Új privát üzeneted érkezett!

Davallia, én is azt hittem, hogy jól bírom a meleget és megdöbbentem, hogy ha az utcára megyek, akkor kb. fél óra múlva rámjön egy olyan rosszullét, hogy csak lesek, merre dőljek majd, ha ájulok. Hiába iszom, hiába ülök, semmi nem használ. Jön a szédülés, aztán kezd feketedni minden és ha nem tudok azonnal leülni, akkor félek, hogy el is ájulnék. Úgyhogy én már alig merek egyedül kimenni az utcára. Pedig itthon, meg a kertben továbbra is jól bírom, csak kint nem. De lehet, hogy ez már pszichés is. És ráadásul csütörtökön mehetek Üllőre sárgabusszal, mert a keresztelőre lesz próba. Ha nem lesz hely a buszon, nem tudom hogy fogom kibírni. Amíg nem voltam állapotos, addig se tudtam hosszú távon állni, rosszullét nélkül. Abba meg már nem is reménykedem, hogy átadják a helyet. Pedig már akkora a pocakom, hogy majd' felborulok tőleKép Vasárnap meg a keresztelő lesz, de akkor szerencsére visz a párom, mert oda már ő is jön. Na majd meglátjuk hogy lesz. Szerdán meg megint megyek fogorvoshozKépKép
Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok lányok!

Én is nagyon vagány voltam, hogy milyen jól vagyok, jól bírtam a meleget is régen. De most...

Davallia, hát én is most kezdem érezni a plusz kilókat, pedig most egyelőre megálltam a "növésben". Úgy érzem, minden nehezék a talpamra súlyozódik. És mi van a combizmaimmal, amikre annyit edzettem tavaly??
Ez elkeserítőKépMennyire le lehet épülni....Aztán még a doki egy hónapra el is tiltott minden féle mozgástól, most meg már csak nem állok neki újra ekkora pocakkal!!!
Marad a terhestorna.

Üdv
Lucretia
24
lucretia

Sziasztok!Kép

Hát Lányok csatlakozom hozzátok.
Ez a meleg kiborít.O
Efész nap csak döglöttem, mert nem bírtam kint lenniKép
Ráadásul áramszünet volt így délelőtt elmentem anyumhoz, utána meg aludtam egy jóóóóóóóóó nagyot.
Most lett áram megint délután 3-kor.

Nem gondoltam , hogy ilyen nehezen bírom majd a meleget már 8 kg plusszal isKép
És a kondim nekem is szörnyűKép

Ja és ma görcsölök egész nap, a pocim is keményKép
szerintme már megint ez a rohadt front amit érzek.

Elfogyott a Magne B6-om is, holnap kell vennem.
Szoktam szedni 2x2-öt.

Ti mennyit szedtek és vasból???

Tmarie!Kép

igen Babamagazinban és anyák Lapjában vannak mindig kuponok Brendonba és Megatoysba és így sokkal olcsóbban lehet venni az egyes termékeket amik benne vannak.

Nézzétek meg, érdemes szerintem.

Na megyek pihizni!

Pusszans, kitartás!!!Kép

Mea(25+1)

Mea
mea

Sziasztok!

Angelani! Ha fáj a lábad a vizesedéstől, és be van dagadva, állítólag jót tesz, ha a térdhajlatodat lezuhanyozod hideg vízzel, ezt nekem egy barátnőm mondta, aki szintén vizesedett.

Bodza!
A homeopátiás füzeteket a Boiron Hungária Kft. adja ki. Szerintem érdeklődj emilben: boiron@boiron.hu, a honlapjuk pedig www.boiron.hu Legalábbis ez van a füzet hátoldalán.

Úgy látom nem csak én nem bírom a meleget Kép
Tegnap kimozdulni sem volt kedvem, úgyhogy csináltam egy albumot itt a babaneten, nagy unalmamban.

Ildi 27+3

Kép
vrucsincá

Hari!

Kétségbeejtő, hogy ennyire nem figyelnek az emberek!
Nem tudom honnan indul Üllőre a busz, de talán ha a végállomásnál szállsz föl rá, akkor talán jut hely! Az időben viszont tudok bíztatót mondani! Csütörtökön elvileg csak 20-25 fok lesz, mondjuk az üvegezett buszon 28!Kép, de mégsem 35KépKépKép
Én is pont most egyeztettem anyukámmal, hogy csütörtökön kellene kimenni piacozni!

Lányok,jelentem kész ám a paprikáskrumpli, meg is ettem mellé 3 koviubit!Isteni voltKépKépKép

Angelani!
A fenébe most úgy megkívántam a colát, hogy kénytelen vagyok inniKépKépKépKép Bele is dobok 2-3 jégkocit!
Hmmmmmmmmmmmmmmmm de fini!

Láb!
Hát én nem tudom mi van, de az én lábam most se nem vizes, se nem dagadt csak egyszerűen fáj a bokám!
Tök rossz!
Feküdni tétlenül utálok(a tv-t is), aludni nem tudok mostanában nappal, viszont a lábamnak nagyon jó érzés, ha fent pihen!
Na ezt rakja össze valakiKépKépKép

Na megyek, mert talán ujságolvas még szóba jöhet fetrengés közbenKépKépKép

Kép

Kép
megann

Megann, remélem igazad lesz és nem lesz hőguta. A végállomás jó ötlet, de oda külön el kéne még BKV-znom, és összeegyeztetnem az indulásokat. Így Kőbánya-Kispestnél fogok felszállni rá, ahol már elég sokan lesznek. De nem baj, majd óvatosan esek összeKép
A lábam amúgy nekem is fáj, bár most nem dagad. De a plusz 10 kg-omat megérzi sajnos. Szerencsére kondiromlást én nem érzékelek, mert hogy előtte se voltam túl fittKép Mindennek meg van az előnye. Azelőtt is fulladtam az asztmám miatt, meg most is. Mozogni meg sose szerettem. Most mondjuk szeretnék, de nem megyKépBár szerintem sokkal többet csinálok most, mint előtte. Mármint a baba előtt. De mindentől függetlenül nagyon élvezem a terhességet és már kezdem elfelejteni milyen rossz volt az elejénKép Sőt, képzeljétek, ma még szex is voltKép De ez titok, csak nektek mondom. És nem is keményedtem utána, csak egy picikét. De most azt hiszem egy hétig megint pihi ez ügyben. Nálatok mi a helyzet?KépJól van na, tudom nagyon kíváncsi vagyok, de hát ez van, úgyhogy tessék mindenkinek nyilatkozniKép
Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Jó ötlet a melegben, és frissít is: az egyik kollégnanőm ajánlotta:
minden reggel lezuhanyozza hűvös vízzel először a jobb lábszárát, majd a balt, utána jobb kar, bal kar.

Tényleg jó, kipróbáltam.

Lényeg, hogy ne legyen jéghideg a víz, és állítólag a jobb oldali kezdés is fontos (úgy kevésbé terheli a szivet).

Uxi
18+5

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi!Kép

Nálunk a szex csak abból áll, hogy én kényeztetem páromat, mert én viszont nagyon bekeményedek egy egy orgazmustól.
Úgy hogy inkább lemondok rólaKép

De azt enm szeretném, hogy ő is hoppon maradjon és én szívesen kényeztetem őt...Kép

Remélem nem haragszotok hogy ilyen őszinte voltamKép

Mea
mea

Lányok!

Segítsetek légyszi!
Hol is van az a kismama-bababolt Budaörsön, vagy a weboldala?Elfelejtettem betenni a kedvencek közé, most meg keresem égre földre, mert kezdenek szorítani a sima xl-es tangáim!
Úgy tudom ott vettetek 690-ért vagy mennyiért kismamabugyit...Az tanga volt??
Tud valalaki esetleg tandás helyet??
A Corában ma néztem! Volt is!FEKETE SZÍNBEN!!!!HI-HI-HI! Mit képzelnek nem tudom, hogy azért mert valaki pocakos majd feketében fog járni????Tiszta röhely!

Hari!
Sex? Én már elfelejtettem hogy mi is az..KépKépKép
Tudod, a férjem a beszari fajtából való(mert biztos árt), de lehet hogy morbidnak tartja, amikor ott lapul babó a pociban...ezenkívül idő sincs rá, se energia....
Hát kíváncsi leszek mikor lesz nálunk összebújás legközelebb.....szerintem kb novemberben....Kép

Ja és mégegy kín, lábizom görcsre ugyi a magneb6 a tuti???

Kép

Kép
megann

Sziasztok!
Zavarok egy kicsit Kép
Kutya egy meleg van ma az bizti Kép 12:30 - 14:30-ig vezetni voltam. Szegény Picurkám. Tegnap - tegnapelőtt Nagykökényesen voltunk. Kép Tegnap kirándultunk egy nagyot, HOllókő + környéke nagyon szép volt, 39 fokban Kép, hajnali egyre értünk haza, alig bírtam vonszolni magamat.
Na jó, nem panaszkodom, mert mindent együttvéve klassz volt Kép Babi már nagyon tudja rugdosni a gyomromat Kép olyan hányingert csinál időnként, hogy pfúúúúúúúú, a kis Huncut Kép
Sex: nem nagyon Kép pedig nincs ellenjavallat, az én párom is a félősebb típusból valós, sajna én is kicsit félősebb vagyok Kép Na sebaj, majd a következő gyerkőccel már bátrabbak leszünk Kép
Hűsöljetek sokat!! KITARTÁS!!!!
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!

Már nekem is van egy kis hasamKép.
A fotók a hétvégén készültek, Szfehérváron voltunk kirándulni.

Sajnos kocsink nincs, így vonattal mentünk, majd a nagy hőségben gyalogosan jártuk be a várost...

Jó volt, de soha többet ilyetKép.Túrázni a kánikulában. Brrr...

Uxi
(Lassan már egyedül maradok "tizenhetes")

KépKép

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Mea!
Engem nem zavar az őszinteséged.
Én is inkább zenélek, de a páromat nem szeretném elhanyagolniKép Kép Kép
Nem csak azért, mert attól félnék, hogy akkor megcsal.
Nekem nagyon sokat számít a testi kapcsolat is. Az érintés, simogatás....
De azért a papát zavarja ha nekem nem "annyira" jó.
Pedig nekem még ez is örömet szerezKép

Na hagyjukKép
A többiek még leszavaznakKép
Ilyeneket írkálok.
Én úgy érzem, hogy itt mindent meg lehet osztani veletek. Nem csak a rosszat. Ez is lehet egy probléma, amire lehet, hogy valaki jó tanácsot tud adni, nem csak a láb vizesedésére.
De egy lány a nyári babások topikban azt írta, hogy a csalántea az jó. Kipróbálom.
Azt modták arra, hogy annak nincs káros hatása.
Reméljük.
Sajnálom, hogy most magammal foglalkozom, de ez úgysem tart 2 napnál tovább.
Azért parázok a baba miatt.
Egy másik hölgy most mondta a telefonba, hogy őt pont a vizesedés miatt császározták a 37. héten.
Vagy 10kg-nyi víz volt rajta. a vizeletében is sok fehérje lett emiatt. A víz elnyomja a babát és nem tud fejlődni tőle. Kórházban is volt.
Na ezért most mindent bevetek a felesleges víz ellenKép

Puszi lányok!
Lassan lemegy a nap és vége a nagy hőségnek!
Sziasztok!
Angelani
25+0

Kép
angelani

Sziasztok!

Dudukly, én is megerősíteni tudlak, hogy isteni a parasztház, nekünk is volt. Remélem újra lesz, nem véletlenül építkeztek eleink úgy.

Megann!
Gratulálok a vizsgához!

A paprikáskrumplit én is imádom, kérek belőle.
2 kg ubit most kovászoltam, bizti hamar megérik. Már 2 adag elfogyot idén. Olyan isteni csak úgy magában is jó hidegen.

Baromi meleg van kint, én csak most nyitottam erkélyajtót, már jár a levegő. Holnaptól már hűsebb lesz.
Este fogunk grillezni, csak legyen hűsebb, mert még az is melegít.

Ha valakit érdekel, megnyitott a "szedd magad eper" itt Csepel alatt. Mi minden évben megyünk szedni. Most lekvárt nem fogok csinálni, mert anyóstól örököltünk. Enni fogunk szedni, meg turmixolni. Mindig rakok el így is a fagyasztóba. Pici cukorral összeturmixolni és isteni eperkrémlevesnek, meg sima tejes turmix készítésére.

Kriszta
24+3

Kép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Megann! Ha a babyfun diszkontra gondolsz, az az I. kerületben van, a Csalogány u. 42/a-ban

Kép
vrucsincá

Davallia!
Velem mikor fogsz beszélni????
ebba

Sziasztok!

Vizesedésre elfelejtettem még: a váltott vizes / hideg-meleg/ zuhany nagyon jó. Főleg ebben a melegben esik jól!

Kriszta! Köszi az infót az eperföldről, már épp akartam kérdezni, hogy van-e még egyáltalán, pár éve mi is Csepelen laktunk, akkor jártunk szedni. Gondoltam, mostanában már érnie kell, főleg ennyi napsütés után! Voltatok már?

Dudukly Kép én október elejére vagyok kiírva, még akár össze is futhatunk a kórházbanKép

Szép estét!
Judit 21+6
jucc

Halika!

Az együttlét témában nálunk nagy vigaszság van, mert az elején az eddigi vetélések miatt nem volt semmi aktivitás. Vagyis én kényeztettem a párom, de nagyon féltem, hogyha viszonozza, akkor begörcsölök és elvesztem a picúrt. Ezért a talpamat és a hátamat masszirozta viszonzásulKép. Az tartott az első kimaradós naptól a 13. heti vizsgálatig! Akkor azt mondta a doki, hogy már nem kell diétázni, mindent bele. Az elején félt, hogy bántja a pocit, főleg, hogy nekem már a 16. héten szép méreteket kezdett ölteni. Mondtam, ha kényelmetlen úgyis szólok és pózt váltunk. Bejött. A picurkám most a melegben nagyon aktív, de közben nem, csak utána a fürdőkádban, ami külön látványosság, hogy elterülök és a pocak önálló életet élKép. És mint a mostani kismamában, a párom rajong a pociért (meg a megnövekedett cicikért), állandóan puszilgatja, pedig én korántsem nézek úgy ki, mint a csaj a 22. oldalonKép.
Na pussz és álmodjatok szépeket!

D
dudukly
Isaszeg

Davallia!

Na áruld csak el gyorsan hol vetted azt a kismama melltartótKépKépKépKép
Ez hihetetlen, mindenki olcsóságokat lát, én meg csak a drágákat tudom megtalálni!
Jól jönne egy két komfortos fehérnemű!
Előre is köszi a címet!

Vrucsincá!
Köszi a címet felírtam biztos ami biztos, de nem erre gondoltam. Már megtaláltam a budaörsit is időközben!

Látom elég nyomi hangulat van ma, biztos a hőség, remélem holnap többen jönnek!

Csillám, Prüntyi, mi van veletek???
Jól vagytok?
Zsófy, nem gondoltad meg magad?Nem jössz vissza???
Penna, a tábliba majd beírod a nevem mellé hogy Léna lesz a kislányunk???
Köszike!!!

Megann 25+1

Kép

Kép
megann

Sis, mi van veled?
Már rég nem írtál.

Penna, majdnem 300-at lőttem a pingvinnel.
A férjem egyből rákapott, meg is döntötte a rekordomatKép.

Uxi
18+6

KépKépKépKépKép
uxi

jaj, most lemaradt a tábla, igaz, ha jól néztem, nem változott semmi. Ha igen, szóljatokKép
üdv
p 23+00
<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van 2005.08.10 29 hét + 6 nap
Szmercsa Első baba 2005.08.15 Bátor? Szt. János 25 év / Budakalász 29 hét + 1 nap
Zsófy Első baba 2005.08.17 Lilla Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 28 hét + 6 nap
Csillám Első baba 2005.08.20 Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 28 hét + 4 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 2005.08.20 Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 27 hét + 6 nap
Vrucsincá Első baba 2005.08.26 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 27 hét + 4 nap
Falina Első baba 2005.08.26 Noémi Jázmin? Schöpf-Mérei 26 év / Bp III. 27 hét + 4 nap
Rokica Első baba 2005.08.30 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 27 hét + 3 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. 2005.08.30 Benjámin Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 27 hét + 3 nap
Baba76 Első baba 2005.09.01 Margit Kórház 29 év / Dunakeszi 26 hét + 5 nap
Pocika Első baba 2005.09.02 New Orleans 29év / New Orleans 26 hét + 4 nap
Popoka Első baba 2005.09.05 Győr 29 év / Győr 26 hét + 1 nap
Kismama2004 Első baba 2005.09.08 Veszprémi 30év / Veszprém 25 hét + 6 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 2005.09.08 SOTE II. 28év / Bp XVII. 25 hét + 5 nap
Angelani Első baba 2005.09.10 Erhard Szt. István 28 év / Újpest 25 hét + 5 nap
Minimi Első baba 2005.09.11 27 év 25 hét + 3 nap
Megann Első baba 2005.09.11 Szt. István 26év / Budapest 25 hét + 3 nap
Mea Első baba 2005.09.12 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 25 hét + 2 nap
Prüntyi Első baba 2005.09.14 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 24 hét + 6 nap
Vukkocska Első baba 2005.09.14 Uzsoki 29 év / Zugló 26 hét + 4 nap
Gviki Első baba 2005.09.15 Zsanett Szt. István 28 év / Bp XVII 24 hét + 4 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 2005.09.15 Szt. István 30 év 24 hét + 5 nap
Bodza Első baba 2005.09.15 Szent István 25év / Bp XIII. 24 hét + 1 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 2005.09.16 Csenge Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 24 hét + 4 nap
Lucretia Első baba 2005.09.20 Bence SOTE I. 24 hét + 1 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 2005.09.24 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 23 hét + 3 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 2005.09.25 Szent István 40 év / XX.ker 23 hét + 3 nap
Tmarie Első baba 2005.09.25 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 23 hét + 2 nap
Penna Kevin 2003.06.13 2005.09.27 MÁV 31év / Újpest 23 hét + 0 nap
Nyúlné Első baba 2005.10.03 Péterfy 22 hét + 1 nap
Pipacsvirág Első baba 2005.09.25 Kaposvári 27 év / Kaposvár 23 hét + 2 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 2005.10.04 MÁV 32év / Bp XX. 22 hét + 0 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp 22 hét + 1 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Szt. Imre 25 év / Bp. III. 21 hét + 2 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 21 hét + 1 nap
Hari Első baba 2005.10.12 Fanni Dóra? Szt. István 29 év / Bp. XIX 21 hét + 3 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 20 hét + 5 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 Bp vagy Algír 25év / Algír és Bp 20 hét + 4 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 18 hét + 6 nap
Pronee Első baba 2005.11.28 Szt. Imre 24 év / Bp 14 hét + 0 nap
</pre>
penna

Sziasztok!

Ezért kellett ubit kovászolni, egyből rossz lett az idő.

Jucc!
Még nem voltunk, de ha minden jól megy lehet, hogy ma kiugrunk Ivivel. Megírom akkor az árakat.

Megann!

A BAROSS u-ban VIII. k. van 2 kismama bolt, én a 2.-ban vettem már 3 melltartót. CCa.2200-2300Ft és nagyon jó. Ha a körút felöl a Kálvin tér irányába haladsz, jobb oldalon van.

Kellemes napot!
Megyek melózni.

Kriszta
24+4
már csak 108 nap

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Pussz Penna!

Én még nem iratkoztam be, csak okoskodok mindenféléről, pedig papírforma szerint együtt szülünkKép.
Szóval mire szülök (szept. 27.), már csak 1 hónap lesz a 34. szülinapomig, a mávkorházban kerül rá sor (a szülésre), hivatalosan pesten, gyakorlatilag isaszegen lakunk. Ez az első babucink, és a nevek megtöltenék a fél táblázatotKép, úgyhogy majd később.

Dududkly
dudukly
Isaszeg

Sziasztok Lányok!

Volt már itt valaki?

www.babadiszkont.hu
Lehel térnél van, árakat nem írnak. A bébiülések meg a kocsik számomra ismeretlen márkájúak, de jónak tűnnek.

Szex: képzeljétek, nem keményedik már be a hasam közben. (Éljen a Magne B6!Mióta szedem, egyszer sem.) De a párom is fél a "hagyományos" módtól,(nehogy baja essen a babónak) így más utakat választunkKép
Kovi ubi nálunk is leszKép

Szép napot mindenkinek!
Lucretia
24
lucretia

Megann:

Gondolom nem a Brendonra gondolsz Budaőrsön? Kép Talán erre? www.matti.hu

Lábgörcs: magnézium való rá tényleg, de sztem próbálj meg előbb egy kis mandulát rágcsálni, annak is magas a magnéziumtartalma és mégiscsak természetesebb dolog mint a Magne B6. Meg gondolom finomabb is.

Angelani:

A sok vizesedés + fehérje a vizeletben + magas vérnyomás = terhességi toxémia (más néven pre-eklampszia). Ez egy súlyos, komoly terhességi betegség és veszélyes mind a babára, mind a mamára. De a vizesedés önmagában még nem jelenti, hogy toxémia van, ezt csak a fehérje meg magas vérnyomás jelenlétével lehet diagnosztizálni, tehát ne ijedjetek meg tőle, mert valamennyi vizesedés szinte elkerülhetetlen. Viszont gondolom az az ismerős akiről irsz, nem csupán a vizesedése miatt került kórházba és inditották be a szülését, hanem a toxémia miatt.

Lányok!

Hogyan kell ubit kovászolni? Én olyan tudatlan vagyok ilyenekben. Az újkrumplis paprikáskrumpli receptet is megköszönném, párom vegetáriánus és biztos izlene neki.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Penna!

Brü-hü-hü-hüKép
még mindig nem került be a prüntyőkénk neve: Léna a tábliba, pedig már annyira szeretném ott látni!
Nem szeretsz minket????
Pont tegnap írtam utoljára hogy tedd be légyszi!
Naaaaaaaaaaaaaa légyszi légyszi légyszi....

Megann 25+2

Kép

Kép
megann

Rókica!

Igen a matti.hu-ra gondoltam!

Koviubi!
Amennyire én tudom, az ubikat megmosva bevagdalva üvegbe állítod, közé raksz jó sok kaprot, sós ecetes lével leöntöd és a tetejére teszel egy kenyérnek a sarkát(kovász), olyan jó nagy darabot!
És kiteszed a tűző napra aszalódni!
Úgy látom neked már csak a jövő héten lesz koviubid!Kép
Ha olyan idő van, mint hétvégén volt, akkor 2 nap alatt beérik!
Kiveszed az ubikat, leszűröd a levét, és lével együtt jól lehűtöd a hűtőben!Isteni nyami nyami!Kép
Ha valamit kihagytam sikítsatok!!!Én se csináltam még sose, de előttem van ahogy ott virít az erkélyen az 5 literes üveg anyukámnálKépKépKép

Ujkrumplis paprikás krumpli!
Úgy kezded, mint a pörköltöt, hagymát aprítassz(2nagyobbacskafej), forro olajon aranysárára pirítod, beleszórod a pirospaprikát kis őrölt köménymagot, utána rádobod a karikára vágott(vagy ahogy szeretitek) krumplit(1,5 kg), megsózod,(esetleg ételízesítő), teszel rá vizet(ahogy szeretitek, valaki kevés vízzel szereti, valaki levesesebben), és szépen megfőzöd! Mielőtt kész lenne, 5 perccel előtte beledobod a virsliket!
Vigyázat az ujkrumpli hamarabb megpuhul!Ebből a mennyiségből szép kis adag lesz!

Jó étvágyat!

Megann 25+2

Kép

Kép
megann

Ja most olvasom, hogy a párod vegetáriánus Róki!
Akkor a virsli felejtős:KépKépKép

Kép

Kép
megann

Megann:

Tudod ő olyan vegetáriánus, aki az étel lábából állapitja meg, szabad-e enni belőle. :P

Ha kettőnél több a lába, akkor nem eszi meg.

Hogy ez miért vegetarianizmus, azt tőlem ne kérdezd. Õ ragaszkodik hozzá.

Tehát baromfivirsli mehet a krumpliba.

Köszi a receptet! Megpróbálom a kovászos uborkát, én is nagyon szeretem.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Davallia!

Hát ez a Miskolc tényleg nem jó mostanság, pedig a családom fog arrafelé menni!Szerencsiek a gyökereink, és a rokonság nyáron megy haza, de én már nem akarok egyedül útnak indulni kocsival.

Bkriszta!
Köszi a címet, ma elhet hogy el is gurulok arra, kihasználom a "jó" időt a csavargásra!

Megann

Kép

Kép
megann

Róki!

Itt egy másik recept!
Ez nem ír ecetet,(mivel a kovász savanyít), viszont más recept meg borkősavat ír(ami ugye citrompótló), hát a többiek is segíthetnek, hogy ők hogy csinálják!

A 10-15 cm hosszú, testesebb és hibátlan uborkákat alaposan mosd meg (jó, ha előbb áznak egy fél órát, hogy semmi szennyeződés ne maradjon rajtuk), majd vágd le a két végüket. Ezután minden uborkát vágj majdnem a teljes hosszában ketté, majd ismételd meg rajtuk ezt a metszést az ellenkező irányból, de a korábbira merőleges síkban. Egy 2-5 literes üvegbe helyezd el az uborkákat szorosan egymás mellé, tégy közéjük tisztára mosott kaprot és egy-két gerezd fokhagymát is. A tetejére tegyél (lehetőleg tüllzacskóban) egy szelet kenyeret. A felöntő levet úgy készítsd, hogy minden liter vízhez adj 3-4 dkg sót, forrald fel, majd amikor visszahűlt 40-50 fokosra, akkor öntsd az uborkára (a lé a kenyeret is lepje el, de hagyj helyet a folyadék erjedés miatti "futásának" is). Az üveget takard le egy tiszta tányérral, és tedd ki a napra. A kovászos uborka nem szereti a túl nagy hőmérsékletingadozást, ezért éjszakára vidd fedett helyre. Általában 3-4 nap alatt már ehetővé válik, ilyenkor szedd ki az uborkát, szűrd le a levét, s abba visszatéve rakd a jégszekrénybe. Így még 10-20 napig eheted.

Hát nagyon jó fej a párod, a kétlábas az már nem állatKépKépKépKépKép

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Remélem, ma mindenki jobban van, elmúlt a hőség. Bár ez a viharos szél elég szörnyű.
Képzeljétek, nyitva hagytam bukóra az ablakomat az irodában, reggel olyan volt az asztalom, mint egy homokozó. Már lekatarítottam, de még mindig érzem a port.
Ma fejtágításra kell mennem 11-től 4-ig. Nincs kedvem :-((((

Legyen jó napotok!
Benianyu
21+3

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!Kép

hát engem kikészítenek ezek a frontok.
Tegnap egész nap görcsöltem!!!
Pedig pihiztem csak.Kép

De tudtam hogy a fronttól, mert ma már nem.(lekopogtam gyorsan)

Viszont ma sem vagyok túl jól.
Fejfájás, szédülés ettől a széltől.(

Megyek ma a Sote II-re szüléselőkészítő tanfolyamra, mert ma lesz vagy légzéstechnika vagy szülőszoba látogatás.Kép

Mindkettő érdekelKép

Ne kellene sokat utaznom, igaz 40 perc vonattal a Nyugati, de még onnan 20 perc.

De legalább nincs melegKép

Na pusszans Nektek!

Mea(25+2)

Mea
mea

Kovi ubi én is így csinálom, kivéve az ecet v. borkősav. Tutti, hogy jó lesz.
A viharos szél most tekerte ki az erkély plafonból a virágtartót, jó, hogy nem volt senki sem kint.

Mea!
Nézd a jó oldalát, tök szép vonalon megy a vonat.

Ma lehet, hogy csinálok tojásos nokedlit+salit.
Tegnap meg jó kis krumplistésztáról álmodoztam kovi ubival/utóbbira várni kell, ezért tolom el/

Kriszta

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok Lányok!

Nem tűntem el, de már nincs erőm sokat ülni a gép előtt.Kényelmetlen a pocimnak fáj a hátam és a gerincem. Vagy mozgok, vagy fekszem, de az ülés nem tesz jótKép.Pedig hiányoztok!KépMég arra sincs energiám, hogy visszaolvassalak benneteket így most kimaradt pár nap.De szóljatok, ha valami izgi témáról volt szó, mert akkor azt elolvasnám. pl babakocsi, szülés vagy bármi ami a szüléssel és babával kapcsolatos.Jó fej vagyok, úgy csinálok mintha itt nem ez lenne a fő témaKépKépKép

Ma megyünk uhra és hüvelykenetre. A cukor és a teljes vérkép már meg volt.Képzeljétek nekem még most is jó a vasam, pedig nem szedek semmit csak magnéziumot.

Mea
ezek a frontok nekem sem tesznek jót, totál keményedik a hasam és fáj is.Ha most szept környékén járnánk páran biztos megszülnénk.Kép

A keményedések miatt most a szex nálam sem működik, pedig kívánom, de erősebb a félsz.

Fehérnemű: már nekem is szükségem lenne pár kismama bugyóra, a mostaniak igen kényelmetlenek.

Rókica
nagyon hajlok arra, ha lányom lesz Rékának hívják majdKépApának is tetszik ez a név.Ez mellett még szóba jött a Zóra vagy a Zorka, bár a nagyszülőknek nem tetszik, de én nem azért mondok le róla.Tudom te nem hoztad szóba most ezt a témát, csak hát ugye téged is Rékának hívnak.

Sziasztok
Legyen szép napotok
27 körül
Kép

Kép
Kép
kismama2004

Halihó!

Többen is írtátok, hogy voltatok a Praxisban 4D UH-n. Mennyibe kerül ott? DVD-re is írnak? Lehet hétvégén menni és férjet vinni?

KÖszi
Lucretia
24
lucretia

Lucretia:

Igen, igen, és igen. Kép Az ár kb 13e forint a DVD-ért. Ha a babaneten regisztrálsz, akkor kapsz 1000 forint kedvezményt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szilvi:

Bizony a Réka nagyon szép név! Természetesen minden elfogultság nélkül. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Köszi Rokica!!!!

És adják a DVD-t, vagy vinni kell?

Lucretia
24
lucretia

Lucretia:

Adják, nem kell vinni. Kb 20 perc az egész, ebből valószinű 15-öt fogsz megkapni mint felvételt. Lehet még kérni külön fényképeket, a DVD-hez egy ajándék nyomtatott lap jár, amin 4 db kép van, fekete-fehér. És adnak a végén egy jelentést, hogy mi mekkora a babán, és az milyen idősnek felel meg.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,
Megvagyunk mi is, csak bent a melóban sok a dolgom, hétvégén meg szülinapot meg névnapot is ünnepeltünk, rokonoknál, így nem igyzán kerültem gép elé...de mindjárt átfutom amiket írtatok, és igyekszem hozzászólni!

Amúgy jól vagyunk, sokat mocorog a Mazsola Kép

Pr.25+4

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok. Hát jó ez a kis lehülés, de a széllel nem nagyon tudok megbékélni. Képzeljétek, most rendeltem meg az interneten a kiságyat, a matracot, a pelenkázólapot, meg az autósülést. Illetve csak remélem, hogy megrendeltem, nem volt túl egyértelmű számomra, hogy most akkor már megrendeltem, vagy még egyszer rá kell kattintanom, de nem mertem még egyszer, nehogy mindenból 2-őt hozzanak kiKép De a múltkor azt mondta a pasi, hogy valószínűleg még aznap kihozza, úgyhogy ha ma nem telefonál rám, akkor biztos nem jól rendeltem megKép De azért jó lenne, ha már ma megérkeznének. Már a múlt héten szerettem volna, de ma kaptam fizutKép Nem sokat, de így legalább könnyű hamar elkölteni.
Közben begyulladt a bölcsesség fogam helye is, amit már kb 4 éve kihúztakKép Évente legalább 3-4x begyullad, de a fogorvosok azt mondják az lehetetlen. Hát most holnap úgyis megyek hozzá, majd megmutatom neki. Nem sok kedvem van hozzá, de muszáj csináltatni a fogaimat, mert ha megszületik a babó, akkor főleg nem fogok tudni elmenni fogdokihoz. Az az egy vígasztal, hogy utána találkozom egy kolléganőmmel, aki szintén állapotos, csak 2 hónappal fiatalabb, mármint a baba és elmegyünk együtt a turiba a Rákóczi útra. Most már elkezdek venni egy-két 62-es rucit is, mert eddig csak 56-osat vettem még. Aztán szülök egy óriásbébit és akkor mit adok rá?Kép Meg még annyi minden kéne. Azt amit Angelani csinált listát, azt nem tudtam megnyitni, de találtam kelengyelistát és ha mindent meg akarok venni, ami fontos szerintem, akkor még rettentő sok dolog hiányzik.
Kérdés: ti hol fogjátok fürdetni a babát? Azért kérdezem, mert nekünk egyrész elég hűvös télen a fürdő, másrészt meg ugye a gyerekszoba a pelenkázóval, meg az ággyal az fent van az emeleten. Az a jobb, ha lent megfürdetem, bebugyolálom és felszaladok vele, vagy ha felviszem a kiskádat és fent fürdetem? Főleg attól kérdezem, akinek már van tapasztalata, lehet hogy nagyon hülye kérdés, de mennyi víz kell egy baba fürdetéséhez ha mondjuk vödörbe mérjük?Kép
Hari 21+3

Kép
Kép
hari

Sziasztok!
Szeretnék egy kis segedelmet kérni. Valamikor, valaki írt egy kismami butikról a Flórián térnél, hogy szépek a holmik és jók az árak is Kép Lenne kedves az a Valaki Kép elárulni, hogy pontosan hol találom meg azt a butikot? ha nagyon-nagyon-nagyon szépen megkérem?? Kép
Előre is nagyon köszönöm Kép
Lányok,
én IMÁDOM ezt az időt. Szerintem csúcs szupi!! Annyira friss a levegő!
HOlnap légyszi, légyszi szorítsatok, 10:25-kor vizsgázom vezetésből. Nehogy kifogjak valami kismamaellenes vizsgabiztost Kép
puszi Neketek
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!
Szeretnék egy kis segedelmet kérni. Valamikor, valaki írt egy kismami butikról a Flórián térnél, hogy szépek a holmik és jók az árak is Kép Lenne kedves az a Valaki Kép elárulni, hogy pontosan hol találom meg azt a butikot? ha nagyon-nagyon-nagyon szépen megkérem?? Kép
Előre is nagyon köszönöm Kép
Lányok,
én IMÁDOM ezt az időt. Szerintem csúcs szupi!! Annyira friss a levegő!
HOlnap légyszi, légyszi szorítsatok, 10:25-kor vizsgázom vezetésből. Nehogy kifogjak valami kismamaellenes vizsgabiztost Kép
puszi Neketek
szmercsa
szmercsa

Szmercsa drukkolunk és tuti sikerülni fog! Ha nem akkor fenyegesd meg, hogy rengeteg kismama fog a háza elé vonulni és tüntetni!Kép De minden rendben lesz, jól fog menni a vezetés is, és jófej lesz a vizsgabiztos is.

Kép
Kép
hari

Hari,
köszi a bíztatást! Kép Habár, már alig férek ám be a kormányhoz. Daru kell, hogy kimásszak abból az alacsony peugeot-ból, ami az oktatónak van. Kép
A fürdetésbe nem nagyon akarok beleszólni, mert nekem még nincs gyakorlatom, De én tuti szobában kiskádban fogok fürdetni, azt mondták az 'öregek', hogy a babinak nagyon pici víz kell, alulra érdemes egy cseh pelenkát befektetni, mert, 1. nem is csúszkál a manó, biztosabban lehet fogni, illetve 2. azzal lehet törölgetni is, ha kell!! Tehát mindenféleképpen zárt szoba, amíg nagyon pici, nem lesz se huzat se járkálás addig, ja és rögtön tudom a pelenkázóra tenni, oda kell egy lámpácska, ami melegíti őt Kép hát én egyelőre ennyit hallottam, és valszeg így is fogok eljárni.
szmercsa
szmercsa

Szmercsa!

Nagy kalappal a vezetéshez, sikerülni kell!

Ha emlékeim nem csalnak a Flórián oldalában kell lefelé kullogni a Szentendrei úton és a 10 emeletes házak alatt van. Nekem így rémlik, de a múltkor nem én írtam róla.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Az előbb elszállt az üzimKép
Egy regényt írtamKép A fene.....

Na jó sz@r idő lettKép
Ez a szél ne tombolna ígyKép
Jó sok üzi vanKép

Koviubi:
Én még sosem csináltamKép
Edgi nem is nagyon szerettem, de tavaly a barátnőmék csináltak fokhagymásan. A lehelen is leht kapni. Na nem erősen érződik rajta a fokhagyma, de finom ízt ad neki. Tehát megszerettem.
Majd megpróbálkozom vele.

Vizesedés:
Lányok!
A másik topikon kaptam egy tök jó tippet.
Egy kismama írta, hogy neki minhárom terhességénél nagyon vizesedett. Az elsőnél még nem voltak akkora gondok, de a következő két terhességnél már rosszabb volt. Mindig hamarabb és sokkal jobban vizesedett.
A tippje:
2kg burgonyát kell megfőzni SÓ NÉLKÜLI vízben.
Ezt enni egész nap és rengeteg folyadékot lehet inni mellette. A babának ettől nem lesz baja, mert egy napig nem eszel normálisan. A terhesvitamin meg a raktáron levő vitaminok pótolnak mindent. A szénhidrát meg elég van a burgonyában.
Szóval a burgonya felveszi a sok sót a szervezetből és ezáltal a felesleges víz jobban tud távozni a szerveteből. Nem a magzatvizet hajtja ki! De lehetőleg otthon kell ezt a "kúrát" csinálni, mert gakran kell mellette pisilni. Állítólag a modellek is szoktak ilyen "vízhajtó" napot csinálni. A kismama azt mondta, hogy estére 2kg!-al lett könnyebb. Igazából nem fogyott, csak a sok víz ürült ki.
Én szerintem sem lehet nagy baj a burgonyaevésből. A sódiétát meg az orvos is elrendeli. ráadásul inni is kell mellette, nem szabad szomjazni. A dunát is kiihatodKép

Szmercsa!
Megy a drukkKép !

Hari!
A babának mindegy, hogy hol fürdeted. Lehetőleg a legmelegebb helyiségben.
De ez csak szerintemKép

Majd visszaolvasok újra , csak rohanok a konyhábaKép

Puszi lányok!
Angelani
25+1

Kép
angelani

Sziasztok!

Kriszta Kép Várom a beszámolót az eperről, az árán kívül az állapota is érdekel! / sok érett van-e /. Gondoltam, hétvégén mennénk, de lehet, hogy akkor nagyon sokan mennek, és nekünk nem is marad Kép

Fürdetés: Az elején nagyon kevés víz kell / annyi, hogy a hasa ne legyen vizes, mert a köldökcsonkot szárazon kell tartani/, és később sem kell sok, amíg csak lemosás van, és nem pancsikol a gyerkőc. Hogy hol fürdessünk? Mi a szobában fürdettünk, kádas pelenkázónk volt, és nem fért el a fürdőben. Viszont nagyon nehéz hordozgatni a vizet, főleg ha emeletre kell cipelni. Ha hűvös a fürdő, akkor viszont jobb a szoba, de megoldás lehet egy fűtőtest beállítása is a fürdőbe a fürdetés idejére. Mi a második babánál nem a szobában fogunk fürdetni, mert az új lakásban nem fér ott el, viszont a fürdő itt elég tágas, úgyhogy ez lesz a megoldás. Mindenki meg fogja találni a neki megfelelő megoldást, első a baba egészsége / ne fázzon meg pl. a hordozgatás közben/, és számít még a mi kényelmünk is.

Lányok! Vesz valaki pelenkázós komódot? / fiókos vagy ajtós szekrény, amibe lehet pakolni a cuccait, fölül pedig pelenkázni lehet. Mindez fából, vagy bútorlapból/. Mi ilyet szeretnénk, de egyelőre nem nagyon találtam szépet, a legtöbb asztalos, aki hirdeti magát / pl babaszobán/, az bútorlapból csinálja, de azok nem olyan szépek. A tömör fából készültek meg jó drágák. Láttatok már esetleg ilyesmit? / szépet, olcsót.../

Szép napot, és vigyázzatok a széllel, röpködnek a tetőcserepek, meg a faágak! / meg a fiam sapkája, de az a legkevesebb Kép /

Judit 22+0
jucc

Köszönöm a homeo-s hozzászólásokat, már adtak is egy Homeopátia mindenkinek mindenkorra c. kiadványt a gyógyszertárban. A babás-mamásat még kutatom.

Penna! Csatlakozom Megann kéréséhez: én is írtam már, hogy a kislányunk Sarolta lesz, beírnád a táblába? Köszi!

Jucc! Pénteken mi is eljöttünk hamarabb, a légzőgyakorlatokat még megvártuk, de utána leléptünk.

Kovászos uborka: édesapám szokott belerakni 1-2 szőlőlevelet is, ha jól emlékszem.

Szex: a múlt hétig érdekes módon nekem volt nagyobb kedvem, viszont amióta biztosítottam páromat, hogy ez nem árt a babának, visszajött az ő kedve is. Csak most meg én nem kívánom annyira. Ki érti ezt? Na, mindegy, azért nem hanyagoljuk a témát, egy kis összebújás sose árt.

Tényleg jó, hogy hűvösebb van már ma, megyek is egy kis délutáni szundira.

Szmercsa! Egy kalappal holnapra!

Bodza 24+5

Kép

Kép

Kép
bodza

Nézzétek milyen jó képet találtam, minden szerv meg van nevezve rajta, jól látszik a méhszáj meg a baba fekvése:

http://mindenkinek.medicentrum.hu/ed/0/in/human_body/?page=1033

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?