép
connie

Connie!
A porszívós nekünk elég jól bevállt. A kézivel csak az jön ki , ami az elején van .

Kép
Kép
greenolive

Vaktyuk, Vizimano,
A Konakion úgy van, ahogy Vizimanó írta, végig kell szedni, amíg csak szopik a baba. A tápszerben van K-vitamin, de az anyatejben nincs.
A betegtájékoztatóban azért ír mást, mert a Konakion alapvetően injekció, és arról szól a betegtájékoztató, a szájon át történő adagolásáról nincs benne szó.

KépKép
connie

Vaktyuk, Vizimano,
A Konakion úgy van, ahogy Vizimanó írta, végig kell szedni, amíg csak szopik a baba. A tápszerben van K-vitamin, de az anyatejben nincs.
A betegtájékoztatóban azért ír mást, mert a Konakion alapvetően injekció, és arról szól a betegtájékoztató, a szájon át történő adagolásáról nincs benne szó.

KépKép
connie

Connie
Nekem sajnos még mindig náthás a gyermek, úgyhogy épp van tapasztalatom. Kép
Mondjuk nem vészes, az elején reggel-este szívtam neki (porszívóssal), mostmár csak napi egyszer. Látni ugyan nem lehet neki semmit, de hallom, hogy szörcsög. A trükk az, hogy nem csak simán odateszem az orrlyukhoz a szívót, hanem mozgatom is, hogy minden szögből ki tudja szívni. Nálunk is van, hogy már nem jön semmi, de még mindig hallom. Én arra tippelek, hogy az orrmandula miatt lehet, de ezt gyerekorvosok biztos meg tudják mondani, hogy így van-e.
Egyébként Vilmost egy pillanatig sem zavarta a takony, gondolom, nem volt neki bedugulva az orra.
zsana75

És milyen porszívósat érdemes venni? Egyáltalán, milyen márkák vannak? Ez az elektromos úgy látom kevés egy rendes náthához.Kép

KépKép
connie

Kata

Köszi a borogatós tippet , kipróbáltam és nagyon praktikus:-)
Szerintem se szomorítsd azzal magad, hogy rossz anya vagy!!A következő gyerkőcnél már biztos nem követed el ugyanezt a bakit.Panninak ettől függetlenül is Te vagy és maradsz a legfontosabb ember a világon:-)
Egyébként ma én is azon stresszelek, hogy micsoda anya vagyok, csak mert nyomott vagyok(idő?bezártság?fáradtság?), és nem tudok 100%osan odafigyelni a gyerekemre,mellette vagyok, de az agyam máshol jár és tényleg nincs jókedvem,de ettől meg bűntudatom van...Tiszta hülye vagyok...Ráadásul Vinci ma extra nyűgös,szegénynek biztos fáj a lába,ahova az oltást kapta. Nem tudjátok, mi számít már láznak egy kisbabánál, mikortól kell kúpozni?Arra emlékszem, hogy kicsit más mint a felnőtteknél, de nem emlékszem pontosan hogy is van. Valami olyasmi is rémlik, hogy ha a fenekében mérem a lázát, ott vmivel magasabb a mért érték..Valaki okosítson ki légyszi hogy is van ez.Köszi:-)
Virág
villes

Virág
Nekünk digitális hőmérőnk van, a dobozára az van írva, hogy a normál érték: szájban 35,7-37,3 , popsiban 36,2-37,7 , hónaljban 35,2-36.7
Egyébként mi is extra nyűgösek vagyunk az elmúlt két napban (illetve én csak szomorú), ha beadattam volna tegnap az oltást, biztos arra fognám, így az időjárást okolom.
zsana75

Szia Zsana:-)
Vince is nagyon utálja a szeles időt,talán,mert pont ilyen volt az idő,amikor született.(?)
Szívesen megfogadnám a gyerekdokid tanácsát a tengerparti nyaralással kapcsolatban:-))Most nagyon jót tenne a kedélyemnek:-)))Egyébként nem tudom honnan vette a mi gyerekdokink ezt az ekcémára hajlamos bőrt, mert amikor Vince bőrével baj volt, mindkét bőrgyógyász seborrheás dermatitist állapított meg, ami szerintem nem ekcéma, hanem a faggyúmirigyek túlműködése által okozott bőrgyulladás(egyébként a koszmó is ez,valahol olvastam,lassan doktorálok a témából:-))) Szóval nincs ekcémája, de valamiért a gyerekdoki szerint hajlamos rá...
Lányok!
Ti mi jót csináltok,amikor ilyen rossz az idő?Ti is szoktatok zenét hallgatni(regélő,Kolompos) és énekelni a Manókkal?Én ma már táncoltam is a fiamnak,tetszett neki, hangosan kacagott:-))
Virág
villes

Connie
Nekünk Csöpi nevezetű van. 1500 Ft volt, üvegből készült, ezt állítólag könnyebb tisztítani, mint a műanyagot (nem tudom, azt milyen lehet, de ezt én képtelen vagyok Kép), viszont ez törékeny, a műanyag meg nem. Mondjuk ejtettem már le kőre, nem tört össze eddig.
zsana75

Zsana
Köszi az infót láz ügyben-megnyugodtam, hogy a popsijában mért 37,1 nem vészes.Fura,mert elég melegnek érzem a homlokát.
Te is szomorú vagy?Én is így tudnám legjobban leírni a sírós hangulatomat.Tiszta röhej, hogy aggódom, hogy a gyerekem neurotikus, mert szopizza az ujját, aztán meg én vagyok az:-))Ezt hívják a pszichológiában kivetítésnek,ugye??Jól rávetítettem a gyerekre:-)
Most már lehetne jó idő, de apósom ma azzal boldogított, hogy holnap még rosszabb lesz..
Virág
villes

Lányok,

Ha valaki egyáltalán nem feji a melleit, akkor is növekszik a tejcsi mennyisége megfelelően?
Most 1 hónapos a kiscsaj, általában 1 ciciből jóllakik, ritkán kell neki a másik. 3 hét alatt hízott 1 kg-ot, tehát nagyon frankó minden.
De ha több hónapos lesz, és nem fejtem akkor tudom majd csak anyatejjel etetni? Vagy majd később kell neki pótlást adnom?

A fejés minden esetben növeli a tej mennyiségét?
Ha most kezdenék fejni, akkor felszaporodna?

Akiren
akiren

Akiren,
Én nem fejek, és amikor több tej kellett a manónak, gondoskodott a növekedésről, egy napos non-stop szopizással.Kép Én nem is akarok fejni, mert hajanalra így is úgy feszül a mellem, hogy majd szétdurran. a szopis füzetben azt írja, igény szerint etetett babánál nem kell fejni. de hogy beválik-e ez, én is csak 4,5 hónap múlva tudom majd megmondani.Kép

Zsana,
Köszi.
Manó elég bealvós a hidefronttól, így én nem vagyok nyűgös most kivételesen.Kép De ma egész nap kakis-pisis napunk volt, ma adtam rá az utolsó tiszta rucijait. A pampers pelust kinőtte, ma kétszer kifolyt belőle a kaki, a csap alatt kellett lemosnom a gyerek hátát, nagyobb méret meg cak ARO-s volt itthon, az meg nem szív fel egy rendes adag pisit.Kép

KépKép
connie

Akiren
Az mindegy ilyen szempontból, hogy fejés vagy szopizás, a lényeg az, hogy ha több inger éri a cicit, többet fog termelni (ugye kereslet-kínálat Kép).
zsana75

Sziasztok!

Nem semmi termés van itt mostanában, alig győzöm olvasni!
Gyönyörűek a babák mind!!!

Jammie,
levelet megkaptam, köszönjük előre is a CD-t!!!

Orrszívóban
nekünk is porszívós van, "csöpi" és bevált, üveg és könnyen tisztítható, bár eddig szerencsére nem sokat kellett használnunk.

Oltás:
Mi is már az új, infanrix nevűt adattuk be Marcinak, hétfőn kapja a 4 hónaposat, de itthon van a hűtőnkben már az 5 hónapos oltás is, a legközelebbi kerületi patika beszerezte nekünk. Ami hiányzik a jelenleg kapható oltásból az a Szíbin csepp, amit viszont külön megkap csepp formájában. A 3 hós komplex oltás semmi reakciót nem váltott ki Marciból, ugyanolyan volt mint máskor, talán kicsit többet aludt délután. Én is tettem rá vizesborogatást, az szerintem sokat segített neki!

Rossz időben mit csinálunk?
Ma pl nagybevesároltunk a hétvégi keresztelőre, mert mindenki hozzánk jön és főznöm kell 14-15 emberkére.
Egyébként mi is táncolunk, minden félére, keringőre, bármire, csak mozogjunk. Gyerekdalokat szoktam neki énekelni, mostani kedvence az Egy kis malac, röf-röf-röf, ..., persze az orra is részt vesz a játékban!

Képzeljétek Marci tegnap először fürdött a nagy kádban, mert a kicsiben már csak kanyarban fért el, hát nagyon élvezte, rakok fel róla képet. Egyébként ma 4 hónapos, 6,75 Kg és kb 65-66 cm. Olyan hihetetlen, hogy 4 hónapja ilyenkor még ott küzdöttünk, hogy mikor bújik már ki és most pedig már ilyen hatalmas legényke, annyira rohannak a hetek!

Szebb, naposabb és melegebb napot Mindenkinek és fel a fejjel, orrot nem ér lógatni, itt vannak a legjobb anyukák és mindenki mindent jól csinál, na és minden gyerek csodálatos!!!
tamesz+Marcell aki 4 hónapos
Kép

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Connie
Kaki ügyben cserélnék veletek! Inkább mosnék, csak legyen már valami!
zsana75

Lányok,

Képzeljétek hogy jártam. Köhögés miatt elvittem a csajt dokihoz aki azt javasolta vegyek orrszívót mert a leragadt cicakaki miatt köhög.
Mivel nem volt itthon és itt többen a pesztonkát dícsértétek utánanéztem a dolognak. Hát újonnan 6500ft-ért találtam is amit sokalltam (gyesből és apuci nem túl nagy fizetéséből élünk) ígyhát feladtam egy hirdetést pár helyen, hogy vennék használtan 3e körül. Tegnap jelentkezett egy csajszi, hogy ő bizony megvette 7300-ért de nem használt nekik így nagyon szívesen nekemadja ingyen. Egyszer használták amikor kipróbálták de ő kifőzte és ma létrejött az átadás. Eléggé meg voltam hatódva KépTök jól esett!
Ki is próbáltam de sajnos nem nagy sikerrel. Akinek van esetleg megírná hogyan is kell? A leírása elég szegényes mennyire kell bedugni azt a szilikoncsövet? Félek nehogy felsértsem. Csak akkor működik ha szörcsög a gyerek? Én ugyan semmit nem látok a nózijába és nem is folyik de ha azt mondta a doki, hogy hátul van...
Mondjuk használtunk tengervízes orrspray-t is.

Ja és mellszívóból szerintem is a gyógyszertári a leghatékonyabb, de nem a leggyorsabb és nem is túl kíméletes. Nekem már túl erősen szívta. Az avent viszont tökéletesen bevált.
jammie

Koszi mindenkinek az aventes valaszokat megprobalom hatha mert nagyon utalom ezt a szar tapszert adni, allati sok rossz dolgot olvastam rola..
Erdekes ebben az idoben kiscsirke is atalussza a napot azaz a tegnapit o a mait meg en.
TothZSuzsi en tokeletesen meg voltam elegedve a korhazzal is es az orvosommal is, bar nekem ez mar a masodik szulesem, es az elozo allapotokhoz allati jo minden sztemKép
Neked ki az orvosod?

A homerozes kakiugyben sztem nem olyan jo dolog akkor mar inkabb a szelcso biztos ismeri valaki?
Eloszor jon a pukk aztan beterit mindent a kaka..Kép

Zsisske, Tamesz tunderiek a babakKép

Akinek meg nem alussza at a babaja az ejszakat: -Ti hogy birjatok meg a 3-4 ora alvasokat???

Kép

Kép

Kép
vaktyuk

Ja a mailcim ha Erikanak nem kell r.viragkukacbluemail.ch

Kép
vaktyuk

Nem tudom mi van ma velem, de olyan nyomott, nyűgös és sírós vagyok, a kisfiam meg tök sokat kacag... Ettől is képes vagyok pityeregni ...

Kép

Kép
vizimano

Vizimano
Úgy látszik, ma mindenki sírós!Most már biztos az időtől van, ha ennyien ugyanazokat a "tüneteket" produkáljuk.

Vaktyuk
Kérdezted, hogy bírjuk az éjszakázásokat.Én lassan már sehogy,három hónapja nem aludtam, sőt,egész terhességem alatt nem volt egy átaludt éjszakám se az állandó pisilhetnékem miatt:-((-most kezdek összeomlani, egyre többször akadok ki a legapróbb dolgokon pl. leejtek valamit,vagy beverem a könyököm, csupa hülyeség,de én már ilyen hülyeségeken is dührohamot tudok kapni, ebből gondolom, hogy már a "végét járom".Hétvégére idehívom anyukámat és amíg ő babázik, végigalszom a délutánt-vagy legalább a felét:-)) Többiek hogy bírják?
Virág
villes

Sziasztok!

olvasom, hogy itt egyeseknek milyen sok tejük van. Tudnátok nekem tanácsot adni, hogyan tudnám növelni a mennyiséget. Nem azt mondom, hogy szeretnék litereket fejni egy nap, de az jó lenne, ha a manócskámnak több lenne. Előre is köszi.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Tothzsuzsi,

én igényt tartanék a mellszivóra, annyi kérdésem lenne, hoyg amit el akarsz adni, az egy komplett készlet (cumisüvegekkel együtt), ahogy a boltban is árulják, vagy maga csak a szívófej és 1 hozzá csatlakozó üveg?
E-mailem: gezenguze@freemail.hu

Vaktyuk,
én is pont tejszaporatás céljából szeretném használni, mert nem nagyon tudok beelenyugodni a növekvő tápszermennyiségbe. Remélem hatásos lesz, mert a kézzel fejés elég fárasztó és időigéynes.
Erika
gezenguzerika

miota megvan kiscsirke 9 heteKép
Egyszer sikerult eddig sokat aludnom az epp 7 ora volt, a parom tanult ejszaka es o etetett ill hetvegenkent anyos reggel elviszi kaja utan es utana 1ig o van vele akkor nagyjabol kialszom magam ill behozom a lemaradast, es delutan szoktam meg hozzapotolni ha itthon vagyunkKép
NAlam az ejszakai kajaknal csapodik le a nyugosseg, ill ott,hogy fel ot utan reggel mar orankent kajal 7-8 ig aztan belaszik en meg allahtok neki az itthoni melonak mar
Erika akkor sajnos sorstarsak vagyunkKép
Csajok fel a fejjel egyre idosebbek lesznek es talan atveszik az " emberi " normatKép

Kép
vaktyuk

Vaktyúk,
Rosszul bírjuk.Kép ma reggel azt hittem, elájulok a fáradtságtól, már hiányingerem volt a nem alvástól, a párom rohant, és belémdöntött egy neszkávét.Kép

Orrszívó: most volt itt a gyerekdoki, és azt mondta, ne használjuk a műanyagcsövet a Pesztonkára, mert azzal sértettük fel a gyerkőc orrát valszeg (kicsit véres volt a cicakaki ma reggel, amit kiszívtam). Szte a porszívós cucc jobb, mert azt nem lehet feldugni a gyerek orrába. A hátsó szörtyögésre meg kell próbálni tengervizes orrsprayt befújni, éa utána kiszívni, de ami nem jön ki, az nem jön ki.Kép

Kakiügyben: a hőmérő meg a szélcső ugyanolyan elven hozza ki a kakit. Mondjuk sztem enm jó, ha megszokja a gyerek, hogy kell a kakiláshoz a segítség, de néha rá szoktam én is segíteni, ha nagyon tekergőzik. De előbb a masszázst meg a tornáztatást próbáljuk meg. A csípőkörzés nagyon bejön neki.

KépKép
connie

Az előbbi egy délutáni üzi volt, de csak most sikerült elküldeni. Közben felfedeztem, hogy a Pesztonka orrszívónak is van egy olyan kúpos feltéte, mint a porszívósnak, amit nem lehet a gyerek orrába feldugni. Mi valszeg a rossz feltétet használtuk eddig.Kép

Hát én sajnos egy etetést se tudok lepasszolni másnak.Kép Éjjel vagy alszik a manó 6-7 órát egyben, az tök jó, vagy szinte semmit, most két ilyen éjszaka is volt, ott magyaráztam neki 3-tól 4-ig, hogy éjjel nem játszunk, nem nézegetünk, hanem alszunk.Kép
Mi pénteken megyünk anyukámékhoz 10 napra, már alig várom, szopi után lesz kinek átpasszolni a babát, és alhatok egész nap.Kép Nem gondoltam volna, hogy így kikészít az éjszakázás, pedig Ákos még egy jó gyerek.
Csak koszos, úgyhogy megyünk fürdetni.KépKép

KépKép
connie

Ja, persze tegnap este, miután a dokibácsi engedélyt adott mindenre a délutáni kontrollon, persze nem bírtuk lefektetni, csak a párom ölében volt hajlandó aludni, 11-től 2-ig.Kép Bár amilyen hullák vagyunk, lehet elaludnánk közben.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Éjszakai nemalvósokkal együttérzek. Én minden este úgy teszem le Pannit aludni, hogy közben titkon reménykedek, ez lesz az első éjszaka, amit majd átalszik. Hát eddig nem sikerült neki, sajnos. Nálunk az a gáz, hogy este 8 körül bevágja a szunyát és 5,5-6 órát alszik egyben. Utána rövid szopi, majd 4 óra múlva kel. Próbáltam már felkelteni tizenegy/éjfél körül, hogy hátha onnantól alszik majd hosszan, de csak rosszabb lett: nyügösködött, nem evett, ugyanúgy felkelt rá 4 órára...Próbáltam sírni hagyni -hátha nem is éhes, de ez sem jött be. Lehet, hogy nekem is 8kor kéne lefeküdnöm Kép

Én úgy bírom, hogy minden délután lefekszem egy kicsit aludni, amikor babóca is alszik, úgy 1,5-2 órát. Előbb utóbb leszokik erről. Azzal is vigasztalom magam, hogy van, akinek a babája 2 óránként ébred éjjel...

Ági

KépKép
fanka

Azert "megnyugtat", hogy nem csak en vagyok mosott kakiKép egyszeruen azt erzem nem vagyok kepes utolerni magamat, ha eppen kitakaritottam minden kesz tuti menni kell valahova es mar el is b***tam a pihenoidom.
Nekem is szokott szortyizni de en eddig nem foglalkoztam vele, kene? Igazabol semmi baja csak anytejes cicakakik jonnek mert neha az orran jon a kaja, ha elmohoskodta az elejet,
En inkabb szelcsovezni szoktam de csak akkor ha azt erzem, hogy atuvoltott 3-4 ora lesz mert maskent nem jon.
Connie
a csipokorzes az pontosan mit takar?
A nagymamam ajanlott meg egy jo modot ellentetes vall-lab nyomizas ovatosan.

Kép
vaktyuk

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?