Új privát üzeneted érkezett!

Menta

Sok szeretettel gratulalok a kisleanyodhozKépSok-sok tejcsiketKép

Krisztinka
kriszti

Szép új hetet, ismét bújkál a napocska látom az ujjamim árnyékát a bilentyûkön.Kép)

Menta,
Óriási gratula és sok boldogságot. Annyira éreztem, hogy hétfõ reggel, ha elolvasom a hétvégi termést itt lesz a hír kisMentáról. Nagyon élvezetes volt a live közvetítésed a szülés megindulásáról. Én különös érdeklõdéssel várom a beszámolód, mind kórház, mind orvosügyileg, mert te voltál az utolsó a táblázatban elõttem, akinél egyeznek ezek a paraméterek. Csak babázz sokat, de ha idõd engedi, írj nekünk. A legjobbakat mindhármatoknak.

Kata007,
Édes vagy, hogy izgultál a vendégeskedés miatt. Hát én is, de minden remekül sikerült, finomakat fõztem és elég jól bírtam még 1 után is a gyûrõdést, de azt hiszem ez volt KisZuzu érkezése elõtt az egyik utolsó hétköznapi, muka utáni szocializáció. Haskeményedés idõ hiányában elmaradt.

Helena,
Sajnos estére nekem is egyre gyakrabban bedagad a lábam és nem nagyon tudok vele mit kezdeni, igazából a pihenés lenne megoldás, de ez nem mindig kivitelezhetõ, fõleg egy munkahelyen. az éjszakai párnázást ismerem. Már annyira reflex-szerûen forgatok át mindent, hogy álmomból sem nagyon ébredek fel. Viszont újra fel kell kelnem ha csak egyszer is pisilni. Ilyen ez a 3. harmad.

Nyuszi,
Nem csodálom, hogy kevered, vagy elnézed a dolgokat, annyira sok info új pocakos és erõs pörgés van a topicban. Én pl. most néztem meg, hogy a babakocsink nem is Chicco Travel System, hanem Chicco Trio Transformer 2003. De sose azt nézd.

Andysj,
Nálad is elõfordul ez a heves szívdobogás, hiszen mi majdnem egyidõsek vagyunk. Tudod csak az a meglepõ, hogy nem mondjuk egy kiadós lépcsõzés, vagy úszás után jelentkezik, hanem rendszerint teljesen nyugalmi állapotban, amkior mondjuk este ledõlök pihenni?!?! Az édes manduaolaj szerintem inkább sütési célokra használandó, bár õszintén szólva nem tudom nem ugyanaz-e mint amit mi gyógynövény-boltokban veszünk. Azért inkább próbáld meg máshol is.

Bubu,
Ezt a lélegzetvételi problémát én is teljesen átélem. Munkám folyamán sokat kell beszélnem és fõleg sokszor nagyobb közönség elõtt, amikor az ember ugye hangosabban is próbál beszélni és jobban artikulál. Néha én is elmosolyodom ahogy hallom egy-egy hosszabb mondat után a hhhhááááááá-kat, ahogy kapkodok levegõért, vicces, de szerintem egkkora pocakkal már elnézi mindenki. Meg igazából nem is kellemetlen.

Lányok,
Akkorát sétáltunk a szombati tavaszban. Csoda jó volt, remélem ti sem halasztottátok a kimozdulást a vasárnapi ködig.

3D UH,
Aki még nem volt. Már említettem, hogy a Mammut 2-ben van egy új gép, a Bio-Vital Medical Center-ben. Ez a legdrágább, 10e. de éppen a hétvégén hasonlítottuk össze a videókat egy barátnõmmel aki itt járt, (én a Praxisban voltam), és zongorázni lehet a különbséget. Sokkal de sokkal jobb az õ minõségük. Sajnos telefonszámot nem tudok, de gondolom könnyen kideríthetõ. Bevallom nagyon gondolkodom, hogy újra elmegyünk, ezúttal persze ide.

Zuzu
33+3
Zuzu

Kedves Menta!

Nagyon sok szeretettel gratuálok mindhármotoknak! Igazán gyorsan ment! Sok boldogságot kívánok a kisbabához!

Zsebi
Zsebi

Kata007!

Bori vagyok, és nálam is van két kérdõjel. A baba (ezúttal) nem volt tervezett, akkor az hányadik ciklus? De rögtön az elsõ lehetséges alkalommal sikerült. Ma vagyok 23 hét és 6 napos. Holnap töltöm be a 24. hetet.
Üdv: Bori
Bori

Menta,

Gratulálok! Minden jót mindkettõtöknek!

Más:
Ma voltunk kontroll-ultrahangon, és ott figyelt a 9 mm-es kis emberke, életjelenségekkel együtt Kép! A párom is bent volt, és kaptunk fotót is. A doki azt mondta, hogy mostantól már lehet a dolgot terhességnek venni...

Meg tudja valaki mondani, hogy 3,5-4 hónaposan mekkora pocakra lehet számítani? Áprilisra terveznénk esküvõt, és a ruha miatt jó lenne tudni. Elõre is köszi!
Sajnos eleve kb. 4 kiló plusszal vágtam neki a terhességnek, de úgy tûnik, legalább nem tettem rá még egy lapáttal. Sajnos muszáj ennem az émelygés miatt, de igyekszem sok zöldséget és gyümölcsöt... Az édességre rá sem bírok nézni, viszont a kekszre sem - a meleg, sós kaják jönnek be, csirkehús, tejtermékek, ilyesmi...

Üdv mindenkinek:
Zita
ParaZita

Zuzu!

Kb. 2 hete én is egyre fáradtabbnak érzem magam esténként. Legkésõbb 9-kor bedõlök az ágyba mégis egyre karikásabbak a szemeim és a pocakom is megint keményedik pár napja. Azt hiszem itt az ideje, hogy csökkentsem a munkát és kivegyek egy pár nap szabit pihenni. Neked is ezt ajánlom. A neheze még úgyis hátravan!

Zsebi (34+0)
Zsebi

Szia Zuzu!
Én is jót sétáltam szombaton, sajna egyedül és megleptem magam egy adag fagyival. Olyan jólesett és csak tébláboltam a családi házak között egy órán át. Visszasírom!

Ja az elõbb sikerült majdnem hasra esnem. A lépcsõn jöttem felfelé és elgondolkoztam. Szerencsére a kezeimet le tudtam tenni és nincs semmi baj, csak nagyon megijedtem. Ez volt a második "esési kísérlet" a hét hónap folyamán. Remélem itt megállok!

Helena
31+0
Helena

Szia Zita!
Hát én nem voltam egy csontkollekció (168cm,59 kg), de nekem kb a 20. hét után indult el a hasnövekedés. Akkor is kb. mintha borsófõzeléket ettem volna babbal. A régi nadrágjaimat hordtam. Úgyhogy szerintem egy enyhe "A" vonalú ruha biztosan jó lesz rád, vagy esetleg a hagyományos derékban vágott is. Nem tudom milyen az alkatod. Tényleg egyél sok zöldfélét, joghurtot, kefírt, fõzeléket, de ne koplalj, inkább válassz bõvebb ruhát.
Gratulálok az esküvõdhöz!

Helena
Helena

Zita,
Ne stresszeld magad, azon a ruhán lehet még az utolsó percben is alakítani. Nekem speciel 3,5-4 hónaposan még semmi nem látszott, de ez megint alkati kérdés. Van egy barátnõm, akinek kb veled egyidõs korában volt az esküvõje, talán kicsit késõbb egy olyan fazont választott, aminek a felsõ része teljesen kivágott, pántos és hátul fûzõvel lehet állítani a méretet, a szoknya pedig relatíve bõvebb volt. Egyébként megsúgom ezt egy estélyi ruha boltban lehet kapni, ugyanis én ugyanezt vettem anno menyecske ruhának, csak halványkékben. Az más kérdés, hogy nem került rá sor az este folyamán. Szóval ne a legtesthezállóbb fazont válaszd, de nem muszáj a tipikus mell alatt vágott kismama-terhesruhát sem feltétlenül. De fogyhókúrázni eszedbe ne jusson. Meglátod gyönyörû, rgyogó menyasszony leszel.

Zsebi,
Akkor ez a 3. harmad. Én ahogy beléptem és még semmi nem volt nehezebb, gondoltam nem olyan nagy dolog, de ez a fáradtság engem is kezd aggasztani, tényleg nem akarom elhagyni magam, de ez van. A családommal éppen komoly összetûzésem volt a hétvégén, szerintük ugyanis az általam tervezettnél pont 2 héttel korábban kellene abbahagyni a munkát. És még így sem értik, miért foglalkozom már most a babával. A párom Valentin-napot jelölte meg, mint legutolsó tárgyalási alapot. Hát kicsit még sunnyogok, de bevallom, egyre kevésbé tiltakozom...

Helena,
Sok szép fagyis sétát szép idõben. Az esésekkel pedig tessék nagyon vigyázni. Asszem most a 2 kísérletnél meg kellene állnod.

Zuzu
Zuzu

Lányok! megint én!
Rájöttem hogyan tudom megnézni a képeiteket és csak gratulálni szeretnék a babákhoz.
Kicsikhez és nagyokhoz!
Helena
Helena

Cory!!

Köszi..megyekKépKép

Hanji
0611viki

Zuzu, Helena,

Köszönöm az infókat! Fogyózni természetesen eszem ágában sincs (nem is tudnék), de az a baj, hogy sok nadrágom már most nem jön rám, pontosabban nem kényelmes... Azért is akartam a lagzit áprilisban, hogy még kinézzek valahogy, és tudjak még én is valamelyest felszabadultan szórakozni a saját esküvõmön, ne pedig csak a nagy pocakomat tologassam. Még semmit sem kezdtünk szervezni, mert babonából meg akartam várni legalább a mai UH-t...

Vigyázzatok magatokra,
minden jót:

Zita
ParaZita

Kata

Az idopontom is megvan mar szeptember 25.

betenned a csoda szep tablazatodba!?

Koszi Krisztinka
kriszti

Sziasztok Lányok!
Hát csak elköszönni jöttem, mert sajnos ma már UH-t sem csináltak. Az orvos szerint magától befejezõdött a terhességem. Adott még a hétre Ergam cseppet, hogy ne legyen semmi gond. Pedig már úgy örültem, hogy Krisztinkával, ParaZitával, Gyöngyöskével és Nyuszával egyszerre fogok szülni. Nem baj, hamarosan remélem újra köztetek lehetek! Mindenkinek csodás terhességet kívánok!!!
Tus
Tus

Tus,

Igazán sajnálomKép, remélem mihamarabb találkozunk még és együtt örülhetünk a születendõ babánknak.
Sokszor ölel
Panna
Panna

Sziasztok lányok!

Azt szeretném kérdezni, hogy Magyarországon terhesség alatt milyen gyakran kell terhesgondozásra járni, ez (általában) mit takar, és hogy ezek egy részét elvégezheti-e a háziorvos. Vagy ezt a szülészek csinálják. Külföldön élünk, és a terhességem elsõ három hónapját itt fogjuk tölteni (még csak gyanakszom), de semmi kedvem itt orvost keresgélni. A háziorvosom ez alatt az idõ alatt elérhetõ lenne.
Patrícia
K.Patrícia

Tus Kép Kitartás, midjárt újra itt leszel!

Lányok, ma kijött a kézfejemen - kolleganöm szerint - csalánkiütés (pici pöttyök, piros ha vakarom mert azért viszket). Tudjátok, hogy mi okoz ilyet és kell-e kezelni? Várom még a véleményeket a Pregnevitröl, vagy senki nem szedett ilyet?
Halacska 16+6
Halacska

Sziasztok!

Halacska!
Ha tenyleg csalankiutes, azt tobbnyire valamilyen allergia, fokent etel okozza. Erdemes utananezni mit is ettel az elmult 24-48 oraban. Vakarni ne vakargasd, igyal inkabb kalciumot. A lanyomnal is elofordult mar, olyankor mindig adok neki kalciumot, es egy-ket nap alatt megszunik.

Tus!
Nagyon sajnalom Kép, es remelem mielobb ujra itt leszel.

Menta! Gyozo!
Nagy gratulacio a kislanyotokhoz! Kép Nagyon ari volt a szules beindulasanak a beszamoloja. Ha van idod miutan hazamentetek, varjuk a beszamolot!

BMarti!
Megneztem a kepet, nagyon aranyos PiciLaci! Gratula hozza!

Zuzu!
Szerencsere a heves szivdobogast csak nagyon ritkan erzem. De tenyleg csak pihenes alatt. Nalam mostanaban a derekfajas jelentkezik eleg surun. A ferjem szerint biztos a kisasszony mar nagyon kivancsi a kinti vilagra. Kép Mondta is, hogy most vagyunk a 33. heten es jo lenne ha a 36. het elejen megszuletne a kisasszony, hisz akkor pont az o szuletesnapjan erkezne. Beszel is hozza, kivancsi vagyok sikerul-e meggyoznie.
Akkor meg megprobalok mashol is korulnezni mandulaolaj-ugyben.

Zuzu!Zsebi!
Eddig en is azt hittem, en leszek az, akit a faradsag elkerul a 3. harmadban. De nem igy lett. Egyre tobbszor faradok el. Igaz az ejszakat eddig szerencsesen atveszeltem. Ejfeltol egeszen reggel 6-6:30-ig tudok aludni. De napkozben! Hat mar eleg gyakran erzek faradsagot. De en meg mindig szerencsesnek mondhatom magam, nem kell ejszaka tobbszor felkelnem.
Tapasztaltatok mar azt, hogy a picur az egyik oldalrol atvandorol a masikra a pociban, ilyenkor aranyosan feloldalas a hasam. A ferjemnek meg a lanyomnak nagyon tetszik.

Andi
Andysj

Sziasztok!

Hát ma már dolgozó nö voltam újra Kép Kép, így csak most tudok jelentkezni.
Alig vártam, hogy hazaérjek, hogy van-e valami hír Mentáról. Örömmel látom, hogy van. Kép Este amikor utóljára benéztem ide, semmi hír nem volt, de hát pont ez volt a hír, hogy nem jelentkezett reggel óta KépKép

Gyözö!
Hatalmas gratuláció! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Add át Mentának, hogy jó egészséget, és sok tejcsit kívánok nekik. Aztán jelentkezzen majd, ha otthon van.
Nekem elég ha ö ír. A kicsinek nem muszáj. Szegény, azért mégis egy traumán ment át, ne töltse élete elsö napjait írással. Kép

Bori!
Ok, beírtam az adatokat, de még mindig hiányzik, hogy hol laksz... Kép Köszi!

Krisztinka!
Szeptember 25? Örömmel! KépKépKép

Tus!
Nagyon sajnálom! Kép
Várunk vissza mihamarabb!

Kata
Kata007

Sziasztok 3. harmadosok!

Én most töltöttem a 35.hetemet és eddig nagyon jól aludtam (a múlt héten még kiselõadást tartottam, hogy mennyi energiám van, aztán most nesze neked), de kb. 3napja ez teljesen megváltozott. Hanyatt abszolúte nem tudok, mert nagyon fáj a bordám és nem kapok levegõt, oldalt meg (mivel sajnos pont oda nem híztam), tiszta csont vagyok és 1-2 óra alatt nagyon megfájdul a csípõm, derekam. Van valakinek valami jó ötlete?
A másik, hogy azt tapasztalom, hogy nagyon kezd leszállni a hasam. Ez normális? Mit jelent ez pontosan?

puszi

Judorka
Judorka

Tiszta gyagya vagyok! KépKépKép
A lényeget elfelejtettem...

Tehát Kép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Kisbence Bence Antal 3750 g, 58 cm 2002.01.05 ( + ) 4 nap
Kata2 István Zsigmond 4300 g, 56 cm 2002.01.08 ( + ) 8 nap
Tiduj Matilda Anna 3700 g, 57 cm 2002.01.14 ( + ) 11 nap
Mamacica Tamás 3800 g, 58 cm 2002.01.14 napra pontos baba
0611Viki Noémi 5000 g, 59 cm 2002.01.21 ( + ) 2 nap
Menta Helen 3800 g, 55 cm 2002.02.03 ( - ) 3 nap
</pre>

Kata
Kata007

Katka2, én sajna még nem járok (épp hogy elmúltak a rosszullétek, így eddig nem is lett volna igazán szerencsés). De most, hogy már picit jobban vagyok, már van hozzá kedvem. Te mikor szoktál járni? Én régebben jártam oda vizigimnasztikára estefelé, és akkor elég sokan voltak. Nem tudom mostanában változott-e. Szerintem én 18:30-tól tudnék odaérni.

Zita, örömmel hallom, hogy ti is esküvõ elõtt álltok. Szerencsések vagytok, hogy a 4. hónap körül meg tudjátok szervezni. Én mától már az 5. hónapban vagyok, és még csak most kezdünk hozzá, de nagyon úgy néz ki, hogy csak polgári lesz. Sajnos a papok 10-12 hónapos tanfolyamokat emlegetnek. Így az már nem fér bele ebbe az idõbe. Ruhával kapcsolatban: én már most kismamanacit hordok, mert egyszerûen egyik korábbi nadrágomat sem tudom már begombolni. Egész nap ülök így elég kényelmetlen tud lenni egy szûk nadrág.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Menta én is nagyon gratulálok nektek Kép Kép !
Természetesen én is várom a beszámolót!!!

Kata 007!
Történt egy kis változás az adataimban, a mai naptól az életkorom már nem stimmel, 26 helyett 27 Kép

Mindenkinek!

Sajnos nem tudok gyakran jönni hozzátok, mert bent elég bunkók Kép és nem nagyon férek a nethez. A netes gépet senki nem használja az idõsebb kollegák közül, ezért szemetszúrt nekik, hogy fiatalok és fõleg én miért ülünk/ülök elötte annyit. Mire hazajövök a munkából meg elég fáradt agyok már és még itt a házimunka is + költözés elött is állunk. Azért majd igyekszem.
Puszi mindenkinek.
Norci
Norci

Halihó Pocakosok!

Menta!
Nagyon nagy gratula Nektek, sok boldogságot, jó egészséget és sok finom tejcsit kívánok! Mindenképpen várjuk a szülésbeszámolót, - elég hamar lezavartad, irigyellek!

3. harmadosok!
Nektek nem fáj a medencecsontotok? A pocim is úgy húzódik, éjjel amikor nagy tortúra árán fordulok egyik oldalról a másikra, mintha húznák a csontjaimat és a pocimat. Ismerõs érzés?
Ti meg tudjátok állapítani, hogy fekszik a Pocaklakótok? Én mindenhol érzek mocorgást, ami azt jelenti, hogy néha a köldököm felett / gondolom ekkor szépen befordul fejfekvésbe/ de fõleg két oldalt / ilyenkor biztos keresztbe fekszik. Nem kéne már lassan megállapodnia a30. héten? Vagy még korai?

Zuzu!
Ha elmentek a Mammutba az Uh-ra feltétlen számolj be róla! Egyébként mennyivel volt jobb? Kifejtenéd egy kicsit bõvebben?

Helena!
Az én Pocaklakóm is nagyon csintalan, amikor felhúzom a pulcsim, hogy lássam a rengõ pocakom, rögtön abbahagyja. És amikor a nagyszülõknek meg akarom mutatni, akkor is lapul a kis Maszat.Csak 1-2x sikerült elcsípnem. De a kezem mindig ott van, azt jól megszokta rúgdosni. Próbálom kitalálni, mikor mit nyom oda, de számomra rejtély.

Lányok! Írjátok oda a végén, ki hol tart: olyan jó lenne tudni, amikor 1-1 dologról irogatunk, hogy ez melyik idõszak öröme-gondja!

Heni (30h+2n) Hogy telik az idõ..... :-)
heni

Norci!

Javítva, és ezennel Boldog szülinapot!!! KépKépKép

Heni!

Ezt már többen kérték, és tényleg jó lenne rendszert csinálni belöle. Kép TÁMOGATOM!!!

Kata (23+0)
Kata007

Norci!

Boldog szuletesnapot! Mar hianyoltalak, azt hittem otthon pihensz. Sajna a kollegakkal nem tehet semmit az ember.Kép

Heni!
Nekem a doki azt mondta, hogy kb. a 34. het korulre kell a babonak befordulnia, de gyakran megesik, hogy ez kesobb tortenik meg. A mi babonk se nagyon akar befordulni, tobbnyire farfekveses, foleg mikor a doki nezi, de volt hogy megfordult vegre fejfekvesbe, orultunk is neki, majd a kovetkezo nap vissza farfekvesbe.Kép
En anyukamekat nagyon megleptem, csak a szuletesem elott par oraval fordultam be rendesen a szulocsatornaba. Remelem az en lanyom ezt nem jatssza el velem. Kép

Andi (33+1)
Andysj

Sziasztok!

Norci - boldog születésnapot utólag is!

Tus Kép Nagyon sajnálom... Bár nem hiszem hogy ezek a szavak lefedik a valóságot...

Lányok!
Tegnap olyan aranyosan "játszottunk" a Kismanóval Kép Kép
Sima,orvosi sztetoszkóppal próbáltuk meghallgatni, hogy hallatszik-e a szívhangja már így is?
Akár hol rányomtuk a párommal a hasamra, MAnó abban a pillanatban odarugott/odaütött egyet Kép És ezt vagy 10 percig játszottuk körbe-körbe a hasamon Kép
A Kis Drágánk úgy belejött a mocorgásba, hogy mikor mi már befejezetnek véltük a dolgot, a hasam még hosszú percekig hullámzott az ütésektöl-rugásoktól Kép

Fáradni, estáre már én is elfáradok, pedig még van vagy 3hetem a 3. harmadig... A derekam nekem is fáj, estére egyre jobban.

Tegnap mondta a Kismamatornán a gyógytornász lány, hogy ez az izület, a medence tágulsától van, és attól hogy a mellette lévö izmok meg görcsösek, mert össze próbálják tartani a medencét... a masszirrozás jót tesz neki...

Ilke - nálunk nem én döntök mit veszek fel hanem a Manó Kép Semmit nem szeret ami kicsit is szoros, vagy derékban vágott - annyit tud rugdosni, kitartóan, hogy vegyem le... Kép

Jundorka - szerintem és ebben azthiszem többen meg is erösítenek majd, a pocak leszállása általában a szülés elött indul be, amikor a baba behelyezkedik a szülöcsatornába és már csak a "startpisztoly" eldördülését várja Kép Neked ez lassan majd idösezrü is, ha jól tudom... pár heted van csak hátra, nem?

Üdv: Dojika (24h+4n)
Dojika

Judit!

Már írtam valahol fentebb a címet: Padma Jóga Stúdió T: 220-17-83. Kerepesi út 90. - pont az Örsnél van.

Katka2, Ilke!
Akkor csatlakoznék a kismama úszócsapathoz! Nektek mikor jó? Én legjobban a szerdának örülnék. Egyébként vettetek kismama fürdõruhát? Én már nem mennék bele egyik régibe se.

Andi!
Nekem fõleg alvás után féloldalas a pocakom, amikor jobbra csúszik a feje. Az Én pocaklakóm már hetek óta ugyanúgy fekszik feje jobbra, lába balra.

Zita!

Én minden hónapban híztam kb 2 kg-ot. De szerintem egy szép A-vonalú ruhában még így is simán elfértem volna. Ez szerintem jó fazon ilyenkor is. Bár én még nem voltam terhes, de ilyenem volt és nagyon kellemes viselet sehol nem tapad nagyon rád - nekem augusztusban volt a nagy nap.
Más kérdés, hogy mellben mennyit erõsödsz. Van aki azonnal többszámos méretet vált, van akinek meg folyamatosan gyarapodik a cicije. Persze, ha eleve nincsenek nagyok akkor nem lesz vészes a végére se. Meg a ruhaválasztásnál gondolj arra is, hogy milyen gyakran jársz majd pisilni Kép. Szóval az abroncsok biztos nem jönnek be...
Egyébként nekem azt mondták a Szalonosok, hogy igazán májusban indul be a nagy menet és áprilisban még kevesebb az esküvõ, úgyhogy a ruhafoglalás sem olyan vészes még.
Kívánom találd meg azt a ruhát, amiben jól érzed magad és elégedett is vagy! Az a fontos, hogy neked tetszen! Én halálra röhögtem magam a ruhapróbák alatt, mire találtam egy igazán nekem való darabot. Jó, ha viszel magaddal egy olyan barátnõt vagy esetleg családtagot, aki igazán ismer téged.

Judorka!

Fekvés: általában én több adag párnával alszom féloldalt fekve. Elég vicces: egy a lába között, egy a hasam alatt ha oldalra húz. Ha a fejem alá már nem jut, elcsórom a szomszédét Kép. De van egy nagy párna a fejemnél, ha már se a bal se a jobb oldal nem bírom, félig ülésben háton fekszem. Illetve amikor már csak akkor ébredek fel, amikor az egész hátam görcsben van, hát van egy speciális négykézlábas hasonfekvés, amiben a kispapa nyújt támaszt és simogatja lazítás képpen a hátizmokat... Egyébként minden megfordulás egy nagy strapa, mert költözik az egész vándorcirkusz Kép. Pedig még csak éppen most kezdtem a 3. trimesztert. De a hátfájás, derékfájás inkább akkor jön ha nem tornáztam 3 napja.

Vashiányosoknak : [url=http://www.worwagpharma.hu/szakmai_vas_folsav.htm" TARGET="_top]http://www.worwagpharma.hu/szakmai_vas_folsav.htm[/url]

Bubu
bubu

Hello Pocakok,

Andi,
Nekem még szerencsére nem fájt egyszer sem a derekam, ezzel szemben a combtövemnél belül már egy ideje érzem, hogy tágul a medencém, néha olyan, mintha egy középkori kínzóeszközön húznának szét. KisZuzu nekem is be szokott feküdni a pocakom felére és tényleg nagyon féloldalas. elég vicces, de általában hamar meggondolja magát és inkább kényelmesebb pozícióba vándorol. Azért a 36. hét eleje még egy picirit korai nem, de bevallom én is a 38. hét környékére blazírozom...Különben én nem nagyon tudom megállapítani, hogy milyen pózban fekszik a picim, mindenesetre ahányszor UH-n voltunk, mindig fejfekvésben volt.

Judorka, Heni,
Ez az alvás dolog nekem is egyre kellemetlenebb. Azt már megszoktam, sõt félálomban gyakorlom, hogy egy-egy pozíció váltásnál 3-4 kispárnát pakolászok a megfelelõ helyre, de ma éjjel pl. bizonyos pozíciókban szúrt a pocakom, gondolom valamit nyomott KisZuzu, sõt a külsõ medencecsontom is fájt egy picit. Nekem még mindig jó idõnként háton feküdni, igaz majdnem ülõpozícióban. Erre vigyázzatok a 3. harmadban. A dokim erre külön felhívta a figyelmem, hogy ha még esetleg kényelmes is lenne teljesen háton feküdni, ne tegyem, mert akadályozza a baba oxigénellátását. Én viszont nem bírok egész éjjel csak oldalt feküdni. Jaj mit nem adnék, ha néha csak 10 percre a pocakomra forulhatnék és kényelmesen durmolhatnék...
A pocakleszállás, tényleg a szülés közeledtét szokta jelezni, de van akinek már hetekkel van akinek csak pár órával a nagy esemény elõtt süllyed le a pocakja.

Heni,
A Praxisban készült 3D-n a video nagy részén vagy KisZuzu koponyája, orra, vagy a kis homloka van megskalpolva, azaz csak egy fekete folt látszik, kicsit olyan mint amikor egy õsleletet látsz. Vagy a kis lábából is levágták a husit és a sipcsontjáig láttunk. Ez oké, mert legalább látszik, hogy rendben vannak a csontocskái, de nem ez volt az igazi cél. A Mammutos videon végig látszott a kisbaba egész arcocskája, még az arckifejezése is. Kis tulzással még azt is mondhatom, hogy megállapítható volt, hogy kire hasonlit. Illetve sokkal jobb volt a kép felbontása.

Norci,
Boldog szülinapot igy utlag is.

Lányok,
Szerintetek nagyon nagy önzõség lenne, ha 3 héten belül újra csináltatnék 3D UH-t a babáról. Vannak vélemények amelyek szerint az UH-tól megijed egy picit a baba, meg nem szeretik. De olyan jó lenne ilyen gyönyörû pocakfelvételeken látni...Jaj nem tudom. Még valami, nekem az elmult napokban elkezdett viszketni a mellbimbom, (elõterjem nincs) volt valakinek ilyen, kenitek valamivel, vagy mit csináltok??

Zuzu
33+4
Zuzu

Szijjasztok!

Norci happy szülinapot! Kép

Andys köszi a csalános tanácsot, próbálom nem vakarni.

Zuzu, igaz, hogy én hozzád képest hátulgombolós vagyok de azért az én bimbóim is szoktak viszketni, én testápolózom de ennek ellenére néha annyira viszketnek, hogy 10 körömmel esnék nekik legszívesebben pl. egy meeting közepén.
Nyuszi, Dió, Beszti, Djeszter és a többiek hol vagytok?
Halacska (16+7)
Halacska

Sziasztok!

Én sajnos egyenlõre csak ilyen ritkán tudok jönni.

Pénteken voltunk UH-n. 7.5 cm a babánk. Igazi kis Ficánka. Hol itt érzem, hol ott. Szerencsére minden rendben van vele.
A doki szerint 12 hetes. Nem igazán értem én ezt a számolást.

Szeretnék majd 3D-s ultrahangra menni. szerintetek mikor a legjobb?

Djeszter(14+1)
Djeszter

Sziasztok!
Norci, boldog szülinapot kívánok én is!

A mellem nekem is szokott viszketni, én ahhoz hasonítanám az érzést, mint amikor régen kicsi koromban éreztem, hogy nõ. Ilyenkor azt tudom csinálni, hogy este a fürdés alkalmával egy natúr szivacssal vagy puha kefével átmaszírozom és utánna bekenem bõven testápolóval. Álltalában ez segít.

Bubu, Katka2,
Úszás ügyben nekem jó a szerda. Igaz új fürdõrucit még nem vettem, mert van egy egyrészesem, azzal egész jól elvagyok, még egy ideig. Szóval ha nektek is jó, akkor mehetünk.

Mozgolódás! ha minden igaz akkor tegnap éreztem a mazsolát, egy kósza gondolat azt súgta, hogy tegyem a pocimra a kezem, és én éreztem egy picike, gyenge kis nyomást a kezemen! Szerintem ez Õ volt, mert még a könnyem is kicsordult. Azért még megvárom a következõ alkalmat, de onnantól már igazán mondom majd, hogy megmozdult. Kép
Imádom ezt az állapotot!
Pusz
Ilke
(17+2)

KépKép
KépKép
ilke

Ilke,

Nem minden pap ragaszkodik a tanfolyamhoz, fõleg ha mondjátok, hogy a baba miatt fontos lenne.. Én egy külföldi út miatt nem tudtam járni, és a harmadik helyen azt mondta az atya, hogy elég egyszer-kétszer elmenni. Én végülis egyszer voltam, a férjem kétszer, mert nálunk õ a katolikus. Nem bántam meg, hogy bevállaltuk az egyházi esküvõt, mert tulajdonképpen ez maradt meg, mint "igazi" esküvõ, a polgári csak egy aláírás volt az irodában 10szemközt.

Andi,

Hogy érted, hogy jó lenne, ha a 36. hét elején megszületne?? Ezt komolyan gondolod? Nem akarlak riogatni, de a barátnõm babája egy hónappal jött hamarabb 35.hét, és nagyon kevésen múlott, hogy életben maradt. Mára már egészséges, de nem kivánom senkinek, amit átéltek. Szerintem türelem!

Zuzu,

Kend be E-vitaminos testápolóval. Megérdemli a kényeztetést, sokmindenen megy még keresztül az elkövetkezendõ hetekben.

Mia
mia

Ilke,

Csak remélem, hogy összehozzuk áprilisra a lagzit, mert egyelõre még egy szalmaszálat sem tettünk keresztbe az ügyben...Kép De én is abban reménykedem, hogy olyankor még nincs szezon. Egyházi esküvõt eleve nem is akartunk, úgyhogy ez nem okoz gondot, a többi meg talán nem olyan bonyolult (csak helyiségeket kell bérelni + polg. adminisztráció).

Bubu,

Megszivlelendö, amit az abroncsról mondtál Kép Nekem ez a szempont eszembe sem jutott.

Remélem, addigra már kissé jobban fogom érezni magam, mert most eléggé elkeseritö a helyzet (hányinger, fáradtság, alvászavarok, mellfeszülés), fõleg hogy még dolgoznom is kell közben.

Puszi:
Zita
ParaZita

Sziasztok Lányok,

Dojika, Bubu, Zuzu
köszi a véleményeket. Most vagyok 35+3, úgyhogy lehet, hogy tényleg készülõdik lassan kifelé Dorka-baba.
A pihirõl meg csak annyit, hogy tegnap éjjel sikerült egyfolytában 6 órát aludnom! Úgy látszik, hogy már nagyon kivoltam. Zuzu,a párnás variációkat meg fogom próbálni, köszi a pontos leírást. Megijesztettél, mert ma reggel a hátamon ébredtem, pedig az oldalamon aludtam el. Sajnos nem tudom ezt kontrollálni, csak nehogy valami baja legyen Dorkámnak! Ja, a 3D-s UH-val kapcsolatban csak annyit, hogy a 32-33. hét után állítólag már olyan nagy a baba, hogy esetleg az arca sem biztos, hogy belefér a képernyõbe. Persze ezt csak hallottam, nem biztos, de lehet, hogy egy ilyen végsõ kukucskán nem fogod már jól látni a babát.

Szerintetek a málnalevéltea nem fogja elõbb beindítani a szülést? Vagy semmi köze hozzá? Lassan el akarom kezdeni inni,addig várom a tapasztalatokat.

sziasztok

Judorka
Judorka

Mia,
Sajnos mi eddig csak olyan papokkal beszéltünk akik ragaszkodtak a megszabott tanfolyamhoz. Kicsit nehezíti a dolgunkat, hogy a párom nincs megkeresztelve, így neki még azon is túl kell esnie. Ha esetleg tudnál ajánlani papot, azt megköszönném! Ha sikerülne megegyezni a pappal akkor mi is szívesen bevállalnánk a templomit. Igaz mi is kb. úgy állunk mint Zitáék, gyakorlatilag azon kívûl, hogy kifaggatunk néhány papot, még semmit sem tettünk. De az elképzeléseink már megvannak, és az is kb. hogy kiket hívnánk meg, így ezeken már nem fogunk vívódni. Egyébként én nagyon nem félek attól, hogy nagy pocakkal esküdjek. Tudom biztosan fárasztóbb, de épp múltkor láttam egy szalont, ahol kifejezetten olyan ruhákkal foglalkoznak amik erre az idõszakra valók. Mit mondjak, a gyönyörû ruhák megvígasztaltak, hogy nem leszek feltétlen egy viziló kinézet.Kép
Zita,
Nem tudom ti hogyan tervezitek az esküvõt, de mi arra gondoltunk, hogy ha csak polgári lesz akkor elhívjuk az emberkét oda, ahol tartanánk az esküvõt, (Bp.közeli kishotel, vagy valami ilyesmi) és ott szerveznénk meg. Így elkerülhetõ a kicsi házasságkötõ termek szorongása... Ti hogyan tervezitek?
Bocsi mindenkitõl a kitérõért!

Pusz
Ilke(17+2)

KépKép
KépKép
ilke

Szia Ilke,

Szerintem kezdünk kissé offtopic lenni, úgyhogy ha benne vagy, folytassuk magán e-mailben... Levél megy.

Zita
ParaZita

Zita, igazad van. Várom a leveled, és mégegyszer mindenkitõl bocsi!

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Zuzu!Mia!
Az igazsag az, hogy nem gondoltuk komolyan, hogy a 36. het elejen megszulessen, a ferjem is inkabb csak viccnek szanta. Itt az USA-ban a 37. het elott szuletett baba mind koraszulottnek szamitanak. En nem szeretnek koraszulott babocat! Mi azt szeretnenk ha a 38. het kozepen szuletne. Nalunk epp akkor lesz itt a suliban tavaszi szunet es sokkal konnyebb lenne mindenkinek, es talan a lanyom is hamarabb hozzaszokna es nem lenne feltekeny a hugicara. De ugy is majd o donti el, hogy mikor akar jonni. Kép

Ilke!
Nem tudom kit kerdeztetek meg, de a baratnomeknek is csak 2-3 alkalommal kellett az eskuvo elott elmenniuk a paphoz. Erdemes korulnezni.

Judorka!
En utanaerdeklodtem a malnalevel teanak, nalunk csak a 37. hettol javasoljak, en majd a 37. het kezdeten fogom elkezdeni.

Djeszter!
ezt talaltam, hogy jobban ertheto legyen a terhesseg es a babakora kozotti kulonbseg, remelem tudtam segiteni:
A valódi és az orvosi babakor
A n&otilde;gyógyászok úgy számolják ki a fogamzás lehetséges id&otilde;pontját /ez a naptár is!/, hogy az utolsó menzesz els&otilde; napjához hozzáadnak... nos, annyi napot, amennyi akkor marad, ha a ciklus hosszából levonunk 14 napot.
Kissé ellentmondásosak az adatok arról is, hogy meddig életképes a petesejt. Egy változat:egy napig. Másik változat:2-3 napig. Harmadik változat:3-5 napig. Nos tehát, az ovulációtól számítva 5 napon belül bármikor teherbe lehet esni - és ez is csak akkor igaz, ha váratlanul nem érik meg újabb sejt.
A megtermékenyülést&otilde;l számítva 266 napig, azaz pontosan 38 hétig tart a terhesség. És itt a másik furcsaság. Könyvekben, de máshol is a baba korát 40 hétig követik, noha valójában csak 38 hetet tartózkodik az anyaméhben. Hogy ez miért van, ki tudja? Mi mindenesetre a "valódi" babakorral, azaz összesen 38 héttel számolunk.

Bocsi, mar megint nagyon hosszura sikeredet, igerem legkozelebb rovidebb leszek.

Andi (33+2)
Andysj

Ilke!

Mi tavaly szeptemberben házasodtunk össze, a férjem katolikus, én meg sem vagyok keresztelve. Azt mondták nem baj, csak esküvõ miatt ne is keresztelkedjek. A procedúra a következõ volt, kérnek egy felmentést a kereszteletlen számára a katolikus egyháztól , hogy ennek ellenére esküdhessen katolikus templomban. "Jegyesoktatáson" 5db-on voltunk, ami hetente volt, mindig esti órákban. A pap egy tündéri fiatal "srác" volt, nagyon aranyos, mindenkinek tetszett a szertartás is, egyáltalán nem volt merev, vagy hosszú.(Ez utóbbi kb. 3/4 órát jelent, ami nálatok valószinüleg még rövidebb lenne, mert a férjem angol és bizony megszenvedett néhány mondattal a fogadalom szövegében Kép)
Ha érdekelnek a további részletek úgymint helyszin, név szivesen elküldöm a emiledre...

Halacska!

Tegnap voltam UH-on, 10cm a Picur és össze-vissza ficánkolt. Azt hiszem kezdek érezni azokból a bugyborékolásokból, amiket Kata007 emlegetett. Sajna ez a hetem elég zûrös lesz itt, a munkahelyemen a jelentések miatt.Amint látod ma is csak most jutottam internethez. Pedig itt fityeg a saját gépemen, nem kell megküzdenem senkivel.De azért majd próbálok mindig nyomonkövetni...

Nyuszi
Nyuszi

Bocsánat,

Nyuszi
(15+1)
Nyuszi

Kedves Andi,

én is úgy gondoltam, hogy egy kicsit korai lenne még elkezdenem inni a málnalevél teát, de köszi, hogy utánanéztél. Pont most beszéltem egy barátnõmmel, aki most szült és azt mondta, hogy az se jó, ha nagyon ki vagy tágulva, de nem jönnek a fájások. Ekkor mesterségesen indítják meg, burkot repesztenek.(azt nem tudom, hogy miért nem jó, de nem jó)
A barátnõm, aki szintén az USA-ban él, mesélte, hogy megkérdezik a kórházban a szülõ nõket, hogy akar e szoptatni, merthogy sokan azért nem, nehogy meglógósodjon a mellük a sok tejtõl. Ez igaz? Ilyen debilek lennének ezek az amik?

Szia

Judorka
(35+3)
Judorka

Szia Judorka,

Igen hallottam aki arra hivatkozva nem szoptat, hogy jol nezzen ki Kép. De vannak olyanok is, nagy tobbsegben akik azert nem teszik, mert ugye a szules utan max. hat hetet Kép lehetnek otthon, ha dolgozo nok. Igy ugy gondoljak sajna, hogy akkor az elso hathet csak nehezitene a baba atszoktatasat a tapszerre. Ugyan is hat het utan a babak vagy DayCare-be vagy nagymama felugyelete ala vagy babysitter-hez kerulnek. Es igy eleg nehez megoldani, hogy anyatejet kapjon a baba. Igaz ott a fejes lehetosege is, de ugye nincs meg a kereslet-kinalat es igy hogy csak este meg kora reggel tudnak fejni, eleg hamar elapad a tejuk. Itt sajnos tenyleg nincs meg a megfelelo szocialis hatter. De azok a kismamak akik olyan szerencsesek, hogy otthon maradhatnak, azoknak a nagy szazalekuk szoptat. A korhazban tenyleg megkerdezik, hogy mit akarsz a babaval csinalni, es a belegyezesed nelkul nem adnak semmit nekik. Ki kell tolteni egy papirt, hogy mit engedsz meg nekik es mit nem. Ezt szigoruan betartjak, hisz itt mindenert pert lehet inditani. Persze, ha latjak, hogy gond van a babaval, veszelyes valami a szamara, akkor hivjak az orvost vagy ha arra sem hallgat az anyuka akkor hivjak a social service-t. Itt nagyon vedik a gyerkeket, gyerekek jogait. Nagyon erdekes egy orszag, van nagyon sok jo oldala, de persze van rossz is. Ez sem a paradicsom, mint semmi egyeb.

Szia,
Andi (33+2)
Andysj

Köszi Andi, hogy ilyen bõven írtál, így már egy ici-picit érthetõbb a helyzet. Azt tudom, a barátnõm beszámolóiból is, hogy nem a kánaán. Örülök, hogy te is megerõsítetted.

Szia

Judorka
Judorka

Szép jó estét Mindenkinek!

Andysj!
Úristen kicsit elcsodálkoztam, hogy az USA-ban csak 6 HETET kap az anya szülés után gyermeknevelésre? Ez mindegyik államban így van? Ez szörnyû! Nem csodálom, hogy így a szoptatás nem olyan szívet ütõ probléma, mint nálunk...

Mia!
Nem vagyok profi a témában, de a barátnõd babája teljesen egészséges volt amikor megszületett? Úgy értem, csak az veszélyeztette az életét, hogy korábban jött 4-5 héttel? Hisz a könyvekben elméletileg a 28. héttõl életképesek a babák - persze ez tényleg a határvonal, és sok függ a baba fejlettségétõl, de a 32. héttõl már nagyon jó esélyei vannak, hogy hamar behozzák a lemaradásukat.Lásd: Nyuszimanóék 27 hét 3 nap és a kis Donát makk egészséges.
Ja, egy könyben pedig olvastam, hogy egy kislány 450g-mal jött a világra, ezután még bekövetkezett a szokásos súlycsökken, így 360g-mal!!!! kezdte meg a pici az életét. 1 éves korában van róla egy fotó, amin egy dundi, makkegészséges kislány vigyorog.Azt nem írja hányadik hétre született, de ez a könyv 1977-es kiadás és az eset Lengyelországban történt.
Én is és az öcsém is a 36.-37. hét elején születtünk, minden rendben volt velünk majdnem 3,5 kg-ok voltunk és csak azt a szükséges pár napot kellett bent töltenünk, ait Mindenkinek. Az az 1-1,5 hét ilyen sokat jelentene még ilyenkor is? Hisz ilyenkor már csak hízik a baba, nem? Ne értsen senki félre, én is azt támogatom, hogy a 37. hétig mindenképpen maradjon bent, de legjobb ha tovább. De, hogy õszinte legyek, titkon én is abban reménykedek, hogy a 38. héten elõbújik a pici.

Djeszter!
A legjobb a 28.hét környékén elmenni 3D-re, ekkor már tényleg baba a baba. Mi a 22 héten voltunk, a kis pofija ekkor kezdett emberi alakot felvenni.

Lányok! Itt Mindenki jár kismamatornára? Én pont januárban akartam elkezdeni, de mivel sokat keményedik a pocim, sokat kell pihiznem, így ki van lõve. Kicsit aggódok, hogy sokat segített volna ha tornázom, gondolom ott a légzést is megtanítják, ami igazán hasznos dolog. Most honnan fogom én ezt tudni?

Mummy! Hova tûntél? Arról nem volt szó, hogy nem jelentkezel? Csak nem a babaszobát rendezgeted?

Heni 30.hét + 3 nap
heni

Ilke,

Mi az Istenhegyi úti plébánia Domokos atya nevû papjával esküdtünk. (tel. számnak utána tudok nézni, ha érdekel)
Elég laza volt, ami a felkészítést illeti, én csak egyszer voltam, a férjem, mivel õ keresztelkedett is: kb 3x. Minden kérdésre nyitott volt (amennyire egy pap lehet), és külön vicces, hogy a házasság elõtti szexet sem kellett meggyónni, azt mondta, hogy ez manapság már elfogadott.
Hát én nem így tudtam.. Szóval, nagyon klassz volt az esküvõi elõkészület.
Mia
mia

Ja, és a málnalevélteát nem úgy kell elképzelni, hogy azonnal elkezd tõle tágulni az ember. Én két héttel szülés elõtt kezdtem el inni, amikor már amúgy is nyitva volt két ujjnyira a méhszáj. Ezen a helyzeten a két hét alatt nem is változtatott. Amikor viszont szépen magától elindultak a fájások, egészséges ütemben tágultam.
Szerintem elsõsorban nem egy teában vagy az orvosban 00kell bízni, hanem a babában és magunkban.
Mia
mia

Sziasztok

Köszönöm a sok szülinapi jókívánságot.
A picúr is érezhette, mert akkorákat bulizot a pocimban Kép

Norci
Norci

Nyuszi!

Lesz ez a mozgás még szebb és érdekesebb is. Kép Söt késöbb kellemetlen is. De ugye milyen klassz érzés? Kép

Kicsit késve, de itt a mai pocakos táblázat. Kép

<pre>
1. Zsú ?? 41 hét ?? Budaörs 28 év ?? 1.b.
2. Ildikó 3.c. 41 hét 6 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
3. Moncsi 1.c. 41 hét 6 n Budapest 27 év jan. 24. 1.b.
4. Catnet 6.c. 41 hét 3 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
5. Kustyi ?? 41 hét 1 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
6. TKriszta 1.c. 40 hét ?? Budapest ?? jan. 28. 2.b.
7. Zsuzs 1.c. 40 hét 2 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
8. Tmóni 0.c. 39 hét 1 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
9. Juca2 ?? 40 hét 2 n Veszprém 29 év febr. 5. 1.b.
10. SJMóni 3.c. 38 hét 5 n Budapest 28 év febr. 14. 1.b.
11. Beatrix 72.c. 38 hét 1 n Budapest 36 év febr. 14. 1.b.
12. Tünde ?? 38 hét 5 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
13. Erika2 12.c. kb.38 hét ?? Százhalombatta 27 év ?? ??
14. Blinczi 3.c 36 hét 3 n Budapest 26 év márc. 3. 1.b.
15. Zsebi 1.c. 34 hét 1 n Budapest 28 év márc. 18. 1.b.
16. Zuzu 1.c. 33 hét 4 n Budapest 31 év márc. 22. 1.b.
17. Forgi 1.c. 33 hét 2 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
18. Andysj 4.c. 33 hét 2 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
19. Kele 0.c. 32 hét 4 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
20. Kristi 4.c. 32 hét 2 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
21. Helena 27.c. 31 hét 1 n Komárom 27 év ápr. 8. 1.b.
22. Krita 6.c. 30 hét 5 n Nyíregyháza 27 év ápr. 11. 1.b.
23. Vuckó 6.c. 30 hét 5 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
24. Mummy 1.c. 30 hét 3 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
25. szanti 2.c. 30 hét 1 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
26. Száva 4.c. 30 hét ?? Miskolc 29 év ápr. 17. 2.b.
27. Katka2 2.c. 29 hét 6 n Etyek 27 év ápr. 19. 1.b.
28. bubu 1.c. 29 hét 0 n Bp. környéke 29 év ápr. 23. 1.b.
29. Heni 1.c. 30 hét 3 n Budakeszi 23 év ápr. 25. 1.b.
30. Mia ?? 27 hét ?? Budapest 27 év máj. 8. 2.b.
31. Zsunya 6.c. 25 hét 6 n Budapest 25 év máj. 13. 1.b.
32. Csilla1 1.c. 25 hét 5 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
33. Dojika 1.c. 24 hét 5 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
34. margaréta 6.c. 24 hét 3 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
35. Mano 1.c. 24 hét 2 n Budapest ?? máj. 25. 1.b.
36. Vicamama 1.c. 24 hét 2 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
37. Bori 1.c. 23 hét 5 n ?? 32 év máj. 30. 3.b.
38. Norci 5.c. 23 hét 2 n Budapest 27 év jún. 2. 1.b.
39. Kata007 4.c. 23 hét 1 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
40. Marcsi 5.c. 22 hét 1 n Budapest 31 év jún. 9. 2.b.
41. blano ?? 21 hét 3 n Mezökövesd 24 év jún. 15. 1.b.
42. Any 2.c. 21 hét 1 n Debrecen 34 év jún. 17. 2.b.
43. Pucúr 4.c. 20 hét 6 n Budapest 29 év jún. 21. 1.b.
44. Beszti 13.c. 18 hét 3 n Szigethalom 26 év júl. 6. 2.b.
45. Dió 1.c. 17 hét 5 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
46. Ilke 5.c. 17 hét 2 n Budapest 25 év júl. 15. 1.b.
47. Halacska 3.c 17 hét 0 n Kistarcsa 29 év júl. 17. 1.b.
48. Nyuszi 1.c. 15 hét 1 n Budapest 32 év júl. 28. 1.b.
49. Djeszter 2.c. 14 hét 1 n Budapest 29 év aug. 12. 1.b.
50. zsani 1.c. 12 hét 2 n Budapest 28 év aug. 15. 2.b.
51. Nóra 2.c. 10 hét 6 n Miskolc ?? aug. 29. 1.b.
52. iddi 14.c 10 hét 0 n Budapest 36 év szept. 3. 2.b.
53. lomis 1.c. 9 hét 6 n Érd 26 év szept. 4. 2.b.
54. Nyusza 3.c. 8 hét 0 n Budapest 26 év szept. 17. 1.b.
55. Gyöngyöske 3.c 7 hét 6 n Miskolc 30 év szept. 19. 2.b.
56. Kriszti 17.c 7 hét 1 n Galgamácsa 29 év szept. 25. 3.b.
57. ParaZita 2.c. 6 hét 5 n Budapest 30 év szept. 23. 1.b.
</pre>

Kata (23+1)
Kata007

Drága Nyuszi és Mia, nem is tudjátok, hogy hogy megörültem a leveleteknek. Azt hittem ilyen rövid felkészítés csak a mesében létezik. Kép Nagyon várom a papok elérhetõségeit, nevet, címet...mindent, hogy hamar hívhassam õket, hátha valamelyik elvállal minket. Ugye a baba nem lesz probléma?
Apropó, milyen vallásuak a papok, én görögkatólikusként vagyok megkeresztelve. Nem szeretném ha a többiek neheztelnének az off topicért, ezért megírom a címemet: ildiko.o@freemail.hu
Nagyon köszönöm elõre is!Kép
Kórház és doki ügyben úgy néz ki, hogy sikerült dönteni. Ha minden igaz akkor a Péterfyt választjuk. Dr. Orbán Istvánt ismeri esetleg valaki? Jövõ hét hétfõn azt hiszem elmegyek a kismamarendelésére. Ha szimpi akkor nem keresgélek tovább.
A baba szerintem jól van, habár a jövõ heti UH-tól kicsit tartok. Szeretném már látni, hogy szépen fejlõdik és mindene a helyén van. Ha minden sikerül akkor jó lenne ha az új doki csinálná már ezt a vizsgálatot. Most búcsúzom, mert már késõ van és éhes is vagyok (már megintKép).
Kata, nem írtál az usziról?

Jó éjt mindenkinek, ha még van itt valaki.

Pusz,
Ilke(17+2)

KépKép
KépKép
ilke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?