Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Az én kis picúrom még mindig szenved ettől a gyenge 26-27 foktól ami a szobába van eszik aztán nagyon nyugtalanul alszik.

Juszti
Az én csajom naponta 3-4 szer csuklik,először hagytam minden nélkül őt sem zavarta,de most néha ideges lesz tőle szegénykém.Én ilyenkor cicire rakom nem egyből,de hamarabb abba marad,ha kortyol egyet-kettőt.Akkor kerülget idegbaj amikor már majdnem alszik és akkor kezd el csuklani.

Előre rettegek a keddtől délre kell menni ebbe a nagy hőségbe,nincs még a kocsira napernyőnk meg fog sülni szegény és mit adok neki enni?

Akiren
Gratula Grétihez nagyon szép kislány!Hát a szülésed vége elég kalandos,de szerencsére minden ok lett.

Szerintetek elég egy két hetes babára csak egy napozó?
Kép
Timurr
Vendég

Sziasztok!

Ági,
Mi is rácsos járókát vettünk, egy háromgyerekes anyuka mondta, hogy a hálós nem jó, mert nem tud benne megkapaszkodni, mikor már felülne ill. felállna. Pontosabban mi még egy kiságyat vettünk járókának, mert csak az fér ki az erkélyre.

Mi este 6 előtt nem visszük ki, de ebben a kánikulában inkább csak a lakótelepre megyünk le vele, és azt olyan 7-fél 8 körül. ma még azt sem, mert iszonyú meleg van itt.Kép

Juszti,
nekünk a gyerekdoki azt mondta, hogy megbízhatatlana fülhőmérő, és inkább sima digitálisat vegyünk, amivel a fenekében mérjük a hőmérsékeltét, és 37,5-ig jó. De csak nagy kaki utén érdemes mérni, mert mi egyszer kakai előtt akartuk megmérni, aztán mindent beterített a "kitörés".Kép

Büfi: nekünk az jött be, hogy a vállamra teszem, és ha nagyon nem jön a büfi, akkor lehajolok vele, mejd vissza. De meg kellett tanulnia büfizni, vagy 2-3 hétbe beletelt mire belejött.

Csuklás: Ákos nagyon utálja, és csak attól múlik el, ha elkezd sírni. Se teától, se cicitől nem szűnik, citromot már nem is próbáltam. Azt szereti ilyenkor, ha magamhoz ölelem, és nagyon szorosan fogom a hátát.

KépKép
connie

Timurr!

Szerintem egy napozó és egy zokni elég neki, nagyon meleg van. Bár nem tudom, hogy nálatok a lakásban hágy fok van, de nálunk sajnos 27, így biztons nem fog megfázni.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

SZiasztok!

Mi is rácsos járókát vettünk, mert abból jobban kilát, kapaszkodhat bele majd ha nagyobb lesz és fel szeretne állni, ja és egyelőre nem kell lehajolni az aljára, mert még a felső fokozaton tartom. Nekünk ez van a nappaliban, és ebben szoktam pelenkázni is, tele van játékkal, most már tud benne forgolódni is. Ja és vettem bele neki fejvédőt, ami majdnem körbeéri, így nem veri be magát!

Csuklásra nekem a citromos vizet ajánlották, ha már nagyon zavarja a gyereket, de elvileg őt nem zavarja annyira, mint minket az okosok szerint, én már nem adok neki semmit, egyszercsak elmúlik.

Büfi, a közlekedő edényes dolog jött be nekünk, ha ngyon nem akart kijönni, akkor vizszintesbe engedtem, majd vissza a vállra és egy-két ismétlés után kijött.

Timurr,
nagyon cuki a hajasbaba, nagyon tetszik, nálunk is növöget már MArci új haja, ami szőke, az előző meg barna volt.

Akiren,
gyönyörű a kisasszony, hatalmasnak néz ki a képeken!

Ma is iszonyatos meleg volt erre is, Marci is kezdett tőle nyűgi lenni délutánra, de kitaláltam, hogy kiviszem neki a kiskádat, tettünk bele fincsi langyosvizet és belefeküdve hűsítette magát, persze közben megrágta az összes állatot, majd 20 perc után alig lehetett kiszedni, de már kezdett kiázni a bőre, na ezek után végre tudott egy jó órát nyugodtan aludni.

Íme egy kép a kinti hűsítő pancsiról, bár itt még nincs benne csak egy picike víz:
Kép
Jóéjt!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Eszeméletlen aranyosak a gyerkőcök a képeken.

Büfizéssel kapcsolatban azt olvastam az egyik baba-újságban, hogy meg kell próbálni, hogy szoptatáskor a kicsi egy kicsit függőleges helyzetben legyen, mert akkor annyira nem megy le a levegő, és könnyebben kijön. Én ezt nem próbáltam, mert fekve szeretek szoptatni, igy nálunk is marad a vállravétel, lehajolás felállás, ahogy Tamesz is irta.

Tamesz!
Hol lehet, ilyen hosszú fejvédőt venni, hogy körbeérjen a járókában?

Üdv, BJ
babjag

Babjag,
nekünk 1*1 méteres a járókánk, a Megatyosban volt két hónapja akciós a fejvédő, de szerintem egyébként is lehet kapni és az 3,6 méter hosszú, tehát az egyik oldalon van egy kis kukucska hely!
Először varrni akartam, de nem érte meg nekiállni, mert valami 1500 forint volt.
Ma is meleg lesz, kitartás, holnapra jön a hidegfront!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz!
Nagyon aranyos a kis szőke herceg.Kép

Timurr
Vendég

Mindenki kidőlt a hőségben? :-)

Köszi a járókás ötleteket!

Képzeljétek, reggel Pannika szó szerint kinézte a számból az almalevet! Annyira cuppogott, hogy adtam neki egy kiskanálnyit, amit nyomban benyelt (100 % almalé). Egyébként csak szopizik, néha kap egy kis vizet mostanában, de még bajlódik a cumisüveggel (pedig "csőrös" a cumija). Remélem nem lesz tőle baja. 12 hetes, a doki szerint egy hónapig még inkább csak szopizzon. Amúgy pár napja már banánt kóstolgatott (persze nem igazából, csak nyalogatta egy kicsit amit én ettem), az is nagyon lázba hozta!
Úgy látom, tökre élvezi az új ízeket, szerintetek gáz, ha kap egy kis gyümölcslevet?

KépKép
fanka

Sziasztok!

Húúú, 3 nap lemaradásom volt! Megjöttünk a telekről. Iszonyú meleg volt! Panni egy szál ujjatlan pólóban, csupasz fenékkel is izzadt és nyűglődött az árnyékban. Itthon kellemesebb. Bár ma reggel dilizett, mindig el kellett altatni, most meg órák óta alszik. Majd 6 után sétálunk, bár ma kap 3 hós oltást. Nem tudom, feltétlenül ma kell-e megszúrni...

Edinka,
láttam a képeket. Panni is támasztja a fejét evés közben, mintha a kocsmában lenne. Kép És ugyanilyen cumija van! Kép Nagyon édes Viki! Kép

MINDEN BABA TÖK CUKI!!! Kép

Cumi: Amikor már semmi nem használ, a régi altatási módszerek sem, akkor adom Panninak én is. Ha nem kéri, messzire köpi. Kép Én is elleneztem a cumit, eddig ki is köpte, de most még nem mindig sikerül az ujjával betalálni a kibújó fogakhoz, a két ökle együtt kicsit sok a szájába, így inkább oda adom neki. Ha célzatosan megtalálja az ujját, majd nem adom neki. Így is hagyom küzdeni egy ideig, hogy ne azonnal cumizzon, tudjon gyakorolni.

Connie,
Panni is így autózik. Kép Állítólag én is ilyen voltam.

Hasfájás: tudom, hogy allergizálhat, stb, de ha Panni több napja nem termelt és erőlködik, itatok vele néhány korty kamillát és az mindig meghajtja. Konkrét hasfájásra a doktor néni gyógyszertári görcsoldó kúpot javasolt. Még nem próbáltam. Állítólag ha véletlenül nem a hasa fájt és adtál neki, akkor sem okoz gondot.

Hadri,
gyógyuljatok meg mielőbb!!!

Fanka,
üdv! Az én Pannim is ahéten lesz 3 hónapos és kint voltunk vele a szabadban egész hétvégén (a faházban a telken melegebb volt, mint a fák alatt). A hordozóban egy ujjatlan póló + pelus volt rajta, de ahogy lehetett, levettük a pelust is Kép Így is kipirosodott a combhajlata a melegtől.

Járóka: Szerintem csakis rácsosat! A hálósban ha már picit nagyobb, föl tud mászni és fejre esik! (Családon belüli tapasztalat.) Viszont nem tud megkapaszkodni a fölálláshoz, mert inog. A játékot meg a hálósból is ki fogja dobálni. Kép A rácsosból legföljebb kinyúl érte. Kép Annyira a fejét sem veri be, de tényleg körbe lehet fejvédőzni. Lehet, hogy két fejvédőt kell venni, de könnyű megvarrni (még nekem is megy, pedig én aztán...)

Juszti,
nekünk fülhőmérőnk van. Nem bíztam benne, de másikkal leellenőriztem és jó volt. De jól kell oda helyezni, mint minden hőmérőt. Biztonság kedvéért mi 3 mérést végzünk (fizika tanárok mindig kicsit furcsák Kép ) Egyébként a kórházban is ezt használták.

Timurr,
fogd meg Maja hasát, ha nem vagy biztos benne, mit adj rá. Ha túl meleg vagy izzadt, vetkőztesd le, ha hideg, öltöztesd föl.

Nem semmi, Panni már 3 órája alszik, de este 6-tól csak enni volt fönn és fürödni. Hisztizett, hogy hagyjuk aludni. A telken a szokásos napirendjét tartotta, így nem készülhetett ki. A ti babáitok mit csinálnak ma?

Kata
panni2005

SZiasztok!
Ne haragudjatok, de nincs időm visszaolvasni. Pénteken jó kis vitába bonyolódtam a gyerekorvossal (illetve én nem vitatkoztam, csak ő háborodott fel borzasztóan amiatt, hogy az új oltóanyaggal szeretném beoltatni Marcit). Elég türhetetlen hangnemben beszélt velem, de lenyeltem szó nélkül a manóm miatt. Képzeljétek, amikor megkérdeztem Tőle, hogy mi a teendőm abban az esetben, ha az új oltóanyaggal szeretném beoltatni A Kisfiamat, az volt a válasz, hogy semmi, mert még nincs. Egyébként is adassam csak Neki a régit, mert az sokkal jobb. erősebb benne a vírus, erősebb lesz rá a reakció is és hosszabban véd. Hát én pont az erősebb reakciót szeretném elkerülni. Inkább oltsák nagyobb korában többször, mint most szenvedjen hosszan. Ráadásul 6 illetve 14 évesen (vagy akár 15 hónaposan) milyen emlékeztető oltást fognak kapni a gyerekek, ha leállnak az itthoni oltóanyag gyártással? Ha jól tudom, ezt csak itthon gyártják, tehát a későbbiekben úgyis csak az új oltóanyagnak lesz emlékeztetője, tehát szerintem ugyanolyan sokszor fogják oltani azokat a gyerekeket is, akik a régit kapják még most. EZt csak én gondolom így józan paraszti ésszel. Szerintetek ez hülyeség? A beszélgetés (az én sárbatiprásom)végén diszkréten megjegyeztem, hogy én úgy tudom, hogy van már ilyen oltóanyag és Pesten használják is. Válasz: akkor menjekbe és felírja. Hm, hm, mégiscsak lehet ezzel oltani??? ELéggé kiakadtam.

Tamesz!
Ti az Infanrix nevű oltóanyaggal oltottátok Marcit, ugye? Ebben minden benne van? (a mi Marcink most egyben fogja megkapni a két és három hónaposat), vagy e mellé még adják a DI-Per-Te-t? Te melyik gyógyszertárban váltottad ki? Remélem nekem is sikerül majd kiváltanom, nehogy ezen múljon a dolog.
Egyik ismerősünk azt mondta, hogy Õk Hiberixet kaptak. Ez is kombinált? Debrecenben már csak ezt adják INGYEN.
Nehéz dolog ez. Én úgy döntöttem, hogy elfogadom a doki véleményét és érdekel is, de ő pedig fogadja el az én döntésemet. Ha ezután hűvös lesz hozzánk, inkább keresek másik orvost. Sajnálom, hogy így alakult, mert kezdett egyre szimpibb lenni és meg is bíztam már Benne, pedig ez nálam nehezen megy Kép. Bocsánat a litániáért!

Sziasztok!

Eveka

Kép
eveka

Fanka,
látom te vagy itt egyedül. Mindjárt jön a doki néni, megkérdezem a hozzátáplálásról. Engem is érdekel, mert 9-étől nem kapunk anyatejet és csak tápszer lesz. Kép Az én egész napra 50 ml tejem nem "igazán" elég, a táptól meg eléggé idegenkedem. Egyébként nekünk 6 hetes korunktól adtak gyümölcsöt és túléltük. Kép

Kata
panni2005

Közben megjött Eveka is, szóval nem csak Fanka van, bocs! Kép
panni2005

Sziasztok
Angéla: úgy látom, hogy eltúnt Hajnika fényképe a táblázatból, légyszíves tedd majd vissza.

Szerintetek mi a jobb, ha váltott mellből szoptatok, vagy ha egy szoptatás alkalmával mind a két mellre ráteszem. Sajnos ebben a melegben nem tudunk sokat kint lenni, így egész nap cicizne és nem tudom, hogy így mikor éhes, illetve hogyan csináljam hogy ne egész nap szopizunk. Mivel ez csak akkor van, ha a lakásban vagyunk.
Monika
monazsu

Én is itt vagyok egy szóra Sziasztok!

Köszi a válaszookat. Fülhőmérő, csuklás témakörben
Ma jön hozzánk a doktornéni. Képzeljétek Boldizsár egy hét alatt 20 dekát hízott. Kép
Már majdnem a születési súlyánál van szerdán lesz 2 hetes.

Éjszakánként sokat nyűglődünk, van hogy nappal is többször cicire kéretzkedik ( ezt nem biztos hoyg jól írtam) szóval szerintem inkább szomjas mint éhes. de teáztatni még nem akarom meg megnyugszik ha iszik egy kicsit.

Ti adtatok már ilyen idős korban teát a babónak?
Tamesz: Marci nagyon helyes a kiskádbanKép

Boldi evés után Kép gondolkodóba esett Kép

Kép

Kép
juszti75

Monazsu : Nekem is ez volt a gondom , megkérdeztem itt is a lányokat és egy szoptatási tanácsadót is felhívtam. Összegezve úgy vélem nekünk az jött be ha előbb kieszi az egyiket, van amikor 120-at is sikerül és akkor nem kér a másikból, de van hogy kevesebbet és néha ha megkínálom a másikat is elfogadja.

Egyébként nálunk is ez van hogy egész nap cicin lenne . Szerintem szomjas is ebben a hőségben .

Juszti

Kép
juszti75

Kép
monazsu

Sziasztok!

Ákos is folyton szopik, általában óránként, már amikor ébren van. Tegnap is kb. 1000 g-ot szopizott, biztos a hőség miatt. Én nem adok neki teát, amíg meg tudom nélküle oldani, de pl. amikor elmentünk neki járókát venni szombaton, akkor hagytam itt anyuéknak kömény+ánizs teát, és azzal megitatták, így kibírta a 2 órát, amíg elvoltunk, és a pocakjának is jót tett. Annyit eszik, hogy nem gáz, ha néha teát kap, már kicsivel több, mint öt kiló.Kép

Én csak egy mellből szoptattam, amíg elég volt, mostanában már néha át kell tennem a másikra is. Elméletem szerint, ha egy mellet teljesen kiürít, akkor jut hozzá a hátsó tejhez, úgyhogy azt nem csinálom, amit védőnő mondott, hogy 10 perc után tegyem át, aztán szopi végén fejjem ki teljesen azt, amelyikkel kezdtük.

Fanka,
Nem próbáltátok pohárból adni a vizet? Ákos nagyon ügyesen iszik pohárból (a cumisüveg kupakját használjuk erre), pillanatok alatt megtanulta, a víz meg nem is gáz, ha mellémegy. Állítólag minden baba ilyen ügyesen iszik pohárból. (Mi hajnalban meg éjjel adjuk oda neki pohárból azt a pár ml tejcsit, amit kifejek, hogy ne legyen olyan feszes a mellem, és be tudja kapni.)

KépKép
connie

Tamesz Kép
Nekünk is pont ilyen járóka van a nappaliban. Bernát abban alszik, játszik. Ma éjjel is abban aludt, mert mi is a nappaliban éjszakáztunk. A legjobb választás volt ez az emelhetős, rácsos változat. Mondjuk megkérték az árát (32000 Ft volt), de mi most másra nem kellett beruházzunk.

Valaki számított rám és vizsgámra a találkozóval kapcsolatban, de amikor erre reagáltam, akkor elszállt a küldeményem. Most pedig már nem emlékszem, ki volt, de nagyon köszönöm! Szeretnék jönni a találkozóra. Simán rekordkísérlet. Talán ilyen nem is volt még, hogy interneten szerveződő ekkora csoport találkozzon. Gondoljatok bele, 72-en kezdtük, de most megduplázódtunk, sőt egy ikerpár is van Kép)

Most nincs időm olvasni és írni, de majd jövök ám! Kicsit zűrös mostanában (a szokásosnál is zűrösebb Kép )
Puszi, Dorka
dorka

Sziasztok!
Lehet már elrontottuk a kislányomat?csak a mellkasomon hajlanó elaludni,szegény nagyon ébren alszik ebbe a melegbe és lerakni is csak néha sikerül,de mellém csak.

Én múltnap csináltam mecsek teát hát az nem kellett,a vizet viszont elfogadja.

Szopi:úgy veszem észre eddig elég volt egy cickó,most ha már alig jön valami mérges lesz,nyüglődik akkor átrakom a ásikra,akkor picit szerintem iszik és el van.Én nem tudom mennxit szopizik egy alkalommal,mert eléggé stresszeli a méretkezés,ma megmérem meztelenül.

Monazsu,Juszti
Édik a babák

Kínlódunk ezerrel ebbe a melegbe.

Kata
Még egy szál napozóban is meleg a hasa.

Timurr
Vendég

Sziasztok!
Lehet már elrontottuk a kislányomat?csak a mellkasomon hajlanó elaludni,szegény nagyon ébren alszik ebbe a melegbe és lerakni is csak néha sikerül,de mellém csak.

Én múltnap csináltam mecsek teát hát az nem kellett,a vizet viszont elfogadja.

Szopi:úgy veszem észre eddig elég volt egy cickó,most ha már alig jön valami mérges lesz,nyüglődik akkor átrakom a ásikra,akkor picit szerintem iszik és el van.Én nem tudom mennxit szopizik egy alkalommal,mert eléggé stresszeli a méretkezés,ma megmérem meztelenül.

Monazsu,Juszti
Édik a babák

Kínlódunk ezerrel ebbe a melegbe.

Kata
Még egy szál napozóban is meleg a hasa.

Timurr
Vendég

Timurr,

Te fejed még a tejcsit?
Kézzel vagy valamilyen géppel?
Egyébként a fejést hogy csinálod? Azt fejed csak ki amelyikből evett, vagy mind a kettőt (én ilyet is hallottam). Ja, és kb. mennyit tudsz lefejni egyszerre?

Akiren
akiren

Akiren
Már egy ideje nem tudok fejni semmit.Viszont amikor szoptetok a másik mellemből dől a tej,40-50 ml kitud folyni,azt szokom elrakni.Eddig gyűlött szépen,de most a hőségbe nem tudom egyből a hűtőhöz vinni így egy csomó kárba vész.Idegesít is,ennyi tejcit kidobni.
Nekem régebbi fajta chicco kézi van,különben nagyon jó,de miután hazajöttünk pár napra rá beállt a mennyiség amit igen gyakran kiszopizik a kisasszony.

Timurr
Vendég

Timurr,
Nem hiszem, hogy elrontottátok, csak nagyon meleg van. Ákos sem képes most letéve rendesen aludni, pedig egyébként szokott. Meg amíg ilyen picik, fokozottan igénylik a közelségünket, főleg, ha nyűgösek.

Rettenetes ez a meleg.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Timurr,
akkor elég a napozó. Kép

Volt a doktor néni. Az oltás és a Panni üvöltése ellenére is érdekes volt. Szóval:
Melléetetés: Azért ehettünk mi anno 6 hetesen gyümölcsöket, mert akkor még nem voltak ennyire vegyszeresek. Ma kizárólag szabadföldit lehet adni (az is vegyszeres, de a melegházinál jóval kevésbé) és csak idényt (mert azon nincs tartósító) és csak 4 hónapos kor fölött. Régen a tápszerek is szarok voltak. Az nekünk még 1 hónap. Addigra lesz idénygyümölcs is, majd kiküldök valakit a biopiacra.

Fog: Kép Kép Kép Hát az, amire azt hittük, szemfog (és Timka is látta meg még sokan mások) az nem fog, hanem egy nyálmirigy, majd elmúlik. Alul viszont középen tényleg kint van egy fogacskának a hegye, az fáj neki. Na. Táltosnak táltoslány, de legalább nem hátulról visszafelé fogzik. Kép

Viszont gubanc is van: lehet, hogy semmi gond azzal, hogy pont egy hónapja nem eszik, mert a 3 hónapos súlya megvan, de már ez hosszú idő nem evésnek számít. Elég ritkán, de előfordul, hogy húgyúti fertőzésük van a babáknak, ami nem okoz más tünetet, csak a nem evést. Viszont ez azért nem tesz jót a veséjüknek. Ezt az okot kizárandó, kaptunk beutalót egész testes UH-ra (koponya + hasi) és teljes vizeletvizsgálatra. Kép Most mi is gyűjthetjük a pisit és 6-án du megyünk a Madarász utcai kórházba UH-ra. Kép Azért én remélem, nincs semmi baj, de tény, hogy több héten is csak 8 dkg-ot hízott a csaj. Kép Már megint izgulhatunk.

Na ennyi. Oltás + hidegfront = tiszta dili. Szép estét, végre kimozdulást!

Kata
panni2005

Connie
Köszi a poharas tippet. Nem próbáltam még, illetve utoljára egy hónappal ezelőtt, de akkor nagyon tiltakozott. Megpróbálom újra.
Kata
Remélem nincs baj a kiscsajjal, szorítok érte! Én is biozöldséget/gyümölcsöt gondoltam adni, de ezek szerint tényleg csak 4 hónapos kortól lehet.

Én még nem érzem a hidegfrontot, Panni viszont alig alszik délután, most is fent van három óta. Ez nála nagy szám, mert általában nagyon sokat szunyál. Asszem annyi a "napirendünknek".

KépKép
fanka

Jaj, mit lehet csinálni, tapasztalt 3 hós oltottak?! Addig sem volt jó napja, de az oltás óta egy kortyot sem evett!!! Pedig meleg van!!! És nyöszörög vagy ordít fölváltva. Csak sétálni lehet vele, akkor el-elszundít, de ha megállsz, fölébred és szörnyen sír! Így a homeobogyót sem eszi meg! Mit lehet tenni???? Kép Kép Kép És meddig tart? Annyira sajnálom és tök tehetetlen vagyok! Most apával sétál, mindig váltunk. Még megmozdítani sem lehet. Kép SEGÍTSÉG!!!
panni2005

Kata
Esetleg egy langyos vizes lemosas nekem az segitett tegnap?

Kép
vaktyuk

Kata,
Ákosom oltás nélkül ugyanezt csinálja.Kép Annyira kómás volt egész délután, hogy alig evett, de aludni sem tud, csak ha kézben van. Én is megfürdettem már délután is langyos vízban, valamit lendített a helyzeten, legalább szopizott egy kicsit.

KépKép
connie

Kata,
Ákosom oltás nélkül ugyanezt csinálja.Kép Annyira kómás volt egész délután, hogy alig evett, de aludni sem tud, csak ha kézben van. Én is megfürdettem már délután is langyos vízban, valamit lendített a helyzeten, legalább szopizott egy kicsit.

KépKép
connie

Kata
Remélem javult a helyzet. Panni sem nagyon eszik, és nem is alszik, pedig oltást sem kapott. Lázát mértétek? Mi még nem kaptuk meg ezt a szurit, csak a 2 hónaposat. Akkor azt mondta a dokink, hogy adjunk be neki egy fél lázcsillapító kúpot, függetlenül attól, van-e láza, mert az az ilyenkor szokásos nyűgösködésre is jó. Nem tudom, minden esetre bedtam, és nem volt semmi nyűgi.
Tudom, ez az oltás azért erősebb. Biztos a meleg is rátesz egy lapáttal. Kitartás.
Ági

KépKép
fanka

Sziasztok!

Adél is ugyanezeket produkálta a 3 hós oltás után. Még másnap is kicsit nyűgös volt. Este belázasodott, így kúpot kapott (6 kg-ig fél kúp, felette 1 egész). Kb 2 nap alatt átmegy rajta. Azért próbáld eröltetni ebben a melegben a szopizást, hátha....

Tegnap meg volt a keresztelője a lányomnak.
A kb 35 fokos meleg ellenére nagyon hősiesen viselkedett. A templomban mindenki jól lehűlt és utána a jó forró autókkal irány az étterem. Adél egy szál pelusban virított az étteremben, ahol persze légkondi az nincs.

Ha lesznek fotók akkor majd teszek fel.

A nagy melegben Adél kb 2 óránként szopizik. Szomjas nagyon. Mi sorházban lakunk és az emeleten vannak a hálószobák. Reggel fél 6-kor a nyitott ablakok ellenére Adélnál 28 fok volt. Iszonyat. Egész nap a földszinten tobzódunk.Mi is "reggel" 8-9 körül sétálunk el a boltig, és este 1/2 7 körül. Napközben ki sem mozdulunk.

Kitartást mindenkienek ebben a nagy melegben.
Edit (Adél 4 hónapos)

Kép

Kép
ditke75

Sziasztok:-)
Most csak beköszönök, mert most jöttünk vissza a Balatonról,de amint tudok jövök.Jó sokat írtatok,míg nem voltam:-))
Angéla
NAgyon köszi, hogy betettél minket a táblázatba:-)
Virág
villes

Mindenkinek nagyon köszönöm a megnyugtatást és a tanácsokat! Megyek, mert megint kezdi. Már vizeletet is vettünk, csak nem tudom, elég-e. Köszi nektek!

Kata
panni2005

Kata
Tanácsot nem tudok adni,de nagyon drukkolok,hogy ne legyen szegény kislány nyügi.

Én egyébként kezdek kéttségbe esni,tegnap este is semmi se volt jó csak üvöltött mint a sakál,ma is elaludt rajtam leakartam rakni azóta bömbi megy meg minden én már nem is tudom mit csináljak vele.

Timurr
Vendég

Jóreggelt!

Angéla boldog névnapot kívánunk!!!!!!

Kata,
Én hideg vizes borogatást tettem Marci lábára az oltás helyére és kapott egy fél kúpot, de semmi baja nem volt, csak többet aludt.
Remélem rendben lesz minden Pannival, szorítunk!

Tegnap Marci is nagyon nyűgi volt délután, megint a hűtőfürdő segített neki, akkor tudott rendes mennyiséget enni és végre nagyot aludni is!

Járókát mi "itt" vettük, én előtte vadásztam elég sokáig, de itt volt a legolcsóbb, csak ha valakit érdekel, sőt házhoz is szállítják ha kell:
http://gportal.hu/portal/bababutor/

Eveka,
amit Marci 3 hónaposan kapott, abban benne volt minden ami kellett a 2 és 3 hósnak tartalmaznia kell, tehát a Di-pe-te+HIB+IPV. Szerintem bármelyik gyógyszertár be tudja szerezni, csak kell hozzá néhány nap, mert meg kell rendelniük a nagykerből, nekünk 2 nap volt és szóltak, hogy mehetek érte. Én a 3 hós oltáskor felírattam a 4 és 5 hónaposat is és kiváltottam egyben, elfér a hűtőben, nem kell minden hónapban szórakoztatni a gyógyszerészeket sem.

Új íz: nálunk Marci megunta a bébiteát, a forraltvíztől öklendezett, a gyógyszerész javasolta a hippteát, almás-citromfüves, na ezt imádja Marci. Igaz, hogy 4 hónapos kotól írják, de egy héten már nem múlik, azt mondták.
Kíváncsi vagyok mit javasol majd a dokinénink a hozzátáplálásról vagy gyümölcslevekről.

Tegnap nagy munkába kezdtünk, átpakoltuk a konyhaszekrények egy részét, majd egyszercsak elszállt az áram, mint kiderült az egyik utcai biztosíték nem bírta a meleget, röpke 10 ezerért vehettünk is egy újat!

Két napja jár az agyam, nem tudom mit tegyek. Én 6 hónapra jöhettem el szülési szabira és most lassan el kéne döntenem, hogy visszamegyek vagy sem, mert ha nem, akkor elveszítem a vezetői kinevezésemet, és már nem mehetek vissza, csak állományban maradok, majd ha visszamegyek esetleg 3 év után, akkor felmondanak, vagy a másik lehetőség, hogy visszamegyek augusztustól. De akkor meg lelkiismeretfurdalásom van, hogy nem vagyok eleget Marcival, kimaradok esetleg az új "dolgaiból", amik nem térnek vissza, nem pótolhatóak, viszont anyagilag meg mindenképpen jó lenne, mert a maximált gyedemből egy fillér sem marad a fix költségek (pl hitelek) miatt.
Ti mit tennétek?

Kellemes hűvős napot végre!
tamesz+Marcell 16 hét

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Kata, nekünk is volt hasonló gondunk: az egyébként is fittnessprogramot tartó lányunk (heti 12 dekás hízások Kép) egyik héten úgy döntött, hogy most már elég, s SEMMIT nem hízott. Ott feküdt a mérlegen, vigyorgott rám, én meg bőgtem, hogy úristen mi baja lehet. Ráadásul mindezt pont Pünkösd előtt produkálta, indultunk (volna) másnap a Húgomékhoz Pestre. Saját dokit nem értem el, telefonon egy dokibácsi azt mondta, hogy vizsgáltassuk ki: húgyuti fertőzés lehet+ nézzék meg a tejemet. Vittük ügyeletre, ott semmit sem találtak, aztán pisigyűjtés, az negatív lett. Én szerettem volna ultrahangra vinni, de a doktornő szerint semmi értelme (hááát.. )Azóta visszaállt a heti minimálprogramra, a 12 dekás hízásokra. A mi dokinőnk szerint (ak azért szerintem egy kicsit lazára veszi a dolgokat) ha a havi súlygyarapodáa megvan (40-60 deka) akkor nem érdemes a hetivel foglalkozni mert becsapós lehet. Kata, remélem nem lesz semmi gond nálatok, szorítok Nektek!
Eszter
wester2004

Angéla
Boldog névnapot!Kép

Képzeljétek alszik!És a kiságyban!!!Mármint Maja.

Timurr
Vendég

Tamesz!

Szerintem maradj otthon két évig a babával! Ez az időszak alapozza meg az életét lelkileg, és RÁD van szüksége. Jó munkahelyet még találhatsz, de ezek az évek tényleg soha nem térnek vissza. Ha egy időre szorosabbra húzzátok a nadrágszíjat, talán még így is fizethetők a költségek.(?)

üdv. Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Lányok!

Nagyon vigyázzatok ha kánikulában vásárolni viszitek a picit!!!
Nekem sajnos nem volt kire hagynom pénteken, elég volt annyi, hogy bevittem a légkondicionált üzletbe vagy lehet, hogy kicsit tovább ácsorogtam a hütőpult előtt (akkor fel sem tűnt) a manó viszont tegnap óta nagyon csúnyán köhög és iszonyat nyűgős. Délután megyünk dokihoz Kép
Állítólag annyi is elég ha a 35fokból felszállsz egy bkv buszra ahol a jószándékú soför bekapcsolja a hűtést (amúgy megfulladnátok a szagtól meg a tömegtől)Kép
Mástéma...

Akinek aventes mellszívója van, nem tudja véletlenül valaki mi az a számozás a csillag alakú alkatrészen? (nekem 9-es, 10-es, 12-.es van) Van jelentősége?

Tamesz,

Nem irigyellek a döntés súlyossága miatt...Kép Csak annyit tudok tanácsolni tedd azt amit a szíved diktál, tudom közhely de én sem vagyok okosabb...
jammie

Angéla,

Kép

Mi lenne hakicsit átalakítanád a táblázatot?
Új adatokkal, pl.: ki cumizik, ki szopizik, ki teázik, stb... Így is tudnánk szerintem egy kis zárt közvéleménykutatást tartani. Vagy hülyeség?
jammie

Sziasztok!

Az elmúlt napokban csak vegetáltunk a hőség miatt, de mostmár kezdek feléledni, úgyhogy írok (feltéve, hogy a gyerkőc alszik még egy ideig).

Angéla
Mi is boldog névnapot kívánunk!

Tamesz
Nem egyszerű a helyzet, az biztos. Ha szereted ezt a munkahelyet, megértem, hogy nem szívesen veszíted el, mert munkát lehet találni, de nem mindegy, hogy milyet.
Persze az is kérdés, hogy mit szólnának a munkahelyeden, ha Marci megbetegszik, és otthon kell vele maradni.
Talán téged is zavarna, hogy egyik szerepben sem (anya ill. főnök) tudnál maximálisan helytállni.
Meg ugye kistesót is akartok hamarosan, ha jól emlékszem.
Ja, egyébként a bölcsődékbe elég nehéz bekerülni, és ha jól tudom, már lezárult a jelentkezési határidő. A magánbölcsöde pedig elég drága.
Tehát, ha rám hallgatsz, nem mész vissza, inkább az otthon végezhető munkákra próbálsz ráhajtani, és ha a másik gyerkőc is 1-2 éves lesz, akkor keresel valami jó munkát.
Persze kívülállóként tanácsot adni könnyű, de jó tanácsot adni nehéz. Kép
Én is úgy számoltam, hogy a gyed még a hiteltörlesztést sem fedezi, de én a mostani munkámat nem is szerettem, meg nálunk a tehéntejallergia eldöntötte, hogy két évig tuti itthon maradok, mert így bölcsibe sem vennék fel Vilikét.

Marcinak te nem adattál agyhártyagyulladás elleni oltást? Vagy azt külön kaptátok?
zsana75

Jammie
Mi ugyan nem voltunk vásárolni, de Vilike is meg van fázva. Vasárnap óta köhög, reggel-este szívni kell az orrát. Láza nincs neki és a kedve is jó, így én nem viszem dokihoz, úgysem tud vele mit csinálni. Kép
zsana75

Angéla!

Boldog névnapot kívánok.

Kép

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Ugye nem baj, hogy néha bele kotnyeleskedek a beszélgetésbe? Az a gáz, hogy egyik barátnőmnek sincs gyereke, így nem igazán tudok velem egykorú gyerekesektől tanácsot kérni, vagy csak egyszerűen beszélgetni. Minden barátunk 30 körüli és egyelőre eszük ágában sincs családot alapítani. Pedig van akik már évek óta együtt élnek, és nincsenek anyagi gondjaik sem. Persze mindenki maga dönti el, csak hát így egyre kevesebb a közös téma, meg hát nehezen értik meg, hogy miért nem vagyunk már annyira rugalmasak, főleg esténként. Na, ennyit a siránkozásból!

Angélának Boldog névnapot!

Tamesz
Akárhogy is döntesz, szerintem az a lényeg, hogy kiegyensúlyozott maradj. Jó, ha otthon maradsz, de annak semmi értelme, hogy közben esetleg azon töröd az agyad évekig, hogy miből maradtál ki a munkád terén. Szerintem, ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha esetleg visszamész dolgozni augusztustól. Ha Marci nehezen viselné, még lesz lehetőséged változtatni, és otthon maradni inkább, nem?
Ezt a kérdést még én sem döntöttem el, bár van lehetőségem itthon maradni 3 évig, nem tudom, hogy ezt szeretném-e igazán. Mindenkinek más a jó döntés.
Bocs a hosszas okoskodásért

Ági

KépKép
fanka

Tamesz,
Nekem nem sokkal azután, hogy terhes lettem,el kellett jönnöm táppénzre, úgyhogy én már akkor elvesztettem gyakorlatilag az állásomat. Úgy volt, hogy ha javul a hányingeres helyzet, még visszamegyek néhány hónapra dolgozni, de mire rákerült volna a sor, már felvettek valakit a helyemre, mert szintén vezető beosztásban voltam, és kicsi cég lévén, nem volt aki helyettesítsen.
Mi is szeretnénk még kistesó(ka)t, ezért én részben maradok gyed-en is (nekünk pont nem fog kijönni a rezsi belőle + a hitelekKép), és ha majd egyszer visszamegyek dolgozni, pályakorrekciót hajtok végre.Kép A karrierépítéssel felhagyok, és megpróbálok inkább patikában elhelyezkedni, az családbarátabb munkakör. És természetesen jókat parázok, hogy mi lesz, az itthon töltött hónapok alatt már olyan könyvelést dolgoztam ki itthonra, hogy a profik megirigyelhetnék.Kép De azt gondolom, hogy a családom a fontosabb, de én amíg csak ketten voltunk, már akkor is nehezen hoztam össze a munkát a magánélettel, a sok túlóra meg a sok utazás miatt. Gyerekekkel ez nem is menne nekem.
Bocsi, hogy hosszú voltam, tanácsot meg persze nem tudok adni, azon kívül, hogy mérlegelni kell a fontosságokat meg a lehetőségeket meg hogy te mit szeretnél.

KépKép
connie

Zsana,
A tehéntej allergia mivel jár? Ákos sem bírja, ha tejtermékeket eszem, fáj a pocakja tőle, és kiütései lesznek, de nem tudom, ez allergia-e, vagy csak kezdeti érzékenység a tejre.
Mindenesetre nekem is jól megfúrta a kajarendelős terveimet.Kép

KépKép
connie

Eddig a kánikula, most meg a szél miatt rekedtünk a lakásban, áááááááááá! Mikor lesz már normális, babasétáltatós idő??

KépKép
fanka

Connie

Nálunk hasmenés is társult a dologhoz. Hogy allergia vagy érzékenység? Mi a különbség?

Állítólag, ha kétéves koráig teljesen kiiktatjuk az étrendből, akkor jó eséllyel kinövi.
Bár tejet eddig sem ittam, a tejföl nagyon hiányzik, mert sok olyan kaját ettünk, amibe kell.
Meg ugye vásárolni is úgy járunk, hogy mindent el kell olvasni, hogy miből készült. Felvágottak jó részében is van. Sokszor nem is nevezik nevén. Állítólag, ha azt látod valmin, hogy "állati eredetű fehérje", az valószínűleg tejfehérje.
A múltkor a pomber volt az, amivel megszívtam.
Na mindegy, inkább kiböjtöljük ezt a két évet, minthogy egész életében problémát okozzon.
zsana75

Sziasztok!

Angéla,
NAGGGYONN BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!!! Kép

Panni ma jó hangulatban van, úgy látszik, túl vagyunk a dolgon (remélem!). Köszi a tanácsokat és kitartást minden hidegfrontosnak! Szerencsére Pancsának nem lett hőemelkedése sem és éjjel fölkelt enni. De ma délután sem akaródzik ennie.
Ez a vizeletvétel! Kiderült, hogy imád zuhanyozni a banya (fenekét pisivétel előtt), mert azt 2* is kellett. Az történt ugyanis, hogy tegnap fölhívtam a Madarász kórházat, hogy hogy vegyek pisit. Mondják, patikai steril zacskóba a reggeli etetésnél. Ok. Gond nélkül megoldva. Ezután kiderül, hogy csak 8-tól van labor, de a vizeletet 2 órán belül kell leadni (mi 6-kor vettük). Ezért újabb mintavétel. Anyukám bevitte. Ott közlik, hogy steril kémcsőbe is kellett volna venni. Mi??? És azt honnan tudjam? És honnan szerezzek? Erre szerencsére azt mondták, hogy majd megoldják (bár elég kevés volt a minta).

Tamesz,
nem könnyű a helyzet, nem irígyellek a döntés miatt. De bizti kirúgnak 3 év múlva? (Vagy 2 év?) Mert most hoztak vagy hoznak valami rendeletet, hogy a munkaadók különböző adózási könnyítéseket kapnak, ha GyED/GYES-ről visszatérő anyákat alkalmaznak. Talán... Nekem is lesznek problémáim 2 év múlva, ha addig nem jön a második.

Eszter,
én is szorítok nektek!!! Eddig én nem vettem komolyan a nem evést, mert fejlődött Panni. A doki szerint is max a húgyúti fertőzés lehet, nem hiszi, hogy van, de ki akarja zárni a lehetőséget. Nem tudom, egyébként az milyen következményekkel jár??? De ha nem az (remélem nagyon), akkor tényleg csak "fitness"-elnek a csajok. Bár Pannin nem látszik még meg a fogyókúra (szerencsére). Szorítok, hogy nálatok se legyen baj!!!

Jammie,
szegény manó! Kép Jobbulást!!! És a kapualjakban, lépcsőházakban is vigyázzatok!
Aventem van, de egyik alkatrészen sincs semmilyen szám. Szerintem ha szív, akkor mindegy.

Fanka,
örülünk, hogy itt vagy! Kép Megértelek, amikor az osztálytalimról tűkön ültem, hogy már haza kéne mennem (a barátnőm vitt haza), ő sem értette, mi a gondom. Azóta nem is hívnak minket sehová, pedig pár órát képesek vagyunk szórakozni, csak egész este nem.

Pannit legalább a folyosóra kivittem, az szélvédett. De én is unom az időt!!!

Kata
panni2005

Zsana,
Köszi, akkor Ákosnál ez nem allergia.
A különbség (már legalábbis az én szóhasználatomban, abból kiindulva, hogy az allergia túlérzékenységKép): Ákost a felvágottakban, csokiban stb.-ben levő tejfehérje nem zavarja, csak ha töményebben, tejtermék formájában eszem. Nekem is a tejföl hiányzik a legjobban, szinte az összes receptet át kellett alakítanom.Kép
Nálunk nem volt hasmenés sem, szerencsére.

KépKép
connie

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?